Keresés

Részletes keresés

dr. dwimorberg Creative Commons License 2005.09.29 0 0 208

Hello!

 

Nem is tudom, nekem nagy kedvencem volt a Dallas. Na de a film? Pláne az eredeti szereplők nélkül? Megfogom nézni, de félek, hogy olyan sorsra jut, mint most a Hazárd megye lordjai v. a Charlie angyalai 2 (az első egész jó volt), hiába igen illusztris ez a szereplőgárda. Nem tudom, nem hiszem, hogy működne e Travolta vagy Gibson esetleg Costner mint Jockey. Vagy McConaughey mint Bobby. Momentán Lohan és Zeta-Jones (utóbbi a kedvenc színésznőm) tűnik nagyon jó választásnak és Jane Fonda. De szerintem ma már egy ilyen Dallas-típusú filmnek sajnos már nincs közönsége. Pedig örülnék ha működne a dolog, de szkeptikus vagyok. A Jockey visszatér még inkább egy új kezdetnek készült, azonban nem lett sikeres így a Ewingok háborúja már a vég volt, az igazi. Nem kellene minden jó sorozatból filmet csinálni, mert a sorozat imázsát rombolja. Lsd. a Knight Rider filmeket például. akkor kellett volna a Dallas-ból mozifilmet csinálni, amikor még sikeres volt. Az X-akták-nál ezt jól megoldották. Elkészült a film, majd annak a történetét folytatták a sorozatban. 

Előzmény: Dr. Máris (206)
Dr. Máris Creative Commons License 2005.09.29 0 0 207
Dr. Máris Creative Commons License 2005.09.29 0 0 206
Jön a Dallas-film

 

 

2005. szeptember 29., csütörtök 0:46

Világsiker volt a sorozat, és valószínűleg sokakat érdekel majd a mozifilm is. A legújabb hírek szerint nagy esély van rá, hogy a filmvásznon John Travoltát lássuk viszont a ravasz Jockey szerepében, és az is lehet, hogy Lindsay Lohan játssza majd Lucy-t. 


Az Ananova a Variety-re hivatkozva hírül adta, hogy a Dallas moziváltozatára rengeteg színész pályázik; John Travolta, Mel Gibson és Kevin Costner például Jockey-ért versenyeznek. Bár korábban felröppent a hír, hogy Jockey-t Brad Pitt játszaná, a Variety most úgy tudja: Travolta a legesélyesebb az áskálódó Ewing-fiú szerepére, akit a ma hetvennégy éves Larry Hagman alakított az eredeti tévésorozatban.

Ettől függetlenül napvilágot láttak olyan híresztelések is, miszerint "Mel Gibson sem szállt ki egyértelműen a versenyből", Kevin Costner "az újraírt forgatókönyvet akarja látni", és hogy Tommy Lee Jones is a képben van még. Jockey öccsét, a jóhiszemű Bobby-t valószínűleg Matthew McConaughey vagy Owen Wilson játssza majd, de itt sincs még eldöntve semmi.


A Variety információi szerint Samanthára Catherine Zeta-Jones tűnik biztos befutónak, bár Demi Moore és Jennifer Lopez is bejelentették, hogy érdekli őket a szerep. Bobby feleségét, Pamelát Drew Barrymore vagy Reese Witherspoon játszhatja el a mozivásznon; egyelőre ők a legesélyesebbek erre a szerepre. Lucy-ra, az akaratos Ewing-unokára Lindsay Lohan, Jessica Simpson és Mandy Moore neve jött eddig szóba.


A nemrég nyolcvankét évesen elhunyt Barbara Bel Geddes helyett a mozifilmben állítólag Jane Fonda játssza majd Miss Ellie-t, Jockey és Bobby Ewing mamáját.
Az 1978-ban induló eredeti tévésorozat kezdetben nem kapott jó kritikákat, mégis pillanatok alatt a nézettségi listák élére ugrott. Később a kritikusok is megszerették a Dallas-t: Bel Geddes-t például 1980-ban Emmy-díjat tüntették ki alakításáért - a mai napig ő az egyetlen amerikai szappanopera-színésznő, akit ez az elismerés ért. Southfork Ranch lakóinak viszontagságait egészen 1991-ig kísérhették figyelemmel a tévénézők.

