ja, én azt hittem, hogy ez egy vicc :) az utolsó feladat nekem nem látszik, ha ráklikkelek, nem adja be a kép alját. hogy rajzolt három vonalból négyszöget?
egy vadász elindult medvét lőni. a maci nyomait követve elindul délnek, így megy csőre töltött puskával 10 kilométert, majd ott elfordulnak a nyomok keletre, így halad tovább keletnek 10 kilométert, és akkor északra vezetnek a nyomok, és a vadász megint lenyom 10 kilométert. ekkor visszaér oda, ahonnan elindult, és ott találja a macit, lepuffantja.
van egy gonosz király, és van egy halálra ítélt néma ember. a király azt mondja neki, hogy megkegyelmez neki, egy feltétellel. ekkor felragaszt az asztalra egy nagy, nem átlátszó edényt, és felmutat két kis golyót: egy fehéret és egy feketét. ha az elítélt a fehéret húzza ki az edényből, megmenekül, ha a feketét, akkor kivégzik. azonban az elítélt észreveszi, hogy a király kicseréli a fehér golyót is feketére. így kell húznia, de csak egy golyót húzhat. mégis megmenekül. hogyan? (a teremben sokan vannak, de csak ő látta az esetet, és nem szólalhat meg).
amíg az előző nehéz feladványon gondolkoztok :), adok egy másikat.
az őserdő közepén van egy kis falu, él benne 40ember, fele férfi, fele nő, mindenki házas, azaz 20-20 férj-feleség van. az egyik ember egy sámán, és mindent tud, amikor bekómázik. pl., hogy mikor lesz telihold, hány tigrist ejtenek el másnap, ki fog megbetegedni, hol fog gyerek születni, meg ilyesmi. egyszer, amikor beszív, azt mondja a falugyűlésen, hogy a falu asszonyai közt van egy, aki a falu minden pasijával kefélt. gyűlés után felszedelőzködik mindenki.
misi otthon a bungallójukban elvágja a felesége torkát. honnan tudta, hogy ő csalfa fehérnép?