Keresés

Részletes keresés

Intelligencs Creative Commons License 2005.07.23 0 0 433
Ja, az összes szcientológust át kéne szállítani az USA-ba. Vissza a feladónak, ahonnét ez az egész baromság elkezdődött.
Előzmény: Törölt nick (431)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.23 0 0 431
Szejasztok!

Ugye-ugye megmondtam! Elkezdődött!

Előzmény: Törölt nick (430)
mattil Creative Commons License 2005.07.23 0 0 429

Legalább hevenyészetten lefordítanád?

Sajna nem tudok angolul...

Előzmény: Törölt nick (426)
Intelligencs Creative Commons License 2005.07.23 0 0 428
Teljesen korrekt. Minden országban így kéne eljárni, s kb. ezek azok a vallások, amelyek valóban vallásnak tekinthetőek.
Előzmény: Törölt nick (426)
Nordenholz Creative Commons License 2005.07.22 0 0 423
Én pedig elsősorban téged kérlek meg erre.
Vessél egy pillantást ott a lap tetején a topikcímre.

"Betiltani A Szcientológiai Egyházat!"
Talán a mormonokról szól ez, vagy a szektákról úgy általában??? Esetleg szóba kerülhetnek, persze. De hogy hogy a rákba lehet idecitálni pont Gyurcsányt, vazze, ennyi erővel beszélhetünk a Forma-1-ről is, mert ott is történnek visszaélések, és minden mindennel összefügg, és összehozható laza asszociációval.

Másrészt én mindezt szívesebben hallanám zilvervisje szájából (nem a te interpretációdban), hogy mit akart ezzel a topikkal.

Két dolog biztos: a topikcím, és az, amit ő egyértelműen megírt már az elején:

"bár a vallás és gondolatszabadság
harcos híve vagyok -,
eme magasztos szabadságjogokkal arcátlanul visszaélő
bűnszervezet
betiltását
áhítom"

Előzmény: Törölt nick (422)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.22 0 0 421

Bocs. Ne legyél mérges.

Elnéztem a 387, 389 éd 417-es hozzászólásokat.

(Mi a fene az a logika?)

Előzmény: Törölt nick (420)
Nordenholz Creative Commons License 2005.07.22 0 0 419
A Church of Spiritual Technology kezében van több, mint tízezer db munka szerzői joga:
http://www.sc-i-r-s-ology.pair.com/copyrights/copyrightsindex.html

Aki nem értené, ez azt jelenti, hogy az összes munka szerzője immár a CST, többé nem Hubbard.

Szintén a CST tulajdonába került kb. 150 db márkajegy.
Hogy milyen kifinomultan oldották meg, hogy ezek egy része (a legfontosabbak) a gazdasági tevékenységre legyen használható probléma nélkül, hogy úgy tűnjön, nem arra használják, itt olvasható:

http://www.sc-i-r-s-ology.pair.com/trademarks.html

Az is nyilvánvaló, hogy nem maguktól ilyen okosak. Ilyet csak egy olyan dörzsölt adóügyvéd képes kitalálni, aki belülről jól ismeri az IRS-t. (Mivel ott dolgozott)
Igaz, hogy a szcientológia nemes eszméje nem érdekelte soha, de az onnét származó potenciális anyagi haszon senkit sem hagyna hidegen.

Így működteti a szövetségi adóhivatal 1993 óta a zettyázat:

http://www.sc-i-r-s-ology.pair.com/contents/howirsruns.html

Na, hát így lehet megoldani, hogy valami egyház is legyen, meg ne is. :o)

És ha valaki azt hinné, hogy itthon a munkatársak, vagy az itteni vezetés tesz zsebre nagy pénzeket illegálisan, az nagyot téved. A pénzek a franchise-jogok okán kivándorolnak szépen a felső vezetéshez, az RTC-hez, CST-hez. Ők azok, akiknek semmi sem elég, ez a magyarázat a szervezetek elmebeteg áraira és az állandó görcsös pénzgyűjtésekre.
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.22 0 0 418

Nekünk közömbös, kivel azonosítod magad.

Csak a modik esetleg szürkére festik ezt a nickedet is...

Előzmény: Törölt nick (417)
Intelligencs Creative Commons License 2005.07.22 0 0 416
Már ne is haragudj, de olyan szánalmasnak találom, hogy vannak, akik bármely téma kapcsán képesek előjönni a bal-, vagy jobboldal szidásával.

