Tanulható a dolog:) A bemozdulás ellen maszkolni kell, és remélhetőleg az átfedésekkel javítható. De az esküvő még ilyen szempontból nem is gáz, mert mindenki szépen áll és néz. Ugyanez pl amikor a Szigeten fotóztunk, nem nagyon jött össze:) 6 kép kell körbe, 1 fel, és ha szükséges, 1 le. Ptgui -val fúzzük össze és Ps-sel retusálunk.
Köszi szépen! Letöltöttem, kipróbáltam, de valami miatt nálam gyak. használhatatlan. A betöltött flasht annyira torzítja, hogy hihetetlen... És kb. 1000%-os nagyításban nyitja meg... Nektek jól működik?
Fantasztikus! Ha ilyet látok, akkor az egyik szemem tágra nyílik, a másik viszont sír... Nem nagyon tudom ugyanis elképzelni, hogy én erre a szintre eljussak vagy csak megközelítsem :(. Hogyan lehet ennyi embert bemozdulás nélkül lefényképezni? Hány kép kell hozzá és mivel rakod össze? Milyen progit használsz összefűzés előtt/után a képek retusálására?
Talán nem mindenki ismeri (még) a madridi Prado által közzétett képek közül Hieronymus Bosch Gyönyörök kertje című 500+ éves festményének digitalizált, 14 ezer megapixeles képét, ami kvázi nagyító alatt vizsgálható/élvezhető végig a Google Earth programmal:
Nekem igen-igen-igen nagy élmény, ezért osztom meg veletek :-)
A weben talált infók szerint a 10,5 nodális pontja az aranygyűrű mögött van, nekem a mostani előrébbtolás után került az a sík az NN vízszintes karjának a forgáspontjához...
Halihó, Köszi, itt valóban nincs fuga, de én az utolsó képen kerestem, ott meg nem láttam. Köszönöm a segítséget. Már különben emlékszem, még mondtam is egy kollégámnak, hogy nehogy elfelejtsem, de hát tudod, így ötven (sőt!)fölött már nem egyszerű az élet... , csak sikerült elfelejtettem! :-)) "Akinek nincsen esze, legyen notesze!" ez is egy réges régi dakota mondás! Ennek a képnek ez lesz a "védjegye", régebben direkt benne hagytam, egy kicsi hibát, vagy vmi nem odavalót, mindegyik panóban!(mondjuk kétszer van rajta vki) Ez nem direkt maradt benne... (ne öregedj meg soha, ha teheted! :-))
Na, meg van a 3. is! Lássátok feleim az utolsót. Itt se százas a kép, de azért nézhető! Amelyik oldalon, az ablakon kívül nem látszik szinte semmi, ott nincs is semmi. Azon az oldalon, nem messze kezdődik a semmi! Az aljához magyarázatot kell, írjak! Nem én csináltam ilyenre a fugákat!!! Én szebben burkolok, pedig nem is az a szakmám. :-)) Nem láttam két egyforma fugát. Szörnyen csúnya, de hát ez van, ezzel együtt kell tudnunk élni..., a pszichológusom kérdezte is, hogy: - Akarok róla beszélni? :-)) Gyönyörű minden messziről, az anyagok első osztályúak, vagy osztályon fölüliek, komolyan, de egy kicsit jobban megnézed a részleteket, akkor látszik: "nem minden arany, ami fénylik"- ez egy ősrégi dakota mondás! Szóval meg kell jegyeznem, nem egy Kőmíves Kelemen építette
nagy tömeg volt, & éppen ezért, elég sokat kellett várnom, míg kiürült ennyire a terep, mert nem akartam az összeállításnál szenvedni, a sok kóborló, nézelődő, s bemozduló utassal... :-)) "mingyá" kész a 3. is...
Valóban kettős, ahogy írod... A "real online" "térérzés/látvány", amit két szemünkkel érzékelünk, nyilván egy teljesebb élménykör... ezt utánozni/rögzíteni valahogy a két szem "távérzékelésének" minél természetesebb látszatát kell megadni, hogy utánozzuk a helyes inputokat, de nyilván nem csak vagyok úgy a sok helyen fellelhető/gyarapodó 360-as képekkel, hogy agyunk kellően konstruktív, hát képes a "vett", gyengébb képet "kiterjeszteni"... még álmunkban is, csukott szemmel ;-)
Ma is a méhecskék képe, az egyik legelső élményem "vezet", mint első "szerelem", még ha rengeteg, jól elkapott, jobb technikájú képet - NEM utolsó sorban az ide írogatókét!!! - is láttam már azóta :-)