Azt nagyjából kiszűrtem, hogy 4x kell írni és egymenetben.
Kérdéseim: megírtam múltkor egy cd-t 8x-an és sajnos akadozások lettek benne. Amit furcsállok, hogy ez az első olyan cd, amivel gond volt. Mennyire lehet gond mellette futó más programok, net, nyomtatás? (konfig.: amd 2000+, 512 DDR)
Valamilyen más beállítás kell, mint az alap?
Vannak mp3-ak, amiket a Nero nem képes felírni, azt hallottam ez a számokban lévő szünet miatt van, van valahol patch, ami ezt orvosolja?
Illetve ha nem a Nero-t ajánljátok cd írásra, akkor melyik progit, bár ezt adták a cd-rom mellé. Általában mp3-ból írnék audio cd-t.
Illetve lenne egy kérdésem a dologgal kapcsolatban: miért kell a 23976 fps-t kerek 25000-re alakítani. És megy a kódolás anélkül is, hogy szétszedném előtte a hangot és a képet, mint ahogy az említett oldalon le van írva?
írott audió cdt nyomok a vinyóra 320-ban eac-val. az utolsó két számnál olvasás és szinkronizálási hibát ír. az utolsó előttit kijavította 2 óra alatt, és első hallásra rendben van. az utolsóval vagy 4 órája pepecsel, és ugyanennyit ír mint hátralevő iidőt. kérdéseim:
1. normélis ez?
2 ilyenkor mi a baj? és mit csinál?
köszike!
Tök láma vagyok CD-írás témához, és lenne egy sürgős problémám: egy AVI fájlból szeretnék VCD-t írni, de a Nero "a kódolás folyamán hiba keletkezett" üzenetet írja ki. Mi a baj? Lécci segítsetek!!!
Egy érdekes tapasztalat: ASUS CD-író eddig minden létező márkájú CD-t hajlandó volt 48X sebességgel (vagy amekkora max. sebességhez jó volt a lemez) megírni, kivéve a tescoban vásárolt 48X Verbatimot... Pedig kipróbáltam pár márkát, köztük nem egy nonamet is...
"tedd külön kontroller-re. tehát pl az író legyen secondary master, az olvasó primary slave (nyilván a vinyó-d a primary master)"
Ez nem megoldás, hiszen teljesen hülyeség a rendszervinyóval optikai meghajtót egy drótra tenni, mert amíg a CDROM a lemez beolvasással szüttyög, addig elveszi a vinyótól a IDEbuszt.
Én nem is veszek philipset.
Azért érthetetlen ez, mert ők a cd lejátszóknak, lemezeknek a kitalálói csak nem védették le vagy mi volt így a japcsik lenyúlták, asszem.
"Nekem a philips 1-8x lemezei mind kivétel nélkül "megdöglöttek" "
ilyen a SONY is, van olyan régi sony lemezem
amint megjelent egy folt. ott elkezdett "vékonyodni"
az adathordozó réteg, jobban átlátni rajta...
(és olvashatatlan lett a cd)
"Az író kicserélődött egy újabbra, és azóta nem tudok egyikről a másikra kopizni, mert a Nero SCSI-hibát ír a már korábban is a gépben lévő CD-ROMra! "
tedd külön kontroller-re.
tehát pl az író legyen secondary master,
az olvasó primary slave (nyilván a vinyó-d a primary master)
Szerintetek mi lehet a baj:
Korábban volt a gépemben egy CD-ROM és egy CD-író. Az író kicserélődött egy újabbra, és azóta nem tudok egyikről a másikra kopizni, mert a Nero SCSI-hibát ír a már korábban is a gépben lévő CD-ROMra! (Ami a korábbi íróval tökéletesen együttműködött.)
????
Nekem a philips 1-8x lemezei mind kivétel nélkül "megdöglöttek" amiket '99-ben kaptam a vele egykorú TDK lemezeknek semmi bajuk.
Igaz nem írtam őket, de aki anno égette a lemezeket még az első generációs cödö írója volt (max 2x tudott írni asszem) lehet az is oka vagy nem tudom.