krysztasz Creative Commons License 2005.08.30 0 0 205
Én azt olvastam egy cikkben, hogy a magyar szú szó miatt ne legyen már Sue Ellen. Mert ugye a szúról mindenkinek az odvas fa jut az eszébe.
Előzmény: Artension (204)
Artension Creative Commons License 2005.08.28 0 0 204
azt megértem, hogy magyarul hülyén hangzott volna a "dzséjár" név és ezért lett jr-ból jockey, de sue ellen-ből miért csináltak samantha-t? egyáltalán, ez a név a fordító találmánya vagy van valami valóságalapja?
Előzmény: Dr. Máris (202)
S.Zoli4x4 Creative Commons License 2005.08.27 0 0 203

Sziasztok!

Örülök, hogy feléledt a fórum, sajnos BBG halálának okán.

Tudtommal egyedüli magyar vagyok az amcsi Dallas fórumon, ott is jópofa fiúk-lányok vannak, aki tud angolul ajánlom:

http://www.soapchat.burtonhosting.com/forumdisplay.php?f=101

Ha valakinek megvan az összes rész, szívesen megvenném.

Előzmény: krysztasz (198)
Dr. Máris Creative Commons License 2005.08.26 0 0 202
Samantha.
Előzmény: Törölt nick (201)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.26 0 0 201
Ki az a Sue Ellen?
Előzmény: AdamG (199)
AdamG Creative Commons License 2005.08.25 0 0 200

Emlekszek a Dove Hunt c. epizodra, 35. resz volt, emlekszem epp egy nyaralason voltunk amikor pentek este ment 1991-ben. Kar hogy nalunk a sorozat csak 1990. december 31-en kerult bemutatasra amikor az USA-ban mar, de annak orulok, hogy minden epizodot megvettek, nem vagtak meg, mint Nemetorszagban, ahol a Dove Hunt pl. soha nem kerult bemutatsra, mert 7 epizodot az ARD soha nem vett meg es a tobbit is megvagta percekkel. Ott eleg problemas is a DVD-k kiadasa. Emlekszem a nemet RTL Plus is adta a Dallast a dream evadtol kezdve a '90-es evek elejen. Az angol UK Gold volt meg egy csatorna ahol gyakran ment a sorozat, de sajna az kodolt volt nagyreszt. Aztan a nemet ARD ismetelgette a sorozatot reggelente, majd mostanaban a Kabel 1 adja (epp nyari szunet van). Aki szeretne a Dallast franciaul nezni, a France 3 is adja reggelente, de egesz mas focimzenevel, egy ferfi enekel, vicces megnezni egyszer.

 

Par kerdes: megvan valakinek Larry Hagman, Linda Gray Friderikusz shows szereplesei a 90-es evek kozeperol es tudna masolatot kesziteni? Cserebe lenne boven mibol valogatni. Azt hiszem Audrey Landers is volt itt (meg a Hiradoban is mutattak), es Larry Hagman is 2x a sorozat ota, az RTL KLubbon volt vele interju, azok az anyagok is erdekelnenek. Valaki talalkozott vele a Forumrol amikor Budapesten volt? Emailt ide irjatok: agacs@utk.edu

 

Adam

 

Előzmény: krysztasz (198)
AdamG Creative Commons License 2005.08.25 0 0 199

Sziasztok,

 

orommel olvasom a hozzaszolasaitokat a Dallas Forumban, regebben elegge haldoklott a forum, de mostanaban sokan hozzaszolnak es sok uj informaciot is megtudtam (sajnos ezek elsosorban a halalesteket jelentik). En is nagy rajongoja voltam a sorozatnak, de erdekes modon magyarul nem sokat neztem, nagyon nem tetszett az otlet hogy a szereplok neveit megvaltoztattak, a hozzaszolasaimban en szeretnem a "JR" es "Sue Ellen" karakterneveket hasznalni, remelem ez nem baj. A sorozatot eloszor magyarul, majd joval hosszabban nemetul, es vegul az utobbi evekben eredetiben, angolul nezem. Az USA-ban a Soapnet csatornan ismet figyelemmel kiserem a sorozatot, valamint az elso 2 evad is megvan DVD-n, az 1-es regiokodos DVD (USA, Kanada) szerintem jobb, mert a Soapnet Reunion Special is rajta van 2003-bol. Nagyon sok reszt felvettem DVD-re a Soapnetrol, valamint tavaly a "Reunion to Southfork Special"-t is a CBS-rol. Kedvenc sorozataim meg a Dynasty (Dinasztia, TV3-on ment, de nem adtak le egszben, Joan Collins magyar hangja szornyu rossz valasztas volt szerintem), Knots Landing (Dallas testversorozata, Unter der Sonne Kaliforniens a nemet cime, ebben sok par Dallas karakter is szerepelt az elso evekben), de szerettem a Falcon Crest, Twin Peaks, Melrose Place, I Dream of Jeannie, Bewitched, stb. sorozatokat is.

