Keresés

Részletes keresés

rg7 Creative Commons License 2005.05.13 0 0 245

Igaz, ez nem FLIRT, de csakis ejzy kedvéért, és azért, mert ma végre utalták a pénzem:

Sajtóközlemény            2005. május 13, Bussnang/Budapest


A Stadler Rail AG újabb nemzetközi sikere Hollandiában:
Az Arriva Plc 43 GTW vonatot rendel

 </P>

A Stalder Rail AG bejelenti, hogy a mai napon szerződést írt alá Hollandiában az Arriva Plc-vel 43 darab GTW dízel elektromos felszerelésű csuklós kocsi szállításáról. A GTW-k szállítására 2006-2007-ben kerül sor. A járművek Friesland, Groningen és Alsó-Szászország tartományok regionális vonalain közlekednek majd. A szerződés értéke kb. 220 millió svájci frank. (EUR 142 m)

Friesland, Groningen és Alsó-Szászország tartományok 15 éves tartamra pályáztatták regionális vonalaik üzemeltetését, amelyet az Arriva Nederland nyert meg. A londoni tőzsdén jegyzett angliai székhelyű Arriva csoport Európa egyik vezető magánvállalata a regionális sín- és buszforgalom területén. Jelen szerződés aláírásával az Arriva 43 dízel elektromos csuklós GTW szerelvényt vásárolt a Stadlertól a Leeuwarden-Groningen törzsszakasz, valamint Harlingen, Stavoren, Roodeschool, Delfzijl és (a németországi) Leer felé üzemelő szakaszok számára. (27 szerelvény 3 részes GTW 2/8, 178 ülőhellyel, 16 szerelvény 2 részes GTW 2/6, 115 ülőhellyel. 8 szerelvényt a határon átnyúló forgalom számára a németországi felszereléssel látják el.)

Peter Spuhler a Stadler Rail AG tulajdonosa és vezérigazgatója elmondta: „Ez a megrendelés ismét azt bizonyítja, hogy a Stadler termékei az egyre erősödő nemzetközi piaci versenyben is újabb és újabb sikereket tudnak elérni. A GTW-t a teljesítményparaméterei és kiemelkedő utaskényelmi jellemzői teszik alkalmassá arra, hogy teljes körűen megfeleljen a Friesland, Groningen és Alsó-Szászország tartományok magas igényű követelményeinek. Büszkék vagyunk arra, hogy az Arriva ebben a fontos hollandiai projektben minket választott járműszállítónak. Meggyőződésünk, hogy az együttműködés, a kialakuló szinergiák révén pozitív hatást gyakorol majd a jövőbeni projektekre.”

A GTW-ket teljes mértékben a Stadler Csoport svájci üzemeiben állítják elő. A most megkötött szerződés volumene nagyságrendileg 220 millió svájci frankot tesz ki.

A Stadler Rail Group - amely a sínjárművek építése esetén komplex vevőspecifikus rendszereket kínál - egy több vállalatból álló cégcsoport, melynek tagvállalatai Svájcban a Stadler Bussnang AG és a Stadler Altenrhein AG, valamint Németországban a Stadler Pankow GmbH és a Stadler Weiden GmbH. A csoport összességében 1200 munkatársat foglalkoztat. A Stadler Rail Group legismertebb járműcsaládja a világszerte sikeres GTW csuklós kocsi mellett (380 eladott szerelvény) a FLIRT (163 eladott szerelvény), valamint a régi RS1 típusú regionális szerelvény (354 eladott szerelvény). A berlini Stadler Pankow a Variobahn (150 eladott jármű) és az újonnan kifejlesztett TANGO termékcsaláddal (6 eladott jármű) sikeresen megvetette a lábát a villamosok piacán.  A Stadler továbbá utazó motoros kocsikat is gyárt és világméretekben piacvezető a fogaskerekű járművek előállításában.

FOX77 Creative Commons License 2005.05.13 0 0 244

Üdv Mindekinek!

