Keresés

Részletes keresés

Talia Creative Commons License 2014.03.04 0 0 7962

Nehéz általában beszélni arról, amiből egy van.

Előzmény: rumci (7958)
Talia Creative Commons License 2014.03.04 0 0 7961

Zoránt Isten éltesse születésnapján! Öhöm, akarom mondani, kedves Zorán, Isten éltessen!

laarifaari Creative Commons License 2014.02.18 0 0 7960

Szívesen hallanék én is ritkábban játszott számokat, szerintem például egyáltalán nem lenne katasztrófa, ha az Üres bölcső, Mi kéne még, Kell ott fenn egy turné erejéig kiszállnának a programból, és olyan dalok jönnének a helyükre, amelyek csak ritkán voltak eddig (vagy egyáltalán nem)... a Kólóról például nagyon jó lett volna a Még mindig, a Törjön a csend és a Mikor növünk fel, de sorolhatnám.

 

Kívánni bármit lehet :)

A műsort nem mi állítjuk össze (ami jó!), és gyanítom, nem tartozunk a többséghez. A többség úgy gondolja, ha már végigkínlódta a műsort, akkor jár neki a bölcsős, a mennyországos, a mamás, és a többi cuppantós szám, a végére pedig a mindörökké Kóló.

Atipikusak vagyunk, belőlünk van a kevesebb, ám nélkülünk nyugodtan föl lehetne fogadni bármelyik lakodalmas alkalmi truppot, ami átmenetileg nagy megtakarítást és nézőszámot hozna. Átmenetileg.

Zorán remekül egyensúlyoz a giccs és az értékesebb számok határán.

 

Az eddigi szokások alapján innentől egy évig ez a műsor lesz, csak duettpartnerek nélkül. Nem túl biztató kilátás:( Egy koncertre majd elmegyek, s ha valóban ez a helyzet, akkor átnyergelek.

 

Előzmény: Dana79 (7954)
laarifaari Creative Commons License 2014.02.18 0 0 7959

Köszönöm:)

Ennek alapján Üveges Sándor (itt kérek tőle elnézést, hogy átneveztem Józsefnek) a judeokeresztény egyistenről írta, hogy táncolt és énekelt. Nem tudom, ezt már kanonizálták-e.

Csak kicsike ám a gonoszkodásom.

Előzmény: rumci (7958)
rumci Creative Commons License 2014.02.17 0 0 7958

Nem hitbeli kérdés, hanem jelentés kérdése. Ha Jóisten néven a judeokeresztény egyistent óhajtjuk megnevezni, akkor nagy kezdőbetűvel írjuk, ha viszont általában beszélünk egy jóistenről, avagy egy szólásban idézzük fel, akkor kis kezdőbetű dukál.

Előzmény: laarifaari (7956)
laarifaari Creative Commons License 2014.02.15 0 0 7957

Jah, és "A Jóisten mosolygott is, táncolt is" cím prejudikál, kirekeszt. Én, és talán mások is, akik materialisták vagyunk, kissé zokon vesszük így szalag-címesítve, átfogalmazva, klerikalizálva az egyébként a könyökömön kicsorgó Kólót - utóbbi az én hibám.

Tudom, tudom, csak blikkfangos cím/poén.

Egyébként csak Dusán és Hegyi Barbara tett néhány tánclépést, illetve Kern is lendített egy-egy ernyedtet hol az egyik, hol a másik lábával.

Transzcendens lényeket, ufókat, erdei manókat, noch dazu isteneket nem láttam.

laarifaari Creative Commons License 2014.02.15 0 0 7956

A "jóisten" szót kis kezdőbetűvel írjuk, ugye, rumci?-vagy ez hitbéli kérdés?

Én és Zorán honlapja kicsivel írjuk, az ajka.maújságírója naggyal. zoran.hu

 

Amúgy

- nem fogytak el a jegyek november közepén az arénás koncertre,

- a koncert nem húsz óra tizenkettőkor kezdődött,

- a közönség egyharmada öreg, trottyos pasikból és nem húszéves lányokból állt,

- a ráadásban nem szerepelt a Kell ott fenn egy ország,

- a hazafelé vezető úton a "merdzsósok, porshésok, észér béemvések" senkit sem engedtek maguk elé, hanem tolakodtak, szabálytalankodtak, bunkók voltak.

