Figyelem! Hozzászólás csak legalább 100 fórumos hozzászólással rendelkező nickeknek! Elkerülendő bármilyen automatikus tiltás és törlés, célszerű a Sportmoderációs topikban érdeklődni először. Mivel a topik nem áll 24 órás felügyelet alatt, kéretik a kétesnek tűnő, újonc nickeket a Sportmoderációs topikban jelezni, különben magatokra vethettek...
A Paris SG AC Milan meccsen két, mostanában sikerélmény nélküli gárda csap össze. A párizsiak a BL-ben 1 ponttal amit a múlt héten Milánóban szereztek az utolsó helyen állnak a B csoportban. A bajnokságban sem muzsikál remekül a fővárosi csapat, a hétvégén Marseilleben kapott ki Luis Fernandez legénysége. Így nem meglepő, hogy többen is a tréner menesztéséről suttognak. Hasonló a helyzet Milánóban is. A csapat ismét csak döntetlent játszott hazai pályán a Bologna ellen, és a lapok már több hete Zaccheroni utódlásáról cikkeznek. A piros-feketéknél a létfontosságú derbin nem játszhat az eltiltott Roque Junior, valamint a térdsérülést szenvedett Maldini.
Szerintem Zac azért van még mindig a csapatnál mert nincs semmi ötletük,hogy ki lehetne helyette pedig ha olvasnák ezt a topicot...
Én nem Mari-t játszatnám.
Amikor volt a szavazás akkor a Boban(hiába aki kedvenc annak nálam helye van)-Seva-Comandini trióra szavaztam,nálam ez az ideális támadó sor.
más.
Nagy öröm számomra,hogy a Torino Calcio már a 4. a második vonalban.
Csak így tovább fiúk!!!
Hát nemtudom, amennyit én most láttam az utóbbi 2 Milan meccsből szerintem teljesen megérdemelt Ba helye a kezdőben
Abban viszont egyetértek, amit már a meccs alatt is felhoztam hogy José Mari miért nem kezdő?
Pedig az olasz csapatok, és amilan, ahogy már előttem már sokan leírták a védelemről voltak híresek, a betonvédelem volt az erősségük.(lásd az Eb-n is egy védekező cspattal tudtunk döntőbe kerülni) A Milanról számomra mindig is a védelem neovábbja jut eszembe. De most mit tehet Shev, Nem tud több gólt lőni, mint amennyit kapunk.
A védelem a kulcsa mindennek, mert he nem kapunk gólt, akkor az ellenfélnek már csak két esélye van , a döntetlen, és a vereség.
PSG-MIlan 1-2
Nevetséges, hogy hazai pályán 3 rúgott gollal sem tudunk nyerni. Ba, Giunti:Szánalmas, hogy ilyen játékosok kezdenek a Milanban. Miért nem lehet egyszer Shev- José Mari duóval játszani? Ha kezd J.M. akkor is középpályásként. PSG-Milan: 2-2
Otthon mentett pontot a Milan
2001. február 17., szombat, 23.59
A rendes játékidő lejárta után szerzett Luigi Sala-góllal tartott otthon egy pontot a Milan a Bologna ellen, a Serie A szombat esti izgalmas, fordulatos mérkőzésén.
Jól kezdtek a vendégek, kilenc perc alatt rúgott öt szöglet jelezte fölényüket. Ennek ellenére a Milan szerzett vezetést - Sevcsenko 25 méterről bombázott a kapuba. Az ukrán gólfelelős rá hét percre duplázott (s ezzel 15-tel ideiglenes gólkirály, az AS Roma argentin csatára, Batistuta 14-nél jár), Ibrahim Bától kapta a gólpasszt.
