Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
eljutottam addig h látja a mentést amire szükségem van, be is kezdené tölteni, de a végén ezt írja ki:
A windows nem tud lemezképet visszaállítani az eltérő belső vezérlőprogrammal rendelkezőszámítógépre. A lemezkép BIOS-t használó számítógépenkészült, ez a számítógép viszont EFI technologiát használ.
mi lehet a gond? nem értem? erre a gépre telepítettem először a win8.1et, szal erre lett mentve, most meg eltér a bios...?
lenne egy kérdésem, nod32 frissítés után unalmast mondott, gondoltam visszaállítom win8.1et egy korábbi időre, amit felajánlott az egy 3 nappal ezelőtti állapot. el is indítottam, de sajnos nem sikerült neki, erre csináltam egy javítást mert attól kezdve mást nem lehetett. most van egy új win. viszont van 2016.01 mentésem amit a win-nel csináltam, azt a mentés h tudom betöltetni vele, h az akkori múködő állapot indulkon el?
Miért ilyen irtó lassú a WU? Két gépen frissítek(nék), és több órája csak a frissítéseket keresi. Júniusban frissítettem utoljára, sok újdonság nincs. Nem egyszerre megy, a PC-n már végzett, 250 Mb kb. 5 órába tellett. A laptop még bírkózik.
Betettem egy Ssd-t is és arra Win 10 (64)-et raktam fel, de a telepítéskor a winyó nem volt rádugva az alaplapra csak telepítés után csatlakoztattam.
Szépen működik is a Win 10 ahogy kell.
A probléma akkor kezdődőt mikor a Win 7-et indítottam, nem akart elindulni, de felajánlotta a javítást, öngyógyítást és azért elindult, utána már nem volt gond az indulással és a működéssel ezt használtam, mert ez volt belakva és még nem volt időm átköltözni a Ssd-re.
Gondoltam ismerkedek egy kicsit a Win 10-zel indult is és működött is, de mikor újra a Win 7-et indítottam megint nem indult, hibát észlelt és újra próbálkozott a javítással, ami annyira sikerült, hogy most indul a Win 7 és elég sokáig látható a Windows logó majd utána csak a fekete képernyő látható de az egér működik.
Találkozott már valaki ilyen hibával?
Van valakinek ötlete hogyan lehet helyre pofozni a Win 7-et?
Ja még annyi, hogy most a Win 10 alatt a winyónak az a partíciója amelyiken a Win 7 van nem elérhető!
Brühü. Windows 10, Edge. Eddig működött, most már nem, nem old fel dénest. A DNS service engedélyezését követően ismét jó. A felmerülő kérdések: Miért. Miért nem képes a DNS service nélkül feloldani, ha az összes többi böngésző (beleértve az IE-t is) képes? Ősidők óta! Másik, vonatkozó kérdés. Ha az alapértelmezett böngészőt IE-re állítom, hiába van bepipálva, minden hivatkozás kattintásánál ismét megkérdezi. Ha krómot állítok pl., akkor meg nem. Kösz, MS. Dilettáns barmok.
Előre bocsájtom nem vagyok egy "kocka", nálam a gép azért van a sarokban, hogy ne a másik oldalára üljek :)
A régi laptopom tönkre ment, az újon Win 10 van és nem találom a kedvenc Passziánszomat. A Play áruházban amit találtam nem a megszokott... Kérdésem: a WIN 10 programjában benne van a régi passziánsz? És ha nincs hogy/honnan lehetne szerezni/másolni? Előre is köszönöm a válaszokat!
Én nem értem a gondolatmeneted. A mac egy tök más platform és elgondolás. Arra épít, hogy pár évente csinálnak egyféle, fasza vasat adott feladatkörre és arra, meg hátrafelé párra írnak egy fasza oprendszert. Így a vas és a puhaware viszonya egyszerű és optimális. A Win pedig azt mondja, hogy fogjuk át az összes szart a világon, és legyen rajta egyféle rendszer, ami ugyanúgy működik mindenféle gépen legalsótól legfelsőig, sok éven átölelve. Mekknél eleve nem jellemző a vas cseréje, de nem is tudod másra cserélni, adott vasban maximum memóriát bővítesz, vagy beletolod az esesdét. De lapból, VGA-ból ugyanazt tudod rakni bele, azon meg menni fog. A tápegységet nem értem, annak semmihez nincs köze. PC-nél meg ugye akármit, akármire lehet. Ez sem gond, maximum újra kell aktiválni. OSX PC-re? Lehetséges-hackintosh a neve, de úgy általában minek?
Na, akkor mivel jo paran egy velemneyen vagytok, igy szepen leulok, es varom, hogy harmotok mikor publikaljatok a kozos doktori disszertaciotokat, miszerint a MAc-es oprendszerek barmikor beszerezhetoek a kereskedelemben es tetszoleges konfiguracioju pc-re barmikor feltelepithetoek. Tovabba barmikor barmely hardver elemet - akar a tapon kivul mindent tetszolegesen megvaltoztatva tovabbra is hasznalhato marad.
Őőőőő...Ami a képernyőre kiírogat, meg beállításokat kínál fel, az nem a driver, hanem annak kezelésére szolgáló GUI. Ami ugye praktikusan exe, vagy dll. És az toszkerálja a drivert, ami ezzel az exével együtt érkezik, mert az MS által feltett, általános egerentyűkezelő az bezony egy kukkot nem fog érteni abból, amit a gui akar tőle.
Azt driver-nek hívták ugyan, de valójában nem az volt. A support (támogatás) oldalon találtam, és egy exe fájlt kellett letölteni, majd installálni. Ennek során létrehozott egy exe fáljt, ami a korábban feltöltött képernyővel indul, és amellyel kezelni tudom az egeret. Szóval ne a drivereket keresse a barátod a neten, hanem itt kezdje a kutakodást, megadva a gép típusát stb.: http://support.hp.com/hu-hu. Mindezt ékes magyar nyelven.
Felvilagositalak, hogy az "es" az azt jelenti, hogy a mondat mindket reszenek egyszerre kell teljesulnie.
Persze, en meg az alozo rendszerben jartam iskolaba, akkor alt.isk. 7.o-ban mar kellett tanulnunk logikat meg halmazokat, ami ma csak kozepiskolaban targy, de remelem, beugrik neked is.;)
Egy érdekes észrevétel, kíváncsi vagyok, van-e rá magyarázata valakinek. Van egy hagyományos autós GPS-em (CNS Globe HD). Régebben, amikor még úgy-ahogy használtam (amikor még nem volt Waze), akkor gond nélkül frissítettem, ami abból állt, hogy feldugtam a gépemre, ott megjelent a GPS memóriája drájvként, és én be tudtam másolni az új térképeket a megfelelő könyvtárba. Na, most ez sehogyan sem jött össze Windows 7 alatt. Aztán rágugliztam a neten, és ott azt ajánlották, hogy tegyek fel egy usn sync nevű frissítést a képemre (https://support.microsoft.com/hu-hu/kb/931937). Nos, utána tényleg látta a GPS-emet a Windows 7! Létezik, hogy amit az XP felismert, azt a Windows 7 alapból nem ismeri fel? Szinte hihetetlen?!
Pusztán kíváncsiságból kérdezem, most, hogy vége az ingyenes Windows 10 letöltésnek, mi a helyzet? Arra gondolok, hogy én még a határidő előtt letöltöttem a pendrive-omra (már minthogy pendrive-ről installálós formában). Akkor most ha úgy adódna, akkor arról fel tudnám-e installálni, vagy nem? Mert az én értelmezésem szerint csak a letöltés ingyenessége szűnt meg, nem az installálásé. Vagy letölteni ezután is lehet ingyen, csak most már nem fogadja, el a Windows 7-es kódot? Vagy egyik sem?
Aki tud segítsen: Kamerám nincsen, azonban hívtak volna, s eddig nem is volt gond. Most azonban néhány hívásnál (ahol eddig nem), kiírja: Probléma van a felvevő eszközzel. Nem tudom, mi lehet a gond, miért nem láthatom az illetőt, miért nem tudom fogadni a videohívását. Pár esetben még mindig rendben van a dolog, de többnél nem. Köszi, aki tud segíteni.
307CC, 2007-es, 2 literes HDI. Leállítás után pár másodpercig (és talán járó motorral is, nem tudom..) a motortérben kattog egy relé, ütemesen, mintha index menne. Mi lehet vajon, illetve ez hiba, vagy jellemző?
Beszéltem sulis rendszergazdával - akinek van tapasztalata már régebbi gépeken futtatott Win10-el.
Arra jutottunk, hogy az én gépemre már nem érdemes felrakni a 10-est, mert gyorsabb nem lenne vele, és mire a 7-eshez leállnak a biztonsági frissítések, addigra úgyis bőven új kéne.
Azt is mondta, hogy a 7-eseket már csak úgy lehet újratelepíteni, hogy valami intézményi szerveren kell őket aktiválni.
Abból amúgy mi lehet az igaz, hogy a Win10 lesz az utsó MS oprendszer, és innentől csak azt upgardelik?
Mert ha ez igaz, elvileg egy OEM Win 10 amolyan örök életű oprendszer jelentene, ugye?
Más.
Ha valakinek a gépén nagyon belassítja az Eset Smart Security, az azért van, mert a verziófrissítés nem jól működik, vagyis verziófrissítéskor le kell törölni az egészet és tisztán felrakni.
2 hónapja szívok vele, csak lusta voltam utánanézni.
Na most abból a retróból meg csak nem hagyták ki a DTMF-t. Ha még nincs meg, akkor próbáld ki egy meglévő telefonnal, mit szól a DSL doboz a pulse módhoz, ha úgy is megy, akkor mennie kell a retróval is.
"Ehhez a modem+routerhez sikerrel kapcsolható EZ A TELEFON?"