krysztasz Creative Commons License 2005.08.23 0 0 198

Emlékeztek arra a részre, amikor Jockey, Jock, Bobby és Ray vadászni mentek az erdőbe? És ott természetesen összetűzésbe kerültek a helyiekkel. De nem is ezért emlékeztem rá, hanem azért, mert ritkán voltak ilyen jelenetek. Amikor nem Southforkban, a cégnél, vagy a klubban voltak. Mindigis szerettem az olyan jeleneteket, ami nem a megszokott helyen volt. Ilyen volt még, amikor Jockey külföldön találkozott a végefelé nagy szerelmével, James anyjával, vagy Mickeyéknél, amikor Ray meglátogatta őket, vagy Farlowéknál a ranchen.

 

De nagy szám voltak azok a jelenetek, amikor egy-egy sztori miatt visszaemlékeztek. Pl. amikor kiderült, hogy ki lőtt még korábban Jockeyra, Pamela kiskorára, stb. Tetszett, hogy ők játszottak a visszaemlékezésben, mert így hitelesebb volt, hasonlított Pamela anyja Pamelára, stb.

gábris280 Creative Commons License 2005.08.20 0 0 197

Igen, sajnos tavaly Samantha szinkronhangja, Szerencsi Éva 52 éves korában halt meg. Őt követte most jocky-é. Kránicz Lajos 62 évesen hunyt el szívinfarktusban.  

Előzmény: tommystar (194)
krysztasz Creative Commons License 2005.08.19 0 0 196
Én is így vagyok ezzel. Nekem is jobban megmaradtak a régebbi epizódok, mint pl. az utolsó rész, vagy az utolsó történések a szereplőkkel. Pedig a figyelmem nem lankadt.
Előzmény: Törölt nick (195)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.19 0 0 195
Én néztem a sorozat végét is, az a megdöbbentő, hogy az akkori dolgok nem maradtak meg olyan élesen bennem. Rémlik, hogy Aprilt elrabolták Párizsban, le is lőtték, vagy ilyesmi, de ez a Cally-dolog abszolút kiesett. Pedig időben az áll közelebb. Persze, az is lehet, hogy a legutóbbi ismétlések fölfrissítették a régebbi epizódokra vonatkozó emlékeimet.
Előzmény: tommystar (194)
tommystar Creative Commons License 2005.08.19 0 0 194
De jó, hogy így felpörgött a topic, bár az szomorú, hogy halálesetnek kellett ehhez történnie.

A szinkronhangokról meg sem emlékeztünk, Samanthát Jockey is követte... :-(((

Érdekes amit így írsz a sorozat végéről (hogy nemigen emlészel rá), nekem az ugrik be erről, hogy nagyon sok ismerőm nem nézte már a végefelé (én mindig, én voltam a nagy Dallas-felelős), és folyton mondták, hogy az utolsónál szóljak.
A vége már nálam is eléggé kiesett, pedig még az ARD-n is néztem, amikor az m1 kezdte ismételni szinte vele egyídejűleg a német Kabel 1 is műsorra tűzte, elvileg náluk még akár mehet is. Télleg röhej, hogy a magyar tv-k nem akarják végig adni...

Egyébként az amazon szerint az első 2 szezon a UK-ban is kijött már DVD-n (a 3. szept 26-án) tehát akár kettes régióban is megvásárolható.

Még egy elhunyt szereplő az eszembe jutott, habár nem volt olyan jelentős, Christopher Stone (Dave Stratton-t játszotta 81-ben, amikor a Gazdagok és szépekes nő Susan Flannery nálunk Leslie Stewart próbálta szivatni Jockey-t.) 95-ben halt meg szívrohamban, nálunk leginkább "Az új Lassie" c. sorozat apukájaként maradhatott meg...

