Keresés

Részletes keresés

Soká Creative Commons License 2003.02.12 0 0 774
kru
Köszi a linket!!! Mennyire tudom értékelni, amikor valaki a kérdéseit íly hasznosan vezeti fel!
Én viszont sajnos túl sok hasznosat nem tudok válaszolni Neked. Sok a kérdés és bizonytalanság. Szerintem jó lenne tisztázni, hogy mit is szeretnél fényképezni és milyen elvárások szerint, mielőtt még a kiegészítőket beszerzed. Mert a miértek számomra nem derültek ki.
Ezzel együtt én azt látom, hogy a tulajok általában telekonvertereket keresnek elsősorban. Szerintem akinek ez a legfontosabb kiegészítő, az ne G2-t vegyen. Akkor már érdemesebb eleve erős zoommal megáldott gépet venni. Aki pedig a természetfotózást kívánja művelni, az SLR alá ne adja, nem éri meg. Legalábbis a végeredmény szempontjából. A telét méretvesztéssel ugyan, de a digitális zoom úgy-ahogy pótolni tudja, ám egy nagylátószögű képhez tényleg szükségeltetik a megfelelő előtét.
De, hogy ne csak a levegőbe beszéljek: döntsd el, hogy hajlandó vagy-e (anyagilag) a Canon kiegészítőknél maradni? Ha igen, akkor a téma lezárva, ha nem akkor ruházz be egy Soligor vagy Kenko adapterbe (mindkettő fém, lehet, hogy a Raynox is az(fekete színű), nem volt a kezemben). Ha csak a saját linkedet alaposan átrágod (én csak a Tiffen2x-est néztem és nagyon szimpatikus volt) szerintem könnyű lesz dönteni. Én is linkelgettem már a saját cuccaimból, xgab is, talán mások is, végig kell szemlélni a dolgot és a látvány alapján dönteni. Érdemes átnézni az S602-es topikba is, mert vannak átfedések. Nem szívesen reklámozom a saját választásaimat, mint legüdvözítőbbeket, de szvsz ha valaki a Raynox 0,72x-es nagylátót (15.e) és Raynox DCR-250-es makrót vesz nagyon rossz üzletet ne csinál. A többi Raynox nagylátót nem merném ajánlani.

Még valami: lehet, hogy ezért kikapok, de olvasgatva a topikokat, sok hozzászólás esetében az az érzésem, hogy sokan nem azért veszik a különféle kiegészítőket, mert olyan nagy szükségük lenne rá, inkább csak mert azt "úgy illik". Egy előtétlencse nem búcsúcédula, nem lehet megváltani vele egy szép képet. A G2/3 önmagában alkalmas arra, hogy adott határokon belül igényes, jó képet lehessen vele _alkotni_. Vétek ezt nem kihasználni. Néha azt érzem, hogy kipipálandó ügyekről van szó, csináljunk egy telét, csináljunk egy makrót, csináljunk egy infrát, de hogy miért is??? Természetesen akinek nem inge...

Előzmény: kru (773)
kru Creative Commons License 2003.02.12 0 0 773
Sziasztok,

Találtam egy jó kis oldalt G2 szűrők, adapterek, előtétlencsék témában. Annak, aki még nem ismeri: G2 report.