 

Mondjuk a többi sem stimmel Üveges József cikkében (amely Zorán honlapjára kikerült), ám azért irigylem Üvegest, hogy most volt először az Arénában. Boldog élete volt eddig.

 

gorgo Creative Commons License 2014.02.10 0 0 7955

Ha a koncertről készül felvétel, elég a színpadot megvilágítani :)

 

Előzmény: Dana79 (7953)
Dana79 Creative Commons License 2014.02.10 0 0 7954

"... vagy tévedek, és elmegy a szekér még sok évig az üres bölcsőkkel, nananákkal, kolóval, és a többi lerágott csonttal."

 

Konkrétan a Kólót nagyon szeretem (mondjuk majdnem minden számot szeretek Zorántól) :), de igazad van! Szívesen hallanék én is ritkábban játszott számokat, szerintem például egyáltalán nem lenne katasztrófa, ha az Üres bölcső, Mi kéne még, Kell ott fenn egy turné erejéig kiszállnának a programból, és olyan dalok jönnének a helyükre, amelyek csak ritkán voltak eddig (vagy egyáltalán nem)... a Kólóról például nagyon jó lett volna a Még mindig, a Törjön a csend és a Mikor növünk fel, de sorolhatnám. A Közös szavakból lemezről is kellett volna még pár nóta, mondjuk a Maradj a hangszernél vagy a Penitencia... de nem akarok telhetetlen lenni, így is irtó jól éreztem magam a koncerten, nekem nagyon tetszett attól függetlenül, hogy a BS nem egy hangversenyterem. :)

 

Előzmény: laarifaari (7949)
Dana79 Creative Commons License 2014.02.10 0 0 7953

Filmfelvétel készült a koncertről, szerintem azért volt fény a nézőtéren.

Előzmény: gorgo (7951)
OlajcseppCsillag Creative Commons License 2014.02.10 0 0 7952

azt meg tudom mondani, hogy mikor lett sötét... amikor Zorán azt énekelte, hogy "minden éjben ott lapul az örök sötétség" :o) 

nekem úgy rémlik, hogy a Kell ott fenn egy ország alatt is sötét volt.

engem zavart a fény. az elején, amikor nem lett teljesen sötét, azt hittem, csak azért, mert még sokan mászkáltak, de aztán rá kellett jönnöm, hogy ez így marad. 

Előzmény: gorgo (7951)
gorgo Creative Commons License 2014.02.10 0 0 7951

Amögött milyen koncepció volt hogy végig nem volt lekapcsolva a nézőtérvilágítás? Pontosabban egyszer kb 10 másodpercre sötét lett, erre a 10 másodpercre lett igazi koncerthangulat is, de aztán rögtön megint föltekerték...

MIHI Creative Commons License 2014.02.09 0 0 7950

így a mamásban is Rita nélkül, ketten (Óvári Éva, Péter Barbara) vokáloztak.

ha jól tévedek e miatt Zorán a koncert során csak e két lányt mutatta be

Előzmény: laarifaari (7949)
laarifaari Creative Commons License 2014.02.09 0 0 7949

Felsorolok ezt-azt a tegnapi arénás koncertről, hátha érdekel valakit :)

 

Gerendás Péter elsőként énekelt Zoránnal, azt hozta, amit a cd-n. Sajnálatos.

 

A Csak a szerelem-nél nem volt ott Palya Bea, ezt már Dana79  is említette.

E szám végénél az áháááhááá-t nem Kabelács Rita, hanem Péter Barbara énekelte, Kabelács Rita e számnál távozott a színpadról, két (három?) dalt kihagyva, így a mamásban is Rita nélkül, ketten (Óvári Éva, Péter Barbara) vokáloztak.

 

Rúzsa Magdi átütemezéséről beszámolt a mértékadó bulvársajtó: miután Rákay Philippel, Kovács Katival és társaikkal a királyi tévében valamelyik megaizében zsűrizett, elugrott egyet énekelni az Arénába. Sokoldalú.

 

Váczi Eszter, Tompos Kátya, Bíró Eszter a Conveyor szalag ékei voltak, tényleg. Hegyi Barbara hangja el-elszállt, nagy kár – ám micsoda fantasztikus fekete ruhakölteményben volt!

 

Hihetetlen jó érzés volt újra színpadon látni Kern Andrást, Pressert, Dusánt, ám míg Zoránt egyre nemesebbé, tettre készebbé, határozottabbá, erőteljesebbé érleli az idő, addig előbbiek úgy láttam - fájdalom! -,  passziválták magukat, feladták a küzdelmet az elemekkel.

