Keresés

Részletes keresés

sasa133 Creative Commons License 2022.02.11 -3 0 20401

wow köszi, Cala Domingos nem volt a "radaromon", de nagyon tetszik, akkor ez lesz és/vagy Agulla - meglátjuk, hogy alakul. Mesquidan voltunk anno,de nagyon szerencsétlenek voltunk, nagyon szeles volt arra az idő és pont, mire lecuccoltunk, a vízimentők már húzták is ki a szalagot és mindenkit kifütyültek a vízből. Ezek védettebbnek tűnnek, teszünk velük egy próbát.

A hidroplán kikötő külön izgalmas, mert a nagyfiam nagy repülőgép-mániás, szóval azt nem hagyjuk ki, tuti ki fog ugrani a bőréből  -köszi még1X!

Cap Formentort megértem, persze (mondjuk én szeptember elején, hétköznap reggel voltam, 3-4 autó parkolt fennt, útközben sem volt semmi vészes szituáció), akkor arra kell vmi szabályozás, de a strandért nagy kár lenne, oda szezonban jó lenne bejutni ismét (akár csinálhatnának a parttól messzebb is vmi parkolót, 5-600m gyaloglás senkinek sem árt). na akkor majd ez kiderül, mindenesetre nagyon remélem, hogy a strandra komplikációk nélkül el lehet majd jutni - nekem a környezet, dombok, fák árnyéka miatt az tetszett eddig talán a legjobban a szigeten.

Előzmény: VAG (20399)
VAG Creative Commons License 2022.02.10 -3 0 20400

Ja és a mögötte lévő kis félszigeten van La Fortaleza, ami pár éve Spanyolország legdrágábban eladott ingatlana volt, ott tartotta az esküvőjét Nadal. Meg lehet nézni a The Night Manager-ben, két rész is ott játszódik, bexarsz.

Előzmény: VAG (20398)
VAG Creative Commons License 2022.02.10 -3 0 20399

Hát igen, kisgyerekekkel lehet, hogy érdemes fokozatosan csinálni, főleg, ha tudja az ember (vagyis reméli), hogy többször is visszamegy még. Agulla is nagyon jó hely, Mesquida-nál védettebb és gyakrabban hullámmentes. 

Cala D'Or-tól északra első próbának például a Cala Domingos jó lehet. Jó a homok, a víz is tiszta és (kivéve teljesen keleti szelet, de az nem gyakori) nincs nagy hullám. Az egyik "ágán" többen vannak (a Gran, az északi), ha szeretnek más gyerekekkel bandázni, az is jó, de szerintem a déli oldala (Petits) jobb. Ott kevesebben vannak, autóval is egyből ott lehet megállni (Cala Murada felől), kell kicsit lemenni gyalog, de nem veszélyes, rendes lépcső van. Van vizimentő, bolt, orvos, mind a két oldalon a faluban, nagyjából bármi történik, meg lehet oldani. Első keleti parti fürdéshez szerintem kiváló. 

 

Strand Cala Domingos Petit, Mallorca - YouTube  

 

Formentoron tényleg elviselhetetlen volt már az utolsó 5-6 évben. A világítótoronynál ha nem reggel, vagy este mentél, órákig lehtett sorbaállni (a végén egy fal van és annyi, talán 40-50 autó meg tud állni, de azok is centizve, pedig ment oda busz, szippantóskocsi, jégkrémszállító, minden). A legtöbben azt sem tudták, miért állnak sorba, megfodulni sem egyszerű,  ráadásul ugye nem nézték meg, mire kell készülni (elsőre én is befostam...), a szerpentintől meg a szakadétól mindneki beijed és lassan megy, az angoloknak nehezítve a bal kormánnyal. Aztán sokan mentek a hotelba is (most felújítják, ki van belezve), a strandra is (Cala Figuera-hoz is, nem csak az alsó strandra), fel az Alebcutx-toronyhoz, meg hát ugye a Colomer kilátóhoz. A világítótóronynál meg a Colomernél volt olyan káosz, hogy csak na. Mi már csak reggel jártunk, hogy 10-kor, de legkésőbb 11-kor kiérjünk visszafelé, akkor kezdődött a neheze. Szóval indokolt, csak el kellene dönteni, hogy ki, mikor és meddig mehet be a zárás alatt. Eddig minden évben változott mind a három dolog.