Ezzel kapcsolatban nagyon-nagyon érdekelne egy klubtárs összefoglaló tapasztala/véleménye. Olvastam, hogy többen próbálgattatok szűrőket, lencséket és érdekes volt írni a beszerzés tapasztalatait. Érdekelne a tényleges használat tapasztalata. Tudom, hogy nem 1 perc egy ilyet megírni és persze egy csomó információ-morzsát össze lehet szedni a topicból...
Amit én összeszedtem eddig (bocs, neveket nem bírok csatolni hozzá):
- volt aki megvette a canon adaptert, de aztán megbánta, mert az előtét-lencsék jó része 52mm-es és nem 58-as
- Optiform Bt. forgalmaz mindenféle ügyes Raynox, Kenko felszereléseket, amivel érdemes játszani
- az említett cikkben nagyon-nagyon dícsérik a Tiffen 2.0x-es és Kenko LD-20T lencséket, nem tudom van-e ezzel tapasztalat. Nem tudom Tiffen-t árul-e valaki. Állítólag az Oly B-300 is nagyon sikeres (1.7x). Nem is beszélve mindenféle lencsék, konverter gyűrűk és makro lencsék halmozása - ilyen irányú tapasztalatom nekem egyáltalán nincs...
- "analóg" világban általános, hogy egy Skylight vagy UV filtert feldob az ember, ha másért nem is, azért hogy védje az objektívet. Ezt tervezem G2-re is, csak kérdés, hogy milyen adaptert válasszak, az 52mm-es elég jó választásnak tűnik. Kérdés, ha mindenféle előtét lencséket rak fel az ember, mennyire rontja ez a fényáteresztő-képességet. (Nyilvána a válasz, hogy attól függ :-))
Na szóval ilyesféle tapasztalatok érdekelnének marhára.

víztorony Creative Commons License 2003.02.12 0 0 772
Nekem ilyen van, a MediaMarktban vettem tavaly tavasszal 3000 valamennyiért. Nagyon erős tépőzáras övtartója van hátul, és nyakba is lehet akasztani. A kis zsebben elfér a távirányító és két CFkártya tokostul. Szerintem ez az ideális táska, amíg nincs semmilyen kiegészítőt. Utána meg azok számának és méretének függvénye. Holnap megjön a vakum, utána én is veszek egy nagyobbat, amibe esetleg egy teleobjektív is belefér, meg egy szendvics:))
xgab76 Creative Commons License 2003.02.12 0 0 771
Nem beszélhetek a többiek nevében, én megpróbálok magamhoz térni.
A tokokról: jót nem vehetsz. Én vettem egyet a Lurdyban valami noname-et. Nagy volt. Kicsi lett. Véleményem szerint a G2 nagyobb annál, hogy csak úgy övre fűzzed, hacsak nem katonai öved van. :) Ha nincs kiegészítőd, akkor még talán elmegy, de nekem az volt a véleményem, hogy ezek a nagyon kics tokok, amibe éppen csak belefér a G2, nem nagyon vannak kipárnázva. Inkább vettem egy kicsit nagyobbat, aminek max a negyedét foglalja el a gép. Így legalább befért mellé a töltő, madzag (USB + TV), tisztító. Most viszont kicsivé vált ez a táska is, mert van vaku, +ez+az. Az ideális az lenne, ha lenne egy külön tok, amibe csak a G2, meg lenne egy nagy, amibe belefér a G2 a kis tokkal együtt és beleférnek a többi cuccok is. Vízállás: én nem értek hozzá, de nem lehet abból gond, hogy a vízálló tok miatt bepárásodik a gép? Leejtés: szerintem próbáld meg nem dobálni a gépet. Nekem egy kicsit drágának tűnik ahhoz, hogy csak úgy dobáljam. :D
Mehet a pályázat, de jelenleg nem igazán van pályáztatható képem. :( És nem is tudom, mikor lesz időm a készítésre.
Előzmény: nICK (770)
nICK Creative Commons License 2003.02.12 0 0 770
Gyerekek! Elhal a topic! Hol vannak a G2, G3 imádók?! o-:
Kérdés: Ki, mibe teszi a G2-t, G3-t?! Mert én egyenlőre semmibe, de érdekelne valami olcsó, könnyű, övre fűzhető, vízálló, tatyó, ami akkor is véd ha véletlen leejtem. A LX-en beszéltek valami Samsonite objektív táskáról, de sehol nem láttam nyomát. Ambe meg beleférne az vagy túl nagy, vagy túl drága(lowepro, canon)?
Másik! Nem akarunk mi is egy fotó pályázatot, mint a fuji602-sok, csak úgy magunknak az erkölcsi sikerért?!
víztorony Creative Commons License 2003.02.09 0 0 769
köszi a vakus infókat. mondjuk sokkal előrébb nem jutottam. csak azt látom, hogy drága minden :-(
Soká Creative Commons License 2003.02.09 0 0 768
Nekem mintha olyasmi rémlene, hogy a gépkönyv nem ajánlja a Napba fotózást! Úgy fél évvel ezelőtt, ha jól emlékszem Mogorva figyelmeztetett arra, hogy bizonyos esetben a napfény károsíthatja a CCD-t. Jelen esetben persze nem erről van szó, de félek, hogy a Napbafotózás ténye nem kedvez a garanciának. És érdemes lenne utánaolvasni a dpreview topiknak is, amit ajánlottak.
Ha még nem tetted, próbáld ki, hogy naplementében is mutatkozik-e a jelenség, illetve ha valami más fényforrásba (izzóba) exponálsz. Ha az utóbbi esetekben is jelentkezik a probléma, akkor mindenképpen reklamálj. A fotó amit belinkeltél, nekem úgy tűnt, hogy "verőfényben" készült, én azt mondanám, hogy Napba csak akkor érdemes fotózni, amikor már az emberi szem is elviseli, vagyis a horizonthoz közel, illetve párás, felhős időben. Esetleg, ha van kedved kísérletezni, akkor próbáld ki úgy, hogy először beállítod a megfelelő értékeket (M mód + manuál fókusz)és csak arra a pillanatra fordítod a gépet a Nap felé, amíg exponál. Arra gondolok, hogy ezesetben talán nem lép fel a probléma. Csak okoskodom, de nem lehet, hogy amíg komponálod a képet, az objektív összegyüjti a napsugarakat és túlmelegíti a CCD-t? Nem végzetesen, csak annyira, hogy megbolondulnak a bitek. De ez csak feltételezés, bocsánat, ha nagy ökörséget mondok.
Előzmény: SzGyuri (767)
SzGyuri Creative Commons License 2003.02.08 0 0 767
Idokozben ujabb kepeket keszitettem hasonlo beallitasokkal es a jelenseg megismetlodott. Jellemzoen tul nyitott blende mellet erosen a nap fele iranyitott optikaval.
Masnak is elojon a hiba?
SzGyuri Creative Commons License 2003.02.08 0 0 766
Aki nem olvasta volna a hozzaszolasomat az anya-topicban:

http://kep.tar.hu/szalergy/index.phtml?aid=27544383&pid=1823100&beginnum=12

Ennek a kepnek meg mi a baja? Mi az a zold ize a tetejen? Tudja valaki pontosan? Gondolom a naptol van...
Se elotte, se utana nem keszult ilyen kep.
Canon G3 a tettes + en.

Soká Creative Commons License 2003.02.08 0 0 765
Amikor én Metz vakukkal próbálkoztam a Pálvölgyiben (erről már korábban írtam) akkor mintha azt mondta volna a srác, hogy árban a 420EX-szel vetekszik, tudásban az 520EX-szel. Éppen csak azt nem tudom, hogy melyik darabról volt szó:-( ÉS akkor ott nekünk nem is villant...

De lelkes vagyok, felpakoltam újabb előtétlencsés képeket. Most Raynox DCR-250 makroval készülteket.
Az album második-harmadik oldalán (Továbbra is: index/index) A négyzetrácsos fotóról kiderül, hogy a legkisebb mező kb. 3,5x2,5cm-es, ami előtétlencse nélkül egyébként kb. 8x6 cm lenne. Ez még mindig kevés mondjuk íriszfotózáshoz. Viszont (min)70mm a tárgytávolság, így nem takarja el a fényt az objektív. G3-hoz nem jó:-((