Előzmény: Törölt nick (191)
Artension Creative Commons License 2005.08.18 0 0 193

azert ez a sok aids-es halal is dobbenetes :-(

 

egyikotok irta, hogy megvan az osszes epizod: otosevel hany videokazettat tesz ki mindez? gondolom, nem lp-s felvetelek

ha egyszer vki tenyleg nekiall es digizi ezeket, lehet, hogy magam is vevo lennek ra, bar azt meg nem erthetem, mit balf@szkodik az mtv az ismetlesekkel. par eve, ha jol emlekszem, meg az rtl is adta a regi reszeket, de elakadt a dolog.

na, majd a viasat, ott szoktak felbukkanni a jo kis regi sorozatok (magnum, forro szel, linda stb)

Előzmény: Leslie01 (186)
Dr. Máris Creative Commons License 2005.08.18 0 0 192
Nekem is ez volt a főkedvenc! Soha nem mentem el otthonról péntek esténként!:-)
Előzmény: Leslie01 (190)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.18 0 0 191
Én valszeg a végére nem figyeltem eléggé oda, mert ezekre a Cally stb. dolgokra egyáltalán nem emlékszem. A régebbi eseményekre igen.
Leslie01 Creative Commons License 2005.08.18 0 0 190

Az adatokat, évszámokat a netről vettem. A hozzá való körítést, hogy mi volt a szerepe a sorozatban, azt én írtam.

Anno hatalmas kedvencem volt a Dallas. Az egyetlen, mert akkoriban Magyarországon nem igen volt más sorozat. (legfeljebb Knight Rider, Magnum) Soha nem hagytam volna ki egyetlen részt sem. És a történet is elég jól megmaradt. Most pedig jól esik nosztalgiázni. :)

Előzmény: krysztasz (189)
krysztasz Creative Commons License 2005.08.18 0 0 189

Igen, igen, most már emlékeszem rá! Hogy felejthettem el!

Az előző cikket, amiben a szereplők sorsáról írtál, hol találtad? Szomorú, hogy mennyien meghaltak már. Viszont jobb így, hogy nem csak a filmet ismerjük, hanem a szereplőket is, hogy ki él még, ki halt már meg. Valahogy ez is hozzátartozik a filmhez, nemcsak a színész, hanem a zeneszerező, rendező, vágó, stb.

Előzmény: Leslie01 (187)
krysztasz Creative Commons License 2005.08.18 0 0 188
De jó, hogy ennyi mindenre emlékszel! Én is sokmindenre, de inkább Jockey, Bobbyékkal kapcsolatban, nem mellékszereplőkre. Jackről teszel be képet, ha találsz? Mert rá sem emlékszem, nem hogy arra, hogy a főcímben szereplet valamikor.
Előzmény: Leslie01 (180)
Leslie01 Creative Commons License 2005.08.18 0 0 187

Te emlékeztél jól. Utánanéztem. A 10. szezon főcímében szerepel, ami Bobby "feltámadásával" kezdődik.

 

 

Előzmény: Dr. Máris (183)
Leslie01 Creative Commons License 2005.08.18 0 0 186

Akik kimaradtak a korábbi elhunytak listájáról:

 

Harv Smithfield - George O. Petrie:

Majdnem a sorozat teljes ideje alatt (pontosan 1979-1991) alakította a Ewing család hűséges ügyvédjét és barátját. Majd még az 1996-os Jockey visszatér c. filmben is szerepelt. 1997-ben halt meg 85 éves korában.

 

Mickey Trotter - Timothy Patrick Murphy:

Ray unokaöccsét játszotta egy rövid ideig, 1982-1983-ban. A kezelhetetlen fiút Ray vitte Southfork-ba, hogy megnevelje. Mickey megtanult dolgozni, beleszeretett Lucy-be. Az élete a legjobban alakult, amikor bevetődött a részeg Samantha mellé a kocsiba, hogy megállítsa. De elütötte őket Walt Driscoll, aki Jockey-t akarta megölni, azt hitte ő ül a kocsiban. Samantha persze kisebb karcolásokkal megúszta. Mickey-t viszont csak géppel tudták életben tartani. Az anyja, Lily néni volt, aki kikapcsolta a gépet. Ray magára vállalta az eutanáziát, de a bíróságon minden kiderült.

