MUM-659 werd door mij geïdentificeerd in Pomaz, toen ik in 2016 in Hongarije was.
Deze bus is de voormalige Veolia Limburg-5187 (licentie BS-JS-94), gebouwd in 2006.
De bus ging op 08-08-2013 van Nederland naar Duitsland en kwam als bus 1860 (licentie BV 1860) in dienst bij BVG Berlin en was in dienst als shuttlebus op S-Bahn-vervangingslijnen.
In 2014 was het aan het einde van het jaar. Het VIN is XMGDE02FS0H014926.
Op mijn website traminfo.nl staat een exportlijst waar alle bussen vandaan komen.
Als u meer informatie heeft, aarzel dan niet om mij een e-mail te sturen op renevanlier5 (at) gmail.com
Ik heb ook een vraag aan jou.
De service van Homm Ltd. in Pomaz is beëindigd.
Ik weet dat er ongeveer 9 bussen zijn in Auchan-winkels in of in de buurt van Boedapest.
Kun je me helpen met de plaatsen waar ze vertrekken en vertrekken?
Meer nu 6 meer VDL-Ambassador-bussen vertrokken naar Hongarije bij Homm Ltd. met nieuwe kentekenplaat RBE-866, RBE-867, RDW-942, RBE-949, RBF-023 en RBF-024. De eerste 4 hebben een Nederlandse geschiedenis en de andere twee zijn demo-bussen, oorspronkelijk Nederlands, maar nooit in dienst van Nederland.
Kun je ze ook in de dienst noemen?
U kunt ook het hierboven vermelde e-mailadres e-mailen.
In mei 2019 zijn we van plan opnieuw in Boedapest te verblijven voor de A78-bussen en de VDL-Ambassador-bussen rond Boedapest in Volanbusz, maar ze zijn ook erg interessant om te vinden en te fotograferen.
Ik hoop van je te horen, groeten uit Nederland, René van Lier
Technikai okok miatt csak most tudom feltölteni a 2018-as összefoglalómat:
1) Honvédségi Járatok:
- Januárban az Áipli Busz átvette a Nyíregyháza-Debrecen szerződéses járatokat. (LGT-751 és 753 közlekedik a járaton) - Júniustól a Hajdúhadház-Debrecen viszonylaton a GRAN-17 & 18 párost leváltotta a GRAN-15 és 16. Nem sokkal később új rendszámot kapott a két buszt PSN-763 és 767. - A Harmadik megyebeli viszonylaton nem volt változás: Szalai-Busz PEF-035 és PKX-950 (Nyíregyháza-Hajdúhadház)
2) Jabil: Februártól a Cézár Tours intézte a Debrecen-Jabil járatot, de csak a reggeli kanyart. Ezt a járatot Szeptember 1-től a HOMM Kft. végzi, az alábbi Bovával.
3) Hajdú-Ipari Zrt. (Téglás): -Áprilisban átvette a Cézár Tourstól a Hajdú rt. járatot a szakolyi magánvállalkozó. A járatra új busz érkezett: POT-933 Bova FLD13 (ex. SW-DH 900, Hümmer Reisen) Kezdetben szakolyi sofőrök vezették a busz és naponta 5-ször tette meg a Debrecen-Téglás távot üresen. Augusztustól már debreceni sofőrök dolgoznak vele így csak két üres kanyar van. (Irodás járat)
Ha elromlik a busz akkor az egyik különjáratos busz ugrik be. (MEP-962 vagy MJU-921)
-Újfehértóról leggyakrabban a LSZ-186 jön, de időnként a helyi járatos buszok is előfordulhat.
- Szakolyból az év elején az MPZ-299 járt, de Szeptembertől a JSZ-656 került a helyére
4) FAG / Shcaeffler (Debrecen): Májusban az Optimus '92 Kft. két Setra S315UL-t vásárolt: - PTW-678 - Buechner Reisen (Drei Gleichen) - PTM-474, ex. RD-SE 145 SE Reisen
Utóbbi busz kapta az új Hajdúdorogról induló járatot, míg előbbi tartalék lett.
Ekkor adták el a MIS-524-t (MAN A03 Lion's Star). Jelenleg a Bököny-Tecnica (Nagykálló) járaton közlekedik.
Júliusban a gyárat átnevezték Shcaeffler-re, és a buszokat felmatricázták. S315 H - MRH-273 - Téglás S315 GT - NTF-344 - Újfehértó
5) Jász-Plasztik Kft. (Nyíregyháza): 3 járat van: Hajdúhadház - MLF-449 -> LWZ-259 -> PBA-945 -> PGE-954 Tiszalök - év elején PGE-954 volt a járaton, de év végre egy Mercedes Sprinterre cserélték Újfehértó - MPZ-766
B) Nugyati-Ipari Park Kft. - RCJ-717, Vámospércs környékéről jár.
C) PBN-704 és PIM-570 - Piremon Kft. A két busz felváltva közlekedik a járaton mivel elég sok műszakváltás van. (06:00, 08:00, 10:00, 14:00, 16:00, 18:00, 22:00)
D) DEKO-Food Zrt.
