Keresés

Részletes keresés

Teo papa Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265929

Hááát ..

Mer az vizi, nem vízi :o

Teo >

Előzmény: tpapa (265927)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265928
Na akkor felírtalak a listámra. Letolom az összes Range Roverest a francba. Móresre tanítok mindenkit, ez volt az utolsó csepp!:)))
Előzmény: Yogi (265913)
tpapa Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265927
OFF Miért is? :oO ON?
Előzmény: Teo papa (265926)
Teo papa Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265926

Jaa,

De az úgy helytelenes :o))

Teo >

Előzmény: tpapa (265925)
tpapa Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265925

OFF Én a ~tőrre gondoltam... ;o) ON?

Előzmény: Teo papa (265924)
Teo papa Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265924

Dehogy

Az pipa :o

Teo >

Előzmény: tpapa (265922)
tpapa Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265923

OFF Ez de gyenge volt! :oDDD

Első érv: "Azért van igazam, mert én jogszabályokat olvasok napközben is!"

Egyébként sem erről volt szó, ez ennél sokkal súlyosabb: bírsz úgy olvasni, hogy azt olvasd, ami oda van írva? Nem. Ezt ezen a ponton is többször bebizonyítottad, mert pl. senki nem kérdezte, hogy mekkora a gyakorlatod? Azt mondtam, értelmezési nehézségeid vannak. Ami viszont látszik. Ennek fényében nem az merül fel, hogy mekkora a gyakorlatod, hanem, hogy vajon kik alkalmaznak mégis, mire és miért??? :oP

Második érv: "A KRESZ-ben nincsenek csavarok."

Valóban nincsenek. A speciális mindig felülbírálja az általánost benne, ezen mit sem változtat, hogy te a nagy jogászeszeddel kivételnek hívod azt. :o)))

Harmadik érv: "A közlekedés résztvevői nem veszítik el a jogaikat!"

Ezzel egyetlen gond van. Senki nem mondta az ellenkezőjét, legalábbis én nem emléxem rá. Arról volt szó, hogy a jogkövetőnek nem lehet kevesebb joga, mint a szabálytalannak. (Ezért egyértelmű, kinek kell tolatnia vagy fékeznie.)

Negyedik érv: "Az közlekedés olyan, mint a háború..."

Továbbra is baromság. A háborúban előfordulő stressz mértéke akkora, hogy messze meghaladja az átlagos tűrőképességet. A közlekedésé nem. Mivel a közlekedés résztvevőinek a tűrőképessége viszont nagyon sokféle, ezért nem is jelentheted ki, hogy mi várható el stresszhelyzetben, hiszen nem tudod, kinek mi számít stresszhelyzetnek és hogyan befolyásolja az az ő döntési képességét. Én ismerek olyat, akinek már az a stresszhelyzet, ha kocsiba ül. Elvileg akkor ő nem is ülhetne. De ül, van nekije jogosítványa is hozzá. A te "logikád" szerint, ő már az elindulás pillanatától "fel van mentve" minden alól, mert "nem várható el tőle". Őőőő... ha nem haraxol (ha igen, akkor is), erre a leghelyesebb általam ismert meghatározás továbbra is a baromság. :oP

Elvi kérdésről beszélünk és én példának az egyirányú utcát hoztam, mert a két egymással szemben álló autó esetébe nagyon nehéz belekeverni a veszélyeztetést. Ennek ellenére, te mégis mindig oda kanyarodsz vissza, ha szorul a hurok. Ezt így lehet, csak semmi értelme... :oDDD

Te nyilván megszavaztattad a "többséget". Mikor? Ki látta??? Én azt láttam, hogy mindeki szembe ment azon az autópályán, ahol te mentél. sic.

Ui.: Én nem sérelmeztem a beszólást, azt vitattam, hogy te sérelmezed, a sokkal kisebb mértékű viszontválaszt. A cérnád meg magánügy. Minek iszik, aki nem bírja??? :o))))) ON?

Előzmény: Alex Raps (265919)
tpapa Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265922
OFF A vízi??? :oP ON?
Előzmény: Roadkill (265921)
Roadkill Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265921
Persze: doctour.:)
Előzmény: t.lantos (265920)
t.lantos Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265920

Itt van az egy forumra eso legtobb nyelvtudos a listamon, ugyhogy bedobok egy gyorsat : van valami szakszeru szo az orvoslatogatora angolul?

Semmi ertelmes nem jut eszembe.

Alex Raps Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265919

"Valószínűsítem az eddig elhangzottak alapján, hogy azzal van értelmezési gondod, ha a különböző jogszabályi helyeken egymásnak ellentmondó dolgokat találsz. Ez valóban nem könnyű. Mondjuk például két alapvető szabadságjog is mondhat ellent egymásnak, a szólásszabadságé és a másik emberi méltósághoz való jogáé. Ekkor a szólásszabadság joga pont addig terjedhet, amíg nem sérted meg vele a másik méltósághoz való jogát. Ez az alapelv."

Tényleg nincsen gyakorlatom ebben. Csak 1993 óta olvasom értelmezem és használom az olyan - összefüggéseiben valamint megfogalmazásában is eccerű - jogyszabályokat mint amilyen az Art, Szja, Áfa törvény, a Ptk. és a Társadalombiztosításról szóló, stb. törvények és ezek mellett korábban hallgattam egy kevés jogot is az ELTÉ-n is, szóval a jogértelmezés kicsit sem vág össze sem a hivatásommal, sem pedig az alkatommal. Magácska mivel is foglakozik civilben?

"Na, most, hogy ezt tisztáztuk, térjünk rá a KRESZ-re."

OK! Térjünk. :)))

"A KRESZ kicsit fordítva működik, mert a speciális mindig felülírja benne az általánost."

Hűha! Tényleg értelmezési gondok vannak kendnél. Vannak a jogszabályi paragrafusok és alatta pontokba szedve fel vannak sorolva a kivételek (persze ha vannak), majd a végén megtalálod a mellékleteket. és kicsit később a végrehajtást is. Mivel a KRESZ elsajátítása 16 éves korú egyénre szabott, ezért annak bonyolultsága messze nem lehet olyan, mint a többi törvényé azaz a 8. általános elvégzése bőségesen elegendő alapot teremt az elsajátításához. Ebből következik hogy olyasféle "csavarokat" bele sem lehet illeszteni, mint amilyeneket felfedezni vélsz bennük (belemagyarázol?). A KRESZ megfogalmazása tiszta és egyértemű utalást ad mindenféle forgalmi helyzetben szükséges tennivalóinkról. Éppen fentiek okán ha lenne olyan helyzet ahol a forgalom egy résztvevője elveszíthetné a jogait azaz megszűnne a forgalom résztvevőjének lenni, akkor arról egyértelműen rendelkezne ez a jogszabály. Ilyen helyet nem tudtál nekem mutatni és senki sem tud mutatni mert nincsen. Az a hablaty amit ennek igazolására elővezettél(tetek) az csak erkölcsi normákon alapvó érvelgetés és mint olyannak köze nincsen a jogkövetéshez így a KRESZ-hez sem.

"Más. "Nem várható el racionális döntés senkitől sem stresszhelyzetben." - ezt vegyük Sanya posztulátumának??? (Mert amúgy elég nagy baromság. "

Ha a katonákon keresztül (behuggyozós, beszarós) bemutatott statisztikai valóság nem elég Neked ennek felfogásához, akkor fölösleges erről a témáról a későbbiekben szót váltanunk. Már korábban felajánlottam hogy hagyjuk abba ezt a vitát ui. álláspontjaink változtathatatlanul állnak egymással szemben. :) 

Előzmény: tpapa (265721)
Bihus Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265918
Mondjuk a PÁV III az is egy igen gyenge szűrő, csak az igazán bénák esnek ki rajta.

Kezdésnek megtenné.
Előzmény: kivi (265917)
kivi Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265917
Mi alapján mérnénk az embereket? Gondolom mindenképp úgy, hogy te a "megfelelt" minősítést kapd. :-)))
Előzmény: Bihus (265916)
Bihus Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265916
"Viszont vezetni nem biztos. Van, aki alkalmatlan erre, annak nem kell jogsit adni."

A közlekedési baleset elég előkelő helyen áll a halálokok listáján. Mégis, a köztudatban a vezetés úgy él, mint valami alapjog, ami bárkinek jár.

Nem kéne ezt felülvizsgálni? Mindenütt nagy probléma a túl nagy forgalom, ezzel azon is lehetne segíteni. Miért nem lépték még meg sehol?
Előzmény: Yogi (265913)
Alex Raps Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265915

"- Legfőbb gond, hogy azt olvasol ki bármiből amit akarsz, függetlenül attól, ami oda van írva. "

Legfőbb gond hogy azt olvasol ki bármiből amit akarsz, függetlenül attól, ami oda van írva. :))))

"- Azért is nem idézek neked, mert (jóval) korábban pont én idéztem be a KRESZ elejét, tehát ebből tudható, hogy mindketten ismerjük, olvastuk. Felesleges újra meg újra, ugyannyira értelmetlen, mint élőszóban a kiabálás."

Bocsesz de nem válasz a kitolás és kormányrámozdítás igazolására, a KRESZ általad idézett második mondata, miszerint: "A biztonságos és zavartalan közlekedés alapvető feltétele, hogy a közlekedési szabályokat mindenki megtartsa és számíthasson arra, hogy azokat mások is megtartják."

Ebből kurvára nem kapunk iránymutatást arra vonatkozóan hogy mit is tegyünk a minket baszogató hülyékkel szemben és ne mond azt hogy de. :P

"- Ellenérv nem a "nehommá'" - az az értetlenségednek szól. Ellenérv maga a KRESZ és általában a jogszabályok szelleme, ami a jogkövető magatartást a szabályszegő elé helyezi, és amit te rendre képtelen vagy felfogni."

Hogy ki mit képtelen felfogni a KRESZ szelleméről arra reményeim szerint végre igazolást ad az hogy a többség nem helyeseli Khelben tettét. Nekik nem okozott lekűzhetetlen akadályt a dolgot ugyanúgy látni mint nekem. Mindegy. Viszont érdekes hogy a kitolásos manőverrel kapcsolatban ugyanezek a személyek most hallgatnak, mig régebben ugyanilyen irányú felvetésemre azonnali helytelenítő bekiabálások érkeztek. Ez sem gondolkodtat el?

"- Továbbá volt egy elég rendesen kibontott érvelés a (265714)-ben, erre persze nem is jött érdemi válasz,"

Nem bizony ugyanis elkerülte a figyelmemet! Ezért elnézést kérek Tőled! Egy másik hozzászólásomban mindenképpen válaszolok a felvetéseidre. :)

"Ui.: A német történetre emléxem. Hátulról jött igen nagy sebességgel és "elrettentő" magatartást tanúsítva a baleset okozója és levillogta az előzésben lévő autót, aminek a vezetője ettől megijedt és balesetet szenvedett. A szabálytalant pedig elítélték. Te meg egy fordított esetre próbálod ezt ráhúzni, ahol a szabályos volt az, akitől megijedhetett a szabálytalan. Ha komolyan venném egy pillanatra is, azt mondanám agyrém. :oP"

Hát papa! Ha ezzel a technikával olvastad el az előző hozzászólásaimat is akkor már értem hogy miért nem érted az eleje óta amit mondok. :))) Semmiféle esetre nem kívántam ezt a németországi történetet ráhúzni. Bihus nekem szegezett kérdésére válaszoltam - amely mellesleg igencsak sok azonosságot mutatott a németországi esettel - és ennek kapcsán mint mint példát mutattam be. Ez is mindegy. :D

"Ui2.: A személyeskedésről. Én, a jogilag valóban felkészületlen, futballbíró-mentalitású, szánalmas, mutogató csürhe nem mondhatom rád, hogy középcsatár, mert az sértő. Hát tudod... Nem tudod. :oDDD ON?"

Most nem azért, de olvass vissza a futbalbírós eset elé párat és szerintem megérted hogy miért fogyot ki addigra egy kicsit a cérnám. Te gyakran fikázó bökdösődő hangnemben nyomod én meg veled szemben nem. Ehhez az állapothoz képest igen visszás ahogyan sérelmezed a veled szemben alkalmazott beszólást! 

Előzmény: tpapa (265902)
Bihus Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265914
"Ha másképp néznék ezt a kérdést, a földön egyetlen embernek lehetne jogsija, őt úgy hívják: Michael Schumaher. ON?"

Haha :)

Végülis, ha egyedül ő lenne az úton, hát akkor nem is lenne kit kilöknie, igaz? :)
Előzmény: tpapa (265911)
Yogi Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265913
Vannak asztmások, meg vannak a pánikbetegek.
Másképp mondva: vannak asztmások és vannak suzukisok...

Joguk van élni, mint bárki másnak.
Viszont vezetni nem biztos. Van, aki alkalmatlan erre, annak nem kell jogsit adni.
hitman Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265912
pont neki?! tör-zúz mindenkit... =}
tpapa Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265911
OFF Vannak asztmások, meg vannak a pánikbetegek. Mindkét csoport kaphat jogosítványt. Nem kizáró ok. Joguk van élni, mint bárki másnak... Ha másképp néznék ezt a kérdést, a földön egyetlen embernek lehetne jogsija, őt úgy hívják: Michael Schumaher. ON?
Előzmény: Bihus (265907)
Roadkill Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265910
Micsoda egyetértés, ez nem lehet véletlen. Repes lelkem, hogy végre megleltük az üdvözítő megoldást.:))
Előzmény: tpapa (265764)
Yogi Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265909
Az ide irogatók rendre arról papolnak büszkén, hogy ők mennyire jók és szabálytisztelők...
Nem emlékszem, hogy bárki ilyet mondott volna.
Előzmény: Alex Raps (265880)
Roadkill Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265908
"és nem érti meg* a szemből jövő az - amúgy hibátlannak tűnő és erkölcsi normáim által teljességgel elfogadott - álláspontodat"
Nem szabad elmenni, amíg biztosan nem érti meg, hogy hibásan cselekszik. A probléma mellett nem lehet elsétálni, defenzíven EL KELL HÁRÍTANI! Úgyhogy én ezentúl juszt is defenzív leszek, és addig fogom neki mondani egyre hangosabban, míg meg nem érti!
Aminek persze az a jele, hogy elnézést kér, és visszatolat.
(Ha esetleg tolatva megpróbál félreállni, akkor az annak a jele, hogy mégsem érti, ezért ismét eléállok, és elismétlem.)
Előzmény: Alex Raps (265762)
Bihus Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265907
Szerinted normális dolog, hogy érvényes jogosítvánnyal az ember ennyire ne tudja az úton tartani az autóját?
Előzmény: tpapa (265906)
tpapa Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265906

OFF Amennyiben ez ugyanaz az eset, amire én emléxem, akkor így történt a hírek szerint. A Mercedes cég gyári pilótái vittek két kocsit egyik helyszínről a másikra, saját lábon, közúton. Amikor utolérték az előzésben lévő asszonyt nem a közlekedés résztvevőihez igazította az elülső sofőr a viselkedését, hanem igen aggresszíven közelítette meg az előtte lévő járművet és közben folyamatosan villogott rá. Amitől annak vezetője bepánikolt és lemenekült előle az útról. Ami ennél a sebességnél végzetes volt.

Mivel a gyorshajtás ott, ahol ez történt nem értelmezett fogalom, viszont a súlyos közúti veszélyeztetés igen, ezért ítélték el. És azért kapott csak felfüggesztettet, amit írtam. (Na jó, kis rosszindulat volt bennem, lehet, hogy más is csak azt kapott volna. De alapvetően az elsőesetes megítélés játszik ilyenkor.) ON?

Előzmény: Bihus (265904)
puckandúr Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265905
Sziasztok!
Ez talán szégyentáblára való. A különbség szünidő és tanítási idő között mindössze annyi, hogy utóbbi esetben 30 autó ül a járdán. A diákok pedig az úton kerülnek. Aprócska bökkenő még, hogy ez egy zsákutca- behajtani tilossal /kivéve iskolai dolgozók / - na ezek nem azok.
Bihus Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265904
Ez csak az egyik lehetőség.

Vagy mert a bíróság nagyon jól látta, hogy az nem igazán menthető fel a felelősség alól, aki csak úgy hipp-hopp lemegy az útról.

Vagy mert az egész egyáltalán nem is így történt.
Előzmény: tpapa (265903)
tpapa Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265903
OFF Mert első eset volt, híresember+jóügyvéd kombóval. ON?
Előzmény: Bihus (265899)
tpapa Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265902

OFF Na most van pici időm, hogy bővebben...

- Legfőbb gond, hogy azt olvasol ki bármiből amit akarsz, függetlenül attól, ami oda van írva. Ezt ismét sikerült bizonyítanod.

- Azért is nem idézek neked, mert (jóval) korábban pont én idéztem be a KRESZ elejét, tehát ebből tudható, hogy mindketten ismerjük, olvastuk. Felesleges újra meg újra, ugyannyira értelmetlen, mint élőszóban a kiabálás.

- Ellenérv nem a "nehommá'" - az az értetlenségednek szól. Ellenérv maga a KRESZ és általában a jogszabályok szelleme, ami a jogkövető magatartást a szabályszegő elé helyezi, és amit te rendre képtelen vagy felfogni.

- Továbbá volt egy elég rendesen kibontott érvelés a (265714)-ben, erre persze nem is jött érdemi válasz, így aztán arra kell gondoljak, kár fárasztanom magam ilyen komolyságokkal. (Főleg, ha figyelembe vesszük az többi pontot is.)

Ui.: A német történetre emléxem. Hátulról jött igen nagy sebességgel és "elrettentő" magatartást tanúsítva a baleset okozója és levillogta az előzésben lévő autót, aminek a vezetője ettől megijedt és balesetet szenvedett. A szabálytalant pedig elítélték. Te meg egy fordított esetre próbálod ezt ráhúzni, ahol a szabályos volt az, akitől megijedhetett a szabálytalan. Ha komolyan venném egy pillanatra is, azt mondanám agyrém. :oP

Ui2.: A személyeskedésről. Én, a jogilag valóban felkészületlen, futballbíró-mentalitású, szánalmas, mutogató csürhe nem mondhatom rád, hogy középcsatár, mert az sértő. Hát tudod... Nem tudod. :oDDD ON?

Bihus Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265901
Így van.
Előzmény: Khelben (265802)
Bihus Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265900
"OFF Folytatva az előbb megkezdett gondolatot, baj csak akkor van belőle, ha hirtelen mindeki így csinál. Vagy legalábbis elég sokan. De akkor nagy. (A baj.)"

Nem kell ehhez arabokhoz menni, elég Ukrajnába :)

És pozitív oldalai is vannak a dolognak.
Előzmény: tpapa (265796)
Bihus Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265899
"A németországi történet halálesettel végzödött. Olyan tempóban ért az elözést vérehajtó hölgy mögé, hogy az ijedtében félrerántotta a kormányt, a kocsi elszállt, a hölgy és kétéves gyermeke meghalt. A tesztpilóta egy év felfüggesztettet kapott."

Tegyük fel a kérdést, hogy vajon miért csak felfüggesztettet kapott? :)
Előzmény: malenykij polgar (265782)
tpapa Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265898
OFF De nem is azt a KRESZ-t, amit én... :oP ON?
Előzmény: Khelben (265882)
tpapa Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265897
OFF Hát ugyanúgy, mint a KRESZ 3. mondatának olvasatát... Kreatívan!!! ;o))) ON?
Előzmény: MC Szasza (265896)
MC Szasza Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265896
Az ide irogatók rendre arról papolnak büszkén, hogy ők mennyire jók és szabálytisztelők

Te rendre ilyesmiket olvasol itt? Ezt hogy csinálod? :-O
tpapa Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265895
OFF Őőőő... ez már igencsak szánalmas volt. ;o))) ON?
Khelben Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265894
leírtam.
Előzmény: Alex Raps (265892)
cyd Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265893
Ájron? Szabálytisztelőnek szabálytisztelő, de hogy jó-e? :)
Előzmény: lakos (265887)
Alex Raps Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265892

Ha nincsen félnivalód akkor miért nem válaszolsz?  

Előzmény: Khelben (265886)
lakos Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265891
Én ráérek:)
Előzmény: kivi (265888)
kivi Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265890
Befogtad?! :-)))
Előzmény: lakos (265887)
Alex Raps Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265889
Tudod amikor nem értesz valamit akkor inkább kérdezz, de ne mond marhaságnak mert az esetleg kicsit később majd éppen téged minősít. ;)
kivi Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265888
Jaja, na de mire felgyorsul arra a 170-re... :-)))
Előzmény: lakos (265838)
lakos Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265887
"rendre arról papolnak büszkén, hogy ők mennyire jók és szabálytisztelők"

Egyet mutass! (Mármint a kivi-n kívül:)

Khelben Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265886
felesleges, utána úgyis kitalálod, hogy nem is ezt kérdezted hanem a kocsi színe érdekelt, aztán megindoklod hogy az autó kerékméretének milyen hatása van a szabályos közlekedésre :o))
Előzmény: Alex Raps (265885)
Alex Raps Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265885
Pontosan válaszolj az általam feltett kérdésre!
Előzmény: Khelben (265883)
Alex Raps Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265884

"Ha nem vesszük figyelembe azt az apróságot, hogy ki is volt szabálytalan."

Nem tudom mit kell ezen még lihegni. Persze hogy az osztrák volt alapvetően a szabálytalan és ezt Khelben nem megfelelően reagálta le. Hogy miért nem megfelelően? Mert a helytelen reakciójából - amely ugye nem nélkülözte a szándékosságot - következhetett volna egy baleset is.

