Keresés

Részletes keresés

Sandor Creative Commons License 2001.04.08 0 0 127
Hello!

Ha joy atvezetos, Automexes a cucc, akkor felejtsd el. Gyartasi hibas!
Ha mukodo kell, keress meg.
s.csepes@freemail.hu

Udv,
Sandor

Előzmény: White Phil (123)
Pityus Creative Commons License 2001.04.08 0 0 126
Sziasztok!
Yamaha QY-70-es ügyben érdeklődnék. Új stílusokat, honnan a bánatból lehet beszerezni ehez a szerkezethez. Amiket én csináltam hozzá,azokat STY kiterjesztéssel menti el. Ilyenekkel viszont még sehol nem találkoztam.
Van Roland XP-50 hez magyar leírásom, ha valakit érdekel.
meggyespite Creative Commons License 2001.04.03 0 0 125
ROLAND U20 segítség kéne!!!!

Sziasztok!

A helyzet az, hogy szívesen írogatok midiket, gyakran importált wav-ok segítségével. De egy hangot képtelen vagyok felkutatni az Interneten: A Roland U-20-asának Shakuhachi hangszínét, ami pedig szerintem nagyon jó. Nagyon boldoggá tudnátok tenni, ha valaki küldene nekem vagy egy linket, vagy akár a kész sample-t!
Vagy bármilyen ötletet is szívesen veszek!

Előre is köszi mindenkinek!

golana Creative Commons License 2001.03.12 0 0 124
White Phil:

Hali!
Szoval nem akarodzik megszolalni semmi? A kabelt az Intermusicatol vetted a Roland boltban?
Nos lehet, hogy csak annyi a megoldas, hogy rosszul dugod oket ossze! A kabelen ha eleg speci, felszoktak tuntetni, hogy melyik melyik, azaz mellik a MIDI IN es az OUT!
Na most szerintem mert nalam is igy mukszik es mindenhol mashol is a kabel IN jelzesu veget dugd a jv - 35 OUT vegebe a masikat marmint az OUTot pedig az szintid IN csatlakoztatasaba! Es mukodnie kell! Marcsak egy sequencer progi kell pl.: egy Cakewalk vagy egy Cubase. Ott beallitod a megfelelo portot es maris kesz.
Egyebkent nalam is van nemi gubi de egy kicsit surubben vannak a hangszerek igy egy midi boxot kell majd vennem kb egy 4 * 4 midi in/out csatlakozasi lehetoseggel rendelkezot!
Na ennyi ha valami nem okes irj!
Szia

Előzmény: White Phil (123)
White Phil Creative Commons License 2001.03.11 0 0 123
Sziasztok!

Sürgős segítséget kérnék...

Adott egy Poland JV-35, egy midi kábel, és egy PC.

Tök kezdő vagyok (ebben a témakörben).

A PC-ben egy Yamaha OPL3SAx hangkártya van.
Midi kábel két darab DIN vége a szintibe dugva (midi in a midi in-be, midi out a midi out-ba), a kábel másik vége a hangkártyába dugva...

Hogyan fog ez nekem megszólalni?

Köszönet a segítő kezeknek!

Üdv: White Phil

gyul Creative Commons License 2001.01.23 0 0 122
Sziasztok!
Keresek valakit aki EWS64-ben járatos és segítene.
A mit és a hol kérdése érdekelne. Kezdő vagyok de nagyratörő álmaim vannak jeligére.
köszi előre is.
trend Creative Commons License 2000.10.18 0 0 121
Hello!