Gyurcsánynak 0 köze van ehhez a topikhoz, hacsak nem a szci egyház odaadó híve. Az Orbán-Gyurcsány (Pokorni, Kuncze, Lamperth, Kövér stb., stb.) szidására más, alkalmasabb totyikok is léteznek.
Előzmény: Törölt nick (414)
Nordenholz Creative Commons License 2005.07.22 0 0 415
A téma egy konkrét szervezet betiltása/be nem tiltása, az ezzel kapcsolatos adatokkal, pro/kontra érvekkel.

A publikum átverhetősége a tárgyhoz tartozik, de hogy ennek illusztrálására miért pont a Feri képét találtad a legtalálóbbnak, azt épp úgy nem akarom érteni, mint jómagad a "sérült firmware" analógiát.

De tőlem ok, végülis nem vagyok moderátor. :)
Előzmény: Törölt nick (414)
Nordenholz Creative Commons License 2005.07.22 0 0 413
Ez szerintem off. Mondom ezt úgy, hogy nem vagyok a baloldal elkötelezettje (sem).

Az amerikai publikum szellemi képességei komoly kívánnivalókat hagynak maguk után.
Valaha, Mark Twain idejében talán képesek voltak felismerni a rajtuk végrehajtott manipulációkat, ez azonban mára -a jobb- és baloldalt a háttérből egyaránt kontrolláló erőknek köszönhetően- a múlté.

ON
Előzmény: Törölt nick (412)
Nordenholz Creative Commons License 2005.07.22 0 0 411
Vagyis?
Előzmény: Törölt nick (409)
Nordenholz Creative Commons License 2005.07.22 0 0 410
>Az első a helyes válasz. De nem tartott tovább néhány másodpercnél... :)

Nemhiába, a DTP-s gyakorlat... :o)

Előzmény: Törölt nick (408)
Intelligencs Creative Commons License 2005.07.21 0 0 405
Bezony, ezek létező egyházak!

Az enyém persze csak vicc volt, egy tagja van csak, a macskám, akinek én biztosítom a kutyák elleni jogait egy furkósbottal... :D
Előzmény: neménvagyok (404)
neménvagyok Creative Commons License 2005.07.21 0 0 404

öcsém, they really come in all shapes and sizes...

döbbenet

mellesleg hogyan lehet belépni az általad alapítottba?

Előzmény: Intelligencs (403)
Intelligencs Creative Commons License 2005.07.21 0 0 403
A topik címére reflektálva pedig annyit, hogy szerintem nem szükséges, hogy betiltsák a szcientológia egyházat, pusztán minősítsék vissza azzá, ami: (veszélyes) szektává. A gazdasági ténykedésüket pedig kezeljék úgy, ahogy minden más vállalkozást: fizessenek adót.

Egyébként, hogy ne legyek elfogult, a többi hasonszőrű egyházat is vissza kéne minősíteni szektává (a teljesség igénye nélkül):

A Fény Lovagjainak és Testvériségének Egyháza
A Jövő Hídja Szabadegyház
A Metafizikai Hagyomány Egyháza
"ANKH" Az Örök Élet Egyháza
A Sophia Perennis Egyháza
Az Univerzum Egyháza
Boldog Özséb Szeretet Egyháza
Csend Hangja Egyház
Életenergia Közössége Független Szellemi Rend
Emberi Lehetőség Független Szellemi Rend
Ezoterikus Tanok Egyháza
Kelta-Wicca Hagyományőrzők Egyháza
KOZMOSZ Univerzális Szeretet EgyháZ
OM VISHWA GURU DEEP HINDU MANDIR Mahapranhui a Világmindenség Guruja Hindu Vallási Közösség és Szellemi Iskola
Tiszta Lelkű Emberek Egyháza

