Keresés

Részletes keresés

TopicTomi Creative Commons License 2008.10.29 0 0 510

 

Sziasztok!

 

Springmill: A csekkes befizetés hogyan fog működni? Mindenki kap majd előre mondjuk 12 darabot, amire csak az összeget kell ráírni? Vagy igényelni kell?

 

Ezen az Apehes témán kicsit kiakadtam, mármint, hogy tényleg lerántottaka lakótárstól ekkora összeget? Lehet ilyet? Ráadásul, ahogy olvastam, az egyenlege mínusz volt? 0-ból hogy lehet levonni? Én 2006. decemberében kötöttem szerződést a Tétényivel, 2007 októberében kaptam meg az APEH-es megkeresést, egy helyes 7 számjegyű csekkel kiegészítve (nem láttam még ilyet azelőtt, nemhogy még a nevemre szóljon, csak kacagni tudtam, majd rohanok az első postahivatalba, hogy ott köhintsek egy nagyot, egy 7 számjegyűt, simán belefér a 8 számjegyű hitelem mellé, nem?), valamint a kísérő szöveggel, hogy bátran fellebbezzek, ha gondolom, 15 napom van rá, persze ennek költsége van, amit kiszámíthatok, ha komolyan foglalkoztat ez az opció. Természetesen éltem a lehetőséggel és fellebbeztem, hivatalosan, kiegészítve a fellebbezési összeg (mely majdnem 6 számjegyű volt) elutalásáról szóló igazolással, mivel az illeték összegét az ingatlan teljes vételára után számolták, ami helytelen, hiszen új építésű társasházi ingatlanról van szó és van egy összeghatár (15m) ameddig a lakásvétel illetékmentes (ez az első lakásom, nem adtam el másikat, így a képlet egyszerű). Kásőbb (rá 4 hónapra, februárban, no comment) jött az értesítés a TPD-től, hogy sokan jelezték ezt az APEH-es malőrt, így kiadnak mindenkinek egy hivatalos igazolást, hogy a megvásárolt ingatlan új építésű. Be is mentem érte és gyorsan elküldtem, mintegy kiegészítést a fellebbezésemhez. Eltelt azóta majdnem fél év, szeptember elején azonban a hivatal újra jelentkezett, meglepő módon nem egy illeték módosítással, hanem egy "nettó pótlékszámítási listával", amelyben gyönyörűen szerepel a fellebbezéshez befizetett összeg, mellette a rosszul számolt 7 számjegyű összeg, majd a kettő különbözete és egy 50.000 Ft körüli pótlék. Nem hittem a szememnek. Fellebbezek hivatalosan, amire b...nak válaszolni, majd úgy tekintik, hogy a fellebbezéshez befizetett pénz az össz. illetékbe számít bele és szeretettel várják a többit? Felháborító, hogy ezek bármit megtehetnek, nem reagálnak semmire, nem ismerik el, hogy valamit rosszul számoltak ki, én pedig kezdjek kilincselni, bizonygatni, könyörögni, hogy normálisan számoljanak ki valamit, amit már elsőre a törvényben meghatározottak szerint kellett volna?

Volt valaki, aki hasonlóan járt? Vagy esetleg már túl van az illetékkel kapcsolatos dolgokon? Ha igen, írjátok meg pls...köszi

 

TT

Előzmény: springmill (509)
springmill Creative Commons License 2008.10.29 0 0 509

Szia!

 

Igen novembertől kell fizetni. Elnézést, a kapkodásban elírtam... És természetesen lehet egy összegben utalni, nem kell külön. Sőt, lehet előre is :)

 

Aki csekken szeretne, annak kicsit várnia kell, de az is kész hamarosan.

Előzmény: moli40 (508)
moli40 Creative Commons License 2008.10.29 0 0 508
Szia Springmill,

mi úgy láttuk kiírva a "faliújságon" és úgy tudjuk, hogy októberre nem kell sem kommunális díjat, sem közös költséget fizetni...ugye, novembertől gondoltad?

más: nálunk is mérhetetlenül érezhető a szomszéd főztje a lakásunkban található pl. fürdőszobai páraelszívókon keresztül, s már jeleztük, javították is, állítottak a reléken, de a helyzet ugyanaz maradt. Szerintetek mit tehetünk még többet ez ügyben?
Arról nem is beszélve, hogy ezeken az elszívókon keresztül még hallhatjuk is, hogy mit beszélgetnek a szomszédok, annyira vezeti a hangot... Nektek is van ilyen tapasztalatotok? esetleg össze is foghatnánk...

mösz79 Creative Commons License 2008.10.29 0 0 507

Szia springmill !

