Keresés

Részletes keresés

Mumu Creative Commons License 2005.12.29 0 0 1677
Meglatjuk hogyan mukodik.
Előzmény: Törölt nick (1675)
Mumu Creative Commons License 2005.12.29 0 0 1676

Kedves ragika-klon, bar ezzel szabalyt szegsz es e-mail leveleket publikalsz persze megint ravasz modon mas identitas hasznalataval hogy ha megbuntetnenek akkor nem teged hanem az uj nickedet erje a buntetes, de en orulok hogy ide kitetted ,ne en adtam kozre,mert minden szavat a toled provokalt levelezesnek (mert most eppen Szabo neven levelez velem ) vallalom. Ugy latom  lenyedet ahogy leirtam. Akkor irjuk ide az elozmenyeket is.

 Szabo neven ragika-haberdas es mas nickek fizikai gazdaja meg akart teveszteni minket es igy a klubba iro tEKErcs helyere besompolyogni,tudvan hoyg tEKErcs  ujra kell technokai okokbol kerje a jogosultsagat.Irt nekem egy negedes levelet Szabo neven allitva hogy o a tEKErcs  kert egy jogosultsagot  hogy felvehesse a tekrecs nicknevet (a nick nevek kicserelese kulnben is az o specialitasa... ),erre elokeszitett egy adat leirast is csak nem engedtek amr akkor beirni a forumba.A dolog  tul lepi a neten megengedett uj nickek szuletese csinjanak meretet , ott caak sajat muvekent akar miket tevedesbe vinni hoyg egy masik partnerel  alalunk szembe  addig itt egy  sulyosabb csallassal allunk szembe mas tarsunk identitasat mimelve akart korunk hose bekerulni az agyon kritizalt es kigunyolt klubba... kiderult mert egyszere mindketten,a jellszavat elveszto valodi tEKErcs es ragika baratunk jellentkeztek be nalam ujabb jogosultsagert. Most az ugy a moderacional van amely a jovo heten dont a szokatlan vetseg ugyeben. De addig is megtudjatok ti is itelni amagatartast....

Koszonom hogy ide idezted a valaszlevelemet ,bocsanat  attol aki olvassa mert a sok gepirashiba miatt alig ertheto a szoveg ( baratunk megertette ..)  de giondolom eleg ertheto a reagalas.

Ha lesznek kerdesek szivesen magyarazom meg  amit nem ertehetettek meg.

Azt a mondatot amit arrol irtam hogy nem hasznalom fel azokat az ismereteimet amit rola es  tole kaptam mikor valamikor  megkert adjak neki  tanacsot egy orokodesi ugybe, miutan azt benem bizva tette,termeszetesnek tartom mert azok az adatok akkor is  szentek azen etikam szerint ha nem egy ugyvedi tanacs kereteben hanem egy e-mail  kereteben jutottak birtokomba.  Igy bar sokat megmagyarazna szemelyisegerol nem hsznalom illusztraciora.,nem is emlitetetm soha meg. De ha o akarta hat legyen itt. Tu a voulu Gerges Dandin..

Előzmény: Törölt nick (1672)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.29 0 0 1672
Ragika, ez neked szól?


Feladó: Dr. . Laszlo <@axelero.hu> (Hozzáadás a címjegyzékhez)
Címzett: Szabo Jozsef <@vipmail.hu>
Tárgy: Re: Fw: Elírás
Érkezett: 06:31