Mégegyszer - és most már remélem útoljára - felhívom a figyelmedet arra, hogy azzal kapcsolatban itt ebben a topikban mindenki teljességgel egyetért hogy az osztrák egy fasz volt, úgyhogy beszélgetéseinkben ezt a részt már ne ragozzuk tovább. :)

Előzmény: tpapa (265875)
Khelben Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265883
most megint másról beszélsz, az előbb még a balra kanyarodásról volt szó, most meg arról hogy láttam-e... lesznek néha összefüggések is a mondandódban vagy inkább hagyjuk az egészet? :o)
Előzmény: Alex Raps (265881)
Khelben Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265882
Az ide irogatók rendre arról papolnak büszkén, hogy ők mennyire jók és szabálytisztelők

értem már mér írsz ennyi marhaságot!
te nem is ezt a fórumot olvasod!
Alex Raps Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265881

Adott esetben azt mondanád jegyzőkönyvbe, hogy "mert igaz láttam hogy jön, de mégis rámozdítottam kicsit a kormányt ui. nem elég hogy a zárón keresztül előzött még bunkó is volt velem" és vagy azt mondanád "nem láttam hogy jön". Melyiket választanád a rendőrségen ha teszemazt a kis kormányrámozdításodat követően csatt keletkezik?

Előzmény: Khelben (265879)
Alex Raps Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265880

"Amúgy a "kísérletem" elérte célját. "

Lófaxt volt kísérlet! :))) Az ide irogatók rendre arról papolnak büszkén, hogy ők mennyire jók és szabálytisztelők, meg hogy mennyire ismerik a KRESZ-t aztán szinte mindannyian szegik az abban foglalt szabályok egy részét tudatosan és ezek mellett gőzük sincsen arról hogy a KRESZ szellemében nem tolhatnak ki senkit szemben az egyirányúból és nem is mozdíthatják rá senkire bosszúból még kicsit sem a kormányt mert az már ráutaló magatartás, valamint a problémamegoldást mellőző passzív viselkedéssel szemben sem elfogadó az általuk állítottan is gyakran olvasott jogyszabály.

Arról ne is beszéljünk hogy ellenérveik rendre kimerülnek a "nehommá-ban" és jogszabályi helyet nem idézett ebben a témában az igazatok mellett néhány szánalmas próbálkozást leszámítva senki. Persze az ellenségre mutatás az megy, mert azt könnyű. A csürhemagatartásra hajlamosak zabálják is.

"Mit is kell nekem megköszönni neked? Hogy összetört a kocsim??? "

Ezt csakis a szabályszegőnek köszönheted. Ha ezt sem látod, akkor tényleg kár folytatni ui. jogi értelemben vett felkészültséged láthatóan igencsak hiányos. :P

Előzmény: tpapa (265870)
Khelben Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265879
mit nem mondanék el? hogy szabályosan balra akartam kanyarodni? miért ne tenném?
Előzmény: Alex Raps (265869)
tpapa Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265878

OFF 1, Szituáció-függő. (Tudod, alkalmazkodó-képesség.) :oP

2, Semmi gond. ;o) ON?

Előzmény: Alex Raps (265876)
soonó Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265877
Tudom , hogy nem voltam ott hétköznapi, sőt elég természetellenes, és lehetetlen helyzet, hogy nem indult kulcsfordításra . Többször végig is gondoltam, hogy megyek, nem megyek, megyek..........aztán rohadt messze volt még a haza, tehát mentem. Nem sok esélyt láttam de összejött.
Előzmény: mzdude (265871)
Alex Raps Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265876
Ha nem így cselekszel akkor hogyan és miért pont úgy? Amúgy meg bocsi hogy azonosítottam az általad bemutatott közlekedési magatartást kenddel! :)
Előzmény: tpapa (265866)
tpapa Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265875

OFF Ha nem vesszük figyelembe azt az apróságot, hogy ki is volt szabálytalan.

Mert ha igen, akkor a történetet ide illesztve az úgy néz ki, hogy Khelben a dudálástól ijedtében a kormányt elrántva az árokban végzi, ő hal meg és a kisbuszos azóta is börtönben ül. A többi stimmel... ON?

Előzmény: Alex Raps (265873)
Alex Raps Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265874
Egy frászt! Addig tartsd ki neki az ablakodon a középdő újjadat amig látja! :))
Előzmény: Khelben (265798)
Alex Raps Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265873

Na. Akkor nagyjából jól mondom vazz. Nem?

Előzmény: malenykij polgar (265782)
tpapa Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265872
OFF ON-Topic. ;o) ON?
Előzmény: soonó (265868)
mzdude Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265871
Azért gondolom érzed, hogy nem ezek a hétköznapi helyzetek. Ahogy a menetiránnyal szemben összerakott szartaposó esete is, mondjuk úgy, kevéssé volt életszerű. :)
Előzmény: soonó (265868)
tpapa Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265870

OFF Amúgy a "kísérletem" elérte célját. Te elvitted a gondolat fonalát oda, ahol a jogsértőnek már több joga van, mint a jogszerűnek (hiszen -szerinted- utóbbinak be kell tartania a kötelességeit és le kell mondania a jogairól egy olyannal szemben is aki ezt nem teszi). Mire én elvittem (vissza) a fonalat oda, hogy mi lenne az elméletileg abszolút helyes az adott helyzetben. Erre te (és Tie is) úgy felzúdúltál, mintha legalábbis ráddőlt volna valami. :oDDD

Ebből egy dolog látszik tisztán: jobban szereted a jogokat, mint a kötelezettségeket. Nincs ezzel semmi baj, sokan vannak még így. De a többség mégis belátja, hogy ezek együtt járnak. :oP

Visszatérve a gyakorlathoz a visszatolatás kérdése addig kérdés, amíg én be nem állok mögéd. Onnan már csak ő tud (és fog is) visszatolatni. Hacsak meg nem várja Gorcsevet (aki Bihus után ér oda), mert azon a ponton túl nem lesz mivel (sem miért) visszatolatnia. :o)))))))))))))))))

Avagy nézzük a te megoldásodat: te elengeded, ezért ő fullgázon jön szembe a forgalom szabályos irányával, én a neki balkézre eső mellékutcából kikanyarodva összeütközöm vele. Ami nem történt volna meg, ha te visszafordítod. Mit is kell nekem megköszönni neked? Hogy összetört a kocsim??? :oP ON?

Előzmény: Alex Raps (265865)
Alex Raps Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265869
Azt már nem tudhatod és éppen ezért ha abból mégis baj lesz, akkor Téged egyértelműen felelősség terhel. Persze tudom hogy sem a röndérnek sem pedig a bírónak a baleset eme momentumát sohasem mesélnéd el, de gondolj abba bele hogy vajon miért is nem. ;)
Előzmény: Khelben (265778)
soonó Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265868
Jaj úgy felfújjátok ezt az egyirányú témát.

Egyik nap a Ráth Gy utcában csöveztem. Még aludtam az autóban, a hűtőtáska frankón kiszívta az akksi belét.
Riasztás érkezett, fordítom a kulcsot sekép sehang.
Hála istennek ezek a modern elektromos autók nem indulnak egy kis betolással. Az emelkedőnek felfelé álltam, gondoltam gurulok hátrafelé 10 métert oszt indul. Nem indult.
Tehát meg kellett fordulni. A Kékgolyóig legurultam tolatva, Kékgolyóra emelkedőre felfelé felgurultam lendületből Y fordulva, le a Ráth Györgyön, szerencsére este volt, így láttam volna messziről ha jön valaki, így szembe jól felgyorsultam legurultam beindultam, de nagyon gáz volt, mert ha akkor bejön valami IQ fighter és azt mondja jogosan , hogy takarodjak, akkor maximum széttárom a kezem, viszont mögötte össze gyűlik néhány autó, és kész a káosz :)))
Alex Raps Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265867

A szabályszegőnek természetesen vannak a közlekedés résztvevői által megvonhatatlan jogai és "csak" a kötelességeit nem tartja be, de ha Te jogkövető akarsz lenni akkor Neked a jogaidat és a kötelességeidet is be kell tartanod. Ez utóbbi igen hálátlan feladat amikor a veled kekec magatartással bánó autóstársaddal szemben szeretnél fellépni és ennek okán ott a csábítás a kötelességeid* figyelmen kívül hagyására. Ha kibírod akkor különb vagy a másiknál, ha nem akkor meg ugyan olyan vagy csak másképpen.

*KRESZ 3. mondata

Előzmény: Khelben (265788)
tpapa Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265866

OFF Már te is ezzel jössz??? Ki mondta, hogy én így viselkedem? Arról volt szó, hogy mi a jogszerű, elméleti megoldás, mert te állandóan erre hivatkozol.

Ui.: Felőlem annyit költesz (feleslegesen) jogászra amennyit csak akarsz, nekem nincs szükségem rá. :oP

Előzmény: Alex Raps (265865)
Alex Raps Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265865

"Te egyszerűen konformista megoldást akarsz ráerőltetni másokra. "

Akar a gyíkom. Ha azt akarnám, akkor már az első ellenvéleményre úgy reagáltam volna mint ahogyan hülyegyerekkel beszélni szokott az ember.

"Mielőbb tovább akarsz haladni anélkül, hogy megoldottad volna a problémát, vagy felelősséget vállalnál a további következményekért."

Dehát tpapa! Ha az én magatartásom okán nem áll egy pillanatra sem a forgalom*, akkor nem lehet éppen az a megoldás, hogy elengedjük? A felelősség kérdése pedig csakis a szabálysértőé, rád, rám, Bihusra nem tartozik.

De bogozhatnánk tovább is. Megyek az egyirányúban szabályosan és Hobbitunk jön szemből. Úgy viselkedek mint Te, vitatkozás, rendőrhívás szűk 1,5-2 óra várakozás az intézkedésig, stb. és közben jösz Te és beállsz mögém, majd jön Bihus és rögtön utána Gorcsev, stb. Biztosss örülni fogsz a kialakult helyzetnek. Már mint hogy önkéntes rendőr módjára vissza akarom kergetni azt aki úgy sem fog és ezért nem tudsz menni a dolgodra. Tényleg életszerű. :)))

Nézzük a másik verziót. Megyek>szemből befordul a hobbit, Sanya behúzódik egy parkolóhelyre erre hobbit el, majd az utcából kihajt és rá pár percre jösz Te és nem töltöd ott a délelőttöt. -:-)

Szerintem ne zárkózz el a felkínált lehetőség elől és menjünk el együtt ahhoz a közlekedési jogászhoz.

*a forgalom fő feladata a haladás

malenykij polgar Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265864
Ez garantáltan igaz. A kollégám vénembertöl vette 4 éve. A kollégát és a vezetési stílusát ismerem. Arra is lusta meg balfék, hogy csaljon. Azért adja el, mert nyert a casinoban egy Mégane CC-t és így már három kocsija lenne. (Én a rönót adnám el.)
Előzmény: lakos (265859)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265863
Suzuki. Ennyi elég, nem? Budapesten minden út egy kaland:))) (csak úgy szökik a vérnyomás, emelkedik az adrenalinszint, gyorsul a pulzus:)
Előzmény: lakos (265861)
tpapa Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265862
OFF Arról nem tehetek, hogy te képzelődsz... :oP ON?
Előzmény: Tie (265812)
lakos Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265861
Ennyi információ azért még kevés a kalandhoz.
Előzmény: Törölt nick (265860)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265860
Az enyém is eladó. Kaland:)))
Előzmény: lakos (265849)
lakos Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265859
"130.000 km)"

Nem tudom pontosan melyik ország az, de ott még az is lehet, hogy igaz...:)
Előzmény: malenykij polgar (265857)
malenykij polgar Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265858
Elírtam: E 220 C
Előzmény: malenykij polgar (265857)
malenykij polgar Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265857
Ilyet az autóklub nem fog vállalni, föleg nem egy 90 perces vizsgálat után. Ez olyanokra elég, hogy a fö egységeket lecsekkolják, fényezés vastagságának mérése, kipufogógáz mérés, stb. Ha valakit érdekel, megírom a tapasztalatokat. Én egy 94-es Mercedes E 200 C-vel szemezek (130.000 km).
Előzmény: cyd (265855)
lakos Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265856
E30-nál nincs kompromisszum, esélye nincs ha nem piros:)
Előzmény: cyd (265854)
cyd Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265855
Nem, hanem a jónak állított váltó mondjuk két nap múlva beszarik, vagy valami hasonló dolog ami tettenérhető. Természetesen nem teljeskörű csak pl. kedvezmény a javításából vagy valami. Mondjuk nem tudom mennyire kivitelezhető egy ilyen.
Előzmény: malenykij polgar (265853)
cyd Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265854
Nem. De egye fene, engedek belőle 90.000 Ft-ot :)
Előzmény: lakos (265852)
malenykij polgar Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265853
Hogy érted? Hogy a vizsgálaton észlelt rohadt kipufogó garantáltan rohadt? Nem értem a kérdést.
Előzmény: cyd (265850)
lakos Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265852
piros??
Előzmény: cyd (265851)
cyd Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265851
Ja, akkor vedd meg ennyiért az enyémet :)
Úgyis E30-ért sírt a szíved nemrég :)
Előzmény: lakos (265849)
cyd Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265850
Jó kérdés. Passzolom.
És a jegyzőkönyv alapján vállalnak valamilyen minimális garanciát/kezességet az átvizsgált dolgokra?
Előzmény: malenykij polgar (265847)
lakos Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265849
mondom, hogy egyszer élünk:)
Előzmény: cyd (265848)
cyd Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265848
"Kicsit" drága.
Előzmény: lakos (265845)
malenykij polgar Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265847
Én külföldisztánban élek és most pénteken viszem a helyi autóklubhoz a vásárlásra kiszemelt autót átvizsgálasra. Ennek a vizsgának itt jó híre van, kb. 90 perces az átvizsgálás és kapok egy jegyzökönyvet, valamint egy értékbecslést. Ezzel lehet menni alkudozni az eladóhoz. Persze nem minden eladó megy bele az átvizsgálásba. Az otthoni autóklubnak is van ilyen szolgáltatása?
Előzmény: cyd (265836)
lakos Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265846
"csak gond lehet majd az eladással."

Azzal csak gond lehet. De majd kivárjuk a 18. életévet, igazi tartós teszt lesz:)

Előzmény: robicsek (265844)
lakos Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265845
Előzmény: lakos (265841)
robicsek Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265844

persze, mé ne lehetne, bárki lehet tulajdonos, egynapos gyerek is. (enyém má vagy 5 évesen adót is fizetett....)

csak gond lehet majd az eladással.

Előzmény: lakos (265837)
lakos Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265843
Ez nem az, ez egy másik!:)
Előzmény: Törölt nick (265840)
robicsek Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265842
kb kétévente eccer beprobálok valamilyen alkoholmenteset, de mindig megfogadonm, hogy utoljára. ha nem akarok alkoholt inni, akkor iszok ásványvizet, ha meg sört, akkor rendeset.
Előzmény: Jahno (265822)
lakos Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265841
Lehet, hogy végül is racionális döntés lenne, mint mindenféle családi autókkal kísérletezni, amikkel ugyanúgy szívok. Legalább valami élmény is legyen az autózásban:)
Előzmény: Törölt nick (265839)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265840
160-170et?! A 210et:)))
Előzmény: lakos (265838)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265839
Vegyél egy 80as évekbeli Alfa GTV-t és kész, egyszer élünk:)))))
Előzmény: lakos (265831)
lakos Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265838
Ennek az opelnek addig is pedig kitaposom a belét. Mellesleg meg is lepődtem, hogy fullra pakolva, 4 fővel, klímával, milyen korrektül tartja a 160-170-et (az óra szerint, amúgy mittomén) 1.4-es létére (na jó emelkedőn azért nem). Bár lehet, hogy a motor nem gondolja ezt annyira korrektnek...:)
Előzmény: lakos (265837)
lakos Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265837
Minimum két független szakértő bevonása nélkül én már el sem indulok autót venni:)

A 3 éves lányom nevén lehet autó?

Szerintem nemcsakhogy üzembentartó lesz a feleségem, de vezetni is majd ő fogja, én meg meghúzom magam a hátsó ülésen és igyelszem észrevétlen maradni az autó lelke előtt:)
Előzmény: cyd (265836)
cyd Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265836
jöhetnek az ellenérvek:)
Nagyon kibasznék veled, ha azt mondanám, hogy vedd meg? :)
De mindenképp keríts valaki hozzáértőt, aki megnézi előtte. De legfőképpen
- a lányod nevére vedd
- a feleséged legyen az üzembentartó és ő is adja át a vételárat
- Te pedig mindig óvatosan közelíts az autó felé, becézd, szeresd
Fenti módszerekkel hátha több szerencséd lesz autótéren.
bárány Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265835
Mondjuk min. 10x annyit kell inni belőle, mint az alkoholosból, mert 0,5% alatt kell tartani az alkoholtartalmát.
Előzmény: malenykij polgar (265830)
lakos Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265834
Nem most, kicsit később, csak tervezgetek. Egyébként meg elverte a jég a fényezést...
Előzmény: mzdude (265832)
lakos Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265833
Nincs különösebb trükk ugyanolyan boltok, mint a többi butik, folyamatosan hozzák a gagyi ruhát, cipőt stb, és az tkp. a rendes ár, amiért eleve is el akarják adni. Csak így csalogatják be a vevőt.
Előzmény: Jahno (265829)
mzdude Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265832
De hiszen most újítottad fel az Astrát, csak nem akarod elpasszolni? :)
lakos Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265831
Mellesleg rég volt már szó az autóvásárlási terveimről:)
Szóval úgy látom, hogy a kilátásokat és egyéb körülményeket figyelembe véve lejjebbe kell szállítanom az igényeimet, mármint anyagi téren elsősorban. Úgyhogy most a Toyota Carina E vetődött fel mint lehetőség 97-98 körüli olyan 1.2-1.3 M körül vesztegetik az ilyeneket. Mondjuk elég sok a km bennünk, de megbízhatónak mondják sokan. Klíma is van, tetszik is, elég nagy is, jöhetnek az ellenérvek:)

(ps. Range-t majd később veszek!)
malenykij polgar Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265830
OFF:
Az alkoholmentes is tartalmaz alkoholt. Be lehet töle rúgni, csak megfelelö mennyiséget kell szipkázni belöle.
ON
Előzmény: lakos (265817)
Jahno Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265829
Abból a boltból van egy a Király utcánál is, egy éven át tolták a kezembe a szórólapot, miszerint 90%-os leértékelés, végkiárusítás. Gyanítom nem a készletük volt ilyen nagy, de sosem értem rá bemenni körbelesni, most meg már nem szórólapoznak. Ez van, sosem fogom megtudni a trükköt :-/
Előzmény: Törölt nick (265825)
MC Szasza Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265828
Azokon a konkrét helyeken lehet, hogy értelmetlen, én nem tudom. Csak a hozzászólásodból nekem az jött le, hogy a buszsávnak szerinted csak akkor van értelme általánosságban, ha előbb váltó lámpája van nekije.
Előzmény: Tie (265818)
lakos Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265827
"két hónapja minden nap ma bezár a bolt és végkiárusítás van."

Két hónapja??

10 éve!!! És ugyanazok a boltok! boltbezárás, készletürítés, felújítás, profilváltás miatt, teljes végkiárusítás, 80, 90%, és csak ma! évek óta:)
Előzmény: Törölt nick (265825)
lakos Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265826
A mindenkori közösségnek is van "nevelő", normabetrató szerepe. Mindig is volt, csak a mai modern "atomizált" társadalmakban ez egyre gyengébb, lazább. Épp ennek jele az is, hogy szinte mindenki valaki mástól (azaz: az óvónénitől, anyukájuktől (a jó édes), meg apukájuktől, meg a feletteseiktől, vagy a hatóságoktól) várja el, hogy a normaszegőkkel szemben történjen valami.
Csak azt felejtjük el, hogy ezek az elemek bizony mind-mind a közösség részei ám.
Egy régi, szigorú társadalmi kötöttségek között élő pl. falusi kisközösségben, bizonyos cselekedetek egyszerűen elképzelhetetlenek voltak. És nem azért mert jött a csendőr és elvitte, vagy megbüntette az illetőt (bár nyilván volt ilyen is), de ennek sokkal kisebb volt a szerepe, mivel maga a közösség baromi erős elvárása, nyomása önmagától akadályozta meg a deviáns cselekedeteket. Illetve ha mégis valaki kilépett a szabályok közül, az gyakorlatilag teljesen ellehetetlenült az adott közösségben, bármiféle hivatalos eljárás nélkül.
Ma ez, pláne egy nagyvárosban szinte abszolúte nem létezik. A 60-as években pl. ha valaki eldobott egy szemetet a körúton, akkor arra majdnem biztos, hogy rászóltak. Nem feltétlenül a rendőr, hanem a többi járókelő.
Előzmény: Tie (265821)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265825
Be is b@szna, ha bekopognának:)
De az utcán/aluljáróban rendszeres. Én kb. annyival intézem el, hogy sietek. (ami mondjuk korrekt, mert minden reggel kések:) Na most ez után még erősködni szoktak, de az már nem érdekel, nem vagyok én nyelvtanár.
Ellenben a szórólapok nagyon jók. Az Astoria és a Blaha között két hónapja minden nap ma bezár a bolt és végkiárusítás van.
Előzmény: Tie (265792)
lakos Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265824
Akkor az már alkoholmentesizmus :)
Előzmény: Jahno (265822)
Tie Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265823

A biztonsággal, és célszerűséggel eleve összeegyeztethetelen dolog nekiállni magyarázni, netán összetűzésbe keveredni bárki ostobával. Nem segíti előre sem a biztonságomat, sem a haladásoma, tehát nem dolgom.  

Vannak erre hivatott emberek (rendőr, pszichiáter), kezelje ő a hülyét.

Előzmény: Tie (265821)
Jahno Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265822
Az, hogy ízlik nem ízlik annak szerintem nem sok köze van az alkoholizmushoz, legfeljebb utána, mert ha ízlik, akkor rábukok a bótban :-)
Előzmény: lakos (265817)
Tie Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265821

De kérdem: ha nálam nem helyeződik előbbre a gyorsaság a biztonságnál, akkor mi dolgom is nekem, hogy neveljem azokat, akiknél igen?