De a Bologna nem adta fel, s már a szünet előtt egyenlíthetett volna, ha a Giacomo Cipriani buktatásáért megítélt büntetőt Enzo Maresca a kapuba rúgja, s nem Christian Abbiatiba. Tíz perccel szünet után aztán Cipriani szépített - első találatát ért el a Serie A-ban. Valamivel később meg a másodikat, amikor is Giuseppe Signori balodali beívelését követően bólintott a hazaiak hálójába. Röviddel a lefújás előtt pedig már a vendégeknél volt az előny, ezúttal Signori maga volt a végrehajtó. Úgy tűnt, 37 év után újra nyerni tud a Bologna a San Siróban, ám a ráadásban érkezett Sala, így alakult ki a 3-3-as végeredmény.
MILAN - BOLOGNA 3-3 (2-0)
Scorers: 23rd and 32nd min. 1st half Shevchenko, 10th and 30th min. 2nd half Cipriani, 36th min. 2nd half Signori, 46th min. 2nd half Sala
MILAN (3-4-3): Abbiati; Sala, Roque Junior, Maldini; Ba (21st min. 2nd half Helveg), Kaladze, Giunti, Coco; Leonardo (14th min. 2nd half Gattuso), Comandini (35th min. 2nd half José Mari), Shevchenko. Manager: Zaccheroni.
Subs not used: Rossi, Serginho, Garcia, Bierhoff.
BOLOGNA (4-4-2): Pagliuca; Falcone, Padalino, Gamberini, Tarantino (14th min. 2nd half Brioschi); Nervo (35th min. 2nd half Piacentini), Maresca, Lima, Locatelli (45th min. 2nd half Olive); Cipriani, Signori. Manager: Guidolin.
Subs not used: Coppola, Bia, Cruz, Oliveira.
Referee: Pellegrino di Barcellona P. di G.
Cautions: Sala
Spectatators: 43.453
Három gólt kaptunk, és pont most olvasom, hogy megszavazták a világ valahavolt tizenegy legjobb védelmét. Nem lepődtem meg a végeredményen:
1. AC Milan (1988-96)
(Tassotti/Panucci, F. Baresi, Costacurta, Maldini)
Az aranykorszakok általában csöndesen
múlnak el, nem egy hirtelen váltással. De a
kilencvenes évek egyeduralkodó Milanjának
gyengülése és bukása váratlanul történt.
1997. október 28-án a világ labdarúgásának
legjava és Mark Hateley gyűlt össze a San
Siro-stadionban, hogy búcsút intsenek
Franco Baresinek és a hatos számú
Milan-meznek. A dolgok azóta már nem a
régiek.
Lehetetlen meghatározni, hogy Baresi
milyen fontos volt Arrigo Sacchi és Fabio
Capello Milanja számára. Baresi, jobban,
mint bármelyik más futballista, sűrítménye
volt egy teljes futballfilozófiának. Egy
technikailag hihetetlenül képzett védelmi
négyes közepén Baresi minden idők egyik legjobb középhátvédjének
bizonyult, ha nem a legjobbnak, beleértve Bobby Moore-t, Beckenbauert
és Scireát is.
Mellette játszott a labdarúgás történetének talán legjobb balhátvédje,
Paolo Maldini, a kulturált és rendkívül ravasz Billy Costacurta, és a durva
régi iskola képviselője, Mauro Tassotti, akit hamarosan a fiatal Christian
Panucci váltott fel. A Milan védelmének mérlege ebből az időszakból
lenyűgöző. 1991 szeptembere és 1993 márciusa között 58 mérkőzésen
keresztül veretlen maradt a csapat, az 1993-94-es szezonban mindössze
14 gólt kapott. Nyolc rövid év alatt a milánóiak öt olasz bajnoki címet,
négy olasz Szuperkupát, három BEK-et, három európai Szuperkupát és
két Világkupát nyertek.
Hát srácok ez pontrablás volt otthon. A Bologna megérdemelte volna a győzelmet. Sheven kivűl más nem igen villantott... Az pedig kevés. Pedig kedden fontos meccs lesz... Hogy lehetett egy Ba kezdő?