Milyen esetben és mekkora kedvezmény jár a régi eladott lakás után?

Erről nem is tudtam, csak az új lakás valamekkora értékhatárig terjedő illetékmentességéről.

Előzmény: springmill (504)
901 Creative Commons License 2008.10.29 0 0 506
Mi is hamar megkaptuk a levelet az illetékről és nálunk sem vették figyelembe az eladott lakást. Ezt jeleztem nekik, de azóta semmi nem történt. Részemről nem bánom.... :)
Előzmény: springmill (504)
springmill Creative Commons License 2008.10.29 0 0 505
Nem mellesleg tájékoztatom a Zsombor lakóit, hogy Csíki Jolánnál ellenőrizhetitek, hogy a birtokbaadási adatokat a Mota jól adta-e meg a Közös Képviselőnek (dátum és óraállások.)

A lépcsőházba kitettünk erről egy A4-es kiírást is, Jolika telefonja rajta van, ha valaki telefonon szeretné megoldani.

Az elszámolás amúgy még nem végleges a Mota felé az 50e forintokkal, de belátható időn belül az lesz, szóval aki nem akar utólag már nehezebben korrigálható hibát hagyni a számokban, az ne késlekedjen ellenőrizni!

Az 50e forint maradékait amúgy 1-2 pár hónap múlva tudja majd a Közös Képviselő a számlánkon jóvá írni, mert a Motával megy a masszírozás arról, hogy mit is kellene nekünk fizetnünk. Részben a Mota hibái miatt tart eddig, részben ez „természetes”, hiszen a szolgáltatók is össze vissza késve írják át a mérőket ill. késve számláznak.

Úgyhogy mindenki fizesse októbertől a közös költséget és a kommunális előleget, mert üres a kassza.
springmill Creative Commons License 2008.10.29 0 0 504
Tyűha! Ez meredeken hangzik! Eddig is tudtam, hogy nem jogállamban, hanem egyszerű diktatúrában élünk, de egy ilyen mértékű APEH akción azért elképedek. Hihetetlen!

Amúgy mi elvileg "normál" lefolyással, a vétel után kb. 1,5 hónappal kaptuk meg a levelet az APEH-től. Az eladott lakásunk után ugyan nem számították a kedvezményt, úgyhogy most "ügyintézünk". Optimista nem vagyok, de amit lehet, megtesz az ember. Ti se hagyjátok magatokat! Sok sikert mindenkinek!
Előzmény: t tommy (503)
t tommy Creative Commons License 2008.10.28 0 0 503
szia

a párom esetében nem késlekedtek decemberben megjelent a folyószámláján mínusz 1.400.000 huf :-) igaz annyiban tévedtek ,hogy ez új építésű lakás (600.000. huf) és mellesleg még meg sem vettük ,mivel mi is az MKB-nál veszünk fel rá hitelt!! gondolom ,ha adót igényelnénk vissza hasonló összegben nem menne ilyen gyorsan a kifizetése.
Előzmény: kiszmatka (501)
Iza104 Creative Commons License 2008.10.26 0 0 502
Én március végén kötöttem az adás-vételi szerződést és júliusban kaptam meg a határozatot az APEHtől.
Előzmény: kiszmatka (501)
kiszmatka Creative Commons License 2008.10.26 0 0 501
Sziasztok!

Érdeklődöm, hogy a Zsombor utcai lakók közül van-e olyan aki megkapta az illetékfizetésről szóló csekket, mert én még nem kaptam.
springmill Creative Commons License 2008.10.22 0 0 499
Szia!

Mi az MKB-nál vettük fel a hitelt. Folyósításhoz nem érdekelte őket sem az alábetétesítés A gond az MKB-val csak annyi, hogy a "hitelpaci válság" hatására megszüntették a deviza hiteleket pár hete. Viszont ha jár nektek a forint alapú-kamattámogatot hitel, akkor ajánlani tudom, mi is ezt vettük fel tőlük, és most nagyon örülünk, hogy forint alapú. Persze kamattámogatás nélkül elég durva lett volna a törlesztőrészlet, azzal viszont csak kb. 150 Ft/hó a difi az ő akkori CHF hitelükhöz képest.