Eleteemmben,pedigigen hosszu ,nem sismertem egy aljasabb embert mint te. Veszelyesebbez igen, bunozobbet igen,hiszen a te itteni "munkasgod2 tulajdonkepen senkinek nem okozhat kulonosebbvezelyt mert ez itt virtualis. De a jellemedbe benne van minden olyan tulajdonsag amit az emberek utalnak. A dillema csak az hogy orult vagy-e vagy gonsoz ezt nehez eldonteni. miutan egy sort dolgot teljesen raiuonalisan csinalsz egy sot keped meg valobban szelelmes es egy sor dologhoz keps vagy dokumentaltan hozzaszolni, inkabb hajlottam a gonosz fele.
Azzonban sok olyan hibat kovetsz el amit azelso jelelmzes szerint nem tud elkovetni egy normalsi ember, olyan dolgokba rizikot veszel magadra amit csak a pillanatnyi orulet kesztett.Vanak periodusaid amelyben elfelejted kinek adod ki magad (nem csodalom sok ilyen van ) .A szemely ímelyet megformalsz annyira eletszeru hogy ezt visznt egy beteg elme teheti igy,egy ilyen talal oromet es taplalja az a bizonyos multivalrns szemlyiseg lenye hogy iylen legyen. A legjobb figuraid noi szerepek. Amoig el nem faradsz addig ezzek jol stilizaltak cak mior a fegelmed es figelmed elernyed arulkodnak...
Igy csak azt irhatom: mind a ketto vagy. Egy melysegesen ember gyulolo (talan sok rossz tapasztalatok utan ),masokat szivesen degradalo, dicsekvo es masokat tehetlensegukben ,mastol okozott szegenysegukben, geopolitikai helyzetukbe froclizo valaki vagy. A legroszabb: mindent amit 1972-73-ig csinaltal letagadod ,megtagadod es belekakalsz a multodba., A multjat,apjat anyat es baratait az elozo eletebol nem valalo ember vagy. Hogy valami velt kis sikered legyen hajlando vagy ugyanolyan modellekre a neten mint amit az eletben normalisnak tartasz mintd oylan amiert bortonbe kerulhetnel: csalals,identiotasod hamisaga, mas neveben tett cselekmenyek,amelyeket lehet hogy megtettel az eletedbe de biztom megtetted volna ha tudtad volna hiszen egy ilyen keszseg elkoszor spiritualisan jelelntkezik es ezt ki is hasznalod a neten.
Szoval ,meg van minden okom,okunkteged nemszeretni mi tobb nem kivani a kozelunkbe. Kivetel egy egy idonkentu es idoben megszabott utitarsad aki nem ismer fel ,addig mig nem ismer fel. Nem vagy kivant ember itt,de eppena sajat amagds nem nagy becsulee teszi hogy ne haragudj meg erte es hiogy folytasd azt amire nagyon hamar rajinnek az emberek... Most si meg avgy,mert egy fegyelmezetlen percedbe bizonyitekot szallitottal nekunk,abban igazad van nem en hatarozok errol mert az index a tuajdonos ok amjd tudjak mit tehtenek de en mindenesetre ugyelek ra hogy jogi szempontbol oylan lepeseket tegyunk amely megszegi kedvedet. Ugyanakkor a szabalyoktol megengedett legnagyobb nyilvansoagot adok az uygnek. Miutan megtortent dolgokrol van szo azoknak a tudositasa nem szemylisegi jogban utkozik. A tobbi mar megy amgatol. Valsozinueg valahogy visszatersz de mineden oylan topicba ahol az egyikhez ahsonlo modon vislekednel ott leszek es az artatlan veled beszelot felvillagosiztom. Ennyi. Miert etszem ezt? Mert egesz eletembe ilyen tarsadalmilag kartekony peldanyioik ellen harcoltam... Nem fogom soha felhasznalni azokata dolgokat amelyket az alatal tusdtam meg hogy hozzam fordultal tanacsert egy avlos dologba,en meg probaltam tuszta szivbol jo tanacsot adni..azerrt mert ott megbiztal bennem,tehat az szent
Ennyit meg megengedek magamnak. De gondolhatod hogy igy lehetosegem volt es van megismernivalodi eletedet..tehat nagyon nagyon utalom mikor nemzeti hovatartozas miatt , ami mas mint a tied ,valakit barmilyen banto szoval illeerintesz, gyulokodest szitol holott toleranciat es eloiteetnelkuliseget kersz, de ez is hozzatartozik
jellemrajzodhoz.Sokstózor olyanert etszed hogy megsertodtel amit te sokszor hasznalsz a tobbi emberrel szemben. Igy altalanosban igen siralmas figutat alkotsz,egy konnyen leolvashato elet korulmenyel,otthonihekyzettel sivar perspektivaókkal. Azek maguk nem lennenek baj,mert mindegyikunkbe aki atment hasonlo nehezsegeken szolidaritast es egyutterzest provokalna es kitunoen lehetbne a valodi Ragikaval vitatkozni. Biztos lehetsz hogy ha az idom engedi topvabb kovetlek., Ugyanakkor ,azt atrtom hoyg egy magara talalo Ragika igen kellemes es erdekes vitapartner lehetne..ha csak valobban a betegsege nem szolna bele. Tehat a legjobb hiszemben adott tanacsom: oljed meg mindeketes nickedet,vegyel fel egy szemelyedhez melto nick neved,mondj le az amerikallenes tamadasok paranoiadrol (persze hogy van egy magar ,kislallam netjen , ellenerzes kritika, de az csak a vitaig megy el es nem a gyuloletig ) add egy kicsit sjat magadat es akkor szamodra es elgedett modon tudnal itt lenned. De maskep..
Mumu Creative Commons License 2005.12.29 0 0 1671