Előzmény: sasa133 (20396)
VAG Creative Commons License 2022.02.10 -3 0 20398

Azaz. A Carrer de LLorenc Riber vége, ahol a legközelebb lehet menni hozzá, egy ránézést megér. Egy gép mindig kint áll készenlétben, elég gyakran repülnek is, a ki- és be"úszás" a felszálláshoz vagy leszállás után elég látványos, nem sok helyen lehet ilyet látni.

 

Aerodrómo Militar de Pollensa | Nevem Senki | Flickr

CL-215T at Port de Pollensa | Nevem Senki | Flickr

Előzmény: sasa133 (20397)
sasa133 Creative Commons License 2022.02.10 -2 0 20397

szerk.: megvan az Aerodrom Militar, tárgytalan.

Előzmény: sasa133 (20396)
sasa133 Creative Commons License 2022.02.10 -3 0 20396

köszi a kimerítő választ! igen,ebben bízok, hogy a sekély vízben már a gyerekek vígan el tudnak akkor is már pancsolni. Végülis igazad van, megnézem az autót, lehet olcsóbb lesz az egész időszakra mint a transzfer (2x) plusz a 2-3 nap bérlés. Minden nap biztosan nem founk menni, nem  azért mert nem akarok, csak egyszerűen a gyerekeket nyűni állandóan nekik se jó, főleg nyilván a picinek, aki az egészből nem ért semmit, ő inkább egy homokozólapáttal túrná a homokot a strandon :) Pollencát csak azért említettem  mert közel lesz és nem voltunk, egy kis séta + kávé ott beleférhet, aztán strandolós nap Port de Pollencaban. Amúgy ez a vízirepülőgép "kikötő"  merre van? Gmapsen nem találom...

A sziget távolabbi részeit is nyilván szeretnénk  majd felfedezni, de ezzel várunk sztem még pár évet, amikor a gyerekek akkorák lesznek, hogy valóban élvezzék és emlékként megőrizzék. Agulla sztem jó lesz most, sima az út odáig (úgy értem, nem tesszük ki őket durva kanyargós szerpentineknek), azt a strandot már rég meg szeretném nézni. Aztán lehet elmegyünk majd még vmi kisebb öbölbe Cala D'or felett - köszi a tippet!

Ezt a vacakolást nem értem Playa Formentorral, őszintén...Túl sok volt a forgalom vagy nagy a tömeg, vagy mi ennek az egésznek a háttere? Számomra a legszebb part volt, jó lenne visszamenni  oda idén mindenképp :/

Előzmény: VAG (20395)
VAG Creative Commons License 2022.02.09 -1 0 20395

Tizenpárszor voltunk június utolsó-július első hetében és mindig jó volt az idő. 21-24 fok között van ilyenkor a víz, az utóbbi pár évben inkább a melegebb oldalán (23-24 között). A gyerek egy évesen simán ugrált benne, mert 30-31 fok minimum van hozzá. Homokban rohangászáshoz (nagyobbaknak) meg főleg jó. Ha nincs nagy északi szél (=nagy hullám), akkor Alcudiában simán jó lesz olyankor. Ha meg van, maximum elmentek a keleti partra, ahol a kisebb öblökben olyankor is sima a víz és tele van gyerekkel. Erre is jó Cala Agulla, de lejjebb Cala D'Or-ig rengeteg hely van, ahol autóval meg lehet állni és nem kell sokat gyalogolni a strandhoz. Egy órán belül ott vagy autóval, főleg ha a belső úton mentek toronyiránt.