 

Olvastam tegnap az Indoház legújabbi számát és egy, legalábbis számomra, érdekes dologra lettem figyelmes! Ugye van egy két oldalas cikk ami bemutatja a STADLER-t es a FLIRT-öt! A FLIRT-röl egy olyan rajzot mutatnak amiben egy 4 kocsis es 8 (!) ajtos szerelvény látható! A fórumból eddig úgy értesültem, hogy a STADLER egy 4 kocsis és 6 ajtós szerelvényt nyujtott be! Fel tudna valaki vil´gosítani, hogy ez hogyan is van ... rosszul olvastam ... vagy mi a tényleges álláspont!?

 

Kösz elöre is!

Előzmény: 1047 005-2 (243)
1047 005-2 Creative Commons License 2005.05.13 0 0 243
Versenyképesek voltak és még anyagi hasznot is hoztak?
Előzmény: seTTebello (235)
braun Creative Commons License 2005.05.13 0 0 242

Annakidején azt mondták a Jacquemin forgóvázról, hogy nem szántóföldre tervezték. Tartok tőle, hogy a Tau forgóvázát sem.

 

 Azért a Bika és a Szili forgóváza között van árnyalatnyi különbség. Az előbbi kialakításából fakadóan jobban tűri a pályahibákat. Bár azért érdekes dolog, hogy csapágyhibák már előfordultak ezeknél a szekereknél is, még szerencse, hogy garanciális volt.


Előzmény: seTTebello (231)
braun Creative Commons License 2005.05.13 0 0 241

Azt, hogy a mai nagyteljesítményű asszinkron hajtású villamosmozdonyok

tartós vonóereje magasabb mint a régi hattengelyes gépeké, tartom.

 

 Az állítás, így önmagában igaz is. Valóban nagyobb a mai négylábú gépek tartós vonóereje, mint a régi gépeké. Főleg, ha ugyan arra a feladatra tervezték őket. Itt viszont kell egy hatalmas DE szócskát biggyeszteni. A tartós vonóerő egy dolog, azért, ahhoz,. hogy azt tartani lehessen, előbb el kellene indulni. És itt van a bökkenő. A korszerű gépek nagy teljesítményének hátránya az, hogy csak ideális körülmények között képesek annak maradéktalan kifejtésére, mert ha bármilyen probléma adódik a kerék-sín kapcslattal (taknyos idő stb stb.) rögtön zavarba lehet őket hozni. Vagyis, a névleges indító vonóerő elérése nem éppen hétköznapi esemény. Ezek a gépek a tapadási határ környékére vannak optimalizálva, de sajnos a fizika és a számítógépek néha köszönő viszonyban sincsenek egymással, ennek eredményeképpen létezhet az, hogy ugyanakkora vonattal egy Szili jobban halad, mint pl. egy háromlábú Taurus, szar idő esetén. ( empirikus tapasztalat )

 Az is tény, hogy a vasutak és a gyártók is óvakodnak a hattengelyes gépektől, és ennek a forgóváz pályára gyakorolt hatása a ludas. Ez alól talán a dánok hattengelyes gépe a kivétel, és az is kifejezetten tehervonati masina. Illetve a dízel gépek között a Bombardier Blue Tiger családja. Ott egyébként eszement vonóerők vannak, ha jól emlékszem akkor az indító vonóerő az 510 kN körül van. (ez is ideális esetben)

 

Előzmény: vaskerék (239)
vaskerék Creative Commons License 2005.05.13 0 0 240

Azért V18 után vágyakozni azért elég különös...

 

A Bika szolgálati súlya: 86 tonna

Ha részletekre vagy kíváncsi a Vasútgépészet honlapján keresgélj a  2002-es évnél.

Előzmény: seTTebello (231)
vaskerék Creative Commons License 2005.05.13 0 0 239

Miért probléma, hogy a mai modern mozdonyokat, (nem csak a Bikát) "csak" 30 évre terveznek?

Talán meglepő, de a Szilit is három évtizedre tervezték...