Ott  rend van, itt is az lesz.

Mit gondolsz milyen szep lesz az udvarias vitazas,a tartalomra valo koncentralas,bent es kint....

Pacifikaljuk a harctereket,remelem  szamithatunk rad.

Kiteszuk a csillagos savos lobogot es melleje a magyar cimereset.

Boldogan elunk mig meg nem halunk.

Előzmény: Törölt nick (1669)
Mumu Creative Commons License 2005.12.29 0 0 1668
Ok. De minbtha valami kapcsolatot emlitetel a tulajdonossal lehet hoyg nem rokonit e valamilyent.Tehat a Second Ave-n gondolom mar hol.
Előzmény: Törölt nick (1664)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.29 0 0 1667

Szoval reagaljak humorral, ha provokalsz? :)

ok.

Előzmény: Törölt nick (1656)
Mumu Creative Commons License 2005.12.29 0 0 1666

Semmi ellenvetesem hoyg itt is irjunk Amerikarol,plane ha betartjuk a klub szabalyait: tehat mindent tartalomban es semmi szemelyeskedest. A klub arra van fent tartva hogy ott mindenkepen lehessen a szabalyokat betartva irni.  Itt minden disznosagra reagalok,reagalni fogok  "mert ez a hobbym ". De minden komolyan leirt dologra komolyan  valaszolok ,en vagy mas, ha nem  is mindig egy velemenyen az allitoval.

Nem  a klub menete a fontos ha azokat a lehetosegeket kivul is meg lehet oldani hanem a vitakultura megorzese.

Flandry Creative Commons License 2005.12.29 0 0 1659
Ridley Scott milyen megitélés alá esik?
Előzmény: Törölt nick (1655)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.29 0 0 1653
De latod te is itt provokalsz, nem az unalom tengereben, es mar ferrero is itt gyulekszik...
Előzmény: Kobzar (1652)
Kobzar Creative Commons License 2005.12.29 0 0 1652
Ez a hsz-em TÉNYLEG provokáció volt.
Vártam, hogy valaki alaposan megcáfoljon ... :)
Előzmény: Törölt nick (1650)
Kobzar Creative Commons License 2005.12.29 0 0 1651
"En ertekelem a klub hangnemet, de azert valljuk be, hogy tobb virtus volt a topikban a regi szep idokben, vagy csak en oregszem es nosztalgiazom? Cosmo nagyon hianyzik, de neha a Ragika is."

A Ragika-fajta virtust (ill. azt a részét, ami minden harmadik napra bedurvult), és nickszaporítás nem hiányolom.
Amikor már 4-5 buzgómócsing nicken űzte az ipart egyszerre, az már fárasztó tudott lenni.

Cosmo valóban hiányzik.
Semmi akadálya szerintem, hogy visszajöjjön.
Előzmény: Törölt nick (1648)
Mumu Creative Commons License 2005.12.29 0 0 1649

Termeszetesen ha megkotod a hozaszolasok mikent-jet akkor eltunnek a performance es akcios ellemek, marad a tema. Egy jog ahhoz hogy haboritatlanul kifejezed a velemenyedet arrol amit gondolsz annelkul hogy valaki elkuldjon az anyadba vagy lehulyezen. Ha jatszani akarsz, ha csipkelodni ,kivanod a happening-et akkor itt es sok helyen megtalalod.

Egyesek ide jarnak szorakozni, en meg  duhombe,Ragika kielegitheti  ezt a kivansagot. Persze azt is csak az altalanos MM kereteibe mert azert ertsuk meg mi csak egy olyan mezo  megturtjei vagyunk amelyik  tulajdonosa megszabja azokat a kovetelmenyeket amelyekbe itt szerepelhetunk (itt vagy masutt).Mindenesetre ez  itt  sokkal liberalisabb mint egy jogosultsaghoz, kotott kluban.