Tudom, hogy ez nem teljessen ide illő téma, de esetleg valaki segíteni tudna:
Keresek egy sample konverter programot, a neve Translator. A hivatalos honlapja a
www.chickensys.com , de nekem nem a demo verzióra lenne szükségem, és sajna nincs 150usd-m
sem. Ha tudtok valamit, akkor itt, vagy a trendistvan@freemail.hu címen üzenhettek.
Köszi

trend

SEAGULL Creative Commons License 2000.10.18 0 0 120
< Szervusztok> Először is bocs a capital letterekért, de van már Valaki ilyen nicken (ezúton is Szeretettel Üdvözlöm). Bele is vágnék rögtön a problémámba (legalább úgy, ahogyan az Belém vágott): klasszikus felállás: PC+Szinti hangkártán keresztül MIDIvel. Minden OK. Rávettem magam, hogy a TNT-met lecseréljem GeForce-ra (türelem...)és szerintem azóta nincs a hangkártya aspektusából nézve MIDI IN, de OUT az van. Semmit nem változtattam a gépen, minden IRQ, DMA, mifene OK, a kártya (AWM Apex)minden funkciója kifogástalanul működik csak hiába nyomorgatom az én ÉdesDrágaJóÖreg Yamaha SY-22-met, no effect. A szinti és a kábel jó, mert egy barátomnál kipróbáltam. Mi a franc van?... Bár gondolom egy MIDI interfész kártyával, vagy külső egységgel (soros,párh.,USB) meg lehet (szó szerint) kerülni a problémát, azért mégsem érzek indíttatást arra nézve, hogy 20-25e zsetontól megszabadítsam magam "csak ezért"... << Szóval HELP >> !
Előre is köszi! itt is el tudtok érni altena@elender.hu
meggyespite Creative Commons License 2000.10.16 0 0 119
Sziasztok!

Remélem, nem leszek off, de csak most jutott eszembe, hogy midi-fórumot keressek...
Szóval kiváncsi lennék, hogy van-e valaki, aki hozzám hasonlóan szeret szórakázni sequencerekkel, és esetleg írt már magyar számhoz kíséretet, alapot. Nagyon szívesen meghallgatnám, és persze a sajátjaimat is elküldeném, ha kell... Szóval ha van valaki, az jelezze!
Kérdésem meg majd biztos lesz, de most egy se jut eszembe

Darkmage Creative Commons License 2000.10.15 0 0 118
Apropo, ha van valaki kreativ ember aki szintin játszik,van is szintije (vagy midi bill+hangmodul stb) + még szivesen játszana egy most alakulo dark-os atmospheric/industrial zenét játszó zenekarban az ide irjon: darkmage@darkfear.com

Topy Creative Commons License 2000.06.22 0 0 117
Awave 7.0-t keress, mar van.

Topy

trend Creative Commons License 2000.06.22 0 0 116
Szia golana!

Koszi, utananezek az awave 6.2-nek. A regebbi verziok tudom, hogy csak az egyik iranyba tudtak a konvertalast megcsinalni (s-seriabol sf2-be)

trend

Előzmény: golana (115)
golana Creative Commons License 2000.06.15 0 0 115
Szia trend!

Nem vagyok benne biztos de elkepzelheto, hogy az Awave 6.2 tudja ezt a konvertalast!
A neten progi es tores is van csak nyomozni kell utana!
golana

Előzmény: trend (114)
trend Creative Commons License 2000.06.15 0 0 114
Hello!

Már sokfelé probálkoztam ezzel a kérdéssel, de még nem tudtak rá válaszolni.Talán most.

Tehát: tudtok olyan programról, ami pl sf2-es, vagy más pc-s formátumot tudna Roland S - seria, vagy a Roland W-30-as, vagy Roland DJ-70 - es által olvasható formátummá konvertálni. Van egy sdisk nevu progim, ami az elöbb emlitett hangszerek által kezelhető floppy-t képes irni, már csak egy konvertáló program kellene.