Ezt határozottan állíthatom - amennyiben az alábbi terméket használod, a termék funkcionális mérettartományán belül bármelyik telefon bármelyik routerrel gyorsan és biztonságosan összekapcsolható:
Mondjuk ezer eve 1920x1200-as felbontast hasznalok, nekem inkabb az a bajom, hogy mostanaban az oldalakat kb 800x600-as felbontasra csinaljak. Keskeny csik kozepen.
Lenne egy nem idevágó kérdésem. van itt ehhez értő szakember. Hogy miért nem a T-Com-ot kérdezem? Mert nem bízom bennük és egyébként is idegesít a promóciós tolakodásuk és a nyomja meg az.. anyját, gombot.
Ehhez a modem+routerhez sikerrel kapcsolható EZ A TELEFON?
Az nem ugyanaz, mert az a teljes képernyőt nagyítja, nem csak a betűket (ergo eltűnik a széle az oldalnak). Az XP-ben lehetett csak magát a betűt növelni anélkül, hogy bármi más nőtt volna. Külön lehetett állítani a képernyő- és betűméretet.
Nem, pont az volt a baj, hogy a DPI növelése nem volt globálisan hatásos. A böngészőt például többnyire nem érintette. Azon belül oldal nagyítása opció van, ami szintén nem szerencsés minden oldalnál, ezért lett egy ideje betűméret külön. :-)
Köszi szépen a segítséget! Az "ajánlott" felbontás stimmelt, csak abban elég picik voltak a betűk. A korábbi windows verziómban (XP) lehetett többféle betűnagyságból választani. Ebben a win10-ben van egy százalékos betűméret-állító, viszont az a felbontásba is belekavar szerintem, mert homályos lett tőle minden. Lehet viszont az egyes menüelemek betűméretét külön állítgatni (azzal megnövelhető homály nélkül), attól viszont a böngészőkben megjelenő szöveg még mindig nem lett nagyobb. Aztán megtaláltam a Chrome-ban is a lehetőséget, hogy oldalanként lehet betűméretet növelni. Nem mondom, hogy nem volt egyszerűbb a korábbi verzió egyszeri betűméret-állítása, mint így elemenként csinálni, de hát úgy látszik, a fejlesztők nem mindig egyszerűsíteni szeretik a dolgokat.
Natív="természetes". (Ez mondjuk egy ipari termék esetében elég viccesnek hat.)
Nevezzük inkább "saját felbontás"-nak!
Minden kijelzőnek van egy ilyenje. Azt jelenti, hogy szélességszer magasságnyi képpontot jelenít meg fizikailag. A probléma akkor lép fel, amikor a kijelzőnek ettől eltérő méretű (eltérő felbontású) képet kell megjelenítenie. Ilyenkor ugyanis a képpontok ide-oda átlógnak egymásba, az eredményük pedig olyan képpontok lesznek, amelyek tartalmazzák a környező pontok színeit is.
Például egy hármas, fehér-fekete-fehér egymásutáni pontokból négy képpontra vetítve ugyanez fehér-sötétszürke-sötétszürke-fehér képpontnégyes lesz, amit a szem keésbé kontrasztosnak, azaz homályosnak lát.
A kijelződ saját felbontását a gép dokumentációja tartalmazza, vagy ha ilyen nincs, akkor a típus ismeretében a gyártó honlapján, a gép adatlapján a specifikációk közt megtalálod.
Erre kell a windowsban a képernyőfelbontást állítanod, és rendben lesz.
(Azért a win segít a dologban, mert a felbontás választásánál ehhez a felbontáshoz odaírja, hogy ez az "ajánlott".)
Vagy a képméret nem egyezik a kijelződ natív felbontásával, vagy a cleartype fuccsolt be (ha csak kimondottan a szöveggel van ilyen gond és az egyéb képi elemek élesek, akkor az utóbbi).
De tőlem meg ne kérdezd, hogy W10-en ezeket hol állítsd. :)
Az INDEX nem jön be napok óta, egyébként minden egyéb igen. Indexre kattintva a Lap Nem tölthető le...
A modemre csatlakozott egyebek látják, feltettem az OPERA-t az is, de az explorer nem.
Piszkáltam az eszközökben a Beállításokat végül a Biztonság menüben kiszedtem a védett mód pipát. Így már bejön az Index. de mindig figyelmeztet, hogy nem vagyok biztonságban. Tud valaki segíteni? (Ok? Miért csak az Index? Veszélyes-e, ha közben a háttérben ott figyel a fizetős Kaspersky?)
Sziasztok! Tettek win10 oprendszert a gépemre, és most a google chrome-ban homályosak a betűk. Találtam a neten valami megoldást a beállításokkal kapcsolatban (átméretezés tiltása), de akkor meg nagyon kicsik lesznek a betűk, hiába állítottam nagyobbra. Van valami épkézláb megoldás, vagy egyezzek ki a firefox-szal? Nekem amúgy nem lenne gond, csak anyumat így 67 évesen már nehezebb lesz átszoktatni másik böngészőre, évek óta a chrome-ot használja, ott tudja, mi hol van.
A mostani gépem nemsokára 8 éves lesz. A HDD is. Egy OEM Win10 30ezer.
A kérdés az, hogy ha most veszek egy OEM Win10-et, feltolom erre a gépre, és 1-2 év múlva - bár már most is időszerű lenne - veszek(összerakok) egy új gépet, a most megvett OEM telepítő - ill .leginkább a kapott kulcs - elvileg működni fog azon is, igaz?
Elképzelhető, hogy az MS kilövi a tisztaszoftveres (ami tudtommal mennyiségi licenszes dolog) Win7-es aktivációs kódokat, ahogy azt tették az XP-kkel pár éve, amikor lejárt az XP támogatása?
Azért kérdem, mert újratelepítettem a Win7-et a másodlagos merevlemezre, és nem fogadta el az aktivációs kódot.
Gondolom nagyon akarják, hogy mindenki Win10-et toljon.
Azért kell a külön hdd, mert az SSD-t a Windows 7 rendszerrel nem akarom bántani. Vagy legalábbis addig szükségem van rá, ameddig a Windows 10 install megtörténik. Utána lehet, hogy csak lementem az image-ét a későbbi időkre.
Van egy laptopom egy hivatalos Win7 x64-gyel. Egyelőre nem akarok váltani, de az ingyenes hivatalos Windows 10-et sem szeretném kihagyni. Arra gondoltam, hogy egy külön vinyóra (a laptopba betéve) felteszem megint a Windows 7-et, és megadom a kódot, amit a géppel kaptam. Majd frissítek Windows 10-re. Aztán ezt elteszem talonba, későbbre. Majd amikor váltani akarok, akkor előveszem a vinyót (ez egy hagyományos vinyó), és átteszem az image-ét arra az SSD-re, ami majd akkor a gépemben lesz. Jó a logikám, működni fog, vagy nem stimmel az elképzelés?
Win 7-es op. rendszerű régebbi gépemet megpróbáltam frissíteni a felkínált Win 10-re, de kb. 4 óra várakozás után is a gép ott tartott, hogy a "Gép újraindítása." Mi lehet a gond a frissítéssel?
Hasznalt HP laptopot vett egy ismerosom, minden szep es jo vele, csak a gyari progamok kozul - hp diagnosztika vagy hasonlo - csak az ikonok vannak meg a control panelben, a programok nem futnak. Hogyan lehet visszavarazsolni oket, erre keres egy hp-s szakertot. Email elerhetoseg lenne jo, erosen videki, telefon nincs.
A kerdes masik resze, hogyan tudja a win7-es telepito dvd-t megkapni. Probalta a windows letoltest, de angol valaszt kapott, hogy azt a win7-et a HP csinalta, toluk kell kernie. Mondtam neki, hogy csinalhat egy mentest, de azt mondta, azt a valaszt kapta, hogy ahhoz el kell inditania a HP diagnosztikaban egy programot, csak az csinalja.
Azt akarom megjátszani, hogy a második HDD-men van egy XP-s meg egy Linuxos partíció, azokat egyesítem, oda telepítek egy Win7-et (azzal a tisztaszoftveres kóddal, amit most is használok és azt upgradelem Win10-re.
Gondolom upgradelem a Win7-et 10-re, majd utána visszaállok 7-re.
De utána hogy állok át ismét 10-re?
Everest-el/ŰAIDA 64-el kilopom a telepítőkódot (XP-nél azt hittem mutatta a serialt)
Az meg lehet csinálni, hogy egy nem használt partícióra feltolom a Win10-et, és adott esetben évek múlva annak a kódjával telepítem a Win10-et egy új merevlemezre?
az asztali minialkalmazások szolgáltatás leállt - problémára van valami ötlet? win7 home premium N, nem feltört, 90 napos próbaváltozat
windows szolgáltatások ki és bekapcsolását próbáltam, nem segített
nem töltöttem le semmilyen gadget-et, csak a gyáriak vannak (illetve lennének, de nem mennek... egy hétig ment a windows problémamentesen, aztán derült égből ez fogadott)
Nem, azóta már megoldotta az MS a memóriafolyásos dolgot, és a hosszú keresgélés is elmúlik a legfrissebb WU klienssel. Az előbbire a gyors megoldás: https://support.microsoft.com/en-us/kb/3065987
Talán emlékeztek, volt egy komoly router-kompatibilitási problémám a közelmúltban, és sokáig nem találtam rá megoldást, ti sem tudtatok segíteni....
Épp ezért mutatok egy megoldást, nemrégiben találtam, és úgy tűnik működik... itt több lehetőséget is mutat a megoldásra, nekem végül már az első segített:
boltban adtam le,ők kuldik szervizbe. azt mondtak 3-4 hét. És koszonom a segitségekt. Addig is vettem másikat,ez cd nélkul lett beuzemelve ,mukodik,remélem sokáig.