Mi mindíg bérelünk autót a teljes időre (idei árakat még nem néztem!), de eddig általában egy hétre kijött egy autó a Vanrell-től csak a reptéri transzfer oda-vissza árából. Érdemes kiszámolni. Még ha egy kicsit drágább is, megéri, hogy kéznél van az autó. Nem kell várni másokra a reptéren, megállni mindenfelé, amíg kirakják itt-ott a többi utast a buszból, visszafelé ugyanez (a legtöbb járat gyűjtő). Ha a gyerek behisztizik, vagy éhes lesz, vagy vécézni kell, nem fog azonnal megállni a busz, autóval viszont bármikor. Ha túl meleg van, akkor is jobb autóval túrázni, ha meg esetleg hideg van, fél óra alatt a városban vagytok az autópályán. Mondjuk akkor mindenki más is ott lesz. )) Sok olyan hely van, ahova autóval könnyen eljutsz és még az utat is élvezed (Valldemossa, Deia, Soller, Port de Soller, Torrent de Pareis). Az Alcudiától "legmesszebb" lévő délkeleti részen is is sok hely van, amit legalább egyszer kötelező megnézni (Es Trenc, Caló des Moro, Es Pontas, cseppkőbarlangok etc), csak okosan kell tervezni a parkolást. 

Pollencában sok minden nincs, ami a gyerekeket szórakoztatná, egy római híd vagy a hosszú lépcső nekik szerintem még nem nagy öröm. Port de Pollenca ugyanez, megállsz, megnézed a vizirepülőgép-kikőtőt, mész egyet a sétányon, strandolni is lehet végig, de semmi különös. Én egy napra inkább elmennék Sa Calobrába, ha bírjátok a szerpentint, a hegyi úton (víztározók, keselyű, Fornalutx, jó helyek vannak arra). Torrent de Pareis szerintem az abszolút kötelező kategória. Ha nem bírjátok (akkor Torrent de Pareis majd pár év múlva, ha nagyobbak a gyerekek )), viszont az autópályán le Marratxi, utána Bunyola és az alagúton át Soller/Port de Soller. Nincs benne szerpentin és időben sem sok, mert lehet haladni. Szóval röviden a lényeg, hogy ha a gyerekek bírnak egy órát az autóban (akár több részletben is), akkor a hegyeket vagy a keleti parton valamelyik részt én biztos megmutatnám nekik.

Formentoron még egyezkednek, ahogy eddig olvastam. A zárást ki akarják terjeszteni (a dátumokat is és az időpontokat is talán, de a helyét is, mert eddig a strandnál volt, de most már az egész utat le akarják zárni Port de Pollencától), de még vitatkoznak, hogy ki és mire kaphasson engedélyt.

Előzmény: sasa133 (20394)
sasa133 Creative Commons License 2022.02.09 -1 0 20394

sziasztok,

a 2019-es szeptember eleji, illetve 2020 februári mallorcai utunk után végre újra a sziget felé vesszük az irányt, idén oda tervezzük a nagy családi nyaralást - végre. Covid miatt nem jött össze sajna se 2020 nyara sem 2021, de remélem idén sikerül. 2 kisgyerekkel megyünk(1.5 és 4.5 évesek), ismét Port D'Alcudia a terv, de lenne pár kérdésem, remélem vki a topicbol tud segíteni:

- covid helyzet nyilván nem látható nagyon előre, de szeretnénk a nagy tömeg előtt, de már jó időben, fürdésre alkalmas időben menni, így június második fele a terv 20-22-től kb júli 2-ig. Sztetek ekkor már kisgyerekek számára is élvezhető hőmérsékletű a viz az alcudiai öbölben?

- eddig ott az Alcudia Garden Aparthotelben szálltunk meg, tiszta, rendezett, nagyon jó helyen van, strand egy köpés, a medencék szuperek, igazából egyedül az ételek minősége lehetett volna picit jobb (mennyiség vs minőség) - van esetleg másik tipp aparthotelre, ami szóba jöhet, ha hasonló paraméterek mentén nézegetünk?

- a shuttledirect.com-on nézegetek transzfert(busz,kisbusz) a reptérről PdA-ba- ezek közvetlen fuvarok vagy amolyan gyűjtőjáratok, több megállóval útközben?

- szeretnénk 2 napra autót bérelni (gyerekkel most ennyi tűnik logikusnak, többit helyben, ill. Playa de Muron tervezzük). Voltunk már Formentor-fokon, a playan, Sant Vicenc-en Playa Mesquidan - tudnátok tippet adni, a közelben mit érdemes felkeresni ami gyerekekkel is élvezhető? Pollenca ill. Port de Pollenca lenne az egyik napon, amúgy nincs ötletem...Cala Agulla talán - bár picit hosszabb az út.

- Playa de Formentor akkor most látogatható(lesz) vagy mi a helyzet vele?