Előzmény: Törölt nick (1648)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.29 0 0 1648
En ertekelem a klub hangnemet, de azert valljuk be, hogy tobb virtus volt a topikban a regi szep idokben, vagy csak en oregszem es nosztalgiazom? Cosmo nagyon hianyzik, de neha a Ragika is.
Előzmény: Kobzar (1645)
Mumu Creative Commons License 2005.12.29 0 0 1647

A magyar vendeglos nevet cimmet AKAROM !!!

-:)

Mumu Creative Commons License 2005.12.29 0 0 1646
igy van-:)
Előzmény: Kobzar (1642)
Kobzar Creative Commons License 2005.12.29 0 0 1645
"A Zárt Osztály gyakorlatilag befagyott.
Period."

Neked nincs családod és/vagy nem tudsz meglenni a fórum nélkül néhány nap Karácsony és/vagy Hanuka nélkül ?
Period.
Előzmény: Törölt nick (1625)
Kobzar Creative Commons License 2005.12.29 0 0 1644
"És a nickek csereberéje sem az ö hibája, hanem a kizárások miatt volt. Mi sem tudjuk, hogy te ki vagy meg a többiek kinek a nevében zsörtölödnek. De miért érdekes ez? Azt nézzed hogy amit mondott igaz -e ?"

Ragika beteg ember.
Ma már Ragikára, és klónjaira nem haragszok, mint korábban.
Egyfajta terápia (ha nem is a legjobb...) számára a fórumozás, ahol a kisember, akinek ideje nagy része erre megy el, a sok nickjével úgy érzi, véleményének érvényesítésével nagyobb súlyt képvisel.

Az valóban nem érdekes, hogy egy nick mögött milyen személyiség áll (persze ez sem teljesen így van, egyes nickek véleményét többre tartjuk, mint másokét), akinek a véleményét hallom-olvasom, de az már igen, hogy 10 látszólag független véleményből 8 egyazon akaratos emberke szüleménye.
... és máris csak 3 független véleményt regisztrálok.

... hogy igaz-e amit ír ?
Tudja a fene.
Előzmény: Törölt nick (1617)
Kobzar Creative Commons License 2005.12.29 0 0 1643
"Az a haza, ahol hazafinak vagy elismerve."

Hehe, régi szocialista (kommunista) beidegződés.
Az állam megmondja mit tegyél, és az állam gondoskodik rólad.

Ezt a feelinget a mai fiatalok nem ismerik, de a "régi fiatalok" többsége is elutasította.
A haza egy eszmény, amit éltetni szokás, egy közösség, amihez vagy úgy érzi valaki, hogy tartozik, vagy úgy, hogy nem.
Ez érzés, és nem döntés kérdése.
Előzmény: Törölt nick (1616)
Kobzar Creative Commons License 2005.12.29 0 0 1642
"mi az hogy haza? ahol születtél? Ha valaki 2 éves korában ide vándorolt, annak mi a hazája? Aki 30 éves korában osztály ellenségként ki loett üzve, annak hol a hazája?

Az a haza, ahol hazafinak vagy elismerve. Amugy nem érdekes, mert az egész csak játék a szavakkal. Arany Jánosnak hol a hazája? Románia??"

Jaaaaaaaaa, akkor ezért nem értünk szót.
Az ember hazája, nemzetisége, identitása szabadon választott.
Mármint saját szempontjából, önmaga előtt, érdekmentesen szabadon választott.
Nem a haza ragaszkodik a polgáraihoz, hanem az emberek ragaszkodnak a hazájukhoz (ugye felismeritek, miből csavartam ezt ki ?).

Ha valaki már csak töri a magyart az USA-ban, de magyarnak érzi magát, akkor magyar.
Ha valaki 30 éves korában osztályellenségként ki lett űzve, akkor ha normális ember, nem a saját országát, népét okolja, hanem azt a hatalmat (mely nem azonos se az országgal, se a néppel), amelyik kiűzte.
A nem normálisok bárkit okolhatnak.
Előzmény: Törölt nick (1616)
Kobzar Creative Commons License 2005.12.29 0 0 1641
"kifelejtetted koma, hogy a kolában kábitoszer van."