A nagy igénybevételre tervezett mozdonyok élettartama nem lehet magasabb,

ott van például a DB 103-as gépe. A sorozat harminc évig sem birta...

 

Azt, hogy a mai nagyteljesítményű asszinkron hajtású villamosmozdonyok

tartós vonóereje magasabb mint a régi hattengelyes gépeké, tartom.

Tudod nagyobb teljesítmény mellett, azonos fordulatszámon nagyobb nyomatékot

ad le a vontatómotor.

Például a DB 151 tartós vonóereje 250KN, addig a BR 152-nél ez 270KN.

Előzmény: seTTebello (231)
seTTebello Creative Commons License 2005.05.13 0 0 238
Nem tévedek, ott voltam. Egy Octavia volt a tettes.
Amit még kipróbálnék az egy Audi 2,5 TD, vajon az meddig bírja?
Előzmény: M40 120 (237)
M40 120 Creative Commons License 2005.05.13 0 0 237

OFF

 

Tévedsz. Nagy kasznival is bőven e sebesség felett megy. :-)

Előzmény: seTTebello (236)
seTTebello Creative Commons License 2005.05.13 0 0 236
OT.:
Asszem ideje elnézést kérni a WV tulajoktól. De hiába, amikor egy 1,9 - es TD motornál 160 - nál vége a száguldásnak.
Előzmény: seTTebello (232)
seTTebello Creative Commons License 2005.05.13 0 0 235
Előzmény: 1047 005-2 (212)
seTTebello Creative Commons License 2005.05.13 0 0 234
>>Van egy csomó kis haza cég. Azok összefognak és kész. (Erre van már példa, a horvátok legújabb villamosai)

Akkor irány az internet és nézd meg szépen, hogy milyen gyárak vannak Horvátországban.
Előzmény: Törölt nick (207)
seTTebello Creative Commons License 2005.05.13 0 0 233
>>De akkor már miért nem lehet a megmaradt Ganz részeket összefogni és közölni vele gyárts nekünk mondjuk BVh-t.

Ez nagyon jó ötlet lett volna olyan 15 éve. De ez a szekér már elment.

Előzmény: Törölt nick (206)
seTTebello Creative Commons License 2005.05.13 0 0 232
>>2. 40% magyarországi összeszerelés? Ilyen maszlagot csak az vesz be akinek annyi műszaki érzéke nincs mint Nikki Beluccinak.

Te véletlenül nem kevered össze a hozzáadott értékkel?

>>A Stadler vagy a Transelektro nem létező cégei?

Természetesen mindkettő létezik.

>>Ti tényleg elhiszitek ezt a baromságot? Vegyél egy ma gyártott VW-t, Renault-t

Vegyél két fostalicskát, hasonlítsd össze, egyformán sz@r mindkettő.

>>vagy bármely más kocsit és hasonlísd össze a fogyasztást. Van olyan amelyik 40%-al kevesebb mint a többi?

Talán van. 40 % sok, de megnézed a Chrysler és egy TD csoda fogyasztását, akkor a Chrysler nagyobb teljesítménynél kevesebbet fog fogyasztani.


Előzmény: ejzy (201)
seTTebello Creative Commons License 2005.05.13 0 0 231
>>Egy biztos, a Siemensnek több mint száz éves tapasztalata van a villamosmozdonyok építése terén. Ez elég jó referencia úgy gondolom...

A Taurusok beszerzésekor többen felhívták a figyelmet arra, hogy az új mozdonyokat másképpen tervezik, mint a régieket. Ez azt jelenti, hogy a Taurus előre számított élettartama 30 év, szemben a régen gyártott mozdonyokkal, mint a GG1, az Ae 6/6, vagy az E636, vagy a V40, amikor kiváló minőségű gépet gyártottak, amelynek élettartama a karbantartástől függ. A Taurus és hasonló mozdonyoknak a legérzékenyebb pontja a vezérlés, ez avul el leghamarabb. Egy ideig lehet upgratelni, de kérdés meddig és meddig éri meg.
Egyszóval a Siemens régi referenciái új mozdonynál nem sokat érnek. Nekem egyébként jó lenne a V18 is, csak menjen.