Elöre is köszi a segitséget

trend

MidiTom Creative Commons License 2000.06.14 0 0 113
golana,
igen van itt egy-két ilyen-olyan ez-az, csakhogy az arpeggio és egyéb szinkron megoldások tekintetében bizony sokféle megoldás él egyás mellett. Sajna, JP modul az éppen nincs.
Előzmény: golana (112)
golana Creative Commons License 2000.06.13 0 0 112
Haho!
Kozonseges midi clockot kerne! Neked van valami hasonlo cuccod? (Bar lehet, hogy mar volt rola szo!?) Pl.: Analog modul + szinti, To Host + PC stb. osszekotve szinkronba ?
Előzmény: MidiTom (111)
MidiTom Creative Commons License 2000.06.13 0 0 111
golana (nem semmi egy nick név egyébként, hehe...)
érdekes amit írsz, mármint hogy a key IN-ről műxik, a másikról meg nem.
Mit kér egyébként a JP az arpeggio szinkronhoz? MTC-t, vagy közönséges midi clock-ot?
Ezek kiadását persze a vezérlő progi is ragozza...
Előzmény: golana (109)
golana Creative Commons License 2000.06.13 0 0 110
Sziasztok!

Mi a velemenyetek a Korg Electribe S -rol! Netan ki lehet probalni mar valahol?

Koszi!

golana Creative Commons License 2000.06.13 0 0 109
MidiTom

Tegnap ejszaka pont ezen a verzion kiserleteztem! Tobbszori lefagyas utan valami hasonlora jutottam mint amit irtal, de meg nem az igazi. Ugy vettem eszre, hogy az arpegio csak akkor hajlando mukodni ha a Key.IN-be dugom be a szintit! Ha siman a IN-OTU MIDI csatlakozot dugom ossze a hangkartya midi IN-OUT megfelelo parjaval akkor is mugszik a dolog annyira, hogy a megfelelo porton a megfelelo csatornan (1,2 mivel csak ket multi a JP) meg is szolalnak a hangok. Minden ok, de arp. tovabbra sincs! A JP-n van van meg egy-ket beallitas a szinkronnal kapcsolatban. Be lehet allitani, hogy honnan vegye: Key IN, sima IN, sajna egyik sem akarodzik mukodni! Van egy olyan erzesem, hogy a GUS-ra raugrok paros labbal es gyujtesbe kezdek! Mit ajanlanal ? Allitolag nem rossz az SB platinum a kulso PC -be epitheto rackkal. Bar ez sem igazan zenelesre valo szerko szerintem. (pl.:GINA)

Ja es koszi a biztatast es a segitseget is!

Előzmény: MidiTom (108)
MidiTom Creative Commons License 2000.06.11 0 0 108
golana,
ne csüggedj, és ne add fel! És ne kösd fel magad a midi kábelre, mert még szükséged lesz rá!
1. Gondosan uninstalláld a Gravis PnP-t a gépedből, majd vedd is ki! Ha valami szörnyűséget még bent hagy a winnyózban, akkor Regedit! Sorry.
2. Tegyél bele valami akármilyen gagyi PnP hangkártyát, aminek korrekt a külső midije!
3. Az X5 maradjon a soros porton, az ott jól érzi magát! (Legalábbis általában)
4. A JP-t tedd rá a hangkártya midi IN-OUT ra, tehát két vezetékkel.
Megfelelő szoftverrel (Cakewalk, VST) a dolognak működnie kell.

Takarékos megoldás: ha nem használsz PC editort a JP modulhoz, akkor benne hagyhatod a jó öreg Gravist is, de akkor csak a midi OUT-ját használd kifelé! Mivelhogy a Gravis PnP midi IN-jét a legtöbb progi nem képes korrekt módon kezelni a Windows-ban. Van persze megoldás (pl. Hubi driver) , de az kicsit görcsös.

Ja, a dobgépet valami THRU megoldással tudod beizzítani.

Előzmény: golana (107)
golana Creative Commons License 2000.06.11 0 0 107
Udv Nektek!