Előzmény: víztorony (762)
handras Creative Commons License 2003.02.08 0 0 764
Azért ez a kombináció 120e HUF :-((((
Előzmény: Speibl és Hurvinyek (763)
Speibl és Hurvinyek Creative Commons License 2003.02.08 0 0 763
www.hama.hu
:-)
Előzmény: víztorony (762)
víztorony Creative Commons License 2003.02.08 0 0 762
na jó, megvan. METZ 54M23 + SCA 3102M2. de hol lehet ilyet kapni? mélben is jöhet. akár a boltok is írhatnak, szívesen venném :o)
Előzmény: Soká (761)
Soká Creative Commons License 2003.02.08 0 0 761
Az adapter tényleg 3600 és Kenko. És tényleg "igazi alaménium" nem akartam elhinni.
Viztorony, bocs, hogy ilyet mondok Neked, de keress vissza, a topik első felében valaki a régiek közül pontosan leírta a vaku és az adapter számát. Elég annyit, hogy Metz, nem lesz túl sok találat. Emlékszem, jártam Metz oldalán is, és megtaláltam a megfelelőt.
Ha pedig mégis Canon, akkor a 420EX. 80valahányezer, szívtam is a fogamat, de nagyon megszerettem. Kevesebbel már nem érném be.
Előzmény: víztorony (759)
SzGyuri Creative Commons License 2003.02.07 0 0 760
Hi!
Elmeselem, hogy volt ugyan 1 db felesleges hasznalati utasitasom G3-hoz (originyal magyar), de miutan azt egy "koleganak" elkuldtem mar egy sem maradt.
Fenymasolasrol ugyan beszeltunk, de a konyvecske ocska kotesenek koszonhetoen, ha megprobalod ugy kinyitni, hogy ket szemkozti lap 180 fokot zarjon be egymassal - azaz fenymasolhato legyen - eltorik egybol a gerinc es szana szet hullanak a lapok. Igy tehat, ha nem haragszotok, ezt nem kivanom eljatszani ujra. Sajnalom, hogy nem tudok tobbet segiteni.
Probaljatok meg kerni a Canon Hungariatol, talan segit. Amugy meg nem valami szep dolog am masolgatni az ilyet. Bele is van irva az elso oldalra. :-)
Előzmény: Vándorbéka (757)
víztorony Creative Commons License 2003.02.07 0 0 759
igen, ott. 3ezer valamennyi. asszem 3600. és szép aluminium. de van talán olcsóbb is. sok minden jóság van ám nekik!

én meg azt kérdezem: végülis akkor melyik (nagy teljesítményű) vakut érdemes megvenni a G2-höz, amivel kafán együttműködik? és mondjuk nem 160ezer, mint az 550-es canon. a metzre gondolok, meg ha jól emlékszem, valami adapter is kell hozzá. valaki pötyögje be nekem legyen szíves a típust! köszi

Előzmény: kru (758)
kru Creative Commons License 2003.02.07 0 0 758
Viztorony,

az 52mm-es adaptert a G2-höz szintén az optiform-nál vetted? köszi

Előzmény: víztorony (724)
Vándorbéka Creative Commons License 2003.02.07 0 0 757
Párezer hozzászólással ezelőtt SzGyuri mintha említette volna, hogy neki van és adna... (G3)
Előzmény: rublac (754)
xgab76 Creative Commons License 2003.02.07 0 0 756
Lehet, hogy nincs igazam, de nekem úgy rémlik, hogy még Birdie említette meg ezt, talán az "anyatopic"-ban. A G2-esben talán 8MB? Próbaképpen egy két mért adat (...mérek...): P módban mértem kikapcsolt review (visszanézés) mellett RAW állományt készítettem egymás után. Az első kép elkészülte után 3-4 másodperc múlva tudtam a következőt elkészíteni és így tovább, míg be nem telt a kártyám. :) Az utolsó kép ellővése után még egy kicsit villogott a kártyaműveletet jelző zöld led - akkor fejezte be az írást. Ugyanez a "részidő" JPEG legjobb felbontás és legkissebb tömörítésnél 3 másodperc kevesebb. Legnagyobb JPEG legerősebb tömörítés: 2-3 másodperc. Legkissebb felbontás, legszebb kép (?) olyan 1,5 másodpercenként tudtam "lőni". Persze mindezt elég pontatlan körülmények között mértem a karórámmal, de talán közelítésnek jó lehet. Saját belső, gyors sorozatlövését használva: 2 RAW után nem tudott többet lőni egy sorozatban. Ez alapján legalább 6-7 MB és legfeljebb 9-10 MB lehet a belső memória. (2,5 - 3.5 MB-os RAW méret miatt). H sorozat, JPEG legjobb minőség és méret: 4 kép 3 másodperc alatt. Legkissebb felbontás, legjobb minőség 15 másodperc alatt olyan 18 kép készült el. A lassút nem próbálom ki. Ha kell még valami, szóljál.
1. Igen belső memória. Nem vagyok benne biztos, de úgy rémlik, hogy 8 MB.
2. Nem láttam az algoritmust, így nem tudom, hogy optimális-e.
3. Igen, tudsz exponálni írás közben is, bizonyos korlátok mellett.