Egy Dell Inspiron 3543-ra telepítenék Win. 7.-et, de amikor odáig jut a folyamat, hogy válasszam ki, hogy melyik partícióra szeretném telepíteni, bármelyiket választom, azt mondja, hogy erre a partícióra nem telepíthető.
Sziasztok. Következő kérdésem lenne: gépem (windows8) szinte éjjel nappal megy, nem állítom le. 2 hétre nyaralni voltunk, addig kikapcsoltam. Bekapcsolás után frissített és éjszakánként (nem tudom mennyi idő eltelte után) automatikusan kikapcsol. Hol tudom visszaállítani, hogy ezt ne tegye?
router nélkul megy a gépen a net,de routerrel nem. cd konfigurálás ezzel megszakad : no internet connection detected szoval routerbe már nincs net. volt már resetelve meg kábelcsere tobbszor de semmi eredmény.
Félreértetted. Az asztali géphez tartozo modemből megy a kábel a routerbe,onnan az asztali gépbe . igy nincs net a gépen,viszont routert kiiktatva van. szoval modemben van net. az a gond hogy miután akadozott a wifin a net majd leállt (ugyanigy a gépen is amig router használva volt) majd vettem uj routert és egy-másfél hétután ugyanez jelentkezett és most egyáltalán nem megy. A router cd konfigurálása megszakad és valami network detected szoveget ir.
OK. Helyedben azt csinálnám, hogy a modem és a router oldalon a net kábel kihúznám majd visszadugnám. Majd ez néhányszor megismételve. Lehet korrózió isa probléma oka. A PC felé menő kábel illetve a csatlakozása is lehet gázos. Megjegyzem mindig tartok itthon kábeleket.
Bocs ha nem értem. De a modemig van net,modem gépbe dugva is van net,csak ha modem routerbe dugva majd gép igy már nincs net. Elképzelhető hogy szolgáltato valamilyen formában korlátozza ?
Nézesd meg a szolgáltatóddal a net kapcsolatot. Volt már ilyen esetem. A kábelen az épületen kívül egy szűrő volt a hibás. Kicserélték, azóta jól működik.
Bocs ha nem idevágo téma,de nem tudok kihez forduljak. Wifi routeren használtam a netet (sajátom9. 4 éve megvolt,most akadozni kezdett a net rajta ,majd teljesen megszunt. Vettem uj routert,ez kb két hétig ment,majd az előbbi jelenségek után szintén nem megy a net wifin. Konfigurálás megszakad,valami olyat ir hogy nem talál netkapcsolatot,vagy valami ilyesmi angolul. Modem az mukodik,de router nem talál netet. Koszi
Alaplapot is csereltem nemrégiben az egyik gepemben :)
A vinyocserevel arra probaltam utalni, hogy nem a meglevo win alol inditom el a format c-vel jaro újratelepítést, hanem szuz vinyora, mert megdoglott.
Akkor keri a termekkulcsot, es vagy elfogadja, vagy nem.
Mondjuk vesz eseten ott a telefonos aktivalas, iden is sikerult egy office 2003-at aktivalnom telefonon, illetve korabban egy office 2010-nel jartam ugy, hogy ujratelepites utan mar csak telefonalas (akkor elo droidos) utan volt hajlando aktivalodni.
A kérdésem a következő lenne: Van egy laptopom amihez kaptam Windows 7 Home premium OA operációs rendszert. A licenc kód matricán az aljára van ragasztva, viszont CD nincs hozzá. Két verziót is letöltöttem, egyikhez sem passzolt a kód verzió eltérés miatt... Hogy tudnám újra felhasználni a kódot? Van olyan oldal ahová beírva megmutatná a pontos verziót? Win 10 telepítés miatt szeretném újra feltenni, jelenleg Win 8.1 van a gépen.
Az Xp vonala azért durva, meg az is, hogy a 10-nek eddig csak éppenhogy sikerült elhagynia. :-D Egyértelműnek látszik, hogy a hetestől szipkáz ügyfeleket, meg az is, hogy finoman szólva, nem egy sikertermék annak ellenére, hogy ingyen adják.
Mindenképp érdemes még e hónapban megszerezni rá a jogosultságot, de most még nem váltanék.. Ha megvan a jogosultság akkor akár 1-2 év múlva is ráérsz váltani..
van 1 új windows-m pár napja, azóta nem megy 1 kedvenc játék oldalam :
gamecolony.com
az oldal-hoz kell java, pár hónapja pl. chrome-al nem igazán működik, nekem a firefox alatt is kellett pl. letölteni egy java add-on-t, (kb. 20 kb-os miniatűr file, ezt a honlapról letöltve, elindítva, 1 perc alatt az lefuttat vmit, utána a böngészőt újraindítva már ment is a dolog, kb. jó fél éven át, szóval minden beállítás jó volt remélhetőleg),
na most nem csak a windows új (7-es egyébként), de mind a firefox, mind a java, szóval mi lehet a gond, ha vkinek van 5lete a megoldásra, előre is kösz.
amikor a játék indulna, nem a 'connected' felirat jön, és a választás a táblák közül, hanem egy kb. üres kép, 'lost connection' felirattal, mellékelem
Ez nagyszerű! Csak nem tudom, hogy jön ez ide. Egy bolt kassza- és mérlegkezelő gépéről van szó, soros port kezeléssel, valamint fut még rajta egy kamerákat figyelő szoffer is, szóval nem olyan egyszerű a dolog, hogy egy linukszot lerántok rá és béke van.
Vas megy vissza gariba, rakjon rá az ánusz hetest, vagy cseréljék ki abakuszra.
Szeretnék kérdezni a számítógép guruktól. Rövid történet, hogy egy használ gépben volt (Win 7) 4GB RAM (2+1+1), a gép kiírta, hogy használható belőle 3,2 GB. Gondoltam a maradékot a videokártya használja fel. Tettem bele még 1 GB-ot, most meg ezt irja ki: Telepített memória (RAM): 5 GB (2,99 GB használható). Na ezt nem értem, ha tettem bele több RAM-ot miért mutat kevesebb használhatót? A Win 7 memóriatesztje nem mutat hibát!
Húzza a f..ra az asus nevű dzsunka-hobbi-gittegylet cég a kikúrt ET1620-as nyomorult sz.rvárát az elkefélt EFI/UEFI támogatásával, amivel semmilyen variációban nem lehet Windows 7 telepítőt, vagy Hirenset bootolni, mert fekete képernyő és lefagyott billentyűzet a válasz. Az EFI dolgok UEFI opcióban indulnak el. Kedves microsoft, dögöljön meg a tehened ezzel a félkész, ostoba, operációs rendszernek csúfolt trágyagalacsin windows 10-ed, mely köszönhetően a remek USB3-as támogatásának, lefagy, amikor az USB energiagazdálkodásban üzemmódot váltana, és ezt csinálja letiltáskor is, visszaállíthatatlanul, úgy, hogy a hibaüzenet ennyi: Hiba történt. Köszbazmeg. Idióta, levesagyú barmok.
"ha frissítek, ingyen használhatom a Win10-et, de csak egy évig"
Az egy éves korlát az ingyenes frissítés lehetőségére vonatkozik, nem a használatra. Tehát ha ingyenesen frissítetted, akkor azt bármeddig használhatod.
Igen, ingyenes! Az áttérési lehetőség a Windows 10 teljes verziójára vonatkozik, nem próbaverzióra. A letöltés mérete 3 GB. Az internetes adatforgalom díjköteles lehet. Az ingyenes ajánlat a Windows 10 megjelenésétől számított egy évig érvényes, ezalatt kell áttérnie az új verzióra. Az áttérés után ingyenesen használhatja a Windows 10-et az adott eszközön.
A Windows 10 verzióváltási ajánlata az akcióbeli részvételre jogosult és eredeti Windows 7 vagy Windows 8.1 rendszerű eszközökre érvényes, beleértve a korábban vásárolt eszközöket is. A verzióváltás bizonyos hardveres és szoftveres követelményekhez kötött, a funkciók elérhetősége pedig eszköztípusonként és térségenként eltérő lehet. A Windows Phone 8.1-es készülékek frissítésének lehetősége a Windows 10-re a gyártóktól és mobilszolgáltatóktól is függ. A verzióváltáshoz internetkapcsolat szükséges, továbbá engedélyezni kell a Windows Update szolgáltatást. A verzióváltáshoz Windows 7 SP1 vagy Windows 8.1 Update operációs rendszer szükséges.
Az operációs rendszer következő változatai és kiadásai nem vehetnek részt az akcióban: Windows 7 Enterprise, Windows 8/8.1 Enterprise és Windows RT/RT 8.1. A mennyiségi licenceket vásárló és aktív szoftverbiztosítási (Frissítési Garancia) szolgáltatással rendelkező vásárlók nem a jelen akció, hanem más program keretén belül térhetnek át Windows 10 vállalati változataira. A kompatibilitási és más fontos telepítési információkról készüléke gyártójának oldalán, illetve a Windows 10 műszaki adatainak oldalán tájékozódhat.
A Windows 10 frissítése automatikus. A jövőbeli frissítések újabb szoftveres vagy hardveres követelményeket támaszthatnak. Az akció 2016. július 29-ig tart. A kisegítő technológiákat használó vásárlókra vonatkozó ingyenes frissítési ajánlat további fontos tudnivalóit ezen az oldalon találja.
Elvileg az én gépemen Tisztaszoftveres Windows7 Professional van, az pedig ha jól tudom mennyiségi licenszes.
Viszont ugye az én frissítési listámban is megjelent az upgradelő frissítőcsomag - le is tiltottam.
A kérdésem az, hogy szerintetek rám vonatkozik-e az ajánlat, és érdemes-e élni vele.
