De hogyan tud vigyázni? Mert ugye a bontós megesküszik, hogy aki behozta az állította, hogy kifogástalan. Közben ha ki volt bontva lehet éppen ötödször dobták arrébb. Ha meg beszerelés után azonnal nem működik jól akkor legfeljebb nagyvonalúan azt mondja, hogy hozzák vissza. DE a ki be szerelgetést, ami ekkorra már vagy 100 ropira rúg marad a gazda baja és még mindig nincs megoldva az eredeti gond!
Én is vettem már bontóban dolgokat, de nem ilyen horderejűt!
Hát, azért gondolom arra vigyáz, hogy működőképeset szerezzen, de ez benne van a pakliban. Mint ahogy az is, hogyha itthon szerelteti, akkor ugyanúgy letérdelhet fél év-egy év után a váltó.
Jó napot mindenkinek. Érdeklődni szeretnék hogy nem e volt hasonló problémátok mint az enyém. Habár látom sab volvo topic Tehát van egy mercedes e 200 cdi w210 típusú 2ezres évjáratu autóm. amit a napokban sikerült megvennem eléggé olcsón , de inkább nagyon olcsón austriában az autó nagyon jó állapotban van kivéve a váltóját. Hiba jelensége az hogy mikor d-be rakom de nem akarok elindulni az autót rángatja ,rezegteti mintha manuálisnál nem működne rendesen a kuplung , lükvercbe pedig ha pl 1 bukkanó vagy kavics van a kerék alatt akkor meg nem indul és ugyancsak rángat. Közúton vált szépen. Kérdésem következők: Mi lehet a probléma???? Mennyibe kerülhet a javítás??? vagy érdemesebb venni e bele használtan 90-100 ezerért
Szia! Nekem is eza a váltó van az autómban.Elengedte az olajat,elvittem váltóshoz,400-ezret mondott rá,úgy hogy bele sem nézett.Egy vidéki kis műhelyben megjavították 110-ért.Írj egy emailt tel.számmal visszahívlak és megadom a számát,hohy-ha kell.
Gyújtás ráad, a "s" és hópihe nem villog.Elindulok , az 1-2 váltás között torpan és ránt egyet. néhány 100 méter után elkezd villogni az "S" és a hópihe és utána szépen váltogat.Esetenként 1-esbe indulásnál nem akarja vinni az autót majd utána egy kis rántással elkapja, de ez nem mindig van.
Nemrég Ukrajnában jártam. Minden rendben volt, városban tolatgattam.
Egyszercsak fenn a Kárpátokban, a havas úton megálltunk. Induláskor vissza akartam tolatni, de a jégpáncélon nem akart elindulni a kocsi. Előre ment, azt hittem, a jégpáncél miatt nem megy hátra.
Aztán gond nélkül megérkeztem Pestre, és parkolásnál itt se ment hátra. Előre megy, hátra nem. Most kiállni se tudok a parkolóból.
Mi a fészkes fene lehet ez?
(Mazda 626, automata váltó)
Ezek szerint tropára ment váltóval vezettem le az utat Kárpátaljától Pestig?
jah visszatérve a rángatás nem lehet futómű probléma miatt mert nézettem futomüvesnél és kicsit odavannak a lengőkarok kicsit lognak...táncol is az uton az eleje szal most service....
:-)) Ilyen ez a popszakma...:) Audit fenntartani nem olcsó mulatság sajnos. Nekem az ajtó nyitó-záró kapcsolóról hámlott le a festék (tipikus Audi betegség) és 8500 Ft-ért vettem egy újat. Durva. Egy kis szaros kapcsoló, egy fröccsentett műanyag.
hy norbert80,az szép jol kifogtam ezt az audit augusztusban vettem és csak a gondom van vele.Igaz a kereskedő is .... volt.jah és februárba lesz müszakis a kicsike és most a futómüve is odavan és nem mentem vele 2000km se miota megvettem.
Privátot nem tudok neked küldeni, mert az emailedhez az van írva, hogy "nem publikus", írj be ide vmi századrangó mail címet, úgy könnyebb írni... mert ez itt most a reklám helye:
Üdv olvastam előző hozzá szólásod,és v-nek ajánlottál Gödöllői szerelőt, aki a tiédet javította,nekem is automata problémám van és nem tudom hová vigyem ráadásul itt lakom ebben a városban,de még nem hallottam róla...,esetleg tudnál adni ennek a szakinak elérhetőségét, akár ha van kedved beszámolni róla tapasztalat stb. előre is köszönöm. Ui Buék
Közben jobban megfigyeltem a váltó működését. Hidegen volt olyan, hogy kúszása sem volt D-ben eleinte. Nagyon lassan kezdett csak el kúszni és volt hogy meg is szűnt a kúszása. Óvatos 2-3 km után viszont minden jó volt és menet közben nem lehetett észrevenni semmit, legalábbis nekem nem sikerült.
