Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.06.18 0 0 2116

Eltört. Kéne valami de nagyon . Tudsz valamit?

Előzmény: gergerg (2115)
gergerg Creative Commons License 2012.06.18 0 0 2115

Teljesen olvashatatlan? 

Előzmény: Törölt nick (2112)
gergerg Creative Commons License 2012.06.18 0 0 2114

Köszönöm szépen mindenkinek!

Előzmény: Mariska néni (2110)
Jbori Creative Commons License 2012.06.17 0 0 2113

Terebess szerencsére ehhez is ért. Azt írja ősszel, és tavasszal lehet tőosztással szaporítani.

Előzmény: Jbori (2111)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.17 0 0 2112

Igen! Egyesületi gépre kell. A saját lemeze megsérült.

Előzmény: gergerg (2109)
Jbori Creative Commons License 2012.06.16 0 0 2111

Szeretném kérdezni, hogyha cserepes majorannákat szeretnék jövőre, akkor a szabadföldi töveket hogy szaporítsam? Úgy képzelem hogy ősszel tőosztással szétültetem, és tavasszal a megerősödött töveket cserepekbe teszem. De nem vagyok biztos benne hogy ősszel, vagy tavasszal jobb szaporítani?

Mariska néni Creative Commons License 2012.06.16 0 0 2110

Isten éltessen!

Előzmény: gergerg (2099)
gergerg Creative Commons License 2012.06.15 0 0 2109

Minek az neked? Tölts le egy xp eterity-t a netről. Vagy lényeges hogy eredeti legyen?

Előzmény: Törölt nick (2108)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.15 0 0 2108

Helló Mindenki!

Szeretném kérdezni, hogy van-e valakinek win xp telepítő lemeze eredeti és hozzá kód? 

Ócón megvenném vagy bebarteloznám ha lehet róla szó.

inmi Creative Commons License 2012.06.15 0 0 2106

Az annya, kicsit igyekszem, ennyi idős fijam lehetne... majdnem:)

Isten éltessen!

agicza Creative Commons License 2012.06.15 0 0 2105

Sebaj, 'lesz még rosszabb'... :D Virtuális torta és fül-húzgálás! :))))

atandi Creative Commons License 2012.06.14 0 0 2103

Azannya! Irigyellek és sok-sok boldogságot kívánok! :)

Törölt nick Creative Commons License 2012.06.14 0 0 2101

A tapasztalat az, hogy bedöglik. :)

Előzmény: agicza (2098)
tp329 Creative Commons License 2012.06.14 0 0 2100

Részvétem! :-)

gergerg Creative Commons License 2012.06.14 0 0 2099

Harminckét éves lettem én 
meglepetés e költemény

csecse becse

ajándék, mellyel meglepem
e kávéházi szegleten

magam magam.

agicza Creative Commons License 2012.06.14 0 0 2098

Tőlem mehet, minél puritánabb, minél kevésbé idiótára formált, annál jobb - feltéve, ha érdeklődés hiányában nem döglik be a dolog. :P

Előzmény: Törölt nick (2091)
agicza Creative Commons License 2012.06.14 0 0 2097

Azt hiszem, az elmúlt évek legjobb parabolája, amit olvastam. Pont ilyen.

Előzmény: gergerg (2092)
Deryan Creative Commons License 2012.06.14 0 0 2096

Arctalan (virtuális) embereken nem érdemes mérgelődni sem. Van elég bosszúság a valós életben. Engem nem bosszantanak a felesleges pattogások. Tovább kell lépni, aztán a pattogó megúnja magát, mert nem tudja kiélni piszkálós ösztöneit. Felesleges bármely topicot szeméttel feltölte/tni s bosszankodni rajta.

Előzmény: Törölt nick (2095)
gergerg Creative Commons License 2012.06.13 0 0 2094

Ja, és remélem jár még erre néha egy-egy ellenlábas.

Tanulság:  Zsebi nyitott egy topicot ami 12 óra alatt 50 hozzászólást produkált 19 embertől.

Ha nem nyit új topicot akkor a veteményesben is születik ennyi? Nem. Miért nem? Mert ott sokan visszafogták volna magukat, ezért legfeljebb 15-20 hozzászólás sikeredett volna, ami arra jó lett volna hogy rombolja a veteményest, de nem elégítette volna ki a fórumozókat. Balage81 szerint ez is az én hülyeségeim hatása. Ha ez így van, akkor én büszke vagyok rá!