Basszus, tényleg ???

"Ezek a hamburger zabálok szeretik a szilicont. Ti meg bámuljátok az amerikai filmeket."

Az amerikai filmek a horror, thriller, akció kategóriában verhetetlenek, az érzelgős-romantikus vonalon még megemlítendők, de a többiben (van másmilyen film is !!!) lemaradnak.

"A mai napig egy esemény a családban a kisgyereket vasárnap (!) elvinni a Mac Donald-hoz, itt ezek a szolikon örültek járnak oda."

Ez lehet egy program, amikor a család együtt csinál valamit.
Ez családi szempontból nem rosszabb, mint együtt kirándulni, utazni, szalonnát sütni (vagy ott barbecue partit rendezni).
Legfeljebb nincs olyan varázsa.
Előzmény: Törölt nick (1612)
Kobzar Creative Commons License 2005.12.29 0 0 1640
""Na így lehet valakinek jó nője OTT" Azert van mas modszer is. Lehet Magyarorszagra is utazni, ott szerelembe esni, peldaul... ;)"

Hehh.
Esetleg egy másik megoldás, ha jó mellú magyar hölgyek mennek ideiglenesen vagy véglegesen (most már szabad a gazdáné ...) a tengerentúlra.
... egyfajta magyar reklámként és védjegyként ... :)
Előzmény: Törölt nick (1607)
Kobzar Creative Commons License 2005.12.29 0 0 1639
"Menj vissza a lyukadba, a rácsod mógé, mert itt naponta hülyét csinálsz magadból."

A marhát te csinálod magadból.
Percenként.
Előzmény: Törölt nick (1605)
Kobzar Creative Commons License 2005.12.29 0 0 1638
"Költsétek a pézneteket, az USA-nak bevallottan 20 év az elönye: (hehe)"

Húsz év VOLT az előnye húsz éve.

"... az első amerikai reagálás: az európai űrprogramra nincs igazán szükség."

Ojrópai olvtársak, minek ez a fejlesztés, fejlődés, vegyetek tőlünk csúcstechnikát, mint régen ...
Ha-ha-ha.
Előzmény: Törölt nick (1597)
Kobzar Creative Commons License 2005.12.29 0 0 1637
Jé, a magyar paprikán kívül árulnak (persze drágábban, mint itthon) Podravkát, Knorr leveskockát, Maggi zacskós leveseket és tésztákat, Univer mustárt, kommersz német és svájci csokikat, Oetker pudingport, Stollwerck szaloncukrot, Nívea krémet, Fa szappant is !
Nahát !
Mint a sarki fűszeresnél !
Ezt a luxust !!!

Továbbá aljas módon átnevezve és átcímkézve :
http://www.bende.com/ecommerce/shopdetails.cfm?p=29&cat=12
SWEET RED GOLD = ÉDES ANNA

http://www.bende.com/ecommerce/shopdetails.cfm?p=31&cat=12
HOT RED GOLD = ERŐS PISTA

:)))
Előzmény: Törölt nick (1598)
Kobzar Creative Commons License 2005.12.29 0 0 1636
Ja, és semmi Csikágó.
Vernon Hills, IL.
Előzmény: Törölt nick (1598)
Kobzar Creative Commons License 2005.12.29 0 0 1635
"A Hartai lángolt a Kajzernál (olcsó) jobb."

Milyen "Hartai" ?

http://www.bende.com

A honlap nem tud magyarul.
Nem meglepő.
Amerikaiaknak készült, akárcsak a temékek.
A kolbászok és szalámik kb. pont annyira autentikusak, mint a kínai kaja a pesti belvárosban.
:)))))))))))
Mind1, csak sikeres legyen a bolt.