Az MKB tehát teljes mértékben rugalmas volt, használatbavételi kellett, alábetétesítés nem.
Előzmény: AH12 (491)
pgilmoor Creative Commons License 2008.10.22 0 0 498

Szia Audrey!

Én az Andor utacai lakást CIB-es finanszírozással akarom/fogom megvásárolni. A hitelszerződésemet már két hónapja aláírta a bank, ezért remélhetőleg ez még a "pénzügyi válság" hatására sem fog változni. A CIB, az utalást a jogerős használatbavételi engedélyhez kötötte és az albetétesítést csak mint folyósítást követő kötelezettségként írta elő az Eladó részére. Ezt ilyen formában bele is építettük az adásvételi szerződésembe a Tétényi DP-el. Ezért számodra és a hasonló problémákkal küzdő jövőbeni szomszédok számára is tudom javasolni a CIB bank Tétényi úti fiók felkeresését (1117 Budapest, Tétényi út 63. tel: 382-70-70, tetenyiut@cib.hu).

 

Üdv.:

 

Patric

Előzmény: AH12 (491)
ciklohexán06 Creative Commons License 2008.10.21 0 0 497

Sziasztok!

Nekünk tegnap azt mondták, hogy a héten lesz az önkörmányzati bejárás, minden egyéb papír megvan és onnantól kb. 2 hét a használatbavételi megadása. Tehát kb. november 2. hete.

Aki már bent lakik az Andorban mik a tapasztlatai?

Nincs csatornaszag? Mi még nem lakunk bent, de gyakran bejárunk és elég erős a bűz.

901 Creative Commons License 2008.10.21 0 0 496

Nekem is ugyan ez a problémám, én is pontosan érzem, hogy mi a menü máshol. Gyakran készül valamilyen hagymás étel...... Nem tudom, hogy ezzel a problmával mit lehet kezdeni.

 

Más:

 

A ventilátorok. Nekem egyet már cseréltek a wc-ben, de most a fürdőben lévő kezdi megadni magát. Gondolom ebből is a legolcsóbbat rakták be.

Előzmény: Iza104 (495)
Iza104 Creative Commons License 2008.10.21 0 0 495
Szép, szép az új lakás, de azért nekem is vannak apróbb problémáim. Tapasztalt valaki olyat, hogy jön föl a kajaszag az alatta lakótól? Én először azt hittem, hgoy csak azért érzem, mert nincs felrakva nálam a szagelszívó. De most már fent van, változás pedig nincs. Pontosan tudom, hogy mi a menü az alattam lakóéknál... Ráadásul úgy tűnik minden nap főznek. :-/ Másnál is van ilyen probléma? Attól tartok hogy Motáékat hiába zargatnám ezzel. Az erkély ajtómmal is volt némi pitty-putty, akkor a hivatalos eljárásnak megfelelően írtam nekik egy bejelentőt a formanyomtatványon, amit kaptam a birtokbavételnél. Szeptember közepén faxoltam el neki. Azóta annyit sem böffentettek vissza, hgoy menjek a fenébe... Úgy látom, hogy a már elkészült, átadott lakásokra nagy ívben tesznek.
Iza104 Creative Commons License 2008.10.21 0 0 494
Én az Ersténél vettem fel a hitelt. Tényleg nem sok bank vank, aki fizet használatbavételire, én direkt így néztem a hiteleket. Az Erste pl. ilyen, és szerintem egészen normális akciós hiteleik is vannak (illetve nyáron még voltak, most nem tudom mi a helyzet emiatt a válság dolog miatt). Az, hogy a használatbavételitől számítva mikor kell fizetnie a banknak, az adás-vételi szerződésben van belefoglalva. Nekem 15 nap volt. Végül a bankos kisasszony bénázása miatt (egy csomó papír hiányzott még, amiről elfelejtettek tájékoztatni) nem utalták át 15 napon belül a fennmaradó összeget. Akkor kellett kérnem a MOTÁ-tól egy nyilatkoztatot, hogy nem kötbéreznek meg emiatt. Rendesek voltak és kiadták (de ez csak a jóindulatukon múlt) és így fizetett a bank. Nem volt egyszerű menet - számítson erre mindenki, aki most kezd hitelt intézni. Én kb. 10 évet öregedtem, és kihordtam lábon egy-két agyvérzést, mire mindent elintéztem, de most már túl vagyok rajta és benne lakom a szép új lakásomban.
Előzmény: AH12 (491)
901 Creative Commons License 2008.10.21 0 0 493

Hello!