Miben tér el ez a topic a kertészeti csevegős kérésemtől? Semmiben, kivéve hogy ebből nem lett háború. A cél ugyan az volt, mentesíteni a veteményest, és teret biztosítani azoknak akik egymással olyan dologról kíván beszélgetni ami nem akkora súlyú hogy új topicot érdemeljen. Tehát tisztelt ellenlábasok immáron az is bebizonyosodott hogy a kérésem nem csak hogy jogos, de szükséges és helyénvaló is volt, és önök tisztelt kontrázók a jó ellen harcoltak.

gergerg Creative Commons License 2012.06.13 0 0 2093

Régebbi fönti lakó: Il

Ház előtti lámpa: Az az idióta akit kitiltattam.

Előzmény: gergerg (2092)
gergerg Creative Commons License 2012.06.13 0 0 2092

Figyelj csak! Mivel téged is gyakorlati embernek látlak, ezért megpróbálom a nyelvedre fordítani a történteket.

Van egy társasház, több emelet, több lakó emeletenként, padlással. A padláson a lakók részére leválasztott tárolókkal. A tető öreg, a cserepek töröttek. A cserepekhez a tárolókon keresztül lehet hozzáférni. Vannak lakók akik időről időre cserélgetik a cserepet, vannak akik nem, és vanaki még fel is húzgálja az éppeket. A legfölső lakások ezért rendszerint beáznak. Ez a lejjebb lakókat nem zavarja, de a föntieket nagyon. Az alsókat lehet hogy soha nem fogja érinteni a probléma, de az is lehet hogy a fölső lakók megunják mindig a vizet törölgetni a padlójukról, kiköltöznek, és az ázás meg eggyel lejjebb. 

Egyszer aztán egy lakógyűlésen azt mondja a fölső szinti lakók egyike aki legyen lakó1:

- Folyamatosan ázik a tető, van mikor kicsit, van mikor nagyon, és van hogy nem ázik. Vettem egy nagy tekercs tetőfóliát, és arra kérem a lakókat hogy mindenkindenkinek adok a saját tárolójára való fóliát, tegyük rendbe a tetőt. 

Erre megszólal egy másik lakó, legyen a neve lakó2:

- Én bizony nem rakok fel semilyen fóliát, nehogy már a tetőtéri lakó dirigáljon és mondja meg hogy én mikor mit csinálok. Jövőhétem meg majd a lépcsőházat akarja festeni, vagy ki tudja mit.

Ezen felbuzdulva, felszólal egy másik lakó, nevezzül lakó3-nak:

-Igaza van lakó2-nek, jó az a tető úgy ahogy van. Az hogy néha becseppen pár szem eső az nem baj, legalább nem porzik a padlás.

Mostanra egyre több lakó mondogatja hogy:

-igaza van lak2 és3-nak, jó az a tető úgy ahogy van. Nehgy már majd még a cserepet se tudjuk a fóliától felhúzni hogy kicsit szellőztessünk!

Lakó1 ekkor megint megszólal:

- Mindanyiunk érdeke hogy az ázás megszünjön, az anyagot is megvettem, csak annyit szereték hogy tegyétek föl, ami egyébként a házrendbe is benne van hogy mindenki köteles a saját része után javítani.

Ekkor lakó2 már szinte kiabál:

-Ne kérj tőlem semmit, eddig is kicseréltem a cserepet ha törött volt, csak a héten nem voltam fönt, ezért nem láttam azt az egy törött cserepet! 

Majd mikor egy másik lakó aki nem a legfölső szinten lakik hanem pont az alatt, legyen lakó4 megpróbállja meggyőzni lakó2-t hogy lakó1 nem akart rosszat akkor lakó2 odafordul felé és a többiek felé  és azt mondja:

-Lakó4, jó hogy véded lakó2-t, de csak hogy tudd milyen ember ő, felköltözött a legfölső szintre ahova senki nem jár föl. Vagy mikor nem ott fönt duzzog hogy beázik a tető, akkor az önkormányzatnál mószerol hogy nem ég a lámpa a ház előtt. 