Elvileg ugye upgradelni már nem fogják a rendszert, de 2020 január 14-ig lesz hozzá támogatás, míg a 10-hez elvileg 2025 októberig.
Amikor itt bezörögtem a nyolcas miatt, amivel asszonykám vette e gépét, ami akár mosógépnek már megfelel, sokan leszóltak, hogy nem kell az új ellen rinyálni. A Fiamnak otthon mindkét laptopján tízes van, az új gépén, amit hetessel raktam össze neki, azon is. Már csak azon imádkozom, hogy mire öt év múlva gépet cserélek, (ha egyáltalán szükséges), legyen még hetes. Még azzal se tudom meghatni a környezetemet, hogy hetes telepítő dvd-t adok kölcsön neki, online öt euróért küldenek szériaszámot. Kilencven euróér' új köll, mer azasztán. Az a bizonyos kiforrás, évek alatt, amiről itt többször beszélünk, a nyolcasnál mintha elmaradt volna, a tízesnél még hozzá se fogtak. És nemsokára fizetős.
A Win7- es asztali gépemhez LAN kábellel felprogramozáshoz bekötött WiFi repeateremet hol látja, hol nem látja a rendszer a megadott 192.168.10.1 url-en. Teljes újraindításkor néha, de akkor sem mindig. Nincs valami varázsige?
"Nem kell előtte ülni és manuálisan kerestetni.. és közben kaparni az asztalt.. minek?"
Mert nem egy helyen lakunk, ergo általában épp csak beugrom, vagy ott töltök pár órát.
"Be kell állítani hogy önállóan keresse meg a frissítéseket (esetleg töltse is le)"
Legutóbb is így volt. Aztán vagy 12 frissítést akart telepíteni, amibe bele is hasalt (akadt már egy pár sikertelen frissítéstelepítése - ezt el is felejtettem mondani). Utána meg csak ez a kínlódás. Bónuszként szerintem még azt is elfelejtette, hogy ezt a 12 patchet már egyszer letöltötte.
Szóval eléggé káoszos lehet már odabent.
Egyik oldalon találtam két batch-fájlt: az egyik a frissítési láncot törölte, a másik újraregisztrálta a frissítő komponenseit.
Annyi volt a hatása, hogy kiírta, hogy még sosem lett frissítve, illetve a keresés elején használta a hálózatot is.
Nemrég egy laptopon a "frissítések keresése" három óra negyven perc után volt sikeres, ugyanezen a gépen a "frissítések letöltése" további két óra harminc perc után.
Nem kell előtte ülni és manuálisan kerestetni.. és közben kaparni az asztalt.. minek?
Be kell állítani hogy önállóan keresse meg a frissítéseket (esetleg töltse is le), kézzel ki lehet szedni ami nem kell (pl W10 kínálgatósakat) és semmi probléma. Keresés közben a procihasználat felmegy 10-ről 30-ra nálam, de ez nem katasztrófa, sosem zavart, az erőforrás-zabáló progikat majd máskor futtatom vagy elviselem hogy 20%-al több ideig futnak..
Juteszembe erről a wu-mizériáról...
Egy barátom gépén egyszerűen lehetetlen feladat végrehajtani a frissítést: az automatikus kiesett, pont az itt említett különös következmények miatt, a kézinél meg csak tökölődik,, tetvészkedik.
Az svchost elviszi az egyik magot, a trustedinstallert is láttam futni... és ennyi.
A keresés folyamatban, a százalék nullán, a gép meg gőzerővel csinálja... a semmit.
Nomost ezzel csak az a probléma, hogy a haver nemkicsit vérmes típus, azt' kábé 2-5 perc után agyfaszt kap.
Szóval az a kérdés, hogy rá lehet-e venni ezt a fost valahogy a haladásra, vag legalább arra, hogy kiírja merre jár?
Vagy legalább leellenőriztetni, hogy a frissítővel minden rendben van-e?
"Szívesen kifejtem neked a hajlamos szó teljes jelentéstartalmát"
Ne erőlködgy, mer' belekozmálsz.
Habár de, nyugodtan ess neki, hadd röhögjünk.
"Az, hogy neked egyszer volt dolgod egyetlen ilyen beállítási gondod, abból ám következzen szerinted, hogy a Win10 ilyesmire hajlamos."
Igen, ebből pontosan az következik.
Ha egy olyan (típusú) konfig, ami(ke)t eddig soha nem 'bántott' egyik win se, hirtelen az első módosítás után rögtön az első frissítésnél visszaáll defaultra*, az qrv@ra nem tűnik véletlennek.
*Ez az, amit még nem láttam élőben, de a tünetek alapján nem lehet más oka.
Juteszembe, van is másik olyan 10-esem, amin ki tudom próbálni, meg is fogom tenni.
"Mindannyian sokat tanultunk ebből a konkrét esetből."
"Azt a kurva szolgáltatást az időkeretével együtt le lehet lőni a picsába, és kész"
Ja, feltéve, hogy időbe' észreveszi az ember, mire készül. Mer'ugye pont egy hosszadalmas izé esetén nem biztos, hogy ott lesi a' ember. Meg ugye assenem biztos, hogy előre tudgyuk, hogy vmi sokáig fog tartani. (A múlt héten pl. nekem majd' 2 napig tartott vmi, amire félórát se szántam, oszt' mikor rájagyüttem, mitül, oszt' úgy a jó fele körül kilőttem, megjavítottam és restartoltam -mármint a jobot-, a maradék nem vót 10 perc...)
"ott az eszköz a services.msc révén, hogy úgy csinálja, ahogy ő akarja"
Ez tény. Nálam pl. le is van tiltva minden update a win-eken, és kizárólag kézzel frissítek.
De ha véletlenül nem így alakul (elfelejtettem letiltani/nem 'saját' gépen csinálok vmit), akkor se rugja má' ki alólam a széket, mer' visszarugok!
Szívesen kifejtem neked a hajlamos szó teljes jelentéstartalmát, de ha ettől boldogabb vagy, akkor legyen igazad! Az, hogy neked egyszer volt dolgod egyetlen ilyen beállítási gondod, abból ám következzen szerinted, hogy a Win10 ilyesmire hajlamos.
Mindannyian sokat tanultunk ebből a konkrét esetből.
Gorcsev, ne értetlenkedj már. Azt a kurva szolgáltatást az időkeretével együtt le lehet lőni a picsába, és kész, aztán addig nem indítod újra, amíg akarod. Megint ott van a kutya elásva, hogy a windóz rendszer alapvetően laikusnak készül, aki meg többnapos izébizét csinál, és power user, annak is ott az eszköz a services.msc révén, hogy úgy csinálja, ahogy ő akarja.
Én pont azért csinálom, mert nem hosszabb, sőt. A legtöbb ilyen napi bajoknak, amiket elhárítok, pár perces a megoldása. Aztán néha tanulni kell két órát, még ritkábban meg feladni :D . Az újrahúzás relatív, van, akinek annyi, hogy bebutul a friss rendszer, nekem meg az, hogy be van állítva minden faszság, levelezés, közös mappák/megosztások, felhasználói apróságok, ikonok. Adatbázisok áthúzva, telepítésekbe illesztve (ÁNYK, levelező, könyvelőprogik), kedvencek, meg még a rosseb tudja, mi minden. Ez akárhol is csinálom, 3-4 óra tiszta melódia, mire ügyfél is úgy érzi, hogy olyan a gépe, mint amilyen volt. Na ehhez képest, ha elmojolok akár egy órát a hibával, még az sem sok. Munkahely még rosszabb, ott fél napnál több simán elrepül a telepítéssel és nem, nem a félkész rendszer+progik klónozása veszi el a sok időt, az megvan 15 perc alatt..
"Miután hasztalan kérleli az usert x időn keresztül? Lehet."
Nem 'lehet': biztos. OK, sikongasson egyre gyakrabban, mittomén, de azannyaqrv@p#>&ját má', honnan tudgya, nem vagyok-e benne vmi olyan folyamatba', ami akár napokig is megy? Vót má' rá példa.
Aki nem csinál ilyeneket, ugycse fog vele b@szakodni, restartojja oszt'jóvan, de annak a százezerbül egynek mé'nem lehet elhinni, hogy később lehet csak megállni?
"Nem, egy géppel sem foglalkoztam, tudod, múltkor is írtam, hogy csak unalomból írogatok faszságokat ide. :-)"
Tudom, hogy értesz hozzá. Csak ugrattalak egy kicsit. :)
"Szeretem megoldani a problémát, tudom, ez nem divat, egyszerűbb újrarakni (nem), és szeretek rájönni arra, hogy mi a baj gyökere, mert frusztrál, ha szaravindózozik valaki és én nem akarok."
Hidd el, ez megy egy darabig.... egy bizonyos kor alatt... de amikor a "javítási idő" rendszeresen kezdi meghaladni az újrahúzás idejét, akkor biza át kell gondolni, hogy melyik a célszerűbb: mókolni vele, visszatölteni, vagy újrahúzni az egészet a francba.
Szóval csak úgy állítasz valami általánosságot: "Hát a w10-nél pl. konkrétan hajlamos elb@szni olyan beállításokat, amikkel eddig soha sehol nem vót gond..."
Erre én rákérdezek. Még mindig csak kitéregetsz: "Visszaállítja őket defaultra? Vagy hogy? Mit?" Alighanem. Még nem láttam közelről. "Konkrét esetről beszélsz" Naná.
Ne haragudj, de ezt én csak viccnek venném. Ha komolynak gondolnám, az rád nézve szomorúbb lenne.
Erre még mindig semmi konkrétum, csak annyi, hogy "Beállítottam vmit egy w10-en. Egy darabig jól működött. Aztán egycercsak azt mondta, hogy vmit frissít, és onnantól kezdve ez a bizonyos dolog megint úgy (nem) működik, mint mielőtt beállítottam vóna." Semmi konkrétum.
