Megprobálok reagálni arra amit beraksz vagy irsz, de sajnos annyira szétkenödik már a téma, hogy képtelenség. A motorokrol beszélsz, de az áttételre gondolsz.
Szerintem az áttétel nem lényeges az adott feladat esetében (persze a te áttételed jo és használhato) a motor viszont használhatatlan.
Az elvekröl nálad nem igen hallok semmit, hogyan akarod a szerkezetet vezérelni mitöl megy a hid oda, ahova akarod.
Én a magamét elmondtam, nincs mar mit hozzátenni. Ha van más elved, más rendszered szivesen elolvasom - de felesleges arrol vitatkozni, hogy ki jobb. Ha még egyszer egy korongot fogok csinálni, lehet hogy felhasználom az ötleteket.
Most megint bedobtál egy témát a tintasugaras nyomtatok esetében anélkül, hogy annak valami köze is lenne a témához. A tinta sok nagyságrenddel könnyebb, mint egy mozdony, igy nem igen billen ki az egyensulyábol - másrészt a tinta adagolását pontosan vezérlik, igy az csak akkor fröccsen, ha áll a motor (ez a lényege).
Nemcsak a tintasugaras léptetömotorokban van az, de rengeteg egyébb alkalmazásban (többek között a Marklin sinusz motorja is ebbe a csoportba tartozik) de ezzel igy aligha tudod megoldani a feladatot.
Én is csatlakoznék az "A1" táborhoz, de a piros alapon piros felirat nem túl szerencsés. Jó lenne látni a mintadarabot "élőben" is a topiktalin, mert lehet, hogy a monitorom kicsit másképp adja vissza a színeket.
Valóban az első egy mosógép programtárcsa motor,de mindig egyirányba forog !
A második ,nem tudom mi ,de az is egy irányba forog !
Megtennéd ,hogy ,ha reagálsz ,akkor végigolvasod amit írtam ?
Leírtam -egyrészt- a léptetőmotornál ,hogy megfelelő áttétel ! -másrészt - ezeknél ,hogy szétszedhető 2 darabra.
1. motor
2. áttétel
Így használható maga az áttétel ,nem kell messzire menni ,ill. céltudatosan lehet ilyet venni. (természetesen ha műxik)
A méretei : 5,5 x 6 x 2,5 cm ,tehát jól elfér bárhol.
Áttétele legalább 1:30 ,tehát egy 200 lépéses motorral ,az 6000 lépés/fordulat :) ,az elég pontos ,nem ?
Jó ...jó.... tudom .... a Tiéd jobb ,de hát nem lehet mindenkié a Tiéd :)
A másiknak ki sem számolom az 1 fordulatra jutó lépéseit .....
A léptetőmotornál a balhésságról meg csak annyit ,ne ugráljon már olyan vadul ,mikor a tintasugaras nyomtatóban is az van ,és pl. fotót nyomtatsz vele ,nem annyira veszed észre a "durva " lépést ,pedig egy 1:2 áttétel (de van ,hogy 1:1) és bordás szíj hajt !
Ha jol látom akkor ez egy szinkron motor (oramotor) talán mosogépböl. Ezzel két baj van_
230V-ra megy, és általában csak egy irányba (illetve össze vissza -egyszer jobbra máskor balra (mint a mikrohullámu melegitöben).
Ha léptetömotor akkor meg az a baj, hogy igy ahogy van használhatatlan. A léptetö motor még ha 200 lépést is tud körönként, nagyon balhésan viselkedik - nagyokat ugrál az egyik lépésröl a másikra, ami nem néz ki tul jol, söt ha kevesebb lépést tud, akkor még a mozdonyt is ledobja. Pl. azonban nagyon jol viselkedik az én megoldásomban, ahol az ismertetett csigát hajtja meg egyenesen igy nem kell a fénykapu, és akár 200 lépés is kell 1 csigafordulathoz, azaz 800 lépés a szomszédos sinhez!!!!!!!!!
(ez már több mint az álom - vezérlés szempontjábol!!!!)
Igazad van! Ennyi pénzért mint itt , nem hogy kettőt, de egyet sem kapsz. Főleg ilyen pici méretben. Alátámasztás attól függ miből van a teknő és mennyire merev. illetve a híd miből van. A csapágy semmit nem enged. Eddigi 4-be mindbe tettem és kellet is sokat nem engednek az anyagok csak annyit hogy picit döccent. Amúgy nem az enyém az aukció. félre ne értsétek. Pusztán azt a 2 kéket meg éri a 10 darab. 10 csapágyház legalább 20db motor és rengeteg hajtás elem, csigákkal, fogaskerekekkel.
Szia! Nekem személy szerint mind a két terv tetszik. Én ugyan vidéki vagyok, de a BTTB (Budapesti) elnevezés ellen semmi kifogásom. Szerintem maradjon.
Ezzel a véleménnyel értek egyet, tengely pontossága. >Videófej benne acél tengely két golyós csapággyal, csak át kell esztergálni ilyenre a házat .Benne van készen a felfogatás hozzá csavarokkal. Nyáklemezből a csúszóérintkezőket el lehet készíteni a helye is ki van képezve benne, a filctoll mutatja. Ezen kívül a híd két végét, alá kell támasztani görgőkkel a sín nem csak dísznek van a lavorban. Vaterán találtam a fogaskerekek között:,, Video magnó mechanikák" néven fut 10 korongra való alkatrész ennyi pénzért ajándék. Elektronikailag lehet valami a legjobb, de ha a mechanika sz..r akkor kár vele tovább foglalkozni.
Doki terve tök jó, lényegesen színesebb, ezért fakítani kell.:-(
A magyar trikolornak helye van a kártyán, ez sem vitás.
Azon már elgondolkodnék, hogy szükség van-e az összes Zeuke/Bttb/Tillig stáció, logókkal történő kifejezésére.
Sín és BR56 nem kéne, mert ismételten csak túltagolja a felületet. (különben is: miért pont Br56?:-)))
A simán BTTB elnevezés magában hordozhatja a klub archaikusságát, kivülálló arra asszociálhat, hogy csak berlinerben utazunk.
De sebaj, lehet csak betűszó, esetleg a kártya hátoldalán kicsiben kibonthatjuk a rövidítést. El kell dönteni az első B jelentését.
A szimmetria szerintem fontos lenne.
Javasolnék egy röpke választást:
A: induljunk ki Doki grafikai tervéből
B: induljunk ki az én grafikai tervemből
C: teljesen új arculat kell
1: maradjon a BTTB első tagjaként a "Budapesti"
2: legyen BTTB, de más jelző rövidítéseként
3: legyen MTTB, mint Magyar....
4: teljesen más rövidítés legyen
Azt leszögezhetjük, hogy a kártyán szerepelni kell biztonsági jegyeknek. Úgy mint a név és nick alatti, kicsit textúrázott szövegmezőnek, hogy ha valaki belejavítana, akkor az nyomban látszódjék. Ugyan így a sorszám mező alatt is.
Nagyon röviden megfogalmazva a kártya használójának lehetőségeit, illetve a legfontosabb tiltást.
El kell dönteni, hogy kell-e aláírás mező.
Hivatalos honlapcím.
Egyéb fémszál, hologram, vízjel igényekkel most kíméljük meg egymást.:-))
Tehát lehetőség szerint mindenki egy betű-szám párossal fejezze ki véleményét.
Például: A-1 , azaz Doki grafikájából kiindulva, maradjon a "Budapesti" jelző
bocs...:-)
Ha netán felmerülhetnek más szempontok, kérem osszátok meg mindenkivel.
Ez egy közös döntés, járjunk el ennek szellemében.