 

Én az OTP-nél vettem fel a hitelt.

És a használatbavételi engedély kiadása után fizetett a bank. (Zsombor u)

 

 

Előzmény: AH12 (492)
AH12 Creative Commons License 2008.10.21 0 0 492

Ja, beszéltem a VCS-vel, a használatba vételi engedélyt novemberre várják, bár a DÁ az átadáson még október végét mondott... (nem egyeztettek)

Mivel aug elején adták be állítólag, én novembert mondanék, mert tapasztalat szerint itt 3-4 hónap ... nagyon nincsenek ezek jóban a hatóságokkal... :S

AH12 Creative Commons License 2008.10.21 0 0 491

Köszi Aniq,

látod, te is leírtad, a bank nem finanszíroz, csak albetétesítve.. a többségük. :(

 

nekünk múlt héten volt a műszaki átadásunk, és bár voltak hibák, de átvettük a lakást. Bementem a bankfiókba, hogy mi a teendő... akkor tudtam meg, hogy a bankok egy jórésze!!! csak ALBETÉTESÍTÉS UTÁN FIZET! hoppá. Eddig nem tudtam én sem, tehát idén már nem költözünk (július volt az eslő verzió).

Elmentem néhány másik bankhoz, és nagyjából mindegyik ugyanazt mondta... nem finanszírozza meg a BB építkezést. No comment.

Beszéltem ügyvéddel is, és azt mondta, csak akkor lehetne ezt felgyorsítani, ha "sürgősségi eljárás"-ban kérnénk az albetétesítést, ami elvilet pár hét, de ez a kivitelezőn és az ügyvédjén múlik, amiről így le is tettem...

Szóval most elgondolkodtam azon, hogy mi a helyzet!? Mivel nem rajtam múlik, így nem tudok 8 vagy 15 napon belül fizetni az átadás után, és természetesen szeretnék 2010 előtt beköltözni... az egyetlen kibúvó az lenne, ha minden tulajdonostársamtól kérnék egy nyilatkozatot, melyben lemondanak a jelenleg még közös, de végülis saját tuladonomról, - ami kb 80 ember, akikől nincs infóm -  és akkor esetleg megfinanszíroznák nekem előre is...

 

Mégegyszer kérdezem, van-e valaki, aki a Zsombor utcán nem BB-s hitellel vett lakást?

Kb. mikor adták meg a Zsomboron a használatbavételit?

... És mióta vagytok albetétesítve? mert állítólag a Zsomborban már megtörtént...

 

Légysz írjatok, tanácstalan vagyok!

Köszi

Audrey

Előzmény: anig (490)
anig Creative Commons License 2008.10.21 0 0 490

Helló!

 

A nem BB-nél hitelt felvevőknek (és a gyengébek kedvéért)

 

A projekt finanszírozó bank a BB.

Aki nem itt veszi fel a hitelt, és van ilyen nagyon sok (BB a legdrágább a törlesztőrészletekkel azonos futamidőt figyelelmbe véve), annak a fennmaradó önrészt a műszaki átadás (átvétel) után 8 napon belül kell csengetnie. Az általa választott bank pedig a jogerős használatba vételi engedély megérkezéskor fizeti a hitelszerződésben kért összeget. Itt semmiféle albetétesítés nem játszik. A használatbavételi viszont igen!

Az albetétéesítés az, amikor a földhivatal bejegyzi a nevedre a tulajdonod , miután te kifizetted a fennmaradó önrészed és a bankod utalt, de tény hogy ez akár szélsőséges esetben 1-2 évet is igénybe vesz a földhivatalnál. Tehát ha te időközben el akarod adni a lakásod és az nincs albetétesítve, akkor csak KP-s vevőnek tudod eladni, mert albetétesítés nélkül semelyik bank nem ad hitelt a vevőnek.