Kern már nem csak Pepinnel, de a pesti rikkanccsal sem tudja teleordítani a színpadot, Presser fáradt, Dusán mintha Platón barlangjából bújt volna elő egy pillanatra.

Ki fog új dalokat írni Zoránnak?

 

Azám, de a Bródy! Ő teljesen ott, úgy, akkor van és énekel, ahogyan kell. Még mindig vérprofi.

 

Gátos Iván nem teljesedhetett ki, de így is élvezet volt hallgatni. Nem tudom nem elmesélni, G. I. megtalálta valahol az érettségi öltönyét, azóta láthatóan sokat nőttek a kezei, a lábai, meg úgy általában.

 

Orosz Zoltán harmonikázott (szerintem nélkülözhető lett volna), Csányi István több hangszeren játszott. Ők még mindig egy a kettőben.

 

 

Mégis volt egy fantasztikus az estében: Zorán. Hibátlan, Conveyorral is működik.

Ám asszem ki kell találnia, hogy az elkövetkező években kikkel és mit zenél – vagy tévedek, és elmegy a szekér még sok évig az üres bölcsőkkel, nananákkal, kolóval, és a többi lerágott csonttal.

 

Hazafelé araszolgatva egy autó hátsó szélvédőjén az alábbi szövegű matrica volt:

„Mindörökké kóló!” Jajjjj, ne!

laarifaari Creative Commons License 2014.02.09 0 0 7948

Melyik volt jobb szerinted? A pécsi koncert vagy a tegnapi?

 

Egyértelműen a pécsi.

- az Aréna alkalmatlan mindenféle zenei esemény megrendezésére,

- Zorán zenéje nem való sok ezres hodályokba.

 

Zorán ereje teljében van, sőt, az idő előrehaladtával egyre jobb. Pécsen is, Budapesten is, máshol is:)

 

Az arénás koncert üzemszerűre sikeredett.

A jó öreg Ford alkalmazta először ezt a módit.

Ford a T-Modell gyártása során a "Conveyor" (futószalag) módszerrel pörgette föl a termelést. Az ember egy helyben maradt, a munkadarab vándorolt hozzá -- futószalagon.

No, pontosan így, futószalagon jöttek a tegnapi arénás koncerten a vendégek. Zorán elhadart egy sablon szöveget: nagyon régen, nagyon együtt, nagyon jól. Ezután fölszaladt a vendég, lezavarták a közös dalt, és kiszaladt a vendég.

A Ford azzal is javította a termelékenységet, hogy az akkori átlagbér kétszeresét fizette a dolgozóinak, napi öt dollárt, ennek köszönhetően a legkiválóbbakból válogathatott.

A Zorán koncert vendégeinek javadalmazásáról nincsenek ismereteim.

 

 

Előzmény: Dana79 (7943)
laarifaari Creative Commons License 2014.02.09 0 0 7947

Laarit ismerve így kéne kérdezned: melyik volt a rosszabb? Mert ugye egyik rosszabb volt, mint a másik ;)

 

Hrrrrrr...:)

És több száz kilométert utazom, akár a legzordabb időben, hogy rosszabbnál rosszabbat írhassak:)

Ez a véleményes topik. Az istenkirályozásra ott van a facebook-os oldal, az előbb néztem, e pillanatban ötvenvalahányan csöpögtek el a gyönyörtől, és hatszáz-valahányan lájkolták a tegnapi koncertet.

Az ötvenvalahány ragacs kilencvenöt százaléka nő. A koncerten más volt az arány: nagyjából kétharmadnyi vénasszonyból és egyharmadnyi vén(férfi)emberből állt a közönség. Hibaszázalékon belül volt a 60 éven aluliak aránya.

A kisebb koncerteken hemzsegnek a fiatalok. Érdekes.

Előzmény: Talia (7944)
zorbadu Creative Commons License 2014.02.09 0 0 7946
Talia Creative Commons License 2014.02.09 0 0 7945

javított változat:

 

február 19. szerda 19h SOPRON Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ (ez a honlapon is fent van)

március 19. szerda 19h VÁC Madách Imre Műv. Központ

március 20. csütörtök 19h VECSÉS Bálint Ágnes Kulturális Központ - minden jegy elkelt!

