Jah, China Open hetfotol a Eurosporton, elo adas szorvanyosan lesz, reggel 8:30 es 12:30 altalaban (az idoeltolodas miatt ez az ottani delutani, illetve esti session), sajnos a donto *nem* lesz eloben a MotoGP miatt, csak a 2-esen, de lesz 150 perc osszefoglalo rola.
Dingnek nem volt konnyu a helyzete, ez mar a negyedik selejtezomeccse volt, es a leheto legnehezebb ellenfelet kapta. Mivel elozetesen igy 34., Kinaban teljesitenie kell, ha meg akarja csipni a Top 32-es helyezest (persze a kozonseg amugy is cimvedest var tole :)
Ian egesz szezonban gyengen jatszott, es mivel Kinaban sem lesz ott, mar biztosan kimarad a Top 16-bol a kovetkezo szezonban is. Rosszul jart, hogy Murphy vilagbajnok lett...
A Rob Milkins-fele maximum sansztalan, a selejtezoket nem veszi TV-kamera.
Ding és Ian kiesése tényleg elég sokkoló, a kínai srác elég rosszul időzítette a formáját (bár megítélés kérdése, azért a UK-győzelem nagyon nagy dolog, de azzal a játékkal a vb-n is robbanthatott volna).
Allister Carter vs Michael Judge 10-5 Barry Hawkins vs Ding Junhui 10-6 Marco Fu vs Fergal O'Brien 10-7 Ian McCulloch vs Dave Harold 9-10 John Parrott vs Lee Spick 10-9 Robert Milkins vs Mark Selby 4-10 (Milkins 147) Nigel Bond vs Mike Dunn 10-5 (Dunn feladta serulesre hivatkozva) Ryan Day vs Stuart Bingham 10-7 Anthony Hamilton vs Rod Lawler 10-8 James Wattana vs David Gilbert 10-7 David Gray vs Mark Davis 10-9 Andy Hicks vs Mark Allen 10-7 Barry Pinches vs Joe Swail 8-10 Neil Robertson vs Gerard Greene 10-6 Mark King vs Adrian Gunnell 10-5 Michael Holt vs Stuart Pettman 10-2
Az allva maradt 16 versenyzot es a 16 kiemeltet ma este sorsoljak ossze.
> helyszínen szemlélõ kis magyar snooker topicos csoport...
A kis topic-os csoport hazatért, miután végignézte a Welsh Open-t az első lökéstől az utolsóig. Személy szerint én egy millió snooker élménnyel lettem gazdagabb. Részletek, képek majd később.
Nekem nem úgy tünt a helyszínen, hogy a nagyok nem veszik komolyan. Inkább most valahogy a "kisebbek" jutottak szóhoz. Azért időnként ez is kell egy sportnak. Láttunk pár olyan alacsonyabban kvalifikált játékost, akinek a játéka tényleg fantasztikus volt, tehát teljesen megérdemelten nyertek a "nagyok"ellen.
Akkor ne is álmodjunk róla, hogy a világbajnokság közvetítésénél esetleg hallunk tégedet szakkomentátorként? Nem baj, ha nem tudod, melyik játékos mennyit keresett mostanában :-)
nem tudom miért, de eddig nem néztem, hogy snooker topic is van. Ez a WG ugyanaz a WG, aki anno 8 évig snookerezett versenyszerűen, de már nagyon rég nem játszom, csak hébe-hóba. Edét múltkor véletlen hallottam - nála autentikusabbat keveset találnátok szakmailag - hosszú percekig gondolkodtam, ,hogy honnan ismerős a hang, a Kurucz Laci meg ezer éve a biliárd körül forgolódik - habár nem nagyon nézem magyarul a snookert, ha egyáltalán nézem.
