Sziasztok!
Yamaha QY-70-es ügyben érdeklődnék. Új stílusokat, honnan a bánatból lehet beszerezni ehez a szerkezethez. Amiket én csináltam hozzá,azokat STY kiterjesztéssel menti el. Ilyenekkel viszont még sehol nem találkoztam.
Van Roland XP-50 hez magyar leírásom, ha valakit érdekel.
A helyzet az, hogy szívesen írogatok midiket, gyakran importált wav-ok segítségével. De egy hangot képtelen vagyok felkutatni az Interneten: A Roland U-20-asának Shakuhachi hangszínét, ami pedig szerintem nagyon jó. Nagyon boldoggá tudnátok tenni, ha valaki küldene nekem vagy egy linket, vagy akár a kész sample-t!
Vagy bármilyen ötletet is szívesen veszek!
Hali!
Szoval nem akarodzik megszolalni semmi? A kabelt az Intermusicatol vetted a Roland boltban?
Nos lehet, hogy csak annyi a megoldas, hogy rosszul dugod oket ossze! A kabelen ha eleg speci, felszoktak tuntetni, hogy melyik melyik, azaz mellik a MIDI IN es az OUT!
Na most szerintem mert nalam is igy mukszik es mindenhol mashol is a kabel IN jelzesu veget dugd a jv - 35 OUT vegebe a masikat marmint az OUTot pedig az szintid IN csatlakoztatasaba! Es mukodnie kell! Marcsak egy sequencer progi kell pl.: egy Cakewalk vagy egy Cubase. Ott beallitod a megfelelo portot es maris kesz.
Egyebkent nalam is van nemi gubi de egy kicsit surubben vannak a hangszerek igy egy midi boxot kell majd vennem kb egy 4 * 4 midi in/out csatlakozasi lehetoseggel rendelkezot!
Na ennyi ha valami nem okes irj!
Szia
Adott egy Poland JV-35, egy midi kábel, és egy PC.
Tök kezdő vagyok (ebben a témakörben).
A PC-ben egy Yamaha OPL3SAx hangkártya van.
Midi kábel két darab DIN vége a szintibe dugva (midi in a midi in-be, midi out a midi out-ba), a kábel másik vége a hangkártyába dugva...
Sziasztok!
Keresek valakit aki EWS64-ben járatos és segítene.
A mit és a hol kérdése érdekelne. Kezdő vagyok de nagyratörő álmaim vannak jeligére.
köszi előre is.
Tudom, hogy ez nem teljessen ide illő téma, de esetleg valaki segíteni tudna:
Keresek egy sample konverter programot, a neve Translator. A hivatalos honlapja a
www.chickensys.com , de nekem nem a demo verzióra lenne szükségem, és sajna nincs 150usd-m
sem. Ha tudtok valamit, akkor itt, vagy a trendistvan@freemail.hu címen üzenhettek.
Köszi
< Szervusztok> Először is bocs a capital letterekért, de van már Valaki ilyen nicken (ezúton is Szeretettel Üdvözlöm). Bele is vágnék rögtön a problémámba (legalább úgy, ahogyan az Belém vágott): klasszikus felállás: PC+Szinti hangkártán keresztül MIDIvel. Minden OK. Rávettem magam, hogy a TNT-met lecseréljem GeForce-ra (türelem...)és szerintem azóta nincs a hangkártya aspektusából nézve MIDI IN, de OUT az van. Semmit nem változtattam a gépen, minden IRQ, DMA, mifene OK, a kártya (AWM Apex)minden funkciója kifogástalanul működik csak hiába nyomorgatom az én ÉdesDrágaJóÖreg Yamaha SY-22-met, no effect. A szinti és a kábel jó, mert egy barátomnál kipróbáltam. Mi a franc van?... Bár gondolom egy MIDI interfész kártyával, vagy külső egységgel (soros,párh.,USB) meg lehet (szó szerint) kerülni a problémát, azért mégsem érzek indíttatást arra nézve, hogy 20-25e zsetontól megszabadítsam magam "csak ezért"... << Szóval HELP >> !
Előre is köszi! itt is el tudtok érni altena@elender.hu
Remélem, nem leszek off, de csak most jutott eszembe, hogy midi-fórumot keressek...
Szóval kiváncsi lennék, hogy van-e valaki, aki hozzám hasonlóan szeret szórakázni sequencerekkel, és esetleg írt már magyar számhoz kíséretet, alapot. Nagyon szívesen meghallgatnám, és persze a sajátjaimat is elküldeném, ha kell... Szóval ha van valaki, az jelezze!
Kérdésem meg majd biztos lesz, de most egy se jut eszembe
Apropo, ha van valaki kreativ ember aki szintin játszik,van is szintije (vagy midi bill+hangmodul stb) + még szivesen játszana egy most alakulo dark-os atmospheric/industrial zenét játszó zenekarban az ide irjon: darkmage@darkfear.com
Már sokfelé probálkoztam ezzel a kérdéssel, de még nem tudtak rá válaszolni.Talán most.
Tehát: tudtok olyan programról, ami pl sf2-es, vagy más pc-s formátumot tudna Roland S - seria, vagy a Roland W-30-as, vagy Roland DJ-70 - es által olvasható formátummá konvertálni. Van egy sdisk nevu progim, ami az elöbb emlitett hangszerek által kezelhető floppy-t képes irni, már csak egy konvertáló program kellene.
golana,
igen van itt egy-két ilyen-olyan ez-az, csakhogy az arpeggio és egyéb szinkron megoldások tekintetében bizony sokféle megoldás él egyás mellett. Sajna, JP modul az éppen nincs.