Ez után lakó1 és lakó2 sokat vitázik, lakó2 szerint 8 éve van így a tető eddig is jó volt így, most is jó. Ha lakó1-nek nem tetszik, akkor költözzön el.Szó szót követ. Lakó1 ekkor azt mondja:

-Már csak páran lakunk a fönti lakásokba, mikor még én is lent laktam engem sem érdekelt, de lassan mindenki elköltözik föntről, és akkor végigázik az egész ház.

Nyílik az ajtó és belépnek régebbi fönti lakók és a megmaradt pár lakóval eggyütt melléáll a tetőfóliázás ügye mellé, amit régebben ők is kértek, hiába. (igaz ekkor még lakó1 is lent lakott és őt sem érdekelte)

Ezután megint szó szót követett, lakó1 és lakó2 összevesztek a tetőfelujításon, pedig lakó2 legtöbbször fontosnak érezte hogy kicserélje a törött cserepet, de most hogy valki más megkérte, na most már csak azért sem enged.

És az a baj Jani, hogy lakó1 és lakó2 veszekedhet verekedhet, nevetgélhet ölelkezhet, amíg a fólia nem kerül föl, addig a tető beázik. Lehet hogy nem lakó2 területén, de beázik.

És a fólia felrakása akkor lenne legkönnyebb ha lakó2 ahelyett hogy ellenlábaskodik, szólna lakó1-nek hogy rakjuk föl akkor együtt.

Szereplők, helyszinek:

Lakó1: gerqerg

Lakó2: janijani

Lakó3: Balage81

Lakó4: Flanell

Többi fönti lakó: CBNóra, Tooommm

Önkormányzat: moderátori topic

Beázás: Off hozzászólások

Tető: Házi veteményes topic

Fólia: Kertészeti csevegő topic

Fönti lakások: az a Házi veteményes topic ahol a fönti lakók szeretnek élni

Lenti lakások: Ahol Lakó2-3 és a többi lenti lakó szeret élni

Tároló: kontroll mindenkinek a saját hozzászólása fölött

(a lakók számozása, a lakások fönti és lenti elnevezése nem tartalmaz semilyen mögöttes tartalmat, csak a történet érthetősége miatt lett)

tooommm0013 Creative Commons License 2012.06.13 0 0 2090

Ez nem a főzős, de ha főzés akkor te mindenképp ott kell hogy legyél a válaszadók között és ott még nem láttalak írni.

Szóval:

1 római salátát ültettem, me' vót mag. Mire jó az?

2. a mángold tényleg finom spenót helyett ugyan úgy fokhagymásan megfőzve? Levélnyele lekvárban?

Valaki? Mert a neten sem mindent találok meg könnyen. A mindmegette.hu-n volt róla cikk, de recept az nem nagyon.

Válaszokat főzés jeligére a kiadóba. (vagy ide bánom is én)

Előzmény: inmi (2085)
janijani Creative Commons License 2012.06.13 0 0 2089

Nem nem, nincs több levél és ezt is sajnálom hogy megírtam. És itt nyilvánosan elnézést kérek érte. Remélem tudunk egymáshoz szólni a jövőben is.

Azt a "mulatok rajta" sem jól fogalmaztam, inkább tetszik a stílusod. Kár hogy én nem tudom így leírni a gondolataimat.

Előzmény: Törölt nick (2087)
janijani Creative Commons License 2012.06.13 0 0 2088

Ha már itt ez a jó kis csevegő a kávéházban akkor csevegjünk egy kicsit!

Nem tudsz sumákolásra kényszeríteni és zsarolni sem hagyom magam. Kerül amibe kerül inkább kiborítottam a bilit, hogy nyilvánosságra kerüljön minden mocsok. Tudod a nyilvánosság ereje... Innen lehet tiszta lappal továbbmenni.

Békét akartam, de nem mondhattam azt hogy legyen, mert azzal elismerem a vádakat. De elfogadtam hogy zárjuk le a témát, nincs veled vitám.

"-neveztem én hazugnak valakit???" Azt hittem arra érted amit Crisről írtam a válasz emailben. Távol álljon tőlem hogy kételkedjek a szavaiban. Sőt mindíg is érdekeltek amit ír és a stílusa is tetszik. Rejtő Jenő málhazsákja sem biztos hogy 80 kg volt amikor menetelt a légióban, lehet hogy csak 79 de soha nem kételkedtem benne hogy baromi nehéz lehetett és ő 80-nak érezte. Én lehet hogy összeroskadtam volna alatta.