1991-2000-ig tényleg komolyan benne voltam, ranglista első 4-5. körül általában (hol jobb, hol rosszabb), játsztottam 2 Eb-n, meg kismillió hazai, meg osztrák versenyen, egyéniben és válogatottban egyaránt, csak elfogyott a lelkesedés, mert a 90-es évek második felére csökkent a versenyzői létszám, és már nem volt ugyanaz a hangulat, mint mondjuk '93-'97 között. Főleg, miután a szervezésben is benne voltam többedmagammal, kicsit nehéz volt látni, hogy szép lassan fogy a mezőny. Néhány ismerősöm ma is játszik, de messze nem követem annyira a dolgokat, mint régen - az autóversenyzés mellett nem is lenne időm.
En nagyon orultem Lee gyozelmenek:) Eddig is a kedvenceim kozott volt, ezutan is ott lesz:) Csak Hendry-t sajnalom, mert eddig eleg gyenge neki ez a szezon, jovore szerintem bajban lesz, ha kiesnek a tavalyi eredmenyek.
Hát igen. Manapság az a helyzet, hogy a top 20 közül (és néha még lentebbről is) bárki nyerhet, mert nagyon kicsik a különbségek a játékosok közt. Ok, Ronnie, Higgins, Hendry azért jobbak, de nem kell "földrengés" ahhoz, hogy kikapjanak, mint a 90-es évek Hendryjének esetében. De azt hiszem, talán örülhetünk is egy picit ennek, talán így kicsit színesebb a dolog. Murphy pl. szerintem egyértelműen fejben veszítette el a tegnapi döntőt. A safetyjei (2-3 kivételtől eltekintve) borzalmasak voltak, és ezt a "durrbele"(persze nem az, de azért annak tűnt ;-) ) taktikát sem szoktuk meg tőle. Lee meg valahogy furcsa mód diktálta a saját ritmusát, ami aztán nagyon nem jellemző rá. :) Az meg külön élmény minden játékosnál, hogy mikor lekerül a teher a vállukról, akkor miket raknak el! Sosem abból kell kiindulni, hogy "ó milyen egyszerű pirosat rontott el", hanem mekkora volt a teher. Lásd Murphy feketéje. 1000-ből 1000-szer rakná el... ...edzésen! :)
Szerintem a kommentálás színvonala semmit sem javult, az idióta viccek ( ó atyám, és még meg is magyarázták a sz@r vicceiket :(( ), reklámok, pénzösszegek, értelmetlen statisztikák... Szóval én nem látok fejlődést.
Akinek meg Kurucz szakértő, az nem sok snookermeccset látott, vagy egyáltalán nem állt még a zöld posztó mellett. Olyan butaságokat mond, hogy őrület. Látszik rajta, hogy értegeti, csinálta már, de azért a szakértőtől messze van.
OFF Ilyenkor gondolkozok el, hogy vajon már sportágakat is így közvetítenek, s csak a hozzá nem értésem miatt nem veszem észre? Mert akkor nem örülök, hogy engem ennyire félretájékoztatnak... ON
A 90es évek elején elég jól ment neki, nyert 1-2 versenyt, 2x volt word semi finalist és 1-2 szezonon keresztül benne volt az első 6ban a ranglistán. Én kedvelem.
Vegetert az IBSF World Grand Prix, amit a pakisztani foldrenges miatt tavaly novemberrol elhalasztott amator snooker VB helyett tartottak meg. A 14 eves Michael White lett az amator vilagbajnok, minden idok legfiatalabbjakent. (Ez mar a masodik ilyen rekordja, az elso verseny-centuryjet 9 evesen lotte, ami szinten rekord). Michael White elvileg szabadkartyat nyert volna a jovo evi fotablas profi szezonra, de mivel 16 ev a korhatar, meg varnia kell, hogy profi lehessen.
Olyan keves verseny van, ha annak is a felet nem veszik komolyan, akkor minek snookereznek? Hat nem tom, de erdekes, hogy kiesett az osszes kedvencem... Na jo, meg McCullogh, Lee es Higgins ott vannak, nekik szurkolhatok:)