Úristen, hány természetfilmet adtak le a rezervátumban élő és remekül szaporodó elefántikról. Sőt még a túlszaporodott elefántikról is. Én még egy oyanra is emlékszem amikor egy megszállot elefántvédő nőnek sírva kellett belenyugodnia kedvenc elefántjai egy részének lelövésébe, mert túlszaporodtak. Minden hazugság volt.
Ezekrôl eszembe jutott, hogy sajnos most màr hiàbavalò lenne a hatàrok lezàràsa is, mert a levegôbôl is mérgezhetnek bennünket. Az ellenségnek könnyû dolga van ha lassan meg akar tizedelni bennünket. :( Hogy lehet ezek ellen védekezni ?
A fr. tv-ben régen volt egy mûsor: Videogag volt a cime. Ebben csupa ilyen felvételeket mutattak be (amiket nézôk küldtek, vagy màs tv-ktôl vettek àt). En sem tudtam soha röhögni ezeken.
Vmi francia hir.... Epp à francia rallys sracokat dicsôitik à Tv-Ben , de bevallom à nyelvtudásom még élég hianyos es nem is erdekel igy konkret infoval nem szolgalhatok.
De...nem en mondtam elsökent en csak ismetlem mert egyetertek: addig boldog(abb) az ember, amig lakik annyira messzire, hogy à magyarorszagi hirek nem igazan jutnak lel hozza, a lakhelyeül szolgalo orszag nyelvet pedig nem beszeli annyira, hogy megertse à hireket vagy à panaszkodo, szitkozodo helyieket. ;-)))
Javaslatom: se magyar se francia hir, csak ha jo... (Nem lesz kônnyü)
Miutàn nem nézek tv-t, sajnos nem làthattam azt a mûsort, amiben azzal foglalkoztak, hogy a francia fiatalok most màr nem csak Angliàba vagy USA-ba vàndorolnak munkàt talàlni, hanem Lengyelorszàgba is. Làtta valaki ? Nekem csak meséltek ròla. Ilyen is van. Ezek a fr. fiatalok megelégszenek 600 €-nak megfelelô fizetéssel (lakàst könnyebben talàlnak Lengyelben, mint itt, a kaja is olcsòbb), de ami a legjobban tetszik a hozzààllàsukban az az, hogy igyekeznek ugy élni, mint a helybéli lakosok. Nem nagyzolnak, nem vàgnak fel franciasàgukra (ami àllitolag jellemzô azokra a franciàkra, vagy franciàs magyarokra, akik Mo-n élnek). Bravò!
Ki volt az az ismerősöm aki ezt mondta és már meghalt? Ha olyan akiről nem tudnék, ezért jó lenne ha megadnád a nevét, halálának idejét és okát! Tiszteletére innék egy sört.
Annyira azért sánta nem vagyok! :) Részleges térdszalag szakadásom is már rég volt, így bízom benne, hogy nem fog kicseszni velem a május elején a genfi maratonon! Pont olyan szakmám van, ahol nincs következménye a sok piálásnak. :) Az a lényeg, hogy te tudod a fogyasztásom mennyiségét! :)
Én pont fél vagyok. :) Most keresek lakást Evian környékén, hogy legyen a munkahelyemhez közeli francia lakcímem. Max. 1,5 órára lakhatok a munkahelyemtől , hogy franciáknak fizessem az adót és ne a svájciaknak. Nem akarok én ott élni(coloc érdekel csak), mert jól elvagyok itt a svájci Alpok lábánál a 130-140cm-es hóban. :)
200 grs de levure vaginale frais 1 bouquet garni 1 gros oignon émincé 2 gousses d'ail émincées 10 cl de vin blanc 1 grande boite de tomates pelées 3 bonnes cuillères à soupe de concentré de tomates 2 cuillères à soupe d'huile d'olive 2 bonnes cuillères à soupe de persil Sel et poivre
Préparation:
Dans une casserole faire revenir l'oignon et l'ail dans l'huile d'olive.
Ajouter la boite de tomates, le concentré de tomate, sel,poivre, bouquet garni, vin blanc, bien mélanger et enfin mettre les champignons lavés et essuyés dans la casserole.
Faire cuire 20 mns , à la fin de la cuisson ajouter le persil.
Voilà il n'y a plus qu'à mettre au réfrigérateur. Et les consommer bien frais.