>>Ne csináljuk azt, amit a '90-es években a személygépkocsikkal, hogy nagy számba hozták be az EU-ban már a roncs kategoriájú autókat.

Ennyire azért nem kellene értened hozzá...

>>A mozdonyok, és motorvonatok terén törekedni kell a minnél egységesebb nagy darabszámra.

Ez a VH - ban is megjelenhetett volna:) Meg kell határozni a feladatokat! stb, stb

>>A villamos mozdonyoknál egy négytengelyes modern mozdony tartós vonóereje nagyobb, mint egy több évtizede gyártott hattengelyes gépé, 35-40 tonnával kisebb tömeggel.

Most ebben nem vagyok biztos, de szerintem nem feltétlenül. Hol mérik ezt a vonóerőt? A kerékfelületen mérik?
Én úgy hallottam, hogy a Taurusnál vannak a csúszásból eredő gondok.
Milyen nehéz a Tau? Én nem tudom.

>>Kevésbé rongálja a pályát, és képes az örvényáramú fékezésre.

Túl az örvényáramú fékezés (egyébként mi az?) problémáján, ami talán nem is lényeges.
Nemcsak az a fontos, hogy hogyan hat a jármű a pályára, hanem az is, hogy hogy hat pálya a járműre! Annakidején azt mondták a Jacquemin forgóvázról, hogy nem szántóföldre tervezték. Tartok tőle, hogy a Tau forgóvázát sem.

>>Továbbiakban is Bikákat, és Desirokat kell vásárolni.

Kérlekszépen. Mi akadályoz meg benne?

Előzmény: vaskerék (182)
braun Creative Commons License 2005.05.12 0 0 230
 Én nem akarok beleszólni. De itten magasabb dolgok vannak ám, mint a Te ész szakmai érveid. Tarstd ehhez magad, és vigyázz, mert a végén Te is ügynök leszel..:-)))))))))))))
Előzmény: Vendégsín (229)
Vendégsín Creative Commons License 2005.05.12 0 0 229
A MÁV örvényáramú fékeket,...

Aztat nem akar! Nem keverendő a mágneses sínfék (Mg) a lineáris örvényáramú fékkel (Wb) össze. Utóbbi biztosítóberendezési okok miatt Hunniában még nem engedélyezett.
Előzmény: vaskerék (209)
István Gyuri Creative Commons License 2005.05.12 0 0 228

rg7: ha a Bombardier sajtóközleményihez is hozzáférek, akkor azt is beillesztem.

Szeretnéd megkapni, mi?!

Ellenségnek nap adom oda!

:-DD

Előzmény: rg7 (225)
braun Creative Commons License 2005.05.12 0 0 227

 Hát ja....ennyi okosságot megírni....nem irigyellek..plussz még a vasút is....az asszony hogy tolerálja?:-))))

Előzmény: rg7 (226)
rg7 Creative Commons License 2005.05.12 0 0 226

OFF
Igen, KÖFI, bocsi, hogy még nem reagáltam le az utolsót.

Sok melót ad a Stadler... A zséért meg kell dolgozni:))

ON

Előzmény: braun (224)
rg7 Creative Commons License 2005.05.12 0 0 225

Látom van itt egy Stadler/Transelektro fullajtár, nevezetesen rg7-es akit azért fizetnek, hogy csak és kizárólag begörcsölt kézzel Stadlert istenítő cikkeket ollózzon ide.

 

Édesapa!

 

ad1: nézz már rá a topik címére és értelmezd!

ad2: ha a Bombardier sajtóközleményihez is hozzáférek, akkor azt is beillesztem.