Nos ebből nem következik, hogy hogy a Win10 hajlamos lenne elb@szni a beállításokt. Ebből az következik, hogy egyszer, egyvalamit talán a frissítés elb@szott.
Meg persze az is, hogy megint nem okvetlenül van igazad, amit az is valószínűsít, hogy konkrétumok helyett személyeskedni kezdesz.
Ja. Van egy ugye már nem új felület, ami a napi használatot és kezelést helyezte más alapokra (hogy ez jó, vagy sem, szubjektív), és van a régi, amit kínkeservvel megtartott, illetve érthetetlenül átalakított. A kettő viszont sok helyen nem fedi át egymást, sőt, olyan is van, hogy a vezérlőpulton módosított tulajdonság nem érvényesül mindaddig, amíg a gépházban az ugyanazon néven futó jellemzőt nem állítom be. Ez agyrém. Pedig biztos komoly programozógárda áll az egész mögött, de amit művelnek, az néha olyan, mint valami lelkes startup botladozása bétáról bétára. Ez még lakossági területen elmegy, már megszokták a népek a telefonon is, hogy az androidnak is mindig van valami hülyesége, de hogy lehet erre építeni egy cég működését? Eltelt egy év és basszus, nem lett jobb, buildről buildre remeg az ember gyomra, hogy vajon mi baszódik el benne/rajta, még mindig olyan érzésem van, hogy egy kibaszott nagy bétatesztelés az egész felhajtás, csak ez a nyomorult "kötelezően" települni akar a gépre, olyan módon beleásva az értesítőt a rendszerbe, amire egy rootkit is már hümmentene. És a laikussal elhiteti, hogy jó lesz ez így. Az XP után a hetessel végre egész normálisan odatette magát az MS, kiforrott, jó lett hamar, erre elbassza egy nyolcassal, amit kivételesen közel sem javít ki a tízessel. És mitől lenne majd jobb az utódja?
Miután hasztalan kérleli az usert x időn keresztül? Lehet. Azt is tudjuk, hogy nem vóna muszáj újraindítani nagyon sok dologhoz, de ugye a failsafe az mindenek felett. Na de mi legyen azokkal a dolgokkal, melyek a Win ...sajátossága okán nem frissíthetőek a futó rendszer alatt?
"meg mindig kapok naponta 1 emailt, amelynek feladoja es cimzettje is az akarmi@akarmi.com, vagyis a sajat aliasom"
Tán meg kéne nézni, honnan is gyün valójába' az a mél. "Üzenet forrása", "eredeti megtekintése" vagy ilyesmi (Ctrl+U elő szokJa hozni), és ott a "Received:" mezőre keresni (a legalsóra, ha több van).
Ide a rozsdás bökőt (mutatom ;-)), hogy vmi krikszkraksz feladó lesz benne. Az a valódi forrás, a From-hoz azt ír az ember, amit akar.
Nem tudom, mitől olyan bonyolult egyeseknek a legegycerübb kijelentések értelmezése is, de vmi súlyos agyi problémát sejtek a háttérben.
Beállítottam vmit egy w10-en. Egy darabig jól működött. Aztán egycercsak azt mondta, hogy vmit frissít, és onnantól kezdve ez a bizonyos dolog megint úgy (nem) működik, mint mielőtt beállítottam vóna.
Te ilyenkor mire következtetnél? (Má' ha ismered ezt a fogalmat, ugyi.)
Tehát kiírta. Azt is, hogy akkor mindenképpen fog. Akkor mi a gond? Természetesen van módod a kezedbe venni az irányítást, a WU ugyanúgy tiltható szolgáltatás szinten, az UAC is kilőhető.
Ugy volt, hogy kozolte, hogy frissiteseket telepitett (illetve nyilvan az ujrainditaskor veglegesitene nehanyat), leszekszives.
Mondom most nem jo, utemezzuk at. Ez egy ideig mukodott, aztan mar kozolte, hogy marpedig ma 9 orakor ujraindul. En meg gondoltam megcsakaz kene, 8.45-kor elkuldtem a gepet aludni, es 9.15-kor viszakapcsoltam. Folytattam a munkat, es egyszercsak jott a kek kepernyo a kolbaszolo kukaccal, hogy ujrainditas.
Ez olyan, mint az olajcsere. Az sem kötelező, de ha a felhasználón múlik, nem történik meg, eredményén szoktunk szörnyülködni. Szól előtte a rendszer sok alkalommal, hogy újraindulna? Szól. Van időd mindent menteni-bezárni? Van. Akarat kérdése. Ha sok dolgot kell automatice megnyitni indulás után a munkakörnyezetedhez? Van rá mód, vagy beépítve tudja sok program, vagy automatikus indításba húzol egy parancsikont az adott doksiról/programról. Kinézel egy kávészünetet, és tudomásul veszed, hogy ahogy az autónak, a gépnek is kell karbantartás, amihez ott kell hagyni a szervizben (vö. nem tudod használni). Általában havi egyszer, vagy kétszer kell ilyet tenni. Kibírható.
És te honnan tudod, hogy van-e értelme egy frissítésnek, vagy sem? Egy google-keresésből? A nyelvi csomagok világ életükben opcionális frissítések voltak, ha nem pipálod ki, sosem települ, nem foglal felesleges helyet ésatöbbi. Látod, ilyen kétsorosokból lesznek aztán a mendemondák, meg hogy hülye frissítés. Sokszor leírtuk szerintem: Az automatikus frissítések nem azt jelenti, hogy nélküle minden gép azonnal elkárhozik a hackerek oltárán, hanem az esélyét csökkenti (nem, nem megszünteti!) annak, hogy ez így legyen. Az, hogy nálad egy-kettő-három gép szerinted jól elvan frissítések nélkül, nem jelenti azt, hogy laikus felhasználók tömegének ez a javasolt és járható, biztonságos út. Sokszor mondtuk, ez egy fórum, amit nagyon sok ilyen ember is olvas, a megalapozatlan féligazságok hatására letiltja a WU-t, aztán majd lehet, hogy emiatt kap be valami fasza ransomwarét. Vállalni fogod a felelősséget? Dehogy fogod. Ki sem fog soha derülni, hogy tényleg emiatt volt-e. Ennyi erővel a víruskereső is hót felesleges, mert pl. nekem sincs reziodens. Eszem ágában nem volna ilyet ajánlani senki másnak. Nem mondom azt, hogy a WU egy fasza dolog, mert elég sok hülyesége van, de ez a kollektív kapcsoljuk ki, mert úgy fasza és felesleges hozzáállás kezd olyan lenni, mint az XP idejében volt, alapvetően káros és ellenjavallt, és nem azért, mert a sarki Guszti, vagy én a fórumról azt mondom, hanem mert nálam sokkal jobban hozzáértők szerint sem az. Én inkább nekik hiszek.
..."kerdes nelkul újraindult, minden megnyitott ablakot bezárva, elmentetlen dokumentumot eldobva..." - azt hogy csinálta? Nálam ilyenkor rákérdez hogy tényleg újraindulhat-e? Bár én hetest használok. Ahogy látom ez jó ideig így is marad....
A frissítések közül nem egy alkalommal cirka negyven nyelvi csomag-féleséget ajánlgat megállás nélkül. Megvagyok kíniai hieroglifák és sok minden más felesleges sz..r nélkül, amivel csak nő az oprendszer lemezen lefoglalt helye, és botladozik rajta keresztül, miközben semmi sem lesz jobb, vagy használhatóbb. A win feltelepítése után, az első dolgom hogy kikapcsolom. Alaplapi driverek, indításkor a sallangkok kikapcsolása, FIZETETT víruskergető és tűzfal oszt jónapot. Szóval szerintem van értelme a frissítések kikapcsolásának, mert legutóbb 257-et távolítottam el az asszony gépéről, talán háromnak ha értelme volt.
Na, megvan a f.sza pelda, hogy miert nem jo az eszetlen frissites.
Tegnap telepultek frissitesek (tobb). Mar 2 hete nyaggatott vele, de ha 2 hete felrakom, akkor lehet, hogy meg nincs azonnal megoldas, es nem tudok dolgozni.
A frissites utan kaptam hibauzenetet>
Megoldas> uninstall KB3163018
De nyilvan nem a tomeges sirankozas utan 10 perccel otlottek ki a megoldast.
Persze a fene tudja, hogy ez a frissites mit tartalmaz, de nekem most nincs fenne, es nem is lehet fenn, kulonben nem tudok dolgozni.
De értem... :( köszi. Azt hittem, az a firmware... hardware verzióra v2/v3-at ír, és olyanra nem is látok frissítést. Pedig úgy megörültem, egy esetleges lehetőségnek....
Még egy ilyet is találtam, de ehhez sem mernék nyúlni:
Izé, arra figyelj, hogy azok a v-k a hardver verziókra vonatkoznak, szóval csak ugyanolyan hardver verziósra bvaló újabb förmvert tegyél rá. Ha nem érted amit írtam, akkor kérj segítséget!