Előzmény: f0r0m (755)
f0r0m Creative Commons License 2003.02.07 0 0 755
Kösz. Azt mondod "belső memória"? Sehol sem találtam utalást rá, hogy mekkora van az egyes gépekben. És vajon milyen optimálisan használják ki? Úgy értem, hogy ha egyet exponálok és utána elkezdi írni a CF-re a képet, akkor közben is tudok exponálni a belső memóriába?
Előzmény: xgab76 (753)
rublac Creative Commons License 2003.02.06 0 0 754
Sziasztok!

Szükségem lenne Canon G3 magyar nyelvű leírásra, valamilyen formában!
Tud valaki segíteni?!

xgab76 Creative Commons License 2003.02.06 0 0 753
Személy szerint bementem a boltba, kipróbáltam és hoztam. Ha működött, akkor jó (fénykép, mozgókép, lejátszás, format). Úgy hallottam, hogy a G" nem túl finnyás a CF kártyákra. Sebesség szempontjából, nincs tapasztalatom, de azt gondolom, hogy a letöltögetéstől eltekintve nincs túl nagy különbség. Abban lehet eltérés, hogy egy sorozatkép után mennyi időt kell várnod. Nekem van 2 db különböző "márkájú" CF-em (Hitachi és noname?), de nem tűl sok érezhető eltérést vettem észre. Jó az a belső memória. :)
Az áttöltésre meg javaslom egy pár ezer forintos USB-s kártyaolvasó beszerzését!
Előzmény: f0r0m (752)
f0r0m Creative Commons License 2003.02.06 0 0 752
Hali,

G2/G3-ba milyen CF kartyat erdemes venni? Mondjuk, egy 256 megásban gondolkodok. Megteszi a noname? Es ha nem, akkor milyen name? Ami itthon is kaphato...

A filmfelveteli funkcio igazabol nem nagyon izgat, mivel eleg tré. Inkabb az erdekelne, hogy a fotozasnal mennyit szamit a sebesseg? Erezheto, hogy valami noname-re rakja ra a gep a kepet, vagy ebben nem sokat szamit?
Igazbol a gepre attoltest sem erzem nagy dolognak, azert annyira nem rohanok, hogy ne tudnek kicsit tobbet varni.

Fuel Creative Commons License 2003.02.05 0 0 751
xgab76 :

Koszonom szepen, kiraly vagy :)
A tobbiektol meg bocs az OFF -ert.
Udv:Fuel

Előzmény: xgab76 (748)
Fuel Creative Commons License 2003.02.05 0 0 750
koszi
kuldtem mailt, ket masik lehetoseggel.
Előzmény: Fuel (749)
Fuel Creative Commons License 2003.02.05 0 0 749
Koszi.
Meg egyenlore nem jott meg :(
Most el kell mennem egy felorara, ha nem jon addig sem akkor irok egy ftp accot.
Udv:Fuel
Előzmény: xgab76 (747)
xgab76 Creative Commons License 2003.02.05 0 0 748
Visszapattant. Kérek egy nagyobb postafiókot.
Előzmény: Fuel (746)
xgab76 Creative Commons License 2003.02.05 0 0 747
Küldtem. Ha visszapattan, akkor szólok.
Előzmény: Fuel (746)
Fuel Creative Commons License 2003.02.05 0 0 746
Hello!

~3mb ha ez keves akkor szoljal, es keritek akarmekkorat :)
Udv:Fuel

Előzmény: xgab76 (745)
xgab76 Creative Commons License 2003.02.05 0 0 745
Van szabad hely a freemail-eden? :)
Előzmény: Fuel (741)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!