Nevelje őket a tanítónéni, az óvónéni, anyukájuk (a jó édes), meg apukájuk, meg a feletteseik, vagy a hatóság, rosszabb esetben az élet.

Előzmény: Tie (265820)
Tie Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265820
Vitathatatlan.
Előzmény: lakos (265819)
lakos Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265819
Az anómia igazából tényleg ott kezdődik, amikor a gyorsaság, a minél hamarabb odajutás előrébb helyeződik a biztonság szempontjánál az értéksorrendben. és ez egyre inkább megfigyelhető.
Előzmény: Tie (265816)
Tie Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265818

Két buszsávot említettem, az egyik a fő utcán volt, a másik a tabán mellett... egyiknél sem volt olyan dugó sosem, ahol rostokolni kellet volna a busznak, ha két sávon is megy a forgalom.

A tabánban kb. 300 méterre csináltak pl. buszsávot, tökéletesen értelmetlenül, mert nem volt zöldhullám, és ha elindultál a lámpától a síneken át, akkor a másik lámpa ugyanúgy megfogott a margit hídi felhajtó előtt. Az pl. a tökéletesen értelmetlen seggfej buszsáv volt.

Előzmény: MC Szasza (265815)
lakos Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265817
Az alkoholizmusnak az már egy súlyosabb formája, amikor már az alkoholmentes sör is ízlik. Még komolyabb a helyzet, amikor valaki az alkoholmentes sörtől be is rúg! Létező jelenség (saját szememmel láttam), amikor valaki tévedésből alkoholmenteset vesz, nem veszi észre és emlékezetből rúg be:)
Előzmény: MC Szasza (265814)
Tie Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265816

"közlekedésre lefordítva a cél a valahova eljutás (autóval pl. és minél gyorsabban), és az egyén számára (az egyén szempontjából nézve) a rendelkezésre álló keretek (szabályok) ezt alapvetően korlátozzák"

Van egy súlyos hiba a gondolatmenetedben.

A cél nem a minél gyorsabban eljutni valahová. Ebben valóban korlátoz a KRESZ.

A cél az, hogy minél gyorsabban, DE MINDEKÉPPEN BIZTONSÁGOSAN eljutni valahová. A biztonság mindig előbbrevaló a sebességnél. Akkor vagy hatékony, ha biztonságosan, de a lehető leggyorsabban jutsz el a célhoz.

És ebben már a KRESZ nem korlátoz. Legalábbis többnyire nem.

Ofkoz mindig előfordulnak szituációk, ahol a jogszabályok felülbírálandók.

Pl. szabálytalanul, másodiknak parkolót záróvonal átlépésével kerülni, stb.

Előzmény: lakos (265811)
MC Szasza Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265815
Szerintem a buszsáv lényege nem az előbb váltó lámpa (arra csak ott van szükség, ahol a busznak után be kell sorolnia a belsőbe), hanem hogy ne kelljen a dugóban rostokolnia a busznak.
Előzmény: Tie (265813)
MC Szasza Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265814
Jól van, tudjuk, hogy alkoholista vagy, nem kell mindig bizonygatni. :)))))
Előzmény: Jahno (265797)
Tie Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265813

Az, hogy értelmetlen a busszsáv létezése, ha nem gyorsítod meg előbb beváltó lámpával, mert semmi, de semmi előnyt nem szerez a busznak.

Előzmény: MC Szasza (265810)
Tie Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265812

Hát, ha itt állampolgári jogokról maszlagolsz nekem, egy alapvetően célszerűségről szóló tevékenység kapcsán, akkor igenis az a helyzet, hogy nem vallod be nekem, nekünk, másoknak, hogy önző vagy.

Ergo magadnak sem vallod be. Csak akkor vallhatod be egy vonásodat másoknak (legyen az pozitív, vagy negatív), ha elfogadod azt magad is, így működik.

"Attól,  hogy kialakult és működik is, még nem lesz feltétlenül jó."

Miért nem lesz jó? Mi olyan motívum van benne, ami megkérdőjelezi a helyességét? Ha valami működik, akkor az úgy jó. Működik? Működik. Akkor?

Előzmény: tpapa (265808)
lakos Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265811
"anómia (tehát normakonfliktus) alakul ki, amikor kulturálisan elõírt célok (pl. anyagi javak megszerzése) és az ezek eléréséhez szükséges intézményesített, legitim eszközök között ellentmondás vagy szakadás van. Ez a helyzet feszültséget teremt a társadalomban bizonyos pozícióban levõ olyan egyének céljai és eredményei között, akiknek hozzáférését az elfogadott eszközökhöz súlyosan korlátozzák vagy megtagadják"

közlekedésre lefordítva a cél a valahova eljutás (autóval pl. és minél gyorsabban), és az egyén számára (az egyén szempontjából nézve) a rendelkezésre álló keretek (szabályok) ezt alapvetően korlátozzák
MC Szasza Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265810
Nagyon nem értem, mi köze a buszsáv lámpájának ahhoz, hogy bunkóság-e vagy sem jogtalanul használni a sávot.
Előzmény: Tie (265787)
cyd Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265809
Milyen autópályán? Egyirányúban :)
Előzmény: MC Szasza (265805)
tpapa Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265808

OFF Attól,  hogy kialakult és működik is, még nem lesz feltétlenül jó. Egyszerű.

(Mellesleg ki mondta, hogy nem vagyok önző, meg nem vallom be, meg magamnak se??? He??? Te meghülyültél. Vagymi.) :oP ON?

Előzmény: Tie (265807)
Tie Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265807

Akkor félreérthettem ezt a mondatodat:

"vagyis végső soron megint szabályozott lesz a kérdés, csak máshogy. (Aki nem érti, próbálja ki, hogy araboknál vezet és akkor majd megérti!) "

Nekem ez azt jelentette, hogy bár ott nem a jog szerint megy a dolog, de valami szabályozás mégiscsak kialakult, valami önszervező valami, és működik, tehát mégiscsak jó...

Ha félreértettem, akkor magyarázd plíz.

Előzmény: tpapa (265803)
Tie Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265806

Nem, nem feltétlenül.

Szabályosan is lehet hülye az ember.

Pl. aki délután kettőkör bevállalja a körutat, mer hülye. Szabályos, de hülye, és nem célszerű. Van millió másik útvonal, amin százszor gyorsabb, célszerűbb lehet, és semmivel sem szabálytalanabbul. Sőt, éppolyan 100%-ig szabályosan.

Előzmény: Khelben (265802)
MC Szasza Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265805
Mindenki szembejön az autópályán, mi? ;)))
Előzmény: Alex Raps (265769)
Tie Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265804

"Ha mindenki így csinálná, nem lenne az."

Nem is vitatom. Ha mindenki csinálná, akkor valami egészen más volna a célszerű.

Egyszerű példát mondok:

Váci út. Három sáv. Elméletileg ugye a legbelső sávban lehetne a leggyorsabban haladni. De mivel mindenki ott próbálkozik, ezért nem ez lesz a célszerű, hanem a szélsőben menni, mert gyakran az a leggyorsabb.

A célszerűség effektíve cselekménye mindig változik. Alkalmazkodni kell a helyzetekhez, meg kell egy kis kreativitás, és kész. Van aki tud hatékonyan közlekedni a városban, meg van, aki a térképen csak a vastag utcákat ismeri, és nem tud hatékonyan közlekedni.

Most őszinén, akkor nekem le kéne állnom megtanítani nekik a mellékutcák használhatóságát is? Na neee...

Előzmény: tpapa (265799)
tpapa Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265803
OFF Nos a válasz nem. Határozottan. :oP ON?
Előzmény: Tie (265800)
Khelben Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265802
"akik képtelenek célszerűen, "kreatívan" közlekedni,"

tehát betartják a kreszt, mi?
Előzmény: Tie (265800)
Tie Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265801

Értem én, amit mondani akarsz, hülyítelek, mert más oldalról nézzük a helyzetet.

Én deklaráltan önző vagyok, te meg... te is, csak nem vallod be, még magadnak sem.

Vállalom, hogy önmagamért közlekedek, a szükséghez, és a lehetőségekhez mérten szabályosan.

És alapvetően a biztonságra törekedem, nem pedig arra, hogy a többiekkel mi van. Azzal is foglalkozom, de sokkal kisebb mértékben, mint a biztonsággal, és a saját boldogulásommal.

Ennyi a sztori.

Ha mindenki így csinálná, és azért nem tudnék haladni, akkor majd megint váltanék, és valahogy máshogy csinálnám. Úgy, ahogy azt az az adott helyzet megkívánja, ha célszerűen akarok haladni.

A félreértés ott van, hogy a célszerűség mindig helyzettől függ.

Ha mindenki gyorshajt, és szabálytalankodik, akkor lehet, hogy nem az lesz a "célszerű" megoldás, ami most célszerű lehet. Nem KONKRÉT dolgokról van szó, hanem cél-elvekről. A cél-elv a célszerűség. Hogy a célszerűség mikor mit jelent, azt mindig a helyzet, a körülmények, és persze a többi játékostárs szerepe is meghatározza.

Előzmény: tpapa (265799)
Tie Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265800

Ez szép ellentmondás, amit összeraktál egy hsz-ben.

Most akkor mégiscsak működik önszabályozóként, szabálytalankodókkal (lásd araboknál)? Akkor mégse lesz olyan nagy baj? Vagy csak rövid ideig lesz nagy baj, amíg "szelektálódik" a most jogsival rendelkező birkák azon halmaza, akik képtelenek célszerűen, "kreatívan" közlekedni, mert egyszerűen hülyék hozzá, és utána működni fog a dolog?

Előzmény: tpapa (265796)
tpapa Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265799
OFF Épp az előbb válaszoltam. Tehát maradva a buszsávnál: amíg te vagy a kevés szabályszegő egyike, számodra célszerűnek tűnik. Ha mindenki így csinálná, nem lenne az. Javaslom a játékelmélet tanulmányozását a kérdés jobb megértéséhez... ON?
Előzmény: Tie (265794)
Khelben Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265798
a közlekedési szabálysértések 99%-át valójában köszönjük meg az illetőnek?
Előzmény: Tie (265791)
Jahno Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265797

Hőőőj, itt Oktogonnál is van egy arc, az is vaéami tanokat hirdet, éppen ezért rutinból szaladok el az összes mellett. Most viszont az egyik utánamszólt, hogy de fiatalember, szereti a sört? Hoooopppááá, nézzük csak meg közelebbről :-)

Aztán jól felmértek, meg alkmenteset kóstoltattak, meg el kellett mondani mindenféle véleményeket, de aztán olyat egy sörre, hogy mennyire innovatív, meg csak különleges alkalmakra való, meg nagyobbnak tűnök mások szemében ha ezt iszom azért érdekes megfogalmazások. Azé benyomtam a mintadarabot tövig, mert nemárne, és útravalónak kaptam 2 dobozzal :-)

Mondjuk a listán nem volt Franciska, de be kellett ikszelni, hogy elmúlt 4 hétben milyen söröket ittam. Mondtam a néninek, hogy akkor tessen leülni pár percre, oszt elsorolom, hogy mit nem ittam, mert az úgy csöppet rövidebb :-)

Meg mutattak egy mintadarabot, ami szerintem alkmentes volt, de szégyeszemre nem tudtam milyen gyártmány. Lehet azóta a Póló fejlődött, vagy valami, mert ízre/színre teljesen ott volt, ahol lennie kellett, csak nem árulták el a márkáját, engem meg esz a méreg, mert télleg jó volt.

tpapa Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265796

OFF Folytatva az előbb megkezdett gondolatot, baj csak akkor van belőle, ha hirtelen mindeki így csinál. Vagy legalábbis elég sokan. De akkor nagy. (A baj.)

Ez a helyzet a szabályokkal is. A rendszer elbír néhány szabálytalankodót. Túl sokat nem. Akkor jönnek be az íratlan szabályok, vagyis végső soron megint szabályozott lesz a kérdés, csak máshogy. (Aki nem érti, próbálja ki, hogy araboknál vezet és akkor majd megérti!) ;o))) ON?

Törölt nick Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265795

NA PONTOSAN ERRŐL VAN ITTEN NAGY BASZÓ KÉREM SZÉPEN !!

Minden más csak felesleges bonyolítás.

Pont.

Előzmény: Tie (265767)
Tie Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265794

Kérdés: törvényszerű, hogy néha célszerűnek látszhat, vagy lehet is célszerű?

Előzmény: tpapa (265793)
tpapa Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265793
OFF "Szerinted konformizmus, szerintem célszerűség." - A konformizmus az egyén szintjén legtöbbször célszerűnek látszik, nincs itt semmi ellentmondás. ON?
Előzmény: Tie (265777)
Tie Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265792

Ügyes taktika:

Bekopog az öreg házaspár, hogy "jónapotkívánok, Jehovatanúivagyunk..."

és itt közbeszólsz széttárt karokkal, hogy "Mi is..."

És vége is a beszélgetésnek. :)

Mindenkivel működik, használd egészséggel, szívesen. ;-D

Előzmény: Törölt nick (265789)
Tie Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265791

Marhaság, ez elmélet-gyártás. Ez okkeresés.

Olyan nincs, hogy valaki csak azért szabálytalankodik, mert épp ahhoz van kedve.

Aki szabálytalankodik - még ha olyan módon is, amikről itt beszélünk -, annak oka van.

És ha elgondolkozna rajta, akkor a nyakam rá, hogy  a99%-a arra jutna, hogy azért szabálytalankodott, mert az a megoldás volt a leggyorsabb, még biztonságos megoldás.

Ok, és cél nélkül senki nem tesz semmit.

Főleg nem a közlekedésben!!!

Előzmény: cyd (265785)
tpapa Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265790
OFF Miért??? Volt amikor elmozdult innen??? Vazzeg, én meg pont nem figyeltem akkor!!! :oDDDDDD ON?
Előzmény: Khelben (265788)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265789
Hát vazze, kb. napi másfél órát tömegközlekedek, úgyhogy ennyire nem vagyok bátor, bérletet veszek. No kb. két hónap alatt először kérték, otthon is hagytam....
Nem azért a párszáz fortintért, de olyan ideges lettem...
(Lépek kettőt az ellenőrtől, már oda is jön hozzám egy nő, hogy hallgassam meg, egy perc, tiszteljem már meg azzal hogy meghallgatom. Na mondom tetézzed nyugodtan)
Khelben Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265788
megint visszatértél oda, hogy a szabályszegőnek jogai vannak, a szabályosnak meg csak kötelezettségei.
Előzmény: Alex Raps (265784)
Tie Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265787

A kettő nem zárja ki egymást. A célszerűség is lehet tahóság, de nem minden esetben az.

Gondolok itt pl. a mostanában divatos sárgával felfestett buszsávokra, pl. a Tabán előtt, vagy a Fő utcán.

Legalább állítsanak hozzá külön lámpát, mert úgy semmi értelme nincs, hogy együtt indul a többi sávval... Ott baromság, leszarom, végig is mentem rajta minden nap kivétel nélkül.

Adott helyen viszont már tahósággá válik, és nem csinálom, pl. a Deák Téren, ahol a 4-es buszt engedi el előbb, hogy keresztül tudjon menni a sok sávon, hogy visszafordulhasson.

Ezért írtam - talán nem elég hangsúlyosan -, hogy normális keretek között, de alkalmanként akár szabályokat áthágva.

Pl. záróvonal átlépése, ha nem akarom megvárni, míg a taxis b.ssza az anyját az út szélén, esetleg tolatással megoldani az egyirányúba szemből behajtó hülye hülyeségét, kintfelejtett 30-as táblát ignorálni, és így tovább. Nyilván nem arról beszélek, hogy virslinyakú gengszter-tapló módjára menni tökön-paszulyon keresztül, semmibe véve a többiek ugyanilyen, közlekedési célját, hanem hogy - és akkor most hangsúlyozom -, normális keretek között, és a biztonságot első helyen tartva hatékonyan, gyorsan közlekedni.

Előzmény: Khelben (265780)
tpapa Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265786
OFF Ebben az esetben az egyéni érdek ütközik a közérdekkel. :oP ON?
Előzmény: Khelben (265780)
cyd Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265785
De épp a múltkor volt itt a felmérés, hogy buszsávot ki mennyire tartja be, satöbbi. Ott is nagyjából ez jött ki...
Szeretem mikor önigazolod magad. Az hogy a többség bevallotta, hogy pölö átlépi a záróvonalat, az nem azt jelenti, hogy ők milyen jófejek ebből a szempontból, mert mindig, minden körülmények között haladnak a dolgukra.
Egyszerűen annyit jelent, hoyg szabálytalankodnak időnként és van gerincük ezt bevallani is.
Elméletet - szokás szerint - megint csak Te gyártasz hozzá.
Alex Raps Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265784
Ott vagy alapvetően tévedésben hogy nem résztvevője a forgalomnak az aki szegi a szabályt, pedig a KRESZ irányelvei erre vonatkozóan külön említést sem tesznek, tehát a számodra mindenképpen résztvevője a szabálysértő a forgalomnak azaz csakis a KRESZ harmadik mondatában foglaltakat alkalmazhatod vele szemben.
Előzmény: Khelben (265737)
Bys Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265783

"Mire? Mire? Mire?"

Mire 3at számol... :)

Előzmény: lakos (265781)
malenykij polgar Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265782
A németországi történet halálesettel végzödött. Olyan tempóban ért az elözést vérehajtó hölgy mögé, hogy az ijedtében félrerántotta a kormányt, a kocsi elszállt, a hölgy és kétéves gyermeke meghalt. A tesztpilóta egy év felfüggesztettet kapott.
Előzmény: Alex Raps (265768)
lakos Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265781
"A kérdés, hogy "Mire?"."

Hát ez az. Sokmindenre, amire a használója nem is gondol:)
Előzmény: tpapa (265775)
Khelben Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265780
buszsávban nyomulni akkor nem tahóság hanem célszerűség?
Tie Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265779

Mondhatnám így is:

deklaráltan önző vagyok, és nem érdekel, ha a hülye hülye marad. Számomra a fontos az, hogy ÉN eljussak a célomhoz normális keretek között.

Ha közben hülyének hagyok három hülyét, nem fogok sírva összeroskadni, hogy ma is társadalomellenes rohadék voltam.

Vót egyszer egy mondás amúgy: A hülyéknek nem jár demokrácia.

Nem tudom, hogy ez hogy jön ide, de majd kibogozzátok. Én megyek közlekedni. :)

Khelben Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265778
"aki egy síma mások által alkalmazott indexhasználat okán belehajt a szembe lévő árokba az ideggyenge és mint olyannnak jogsija sem nagyon lehet."

ugyanez vonatkozik arra is, aki az előtte haladó autó 10 centis oldalirányú helyváltoztatása esetén teszi ezt.
Előzmény: Alex Raps (265776)
Tie Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265777

Szerinted konformizmus, szerintem célszerűség.

Azért ülök autóba, mert dolgom van, ahová mennék vele. Brahiból nem autózom. Illetve városban nem. A terepezés brahiból való autózás, ott viszont nincs ilyen probléma, mer kevesen vagyunk ott.

Szóval ha autóban vagyok, azért csinálom, mert haladni akarok. Innentől, ha bármi megoldás egyszerűbb, egyértelműbb, gyorsabb mint a szabályos, jogkövető, és még ráadásul BIZTONSÁGOS is, akkor habozás nélkül azt fogom választani.

Nem azért ülök autóba, hogy állampolgári kötelességeimet gyakoroljam, nem hívogatok rendőrt, ha valakit gyorshajtani látok, nem hívok közterületest, ha valakit tilosban parkolni látok, szarok az állampolgári kötelességeimre, ha azok LASSÍTANAK a haladásomban. Márpedig vezetés közben telefonálni egyértelműen lassít.

Leszarom az összes ilyen marhaságot, egyszerűen igyekszem célszerűen, ésszerűen, biztonságosan eljutni a dolgomra. Ha néha ez nem sikerül szabályosan, hát leszarom.

De épp a múltkor volt itt a felmérés, hogy buszsávot ki mennyire tartja be, satöbbi. Ott is nagyjából ez jött ki. Az épeszű emberek igyekeznek ésszerűen és biztonságosan közlekedni. Mellékes, ha ezzel néha áthágnak egy-két szabályt.

Előzmény: tpapa (265773)
Alex Raps Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265776

"tehát arra gondolsz, hogy ha az adott helyzetben a csávókám befékezett volna, félrerántotta volna a kormányt és lezúgott volna az árokba, akkor én lennék a hibás, mert megijesztettem az irányjelzővel?"

Nem. Ha csak irányjelző használatod lett volna akkor semmiképpen, csakhogy téged idézzelek ennél valamivel többet tettél, mert - "elindultam a kanyarodósáv felé" és mint tudjuk ez már több mint indexhasználat. ;P

Amúgy aki egy síma mások által alkalmazott indexhasználat okán belehajt a szembe lévő árokba az ideggyenge és mint olyannnak jogsija sem nagyon lehet.

Előzmény: Khelben (265732)
tpapa Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265775
OFF Persze, hogy ráutaló. A kérdés, hogy "Mire?". ;o)))) ON?
Előzmény: lakos (265772)
Tie Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265774

Mármint mire ráutaló? Arra, hogy dolgom van, haladnék, ne tarcsá föl? :)

Erre elméletileg az összes autónak ráutaló magatartásnak köllene lennie. A szomorú az, hogy kisautónál ezt leszarják, nem veszik figyelembe, hogy Te is haladni szeretnél, míg a terepjárónál kényszerűségből "észreveszik", hogy Te is ott vagy.