április 3. csütörtök 19h DUNASZERDAHELY (SK) VMK

április 4. péntek 19h SIÓFOK Kálmán Imre Kulturális Központ

április 7. hétfő 19h Bp. Pesthideg. Klebelsberg Kultúrkúria

április 9. szerda 19h SZEGED IH Rendezvényközpont

április 10. csütörtök 20h Bp. Óbuda Óbudai Kultúrközpont

április 14. hétfő 19h Bp. Marczibányi téri Műv. Közp.

április 17. csütörtök 19h Bp. Újpest Ady Műv. Központ

április 22. kedd 19h VESZPRÉM Hangvilla

május 14. szerda 19h GYÖNGYÖS Mátra Műv. Közp.

Előzmény: Talia (7942)
Talia Creative Commons License 2014.02.09 0 0 7944

Laarit ismerve így kéne kérdezned: melyik volt a rosszabb? Mert ugye egyik rosszabb volt, mint a másik ;)

Előzmény: Dana79 (7943)
Dana79 Creative Commons License 2014.02.09 0 0 7943

Melyik volt jobb szerinted? A pécsi koncert vagy a tegnapi?

Előzmény: laarifaari (7940)
Talia Creative Commons License 2014.02.09 0 0 7942

február. 19. szerda 19h SOPRON Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ (ez a honlapon is fent van)

március. 19. szerda 19h VÁC Madách Imre Műv. Központ

március 20. csütörtök. 19h VECSÉS Bálint Ágnes Kulturális Központ - minden jegy elkelt!

április. 3. csütörtök. 19h DUNASZERDAHELY (SL) VMK

április 4. péntek 19h SIÓFOK Kálmán Imre Kulturális Központ

április 7. hétfő 19h Bp. Pesthideg. Klebelsberg Kulturkúria

április 9. szerda 19h SZEGED IH Rendezványközpont

április 10. csütörtök. 20h Bp. Óbuda Óbudai Kulturközpont

április 14. hétfő 19.h Bp. Marczibányi téri Műv.Közp

április 17. csütörtök. 19h Bp. Újpest Ady Műv. központ

április 22. kedd 19h VESZPRÉM Hangvilla

május. 14. szerda 19h GYÖNGYÖS Mátra Műv. Közp.

Talia Creative Commons License 2014.02.09 0 0 7941

20:05-től 23:10-ig tartott.

Előzmény: laarifaari (7940)
laarifaari Creative Commons License 2014.02.09 0 0 7940

Nagyon friss voltál :)

 

Bródy a pécsi koncerten az Édes életünk után Zoránnal közösen eldalolta a Ne várd a május-t, ennyi volt a részvétele.

 

A tegnapi koncertről sokat tudnék mondani, a "fantasztikus" az a szó, amivel sohasem illetném.

Elejétől a végéig három óra és öt perc telt el, ez egészen biztos - ezt Zorán is fixálta a végén.

 

 

 

Előzmény: Dana79 (7939)
Dana79 Creative Commons License 2014.02.09 0 0 7939

Nemrég értem haza az Aréna koncertről, szerintem fantasztikus volt!!! A bejutással volt egy kis gond, valami baleset lehetett a környéken, mert állt a forgalom, épp sikerült odaérnem, a Fehér sziklák már ment, nem tudom ez volt-e a kezdőszám, de utána jött az általad említett ördögös nótácska is... :D Az élet dolgainak nagyon örültem utána. Maga a koncert fantasztikus volt, a duett dalok közül a Csak a szerelem volt az egyetlen, amit önállóan (duett partner nélkül) :) adott elő Zorán.

 

A pécsi koncerten miket játszott Bródy? Mert ma (illetve tegnap) olvastam, hogy volt az Édes életünk is? A Lesz még egyszert de szívesen hallottam volna én is, csodálatos kis muzsika! :)

Előzmény: laarifaari (7931)
laarifaari Creative Commons License 2014.02.08 0 0 7938

Jajaj, a pécsi beszámolóból kimaradt valami.

Minden koncerten ott a kultúrbarlangos (asszem ő) árus.

Pécsen sem volt ez másképpen.

 

Az asztalán ott volt az ősszel megjelent Koncertnapló is, tudjátok, ami mindössze 500, sorszámozott példányban jelent meg.