A biztonság kedvéért öntöttem bele 7dl váltófolyadékot és teljesen jó lett. Mintha kicserélték volna. Persze a fene tudja mi a helyzet a rendes folyadékszinttel.
50 ezer km-rel ezelőtt lett cserélve és 20 ezerrel ezelőtt beállítva (akkor 8dl hiányzott).
Voltunk nyáron jól megpakolva Svájcban. Az biztos, hogy azok a hegyek nem ennek az autónak valók. Lehet, hogy ott eltűnt némi váltófolyadék, párszor jelezte is a túlmelegedést.
Hozzávetőlegesen tudok segíteni az álatald leírt diagnózisból.
Nekem is ilyen rángatós problémám volt, elég idegesítő.
Ez attól van nagy valószínűség szerint, hogy a váltóban a fokozatok kapcsolásakor a belső nyomás elvész, szeleptestet kell benne cserélni. Nyilván a Te vasadban is van már legalább 180-200e km, úgyhogy ez abszolút "normális", ezek ennyit bírnak.
Addig jó, amíg csak rángat, a rosszabb az lesz, amikor alacsony fordulaton sebességváltáskor nem akar felkapcsolni a váltó és üresben pörgeti a motort, majd egyszer csak egy nagy "ütéssel" felkapcsol. Ezt már ne várd meg (én megtettem). Az általad leírt hiba is megterheli a futóművet -> nekem emiatt gömbcsuklót kellett cserélni.
A javítást otthon természetesen nem tudod megtenni, csak szakival. Nekem a Tiptronicom 220.000-ért javították a fenti problémával, ez persze tartalmazta a friss olajat is, azért szerintem addig ne is foglalkozz olajcserével a váltóban, amíg a problémát nem csináltattad meg, mert felesleges kétszer olajat cserélni (amúgysem olcsó mulatság 1 liter váltóolaj).
Szerintem jó szakit sem nehéz találni, árat úgyis csak akkor tudnak mondani, ha szétkapták a váltót, "ránézésre" és elmesélés alapján nem szeretnek árat belőni. Tudom ez idegesítő, mert lehet, hogy valaki egy 220e-es javításra is 300e-t mond, de ez sajnos benne van.
Ajánlom a vidéli szerelőket (úgy általánosságban), én pl. Gödöllőn csináltattam és nem bántam meg.
De Sárszentmihályon (Szfehérvár mellett közvetlenül) van egy másik aut.váltó szerelő, aki kifejezetten Tiptronicocra van ráállva, elég készségesek és többször is felajánlották,h autómentőt küldenek, ha lefulladnék vhol a váltó miatt... szóval biztosan Ők is megbízhatók, csak nekem messze volt.
üdv vényolc!Kérdésem a következő lenne.Audi A6 2.8 Quattri Trip. 2000-es évjáratu automnak a következő a hibája.Menet közben rángat az auto kisebb sebességtartományban 40-50 és olyan 80-90 körül Szted mi lehet a gond.Jah és automata váltohoz milyen olajat ajánlasz te mert sokan mást mondanak.Én a legjobb minőséget választanám mégis egy összetett válto szar olajat nem adok neki.köszi a segitséget!
Van egy Peugeot 405 2.0 automatám 1994-es évjáratú.
A hiba ott kezdődött, hogy valahonnan folyik az olaj (na jó egy kicsit szivárgott)
Aztán amikor közlekedtem nagyobb fordulaton rendszeresen 4-be!!! visszakapcsolt 3-ba, láb gázról levesz fordulatszám esik visszakapcsol 4-be.
Na egyik reggel előre nem csak hátra sikerült elindulnom a kocsival. Olajcsere....járatás, stb..
Annyi javulás lett, hogy előre is elindul, de mintha nem a sebességet kapcsolná be hanem csak a folyadék ellenállás vinné a kocsit előre. Hátra valami veszett módon megy...csak kicsit furcsa lenne targonca üzemmódban közlekedni :(
Ha van ötlet szívesen várom vagy ha tud valaki bontott jót, vagy elérhető áron felújítást.
Nagyon okos nem tudok lenni, ha menet közben elfolyt az olaj, akkor valóban nagy gáz van, akár reális is lehet a 400k-s javítás. Azért kérdeztem, hogy ki csinálta ill adott rá javítási árat, hátha
olyan szerelő akinek "rossz híre" van. Arra, hogy miért folyik ismét az olaj, nem tudok mit mondani. Biztos, hogy jól raktátok össze?
B.füzfőn van az én szakim, talán meg lehet őt is kérdezni.