Előzmény: ejzy (201)
braun Creative Commons License 2005.05.12 0 0 224

 Itt ügynököknek nincs helye, és köszönöm, pórszívót sem szeretnék venni-))))))

 

 (ui. méleket megkaptad? )

Előzmény: rg7 (223)
rg7 Creative Commons License 2005.05.12 0 0 223

Sajtóközlemény

Stadler Rail AG – Ganz Transelektro Közlekedési Rt: A Bombardier húzza az időt


Budapest, 2005. május 12. - A Stadler Rail AG és a Ganz Transelektro Közlekedési Rt. a szerdai napon kifejezetten tiltakozott a Bombardier tárgyalási időpont módosítási kérelme ellen, de tiszteletben tartotta a MÁV Rt. azon jogát, hogy saját hatáskörében határozza meg a további tárgyalások menetét.

Dunai Zoltán a Ganz Transelektro Közlekedési Rt. vezérigazgatója elmondta: „A Bombardier halasztási kérelméről az a véleményünk hogy látszat indokokkal, időhúzási szándékkal az eljárás lefolytatásának ellehetetlenítését kívánják elérni. A Bombardier MÁV-nak átadott levele is az időhúzást szolgálja. Halasztási kérelmükben többek között a tárgyalásokon a cégüket képviselő személy távollétére hivatkoztak. Számunkra elképzelhetetlennek tűnik, hogy egy ilyen méretű vállalatnál csak egyetlen személy kompetens a tárgyalások lefolytatásában. A Stadler – Transelektro tárgyalási csapata bármikor készen áll a  MÁV-val történő további tárgyalásokra és hiszünk abban, hogy ajánlatunk  újra sikeres lesz.„


Stadler Rail AG – Ganz Transelektro Közlekedési Rt

ganymedes Creative Commons License 2005.05.12 0 0 222
Tényleg! Hogy ez nekünk eddig nem jutott eszünkbe!

Hát csuklót építünk a kocsik közé és alá a forgóvázat. Alacsonypadlóssá alakítjuk a kocsikat, meg a motorkocsit is, a gépeket inkább egy helyre gyüjtjük a padló alól. Rakunk bele légkondit is, meg minden földi jót, ami manapság divat. A gépezetet is egy kicsit korszerüsítjük.

Nna, ezt a BVh-t kell vennie a MÁV-nak!

A GANZ-ot már annyira széthordták, hogy helyette az Északiban kell majd összeszerelni, de nem baj. A Ganz-Transelektro majd legyártja a villamos alkatrészeket. Tudok is egy svájci céget, ami majd a magyar vasúti járműiparból kikopott know-howt meg tervezői tudást meg gyártási rutint pótolja.

Ugye, milyen igaza van BDVmot-001-nek!
Előzmény: Törölt nick (221)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.12 0 0 221
"Nálam főmegszakító ki!"

És az internet?
Előzmény: 1047 005-2 (220)
1047 005-2 Creative Commons License 2005.05.12 0 0 220
" És nem sok pénz lenne csuklót berakni a kocsik közé, és a csukló alá a forgóvázat."

Nálam főmegszakító ki!
Előzmény: Törölt nick (217)
1047 005-2 Creative Commons License 2005.05.12 0 0 219
"Máshová nem vitték őket de csak azért. "

Persze,a hülye nyugatiak,amikor meglátták a korszerű,olcsó,stb. BVmotokat,akkor direkt nem vettek belőle,hogy a nyugati tulajdonú Ganz-Hunslet tönkre menjen.
Előzmény: Törölt nick (214)
vaskerék Creative Commons License 2005.05.12 0 0 218

A   www.lokmagazin.hu   -n   olvashattok a tegnap feltett számban, a tenderről.

Törölt nick Creative Commons License 2005.05.12 0 0 217
Én azt nem mondtam, hogy nem igaz, de lehetne olyat, hogy a motor az marad ilyen és a betét kocsinak lenne alacsonpadlós változata. És nem sok pénz lenne csuklót berakni a kocsik közé, és a csukló alá a forgóvázat.
Előzmény: braun (216)
braun Creative Commons License 2005.05.12 0 0 216
 Olvastam igen.  A Kissamu és a Hernyó közötti eltérés ellenére is igaznak érzem az állításaimat.
Előzmény: Törölt nick (215)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!