Tévedtél, én soha senkinek nem küldtem a háttérben emaileket hogy valaki háta mögött összesúgjak. Nem az én stílusom. Most sajnos lesüllyedtem erre a szintre, hogy válaszoltam a leveledre, szégyellem is de majd igyekszem jóvátenni valahogy.

A levéltitokkal kapcsolatban: nem volt semmi személyes a levelekben, erről szólt, itt a helye. Felesleges több szálon vinni a dolgot. Nem keresek vissza de a múltkor megpendítetted hogy miket írkálok én a haverom háta mögött. Némi zsarolási szándékot éreztem mögötte. Jobb ha így tisztán látja mint esetleg később kiszínezve, kiforgatva a szavaimat. És ha elkövetett az ember valami bűnt, leghelyesebb ha minél előbb beismeri.

Én nem tartok fenn semmilyen hadiállapotot, csak jelenleszek továbbra is úgy mint eddig. Ha akarok csak olvasok, ha akarok írok is. Te meg csak hadakozzál még jó sokáig!

A 2.Világháború után 40 évvel is találtak az őserdőben japán katonákat akik még mindíg azt hitték háború van.

Kellemes háborúzást! Ha erre járok még lehet benézek.

üdv Jani

Előzmény: gergerg (2082)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.13 0 0 2087

Nos... Mivel úgy tűnik, érintett fél lettem, sajnos néhány szót meg kell ejtenem, csendben nem maradhatok. Ahogy CBNora is mondja, a legkevésbé sem tisztességes egyáltalán levelezést minden érintett engedélye nélkül megosztani, pláne olyat nem, ahol egy harmadik embert még ki is tárgyalnak. Levélben tegye, aki akarja, de ez a megosztás aztán tényleg nem egy kulturált fórumra való. Szerencsére én béketűrő ember vagyok, nem az a sértődős fajta. Csakhogy talán nem is nekem, hanem gerqernek volna a legtöbb joga felháborodni, hiszen az ő levele került engedély nélkül megosztásra. Ez igazán moderálásra kerülhetne, akár ezzel az én hsz-ommal együtt is.

Amúgy meg még mindig nem értem, hogy jött ez így most elő megint, ezeréves hozzászólások visszakeresésével meg linkelgetéssel, komolyan munka van benne... banyek, az a veszekedésetek tárgya, avagy minimum érve, hogy én miket mondtam/írtam mittudom én mikor? Ugyan már, ilyet általános iskolában tapasztalni, már bocs...

(Ami a kitárgyalt témákat - azok off vagy féloff jellegétől eltekintve - illeti:

Bizonyára vannak, akik már viszolyognak a témakörtől, ők ugorjanak. Magam sem szívesen írom már, de nyilvánvaló félreolvasások szerepelnek az előző hsz-okban, amiket nem is sejtettem.
Ha engem hívnak ásni, kaszálni, stb., én 1000 Ft-os órabért mondok. Ez napi 8 óra munkával, heti 5 munkanappal számolva nem sokkal a szegényebb régiókat is magába foglaló magyar átlagfizetés fölötti összeget ad ki, Budapest agglomerációjában egyáltalán nem túlzó, főleg, ha nem húzom az időt lazsálással. Ez alatt nem vagyok hajlandó a hátamat fájdítani vele, a túl sok fizikai munkába az ember végül belerokkan. Csak hogy viszonyítsak, megesett már, hogy én bemondtam ezret, de kétezret kaptam óránként. A zöldségek ára pedig az országosan azonos hipermarket-árak miatt azonban itt sem sokkal magasabb (egyéb szolgáltatásoké viszont igen), nem lehetne olyan relatív haszonnal eladni a terményt, mint a szegényebb területeken. Ami a tavalyi locsolást illeti, kemény volt, de sosem lódítottam. Van nekem is ilyen ismerősöm, úgy hívjuk, hogy az überelhetetlen, akinél sosem lehet többet, jobbat, jobban csinálni semmit, de én igazi adatokat mondok, általában mindent lemérek, és nem szorzom föl hárommal. Egyszerűen sok évvel ezelőtt kaptunk ajándékba egy drága szivattyút, és arra terveztem az egész kertet már azóta. Tavaly nyár közepén, épp az elmúlt évek egyik leghosszabb aszálya előtt tönkrement; lehet, más hagyta volna inkább kiszáradni a kertjét, de nekem pótolnom kellett valahogy a vizet. Ugyan meg sem tudtam közelíteni a szivattyú asszem 2000 W-os teljesítményét, de amikor az egész család fél évi, már elvetett, elültetett zöldsége múlik rajta, azért megfeszíti magát az ember. Felfogtam kondiként, beillett volna annak is, bár nem csináltam minden nap. :) Közben fél év alatt sikerült most tavaszra egy hasonló teljesítményű szivattyúra összegyűjteni a pénzt, ahogy tervben is volt: ha útközben 5-10 ezerért vettünk volna egy kis teljesítményűt, az talán egy hónappal is kitolta volna a vásárlást, de mondjuk a kasszát nem is én kezelem. Gerqergnek pedig üzenem, hogy egyáltalán nem lett jobb az anyagi helyzetünk, ámbár soha nem is panaszkodtam, hogy nem kerül étel az asztalra. És amit mondtam is, azt sem panaszból. Ez a fórum hátránya, rohadtul nincs hangsúlyozás, és a szövegemhez valami átlag magyar sopánkodás hangsúlyát, vagy adott esetben cinizmust képzelnek egyesek. Pl. mint mikor az idézett hsz-ban il rám szólt, hogy ne mondogassam már mindenkinek, nekem mekkora kertet kell csinálnom hozzá képest, az is egy ilyen félreértés volt. Kicsit mintha nem lenne humor a fórumon, mert én minden alkalommal csak humorfaktor szándékával hoztam föl ilyet.)

Részemről nem kívánok jobban belemenni, és remélem, több levélrészlet nem kerül ki.

Előzmény: janijani (2081)
tooommm0013 Creative Commons License 2012.06.13 0 0 2086

Tudod nehéz. A kérés neki mentális erőszak vagy mi a f-om és tőle senki ne kérjen.

És akkor az utolsó hozzászólásásban (hozzám szóló utolsó) egy kéréssel fejezi be. Akkor ez meg hogy?

De csendben maradtam!

Előzmény: inmi (2085)
inmi Creative Commons License 2012.06.13 0 0 2085

Aki okosabb, az végre csendben marad... :)))

CBNora Creative Commons License 2012.06.13 0 0 2084

Nem tartom gusztusos dolognak egy harmadik személyt is érintő magánlevelezés nyilvános kiteregetését. Finoman fogalmazva.

Hogy ki járat le kit... Hááát... Hogy te sajátmagadat nagyon, az biztos.

Előzmény: janijani (2081)
CBNora Creative Commons License 2012.06.13 0 0 2083

Nem, még csak bimbós.

Előzmény: tp329 (2079)
gergerg Creative Commons License 2012.06.13 0 0 2082

Most ugye tudod hogy megtehetném azt is hogy azt mondom, nem válaszolok semmire. Csakhogy én valóban egyenes embernek tartom magam.

"

azt hittem békét akarsz. Rá is bólintottam, hogy

Lezárhatjuk a témát, nekem sincs vitám veled."

Azt akartam, sőt most is azt akarok. Elég lett volna annyit mondanod hogy "Legyen".

Te azzal értettél egyett hogy nincs vitánk egymással de annak ugye az lett volna a feltéteke hogy maga a vita tárgya megszönjön. De te nem voltál hajlandó elfogadni azt, amit egyébként minden egyes hozzászólás elküldésénél elfogadsz. Ld. ilyenkor lent.

"fuggetlenul hogy ez elott tettem vagy sem ilyet" 

A vagy sem azért került a végére hogy ha te nem érzed úgy hogy ezeket megtetted akkor ne érezd azt hogy a nyakadba kívánom varrni és ne ez gátoljon. Viszont szerettem volna biztosítékot arr hogy nem fogsz támadni. (cserébe ugye én is vállaltam volna)

"-rágalmaztam én valakit?"

Igen, probémásnak, önkéntes topicrendőrnek, és minden lében kanál embernek neveztél.

"-neveztem én hazugnak valakit???"