 

hálásan köszönök minden választ

Flower2000 Creative Commons License 2022.01.07 -3 0 20393

Nincs ebben semmi érdekes. A világ egyik legjobb helyén vagy, nem csoda, hogy nem vágyol el innen. 

Előzmény: Htomas79 (20390)
Bruna1983 Creative Commons License 2022.01.07 -5 0 20392

Elmaradtak a szokásos év végi fényképek

Előzmény: Htomas79 (20390)
VAG Creative Commons License 2022.01.06 -3 0 20391

Menne el onnan a nagymamám pihenni. )) 

Bár Formenterát régóta megnézném.

Előzmény: Htomas79 (20390)
Htomas79 Creative Commons License 2022.01.06 -3 0 20390

Amúgy érdekes, mert amíg Magyarországon éltünk, állandóan külföldön csavarogtunk. Amióta itt élünk, ez teljesen megszűnt.

Évente 1-2 alkalommal haza megyünk, valamint tavasszal és ősszel a környező szigetekre pár napra pihenni.

Előzmény: Flower2000 (20389)
Flower2000 Creative Commons License 2022.01.06 -3 0 20389

Jó vicc, te ott laksz Mallorcán. Örülsz, ha mást látsz.

Előzmény: Htomas79 (20380)
Flower2000 Creative Commons License 2022.01.06 -3 0 20388

Ez mind szép hely, nehéz hasonlitgatni melyik a lexebb. Mindenütt jól éreztem magam én is.

Előzmény: Mall1114 (20385)
lumeo Creative Commons License 2022.01.06 -1 0 20387

Es Szardinian voltatok hajokirandulason? (Pl La Maddalena vagy Orosei obol vagy stb) Mert ha voltatok akkor egymas melle tudod tenni hogy mi lenne itt a kulonbseg. 

Előzmény: Mall1114 (20385)
lumeo Creative Commons License 2022.01.06 -3 0 20386

De Ti ott laktok jo ideje Mallorcán nem? Gondolom mar voltatok ott mindenfele sokszor. Ugy ertheto ha sajat kocsival atkompoztok (bar ugy is jobban ertenem ha mondjum egy hosszu hetvegere stb, de persze Ti tudtatok hogy most csak egy napra mentetek, gondolom voltatok mar tobbszor is) De azt tovabbra sem latom hogy ha valaki elmegy nyaralni Mallorcara akkor miert lenne a jo csak egy napra atmenni Menorcara (annak sokkal tobb ertelmet latom hogy akkor 10 vagy 14 nap es megosztani a ket sziget kozott ahogy irtam is)

Előzmény: Htomas79 (20380)
Mall1114 Creative Commons License 2022.01.06 -3 0 20385

Még 2020  nyarán szerettünk volna odamenni, de törölték a járatokat. Tavaly másfelé vettük az irányt, mert Ciprusra is és Szardíniára is nagyon jó repjegy árakat találtunk (10 eFt/fő+ egyéb díjak), így mindkét helyre tettünk 5-5 napos látogatást. 

Szép volt, különösen Szardínia partjai, de valamiért mégis Mallorca az első.

Előzmény: Flower2000 (20384)
Flower2000 Creative Commons License 2022.01.06 -3 0 20384

Menorca nagyon szép, rengeteg méregdrága nyaraló van ott. Persze Mallorcán is, ott van Spanyolország legdrágább utcája.

Mindez köszönhető a tisztaságnak, értem ezalatt, hogy nincsenek gyárak, stb. Meg a szép környezetnek.

Előzmény: Mall1114 (20381)
Flower2000 Creative Commons License 2022.01.06 -3 0 20383

A virus miatt el tudtál volna menni Menorcara, mert nyáron nem volt ott szinte semmi. Az első virusos nyáron. Olcsók voltak a repjegyek, el is mentünk. Nagyon vigyáztak mindenre, maximálisan fetőtlenitették a szobákat, utcán viselték a maszkokat még ha senki se volt ott csak ők. Mi levettük mert meleg volt néha és nem volt szükség rá.

Hotelek viszont nagyon drágák voltak, mert sok ki se nyitott.