 

U.i. ma lesz a műszaki átadásunk. (kíváncsi leszek!)

t tommy Creative Commons License 2008.10.20 0 0 489
sziasztok!

elég rég óta olvasgatlak benneteket ,de érdemben nem sok érdekeset tudok hozzá szólni az ott lakással járó problémáitokhoz, mert minket még egészen más bosszant! mint gondolom a többi Andorost is. a párommal mi is az Andorba költöznénk (B) ,ha végre lenne végleges lakhatási engedély, de addig a bank nem fizet. felettébb bosszant , hogy mióta az első lakásátadáson voltunk (persze feleslegesen) már rég befejezhettem volna a belsőépítészeti munkákat . hónapok óta megterveztem már, aztán meg átvariáltuk :-) , sőt már egy szomszédunk lakását is , de őt is ugyan az a bank "szponzorálja" majd! 3 hónapja nem sikerült a fürdőbe a díszcsíkot feltenniük, de az már szinte nem is számít lakhatási engedély nélkül.

ha valakinek a tudomására jutna valami hír a lakhatási engedéllyel kapcsolatban kérném írja meg ide , gondolom elég sokan örülnének neki!

Előzmény: Andor Tomi (486)
AH12 Creative Commons License 2008.10.20 0 0 488
Sziasztok!

Van köztetek olyan, aki nem a BB-tól vette fel a hitelt? Mert én beszéltem pár bankkal, de sok helyen azt mondták, hogy nem finanszíroznak, amíg csak a széljegyzetben szerepelünk, azaz albetétesként kellene... Az viszont a társasház megalapítását követően valósulhat csak meg, és az akár több hónap is lehet. tényleg? ki hogyan kötötte a szerzit?
Köszi a válaszokat!
Audrey
pgilmoor Creative Commons License 2008.10.17 0 0 487

Szia Andor Tomi!

 

Tudnál írni a kulcsátadásról? Milyen formában sikerült megegyezned a kivitelezővel? Én is élnék ezzel a lehetőséggel, mivel a régi lakásom már eladtam és jelenleg albérletben kell laknom. Az e-mail címemre is írhatsz: pgilmoor@gmail.com (itt biztonságosabb). Előre is köszönöm!

 

Üdv: Patric

Andor Tomi Creative Commons License 2008.10.17 0 0 486
Szia! Igen, néhányan már beköltöztünk, de ez inkább kulcs átadás, mert a birtokbaadáshoz szükséges számtalan dolog még hiányzik, ezen túl a mélygarázs még mindig építőanyag raktár, nem használható. A használatba vételi jogerőre emelkedésének időpontja és a társasházzá alakulás időpontja engem is érdekelne. Egyébként meglep, hogy a fórumon a Zsomborosokhoz képest az Andorból alig ír valaki, talán kevesen vannak fenn a net-en, az is lehet, hogy eltévesztettük a címet és nyugdíjas otthonba költöztünk? vagy ennyire nem érdekli az embereket, hogy mennyi pénzt húznak ki a zsebükből?
Előzmény: pgilmoor (485)
pgilmoor Creative Commons License 2008.10.17 0 0 485

Sziasztok!

 

Érdeklődnék, hogy van már valaki akinek meg volt a birtokba adás, esetleg be is költözött az Andor utcába? És tudtok valamit a jogerős használatba vételi engedélyről? Nekem eddig legalább válaszolgatot a Tétényi development, de mostanra már ezzel is leálltak. Szerződésem szerint persze már hónapok óta ott kéne laknom :(

 

Üdv.

 

Patric

springmill Creative Commons License 2008.10.14 0 0 484
Szia! Válaszok:

1: "Hasraütés". A tisztelt egybegyűltek faragni akartak a költségeken. Mentségükre legyen mondva, hogy a Mota üzleti titokként kezeli az általa kötött karbantartási szerződések számadatait (mi mennyibe kerül), így lehetetlenség megállapítani ezekről a tételekről, hogy pontosan mi mennyibe kerül. Ha nem lesz elég a 82 Ft, az majd tavaszig kiderül.

2: Állítólag a rámpa fűtése magas, és a világítás sem lesz kevés. A Közös Képviselőt megkértük, nézzen utána, hogy mit lehet tenni a világítás csökkentése érdekében. De ezek a tavasszal kiderülnek majd, és akkor majd korrigálunk.

3: Még nem kapta meg a Közös Képviselő az elszámolást a Motától, ígéret szerint hónap végéig ez rendezve lesz. Az SZVB azon van, hogy az elszámolást a Közös Képviselő csak akkor írja alá, azaz fogadja el, ha az SZVB nem lát benne kivetnivalót. Természetesen olyanért fizetni, amit valaki nem is vett igénybe ill. fogyasztott, az elfogadhatatlan kategóriát teljesen kimeríti. Erről részlet akkor lesznek, ha prezentálta a Mota az elszámolását.