Haho!
Kozonseges midi clockot kerne! Neked van valami hasonlo cuccod? (Bar lehet, hogy mar volt rola szo!?) Pl.: Analog modul + szinti, To Host + PC stb. osszekotve szinkronba ?
golana (nem semmi egy nick név egyébként, hehe...)
érdekes amit írsz, mármint hogy a key IN-ről műxik, a másikról meg nem.
Mit kér egyébként a JP az arpeggio szinkronhoz? MTC-t, vagy közönséges midi clock-ot?
Ezek kiadását persze a vezérlő progi is ragozza...
Tegnap ejszaka pont ezen a verzion kiserleteztem! Tobbszori lefagyas utan valami hasonlora jutottam mint amit irtal, de meg nem az igazi. Ugy vettem eszre, hogy az arpegio csak akkor hajlando mukodni ha a Key.IN-be dugom be a szintit! Ha siman a IN-OTU MIDI csatlakozot dugom ossze a hangkartya midi IN-OUT megfelelo parjaval akkor is mugszik a dolog annyira, hogy a megfelelo porton a megfelelo csatornan (1,2 mivel csak ket multi a JP) meg is szolalnak a hangok. Minden ok, de arp. tovabbra sincs! A JP-n van van meg egy-ket beallitas a szinkronnal kapcsolatban. Be lehet allitani, hogy honnan vegye: Key IN, sima IN, sajna egyik sem akarodzik mukodni! Van egy olyan erzesem, hogy a GUS-ra raugrok paros labbal es gyujtesbe kezdek! Mit ajanlanal ? Allitolag nem rossz az SB platinum a kulso PC -be epitheto rackkal. Bar ez sem igazan zenelesre valo szerko szerintem. (pl.:GINA)
golana,
ne csüggedj, és ne add fel! És ne kösd fel magad a midi kábelre, mert még szükséged lesz rá!
1. Gondosan uninstalláld a Gravis PnP-t a gépedből, majd vedd is ki! Ha valami szörnyűséget még bent hagy a winnyózban, akkor Regedit! Sorry.
2. Tegyél bele valami akármilyen gagyi PnP hangkártyát, aminek korrekt a külső midije!
3. Az X5 maradjon a soros porton, az ott jól érzi magát! (Legalábbis általában)
4. A JP-t tedd rá a hangkártya midi IN-OUT ra, tehát két vezetékkel.
Megfelelő szoftverrel (Cakewalk, VST) a dolognak működnie kell.
Takarékos megoldás: ha nem használsz PC editort a JP modulhoz, akkor benne hagyhatod a jó öreg Gravist is, de akkor csak a midi OUT-ját használd kifelé! Mivelhogy a Gravis PnP midi IN-jét a legtöbb progi nem képes korrekt módon kezelni a Windows-ban. Van persze megoldás (pl. Hubi driver) , de az kicsit görcsös.
Ja, a dobgépet valami THRU megoldással tudod beizzítani.
Segitseget szeretnek kerni, mert lassan felakasztom magam egy midi kabellel!
Annyi MIDI-s topic van, hogy ugy dontottem, hogy a leglatogatotabbat keresem fel problemam megoldasara! Nos a kovetkezo a gubi! Eloszoris a keszulekek: Van egy Korg x5-osom Egy Roland Dr.660 dobgep es egy Roland JP-8080 + szamitogep egy gagyi gravis hangkartyaval.
Problem: Hogy lehetne ugy osszeszinkronizalni a dolgot, hogy a JP arpegio szinkronban legyen a szamitogep midi clokal? Most ugy mukodik a dolog, hogy a Korg-nak van egy To Host csatija ami egyenesen a PC soros portjara megy be. A JP a korgba van bedugva (IN - OUT) Az a ciki, hogy a To Host-on keresztul nem jon vissza szinkron jel tehat nem jut el a JP-ig. A JP harom midi csat. Van in-OUT es Keyboard IN. Olyas valaki kell nekem aki hasonlo cipoben jar. Pl. van egy JP-je. A legrosszab az egeszben az, hogy a Roland boltban sem tudjak a megoldast, mivel sajna meg nincs MIDIS PC-juk!!! Ilyen problemaval meg nem alltak szemben, mert csak sequenceruk van.
Tehat JP vagy hasonlo analog hangszeres kollegak HELP???!!!
Szevasztok! Keresek egy karaoke CD-t, amit regebben ajandekkent adtak az SB16-os kartyakhoz. Angol gyerekdalok vannak rajta es a gyerekeimnek nagyon szeretnem megszerezni. Akinek meg van, kerem irjon nekem a szucsi@rmki.kfki.hu cimre!
Egy újabb kérdésem lenne a Roland SH -101 - el kapcsolatban: nem tud valaki a VCO-ról kapcsolási rajzal, vagy egy linkkel szolgálni? Más analóg szintié ismegteszi.
Ha van köztetek programozó, SEGITSETEK!
Szükségem lenne DirectX MIDIplayer, vagy MIDI szerkesztő program (szintén DirectX) forrás-
kódjára kommentezve, vagy dokumentációval (nem baj, ha magyar), de talán megelégednék
némi instrukcióval, amivel segítenétek, hogy tudjak egy alapszintű MIDI szerkesztőt írni
Visual C++ 6.0 -ban. Némi doksinak is örülnék a MIDI szerkezetének részletes leírásáról
(szintén nem baj, ha magyarul van).
Előre is köszi!