Előzmény: lakos (265772)
tpapa Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265773

OFF Én ezt értem, és adott estben alkalmazom is, de ez nem defenzív, meg jogszerű, meg KRESZ-szerint, hanem maga a megtestesült konformizmus. És nem próbálom megmagyarázni. Hanem beismerem. (De csak ha így rákérdezel.) :oDDD

Elvileg viszont vannak ún. állampolgári kötelességeid. (Érted mire gondolok?) ON?

Előzmény: Tie (265767)
lakos Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265772
Akkor kijelenthetjük végeredményben, hogy városban terepjáróval közlekedni ráutaló magatartás?:)

Én sem toltam vissza még senkit eddig egyirányúban, olyan viszont bár volt hogy engem toltak vissza, mikor elnéztem a Garay utcánál, hogy a Bethlen sarokig egyirányú onnan viszon megfordul az iránya:)
Előzmény: Tie (265763)
tpapa Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265771
OFF Általánosságban: nem hiszem. Szinte minden nap ez történik, ha jobban odafigyelsz. ;o) (A világ egyik fele állandóan új problémákat hoz létre, amit a másik fele megpróbál megoldani. Sajnos a problémák megoldása közben is jönnek létre új, járulékos problémák, ezért a világ egyik fele tulajdonképpen már régóta feleslegesen "dolgozik", de nekik ez a lételemük. Azonkívül ott van az önzés-faktor, amikor az emberek második fele is csak azokat a problémákat akarja megoldani, amik őket közvetlenül érintik, nem pedig az összeset. Tekintve azonban a problémák számosságát, ezért nem lehet elítélni őket. Nem úgy, mint az első csoportot.) :oP ON?
Előzmény: bárány (265766)
Tie Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265770

A probléma megoldásához:

Az, hogy a hülye szembejön az egyirányúban, az ő problémája. Ezen nincs mit megoldanom, nem vagyok hivatott rá, hogy megtanítsam neki a kreszt, vagy épp a közlekedési kulturát, vagy bármit.

Nekem annyi a helyzetben a dolgom, hogy kiválasszam azt a megoldást, amivel a lehető legrövidebb idő alatt biztonsággal megoldom a helyzetemet, márpedig azt, hogy ő ott van, ahol nekem mennem kéne tovább. Cél: ne legyen ott.

Megoldás: valaki lehúzódik. Az fog lehúzódni, akinek egyszerűbb, mert úgy lesz a leggyorsabb a helyzet megoldása.

Alex Raps Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265769
Aztán a végire nehogy kiderüljék hogy kendtek állknak azon a virtuális dobogón, Sanya meg csak a sereghajtó. ;)
Előzmény: MC Szasza (265729)
Alex Raps Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265768

Csak a streszhatások következtében meghozott irracionális döntések valószínűségére szerettem volna rámutatni, de hogy ez téged sírásra késztet azt tényleg sajnálom. :)

"Te elküldenéd a halálba azt az idiótát, aki leáll neked osztani az észt, hogy a te nagy mértékű gyorshajtásod őt olyan mértékben megijesztette, hogy majdnem az árokba hajtott?"

Bazzeg! Te olyan kurva jókat tudol kérdezni hogy megáll az ész. :))) Ha ezt egy bizonyítási eljárás során rám lehet húzni akkor nem*. Azt hiszem hogy németországban éppen a merci egyik tesztpilótája keveredett hasonló ügyből kifolyólag perbe és sittet is kapott. Persze abban a történetben volt villogás, tolás, dudálás meg ami kell.

*csak akkor ha a "halálba küldés" képletesen picsába elhajtást jelent és nem azt ami a tényleges jelentése

Előzmény: Bihus (265728)
Tie Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265767

"Mielőbb tovább akarsz haladni..."

Megjegyezném viszont, hogy alapvetően ez egy jó hozzállás... szerintem elsőbb rangú cél a közlekedésben a biztonságos, de gyors haladás, mint a mások jogainak/kötelességeinek boncolgatása.

Ha épp úgy alakul, hogy előrefelé 40 méteren nincs egyetlen hely se, ahová lehúzódhat előlem a hülye szembejövő, nekem viszont egy autóval hátrébb van egy, ahová letehetem a terepjárót, akkor mielőtt ő még végiggondolná a helyzetet, én már ott állok a helyen, és villogok neki, hogy takarodjon tovább a fenébe, mert én nem azért jártam erre, hogy az ő baromságaival b.sszam el az időt, hanem mert dolgom van, mennék, haladnék, és ehhez ez a leggyorsabb megoldás.

Persze ha fordított a helyzet, tehát mögöttem nincs hely, mögötte viszont van egy, ahová ha behúz, elférünk, akkor betolom oda, bevillogom, bedudálom, satöbbi.

A lényeg, hogy nem fér bele a tervbe az, hogy leálljak magyarázni neki bármiről is. Csinálja, amit akar, csak hagyjon békén a célom elérésben, ami márpedig deklaráltan az, hogy az ésszerűség (és inkább az ésszerűség, mint a mindenkori szabályosság) keretei közt, biztonságosan, a lehető legrövidebb idő alatt eljutni valahová.

bárány Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265766

Általánosságban: furcsa volna, ha közlekedés helyett az emberek elkezdenék megoldani mások problémáit.

tcaoe Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265765
Azé van ebben egy kis hiba, mert ilyenkor az is defenzív, ha nem lövöd darabokra egy nagyobb gépfegyverrel. Amúgy ilyenkor annyi a kötelességed, hogy megállj, elkerülve a balesetet. Akkor megtettél mindent, amire a KRESZ kötelez.
tpapa Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265764

OFF Nem kell, sőt nem is szabad elengedned! (Lásd lejjebb.) Az a jogkövető, ha kihívsz egy rendőrt, aki majd szerez Hobbit-tolmácsot. (Azt meg már ezren, húszmilliószor elmondták neked, /csak én vagy 500x,/ hogy miért nem áll a harmadik mondat erre az esetre. Ha esetelg olvasnál is... :oP

Te egyszerűen konformista megoldást akarsz ráerőltetni másokra. Mielőbb tovább akarsz haladni anélkül, hogy megoldottad volna a problémát, vagy felelősséget vállalnál a további következményekért. Ehhez én nem asszisztálok. :o))))) ON?

Tie Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265763

Megincsak oda jutunk, hogy terepjáróval kell járni a városban, mert akkor nem kell megvárni, hogy "erősítés" érkezzen mögénk a helyes irányból, elég a terepjáró jelenléte, és már működik is a szabálytalan visszatol(at)ása. :)

Egyébként meglepő, de sose toltam még vissza senkit se egyirányúban, ha szembe jött a marha, még a terepjáróval se. Inkább félrehúzódtam, oszt hagytam, hagy menjen, amerre akar. Tőlem mindnenki olyan hülye lehet, amilyen akar, csak hagyjon ki belőle.

Alex Raps Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265762

"A megoldás az, hogy szép udvariasan közlöd vele, hogy ő jött rossz irányból és neki kell tolatnia. És mivel ő jött a rossz irányból nagy a valószínűsége annak is, hogy mögéd elébb áll be valaki a jó irányból, mint ő mögé a rosszból, hacsak nem őrül meg mindenki egyszerre. Már csak ezért is az a jó megoldás, ha ő tolat."

Mennyire szépen hangzik, de ez az iránymutatás nem nyújt defenzív megoldást az olvasónak arra a helyzetre, amikor nem áll be mögéd senki és nem érti meg* a szemből jövő az - amúgy hibátlannak tűnő és erkölcsi normáim által teljességgel elfogadott - álláspontodat. Ilyenkor engedőnek kell lenned, mert csak az takar defenzív magatartást. A KRESZ-ben a patthelyzetek kikerülésére csak az engedő megoldás jogkövető**. Ha jól emlékszem az engedő is defenzív vagy mi. ;)))  

*nem vitatkozik, nem nyilatkozik (pl.: Hobbit földről jött és nem beszél magyarul, stb.)

**lásd KRESZ harmadik mondata

Előzmény: tpapa (265724)
jim32 Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265761
Na látod, ebben igazad van! Nem motorozol te véletlenül? :-))
Előzmény: Alex Raps (265755)
tpapa Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265760

OFF Csakhogy az sem helyes, ha félreállsz:

Tegyük fel, hogy tényleg benézte és tényleg hülye, nem veszi észre, hogy mindenki szemből jön, arrafele állnak a parkoló kocsik orrai stb. Nem valószínű, de lehetséges. Ha te ekkor lehúzódol és nem szólsz neki, hogy tilosban jár, azt hiheti, hogy ez egy igen szűk utca, amibe ő jogosan megy arra, amerre. És ekkor mit tettél? Elősegítetted, hogy tovább szabálytalankodjon és esetelgesen a hátad mögött balesetet okozzon, mert nincs tisztában azzal, hogy őrá nem számítanak és egy esetleg neki balról jövő autó nem fog neki elsőbbséget adni, mert ő nem is lehetne ott. Ekkor mit mond majd a lelkiismereted? (Nem jogilag, mert az nekem tiszta, hanem erkölcsileg?) :o))) ON?

Előzmény: Alex Raps (265755)
Tie Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265759
Egyirányúban... ásványvízzel. :-DD
Előzmény: Zs Zs (265758)
Zs Zs Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265758
Hátha háttal ült rajta ;)
Előzmény: tpapa (265757)
tpapa Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265757
OFF Őőőő... van a széken elülső rendszám? Nincs??? Megnyugodhatsz... :oP ON?
Előzmény: Zs Zs (265754)
tpapa Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265756
OFF Módosítsuk a példát úgy, hogy jobban megfeleljen az eredeti feltételeknek, vagyis a másik félnek elébb tilosban kell járni, és ráutaló magatartás is kell, hogy nem véletlenül teszi ezt. Tehát: "Például úgy csinálok mintha fejbe készülnélek vágni a kalapáccsal*, de tudom hogy nem teszem meg. Pedig betörtél hozzám és fegyver van a kezedben." (A dőlt az eredeti, a vastagbetűs a módosítás.) :oDDD ON?
Előzmény: Alex Raps (265748)
Alex Raps Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265755
Maradjunk annyiban hogy a saját szabályosságom erejéig vagyok köteles defenzívnek lenni. :) A teljes utcahosszban történő visszatolatás szabálytalan, ezért nem lehetséges megoldása a helyzetnek.
Előzmény: tpapa (265724)
Zs Zs Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265754
Hát, elég gyanús lesz, ha bemérték, széken száguldozva a tanáriban :)))
Előzmény: tpapa (265752)
jim32 Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265753
Sokat nem voltam itthon mostanában.
Ez volt már?
tpapa Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265752
OFF Asszem nem egyre gondoltunk... Én a sebességre, amivel bemérték. De elismerem, ennek lehetnek anyagi vonzatai is, ha az előbbi túl sok volt. ;o) ON?
Előzmény: Bys (265746)
lakos Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265751
És még mennyi lesz!:)
Előzmény: tpapa (265745)
Tie Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265750
Hát a nyögdíjból keveset lehet gyorshajtani egy hónapban. :-)
Előzmény: Bys (265746)
Alex Raps Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265749
A szabályok engedte határokig kell csak defenzívnek lenned. Komprende? :)
Előzmény: jim32 (265717)
Alex Raps Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265748

Például úgy csinálok mintha fejbe készülnélek vágni a kalapáccsal*, de tudom hogy nem teszem meg. Ha ilyen esetben pofán vágsz akkor nem szólhatok semmit, mert a ráutaló magatartásomból kikövetkeztethetően önvédelemre kellett törekedned. :)

*a szemedbe nézve eltökélt arckifejezéssel úgy csinálok mintha lesújtani készülnék :)   

Előzmény: Bihus (265718)
Zs Zs Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265747
Szétszeded és újra összerakod a megfelelő irányban. Egy ilyen tapasztalt mesternek ez nem jelenthet gondot. Közben igyekszel nem feltűnni azzal, hogy forgalomba nem helyezett járművet a közterületen szerelsz, amihez ugyebár közterületfoglalási engedély kellett volna. A mutatvány végén pedig a kapura festesz egy bazinagy nyilat, hogy legközelebb tudd, merre álljon az autó orra.

tpapa: semennyi, apánk épp tréfás népi tantestületi kibaszócskán vesz részt, szerintem az ablakból látta. Ráadásul oda gyalog jár dolgozni ;)
Előzmény: Tie (265726)
Bys Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265746
Nézdmá', de anyagias lett a tatter :))))
Előzmény: tpapa (265745)
tpapa Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265745
OFF És??? Mennyi volt? ;o) ON?
Előzmény: Zs Zs (265744)
Zs Zs Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265744
Szolgálati közlemény: a Tél utcán lézeres trafi áll, kassza az erőműnél.
jim32 Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265743
A Dolgos u. lefelé egyirányú. Én a közepe táján szoktam kijönni a mélygarázsból. Mégsem mehetek fölfelé.
(Viszont egy csomóan szoktak. Félreállnak, ha jön valaki, csak a kukás miatt szokott tolatgatás lenni.)
Előzmény: Tie (265725)
tpapa Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265742
OFF Erről szó sem volt. Csak azokat kell sajnálni, akik közvetlenül "miattad" haltak meg, nem? ;o))) ON?
Előzmény: Khelben (265740)
Bihus Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265741
Hát, ha már voltál olyan hülye, hogy megépítetted a rossz irányba...
Előzmény: Tie (265733)
Khelben Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265740
ha minden hülyét sajnálnék, már rég főbelőttem volna magam.
Előzmény: tpapa (265738)
tpapa Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265739
OFF Felemeled és megfordítod. (Nem megfordulsz vele, hanem megfordítod. Az nem tilos!) :oDDD ON?
Előzmény: Tie (265733)
tpapa Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265738
OFF Pedig erkölcsileg okozhatott volna. :oP ON?
Előzmény: Khelben (265732)
Khelben Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265737
mellesleg meg érdekes dolog a KRESZ szellemiségével védeni valakit, aki ott se lehetne a KRESZ szerint ahol van.
Előzmény: Alex Raps (265716)
Tie Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265736

Ön nyert! :-DDD

Asszony, aggyá másik szöget, há' nem látod, hogy ez a szembe falba való? :-DD

Előzmény: tcaoe (265735)
tcaoe Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265735
Nem, szétszeded, és megépíted a jó irányba.
MC Szasza Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265734
Akkor húzzál bele, mert még sehol nem vagy. :)
Előzmény: Bihus (265731)
Tie Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265733
Nade minek trélereznék egy frissen megépített hibátlan autót?? :-D
Előzmény: Bihus (265727)
Khelben Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265732
tehát arra gondolsz, hogy ha az adott helyzetben a csávókám befékezett volna, félrerántotta volna a kormányt és lezúgott volna az árokba, akkor én lennék a hibás, mert megijesztettem az irányjelzővel? szerintem meg nem. legalábbis nem okozott volna alvási zavarokat.
Bihus Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265731
Esélye nincs, ítt van a másik Mc kollega, és én is a dobogóra hajtok... :)
Előzmény: MC Szasza (265729)
hopihe30 Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265730
Bíztam benned. :-))
Előzmény: Teo papa (265710)
MC Szasza Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265729
Még dobogós helyen se leszel ezekkel.

Most miért? Sanya mögött az ezüstérem simán az övé lehet. :)))
Persze hosszú még a nap... :)
Előzmény: Bihus (265727)
Bihus Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265728
Ez olyan szép, ahogy a háborút a záróvonalas előzéshez hasonlítod, hogy mindjárt sírva fakadok :)

Egy fontos kérdés: Te elküldenéd a halálba azt az idiótát, aki leáll neked osztani az észt, hogy a te nagy mértékű gyorshajtásod őt olyan mértékben megijesztette, hogy majdnem az árokba hajtott?
Bihus Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265727
Tréleren minden további nélkül kiviheted.

Egyéb hatalmas fasság ezen a szép reggelen? Még dobogós helyen se leszel ezekkel.
Tie Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265726
Vagy mondjuk ha én egy autóépítő vagyok, és egy egyirányú utcában van a műhelyem, és véletlenül az utca forgalmával ellenkező irányban állva rakok össze egy autót, akkor ott rohadjon el a kasztni? Mer ugye egyirányúban megfordulni nem szabat, tolatni nem szabad... Viszont a behajtani tilos táblának a környékén se vót az autó sose, abban a pillanatban indítottuk be először a motort... Na akkor nekem olyankor mit köll csinálnom? Menjek előrefelé vissza az utcán? Azt nem tiltja a kresz. :)
Előzmény: Tie (265725)
Tie Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265725

Várjá... azt írja, hátramenetet végezni tilos...

Namostakkor, ha én benézek egy behajtani tilost, akkor a helyes irányba se végezhetek hátramenetet, hogy kitolassak onnan? :-D

Amúgy a behajtani tilos csak azt írja, hogy nem hajthatsz be.

Ha azon már túlvagy, akkor mehetsz, amerre akarsz, azt nem írja, hogy az utcában effektíve nem mehetsz, orral előrefelé amerre jól esik... Azt írja, hogy nem hajthatsz be a táblánál (de ezt mondjuk már benézted, és nem tűnt fel, eltakarta a fa lombja, mittu domain), meg azt, hogy nem szabad tolatni. Tehát előremenetben mehetsz, amerre akarsz. :)))

Előzmény: jim32 (265717)
tpapa Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265724
OFF "Amúgy ha módomban áll akkor kötelező a deffenzív megoldás keresése." - tudod, ebben igazad van. Csakhogy rosszul képzeled el ezt. NEM az a defenzív megoldás, hogy elősegíted az ő további szabályszegését (félreállsz), vagy magad is szabályt szegsz (folyamatosan tolatásba kezdesz egy egyirányú utcában a forgalommal szemben). A megoldás az, hogy szép udvariasan közlöd vele, hogy ő jött rossz irányból és neki kell tolatnia. És mivel ő jött a rossz irányból nagy a valószínűsége annak is, hogy mögéd elébb áll be valaki a jó irányból, mint ő mögé a rosszból, hacsak nem őrül meg mindenki egyszerre. Már csak ezért is az a jó megoldás, ha ő tolat. (Már ugye azon túl, hogy így maradsz te szabályos.) :o))) ON?
Előzmény: Alex Raps (265723)
Alex Raps Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265723

Az a tábla nem foglakozik a tárgyalt helyzettel. Csak egyértelmű iránymutatást ad magára a közlekedési szabályra vonatkozóan, de arra semmiképpen nem készít fel hogy annak megszegőjével szemben hogyan viselkedj.

Amúgy a szemből behajtók nem szoktak sem dudálni, sem pedig mutogatni, sem pedig az igazukat hajtogatni* csak általában értetlenül néznek és vagy kapcsolnak, majd ennek okán visszatolatnak maguktól. A jog elvárása pedig az hogy ha valamit nem lehet végrehajtani akkor azt nem is kell,  tehát ha nem tolat vissza a szabálysértő és én sem tudok félrehúzódni valamint ezzel egyidőben be is soroltak mögém, akkor azt kell tennem hogy semmit. De csak az utóbbi esetben. Amúgy ha módomban áll akkor kötelező a deffenzív megoldás keresése.

*a sokat vezető budapesti autós számtalanszor találkozik ilyen hülyékkel így én is.

Előzmény: Khelben (265712)
tpapa Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265722
OFF Persze, hogy elengeded. Akár én is. Csakhogy épp ez az erkölcsi megoldás. Nem a jogi. Sanya ezt keveri és közben szentül hiszi, hogy mi keverjük. Csak az a fura, hogy mindeki szembe jön neki ezen az autópályán... :oP ON?
Előzmény: Törölt nick (265720)
tpapa Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265721

OFF És még te mondod, hogy mások keverik össze az erkölcsi normákat a jogival???

Szerteszét röhög a vakbelem. Te kevered és másra fogod.

Éppen a KRESZ az, ami alapján felosztjuk az eset résztvevőit szabályos (jogkövető), és nem szabályos (jogszegő) egyénekre. Maga a KRESZ nem osztja fel, nem foglalkozik ezzel, "Ő" a szabályokat fekteti le, elvileg mindenki szabályos és kész.

És itt jönnek a te személyre szabott erkölcsi normáid, ami szerint el kell engedni a szabálytalankodót és így tovább. És azt hiszed, hogy a KRESZ ezt mondja. Nem mondja. Valószínűsítem az eddig elhangzottak alapján, hogy azzal van értelmezési gondod, ha a különböző jogszabályi helyeken egymásnak ellentmondó dolgokat találsz. Ez valóban nem könnyű. Mondjuk például két alapvető szabadságjog is mondhat ellent egymásnak, a szólásszabadságé és a másik emberi méltósághoz való jogáé. Ekkor a szólásszabadság joga pont addig terjedhet, amíg nem sérted meg vele a másik méltósághoz való jogát. Ez az alapelv. Na, most, hogy ezt tisztáztuk, térjünk rá a KRESZ-re.

A KRESZ kicsit fordítva működik, mert a speciális mindig felülírja benne az általánost. Például lakott területen általában 50-nel lehet haladni, de ha a táblán az áll, hogy 40, akkor csak annyival. Ha a tábla alatt áll egy rendőr és azt mondja "lassíts!", akkor meg annyival sem. Tehát az általános szabály a KRESZ-ben nem írja felül a speciálist, erre hiába is hivatkoznál, mert pont fordítva van. Jogilag. Erkölcsileg meg azt gondolsz amit akarsz.

Más. "Nem várható el racionális döntés senkitől sem stresszhelyzetben." - ezt vegyük Sanya posztulátumának??? (Mert amúgy elég nagy baromság. Ez alapján senki nem ülhetne autóba, mert kinek mi és mekkora számít stresszhelyzetnek???) :oDDD ON?

Törölt nick Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265720

Jópofa ez az egyirányú "vita".

Spec. nálam annyit ért el, hogy eddig még arra hajlandó lettem volna az adott esetben, hogy annyira félreálljak, hogy mind2en elférjünk.