Furcsa a sorstól, hogy néhány év múlva a fiatal színész tényleg meghalt. 1988-ban halt meg AIDS-ben. Mindössze 29 éves volt.

 

Lil Trotter - Kate Reid:

Ray nagynénje, Mickey anyja 1982-83-ban játszott a sorozatban majd feltűnt 1986-ban is. 1993-ban halt meg 62 éves korában rákban.

 

Sam Culver szenátor - John McIntire:

Donna első férje. A híres hollywood-i színész (pl a Psycho-ból lehet ismerős) mindössze egyetlen epizódot játszott a Dallasban. 1991-ben hunyt el, 83 éves korában rákban.

 

Dave Culver - Tom Fucello:

Sam Culver felnőtt fia, persze nem Donnától. Talpig becsületes politikust játszott a sorozatban, Ray, Donna és Bobby barátja volt. Elöszőr 1979-1982-ben szerepelt, majd 1986-1987-ben, később néhány epizódra feltűnt 1988-ban, majd egy epizódra 1989, és szintén egy epizódra 1991-ben. AIDS-ben halt meg 1993-ban, 57 éves korában.

 

Jackie Dugan - Sherril Lynn Rettino:

Cliff Barnes állandó titkárnője volt a sorozat nagy része alatt. 1995-ben halt meg, 39 éves korában rákban.

 

Jessica Farlow Montfort - Alexis Smith:

Clayton hibbant húga először 1984-ben játszott a sorozatban. Elrabolta Ellie-t, hogy megakadályozza Ellie és Clayton házasságát. Nem akarta, hogy Clayton eladja a családi birtokot és Southfork-ba költözzön. Ugyanis, mint kiderült valójában ő Dusty Farlow anyja és Clayton nem Dusty apja, hanem a nagybátyja. Az incidens után Clayton szanatóriumba vitte. Itt kereste fel aztán Jockey 1990-ben, hogy megszerezze tőle a Weststar részvényeket.  1993-ban hunyt el rákban, 72 éves korában.

 

Patricia Shepard - Martha Scott:

Samantha és Kristin anyja. A színésznő, aki korábban a Ben Hur-ban is játszott 1979-1985 között tűnt fel néhányszor a sorozatban. 2003-ban halt meg 90 éves korában, kivételesen természetes halállal.

 

Harry McSween detektív - James Brown:

1978-1989 között tűnt fel jónéhányszor, mint Jockey magánkopója. Azon kevesek egyike, aki mindig mindenben segített Jockey-nak. 1992-ben halt meg rákban 72 éves korában.

 

Walt Driscoll - Ben Piazza:

Ő volt az, aki elgázolta Mickey-t és Samanthát, pedig Jockey-t akarta megölni. Csakhogy Samantáék Jockey kocsijában ültek. Ezzel a tudattal nem tudott élni, ezért öngyilkos lett. 1982-1983-ban játszott a Dallasban. 1991-ben halt meg AIDS-szel összefüggő rákban 57 éves korában.

 

Leonard Katzman:

Utoljára hagytam a sorozat atyját, aki 1978-1985 között, mint producer, 1986-1991 között, mint executive producer felügyelte a sorozatot. Executive producere volt még  a Jockey visszatér c. filmnek is.

Producere volt még többek között a Gunsmoke c. sorozatnak egy ideig, ami a világ egyik leghosszabb sorozata, 1955-től a '70-es évek végéigg futott. Továbbá producere volt még a Petrocelli sorozatnak (ebben játszott Susan Howard is, a Dallas Donnája), és Walker, a texasi kopónak.

Sorozatainak időnként ő írta és rendezte az epizódjait, pl. jónéhány Dallas-epizódot is. A Jockey visszatér-t is ő írta és rendezte. A film után nem sokkal halt meg, 1996-ban szívrohamban, 69 éves korában.

Dr. Máris Creative Commons License 2005.08.17 0 0 185

Annak idején a 176. résztől vettem fel, majd amikor az mtv ismételte akkor felvettem az 1-131. részt. Én 240-es kazettákra vettem fel ötösével.

Digitalizálni csak úgy tudom ha kiírom DVD-re.