Előzmény: Mall1114 (20381)
Mall1114 Creative Commons License 2022.01.06 -1 0 20382

Még annyi, hogy mindkétszer béreltünk autót és bejártuk a szigetet. Persze közel sem végeztünk, ezért megyünk szívesen újra oda.

Mall1114 Creative Commons License 2022.01.06 -1 0 20381

Mallorcán már kétszer voltunk, Menorcára a vírus miatt nem jutottunk el. Idén az iszonyat jó repjegy ár miatt újra Mallorcára megyünk (nagyon szeretjük, tehát nem kényszer :))

 

Csak gondoltam, tök jó egy napos program lenne, és egy kicsit belekóstolhatnánk Menorcába is. Ha egy-egy parton kikötne fürdőzéssel...

Előzmény: Flower2000 (20379)
Htomas79 Creative Commons License 2022.01.06 -3 0 20380

Dehogynem :)

2 hete is ott voltunk

Előzmény: Flower2000 (20379)
Flower2000 Creative Commons License 2022.01.06 -3 0 20379

Felejtsd el, nem szoktak kirándulni az emberek Mallorcaról Menorcara. Van Mallorcán elég látnivaló.

Előzmény: Mall1114 (20374)
lumeo Creative Commons License 2022.01.06 -3 0 20378

Hát én ennek kb semmi értelmét nem látom, Menorca ehhez túl messze van és túl nagy (ha azzal hasonlítom össze hogy pl. Szardínián milyen egy napos hajókirándulások vannak a hozzá tartozó kis szigetekre, szigetcsoportokra, tengeröblökre) Főleg hogy egy hetet simán el lehet úgy tölteni csak Mallorcán hogy még úgy is nagyon kell szelektálni hová akar eljutni az ember (különösen családdal, barátokkal, amikor amúgy is minden sokkal lassabban megy, olyankor ha egy nap két helyre sikerül eljutni már általában sokat mondtam, és valószínűleg nem is lesz ilyen minden nap hogy útra kelnek) Akkor inkább kell menni két hétre és azt kettéosztani (kicsit többet Mallorcán és a maradékot utána átutazva Menorcára) vagy pedig visszamenni a másik szigetre egy másik évben.

Valalta Creative Commons License 2022.01.06 -2 0 20377

csak szezonban van

Előzmény: Petykooo7 (20376)
Petykooo7 Creative Commons License 2022.01.06 -1 0 20376

https://bit.ly/3G0XqTj - létezik szervezett egy napos kirándulás Mallorcáról Menorcára, de 110,- EUR/fő. Ettől olcsóbbat nehezen találsz csak.

Előzmény: Mall1114 (20374)
Htomas79 Creative Commons License 2022.01.06 -2 0 20375

Bérelt autóval csak akkor mehetsz el a szigetről, ha kérsz hozzájárulást.
Létezik hajós túra 8-10 fős katamarán vagy motoros csónakkal, de ez  2-3000€ /nap

Szerintem keress rá:  Air Nostrum PMI-MAH járatokra. Korán reggel is indulnak és 60-80 € körül már lehet jegyet kapni.

Előzmény: Mall1114 (20374)
Mall1114 Creative Commons License 2022.01.05 -1 0 20374

Valamilyen módon egy napos kirándulásra el lehet jutni Mallorcáról (Alcúdia) Menorcára? 

A kompot néztem 2 felnőtt és 2 gyermek részére autóval kb 300 EUR. Az szerintem elég húzós ár, sőt abban sem vagyok biztos, hogy bérelt autót át lehet vinni egyik szigetről a másikra. 

 

Gondolkoztunk, hátha szervez valaki hajós, 1 napos túrát, közben itt-ott kiköt Menorca partjainál. 

 

Valaki hallott már ilyenről?

 

Köszönöm

VAG Creative Commons License 2021.12.25 -2 0 20373

Ilyenkor be.

Előzmény: WTF_ (20372)
WTF_ Creative Commons License 2021.12.24 -1 0 20372

Nagyon gondolkodunk egy február/márciusi egy hetes kiránduláson. Talán akkor még nincs millió turista, nyugodtan be tudnánk járni azokat a helyeket, amit 2 éve kihagytunk. A formentori világítótoronyhoz autóval be lehet menni ilyenkor? 

 

Boldog Karácsonyt kívánok !

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!