Nem, egy géppel sem foglalkoztam, tudod, múltkor is írtam, hogy csak unalomból írogatok faszságokat ide. :-) Nekem az oprendszer is olyan, mint az autó: Foglalkozni kell vele. Nem sokat, csak néha kicsit és akkor nem kell újrarakni, meg nem lassul le. Szeretem megoldani a problémát, tudom, ez nem divat, egyszerűbb újrarakni (nem), és szeretek rájönni arra, hogy mi a baj gyökere, mert frusztrál, ha szaravindózozik valaki és én nem akarok. Nem raktam újra az XP-t 2003, a hetest meg a megjelenése óta. Van egy Vista is, az is egyidős azzal a Dell XPS-sel, amiből származik a lemez. Mind gyorsan bútol, nincs lassulás, nincs hülyéskedés, pedig egyik-másikon járt annyi hardver, hogy a végét nem látni. Sosem érek rá annyira, hogy újrarakjam. Múltkor elbasztam a teljes boot területet, mert UEFI-re akartam konvertálni. Szerinted újraraktam? Dehogy, inkább beírogattam azt a 23 sornyi parancsot és készen volt negyed óra alatt, szemben egy újrarakás x idejével, valamint kicsit beleástam magam az UEFI boot furcsa világába és amúgy a műtét végül sikerült. Nem, nem büszke vagyok erre, csak utálom, ha a stabil, bevált munkakörnyezetet faragni kell, és még jobban utálom, ha le kell bontani és nulláról újraépíteni. Múltkor írtam, hogy ez a Win 7 hány másodperc alatt van kész bekapcsolás után. Ennyire lassult le. Volt leálláskor 15 másodperc szünete, annak is meglett az oka, nem is kellett masszírozni nagyon, csak kedvem nem volt addig foglalkozni vele.
SSD-nél a vinyóbasztatást pont nem venni észre például. De van olyan ransom, ami HDD-nél is minimális adatot mozgat, csak itt-ott nyúl bele a fájlba, az sem bukik le annyira.
"Ezek a mendemondák mindig lekötnek. Csak én nem látom nyomát a gépeimen."
Hát, ha még sosem hallottad oprendszerváltáskor, hogy "ez gyorsabb, mint a régi windowsom", akkor szerintem nem is foglalkoztál még számítógéppel. ;)
Én kábé mindegyiknél hallottam/tapasztaltam is. Egy újonnan felhúzott, újabb win SzVSz mindig gyorsabb volt, mint az agyonfrissített régi. Holott valójában alapból eleve egyre bazibb, egyre több funkciót tartalmazó a cucc. Ergo egyre erőforrásigényesebb - ugyanazon gépen egyre lassabb.
"egy mai vas tartalékai mellett fel sem tűnik, ha közben botozik, jelszavat lop, piros rajta valami rutkit."
Átlagosan négy évente kapok be egy vírust. A legutóbbi cryptowall-t kivéve eddig semmiféle gondot-problémát nem okoztak pár progi újratelepítésén kívül. Persze az is igaz, hogy az én gépemben nincs annyi tartalék, hogy észre se vegyem, ha valami procit-netet terhel (a crypto is azzal bukott meg, hogy beterhelte a vinyót).
Szóval négy évente még egy teljes újrahúzást is megengedek magamnak (és akkor már úgyis a legnaprakészebb wint teszem fel).
Mondjuk a 10-nél amit művelnek, az agyrém, az előző választ itt meg is követem, de amúgy a 10-ről kezd az a véleményem lenni az ígéretes, majd jó lesz után, hogy ekkora egy rakás szarhalmazt, ami kezdi közelíteni a 8-asét, hát köszönjük szépen. Céges ügyfeleknél csak rettegünk tőle, hogy nehogy véletlenül valaki felpakolja. És hamarosan kifut a 7-es. Nem tudom mi lesz, talán Linuxra váltok.
Apropó, valakinek épkézláb magyarázata arra, hogy az automatikus indítás fül miért került át az Msconfigból a feladatkezelőbe..?
Ezek a mendemondák mindig lekötnek. Csak én nem látom nyomát a gépeimen. Amúgy meg osztom a dolgot, offline gép, céleszköz esetében, de amelyik kimászkál netre, az frissüljön, mert a botnet nem jó dolog és egy mai vas tartalékai mellett fel sem tűnik, ha közben botozik, jelszavat lop, piros rajta valami rutkit. A frissülésekbe került hibákat pedig a nem frissülő gépek takarításáért szívesen elcserélem, mert előbbiekből sokkal kevesebb baj van.
Melegedett a monitorom. Attól félve, hogy kimegy belőle a füst, mindenféle dolgot csináltam. Egy kis átrendezéssel, felette lévő polc megemelésével adtam neki levegőt. Ráértemben kivettem egy táp ventijét és egy USB kábel megbuherálásával felakasztottam a monitor hátuljára a lélegeztető bordák tetejére. Csodás!
Ez a gép gyakorlatilag nonstop, de most nem tudom milyen meggondolásból lekapcsoltam
A ventilátor nem állt meg. Érdekes, hogy a mellette lévő USB aljzatba dugott egér elszundít, nem világít.
Van egy USB lámpám. Megnéztem az előlapiakat, azokban is van áram.
Még azt is megállapajtottam, hogy az előlapiakba dugva lassabban forgott a venti.
Az lenne a kerdesem, hogy mit lehet meg tenni, ha feltortek az email aliasom es a jelszot mar lecsereltem?
Van tehat egy gmailes cimem, ami atfut egy akarmi@akarmi.com-os aliason. Utobbit valahogy feltortek, ezutan a webmailhez tartozo jelszot lecsereltem (sosem hasznaltam a webmailt), de meg mindig kapok naponta 1 emailt, amelynek feladoja es cimzettje is az akarmi@akarmi.com, vagyis a sajat aliasom.
Mindekozben a gmail cimem, amirol az aliast hasznalom, sertetlen (de ott is jelszot csereltem). Teljes virusellenorzest lefuttattam a gepen, nem talat semmit (Nod32).
Egyaltalan mi ertelme van, hogy valaki az en nevemben magamnak kuld spamet?
"Adobe reader miert ugy frissit (kisse tul gyakran), hogy windows ujrainditas kelljen? huszadrangu cel sw."
A legokádékabb program, amit valaha is írtak. És még szolgáltatásban, vagy tálcán is futna a szar frissítője, de ha letiltod akkor is "behúzza", ha elindítod a reader-t.
Tudtommal a W10 Home és Pro verziója frissítés szempontjából ugyanúgy működik, nem lehet tiltani. Csak az Enterprise verzióban lehet halasztani a nem biztonsági frissítéseket. De ott is a biztonságiak automatikusan települnek...
Nincs is ezzel baj, ha ragaszkodik hozzá a felhasználó, akkor a Pro verzióban le is tilthatja a frissítéseket en bloc, vagy egyenként, vagy eszközönként a driver-frissítéseket.
De azt is látni kell, hogy a használók nagy többsége nem ért a gépéhez, csak használni akarja. És nem fogja magától frissíteni, akkor se, sebezhető, akkor se, ha van patch egy hibára. És azt is érdemes átgondolni, hogy minél több sebezhető gép van a netre kötve, annál kevésbé lesz a net használható és normális hely. Ezért érthető, hogy a Win 10 magától frissül, szerintem. Azt meg rábízza a szakértőbbekre, hogy adott esetben megválasszák a frissítés idejét.
A kolléga valamiért Home verziót használ, így nem tudja letiltani a frissítéseket. Home áráért Home használhatóságot kap.
Még mindig nem értem, hogy ez miért a Microsoft hibája!
1. Írsz a Microsoftnak, hogy ugyan írja már át úgy a Win-t, hogy menet közben is tudjon magán "kereket cserélni", mert te ugyan meg nem állsz. Aztán megvárod, amíg megteszik.
2. Mégiscsak te változtatsz a hozzáállásodon.
Nnomost, én azért az egyes verzióban nem nagyon reménykednék.... :)
"Valaki magyarázza már el, mért gondolja úgy, hogy a frissítés ördögtől való!"
Ismered azt a mondást, hogy "bevált csapaton ne változtass!"?
Nna. Ez pontosan ugyanaz a helyzet.
Ha valami megfelelően (maximálisan, vagy hiba nélkül - kinek melyik tecc) működik, akkor nem basztatjuk, mer' bármilyen változtatás jó eséllyel csak rontani fog a dolgon.
A "naprakészség" csak addig jelent valami überhűha dolgot, amíg észre nem veszi az ember, hogy a naprakész, update-elt windows-a tulajdonképp némi pluszcsicsáért, pár zökkenő elmulasztásáért cserébe biza jócskán "elnehezült".
És akkor még az ilyen update-beli rejtett hibákról/inkompatibilitásokról még nem is beszéltünk.
Nehogymar egy frissites kezi / automatikus beallitas PRO feature legyen.
Home-ot adtak a gephez, tokeletesen meg is felel.
Gyanitom, hogy a wifi forget gombja is pro feature lehet, ezert nincs a home-ban. Mondjuk parancssorbol meg lehet oldani, tehat nem akkora tragedia, de ostobasag ilyeneken varialni.
De visszakerestem, a kolléga Home verziót használ és többedik alkalommal nyavalyog, mert valami Pro feature nem működik neki megfelelően.
És persze a Windows 10 a hülye! (Ezzel nem azt mondom, hogy a Win 10 hibátlan lenne vagy minden rendben van vele, de ez esetben igazságtalan lenne saját hülyeség miatt a Microsoftot ekézni.)
Tényleg nem értem már ezt a picsogást.Valaki magyarázza már el, mért gondolja úgy, hogy a frissítés ördögtől való! Vagy mindenki repülésirányító, vagy atomerőműben dolgozik, hogy nem lehet olykor pár percet hagyni az oprendszernek, hogy összeszedje magát? Havonta egyszer nincs erre öt perce? Vagy ez valami vallás, vagy mi?
Ezzel az erővel azt is kikérhetnéd magadnak, hogy az autódban elfogy a benzin és olyankor tankolni kell.
Hol lehet veglegesen, orokre kikapcsolni a frissiteseket?
Kozolte, hogy holnap ujraindul, ha fejre allok is. De en nem akarom.
Adobe reader meg monnyon le, annak se talalom a frissitesletiltasat. Egy szaros kiegeszito probram, es ujra akarja inditani a gepet hetente, mert frissitett. Hat ne frissitsen.