Előzmény: Leslie01 (184)
Leslie01 Creative Commons License 2005.08.17 0 0 184

Igen, egész pontosan a 187. részben hallat magáról először. Bobby a 191. rész végén hal meg, a másfélórás Hattyúdal c. epizódban. Ez volt a 8. évad dupla záróepizódja. Azért tudom, mert ez a kedvenc részem.

Neked minden rész megvan? Kicsit irigykedek. :) Nekem anno csak a sorozat végén esett le, hogy hoppá, mindjárt nem marad semmi emlékem. Így az utolsó 4-5 részt vettem fel. Utána meg a két filmet. Majd mikor elkezdték ismételni felvettem az első 10 részt. És még 3-4 izgalmas epizódot a továbbiakból. De ha újra adnák, asszem beruháznék vagy 10 kazettára és hajrá. :)

Nem tudsz esetleg digitalizálni, legalább néhány epizódot, mondjuk a 191-est? :)

Előzmény: Dr. Máris (183)
Dr. Máris Creative Commons License 2005.08.17 0 0 183
Hétvégén előszedem a kazettákat és megnézem. Az biztos, hogy a 185. rész környékén került be a sorozatba.
Előzmény: Leslie01 (182)
Leslie01 Creative Commons License 2005.08.17 0 0 182

Bobby "halála" előtt néhány epizóddal tűnt fel. És nekem úgy rémlik, hogy a Bobby halála utáni részben került a főcímbe. Ugyanis az egy új évad (a 9.) kezdete volt. És ugye mivel Bobby kikerült, megürült egy hely. A 9. évad volt Pamela álma. És ebben volt Jack szerepe lényeges. Ebből is gondolom. De nem mondom biztosra, régen volt.

Előzmény: Dr. Máris (181)
Dr. Máris Creative Commons License 2005.08.17 0 0 181
Én úgy emlékszem, hogy csak Bobby visszatérése után került be Jack a főcímbe. És nem is volt benne túl sokáig.
Előzmény: Leslie01 (180)
Leslie01 Creative Commons License 2005.08.17 0 0 180

Amúgy Jamie minden szempontból a sorozat feketebáránya volt. Jó két évig szerepelt, de mégsem került ki soha a főcímre sem. Míg jóval jelentéktelenebb szereplők is voltak a főcímben.

Jamie-t szinte mindenki utálta a sorozatban is. Jockey az első perctől kezdve. Ellie és Samantha persze először dédelgette, de mikor kiderült, hogy az Olajtársaságra tart igényt, onnantól még utáltabb lett. Southforkból is el kellett tűnnie. Végül a Társaságból sem kapott semmit, mert a bátyja, Jack közbelépett. Aztán kénytelen volt az örök szerencsétlen Cliff-fel vigasztalódni.

Mindennek a tetejébe ő az egyetlen a sorozat történetében, akit kétszer is kinyírtak. Először Pamela álmában felrobbantották, aztán ugye mikor Pam felébredt, akkor Jamie is élt. Utána meg lezuhant hegymászás közben. Az alkotók is nagyon utálhatták. :)

 

Jack viszont közkedvelt volt érdekes módon. Amint megjelent,már ott is volt a főcímben.

Jockey-ék is kedvelték, hiszen kezdetben ő volt a Társaság megmentője. Persze nem ingyen, 10 %-ot kapott a részvényekből. Aztán Bobby halála idején Jockey vele akart dolgozni, szövetkezni. Pamela ellen ugyebár, aki Bobby részét örökölte.

Amúgy amilyen életvidám, jópofa fickó volt, amikor a sorozatba jött, olyan megtörten és életuntan távozott.

Leslie01 Creative Commons License 2005.08.17 0 0 179

Afton Cooper (Audrey Landers) tényleg sokáig volt Cliff Barnes barátnője, élettársa, de Cliff végül soha nem vette el. Aztán a sorozat vége felé Afton megint feltűnt és Cliff sejtette, hogy Afton kislánya tőle van, de aztán ekkor sem lett semmi a dologból. Cliff nagyon ügyes volt abban, hogy mindent elszúrjon, mint a magánéletben, mind az üzletben.

Cliff első felesége amúgy pont Jamie volt, a második meg Michelle Stevens. De mind a kettőt érdekből vette el. Bár mintha Jamie-t szerette volna vmennyire.

 

 

Előzmény: krysztasz (178)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!