Nem csak az itteni hozzászólásodat valami olyasmivel kezdted hogy az igazság kedéért ami egyértelműen azt jelnti hogy én előtte hazudtam.

"-neveztem szükségtelennek diktátornak valakit?"

Nem, azt mondtad nincs szükséged topicrendőrre eddig is megvoltatok nélküke. Ahogy jöttem úgy megyek (ez igaz, nehezen jöttem és nehezen is fogok menni)

"nem kérek meg senkit semmire mert ez mentális erőszak. " "Ez már nem szabadság, ez diktatúra"

Lejárató kampány? Pláne levelezésre alapozva? Az a te stílusod, nem az enyém.

"

janijaniválasz | megnéz | könyvjelző2012.06.09 17:29:19 © (29473)

Azért rendes tőled, hogy véded csak hogy tudd kivel van dolgod:

Nyitott egy kertészeti topikot az általános fórumcsoport/kávéházban amit senki nem fog megtalálni. Oda szeretné elhajtani aki nem tetszik neki:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9205944&la=118543907

Ott méltatlankodik ha éppen nem a moderátoroknál mószerol:

http://forum.index.hu/Article/showResultList?o=4&aq_text=&aq_cre=&user_id=1120452&topic_id=&forum_id=0&aq_ext=0&t=9111525

Igen, a "Kedves fórumozók" hozzászólása után 6 perccel már ott mószerolt a moderátoroknál:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=118509570&t=9111525

Úgy vélem eddig 8 évig megvoltunk topikrendőr nélkül, ezután is megleszünk valahogy."

Nekem nem hiszem hogy meg kellene magyaráznom azt az e-mailt, de mivel nem volt rég még emlékszem rá. Crys azt mondta hogy rongyos párezerért nem kertészkedik. Ez engem egy kicsit zavart mert sokat járt panaszkodni és akkor az a rongyos párezer is jól jött volna. Ja, lehet hogy most ven más forrás, de akkor talán azt is lehetne mondani, szerencsére most neics szükségem arra a rongyos párezerre.

Te is próbáltad bizonygatni hogy nem éri meg, én meg az ellenkezőjét. Ezért írtam az e-mailt hogy ha valakinek van egy jó bevételi forrása, és nincs elég sok szabadideje annak természetes hogy nem éri meg. De most olyan ember nyilatkozott akinek az elmúlt pár évben nagyon is szüksége lett volna arra a rongyos párezerre. Crysnek most biztos bejött valami aminek én szívből örülök, csak úgy láttam elfelejtette mi volt előtte. Pl. mikor megkérdezte a szivattyúra hogy mennyi ideig akarok locsolni ilyen csekély teljesítményű szivattyúval. Há ameddig ő kézzel, ugyanis neki akkor arra volt lehetősége, nekem meg most erre. Nem tanácsoltam neki akkor hogy vegyen 70 000-ért szivattyút.

Én ezt a levelet sem másoltam volna sosem ide, azért küldtem mailben mert nem cryst akartam kellemetlen helyzetbe hozni, csak veled megértetni az érvelésem, hogy bizony igen is megéri rongyos párezerért kertészkedni ha szükség van.

És nyugodtan hátatfordíthatnál, ha személyesen beszéltük volna ezeket a dolgokat, szerintem kb 5 perc után egy sört iszogatva beszélgettünk volna az idei borsótermésről.

Az a helyzet Jani hogy jelenlegi vitánkban az egyetlen és legnagyobb probléma nem az én kérésem tartalma, hanem a kérésem volt. Tehát abban amit kértem, gyakorlatilag még egyet is értünk, csak a büszkeséged nem engedi hogy ezt kijelentsd. És még te írod hogy szerényebben. :-))   Most meg mintha szt látnám hogy szinte szándékosan csevegnél a topicban, kertel kapcsolatban, de valahogy mégis olyan cseverészősen. Nekem nem baj, megpróbáltam veled rendezni békésen a dolgot ami lehetett volna precedens mindkét oldalról de te nem mentél bele. A hadiállapot fenntartom, de lövöldözni már nincs kedvem. A topicban meg azt csináltok felőlem amit  akartok, a tiétek, de hogy én is adjak egy jó tanácsot:  A patkány sem szarik a saját fészkébe.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!