A Word-ben állsz, és úgy nyitod meg a panelt. Megrajzolod, ahogy sikerül. Lásd a mintát. Ha jó, akkor lent a beszúrás gombra kattintasz. (A név helytelen, mert ez másol, azaz a Copy funkciót végzi el)
Utána kilépsz a word területére, és beillesztéssel beteszed, és ott a lenyíló gombon szövegbeékeléssel bemásoltad.
Ha nem jól ismerte fel a rajzodat, akkor a "Törlés" kiválasztás után rákattintasz a javítandóra és eltünteti. AZtán "Írás" és újrarajzolod.
Vagy a "Kijelölés és javítás" után bekeretezed azt a részt, ami érdekes, és kapsz egy listát. Ha köztük van a jó megoldás, kiválasztod, he nem, akkor javítod a hibás részt az előbbiek szerint.
Szóval nem minden rossz, amit elsőre nem értesz.
Ami a keresést illeti, én is jobban szerettem az XP megoldásait, de azért ez is használható. Pl. több szót idézőjelbe téve a teljes kifejezésre keres, a dátum szerinti keresés jó stb.
Most is működik, lehet hogy nem xp alatt. Lehet hogy a win fényképnézegetőben nincs ilyen modul, az ilyen fájlok gyors megjelenítéséhez. De majd jön valaki aki xp-t használ.
Már egy órája próbálom használni a Win7-hez csatolt matematikai beviteli panelt és nem tudok arra az egyszerű kérdésre választ kapni, hogy mire jó ez a panel? Hogyan tudom bevetni a vágólapot arra, hogy egy word-be betudjam illeszteni az aktuális képletemet nem kapok semmilyen útbaigazítást a súgóból. Hasonló dolgok mondhatók el a keresőre is. Ez is mint a win7 többi eleme nem felhasználóbarát. Az én szempontomból olyan ez, mintha vissza mentünk volna a win 3.1-re. Hogy ne lehessen testre szabni egy operációs rendszert már egyenesen égbekiáltó. Hallom, hogy a win10 még brutálisabb lett. Mire volt ez jó?
Miért van az hogy egy emil mellékleteként küldött png vagy jpg fájlot rákattintással nem tudok megnyitni? Lementve igen és pdf-et megtudok nyitni a mellékletböl
- én is kikapcsolom a nod-ot, ha tudom hogy tiszták a fájlok amiket át kell pakolni. Az alapbeállítás meg a muszáj között van különbség: hogy te mit akarsz.
(B@...@ meg a hüjeindex a formázásos kavarásait...)
"Az is időbe telik, amíg megállapítja, hogy nem kell semmit sem csinálni. És többezer fájlnál ez a semmiség is számít." Akkor is, ha az a párezer fájl olyan gépen van, amin nincs is vírusirtó? Vagy olyan területen (kötet, kvt), amit egyáltalán nem kell ellenőriznie?
"Lehet, hogy ősöreg vagyok, de én az általam javasolt empirikus próbát többször elvégeztem es ez jött ki eredményként." Próbáld megérteni, hogy nem ezzel vitatkozunk.
"A másolás és a mozgatás nagyságrendileg ugyanaddig tartott" Nyilván. Azért kezdtem ezzel, hogy "sz'ted mi is a különbség"? Ja, rájöttél végre, hogy semmi? (Feltéve persze, hogy másik fájrendcerre mozgatunk, de itten errül van szó.) Gratulálok, vazze, 3 napja ezt magyarázom...
"a külön törlés mindenképpen átfordította a mérleget" És ki olyan marha, hogy a végleges törlésre szánt fájlokat nem rögtön, helyben törli, hanem előbb átpakolgatja a kukába? :-O(Habár egyet má' tudok...)
"Részemről a vitát lezártam, én a szememnek és az órának hiszek, ez akkor is objektív tény, ha a kigondolt magyarázatom nem helyes." No, ha télleg a szemednek hiszel, akkor próbáld vele észrevenni, hogy mi is a valódi probléma a 'jó'-tanácsaiddal... Vagy 2cer nem vót elég, beírjam 3madcor is?
"Az is időbe telik, amíg megállapítja, hogy nem kell semmit sem csinálni. És többezer fájlnál ez a semmiség is számít."Akkor is, ha az a párezer fájl olyan gépen van, amin nincs is vírusirtó?Vagy olyan területen (kötet, kvt), amit egyáltalán nem kell ellenőriznie?
"Lehet, hogy ősöreg vagyok, de én az általam javasolt empirikus próbát többször elvégeztem es ez jött ki eredményként."Próbáld megérteni, hogy nem ezzel vitatkozunk."A másolás és a mozgatás nagyságrendileg ugyanaddig tartott"Nyilván.Azért kezdtem ezzel, hogy "sz'ted mi is a különbség"?Ja, rájöttél végre, hogy semmi? (Feltéve persze, hogy másik fájrendcerre mozgatunk, de itten errül van szó.)Gratulálok, vazze, 3 napja ezt magyarázom..."a külön törlés mindenképpen átfordította a mérleget" És ki olyan marha, hogy a végleges törlésre szánt fájlokat nem rögtön, helyben törli, hanem előbb átpakolgatja a kukába? :-O(Habár egyet má' tudok...) "Részemről a vitát lezártam, én a szememnek és az órának hiszek, ez akkor is objektív tény, ha a kigondolt magyarázatom nem helyes." No, ha télleg a szemednek hiszel, akkor próbáld vele észrevenni, hogy mi is a valódi probléma a 'jó'-tanácsaiddal...Vagy 2cer nem vót elég, beírjam 3madcor is?
Az is időbe telik, amíg megállapítja, hogy nem kell semmit sem csinálni. És többezer fájlnál ez a semmiség is számít.
Lehet, hogy ősöreg vagyok, de én az általam javasolt empirikus próbát többször elvégeztem es ez jött ki eredményként. A másolás és a mozgatás nagyságrendileg ugyanaddig tartott, a külön törlés mindenképpen átfordította a mérleget.
Részemről a vitát lezártam, én a szememnek és az órának hiszek, ez akkor is objektív tény, ha a kigondolt magyarázatom nem helyes.
Van egy laptop, XP-home op. rendszer, USB stickes mobilnet.
Néha, néhány hetente tapasztalok olyat a stick statisztikai menűjéből, hogy amint kapcsolódok a netre, letölt 60-100 mega adatot. Vírusdefíníció frissítés ekkora nem lehet.
Arra szeretnék rájönni, ezt mi csinálhatja, majd kiirtanám tövestül.
Ebben kérném a segítségeteket, köszönöm, hogy elolvastad!
Igen, ez jó kérdés, nekem is ez jutott eszembe az éjjel... holnap beszélek azzal, aki anno felrakta. Sajnos van egy olyan érzésem, hogy nem két különálló...
"(nem okvetlenül teljes átvizsgálást) a tárolt fájlokkal, pl. egy kontrollszummából megnézni, hogy változott-e."
...már ha az adott fájl éppen az ellenőrzendők között van, ugye...
"Emellett lehet olyan új virus(minta) is, amit az utolsó kezelésnél még nem is ismertek. Ha nem így lenne, akkor két ismételt "mélységi átvizsgálás" közül a másodiknak másodpercekig kellene tartani."
...már ha nem ellenőriz pl. realtime-ban/heurisztikusan, ugye... meg ha a teljes ellenőrzés nem pont azt jelentené, hogy mindenképpen átnézi, ugye...
Sz'al azt javaslom, hogy
1. sürgősen frissítcsed az ismereteidet a vírusok és egyéb kártevők elleni védelem témakörében;
2. továbbra se tegyél ősrégi megszokásokra alapozott általános következtetéseket.
"az hatása a fájlkezelő rendszerre, hogy a valósidejű virusellenőrzés minden alkalommal megvizsgálja a fájlokat, ahányszor a fájlkezelő kézbe veszi" ... HA totál SZ@RUL van beállítva (vagy ennyire buta)..
"Ha kiolvasás, máshova írás, törlés, kukából törlés időben elkülönül egymástól, többször fordulsz a fájlkezelőhöz, akkor ezeket mindig elvégzi (a kukából törlésnél talán nem), mert az előző kézbevétel óta más is hozzáférhetett a fájlhoz. Egy mozgatásnál ezt a 3-4 műveletet a fájlkezelő egy menetben végzi, nincs szükség újabb ellenőrzésre."
... és MI A redvás F@CÉR rakná pl. lomtárba? MI A redvás F@CÉR ellenőrizgetné végig mindig, ha NEM VÁLTOZOTT?
"Szakmai gőgből való más hülyének nézése helyett ajánlok egy empirikus módszert:"
Mélységes tudatlanságból való agyatlan pattogás helyett ajánlok én is egy empirikus módcert:
"nézzél ki egy jó sok fájlt tartalmazó komplex könyvtárstruktúrát és végezd el egyszer a mozgatást, egyszer a másolást, törlést, lomtártörlést (a három interaktív művelet idejét összeadva). azután ismételd meg ugyanezt mozgatással."
Miféle lomtár? Hogy csak egy ökörséget emeljek ki...
De íme a módcer: nézd meg, hogy a 'más' vmi égbeszakadt irdatlan baromságot erőltet-e, és ha igen, tedd szóvá!
ÉN ezt csinálom...
De a lényeg, amivel kezdtem, újra elmondom, hogy nálatok is megértcsék: nem az a fő baj, hogy rőtökörség, amivel a két módcer (másolás/mozgatás) közti sebességkülönbséget próbálod magyarázni, hanem ÖNMAGÁBAN AZ, hogy a mozgatást (== azonnali törlés!) egyáltalán képbe hoztad!
Megvallom, az első részt nem értem, a többi viszont nem.
Egyelőre próbálkozom. Ugyanis a földszinti routerbe nem tudok egyelőre belépni, és elfelejtettem a hozzá vezető utat (mármint, hogyan lehet megnézni azt a 192.168. -tal kezdődő számot)
Mert ott lehet, hogy tudnék állítani. Jó lenne látni a második router beállításait is.
