Keresés

Részletes keresés

Gashpy Creative Commons License 2003.11.10 0 0 8
Ave Kollegak!
Rendkivul meglepodtem, amikor a Danuvias topic a lista legaljarol felugrott elore. Huj, huj, hajra!!!
A csaladunk szinten nem mentes Danuviatol, batyam vedjegye ez a marka.
Van egy sargara festett gepe (ami ugyebar nem eredeti, de jol mutat, ezen kivul egy szurke es egy bordo kompletten, de darabokban. Oszinten szolva, a bordo egyre inkabb tetszik (neki nem annyira, mert kedvence a szurke), ugyhogy lehet, hogy elkunyizom tole (;-)))
A gond az, hogy csak a ket darabokban levonek rendezettek a papirjai...

Udv:
Gsahpy

Előzmény: frundsberg (7)
frundsberg Creative Commons License 2003.11.10 0 0 7
Bocsánat nem, 31től természetesen hanem 61 től lehetett kapni a piros Danuviákat. Asszem 65-66 tól meg a szürkéket. Érdekességképpen megjegyzem, hogy volt tervben kheki színű is de tudtommal nem került sorozatgyártásra.
frundsberg Creative Commons License 2003.11.10 0 0 6
Létezhet mert az egyik régebbi veteránban a Dani Péter cikkhez van csatolva egy fotó ahol egymás mellett állnak a D csepelek és a magasnyerges első Danuviák. Pirosban meg szintén sok készült főleg szolgálati motornak ill. exportra. A piros Danuvia (már amikor már lehetett kapni 31-től kb.)is 160Ft tal drágább volt mint a fekete. Ez mostani 70ezres fizetéshez viszonyítva kb 10ezer lenne.
CsA Creative Commons License 2003.11.10 0 0 5
frundsberg
A Te tudomásod szerint mikor váltotta fel a D-Csepelt a Danuvia? Készülhettek párhuzamosan is? A börzéről hazafelé egy pacáknál láttam egy D-Csepelt, a pofa állítja, hogy 1959-es... ráadásul bordó. Át van ugyan festve, de a rendszám alatt pl. (akkor is volt komoly szakmunka :-) az ám) tényleg eredetinek tűnő bordó fényezés van.
Létezhet ez?
CsA
Előzmény: frundsberg (4)
frundsberg Creative Commons License 2003.11.10 0 0 4
Na CsA kollega hívó szavára meg is jöttem és valszeg jönnek a többiek is. Nekem egy 59es fekete magasnyerges Danuviám van restaurálva, 98%ig komplett, az ülésről hiányzik a kapaszkodószíj, meg a 2 borítólemez közül a fekete gumicsík. Ha ilyen volna valakinek az nagyszerű lenne mert így kicsit ronda.
Most egy motorrestauráló üzemben dolgozom, úgyhgy van némi közöm a White Danuviákhoz is és ott van 2 csont eredeti bordó és egy szürke Danuvia is, úgyhogy kérdezzetek bátran, legfeljebb azokon megnézem. Nagy segítség lehet továbbá a Veterán Restauráljunk együtt rovata amiben szintén egy fekete 63as Danuvia volt terítéken vagy 10-15 részen keresztül.
CsA Creative Commons License 2003.11.10 0 0 3
Üdv!
Ugyan még nem kezdtem meg a restaurálást, de már a hiányok gyüjtésénél tartok. Igazából 15 év kihagyás után ismét Pannoniázni akartam, de mivel az érdeklődésemet a többi magyar motorizált kétkerekűre is kiterjesztettem, nem tudtam otthagyni 2 (valójában 1,5) igen kedvező áron kínált Danuviát (képek: http://kep.tar.hu/csex/index.phtml?aid=27580463).
2001-ben életre hívtam a "Pannónia motorkerékpárok" topic-ot, ott időnként szó esik Danuviákról is. Éppen nyitni akartam egy Danuviás topic-ot, de előtte azért rákerestem és meglepetésemre találtam ilyen topic-ot.
A Pannonia topic-ban is felhívom erre a témára a figyelmet, többeknek van Danuviája is :-)))
Neked milyen színű és hányas évjáratú Danuviád van?
Üdv:
CsA
Ui1.: Örülök, hogy politikailag megbízható vagy...
Ui2.: Nem Te kapcsolódtál a frundsberg márkatársammal Danuviákról folytatott beszélgetésünkbe a 2003.11.09-i tiszakécskei börzén?
Előzmény: Törölt nick (-)
noidea Creative Commons License 2003.04.11 0 0 2
Van egy doboznyi "örökölt" alkatrészem. Érdekel valakit?
Janibacsi Creative Commons License 2001.08.14 0 0 1
Hogy konstruktivan is hozzászóljak:

Annó kiskoromban ezzel kezdődött a gépek szeretete: nagyfaternél nyralásokkor a megmaradt alkatrészekből pakolásztam össze a blokkokat... Volt neki pár, talán még meg is vannak... Sajna kuplungszerkezete nem volt az öregnek, azóta ugyan már szereztem egyet de most meg idő nincs feléleszteni:o( Ráadásul vázból csak egy első villám van meg, tehát nem sokra mennék a blokkal:o( Akkoriban gokartot akartam belőle csinálni, de az sajnos csak álom maradt:o((

JAno

Előzmény: Janibacsi (0)
Janibacsi Creative Commons License 2001.08.14 0 0 0
Nem 0 idős járgány:o)

Jano

Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.14 0 0 topiknyitó
Érdekel bárki véleménye ezzel kapcs.-ban.
Restaurál valaki Danuviát?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!