Ezek mind úgy egyházak, ahogy az általam alapított
"Szabadságjogokat a cirmos macskáknak az ebek ellen szabadgondolkodású macskoidlelkületűek egyháza" egyház. Sehogy.
Intelligencs Creative Commons License 2005.07.21 0 0 402
Hehe, pont ezen gondolkoztam. :)
Előzmény: Nordenholz (401)
Nordenholz Creative Commons License 2005.07.21 0 0 401
LOL Képes voltál fotósoppolni egy nyilat, az evolúciót mutatandó? Vagy készen találtad e műremeket valahol?
Előzmény: Törölt nick (399)
Intelligencs Creative Commons License 2005.07.20 0 0 400
Tiszta sor, egy üzleti vállalkozás menedzsmentjének nem kell konkrétan az adott termékhez értenie. Mert végül is, ez nem valódi vallás, hanem üzleti vállalkozás.
Előzmény: Nordenholz (397)
Nordenholz Creative Commons License 2005.07.20 0 0 397
Íme a szcientológia legfelső vezető testülete, a Church of Spiritual Technology alapítója.

A szcientológiában az a nagyon jó, hogy leszoktat bennünket arról, hogy bármin meglepődjünk. Aki még nem ismerné, annak bemutatom Meade Emoryt, akiről főként azt érdemes tudni, hogy (a felső vezetés többségéhez hasonlóan) sosem volt szcientológus.

http://www.sc-i-r-s-ology.pair.com/founder.html
Nordenholz Creative Commons License 2005.07.20 0 0 396
Ez Sándor Györgyöt juttatja eszembe:

"A hülyeség nem xilofonozik, de foszforeszkál."

:o)
Előzmény: Törölt nick (395)
Nordenholz Creative Commons License 2005.07.20 0 0 394
Szerintem a szcióban a leghátborzongatóbb dolog, hogy van benne egyfajta "hulljon a férgese" szemlélet. Olyan, mint Rousseau: képes volt a természetből levezetni, hogy neki ugyanolyan jogai vannak, mint a nemeseknek, de azt is, hogy a feleségének nem, mert a nők szerinte természetszerűleg a férfiak alá vannak rendelve.

Pontosan. Ez a náci filozófia gyökere is, azé, ami ellen olyan nagy hangon kikelnek, miszerint mi sem áll tőlük távolabb. Ezen kívül pusztán annak okán, hogy ők azok, akik, felül/kívül állónak tekintik magukat mindenen, a törvényeken is. Bár ezt tagadják, de az írásokból kiderül szépen:
"Valahol, valaki egyszer előállhat azzal, hogy ez illegális. Gondoskodj róla, hogy addigra az orgok (értsd: szció szervezetek) mondják meg, hogy mi az és mi nem."

Ez megfelel annak a szemléletnek, amit pl. a Koponyák c. filmben láthatunk, amit a ténylegesen létező Skull and Bones társaságról mintáztak, és bár halivúdi módon, de reálisan mutatja ezen csoportok elképzelését a saját szerepükről a világ vezetésében.

úgy látszik, a "degenerált" tetán számukra már nem is tetán

Úgy van, az ilyenektől -idézem- "meg kellene szabadulni, csendben, gyosan, sajnálkozás nélkül"

Merthogy "ez a képes emberek játéka", kedvenc fordulatuk szerint.

Ez kb olyan, mintha a süllyedő hajóról először a férfiakat mentenék, mondván, hogy ők nagyobb eséllyel jutnak el a partra, esetleg úszni is tudnak, jobban eveznek stb, mint mondjuk egy két éves gyerek, akivel csak a baj van ilyen szituban...

Igen, ez a szció "etika" egyik folyománya. A magas statisztikájúak elöl, a többiek csak azután.

Ők azt mondják, hogy ha együttérzel valakivel, te is lesüllyedsz az ő szintjére (kétségbeesés, fájdalom stb), és ezáltal képtelen leszel segíteni az illetőn.

Én meg azt mondom, hogy aki képtelen mások nézőpontjába belehelyezkedni, tudni, hogy mit érezhet a másik, az nem ért semmit a világból, és egy felfuvalkodott, öntelt szellemi nyomorék.
Pedig Elron írt ám ilyet is (éppenséggel van benne valami):
"létezik a vakságnál rosszabb kondíció is, ez pedig az, amikor valaki azt képzeli, hogy ő lát."
Hát így vannak ezzel sokan az "egyházban"...
Előzmény: Törölt nick (393)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.20 0 0 393

Nagyon egyetértek azzal, amit a lelki és testi állapot kölcsönös összefüggéséről írtál. Végül is miért feltételezzük, hogy a folyamat egyirányú?