http://www.bende.com/ecommerce/catalog.cfm?cat=1

BENDE MEATS = BENDE HÚSTERMÉKEK

LONG TELI SALAMI = HOSSZÚ TÉLI SZALÁMI
SHORT TELI SALAMI = RÖVID TÉLI SZALÁMI
LONG CSABAI SALAMI = HOSSZÚ CSABAI SZALÁMI
SHORT CSABAI SALAMI = RÖVID CSABAI SZALÁMI
GYULAI SMOKED SAUSAGE = <B>GYULAI FÜSTÖLT KOLBÁSZ</B>
HOT GYULAI SMOKED SAUSAGE = <B>CSÍPŐS GYULAI FÜSTÖLT KOLBÁSZ</B>
KOLOZSVARI SMOKED BACON = FÜSTÖLT KOLOZSVÁRI SZALONNA
KARAJ SMOKED BONELESS PORK LOIN = FÜSTÖLT CSONTNÉLKÜLI KARAJ
NIGHT STICK = ÉJSZAKAI VESSZŐ (HEHE)
HOT NIGHT STICK = CSÍPŐS ÉJSZAKAI VESSZŐ (HEHE)
CSERKESZ SCOUT SAUSAGE = CSERKÉSZ KOLBÁSZ

http://www.bende.com/about.html

ABOUT US

Hungarian Brand Salami is available in two distinct styles ... TELI and CSABAI and we cordially invite you to try both. Teli (which means "winter" in Hungarian) is so called because prior to the advent of modern refrigeration, salami could only be made during the winter months.
...
Our Csabai salami is for the more adventurous. Named after the city of Csaba, where it was first made, centuries ago, it combines coarsely chopped meat blended with world reknown Hungarian Paprika.
Előzmény: Törölt nick (1598)
Kobzar Creative Commons License 2005.12.29 0 0 1634
"Menny rá a Bende Chicagora, oszt csodákozz."

Min ?
Hogy Magyarországon kívül is csinálnak átlagos ipari kolbászt ?
Pfh.

"A Gyulaia szar. Sz5raz. Iztelen."

Neked meg nincs ízlésed.
Házi kolbászt kell enni bazzeg. Nem azt, amire azt írják az üzemben, hogy "Házi Kolbász" shitted by Bende, hanem igazi házi kolbászt.
Ettél már valaha is igazi házi kolbászt ???

"A Hartai lángolt a Kajzernál (olcsó) jobb."

Nagyanyámék kolbászához képest mindkettő pocsék.
Sajnálom, hogy csak szart kapsz, de ez van, ezt kell enned, nincs más.

"A könyöködön csöpög a zsír. De nem kell egészségesen meghalni. Unalmas."

Bezzeg te egészségesen fogsz meghalni mi ?
Ha-ha-ha.
Az italt soha nem fogod tudni letenni.
Ismerünk mind.
Period.
Előzmény: Törölt nick (1598)
Mumu Creative Commons License 2005.12.29 0 0 1633
Ennek nagyon orulok gondolom tarsaim is,nem vitatjuk hogy ez a TE utad, hogy mast nem tehettel,OK. De aztan mar ne faradj fel  egy szemet domb tetejere es tanitgassad az ittenieket  jo nagy alatalanosagokra,ugy hogy annak nincs praktikus ertelme mert nem tudsz (es lehetetlen is )  konkret praktikus tancsot adni., Irjal a Te boldog amerikai eletedrol lelkesedj az ottani way of live-ert semmi baj. De engedd meg hogy az itteniek a kis lehetosegeik kihasznalasanak oruljenek es talaljak meg a helyuket itthon. Ok sem menenk at az amerikai topicokba (akik tudnak angolul jobban mint esetleg ti ) hogy oruljenek hogy nem elnek Bronxba, nem lesznek katonak a haborukba stb
Előzmény: Törölt nick (1624)
Mumu Creative Commons License 2005.12.29 0 0 1632

Csalst es foleg az olyat amivel egy masik szemelynek adnad ki magad az nem tarthat szamot masra.

Hogy  sok nickel es sok koöltott jellemel bolonditott a trdsaidat a topicokba az sem szep de azt megenegdi a technika. Azzonban hogy kiadjad magad egy ma selo szemlyenek es az o szemelyes eloktronikus eszkozeivel szertnel minha o lenne operalmni az megennel si tobb. Ezert ha ki lezs teljesen vizsgalva a szerzo elvarhatja a valaszt.

A megvetesen tul is.

 

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (1614)
Mumu Creative Commons License 2005.12.29 0 0 1631
Meg nem irtad meg hogy a rokonodnak hol  a vendegloje NY-ban.
Előzmény: Törölt nick (1629)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!