Ma félfüllel hallottam egy beszélgetést a vonaton:
A lényege az volt, hogy múlt hét csütörtökön KöKi-n egy kunszentmiklósi vonatból indulás után szállt le egy tizenéves (talán 12?) lány, aminek következtében lábát vagy lábait veszítette.
A probléma csupán annyi volt, hogy ezt vasutas nem látta, a sérültet a takarítók látták meg és értesítették az illetékeseket.
A vonatot csak Soroksári út-on tudták visszatartani a rendőrök utasítására.
Több részletet nem hallottam, de tény, hogy KöKi 2. vágányán nem túl régi meszelés van.
No akkor kérdőjel helyett felkiáltójel a gázolásnál:
Tragikus gázolás a ferencvárosi pályaudvaron
2009. január 27. 11:42 | Forrás: MTI
Halálra gázoltak egy férfit a fővárosban a ferencvárosi pályaudvar egyik tolatóvágányán kedd reggel - mondta el Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese. A baleset körülményei egyelőre nem tisztázottak, az ügyben a vizsgálatot a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztályának munkatársai végzik. Kavalecz Imre, a MÁV sajtófőnöke azt mondta, hogy a balesetről egy utas tájékoztatta a pályaudvar forgalomirányítóját, a vasúttársaság munkatársai ezt követően értesítették a mentőket.
V63 04Xvolt, versenyeztek a vonattal, és az átjáróban döntetlen lett. Én is csak onnan tudom, hogy ismerem a mozdonyvezetőt. De már vagy nyolc éve mondta.
a hétvégén egy régi balesetről hallottam, ami 1974-ben történt Kisvárda és Ajak között, sokat nem tudok róla, csak annyit, hogy talán hárman haltak meg benne. erről tud valaki bővebb információt?
Ifjúkoromban láttam erről a híradást az Esti Hírlapban. Arra emléxem, hogy kimentek a vonalra, biztos a kukorica is, és emléxem, hogy a fényképen héves Bobó mozdony volt, azzal mentek.
már megtettem 4 évvel ezelőtt, akkor nem válaszolt senki :(
2005.03.06 20:26:25 3211 hozzászólásban.
Erről a kukorica lopós történetről is kérdeztem akkortájt íme itt a hozzászólás 2005.03.06 19:09:16 (3209)
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy mesélték régebben az öregek, hogy van egy egy vágányú szakasz Kerepestarcsakórház és Ilonatelep között ami Csömör felé megy. Engem az érdekelne, hogy itt a szóbeszéd szerint egy ilyen HÉV-es tehervonattal megálltak és kukoricát loptak, de a szerelvény elszabadult aztán Csömör felé vette az irányt. És csak egy MIX vagy MVIII-PXV hév szerelvénnyel tudták csak megállítani, amit a csömöriek amúgy csak "csinosnak" becéztek. Erről valaki tud valami konrétat?
Jut eszembe, ha már ilyen HÉV-es baleseteknél tartunk, akkor arról esetleg tud valaki valamit, ami kb '86-'88 között lehetett Cinkotán? A Csömörről jövő HÉV-vel az Örs felé haladtunk, amikor is elhagyva Cinkotán az utolsó kitérőt Mátyásföld-Alsó felé, az utolsó kocsiknak valahogy aláváltottak, és szépen megbillent az oldalára egy kicsit. Mi a nagyapámmal a középső kocsiban ültünk, de az utolsó kocsiban ülőknek sem lett semmi baja. A HÉV pályaszáma 910-656?-911 volt ha jól emlékszem.
Az Imrétől már kérdeztem, ő nem hallott, látott erről még semmit. Hátha valaki.
Elveszett vágányos topicban. Ha jól tudom Csömör környékéről gurult el egy tehervonat, mert a személyzet leszállt kukoricát lopni, remélem majd Bárdos Imre beírja a pontos adatokat.