Még magasabbra jutván a tyúklétrán megtudjuk, hogy az egész test nem is áll másból, mint ezekből a degradált kriptaszökevényekből, úgyhogy egy darabig eltart, míg mindegyiket kirugdalja az ember

Szerintem a szcióban a leghátborzongatóbb dolog, hogy van benne egyfajta "hulljon a férgese" szemlélet. Olyan, mint Rousseau: képes volt a természetből levezetni, hogy neki ugyanolyan jogai vannak, mint a nemeseknek, de azt is, hogy a feleségének nem, mert a nők szerinte természetszerűleg a férfiak alá vannak rendelve.  :-) Szóval amíg saját magukról van szó, a szciók is egyenlő jogokat követelnek meg a nyomorból kirángató Esély nyújtásáról prédikálnak stb. Viszont azokkal szemben, akiket alacsonyabb szintűnek tartanak, semmilyen együttérzést nem tanusítanak (az együttérzés valahol az apátia előtt van náluk a tónusskálán), kijelentik pl, hogy elmebetegekkel nem foglalkoznak, mert nincs idejük az ennyire nehéz esetekre, és úgy látszik, a "degenerált" tetán számukra már nem is tetán. Köszi.

Ez kb olyan, mintha a süllyedő hajóról először a férfiakat mentenék, mondván, hogy ők nagyobb eséllyel jutnak el a partra, esetleg úszni is tudnak, jobban eveznek stb, mint mondjuk egy két éves gyerek, akivel csak a baj van ilyen szituban...

Ők azt mondják, hogy ha együttérzel valakivel, te is lesüllyedsz az ő szintjére (kétségbeesés, fájdalom stb), és ezáltal képtelen leszel segíteni az illetőn. Holott szerintem az együttérzés az evolúció során pont azért alakult ki, mert az a kellemetlen érzés, amit okoz, arra ösztönöz minket, hogy segítsünk, és így a saját túlélésünket is bebiztosítsuk hosszútávon (ma nekem, holnap neked).

Szerintem a Galaxis útikalauz film legjobb ötlete a szempont-puska volt :-)

Előzmény: Nordenholz (391)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.20 0 0 392

Minden bizonnyal vannak lelki eredetű fizikai bajok.
Minden bizonnyal vannak fizikai eredetű lelki bajok.
Minden bizonnyal vannak lelki eredetű lelki bajok.
És bizonnyal vannak fizikai eredetű fizikai bajok is.

Hát ez a csúcsok csúcsa! Amellett, hogy igaz is :DDD

Előzmény: Nordenholz (391)
Nordenholz Creative Commons License 2005.07.20 0 0 391
>Háát. Jó eligazodást. Nordenhollz talán segít. Ha lesz kedve.

Öööö... miben is? : )
Hogy a testi és lelki bajok hogyan, miképp? Nos, nem vagyok orvos.

Ellentmondásosak az információim. Olvastam már olyat, hogy a testi bajok fele lelki eredetű. Olyat is, hogy több, mint a fele.

A szcióban attól függ, hol tartasz. A Dianetika könyvben ha jól rémlik, 70 százalék körüli érték szerepel. A későbbi szció irodalom fullosra veszi, ott már az összes fizikai baj lelki eredetűnek van tekintve.
Az anyagokat tovább tanulmányozva megtudjuk, hogy minden bajunkat az okozza, hogy egy elnyomó személy tartózkodik a környezetünkben. : )
Még tovább "tanulva" megtudjuk, hogy a testünk tele van meghanyatlott lelkekkel, akiket ki kell tessékelni onnét, óránként 200.000 Forintba kerülő eljárások segítségével.
Még magasabbra jutván a tyúklétrán megtudjuk, hogy az egész test nem is áll másból, mint ezekből a degradált kriptaszökevényekből, úgyhogy egy darabig eltart, míg mindegyiket kirugdalja az ember. A furcsa csak az benne, hogy a legtöbb szció egyre kövérebb (a rengeteg megzabált B1 vitamintól) tehát nem elfogynak, ahogy elvileg kellene, hanem ellenkezőleg. De ez nem tűnt fel még rajtam kívül senkinek.