Innentől viszont asszem a szabálytalankodóra fogom hagyni (remélem sohanapján) a szitu megoldását. Remélem épp nagyon rá fogok érni .... :))

Persze ez úgyis attól függ milyen a másik oldal. Ha látom mellette a vérző 75kilós anyukát vajúdni a biciklin :-O úgyis elengedem :DD De csak ha nem ködlámpázik.

Ha igen - úgy hozzávágom a kristályvizes flaskát.

nna.

Bihus Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265719
Mondjuk az, hogy aszondom, hejj bazzeg, én most jól megöllek?

Vagy mi? :)
Előzmény: Bihus (265718)
Bihus Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265718
Mi a halál farka az a ráutaló magatartás?

Én már itt elakadtam :)
jim32 Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265717
A KRESZ-ben találtam 1 ilyen mondatot:

"Autópályán, autóúton, vasúti átjáróban, egyirányú forgalmú úton és körforgalmú úton megfordulni tilos. Egyirányú forgalmú úton, körforgalmú úton, vasúti átjáróban, autópályán és autóúton - egyirányú forgalmú úton az úttest széléhez, illetőleg a várakozóhelyre történő beálláshoz szükséges hátramenetet kivéve - hátramenetet végezni tilos."
Ebből azért világos, hogy ha én defenzíven hátratolatok az egyirányúba, még jól meg is büntethet a közelben sunnyogó rendőr.
Alex Raps Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265716

A ráutaló magatartás is offenzív. Ez meg rajtad fog ki rendszeresen. Mondok egy igen hülye de éppen ezért szerintem' mégis jó példát. El sem tudjuk képzelni azt hogy úgy megijedjünk vagy annyira rettegjünk, hogy ezért vizeletet v. székletet ürítsünk a gatyánkba. Feltételezem hogy az ide irogatók közül is mindenki így gondolja, hiszen ez egyáltalán nem racionális tett egy felnőtt férfitől, ráadásul szegi az otthonról hozott erkölcsi normáinkat is. A háborúban az első megtapasztalt tűznél mégis jónéhány katona a gatyájába ürít azaz beszarik és vagy behuggyozik v. mindkettő. Meg kell sérülnie hogy ezt tegye? Nem. Racionális döntés az életveszély megtapasztalásakor beszarni a gatyába? Nem. Még sebesülés esetén sem. A fenti statisztika okán az ide irogatók közül lenne aki hasonló helyzetben így cselekedne? Igen. Mi következik ebből? Nem várható el racionális döntés senkitől sem stresszhelyzetben.

Történetünk arról szól hogy jön az agresszív paraszt balról és Khelben látja ezt, majd mivel az osztrák agresszíven vele szemben, ezért cserében beijeszt neki. A beijesztés megvalósult balesetihelyzet okozás? Csak esetlegesen. Honnan tudható nagy biztonsággal hogy a továbbiakban (beijesztést követően) racionálisan fog dönteni az a birka akit megijesztett az olvtárs? Elébb általam elmesélt beszarós - amúgy valós - példa alapján sehonnan. Persze itt már nem arra gondolok hogy majd beszarik, hanem hogy az ijesztés következtében hozott irracionális döntésével, megöli a kettővel mögötted haladót és vagy a szemből érkezőt - de mondok jobbat hogy tovább vitatkozhassunk ebben a témában - a szembe árokba lehajtva csak saját magát nyírja ki.

Ezzel szemben ha defenzív vagy akkor ez a helyzet ki sem tud alakulni. Egyébként pont rólad nem feltételeztem hogy ez valamikor is vita tárgya lehet ui. Mi még a régi iskola szerint tanultunk vezetni és akkoriban még úgy tanították KRESZ órákon hogy a defenzív megoldásokkal szemben a KRESZ elfogadó és a offenzível szemben pedig elutasító. Milyen magatartás a beijesztés? Defenzív? Nem. Tehát offenzív azaz nem ijeszthetünk rá a parasztra. :)

A gondolatmenetedben ott a buktató, hogy szerinted csak akkor lenne Khelben tette a KRESZ ellenére ha azzal balesetet okozna.

Előzmény: Gorcsev (265631)
tpapa Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265715

OFF Nem tudod szétválasztani, azért hiszed, hogy másnál van a fogalmi zűrzavar, holott nálad van.

1, A "defenzív" megoldás itt az, hogy nem megyek neki, pedig szabálytalan, hanem lefékezek még előtte. Ennyi. Ezzel részemről a feladat meg van oldva, baleseti helyzet nincs, a KRESZ-t minden porcikájában kielégítettem. :o)))

2, Ha ő nem áll meg, akkor ő okoz balesetet, annak én csak szenvedő alanya vagyok, de az nagyon, és lehet, hogy hátramegyek a kocsim seggéhez, hogy keressek valami szerszámot, amivel szétütöm az illetőt is, meg a kocsiját is. Ez az erkölcsi rész, csakhogy ennek meg semmi köze a KRESZ-hez.

3, Ha eddig megvagyunk, akkor jön az, hogy két autó áll az egyirányú utcában, az egyik menetirányban, szabályosan, a másik azzal szemben, szabálytalanul. Ha ezen a ponton visszatérünk a jogszabályhoz, ami rendezi ezt a kérdést, akkor csak a hülye gondolhatja, hogy annak kell félreállnia, aki a szabályos. A másiknak kell. Ha nem tud, tolathat is. Ha nem teszi, szabáyltalanul (KRESZ szerint is!) tartja fel a szabályos irányban állót. Ezért van a "nehommá'". ;o)

Ui.: Ez olyan egyszerű, mint a fakocka. Mindenkinek, rajtad kívül. És ez nem személyeskedés, csak a helyzet nyugtázása. :oP ON?

Előzmény: Alex Raps (265708)
Stormfury Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265714
Az ordas sültparasztja!
Azért e má' pofátlan.
Bár végülis ha a rendszámból indulunk ki akkor neki mindent lehet... :o)
Amúgy nem is tom mit csináltam volna ebben a szituban így nem mondok semmit, hogy helyes volt-e a reakció avagy sem.
Mindenesetre respect a türelmedért.
Előzmény: jim32 (265547)
tcaoe Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265713
Nomeg itt az az offenzív magatartás, hogy magasba az állítókart, aztán bele a lökhárítót a hűtőjébe.:)
A nem offenzív meg az, hogy megállsz, és hagyod, hogy oldja meg ahogy akarja.:)
Előzmény: Khelben (265712)
Khelben Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265712
példa
mész az egyirányú utcában, amikor hirtelen valaki szembejön veled, dudál és mutogat hogy tolass vissza. visszatolatsz? mert akkor hülye vagy, szellemiség ide vagy oda.

idézet is kell a kreszből? z) „Behajtani tilos” (53. ábra); a tábla azt jelzi, hogy az egyirányú forgalmú útra ebből az irányból behajtani tilos. Ez igazolást ad mindenkinek, hogy NE tolasson vissza.

Előzmény: Alex Raps (265708)
Alex Raps Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265711
Új oldaladról ösmerlek meg tezsvérem! Látom tanúsz! :)))
Előzmény: mzdude (265565)
Teo papa Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265710

Halihó

Eddig még nem. De maj mostan bevezetttyük ezt a szép új szokást :-)))

Teo >

Előzmény: hopihe30 (265676)
MC Szasza Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265709
Jah, koncertfelvétel, OK.
Előzmény: MC Szasza (265707)
Alex Raps Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265708

Mondom hogy fogalomzavarod van. Egy a közlekedés számára nemkívánatos helyzet defenzív megoldása nem egyelő az elsőbbségadással. Mondtam már? Mondtam. Az a baj hogy Te még mondig a "nehommá..-nál"* tartasz, ahelyett hogy velem azonos módon a KRESZ-ből ollóznád ki azt a részt, amely szerint dolgod a lúzer visszatolása és amelyről mindannyian tudjuk itt hogy offenzív megoldás. Te is. Miután ezt már láttam az előbbi piros nagybetűs hozzászólásodból is, ezért szorgalmaztam azt hogy a parttalan vitát beszüntetve beszállok egy "írástudónál" a dij felébe, hátha az meg tud majd győzni téged**. Hogy lásd mennyire korrekt vagyok menjünk ahhoz a közlekedési jogászhoz akit Te jelölsz meg. Kikötésem hogy nem lehet az ismerősöd és csak az erkölcsi normáidra bízom*** hogy ez úgy is lesz. :)

Álláspontom az hogy aki visszatolja az egyirányú utcába szabálytalanul szemből behajtót, az offenzív magatartásával nem szolgálja a KRESZ szellemiségét azaz önkéntesrendőrködik. Erre igazolást ad nekem a KRESZ harmadik mondata.

A fenti vastagítva kiemelt rész az amelyet bárhol, bármikor be merek vállalni és most lássuk azt a jogi normákra alapozott**** 1-2 soros ellenérvelést Tőled, amely szerint ez nem áll meg és az a helyes magatartás ha visszatolod. :)

*amely ugye erkölcsi norma

**és vagy engem

***úri ember nem csibész és eddigi ismereteim szerint tpapa nem egy szarházi

****Idézzni köll a KRESZ-ből vazze! Piros kiabálós erkölcsi normás "nehommákat" tartalmazó írás nem alkalmazható jó ide :)))

Előzmény: tpapa (265559)
MC Szasza Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265707
Most épp Beatrice-t, 1980-bol.

80-as ricse lemez? Az melyik? :-o
Előzmény: robicsek (265632)
MC Szasza Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265706
"Akkor? :)"
Mikor? Ja és hol??? :-O

Ahogy elnézem, bármikor. :)))
(Hol, hol, hát itten...)
Előzmény: Gorcsev (265617)
MC Szasza Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265705
Rohadt csőcselék népség nagyrésze. Én egyszer voltam kinn pár éve, de elég is volt.

Én vagy tíz éve voltam utoljára Pesten gusztus 20-i tűzijátékot nézni, de már akkor mondtam, hogy ebből nekem elég, ennyit nem ér a dolog (pl. egy részeg fazon a mellettem előkapta a bránert és vizelni kezdett, nem zavarta a tömeg). Mi tegnapelőtt hét körül leültünk a belvárosban egy kerthelyiségbe, iszogattunk, beszélgettünk, tízkor kisétáltunk jópárezer társunkkal a Széchenyi térre, megnéztük a tűzijátékot, aztán kulturáltan hazavonultunk. Na ez kikapcsolódás volt.
Előzmény: Roadkill (265543)
Yogi Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265704
Te, ezt ténylegígy írják? Ez a neve?
Militari Parádé
Eszem áll megfele...
Előzmény: Tie (265682)
Bihus Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265703
A DVD sem biztos megoldás sajna, nekem már elég sok kifújt pár év alatt.

A biztos megoldás az egy jó vincsi...

...de egyik sem biztos, hogy jó.

:)
Előzmény: Tie (265700)
Jahno Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265702

Akkor mondom, hogy a DVD mostanság nagyobb eséllyel fexik megfelé. Ezt a pár albumot meg már leválogattam, talán a Vangelis összes amit nem sűrűn hallgatom, jövő hétre meg törhetem az agyam, hogy mit vigyek nyaralni, mert elfogyott mindenem.

Ennyi a fix anyagom, a letöltött meg 10 éve CDre írt zsugákat még folyamatosan válogatom mellé.

Előzmény: Tie (265700)
hopihe30 Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265701
Na talán ma is érdemes volt nem lefeküdni eddig, nézek utána a where... verem hát. Köszike szépen. Tök jó lesz, ha nem lemezenként kell átnyálazni a filelistet, mikor keresgélek valamit, mert itt valami olyasmi keresgélő volt, örüjjek, hogy ez van alapon. Most viszont letöltöm magam az ágyba, jóccakát.
Előzmény: Tie (265697)
Tie Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265700

Na, én épp ezér rámoltam ki a dógokat DVD-re. 45Giga többször átválogatott zene, csak azok, amiket tényleg szívesen hallgatok. Kiszórtam egyszer kb 30Gigányi zenét, ami csak úgy felgyűlt, jött a többivel együtt, de nem igazán volt a stílusom.

Ami maradt, az a 10DVD-nyi, az jó, szeretem, legyen félretéve jól. Mer a vinyó akármikor megfeküdhet.

Előzmény: Jahno (265699)
Jahno Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265699

250 gigás HDD az kb. 24ezer pénz, ennyiért occsóbb, mint a DVD-n elrakni. Persze backup kell, mert 250G egyszerre száll el, de nekem most egyelőre 84G mp3 van a diszkemen, aztán ez 1200 albumot jelent...

Előzmény: hopihe30 (265695)
Tie Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265698

Ja, amúgy délután jött egy mail a Mellestől:

Alábbi levelében leírt diagnózisa (deuteranóp) nem jelent színbiztosságot, de a rendeletben idézett szöveg szerint korlátozással 2. eü. osztályban repülhet.

:))

Tie Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265697

Használj whereisit-et.

Nekem 10DVD-nyi muzsika van kirámolva lemezekre, de csak egyszer kell beolvastatni a wherisittel őket, és akkor elmenteni az eredményt egy file-ba, és máskor csak megnyitod a progit, a kereséssel meg megtalálja neked, hogy amit hallgatni akarsz, az épp melyik DVD-n van. :)

Előzmény: hopihe30 (265695)
Tie Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265696

Meg a Cobraról is:

Az vót a vicces, hogy a gépágyú az elején az nem vicc vót. Akkora huzagolás vót a csöveiben, hogy ihaj... egy-egy szál volt vagy 3mm széles...

Előzmény: Tie (265694)
hopihe30 Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265695
Féltett bakelitjeim nekem is vannak, de mivel nincs lemezjátszóm, tuti helyen féltem őket a szekrényben. Marad nekem a décéplusplus.

(bár lassan nemtom követni a sok dvd-t amin zene van, meg a zember szívja a fogát, hogy mér van 25 gigányi mindenféle ezeréves magyar zene a vinyón)
Előzmény: robicsek (265688)
Tie Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265694

Jogos, valóban Cobra. Az apache-nak 4 lapátja van, meg miegymás, csak hasonlóan filigrán alkatú gép az is. nem is nagyon néztem utána, valaki mondta, hogy hú apacs, aztán mondtam, jó, apacs. :)

Azért a B-25-ről csináltam ilyet is:

:)

Előzmény: Törölt nick (265693)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265693

pici korrekció.

a helikopter nem apache, hanem cobra.

;)

figyelek

Előzmény: Tie (265692)
Tie Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265692

Ezek meg beszarás, annyira tetszettek, pedig épp Tökölön voltam, amikor a légibemutató a Duna felett volt, de ott ültünk a leszállópálya mellett, amikor visszaértek, és áthúztak felettünk úgy 20 méter magasan, tőlünk kb 30 méterre...

A B-25-nél sajnos nem sorozaton volt a fotógép, úgyhogy csak ez sikerült róla sajnos, viszont a hangja gyönyörű volt... 2db 14 hengeres, 1900 lóerős 45literes csillagmotor... Ordas hangja volt, majd beszartunk, ahogy a semmiből ránkcsapott. :)

Meg az Apache-nak is vadállat volt a hangja, az is állati közel húzott át előttünk - a távolság felbecsüléséhez egy kis segítség: 75mm-es optikával lőttem a képet, nem vágtam rajta, csak annyi varia, amennyit a digit csinál, tehát elméletileg kb 110mm-es optikának felel meg a látószög.

Tie Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265691

Nu, néhány kép az Air Race-ről, amik talán jobban sikerültek:

Gorcsev Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265690
"nem egyből ment"
Föl is tűnt a sok radírozás :))))))
Előzmény: robicsek (265686)
Gorcsev Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265689
Az is jó, megbeszéltük persze... tudnak nagyon, de én szivesebben hallgtom az ilyen nyemen-féle őrülteket :)))
Mondgyuk arra is rá köll készülni azér' :-O
Előzmény: robicsek (265685)
robicsek Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265688

ja, ha eltalálom:)

gyerek tök jol csodálkozott, mik a féltett bakelitjeim. volt benne elég sokféle:)

Előzmény: hopihe30 (265687)
hopihe30 Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265687
Veregesd meg a válladat jól. :-)
Előzmény: robicsek (265686)
robicsek Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265686

szocializálódásomnak

vazze, jol leirtam. kéne még innom, mer ez durva hogy ezt leirom igy korrekten:) (no jo, nem egyből ment:)

Előzmény: robicsek (265685)
robicsek Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265685
Vagif Mustafa-Zadeh, meg a lánya az etalon nálunk zeneileg:) de ezt nem beszéltuk meg minap? :) de perszehogy Czeslaw is is része volt zenei szocializálódásomnak:-)
Előzmény: Gorcsev (265683)
Tie Creative Commons License 2006.08.22 0 0 265684
Há hüje vagy te? Deep Purple jó. Mér írnálak fel? :-D
Előzmény: robicsek (265674)
Gorcsev Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265683
Ezt mutasd meg inkább a gyereknek, még mielőtt elhiszi, hogy a pélóbarnának is van hangja...
Tie Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265682

Ezek lesznek amúgy:

Kedves Barátunk!

Gyorsan eltelt az idő, eljött az augusztus, a Csobánkai Militari Parádé időszaka! Reméljük már vártátok jelentkezésünket, hogy veletek együtt egy új és megint csak érdekesebb programokkal gazdagított Parádét szervezzünk. Sajnos a szervezési munkálatokat nem tudtuk korábban megkezdeni, bár bizonyára ti is tudjátok idén júniusban szerettük volna rendezvényünket megtartani. Az árvíz és a választások miatt -talán nem véletlenül - augusztus 26 -27 - i időpontra esett a választás a 4. Nemzetközi Military Parádé megtartásához. Az idei rendezvény új és látványos programokkal is bővül.

A II. világháború bemutatója is gazdagabb lesz, hiszen a Hadtörténeti Intézet és Múzeum jóvoltából 2 db. T -34/85 típusú harckocsi is lesz a Parádén. De lesz más olyan technika a háborús bemutatóban, amelyek máshol eddig még nem szerepeltek. Rendezvényünkön, először mutatkozik be a világon egyedüli, majd 100% -os külső megjelenésű, Magyarországon épített Tigris 1 nehéz-harckocsi másolata is.

De bővebbet a programokról a mellékelt programtervben olvashattok.
Fontos bejelentenünk, hogy idei rendezvényünk fővédnöke,

Havril András
vezérezredes úr

a MH HVK vérkari főnöke, aki személyesen nyitja meg a rendezvényt. Mint, hogy azt jeleztük sajnos objektív okokból későn tudtunk a szervezéshez hozzákezdeni, így sajnos a rendezvény megvalósításához sem sikerült megfelelő mennyiségű anyagi forráshoz jutni. Ez a rendezvény sikeres és színvonalas lebonyolítását nem befolyásolja, melyben nagy segítség számunkra, hogy a bemutatókban résztvevő militária tulajdonos barátaink önzetlen módon a szállítási díjakat is mellőzték, segítve a programokat bemutatókat, gazdag élmény szerezve az odalátogatóknak. Mi a szervezők azon fáradozunk, hogy itthon is hagyománnyá váljon közös hobbink, és gyűjteményünket, tulajdonunkat másoknak is megmutassuk, a történelmi bemutatókkal és felszerelésekkel a történelem jobb megismerését szolgáljuk. Sajnos a szervezés nem mindig sikerül zökkenőmentesen, de minél nagyobb egy rendezvény annál több feladat, nehézség adódik és a szponzori támogatások eddig még egyetlen alkalommal sem voltak arányban a rendezvény nagyságával. Mindezek miatt üzemanyagot sajnos csak a bemutatókban résztvevő járműveknek tudunk biztosítani, de gondoljuk nem is ez a legfontosabb, hiszen évente egy ?két alkalommal nyilvános rendezvényen összejönni, tulajdonunkat másoknak megmutatni jó dolog. Így van ez máshol is külföldön és a hazai veterántalálkozókon, ahol leginkább mindig az élmény a fontos, de sok esetben a járműtulajdonosoknak kell fizetniük és az ellátást maguknak kell biztosítaniuk.

Találkozzunk Csobánkán, a 4. Nemzetközi Militari Parádén!

Üdvözlettel:

Parancsnokság

P r o g r a m t e r v

Augusztus 26
10.30. Kapunyitás
10.45. Ünnepi megnyitó
11.00. - 12.25. Katonai járművek parádéja
12.30. - 13.00. MI -2 helikpoter légibemutatója
13.05. - 13.35. T -72 harckocsi VT-55 mentő-vonató dinamikus bemutatója

13.40. - 14.40. Offroad klubok bemutatója

14.45. - 15.05. Magyar Néphadsereg 1989 fegyver-alaki bemutatója
15.35. - 16.00. Bemutatkozik a magyar Tigris 1 harckocsi
16.05. - 17.30. MP Vándorkupa - Katonai jármű ügyességi verseny

Augusztus 27:
10.45. Kapunyitás
11.00. - 12.25. Katonai járművek parádéja
12.30. - 13.00. MI -2 helikopter légibemutatója
13.05. - 13.40. Hadtápcsapatok harcbiztosítása MN 1989
14.20. - 14.50. Rendőri egységek bemutatója
14.55. - 16.00. Az utolsó II.Vh. hadijáték bemutatója

Folyamatos programok:

- sétarepülés MI-2 helikpoterrel
- sétharckocsikázás harcjárműveken
- offroad járművek kipróbálása
- fegyverlövészet
- gyermek programok
- katonai járművek, felszerelések kiállítása

Előzmény: robicsek (265665)
Gorcsev Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265681
Nem ölégszer...
Bys Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265680
Az ő korában? Már a gondolattól leesik a vérnyomása... :))))
cyd Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265679

Egy fenét!

Teonak ennyi haja sosem vót. A másik lesz az.