4: Közös Képviselőnek kell. Egyelőre ne fizessen senki, 3. pont miatt!
Előzmény: TopicTomi (481)
direct10 Creative Commons License 2008.10.13 0 0 483

Sziasztok!

 

Érdeklődnék, hogy tud e valaki, aki már birtokba vette a lakást, a kötbérről információval szolgálni.

Az Andorban vettem lakást. A szerződésemben az áll, hogy a birtokbaadás napjáig fizetik a kötbért. Ma felhívtam az értékesítési irodát, és korrektül álltak a dologhoz. Azt mondták, hogy birtokbaadás után egy összegben fogják kifizetni a kötbért.

Korábbi hozzászólásoknál olvastam, hogy volt már erről szó a fórumozók között. Nektek mit mondtak? Van olyan család, aki már meg is kapta a kötbért?

 

Üdv.

cufy2 Creative Commons License 2008.10.12 0 0 482

 

Sziasztok!

 

Ez a lákás átvételekor fizetendő 50.000 ezer Ft-os összegről való elszámolás engem is érdekelne....erről v.hogy senki se beszél,pedig én úgy gondolom,h nem kevés pénzről van szó!

Közös költségként hívták,de érdekesnek tartom,h pl, mi az átadás másnapján már be is költöztünk vagyis június első hétvégéjén és tőlem senki ne kérjen semmilyen jogcímen 1 forintot sem addig amíg nincs melegvíz,szemétszállítás,lift...stb...és ezek júniusban egyáltalán nem voltak tehát erre nincs joguk egy forintot sem felszámolni!!

Tehát ha tud v.ki v.mit ezzel a dologgal kapcsolatban az legyen szíves felvilágosítani a témában!!

köszi

TopicTomi Creative Commons License 2008.10.12 0 0 481

Sziasztok!

 

A közgyűlésen sajnos nem tudtam ott lenni, így az általatok írtak és a kapott jegyzőkönyv alapján tudom összerakni, hogy mi várható. Egy pár kérdés felmerült bennem, nem tudom, hogy ez csak nekem nem tiszta, vagy tényleg nem egyértelmű:

 

1. Mi alapján sikerült kiszámolni a 82 Ft-os összeget TH-ként? Ez a 82 Ft miből tevődik össze? A TH mindenkinél adott, ez OK, az már kevésbé, hogy az ebből kalkulálódó közös költség mit foglal magában?

 

2. A parkolóra vonatkozó 2000Ft-os havi közös költséget irreálisan magasnak tartom, nem látom be miért kellene egy, már kifizetett parkolóhelyért ilyen mértékű díjat fizetnem minden hónapban. A világítás ott nem állandó és ahogy látom, a takarítás sem lesz az, érdekelne, hogy milyen költségek merülnek fel, amiből kijött ez a finoman fogalmazva is horror összeg. Ha már arról beszélünk, hogy közös költség terhel, nem csak minden lakást, de minden parkolóhelyet is, akkor utóbbinál miért nem ugyanúgy, tulajdoni hányadonkénti (a parkolók tulajdonosainak vonatkozásában) összeg alapján számolunk? Remélem, hogy nem a le-felhajtó fűtésére fogjuk rá a parkolónkénti 24.000 Ft-os tervezett éves díjat...

 

3. Minden lakás átvétele előtt volt egy egyösszegű, 50.000 Ft-os befizetés, közös költség előleg címén: erre vonatkozóan vajon mikor látunk valamilyen dokumentumot, hogy az elmúlt időszakban milyen költségek merültek fel és a lakásonkénti 50.000 Ft-ból mennyi került felhasználásra? Szerintem nem én vagyok az egyedüli, akit érdekel, hogy mire költötték el ezt a pénzt, illetve nyilván van-e tartva, hogy így hogyan alakul az egyenlegünk jelenleg.

 

4. A közös költség + kommunális előleg befizetése kinél és mikor történik majd minden hónapban? Ez már most is aktuális lenne, ha elfogadásra került a közös költség, vagy tévedek?

 

TT.

cufy2 Creative Commons License 2008.10.11 0 0 480

 

Köszönöm a választ!! A lényeg,h akkor ezen a 10.000 Ft-on kivül nem kell már gázt fizetni!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!