Segitseget szeretnek kerni, mert lassan felakasztom magam egy midi kabellel!
Annyi MIDI-s topic van, hogy ugy dontottem, hogy a leglatogatotabbat keresem fel problemam megoldasara! Nos a kovetkezo a gubi! Eloszoris a keszulekek: Van egy Korg x5-osom Egy Roland Dr.660 dobgep es egy Roland JP-8080 + szamitogep egy gagyi gravis hangkartyaval.
Problem: Hogy lehetne ugy osszeszinkronizalni a dolgot, hogy a JP arpegio szinkronban legyen a szamitogep midi clokal? Most ugy mukodik a dolog, hogy a Korg-nak van egy To Host csatija ami egyenesen a PC soros portjara megy be. A JP a korgba van bedugva (IN - OUT) Az a ciki, hogy a To Host-on keresztul nem jon vissza szinkron jel tehat nem jut el a JP-ig. A JP harom midi csat. Van in-OUT es Keyboard IN. Olyas valaki kell nekem aki hasonlo cipoben jar. Pl. van egy JP-je. A legrosszab az egeszben az, hogy a Roland boltban sem tudjak a megoldast, mivel sajna meg nincs MIDIS PC-juk!!! Ilyen problemaval meg nem alltak szemben, mert csak sequenceruk van.

Tehat JP vagy hasonlo analog hangszeres kollegak HELP???!!!

iscuzs Creative Commons License 2000.05.21 0 0 106
Szevasztok! Keresek egy karaoke CD-t, amit regebben ajandekkent adtak az SB16-os kartyakhoz. Angol gyerekdalok vannak rajta es a gyerekeimnek nagyon szeretnem megszerezni. Akinek meg van, kerem irjon nekem a szucsi@rmki.kfki.hu cimre!

Kosz es udv, Szucsi

disp Creative Commons License 2000.03.28 0 0 105
Trend ne szerénykedj!

Figyelem
MÁRCIUS 31-én TREND
koncert lesz a Pe-Csában

clairvoyance Creative Commons License 2000.03.28 0 0 104
Sziasztok!

Egy kérdés: szerintetek a Korg Triton vagy a Yamaha EX-t erdemesebb-e megvenni, netalantan egy N364/Nord Rack 2 párost? És miért?

Topy Creative Commons License 2000.01.28 0 0 103
Szolgalunk es vedunk :))))))

Topy

trend Creative Commons License 2000.01.28 0 0 102
Topy: 1000hála az infokért!
Előzmény: Topy (101)
Topy Creative Commons License 2000.01.26 0 0 101
Trend

http://robotnik.com/the_lab/synths/sh-101/sh101.html cimen nezz korul SH 101 ugyben. Szerviz doksi, kalibralas. Meg egy csomo egyeb. Nezz korul!

Ha jobban erdekelnek ezek az analog cuccok (kulonosen sajat epitesben) akkor ajanlom a Synth-diy levlistat.
Feliratkozas, info itt.

Topy

trend Creative Commons License 2000.01.26 0 0 100
szinya:köszi a tippet, tegnap néztem meg a Waldorf gépet. Aranyos kis darab, de a megvételén még gondolkodunk.

Rocker:A midihez tudom ajánlani a Sik-Gerényi féle Midi protokol cimü könyvet.

Egy újabb kérdésem lenne a Roland SH -101 - el kapcsolatban: nem tud valaki a VCO-ról kapcsolási rajzal, vagy egy linkkel szolgálni? Más analóg szintié ismegteszi.

köszi

trend

Előzmény: szinya (98)
ROCKER Creative Commons License 2000.01.26 0 0 99
Csaobello!!

Ha van köztetek programozó, SEGITSETEK!
Szükségem lenne DirectX MIDIplayer, vagy MIDI szerkesztő program (szintén DirectX) forrás-
kódjára kommentezve, vagy dokumentációval (nem baj, ha magyar), de talán megelégednék
némi instrukcióval, amivel segítenétek, hogy tudjak egy alapszintű MIDI szerkesztőt írni
Visual C++ 6.0 -ban. Némi doksinak is örülnék a MIDI szerkezetének részletes leírásáról
(szintén nem baj, ha magyarul van).
Előre is köszi!

szinya Creative Commons License 2000.01.21 0 0 98
vagy veszel egy waldorf pulse+-t, es a midi2cv-d melle lesz egy killer monofon analog cucc is legendas szurokkel. :)

szinya

Előzmény: trend (97)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!