Előzmény: Tie (265666)
Gorcsev Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265678
Föl hát, mer' becsukod az ablakot!! ;-)))
Bys Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265677
Felírunk így is, nem kell, hogy a szomszédod legyünk... :))))
hopihe30 Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265676
Degonosz degonosz. Téged nem szokott a Teo néha atyailag tarkónvágni? :-DDDD
Előzmény: Bys (265675)
Bys Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265675

Ez nem kérdés. Az a kérdés, hogy a járkeret előtt, vagy után teszi... :)))

Bár, ha leszálsz a lélegeztetőgépének a csövéről... :))))

Előzmény: kivi (265673)
robicsek Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265674

no benyomtam deep purple perfect strangerst igy altatonak megint, ugy bakelitről.

. tuti felirnátok ha szomszédaim lennétek:))))

Előzmény: Tie (265669)
kivi Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265673
Mér', gondolod hozzámvágja az ágytálat? :-)
Előzmény: Bys (265667)
Gorcsev Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265672
A fenét, én nem vagyok olyan szigorú... ránézésre! ;-)))
kivi Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265671
Jaja, szerintem is!
Gorcsev Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265670
Aha, majdnem jó, csak má' nincsen bajszom! A Teó az stimmel a villogós búrájával, bár IRL nem ilyen fijatalos! =:-O
Előzmény: kivi (265663)
Tie Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265669
Persze, gyere ki, a program része egyébként is az offroad cuccok kipróbálása. A ződ szörnyet meg fogod ismerni. Annak lesz a legszebb hangja a környéken. ;-D
Előzmény: robicsek (265665)
Gorcsev Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265668
...de utánadhajintom, hogy tarkónb@sszon! Ha má' a szívlapátnak nem állsz meg...
Nézzenek oda, a taknyosorrú telekjárós...
Előzmény: Tie (265651)
Bys Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265667
Bátor vagy, szóse róla... :)))
Tie Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265666

Abszolute! :-D

A jobboldali, a felhúzott szemöldökű, éles tekintetű a Gorcsev! :)

robicsek Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265665
nem is rossz program, ha szar az idő akkor megyek, oszt elviszel egy körre árkonbokron? (ha jó az idő, akkor egy 3 literes 100 loerős cuccal fogok berregni, odafenn.:)
Előzmény: Tie (265660)
Bys Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265664
A krómozott lökösétől félsz, vagy a járókeretétől??? :)
Előzmény: Yogi (265655)
kivi Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265663
Teo és Gorcsev:

:-)))
Előzmény: Tie (265656)
Gorcsev Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265662
Naugye! :-* !! ;-)))
Előzmény: hopihe30 (265649)
Gorcsev Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265661
"az öregek otthonában születtél"
Jajj, dehoooogy... 1 sima nyugi-klubba'!! Igaz, csak "negatív korkedvezménnyel" :)))
Előzmény: Tie (265646)
Tie Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265660

Megfenyegetni még megfenyegethetsz ettől még. :)

Amúgy meg neked se adok sok időt, hogy szétépítgesd a taligát, előbb-utóbb úgyis megfő az agyad neked is. :)

Apropó, gyere szombaton Csobánkára, lesz nagy military bemutató napok, meg lesz közben heveny offroadozás is, én megyek, meg még sokan mások is jönnek a terepjárós társaságból.

Előzmény: Yogi (265658)
Tie Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265659

Helyes a bőgés!

Száressük ágymást gyárekek... :)

Előzmény: hopihe30 (265657)
Yogi Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265658
...és még meg se fenyegethetlek, hogy eltiprom a szarodat...
Előzmény: Tie (265656)
hopihe30 Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265657
Perszehogy ne legyen. Csak az utolérés miatt mondtam.
Előzmény: Tie (265654)
Tie Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265656
Meg az, amikor a két hülye vénember egymást csépelte, az már a muppett show-ban is rosszul mutatott... ;)
Előzmény: Yogi (265655)
Yogi Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265655
Én speciel nem izélem, mert az időseket már nem illik bántani...
Tie Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265654

És még én vagyok a g.ci... :-D

Amúgy csak akkor lesz végem, ha offroader kerekesszék lesz. :)

De adja az ég, hogy semmilyen ne legyen neki sose!

Előzmény: hopihe30 (265653)
hopihe30 Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265653
De ha eccer kerekesszéke lesz, akkor végedvan.... :-DDDD
Előzmény: Tie (265651)
Bys Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265652

Ha az országúthoz viszonyítjuk, akkor valóban nem az.

De egyébként... :))))))

Tie Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265651
Nem kell, csak lehet. Tudod, a járókerettel nem ér utol. :)
Bihus Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265650
Nem. :)
Előzmény: Yogi (265648)
hopihe30 Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265649
Nem tom mit kell mindég a Gorcsevet izélni, nem is öreg annyira nagyon mint mondjátok. ;-)
Előzmény: Tie (265646)
Yogi Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265648
Nem egy Mercivel voltál véletlenül...?
Előzmény: Bihus (265643)
robicsek Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265647
ja, azé kérdeztem óvatosan, hogy mi is derült ki a lénáról, mert valami rémlett, hogy félre lett.
Előzmény: Gorcsev (265641)
Tie Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265646

Vótál fiatal... rég vót, tán igaz se vót. :)

Néha elgondolkozom, hogy Te esetleg egyenest az öregek otthonában születtél... ;-D

Előzmény: Gorcsev (265641)
hopihe30 Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265645
Bakelit rulez, még a cédén is hallani a pattogását. Legjobb. :-))
Előzmény: robicsek (265642)
Bihus Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265644
... mondjuk mi használtunk biztonsági övet. :)
Előzmény: Bihus (265643)
Bihus Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265643
Nekünk semmi gondunk nem volt Brnoban, mindenki kedvesen viselkedett velünk...
Előzmény: jim32 (265592)
robicsek Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265642
nem kellett tvhalál, csak ment a tvben, oszt tv megszunt egy darabig (UPC mongyon le), oszt annyira benne volt fulembe, hogy muszáj volt megkeresni valami itthoni hanghordozon, az vot a bakelit. Bakelit rulez.:)
Előzmény: hopihe30 (265639)
Gorcsev Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265641
"78ban még picit fiatalabb voltam"
És most erre vágol föl? Asszed, én nem vótam olyan??? He??? =:-O

A Léna tudtommal nem derült ki 1értelműen...
Előzmény: robicsek (265640)
robicsek Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265640

csak tudod, 78ban még picit fiatalabb voltam, oszt sok minden eszembejut:)

no szomszédoknak annyi, ezt most felnyomatom ezerrel. macska már elmenekult:-)

no most akkor a Léna szövegét mint kiderült a Bródy irta a Várszegi meg nem vagy mi derült ki nemrég?

Előzmény: Gorcsev (265638)
hopihe30 Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265639
Hmmm, hát ezekhez miért kell tévéhalál? István a király bííír menni autóba csutka hangerőn. :-))
Gorcsev Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265638
Nemtom, azok nekem olyan tisztes iparosmunkának tűnnek csak...
Előzmény: robicsek (265636)
Yogi Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265637
Érdekes, ez az én fejemben egy P-boxszal közös lemez, oszt most nézem, hogy nem.
Előzmény: Yogi (265633)
robicsek Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265636
1978. ott voltam a koncerten is a Kisstadionban.
Előzmény: Gorcsev (265634)
robicsek Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265635
jaja, LGT Omega beatrice
Előzmény: Yogi (265633)
Gorcsev Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265634
"Omega, Csillagok utján"
Hmmm... Az mikori is? Má' a gyönge eresztés, nem?
Yogi Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265633
80-ban mi volt? Az a fél koncertlemez? Bár az mintha későbbi lenne.
robicsek Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265632
gyereket nevelem zeneileg, tegnap ugye a vihar miatt elő kellett szedni bakeliten az István a Királyt mert TV meghalt, ma csak bakelitet hallgatunk. Most épp Beatrice-t, 1980-bol. Mindjá jön az Omega,  Csillagok utján. Szomszédok mondjanak le, nekik annyi! :)
Gorcsev Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265631
"Ha észrevette akkor miért indult el mégis a kanyarodósáv felé? Csak nem valami "sérelmet" bosszult meg azaz erőszakos volt?"
Nem. Akkor lett volna erőszakos, ha eléje is megy. Ez az 1cerű tény szemmel láthatóan következetesen kifog rajtad...
Előzmény: Alex Raps (265474)
Tie Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265630

Most jutottam el a hegedűig...

Eltűnt belőle minden fény, míg a fúvósok közül kilopták a tubást, meg a többit, akik mély hangokat hoztak...

Okádék. Sajnálom. :-(

Előzmény: Yogi (265628)
Tie Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265629

Már az első markovic-os nótánál is túl sok volt a citerán, és a dobokon, és túl kevés a fúvósokon.

Élőben a fúvósok, főleg Boban és Marko játéka domináltak, nagyon erősen voltak jelen, a citera messze nem volt ilyen erős mellettük...

Ezt nagyon elcseszték...

Előzmény: Yogi (265628)
Yogi Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265628
Bizony, valamit nagyon elcsesztek. Már az elején is, a hangszerek fele nem hallatszott, a citerás rész után meg valami pocsomány hangot csináltak a hegedűnek.
Ez van, nem lehetek mindenhol ott...
Előzmény: Tie (265626)
Teo papa Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265627

Jaa, .. hát az nem mindegy

Úgy má "ismerlek" :o)))))))))))))

Teo >

Előzmény: ajronlaszlo (265625)
Tie Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265626
Azt viszont szomorúan konstatálom, hogy a hangmérnökök csapnivalóan pocsék munkát végeztek a koncert vége felé, amikor a komplett Markovic zenekar feljött... a felvételen valami ordenáré szar módon el van cseszve az egész... Döglött, fénytelen, elrontott arányokkal teli lett, nem tudom miért... a koncerten jó volt minden.
ajronlaszlo Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265625
Hát, csak úgy kisbetűvel (mármint nem ez a nevem, csak a beosztásom), de amúgy igen. Még sose mondtam volna?

'ron
Előzmény: Teo papa (265623)
Teo papa Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265624

Ááááá

Úgyse értené ;-))

Teo >

Előzmény: ajronlaszlo (265622)
Teo papa Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265623

Halihó

Mé? Papucsnak hínak? Ezt eddig nem is mondtad :o))))))))

Teo >

Előzmény: ajronlaszlo (265620)
ajronlaszlo Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265622
Vagy csak vidéki és azt hiszi, mindenki munkával keresi a pénzt.
Szerinted a télapót és a gólyát elmondjuk neki most?

'ron
Előzmény: Teo papa (265619)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265621
A sok kóla...:)
Előzmény: kivi (265616)
ajronlaszlo Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265620
Papucs? Megszólítva érzem magam. :-)

'ron
Előzmény: cyd (265614)
Teo papa Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265619

Hehe

Biztos túl korán van még Neked :-)))

Teo >

Előzmény: kivi (265616)
ajronlaszlo Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265618
Ja. A csöcsörészős rész szimpatikusabb vó't nekem is ;-)

'ron
Előzmény: cyd (265606)
Gorcsev Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265617
"Akkor? :)"
Mikor? Ja és hol??? :-O
Előzmény: MC Szasza (265415)
kivi Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265616
Huhh, tényleg félrebeszélek...
Előzmény: Teo papa (265612)
Teo papa Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265615

Kis?!?!??!?!?! =:-O

Előzmény: cyd (265614)
cyd Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265614
Abban a helyes kis papucsban :))))))
Előzmény: Teo papa (265608)
Teo papa Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265613

Jaa, ...

Hogy itten szigorú szabályok vannak? :o))

Teo >

Előzmény: Törölt nick (265611)
Teo papa Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265612

Megfájdult a fejed???

Az AndD dolgozik? Ugyanmááá .... azt meg se említem, hogy ilyenkor meg pláne esély sincs rá :o))))))

Teo >

Előzmény: kivi (265610)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265611
Há' persze, múltkor itt szédelegtek az öregek még hajnalban, most azér' jöttek ezek korábban:))))
Előzmény: Teo papa (265599)
kivi Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265610
Mé', hol rontod ilyenkor a levegőt? Dolgozol?
Előzmény: a..d (265605)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265609
Messziről:)
Nekem kár? Hja, végülis erről beszélek.
Előzmény: Roadkill (265588)
Teo papa Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265608

Ugye?

Csakkibújikaszögazsákbúú :-)) ... pedig amúgy milyen békés palinak nézett ki :o)))))))

Teo >

Előzmény: cyd (265606)
soonó Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265607
Már nem tartom magamnál. 1 útálom. 2. használhatatlan, mert úgyis ők vannak előnyben, mert hátúról akármikor nyakonvágnak, akkor meg minek. 3 rohadt nehéz, húzta a lábam, marha nehéz elsütni, néhány tár kiürítése után hólyagos lett a kezem. Ja nem szokta a paraszt a szántást.
Előzmény: mzdude (265603)
cyd Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265606
mzdude a rutinos, vén gengszter tanácsait halhattátok gyerekek :)))
Előzmény: mzdude (265603)
a..d Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265605
már vacsiztam, de hamarosan haza kellene indulnom, holnap hajnalban munka...
Előzmény: kivi (265597)
Tie Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265604
Ez a Dresch néha tök úgy néz ki, mint a Bob DeNiro. :-D
mzdude Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265603
Ehh, jól nyomod a témát.

Ha veszel az ecserin egy hangtompítós pisztolyt, a legközelebb halomra lövöd őket, majd szépen bezsákolva beszórod az összeset valami alföldi tanya kútjába, akkor sokkal egyszerűbb lesz az életed. :))
Előzmény: soonó (265570)
lakos Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265602
volt olyan szálloda, ahol meg beengedték ismerősünk is volt 2 kisgyerekkel törülközőt adtak, leülhettek. Egyébként először ebbe a szállodába sem akarták beengedni a népeket, csak pár ember annyira kiakadt, hogy közölték, ha nem nyitják ki akkor betörik az üveget, és már neki is láttak, na erre bengedték a gyerekeseket...
Előzmény: tpapa (265593)
Roadkill Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265601
Ha te mondod biztos, csak így nem értem.:DD
Előzmény: tpapa (265593)
soonó Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265600
Hogyan lehet ilyen diplomatikusan elküldeni a két gyereket aludni ? :))))

Már látom ahogy olyan édesen fekszenek egymás mellett és gügyögnek esti mese után :)))
Előzmény: tpapa (265598)
Teo papa Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265599

Aha

Na de ilyen korán?!?!?!? =:-O

Teo >

Előzmény: tpapa (265598)
tpapa Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265598
OFF Na. Megjött a váltás! ;o) ON?
kivi Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265597
Pumukli, kuss! :-) Mennyé vacsizni!
Előzmény: a..d (265596)
a..d Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265596
aluggyá'!
Előzmény: kivi (265595)
kivi Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265595
Mi a látnivaló?
Előzmény: VDaNi (265511)
soonó Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265594
Ilyen esetben nekem is az volt az első, hogy ki kellene alóla tolatni, de hátul is voltak, pont úgy , mint Jimnek.
Előzmény: lakos (265586)
tpapa Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265593
OFF Akkor ezt fordíthatjuk úgy, hogy a szálloda személyzete tulajdonosi szemléletet tanúsított altruista helyett, amikor nem engedte be a tömeget??? :oP ON?
Előzmény: Roadkill (265588)
jim32 Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265592
Pár éve kerestem a hotelt Brnoban. Szabályosan megálltam az út szélén, kiszálltam, odamentem egy rendőrhöz, elmondtam, hogy mit keresek. (Németül) Kérte, hogy üljek vissza a kocsiba, rögtön jön. Jött, és azzal kezdte, hogy nincs bekötve az övem, 500 korona bírságot kell fizetnem.
Na, ott ennyire szeretik a magyarokat a rendőrök.

Más:
Ma a Bélatelepi és Lőrinci utak kereszteződésében a jelek szerint egy WagonR bekanyarodott balra, annak ellenére, hogy szemből jön a motoros. Egy nagyon régi, 50 vagy 125 ccm-es endúró, pirosra festve. (Szerintem nem lehet vele átlépni az ott érvényes 70-et)
Motor rommá törve, hatalmas vértócsa, 3 rendőrautó - szerencsére fekete ponyvát nem láttam, remélem még élve vitte be a motorost a mentő. Szegény.
Erre az egyre nincs kidolgozott taktikám. Ezt a fajta balesetet nem lehet kivédeni.
soonó Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265591
Hát ezaz , ez nem vesztség.

Viszont a fogdán épp nézegettem, azért ebből 10 év egy kicsit sok,az öt óra is alig akart elrepülni, persze rásegített, hogy azon gondolkodtam, vajon egyben van e még a ház ? :)))
Előzmény: lakos (265586)
lakos Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265590
"Volt ilyen flém már 5 éve is, Silannal... :)"

Hja, régi szép idők, mi? Azok voltak az igazi flémek, volt pezsgés, élet.

Ezek a maiak ahhoz képest, mint valami nyugdíjasok szolid délutáni évődése, az öregotthonban egy kakaó mellett:)
Előzmény: Bihus (265523)
Teo papa Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265589

Áááá

Az má elavult. Má legalább 44, de lehet, hogy azóta má 46 is van ;-))

Teo >

Előzmény: cyd (265582)
Roadkill Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265588
Komolyan szólva: neked ez a kettő hol áll viszonyban?
Ha én beengedek valakit a házamba, az nekem kár. Összemocskolja a szőnyeget, meg alapvetően nem akarom az ő arcát názni.
Szállodában ha beengedek valakit, az szintén összemocskolja a szőnyeget, meg még kér törölközőt, meg mittudoménmit. Bárki menne abba a szállodába, akkor azt látja, hogy csürhe van. Utána azt látja, hogy retek van.
És közbe még ha szerencséje van a szállodásnak, ellopnak amit éppen lelnek.
Senki nem állt ki rugdosni senkit, mert nem volt jobb dolga, csak nem akarta elviselni ezeket a nagyon is számszerüsíthető károkat, ugyanúgy ahogy te reggelit nem veszel a Lacinak.
Előzmény: Törölt nick (265555)
Teo papa Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265587

Nahallod ..

Kicsit nem figyelek, oszt megérem, hogy megelőz egy "tatterjelölt" Suzukista :o))))))))))

Teo >

Előzmény: Törölt nick (265575)
lakos Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265586
"vesztes maradt a nagy csatában"

Hát, amennyiben ez egy veszteség. Soha nagyobb veszteség ne érjen, minthogy egy mercis tahó beszuszakolja magát elém egy kocsisorban. na bumm.
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265585

Pofa, rencám, autó megjegyezve.

Bár remélem soha többet nem látom. Esetleg a lánglovagokon ....

Törölt nick Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265584
Asszem elvesztettem a fonalat, lehet el kellene mennem elvonóra, hogy elég elvont legyek:)
Előzmény: tpapa (265580)
Tie Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265583
Hát, ha A kérdést tetted fel, akkor A válasznak jó lesz. :)
Előzmény: cyd (265582)
cyd Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265582

Ez nem a jó kérdésfeltevés

De azért válasznak jó a 42, ugye?

Előzmény: tpapa (265580)
Tie Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265581

Most nézem DVD-ről a Lajkó koncertet, mert az első néhány számról lemaradtunk...

Ordas egy vadállat ez a gyerek... :)

tpapa Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265580
OFF Már mondtam. S nem azt mondtam, hogy "majd a végén" vagy valamikor a ködös, esetleg távoli jövőben. A tett maga hordozza jutalmát/büntetését, nem kell érte további jutalmat/büntetést várnod. Ez nem a jó kérdésfeltevés. ON?
Előzmény: Törölt nick (265579)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265579
Hát mi, hogy majd a végén rendezve lesz a számla?!:) Vagy hogy ettől jobb napom lesz? Nekem igen, pont erre célzok.
Előzmény: tpapa (265576)
soonó Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265578
Összekevertem, az odébb van .
Előzmény: cyd (265574)
soonó Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265577
:))))))))))
Kár hogy ilyen mindig utólag jut nekem is eszembe.
Előzmény: Khelben (265572)
tpapa Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265576
OFF Gondolhatod így, de ettől még nem lesz így. Nem a duda/taps, ami számít. ON?
Előzmény: Törölt nick (265573)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265575
Látom téged manapság érzékenyen érint ez a felírás téma;))))))))
Előzmény: Teo papa (265568)
cyd Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265574

Ott úgyis imádják a magyarokat.

Ugye nem kevered Csehországot a nagymúltú tótországgal?

Ennél már csak az volt szebb, mikor egy csehszlovákiai konferenciám a haverom azt találta mondani angolul a hozzá szóló embernek, hogy "Elnézést. Nem beszélek csehszlovákul."

Törölt nick Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265573
Spec. pont nem erről van szó. Mi büntetésem lesz nekem abból, ha leköpöm a hajléktalant? Semmi, néhányan még meg is tapsolnak. Mi lesz a jutalmam, ha átkísérek egy öreget a zebrán? Dudálnak rám.
Előzmény: tpapa (265569)
Khelben Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265572
külföldön működhetne hogy felhívod a vpop-t hogy te igazán nem akarsz zavarni meg semmi, de láttál az előbb egy magyar mercit aminek le volt bontva az ajtókárpitja és valamit dugdostak bele. ezésez a rendszáma, valószínűleg ezésez határátkelő felé megy. ;o)
tpapa Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265571
OFF Őőőőő... Az nem a kommenizmus??? (...volt???)(???) :oD ON?
Előzmény: Roadkill (265567)
soonó Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265570
Jim jól gondolkodott mégis vesztes maradt a nagy csatában. Szerencsére volt esze, és nem vette fel a kesztyűt.
Én is ezért nem leszek megbüntetve.
Most figyelj ! Én amikor rajtakaptam a házamnál a betörőket, akkor megálltam a ház előtt, megláttam hogy a betörők társai rejtekhelyükről elkezdtek futni felém. A háznál csak ketten voltak, ezért mertem megállni a ház előtt. Viszont azért volt hiba elkapni őket, mert még 18-19 embert számoltam össze akik hirtelen jöttek felém. Ennyien kb. tíz perc alatt kipucolták volna a házat.
Szóval ekkor beugrottam az autóba, és magamra zártam. Megpróbáltam elmenekülni. Az autót körbe fogták, úgyhogy maradtam, autóból hívtam a rendőröket. MOST nyisd nagyra a szemed !!!!!! Először kitalálták, hogy el akartam őket ütni, így emberölési kísérlettel próbáltak gyanusítani.
Persze azóta tudom, hogy nyugodtan átmehettem volna rajtuk, mert ha így menekülök hát bocs rámegyek a lábára. De akkor ezt még nem tudtam.
Jelenleg valami közlekedési zavarásért akarnak bevarrni, tárgyalás jövőhéten.
Érdekes módon az egy év alatt a betörésről nem volt szó. Kicsit benne van a szerv keze is :)))

Persze nincs vége . Azóta meglátogattak, hogy meggyőzzenek, ejnyebejnye akármi. Megint elkaptak a ház előtt, autóba be. Pucolj lett volna, de felfeküdtek az autómra, erre mi történik ??????????? Megismertem a fogdát garázdaságért, ennek a tárgyalása gondolom egy-két év múlva.