A szcióban mindig úgy csűrik-csavarják, ahogy a célok érdekében szükséges.
Egy CCHR kiadvány (ami a "gyerekek bedrogozásáról" szól) például azt írja, a lelki problémák gyakran fizikai eredetűek (pl. túlzott cukorfogyasztás, vagy a bélelzáródás hiperaktivitást, agressziót képes kiváltani)

Mint mindenben, a mértékletességet, az arany középutat tartom igaznak.
Lélek és test nyilván összefügg, és kölcsönhatásban vannak.
Abban talán egyet lehet érteni, hogy a lelkiállapot esetleg egy hangyányival fontosabb, mint a fizikai. Hiszen végülis azt, hogy milyen fizikai állapotban vagyunk, szintén lelkileg éljük meg/érzékeljük. Magyarul a jó fizikai állapot is csak ahhoz járul hozzá, hogy lelkileg jól érezzük magunkat.

Minden bizonnyal vannak lelki eredetű fizikai bajok.
Minden bizonnyal vannak fizikai eredetű lelki bajok.
Minden bizonnyal vannak lelki eredetű lelki bajok.
És bizonnyal vannak fizikai eredetű fizikai bajok is.

Szerintem mindegyik kategóriát a maga sajátosságainak megfelelően kell kezelni.

Előzmény: Törölt nick (388)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.19 0 0 388

Eszem faszom megáll. (Bocs Nagy Feró)

Idáig úgy tudtam, a testi bajok kb. 90%-a lelki eredtű. Úgymond pszihoszomatikus(na lehet hogy nem így kell írni).

Most itt az ellenkezője. Mint a spenót meg a tej. Meg a stb. Eccer hatékony, eccer meg ártalmas.

Kurvára, mint a Biblia. Minden le van írva. Meg annak az ellenkezője is.

Háát. Jó eligazodást. Nordenhollz talán segít. Ha lesz kedve.

Előzmény: Törölt nick (386)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.19 0 0 387
Ugye ezt te sem gondoltad komolyan? Életemben nem olvastam még ekkora ostobaságot, a szcientológus hozzászólásokon kívül.

Várjunk csak egy percet! Talán te is az lennél?

Előzmény: Törölt nick (382)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.19 0 0 386

"Minden szervi nyavalyára lehet szedni tonnaszám a gyógyszert? Akkor meg lelki eredetűre miért ne lehetne?
"

A "lelki" betegségek is "szervi" eredetűek sokesetben, s pusztán csak a tüneteik a lelki jellegűek. Sok érdekes cikket lehet ilyen dolgokról olvasni, a betegség kezelésének a kulcsát sokszor egy pont neurológiai vizsgálat adja meg.

Előzmény: Intelligencs (383)
originalqszi Creative Commons License 2005.07.19 0 0 384
Végre egy jó topic!!!!:)))))) Én még másban is lennék ilyen szigorú:))))))
Intelligencs Creative Commons License 2005.07.19 0 0 383
Hát igen. Pont most olvastam a HVG-ben, hogy milyen barbár módszerekkel gyógyította egy orvos a skizofréniát, és hasonló betegségeket, gyakorlatilag meglékelte a páciens agyát. A lobotómia sem valami kifinomult módszer, akin végrehajtják, inkább növény lesz, mint emberi lény.

De ez azért inkább a múltat jellemezte szerintem, bár biztos most is vannak ilyenek. Azonban egy közeli ismerősőm depressziós lett, idegösszeomlása volt, és őt a pszichiáterek mentették meg. Szed valami antidepresszánst, és jól van, normális életvitelre képes. Neki mit tudtak volna adni a szcientológusok, azon kívül, hogy lenyúlják a pénzét?

Nem is teljesen értem, hogy miért baj az, ha valakinek a pszichiáterek gyógyszert írnak fel? Minden szervi nyavalyára lehet szedni tonnaszám a gyógyszert? Akkor meg lelki eredetűre miért ne lehetne?
De különben is, nem kell egyből gyógyszer, lehet menni pszichológushoz is, aki szépen elbeszélget az emberrel. Öcsémen segített ez.

Mindenesetre az is nyilvánvaló, hogy ki képes egy szekta hazug jellemét leleplezni, ki ismeri fel a beteg elmét? Valószínűleg egy pszichológus vagy pszichiáter.

Hubbard az egyénként megélt traumáit kiterjesztette a világra, és sajnos mindig és minden korban van annyi befolyásolható droid, akiknél ez termékeny talajra hull.
Előzmény: Törölt nick (382)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!