PDT-939 - Bökönyből Tavasszal olyan kevesen dolgoztak, hogy az Iveco nagynak bizonyult és egy kisebb buszra volt szükség. Mivel ekkora busza nem volt a KovácsBusznak, ezért az alábbi két buszt bérelték: - KXJ-227 - NRV-568
7) Egyéb:
- Augusztusban elindult a Hajdúhadház-Coloplast járat:
Kezdetben RBA-652, majd Novembertől RDS-906 (Ford Transit)
Csak egy részét ismerem a járat útvonalának. (Hajdúhadház -> Téglás -> Újfehértó)
- Tecnica Group (Nagykálló):
PIP-453 jár Nyíregyházáról 8-ra és 16:00-kor indul vissza.
Év közben összefutottam a nyíregyházi DIEHL járattal (PMG-726) , valamint a hajdúböszörményi TUNGSRAM egyik buszával (MRD-798) .
Lesz egy második rész is amely a környékbeli szolgáltató váltásokról fog szólni.
Azért azt hozzá kell tenni, hogy a plasztikos buszok nagyja egészen fix, viszont akárhányszor ott vagyok, mások tűnnek fel. A KVG-255 egész biztosan tartalék, alighanem az MDN-355 is, tábla meg egy buszukban van - nevesül a Karosában, de vagy 5 éve ugyanaz. :) Szóval lehet, hogy a Fast épp javít, de lehet, hogy pont az a tartalék. A PZN-es Transit egyébként szembe jött velem Hatvanban, gondolom, az a bujáki(!) kintalvós.
Régebben naponta járt Hatvanban,de az idén még nem találkoztam vele.Tavaly feltünt két Isuzu is /NNV-350 és NHL-467/ néha ,illetve év vége felé a PZN-417 Ford Transit.
Szerintem az Inter VM.-Bosch flottába tartozik,nem volt a hátulján sárga csíkos logo? A szolgáltatóváltás óta a PSD-és Intourok között van legalább két PTU is,a 826 és 827. A 826-ot pár napja is láttam,a 827-et régebben.
:) :) És volt már ennél durvább hiba is... :) Amikor a 40-es vasútvonal pótlóbusza megállt a fehérvári pályaudvaron, mert a Kolléga már annyira elkeveredett, hogy ez volt az utolsó ötlete... :)
Az NLK-s kiegészítést köszönöm, arra már nem is emlékeztem.
RDM-360 ex MCY-345 (WAG3031622NC33810), ex Pizolit Busz, 2013-tól Tamás Zoltán e.v. (Kaposvár). Az eladási hirdetménye is elérhető még. Régen Szeged - Szentes honvédségi járatot is csinált, legalábbis találni róla ilyen képet.
A másik Hantos Kft.-s kocsira is kidobott egy (számomra eddig ismeretlen, így) érdekes adatot: NLK-402 (Scania Irizar PB 12.37) ex FJT-744 (9BSK6X20063537995, bár nagyon rosszul olvasható), ex Busz Travel Kft., majd 2016-tól Bam-Busz Kft. (ezt már tudtuk). (Mondjuk ismerve az FJT-t és tudva, hogy nem váltott tulajdonost, végül is sejthető volt, hogy ebből lett az NLK, de jobb így.)
Az ex dányi, ex zsámbéki M6Logos fehér Intouro, PTU-827 (vagy a 6? elfelejtettem :D) Gyöngyösön tűnt fel (8.10 körül láttam Toronyháznál), majd délután az M3-ason is.
Ezúttal négy járattal találkoztam a Holochernél. Az NDH kivételével semmit nem tudok a buszokról, bár a KTA-t úgy másfél éve fotóztam Szolnokon a Debreceni úton, a Jumper pedig Jásztelken áthalad.
Dometic Zrt., Jászberény LSN-571 Renault Master LYJ-389 FIAT Ducato MDL-788 Renault Master NYU-785 Volvo B10-400 (Jászkisér) PAX-642 Volvo B10-400 (Jászalsószentgyörgy, de Jásztelken alszik) PHM-592 Volvo B10-400 (Kisköre?)
A Mentor-Busz Kft. (korábban Mentor '98 Bt.) gyöngyörű sorfalként állítja a saras tárolóra műszak kezdete és vége közt a 3 Kékvolvót, a kisbuszok viszont nem tudom, mennyire fixek.
LMW-969 Iveco TurboDaily LYD-417 Ford Transit (Jászberény) NIX-641 MAN A03 Lion's Star (Sülysáp, Kiss Tamásné)
Előbbi adag a céges állomány, utóbbiak pedig a "futottak még" kategóriát képviselik. Felkiáltójelesen írtam a Sprintert; nyilván vannak ennél extrémebb járatok is, de nagyon megdöbbentem, amikor kintalvósként találkoztam vele Tiszaörsön decemberben.
Zárójelesen megjegyezhető még két jármű, amelyik tiszteletét tete a dáridó alatt. MSJ-827 Van Hool Alizée a Plasztik egyik épületétől vitte a népet, de tábla, cégjelzés, sehol-semmi. MUR-409 MAN Lion's Comfort Pedig a Dometic előtt állt, de nem lepődnék meg, ha kiderülne, hogy csak kiállását töltötte ott, mert nagyjából 13:40 körül tova is állt. Összességében amúgy jó 5-7 busszal gyérebb volt a felhozatal, a Rosenbergerhez például egyáltalán nem érkezett járat. A jó hír viszont az, hogy újabb másfél évig nem kell kinéznem a gyártelepre. :D