Jim mit szólt volna a Brnó i fogdához ? Ott úgyis imádják a magyarokat.

Vazze ez a durva nem a faláb !
Előzmény: Tie (265465)
tpapa Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265569
OFF Pedig de... Tetteink magukban hordozzák jutalmukat/büntetésüket. ON?
Előzmény: Törölt nick (265566)
Teo papa Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265568

Hát

" bele is rughatok a szembejövőbe? "

Aztán meg képes leszöl fölírni is ... hova jut a világ :o))))))))

Teo >

Roadkill Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265567
Sokmindent igen, de alapvetően szabad országban a szabad emberek azt csinálnak amit szabad.:)
Előzmény: tpapa (265564)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265566
Tkp. pont nem.
Előzmény: tpapa (265564)
mzdude Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265565
Kártérítésképpen meg kellett volna csöcsörészni a lányát. :)
tpapa Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265564
OFF Tulajdonképp' a dolog erről szól, nem? Sokmindent megtehetünk, ha vállaljuk a következményeket. ;o) ON?
Előzmény: Roadkill (265563)
Roadkill Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265563
Pontosan.:DD
Előzmény: tpapa (265561)
Roadkill Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265562
Haggyálmá, tegnapelőtt még más sátrába aludtam.:))
Előzmény: Khelben (265550)
tpapa Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265561
OFF Ha nem félsz, hogy visszarúg... :oDDD ON?
Alex Raps Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265560
Végül is az ember társas lény vagy mi... :D
Előzmény: cyd (265556)
tpapa Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265559

OFF Egészen konkrétan (265455):

"Ha nem állsz félre akkor mindjárt sérted a KRESZ harmadik mondatában olvasható irányelvet." - vagyis nem elég, hogy bejön a rossz irányból, ezzel feltart, még nekem kell félreállnom is, nem neki. Különben "én sértem meg a KRESZ szellemiségét". Először azt hittem viccelsz, de nem. Sajnos. ON?

Előzmény: Alex Raps (265552)
Yogi Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265558
Én szoktam is.
A tükörért meg nem kár, valami 80-as évekbeli tuningtükör volt, úgyis cserélni akartam, csak még nem találtam olyat, amilyen kéne. Jobboldalt eredeti Lada-tükör volt, épp ma dobtam ki a maradékát.
Előzmény: Alex Raps (265554)
Alex Raps Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265557
Kértem kétszer is, de nem kaptam választ. Azóta költöztem, megszűntettem a postafiókomat stb. Lehet hogy újra neki kellene futni...
Előzmény: lakos (265514)
cyd Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265556

Még Te is csúsztatsz

Így legalább ne mérzed magad egyedül? ;)

Előzmény: Alex Raps (265554)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265555
Nem veszek reggel a hajléktalannak reggelit. Akkor már bele is rughatok a szembejövőbe?
Előzmény: Roadkill (265546)
Alex Raps Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265554
Látod! Még Te is csúsztatsz! Ki állított olyat hogy nem szabad tükörbe nézni sávváltáskor? =:o Amúgy részvétem.
Előzmény: Yogi (265538)
Yogi Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265553
Nem sétál el szó nélkül. Kétségtelen, hogy lenne még tennivaló e téren, de teljes passzivitásról azért nem beszélhetünk.
Alex Raps Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265552
Légyszíves segíts konkrétabban mert nem találom. :o)
Előzmény: tpapa (265516)
Yogi Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265551
Nem kikapcsoltam, csak ott is rengeteg fa dőlt az útra, aztán amikor leküzd az ember egy ilyet, akkor nem tűnik fel a sok egyéb zaj, ütés, karistolás között. Már itthon a ház előtt faág félreráncigálásával kezdtem a napot, oszt az erdőben csak azokat dobáltam félre, amelyeket muszáj volt, amin lehet, inkább átgázoltam. (Egyébként lezárt földutak, már senki nem jár arra.)
Előzmény: cyd (265545)
Khelben Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265550
te hányat fogadtál be eddig? ;o)
tpapa Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265549
OFF Meghátugye ha egyszer ajtót nyitsz egy tömegnek, nincs visszaút amíg az utolsó is be nem jött. Az ajtót már nem bírod becsukni... ON?
Előzmény: Törölt nick (265544)
Alex Raps Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265548
Ez rendben is van, de akkor az a másik meg ne állítsa azt hogy kefél. ;)
Előzmény: mzdude (265375)
jim32 Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265547
No, letöltöttem a képeimet, teszek fel egy párat.
Ezzel kezdődött - megpróbál beállni elém, de elhatároztam, hogy nem engedem.
Amikor az utasom kiszállt fotózni, ott maradtak, de nem ülnek az autó orrán (olyat csak belülről tudtam csinálni, de azt már felraktam.)

Siker, mindenki ülhet vissza a helyére.
És a végén a boldog nyertes. Gratula!
Roadkill Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265546
Amíg a társadalom szó nélkül elsétál amellett, hogy évente tizesével halnak fagyhalált a hejléktalanok, addig lehet beszélni egy eső láttán emberségről, csak körbe foglak röhögni.
Előzmény: Törölt nick (265544)
cyd Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265545

Zöld erdőben jártam ...

Pedig még húsvét sincs.

...oszt valami agresszív fa lehetett.

Enyire kikapcsoltál, hogy ott észre sem vetted?

Előzmény: Yogi (265541)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265544
"Retekklubbon is nyomatták, hogy a szemétmocskos szálloda nem engedte be az embereket.
Mintha feladatuk lenne, hogy kibsszanak magukkal..."

Nem. Az a feladatuk, hogy emberek legyenek. Ez sokaknak nem jön össze. Vagy nem tetszik nekem az evolució...
Előzmény: Roadkill (265543)
Roadkill Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265543
Mire vártál? Rohadt csőcselék népség nagyrésze. Én egyszer voltam kinn pár éve, de elég is volt.
Szegény mostohanagyapámat (keringési bajai voltak) akkor is elsodorta a tömeg a tüzijáték után, rendes "közelharc" meg káromkodás lett a vége, hogy "visszaszerezzük".
Aztán hogy a tömeg miatt lesz a csőcselék, vagy eleve csőcselékből lesz a tömeg, az már jó kérdés, de részemről rohadjon meg ott ahol van.
Retekklubbon is nyomatták, hogy a szemétmocskos szálloda nem engedte be az embereket.
Mintha feladatuk lenne, hogy kibsszanak magukkal...
Előzmény: Khelben (265536)
Khelben Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265542
azér megnéznék egy hasonló tömegmenekülést mondjuk svájcban.
Előzmény: Trebitsch (265537)
Yogi Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265541
Én nem tudom, bár gyanús volt, hogy a szokottnál több vért kellett a kocsiról lemosnom...
(Zöld erdőben jártam oszt valami agresszív fa lehetett.)
Előzmény: cyd (265539)
Teo papa Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265540

=:-O

cyd Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265539

Na! Az agresszív terepjárós.

Mi történt? Jött a busz, hogy bemegy a buszsávba, Te meg izmoztál?

Yogi Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265538
Sanya

Megnyugtatásodul elmondom, hogy egy darabig nem fogok tükörbe nézni sávváltáskor.
Reggel letörött a bal oldali is (a jobbos már korábban).
Trebitsch Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265537

Frászt. Katasztrófa, pánik, zűrzavar alkalmából a világon mindenütt fosztogatni kezd a csürhe. Csürhe meg van mindenhol nagy létszámban. Nálunk is.

Előzmény: Khelben (265536)
Khelben Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265536
Roadkill Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265535
Nem, én sajnálom őket azért, mert utálom a tahó fajtájukat.
Ellenben ha megbüntetnék őket úgy 20-30K-ra, akkor tudnék empátiát tanusítani.
Előzmény: Khelben (265534)
Khelben Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265534
te valamit törleszteni akarsz nekik ugye? :o)))
Előzmény: Roadkill (265532)
Trebitsch Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265533

Na ezek monnyanak le, lehetőleg máma még:

"A Miniszterelnöki Hivatalban megvolt az a felelős, aki leállíthatta volna a vasárnap esti tűzijátékot - közölte Szilvásy György kancelláriaminiszter hétfőn sajtótájékoztatón Budapesten. Mint mondta, Bodor Tibor főosztályvezető, főnöke Tóth Miklós szakállamtitkár, az ő főnöke Gál J. Zoltán államtitkár állíthatta volna le a tűzijátékot. Hozzátette: megfelelő információk birtokában saját maga is jogosult lett volna ezt megtenni.

A kancelláriaminiszter közölte: a tűzijáték leállítására Demszky Gábor főpolgármesternek, mint a fővárosi védelmi bizottság elnökének is lett volna lehetősége, ha ehhez megfelelő információkat kapott volna."

http://index.hu/politika/belfold/budapest/demsz3829212/

Roadkill Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265532
Szinte mindig hazárdjáték kimenni ott a külsőbe. Nem is csinálják, csak az ügyeskedők.
Jó lenne gyakrabban látni, ahogy végigbírságolják az egész bagázst.
Előzmény: a..d (265531)
a..d Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265531
az Üllői úton időnként teljesen járhatatlan a külső sáv az ilyenek miatt...
Előzmény: troppauer (265530)
troppauer Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265530
...vészvillogóval a sávban, miközben dvd-t válogat a tékában?? Biztos nagy volt a vész!

Ez bizony a tahóság katergória vastagon. Ezek miatt van budán annyi kétsávos-egysávos út, aminek a fele használhatatlan.
Előzmény: mzdude (265528)
a..d Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265529
direkt hibázott?
Előzmény: mzdude (265528)
mzdude Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265528
Már a szóhasználat is rossz. Nem tahó, hanem hibázott. És kéretik több empátiát. :-)
Előzmény: Törölt nick (265527)
tpapa Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265526
OFF De ő puhány volt. Sanya viszont kőkemény! ;o))) ON?
Előzmény: Bihus (265523)
tpapa Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265525
OFF Gorcsevtől láttam... :oP (Gondoltam, hátha nekem is bejön, de nem.) :o/ ON?
Előzmény: lakos (265522)
MC Szasza Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265524
Az is csak jogász, olyan mint a többi. :)))
Előzmény: lakos (265520)
Bihus Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265523
Volt ilyen flém már 5 éve is, Silannal... :)
lakos Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265522
Nálad még tartanak a piros betűs napok?:)
Előzmény: tpapa (265493)
bárány Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265521
Úgy értem, ehhez a magatartáshoz lehet több pontból eljutni :)
Már akinek ez a heppje :))
Előzmény: lakos (265519)
lakos Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265520
én kompetensre gondoltam...
Előzmény: MC Szasza (265518)
lakos Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265519
ugyanez volt a téma szó szerint, az egyirányú uccába szemből behajtóval szembeni magatartás.:)
Előzmény: bárány (265517)
MC Szasza Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265518
Ja, igazán írhatnának mondjuk a Totalcar Autójogásznak, vagy valami... :)
bárány Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265517
Amúgy több kiindulási pontból el lehet jutni ide, úgy látszik :))
tpapa Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265516
OFF Segítek. Alá is húztad... :oP ON?
Előzmény: tpapa (265515)
tpapa Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265515
OFF Mondtál. ON?
Előzmény: Alex Raps (265513)
lakos Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265514
Egyébként úgy 2 éve is eljutott ide a flém és akkor azt ígérted, hogy kérsz valami állsfoglalást valaki kompetenstől vagy valami, hogy akkor hogyan is.
Én azóta várom...
Mindnennap benézek ide, hátha..:)
Előzmény: Alex Raps (265510)
Alex Raps Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265513

Ne haragudj de nem bírom ki. :DDDD

"Hogy a fenébe ne lenne több joga annak, aki betartja a törvényt azzal szemben, aki épp megszegi????"

Mondtam én ilyet? :))))

djzolko Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265512
tegyél fel képet!!!!!!!!!!!!
mekkora egy rohadt faszkalap hagy lássa mindenki a köcsög fejét
Előzmény: jim32 (265394)
VDaNi Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265511
Alex Raps Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265510

"Értetlenség van, de az dögivel."

Ja az van. Csak ez igen furán hangzik rám nézve egy olyan ember szájából aki jól láthatóan állandóan keveri a jogi normákat az erkölcsivel és ellenérvként ezért jogszabályi helyeket állításainak bizonygatására egy ideje már nem is idéz csak ordítós vörös nagybetűket irogat. ;P Szerintem megérné azt az 5-10 eFt-ot valami jobb közlekedési jogásznál informálódnod. Ha benne vagy akkor beszállok a felével és elmehetünk együtt is. Ne mond hogy nem vagyok konstruktív. ;) 

Előzmény: tpapa (265501)
Alex Raps Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265509

Szerintem nem lehet eget verő gond. Ha van két olyan tanu aki egyet állít veled és azt írásba is adja, akkor a nőt meg fogják szívatni* és Te kártalanítva leszel. "Csak" annyi lehet a bonya ebben a dologban, hogy esetleg tagadni fog mint veszedelem, de azzal is csak az időt tudja húzni. 

*nem úgy ahogyan ő szeretné >:) 

Előzmény: _banner_ (265508)
_banner_ Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265508
Sajnos nem. Utólag mentem be a kerületi Yardra, de van 2 tanú, akik az autóban ültek. (Egyikük jegyezte fel a rendszámot)
Előzmény: Alex Raps (265507)
Alex Raps Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265507
Helyszínre hívtál zsarut ugye? Amire megjöttek addigra odatelefonáltad két haverodat is tanunak ugye?
Előzmény: _banner_ (245042)
Yogi Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265506
Ez szép.
Miért engedted el?
Előzmény: _banner_ (265500)
Alex Raps Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265505
Há vazzeg tudomén? Én veled nem is vitázok. Vagy de? :)))
Előzmény: Yogi (265504)
Yogi Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265504
Na most ha nagyjából egyetértünk (korábban kifejeztem már ebbéli meggyőződésemet), akkor mi a rákról vitázunk???
Előzmény: Alex Raps (265476)
Roadkill Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265503
Jó, de tegyük fel, hogy nem mindenkinek éri meg a más autójában, vagy másban kárt okozni ha az ő autója/ő is ugyanannyit kaphat. Márpedig sorból nincs hova menekülni, ha rosszul sül el a dolog.
Szóval jó az a kerékkulcs, de tudni kell mikor kell elővenni...
Előzmény: Tie (265428)
MC Szasza Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265502
Pff, ez csúnya szívás... :-/ Sok sikert a bíróságon!
Előzmény: _banner_ (265500)
tpapa Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265501

OFF Miért lenne harag? Értetlenség van, de az dögivel.

Ugyanakkor azt kétlem, hogy egy bizonyos esetről lenne szó. Egy hozzáállásról, szemléletről van szó, aminek én a veszélyét kb. abban látom, hogy ha túl sokan csinálják ezt "a törvényből kiragadom azokat a részeket, amik nekem tetszenek és adott helyzetben engem igazolnak" -típusú megközelítést, akkor abból előbb-utóbb olyan helyzetek adódnak (muszáj, hogy idővel adódjanak), amikor ezek összeütközésbe kerülnek egymással.

Ezért jó példa az egyirányú utca. (Aminek semmi köze Khelbenhez, semmi köze az önkéntesrendőrséghez, annál több a szabályossághoz és ennek kezeléséhez.) Már korábban írtam, tőlem félreállhatsz. Te dolgod. De senki semmit nem szólhat, ha nem teszed. Te viszont, pont azért, mert szabályos vagy és ezért igenis több jogod van az adott szituációban, szóvá teheted, hiszen téged szabálytalanul akadályoznak a haladásban. Sőt, ha véletlenül arra járna egy rendőr, az sem lenne kétséges, kit büntetnének meg és fordítanának vissza. (Ha el tudod érni, hogy záros határidőn belül odaérjen egy járőrkocsi, akkor hívd is ki! A gyakorlatban ennek haszna elég kétséges, de talán ha közlöd a szabálytalankodóval, hogy már jelentetted az esetet és úton vannak, az is elég, hogy tolatásra bírja. Attól függ, mennyire hiszékeny, ismeri a honi helyzetet?) :oP ON?

Előzmény: Alex Raps (265498)
_banner_ Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265500

Yogi, itt az előzmény!

Előzmény: _banner_ (245042)
a..d Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265499
ja
Előzmény: tpapa (265497)
Alex Raps Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265498

Nem reagálnék tovább mert kettőnk vitája parttalanná vált és annak folytatásával szuerintem' csak szétcsesznénk a topikot. Úgy gondolom hogy nincsen harag köztünk (legalábbis bennem nincsen) így tudunk esetleg a későbbiekben még beszélgetni másról, de fenti esetről már semmiképpen sem. Ezen az sem tud változtatni hogy nem tudtalak meggyőzni és Te sem engem. :)

tpapa Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265497
OFF Neked kell tudni... ;o) ON?
Előzmény: a..d (265496)
a..d Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265496
legyen az előbbi, ha már mindenképpen választani kell. :)
Előzmény: tpapa (265495)
tpapa Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265495
OFF ~ szünetelteted, nem csinálod elég jól -válassz! :oP ON?
Előzmény: a..d (265494)
a..d Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265494
na! :D
Előzmény: Bihus (265490)
tpapa Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265493

OFF "erősen vigyázok arra nehogy kekec legyek veled szemben" - Ó-ó. Futtbalbíró vs. középcsatár. Rémlik? Vagy ide is az vonatkozik, mint a mondanivalód egyéb részeire??? (Szálka vs. gerenda...) :oP

"Nincsen arra utalás a KRESZ-ben hogy a szabálytalanokkal szemben másként kellene cselekedni és arra sincsen, hogy aki szegi a szabályt, annak jogvesztése lehetne azaz már nem minősül(het) a közlekedés résztvevőjének." - Ez már a sík hülyeség tere. Tényleg ide indultál, vagy csak véletlen volt? A törvényt nem azoknak írják, akik eleve meg akarják szegni azt. Azoknak írják, akik szerint szükség van az együttélés szabályainak írásba foglalására, hogy mindenki egyértelműen tudja, mihez kell tartania magát, és ne lehessen előadni olyan belemagyarázó-ámokfutásokat, mint amit most éppen csinálsz. ;o) Hogy a fenébe ne lenne több joga annak, aki betartja a törvényt azzal szemben, aki épp megszegi???? A szabályokat azért hozzák, hogy betartsák őket és csak egy kisebbség képzeli azt, hogy az ő bosszantásukra, illetve, hogy legyen mit megszegniük. :oDDD

A KRESZ-ben nincs olyan irányelv, hogy hagyni kell szabálytalankodni másokat. Olyan van, hogy vigyázzunk egymásra, az életre, a vagyoni értékekre stb., de már régen nem erről beszélsz. Ha két autó áll egymással szemben az egyirányú utcában, akkor az én számomra nem kétséges, hogy melyiknek kell tolatnia és melyiknek előrefele mennie, mert pont erről szól az egyirányú utca és ezt jelzi a nyíl az egyik végén. Honnan tudom, hogy az illető épp direkt szabálytalan, vagy csak elnézte a táblát az utca végén??? Nagyon egyszerű. Az egyik elkezd tolatni, amikor megmondom neki, hogy ez egyirányú utca és a rossz végén jött be, míg a másik úgy fog érvelni, mint te. Az egyik feladja a szabálytalan magatartását a másik folytatni akarja annak ellenére, hogy épp felhívtam rá szíves figyelmét. Akinek már ez is magas, az összetépett jogosítványát adja le a legközlebbi rendőrörsön! ON?

Előzmény: Alex Raps (265462)
Alex Raps Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265492
"..akkor deoffenzíven középsőujas.." :))))))
a..d Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265491
ne is! :P
Előzmény: Khelben (265488)
Bihus Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265490
Hát, mivel te már felhagytál vele, valakinek át kell vennie a stafétabotot :)
Előzmény: a..d (265485)
a..d Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265489
de legalább fejlődsz. :)
Előzmény: Törölt nick (265486)
Khelben Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265488
legközelebb nem ülök a közeledbe talin, mer még mást is elkapok :o)))
Előzmény: a..d (265485)
tpapa Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265487
OFF Azt a rágódásra mondtan. Unalmasnak valóban unalmas egy idő után, de ez csak a túl alacsony színvonal miatt van. ;o) ON?
Előzmény: MC Szasza (265478)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265486
Nehezen:)
Előzmény: a..d (265484)
a..d Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265485
Te állandóan csak a feszültséget kelted. :)
Előzmény: Khelben (265482)
a..d Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265484
és odtaláltál? :DDD
Előzmény: Törölt nick (265480)
RadiX Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265483
a szomszed orszag kitoloncolna oket pikk-pakk :)
Előzmény: kivi (265473)
Khelben Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265482
azért örülök, hogy egy mondattal sikerült felborítanom az agysejtállományodat :o))
a..d Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265481
uzsonna?
Előzmény: kivi (265479)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265480
Most ettem. Összefutottam már közben szintén ultravidéki általános iskolai osztálytársammal. Kicsi ez az ország:) (na jó, telefonon egyeztettünk, de hát pont itt volt 200 méterre:)
Előzmény: kivi (265479)
kivi Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265479
De, most hogy mondod: kajálni kéne.
Előzmény: a..d (265475)
MC Szasza Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265478
Mi ugyan nem.

