Igen, de annak is van nyomatéka meg fordulatszáma és mivel csak erről a két dologról beszéltem, teljesen logikus erre koncentrált példát felhozni. Sajnos látom, hogy csak kevesen képesek ezt megérteni, át is lépek az atomfizikus topikba :D
A villamos hajtásoknak teljesítménykorlátja van, ezért magas fordulatszámokon a vezérléssel szándékosan csökkentik a nyomatékot. Kár idekeverni, teljesen más téma.
Egyik fél sem tudja meggyőzni a másikat a vélt vagy valós igazáról, bármeddig is tart ez a vita csak jobban elmérgesedik a helyzet és a két tábor között képződik egy szakadék (utóbbi itt eddig nem volt és ennek megelőzése céljából jeleztem finoman, hogy idejében leálljanak a felek). A hozzá nem értő kívülállók vélhetően annak fognak hinni, akinek ez a szakmája, nem arrogáns és személyeskedő a stílusa és ami a legfontosabb: többet beszélt a csöcsökről. :)))
A két végletről beszélsz, mint ahogyan a teljes párbeszédetekre a végletek jellemzőek. A "rugóztok 3 napja és egymás vérét szívjátok" típusú párbeszéd (személyeskedésig fajuló eszmecserékkel), illetve a "nincs 1 hétig hozzászólás" között azért van még egy kis űr. Pl. az építő jellegű eszmecseréknek.
Most kéne egy topiktali, legalább egybe lehetne kötni egy ketrecharccal.
Aha, azt hiszem értem: max-on van a fordulat és úgy gyorsít végig. Szerintem itt is arról van szó, mint a gyorsulási esetében, hogy mivel állandóan változtatja az áttételt (bár fokozatmentesen), megéri feláldozni 10% nyomatékot 20%-kal nagyobb váltóáttétel ellenében.
Na várjál: most melyik vakerásról van szó a sok közül? A cvt-ről nem sok fogalmam van, inkább rád bíznám, de azt az elvet , hogy a nagyobb nyomaték nagyobb gyorsulást eredményez, az sem sértheti.
Tehát akkor szerinted 3900-nál kisebb a gyorsulása mint 6000-nél?
-
Az olyan kijelentéseid, hogy "mindenki tudja", nem jelentenek semmit és úgy általában a mondanivalód 90%-a ebbe a kategóriába esik, ezért kell mindig értelmeznem, hogy éppen mit akarsz mondani.
A fűrészfog elv a gyakorlati gyorsulásra vonatkozik, amikor váltogatjuk a fokozatokat, de amiről én beszéltem - leírom századszor is, hátha megérted - az egy tetszőleges fokozaton BELÜLI gyorsulás a fordulatszám és a nyomaték függvényében és mindezt azért teszem, mert te azt állítottad, hogy 4000 rpm (a nyomatékcsúcs) alatt nem gyorsul az autó.
Jaj. Én őszintén szólva kitartó vagyok, de már kezdem elveszteni a motivációmat. Na de üsse kő. Ez a kijelentésed vajon összhangban van azzal, amiről én vakerok? Mielőtt válaszolsz, azért gondold át a cvt váltós gépeket, ahol tulajdonképpen végtelen fokozatunk van a végsebesség eléréséig.
Én értettem, hogy mit akarsz mondani és próbáltam magyarázni, hogy én másról próbálok beszélni:)
-
Most már beszélhetünk arról a kérdésedről, miért forgatják ki a gyorsulásin tiltásig a fokozatokat még akkor is, ha ezzel talán elvétik a nyomatékcsúcsot felváltáskor.
Azért mert ugyan kicsit vesztenek a következő fokozatban, de az aktuális fokozat annyival rövidebb (tehát áttétele nagyobb...), hogy összességében mégis kedvezőbb gyorsulás érhető el. Egyébként ez is látszott a diagramokon.
Én igazából azt hittem, hogy rosszul tudok valamit, aztán kiderült, hogy nem. Annyi történt, hogy elbeszéltünk egymás mellett, és ezt én most észrevettem. És te?