Egy férfi ácsingózott az áruldánál (egyébként minden koncerten ott látom az illetőt), és bizalmasan odahajolt az árushoz: - Igaz, hogy még 200 eladatlan példány van a könyvből?

Az árus mellett álló kisfiú tiszta, csengő hangon azt mondta, hogy 250. Ezután kicsit elvitatkoztak azon, hogy 150, 200 vagy 250 van még, végül az árus azzal zárta: - Az Arénába is kivisszük!

 

Ergo ma este is megvásárolható lesz a Koncertnapló.

laarifaari Creative Commons License 2014.02.08 0 0 7937

Apró megjegyzések:

(...)

 

„Csak a szerelem, és csak Palya Bea.”

 

Nos, itt kiszólok. Szerintem kb. ez az egyetlen szám, amit télleg megcsináltak a lemezen. A többinél úgy érzem, a régi jobb volt. Lehet mondani, hogy értek a számok, de én ezt inkább úgy éltem meg, hogy lekerekedtek, klisésedtek, talán el is fáradtak. A magam részéről határozottan jobban szeretem a régi Hé, ’67!-et, Eső előtt, eső után-t, Játssz még-et stb.

 

„Hiszi a piszi. Szerintem most írta bele a Bródy.”

 

Én vagy húsz éve hallottam ezt a strófát először Bródytól, de már az 1988-as kiadású Bródy János majdnem minden szövege V. című kiadványban is szerepelt. Sőt a hecc kedvéért megnéztem Bródy János első, 1983-ban az ELTE ÁJTK KISZ-bizottságának a gondozásában 1000 példányban megjelent Jelbeszéd című kötetében, már abban is ott volt, gondosan, jó néhány többlet üres sorral kiemelve a szövegből.

 

 

 

Apró megjegyzésekre apró megjegyzések.

 

Palya Bea átütő erejű énekes, aki betölti a teret egyedüliként is. Saját écája van, amit minden akadályon keresztül hajt. Az én fülemben most nem tűnt Zoránnal közösnek ez az éca.

A Hé,67! –be belehallom az elmúlt évtizedeket is, de lehet, csak Pepin babonázott meg.

Húúú, az Eső előtt, eső után új változata nagyon gázos, de úgy emlékszem ezt írtam két nappal ezelőtt is.

Igen, mindenki azt állítja-állította, és igazából én is úgy gondoltam, A Ne várd a május-ban ez a versszak már a nyolcvanas években is benne volt. Annyira szerettem volna azt hinni, hogy akkor egy kicsivel reménytelibb volt a helyzet, mint most!

Belátom, nem sikerült az önámítás: sorolod a tudományos eredményeket, a tényeket… Rombolod az illúzióimat.

Az Esküvő-nél tántoríthatatlan vagyok. Az új, duettes változatba Tompos Kátyával életigenlés költözött.

Elképzelem, hogy egy Zorán koncerten az egyszemélyes Esküvő után következik, mondjuk az Ember a vízben,… ekkor az ember kikéri a kabátját a ruhatárból, és ha a hazafelé vezető úton megpillant egy csinos, stabil fát, akkor azt mondja: - Igaza van a Zoránnak, szar az élet! – és fölköti magát.

A tomposkátyás Esküvőre szavazok.

Előzmény: rumci (7932)
usercctt Creative Commons License 2014.02.07 0 0 7936

Két darab Zorán jegy eladó az Arénába a holnapi napra a 3-as szektor J sorába, eredeti áron 19900 HUF.

 

Érdeklődni: usercctt@gmail.com 

laarifaari Creative Commons License 2014.02.07 0 0 7935

„a honlapos szövegből kimaradt a »Mao-féle«”

De nem ám! Eredetileg nem volt benne

Jééé...mindig megbillenek ezekben a dolgokban. Múltkor egy 23 éves nagyon tájékozott, nagyon művelt szociológusról kiderült, hogy nem hallott még a GELKA-ról.

 

A többi válaszom elszállt, muszáj előbb beírnom Word-be....

 

 

 

Előzmény: rumci (7932)
laarifaari Creative Commons License 2014.02.07 0 0 7934

A jiddis eredetit kifelejtettem, íme, pótolom:

 

Köszönöm, elteszem!

Előzmény: rumci (7933)
rumci Creative Commons License 2014.02.06 0 0 7933

A jiddis eredetit kifelejtettem, íme, pótolom:

 

Előzmény: rumci (7932)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!