Ki az a "mi"? Mert Gorcsev unja, aszonta. :)

Ennél jobb flém nincs is... Naponta kétszer belerúgok és eldöcög magától.

Az totzicher! :)))
Előzmény: tpapa (265461)
Alex Raps Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265477

"Hát akkor nincs más választás, hagyni kell a bunkókat."

Ez a jogi norma

"Nagy lófaszt, már elnézést. Attól csak vérszemet kap."

Ez meg az erkölcsi norma.

Ha ez a topik tényleg a KRESZ szellemében működik, akkor a jogi normának kell mérvadónak lennie.

Előzmény: Yogi (265464)
Alex Raps Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265476
Nem. Az a Te félreértelmezésed. :)))
Előzmény: Yogi (265466)
a..d Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265475
nincs dolgod? :DDD
Előzmény: kivi (265473)
Alex Raps Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265474

"Ki erőszakos? Én, aki szabályosan megyek? :-O"

Nem. Aki büntet, bosszul, intézkedik mert szabálytalanságot vél felfedezni. Vagy már nem emlékszel erre a rongyosra elemezett mondatrészre?

"..és mint aki semmit nem vett észre, elindultam a kanyarodósáv felé"

Ha észrevette akkor miért indult el mégis a kanyarodósáv felé? Csak nem valami "sérelmet" bosszult meg azaz erőszakos volt? Khelbent senki sem akadályozta meg abban hogy ne mozdítson a kormányon, dudáljon* és amikor ilyen módon defenzíven lekezeli a helyzetet - és az osztrák is jól látja - akkor deffenzíven középsőujas gyalázásban részesítse (az álatlam bemutatottak utolsó momentumát azért bizonyos súlycsoport alatt nem javallanám).

"Milyen sérelmeket?"

Ezt: "Mentem az elkerülőn, én közellenség, forgalomfeltartó 60nal. Osztrák kisbusz mögöttem 20 centire, " ill. "kivág, záróvonal, forgalomelőlelzárt terület, elkezd előzni"

Na ugye hogy önkéntesrendőr topik! Persze nem reménytelenül az.

*jogkövető módon 

Előzmény: Gorcsev (265393)
kivi Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265473
Ó igen, valóban. Nem lehetne ezeket nem visszaengedni a határon? :-)
Előzmény: Tie (265472)
Tie Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265472

Magyar (tarka) barom volt amúgy. ;)

Előzmény: kivi (265471)
kivi Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265471
Ja vagy éppen hívja a cseh rendőröket, amik aztán ott basztatnak fél napon át

Sőt, a végén még a rendőrök letartóztatják jimet, mert tiltott idegenvezetést végez a fiának: "És ott balra kicsi Jim, láthatod a nagy cseh barmot, mellette a párjával..."
Előzmény: lakos (265444)
Yogi Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265470
Nem. Az önkéntesrendőr büntet. Én csak lehetőleg nem hagyom, hogy kitoljanak velem.
Előzmény: ghosty9 (265467)
Tie Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265469

Az önkéntes-rendőrködés az, amikor alapvetően nem szenvednél hátrányt az ürge bunkóságából. Amikor nem hagyod, hogy elmenjen autópályán 150-nel, mert TE is csak 130-cal mész.

Ha hátrányod, netán károd származhat belőle, akkor az onnantól már közelít az "önvédelem"hez.

Előzmény: ghosty9 (265467)
Yogi Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265468
Legalább az előzményt belinkelhetted volna közvetlenül...
Előzmény: _banner_ (265463)
ghosty9 Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265467
"Hát akkor nincs más választás, hagyni kell a bunkókat.
Nagy lófaszt, már elnézést. Attól csak vérszemet kap."

Bizonyos szempontbol ja, igy van.

Mas szempontbol meg pont ezt hivjak errefele onkentesrendor-mentalitasnak, nem? :-)
Előzmény: Yogi (265464)
Yogi Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265466
Te megállsz a zöld lámpánál, hogy elengedd a pirosnál állókat?
Mert a te értelmezésed szerint ez lenne a helyes.
Előzmény: Alex Raps (265462)
Tie Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265465

Épp ezt magyarázom. Ha eléred azt az állapotot, hogy Te dominálsz a szituációban, akkor nem veri le a tükröt.

Amíg leveri, addíg nem Te irányítod a helyzetet. A cél az, hogy Te irányítsd.

Előzmény: Jahno (265459)
Yogi Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265464
Hát akkor nincs más választás, hagyni kell a bunkókat.
Nagy lófaszt, már elnézést. Attól csak vérszemet kap.
Előzmény: Jahno (265459)
_banner_ Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265463

A történet a következőképp folytatódott:

Megkaptam a rendőrségi határozatot, mely szerint beidézték az okozó gépjármű üzembentartóját, aki elmondta, hogy nem emlékszik az adott napra pontosan, de a lezajlott párbeszédre főleg nem és még véletlenül sem volt részese közúti balesetnek, és különben sem látszik sérülés az autóján... tehát az eljárást megszűntetik, én pedig mehetek panasszal a sóhivatalba. (Biztosító, bíróság...)

Innen üzenem a 'hölgynek', hogy még nincs vége a történetnek...a bíróságon találkozunk! (Még mindig nem a 120 ezer HUF a bosszantó, hanem ez a gusztustalan magatartás)

Szerintetek van esély biztosító általi kárrendezére??

Előzmény: _banner_ (245212)
Alex Raps Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265462

"Amit te ott olvasol, az (még mindig) a szabályos közlekedőkre vonatkozik."

Nincsen arra utalás a KRESZ-ben hogy a szabálytalanokkal szemben másként kellene cselekedni és arra sincsen, hogy aki szegi a szabályt, annak jogvesztése lehetne azaz már nem minősül(het) a közlekedés résztvevőjének. Arra meg már végképpen nem találok utalást hogy bármiféle ilyen típusú megítélés a többi résztvevő feladata lehetne, úgyhogy egyáltalán nem passzol amit mondani teccik bácsi kérem. Igaz én veled szemben mondanivalómban erősen vigyázok arra nehogy kekec legyek veled szemben, de Te nyugodtan ezután is közvetlenül az "OFF" után - elsőmondatban -fikázhatsz engem, hátha nem az észérvek hanem a tesztoszteron győz. "Csak úgy szólok..." :)))

Egyirányúból kitolás. Ha nem állsz félre akkor mindjárt sérted a KRESZ harmadik mondatában olvasható irányelvet. Persze azt hogy miért tolhatod ki arról még mindig nincsen jogszabályi idézeted (persze hogy másnak sincsen), de naná hogy mégis én vagyok a hülye. Amikor a KRESZ-ről beszélgetünk akkor csak a jogi normák síkján vitatkozhatunk, vagyis az ide vonatkozó jogszabályból idézhetünk érveket. A "nehommá köcsögöt nem tolom ki az egyirányúból" az nem egy ilyen jogi norma. Még akkor sem az ha "amúgy" teljességgel egyetértek az ilyen irányú erkölcsi normákkal. Ha nekem egyirányúban jön szemből valaki, akkor én azt nem akkor veszem észre amikor összeér a két lökhárító, hanem mondjuk előbb ui. egyelőre 20-30 km-re gond nélkül ellátok. Miután fentiek okán időben lehúzódok, ezért az általad bemutatott - amúgy bárgyú - indíttatású komfrontáció sem lehetséges. Akinél ez előfordul az már nem a KRESZ szellemében kezelte a helyzetet. Ha meg arról kérdezel hogy erkölcseim által diktáltan mit tennék, akkor a válaszom valószínűleg azonos elemeket tartalmazna a tiéddel. :)

Előzmény: tpapa (265377)
tpapa Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265461
OFF Mi ugyan nem. (Rágódunk rajta. Tuggyuk, hogy nekünk van igazunk, oszt' csókolom.) ;o) De gondolj bele! Ennél jobb flém nincs is... Naponta kétszer belerúgok és eldöcög magától. :oDDD ON?
Előzmény: MC Szasza (265403)
Bihus Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265460
Többnyire ja.
Előzmény: lakos (265458)
Jahno Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265459
Aztán apu leveri a két tükröd, majd az őrszobán meg elgondolkoztok az "én csak visszaütöttem" szövegen....
Előzmény: Tie (265438)
lakos Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265458
Ja nyilván a börtöncellák csupa gyermeki lélekkel vannak tele, súlyos testi sértés miatt meg stb.:)
Előzmény: Bihus (265449)
Tie Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265457
De nem alapvetően = De alapvetően
Előzmény: Tie (265450)
jim32 Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265456
Az egészben amúgy nekem igazából az a durva, hogy emberünk a közvetlenül mögöttem jövő autó volt - és így jött egyetlen autónyit előre.
Nem füstöl a kocsim, nem büdös, semmi ilyesmi oka nem volt erre. Egyszerűen unta magát. Nem is nyert sokat vele. Lehet, hogy nagyobb tervei voltak, de belátta, hogy így nem jut előbbre - ezért inkább visszaállt, de legalább elém.
Nem tudom.
Előzmény: Tie (265446)
Tie Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265455

Van ám erre egy másik tökéletes bölcselet is ám:

Aki nem akar kocsmai verekedésbe keveredni, az bizony ne menjen kocsmába... ;)

Előzmény: Bihus (265454)
Bihus Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265454
Ugyanezen filozófia alapján legális pl. az USA-ban fegyvert birtokolni.

De az egy sajnálatos mellékhatás, hogy ahol pisztoly van, ott időnként lőnek is. :)
Előzmény: Tie (265450)
Tie Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265453

Épp ezért működik a dolog a figyelmeztetés. A gyermeki lélek nem fog nekiállni verekedni. Ha krízishelyzetbe hozod, sipákolni fog meg kétségbeesni, és cselekvésképtelen lesz. Azok meg főleg, akiket ő "irányít".

Iktasd ki a szakaszvezetőt, szétesik a szakasz. Ennyi.

Előzmény: Bihus (265449)
lakos Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265452
A tömegiszony az megint más ne keverjük ide. Akinek tömegiszonya van az egy végletekig békés istentiszteleten vagy szabadtéri megemlékezésen se tud részt venni, ahol aztán a legcsekélyebb esélye nincs bármiféle atrocitásnak.
Előzmény: Tie (265447)
Zs Zs Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265451
Nahát, kurva Freud :)
Apánk épp mondta a telefonba, hogy indul haza, de nagy a dugovics titusz.

Mondjuk az alábbi esetre variáció lenne még egy pokrócot odaadni nekik, "nehogy megégessék magukat a felforrósodott motorháztetőn". Kíváncsi lennék, hogy akkor mit szólnának. Az ilyen esetben nálam eddig a legerőszakmentesebb megoldásnak az bizonyult, ha homlokegyenest mást tettem, mint amit vártak tőlem, és rátettem még egy lapáttal.
Előzmény: Bihus (265445)
Tie Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265450

Egyszerűbben: Az AiKiDo-ban a mindenféle feszítések nem azért vannak, hogy fájjanak, hanem hogy választás elé állítsák az ellenfelet.

Választhat, hogy abbahagyja a hülyéskedést, és akkor nem esik baja, vagy tovább ugrál, és akkor BIZTOSAN eltörik valami végtagja, amelyik épp nagyon fáj.

De nem alapvetően nem törünk el senkiben semmit, csak tudatjuk vele, hogy megvan a lehetőségünk rá.

Előzmény: Tie (265446)
Bihus Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265449
Van, aki tudja leplezni, és van, aki nem.

De az ilyen emberek mindig gyermeki lelkek, ebből ki lehet indulni...
Előzmény: lakos (265448)
lakos Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265448
Pont azt magyarázom, hogy az ilyen nem fogja szarul érezni magát, bármilyen intelligensen közölsz vele bármit

"A legbunkóbb emberre is hat, ha közlöd vele a nemtetszésedet, ez már csak így működik"

Hat a fenét. Vagyis, hogy mégis hat, pont megerősítőleg, hogy ő mekkora fasza gyerek. Nem fog ő attól megtörni és hüppögve magába szállni, hogy nagyon intelligensen és cinikusan kicikized. Az ilyen nem.

"Mint ahogy a buszon a bliccelőnek is ég a pofája, mikor elkapja az ellenőr, pedig az is tudatosan csinálja "

Van amelyiknek ég van amelyiknek meg nem. Van amelyik le is köpi az ellenőrt vagy jól megveri:)
Előzmény: Bihus (265441)
Tie Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265447

Na ja. Nem probléma a tömegiszony, ha tudsz róla, és kontrollálod.

Amúgy én is rühellem a tömeget, a csürhét.

Előzmény: lakos (265444)
Tie Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265446

Persze, ha csak az van, hogy be akar pofátlankodni a sorba.

De amikor ez már olyanná válik, hogy utasok kiszállnak, ráülnek az autóra (netán lökdösik, benyomják, ez csak egy apró lépés), akkor az már messze nem az a szituáció, hogy be akar pofátlankodni a sorba.

Ugyanúgy, mint ha valaki be akar eléd állni a sorba a kasszánál, vagy esetleg odébbrúgja a kosaradat is, netán odébblök téged, vagy épp a gyerekedet... Ugye hogy az sem egyforma szituáció, és nem is egyforma reakciót feltételeze?

A hülye nem esik le, nem hal meg. Nem azt mondtam, hogy negyvennel elütni az ürgét. Egymás mellett állnak az autók. Pofa kiszáll, indul valamerre, alászeded a kormányt, és közelebb mész hozzá. Annyira, hogy épp 2 centivel kevesebb helyet hagyj a két autó között, mint amennyi neki kell. Nem fáj, horpad annyit a lemez (aztán vissza is áll, mint amikor ráülsz a motortetőre), csak érzi, hogy nem jól választott. Nem azt mondtam, hogy meg kell ölni, agyon kell verni, de mértékkel mindenképpen tudatosítani kell benne, hogy ácsi van haver, nem vagyok rád vevő. Ha szóval nem megy, akkor némi agresszióval, de úgy, hogy ne okozz sérülést.

A cél nem az "ellenfél" megsemmisítése, hanem az, hogy ráébreszd arra, hogy értelmetlen támadnia, mert LEHETŐSÉGED van arra, hogy megsemmisítsd.

A cél az, hogy tudatosítsd benne, hogy könnyen járhat SOKKAL rosszabbul is.

Erről szól az AiKiDo mellesleg.

Előzmény: lakos (265440)
Bihus Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265445
"staufék"

Ez jó :)) Tudom, hogy nem szándékos, de jó, megjegyzem :)
Előzmény: Zs Zs (265439)
lakos Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265444
Ja vagy éppen hívja a cseh rendőröket, amik aztán ott basztatnak fél napon át és magyarázhatod, hogy ki kezdte, meg ki volt a bunkó.

Jó ez a verbális hősködés, csak sok teteje nincs. Aki akarja csinálja,
De számomra a lényeg pont ezeknek a helyzeteknek az elkerülése, mert ki tudja nekem is mennyire borulna el az agyam egy ilyen helzetben, épp ezért nem megyek tömegrendezvényre, ez volt a kiindulási alap:) (esetleg a VIP páholyba, na max.:)
Előzmény: Tie (265438)
Bihus Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265443
Te Tie, lehet, hogy még nem kerültél olyan helyzetbe, de ezzel a hozzáállással biztosan fogsz:

Van, amikor a kakaskodással te húzod a rövidebbet. Legyen akármekkora terepjáród, legyél 120 kilós, legyen fegyvered, bármi. Bár utóbbiak nagy mértékben növelik az esélyeidet, ezt nem vitatom. :)
Előzmény: Tie (265435)
Roadkill Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265442
Respect.
Ott helyben a kép alapján valszeg én is bekussoltam volna. De nagyon örülhettek volna, ha "kint" nem végzik árokban a pályafutást.>:-|
Előzmény: jim32 (265394)
Bihus Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265441
"Tudja ő azt anélkül is, pont azért csinálja. Aki ilyen szinten van annak tökmindegy, hogy intelligensen közlöd vagy bunkó módon, hogy nem testzik. A különbség max. annyi, hogy az egyikért hamarabb üt."

Nem ez a lényeg. Hanem hogy érezze sz@rul magát azért, amit csinál. A legbunkóbb emberre is hat, ha közlöd vele a nemtetszésedet, ez már csak így működik. Mint ahogy a buszon a bliccelőnek is ég a pofája, mikor elkapja az ellenőr, pedig az is tudatosan csinálja :)

Ha csak tűrsz ott, mint a birka, akkor nem kap visszajelzést, és még inkább megerősíted a hitében, hogy ez rendben van.
Előzmény: lakos (265434)
lakos Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265440
Nincs sok értelme ilyenekt írogatni, önmagában azért mert mondjuk valaki beakar elém pofátlankodni a sorba, a legtöbb ember nem fog eljutni a súlyos testi sértésig, kerékklulccsal vagy a másik autóhoz odaszorítással, gondold már egy kicsit végig hogy mi következik utána, ha mondjuk az a hülye leesik, ott hal meg vagy mittomén. Nem biztos, hogy ilyen macsó-vidáman sztorizgatnál, hogy milyen kemény vagy.
Zs Zs Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265439
Az egyetlen lehetőség, ami eszembe jut, hogy kis helyet hagy, hirtelen előreugrik, majd staufék. Bár a fene tudja. Lehet, hogy én is lapítottam volna lila fejjel.
Előzmény: jim32 (265402)
Tie Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265438

Nem, személyautóról beszélek.

Személyautóval kell nekinyomni a lábát az autójának.

És egyelőre az volt, hogy apu, anyu, meg a lányuk. Ebben hol van a három kigyúrt bűnöző?

Apu ott fog jajongani, és épp azon fog járni az agya, hogy mit baszott el, anyu meg kislánya sipákolni fog szintén, ha jaj most akkor mi van.

Ők nem döntenek, csak tették, amit a főnök mondott, a főnök most viszont kétségbe van esve, ők is abba lesznek, nem fognak csinálni semmit. Kis sipákolás után el fognak kotródni a vérbe.

A terepjáróval egyrészt igen, a mezőn kerültem volna, másrészt ha mégis ott állok a tömegben, akkor kiröhögöm őket, amikor megpróbálnak felülni a motorháztetőre, meg amikor karcolással fenyeget, és hangulattól függően még akár el is indulok kitekert kormánnyal az autója felé. ;)

Előzmény: lakos (265436)
Jahno Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265437
Jó dolog ez keménykedés, de mész felé kerékkulccsal, az meg majd előkapja a gázpisztolyt, vagy mást...
lakos Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265436
Persze, és mindenezek után ugyanúgy ott állsz beszorulva a dugóban, körülötted 3 izomagyú bűnözővel, tényleg szép kilátások.
tudom a te kocsiddal nem probléma mert kimész a szántásba és megkerülöd, nem kell beírni:)
Előzmény: Tie (265433)
Tie Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265435

Azért annyira szinte senki se hülye, hogy ne tudja, nem frankó, amit csinál.

Tudja ő azt nagyon jól. Azt kell tudatosítani benne, hogy nem vagy partner a hülyeségében.

Előzmény: Bihus (265431)
lakos Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265434
"hogy tudja meg, hogy nem frankó, amit csinál"

Tudja ő azt anélkül is, pont azért csinálja. Aki ilyen szinten van annak tökmindegy, hogy intelligensen közlöd vagy bunkó módon, hogy nem testzik. A különbség max. annyi, hogy az egyikért hamarabb üt.

Ez nem olyan, mint aki tényleg elnéz mondjuk valami apróságot és nem direkt csinálja, és monjuk arra rádudálsz és figyelmezteted, és esetleg tényleg leesik neki, hogy hoppá itt ezt a sávváltást benéztem fönthagytam a refit, vagy valami.

Az ilyen prosztóknak ez a lételemük ez élteti őket, ha másokat provokálhatnak.
Előzmény: Bihus (265431)
Tie Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265433
Nem kell önvédelmi arzenál. Ott az autó. Kiszáll, hogy hepciáskodjon, ráguratod, és nekiszorítod egy picit a saját autójának. Nem kell nagyon, csak hogy érezze, mellényúlt a játszópajtás-választásban.
Előzmény: lakos (265425)
Bihus Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265432
Színház? Határeset.

A parkolókban az is ugyanolyan, mint egy focimeccs :)
Előzmény: Khelben (265423)
Bihus Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265431
Nem arról van szó, hogy te is beszólsz neki, hogy "takaroggyá vagy mevverlek", hanem intelligensebb megoldásról. Az a lényeg, hogy tudja meg, hogy nem frankó, amit csinál.

Ennyiért nem fog összeverni.
Előzmény: lakos (265425)
Tie Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265430

Persze, a lényeg az, hogy tudatosítani kell az illetőben, hogy attól, hogy ő épp csürhét játszik (lásd IQ exponenciálisan csökken), attól még az én értékrendem ugyanaz, és tőlem akár fel is fordulhat csürhében is, mint ahogy egyedül is, és nem fogom megváltoztatni a szokásaimat attól, hogy ő épp elhülyült, mert csürhét játszik.

Lásd lejjebb. Lehet játszani a hülyét, csak viselni kell a következményeket, ha olyannal próbálják játszani, aki nem vevő rá.

Előzmény: lakos (265427)
robicsek Creative Commons License 2006.08.21 0 0 265429

nem lehetett kikanyarodni és elvinni őket a susnyásba?

sok barmot láttunk már felirva a topicban, de asszem a topic fennállása óta te nyerted a "ki találja meg a legnagyobb seggfejet" versenyt.

Előzmény: jim32 (265402)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!