A szervizben olyat mondtak egyébként (és ez lehet a te elsőddel hasonló(?) ) hogy állítsam a routert fix-re. Azaz a villódzó pontok folyamatosan világítsanak. Csak azt sem tudom, hol, és hogyan.
Aztán végignézem a vezetékezést, hogyan vannak egymáshoz csatlakoztatva stb. és utána jön ismét a hogyan tovább...
A "jó hír" talán a sok rossz között, hogy azóta olvastam mástól is hasonló problémáról, azaz nem vagyok egyedi.... persze ez még nem meoldás rá :(
"Az hogy a mozgatás lassabb, mint a másolás, az nyilvánvaló, több a részmüvelet. Ezért mondtam, hogy a másolást, a törlést és a kukaűrítést is adja össze."
SzVSz nem kicsit tud gyorsítani a dolgon, ha a könyvtárműveletek egy lépésben hajtódnak végre (lehet cache-elni őket). Nem pedig két fájlművelet közt, egyenként.
Elnézést, hogy a csapos beleszól, a wifi elméletéhez csak halvány sejtelmeim vannak, gyakorlati rossz tapaszatalataim viszontigen. Van egy (igazából 2) repeaterem, amit lehet sima repeaterként is, meg AP özemmódban használni. Rájöttem, hogy amikor repeaterként használom, akkor miközben a repeater közelében erős a (z ismételt) jelszint, de maga a repeater kútyú közben leesik a routeren keresztüli netkapcsolatról, a szolgáltatóról. Eközben a routerrel LAN kapcsolatban levő asztali gépen minden oké. Miután a kütyüt átdugtam a router egyik szabad LAN lyukjába, azóta ez a hiba eltünt. (Kopogjuk le :-)
De ehhez a zavarhoz még repeater sem kell. Ismerősömnek van egy androidos tabletje (tudom, ez itt off), 2 méterre a wifi routertől. Időnként (néha bosszantó sűrün) a tablet leesik a netről. Legtöbbször elég a beállításoknál lekapcsolni és újra bekapcsolni a wifit, de van, amikor csak akkor javul meg, ha az UPC routert kapcsolja ki meg vissza (ami persze 4-5 perc).
Ezek empirikus tapasztalatok, lehet, hogy úgy járok, mint a brazil professzor a bolhájával (ha letépem a bolha minden lábát, elveszti hallását, mert nem ugrik a parancsra :-), de valami olyasmit sejtek, hogy a wifi átvitelen keresztül hibák vannak az adatfolyamban és a router egy hibaszám után megszakítja a kapcsolatot.
Nem valami ilyesmi keveri a kakit otthon. Otthon a router saját wifi adója és a tabletem között 7 méter van, de 3 panelfal, 2 sarok. Nálad nem valami hasonló rossz konstelláció van?
Én winyóról beszéltem, és - bár nem írtam - feltételeztem, hogy az is windózos struktúra. Ma már nem nagy divat a mobilrack, mert a flaskák kiszorították. De én azon szocializálódtam, és ott nem az átviteli sebesség volt az időrabló.
A viruskeresőknek muszáj valamiféle ellenőrzést csinálni (nem okvetlenül teljes átvizsgálást) a tárolt fájlokkal, pl. egy kontrollszummából megnézni, hogy változott-e. Emellett lehet olyan új virus(minta) is, amit az utolsó kezelésnél még nem is ismertek. Ha nem így lenne, akkor két ismételt "mélységi átvizsgálás" közül a másodiknak másodpercekig kellene tartani.
Az hogy a mozgatás lassabb, mint a másolás, az nyilvánvaló, több a részmüvelet. Ezért mondtam, hogy a másolást, a törlést és a kukaűrítést is adja össze.
Ami a műveleti sebességet illeti, azért nem vagyok olyan optimista: a hírhedt winsxs-könyvtár méretén iszonyat sokat tud dolgozni, pedig az is csak színtiszta tartalomjegyzék-művelet.
Akkor viszont a b-fa karbantartása eszi az időt törléskor, nem a listabejárás. (Habár még mindig nem értem, hogy ha annyira takarítaná azt a fát, akkor hogy maradnak meg mégis a törölt fájlnevek?)
Ez sem igaz, az NTFS nem láncolt lista (szerencsére):
To improve performance, NTFS directories use a special data management structure called a B-tree. This is a concept taken from relational database design. In brief terms, a B-tree is a balanced storage structure that takes the form of trees, where data is balanced between branches of the tree. It's kind of hard to explain what B-trees are without getting far afield, so if you want to learn more about them, try this page. (Note that the "B-tree" concept here refers to a tree of storage units that hold the contents of an individual directory; it is a different concept entirely from that of the "directory tree", a logical tree of directories themselves.)
From a practical standpoint, the use of B-trees means that the directories are essentially "self-sorting". There is a bit more overhead involved when adding files to an NTFS directory, because they must be placed in this special structure. However, the payoff occurs when the directories are used. The time required to find a particular file under NTFS is dramatically reduced compared to an unsorted linked-list structure--especially for very large directories.
Így egy utoljára hozzáadott fájl egyrészt tök tudja, hova kerül, de nem egy hosszú lista végére, másrészt törlés után a faszerkezet nyilván drámaian egyszerűsödik.
Én ilyet szoktam csinálni. Pendrive-ra, ami ilyen tekintetben sokkal hálátlanabb dög, mert az USB kezelés miatt minden egyes járulékos művelet időt vesz el. A helyzet az, hogy a mozgatás a lehető leglassabb metódus. Sokkal célszerűbb egyben másolni, majd törölni, mint minden egyes fájl után törölgetni mozgatáskor. A víruskeresők kapcsán tévedésben vagy. Ilyen kőkorszaki, buta módon szerencsére egy víruskereső sem működik már. Bajban is lennénk, ha minden egyes hozzáféréskor újra megvizsgálná a változatlan hash mellett az adott filét. Ráadásul, a másolás során egyszer gyorsítótárba kerülő fájl elemzése onnét történne meg, s nem a lemezről töltené be ismét, miért tenne így? Verbose nincs automatikusan mozgatás alkalmával sem.
A viruskeresésnek az hatása a fájlkezelő rendszerre, hogy a valósidejű virusellenőrzés minden alkalommal megvizsgálja a fájlokat, ahányszor a fájlkezelő kézbe veszi. Ha kiolvasás, máshova írás, törlés, kukából törlés időben elkülönül egymástól, többször fordulsz a fájlkezelőhöz, akkor ezeket mindig elvégzi (a kukából törlésnél talán nem), mert az előző kézbevétel óta más is hozzáférhetett a fájlhoz. Egy mozgatásnál ezt a 3-4 műveletet a fájlkezelő egy menetben végzi, nincs szükség újabb ellenőrzésre.
Szakmai gőgből való más hülyének nézése helyett ajánlok egy empirikus módszert: nézzél ki egy jó sok fájlt tartalmazó komplex könyvtárstruktúrát és végezd el egyszer a mozgatást, egyszer a másolást, törlést, lomtártörlést (a három interaktív művelet idejét összeadva). azután ismételd meg ugyanezt mozgatással.
Neked viszont 20-30 év tanulás is kevés lesz, ha csak nyomkodod a gombokat, örülsz, hogy egyre jobb és erősebb géped van, de sohasem gondolkodsz azon, hogy mit is csinál a gép hátul, amig előg villog. Engem az élet 30-40 évvel ezelőtt rákényszerített, hogy a rendszerműködés korlátaival is foglalkozzam, ha egy 32 KB összes memóriával (belső, külső nincs) rendelkező géppel meg akaraok csinálni egy komplett nyomdai kiadványszerkesztő rendszert. :-) :-(
Belenéztem a routerünk nézetébe. A wireless mode-nál 11bgn mixed van.
A én laptopomon 11a/b/g/n/ac (tulajdonságok - speciális beállítások menü) elvileg el tudnám állítani, csak korábban azt mondtátok, ne nyúljak az eszköz beállításaihoz.
Semmi nincs. Rácsatlakozom a wifire, erős jelet mutat. Amikor belépnék a böngészőbe, már 'kiszolgáló nem található'
Ha vezetékkel csatlaakozom, és elindítok egy speedtestet, akkor veztékőr csak kicsit gyengébb, mint más gépről (100/50 más gépen vezetékről 90/50, erről a gépről80/40) vezetéket kihúzom, és megismétlem a mérést, a ping négyjegyű számot ad, (3000...) feltőltésem nincs, letöltés 0,001 vagy hasonló
És ez mind csak az otthoni rendszeren. Mindenhol másutt tökéletesen megy
Inssidert elvileg bármely gépre felrakhatom? Vezetéken keresztül is lehet ellenőrizni, vagy a wifit csak wifin keresztül? (még nem telepítettem, nem látom, milyen)
Illetve felénk nem zsúfolt a terület. Ami azt jelenti, hogy a saját rendszerünkön kívül csak egyetlen szomszédét látni. Illetve a saját rendszerünkön még két másik gép működik wifiről összesen. Minden más eszköz tökéletesen működik a rendszeren.
(mindentől függetlenül, természetesen meg fogom nézni)
"de valamiért a lomtár űrítése nagyon lassú sok fájl esetén, lassúbb, mint egy sima munkakönyvtárból törlés. Azt nem tudom, miért, biztos a Lomtárnál van még valami plusz adminisztrálás."
Inkább az lehet a háttérben, hogy a lomtár szereti egyetlen könyvtárba bekúrni az összes törölt fájlt. És hát mint tapasztalható, a fájlműveletek a könyvtár méretével hatványozottan lassulnak, mivel a könyvtáron belüli "mozgás" mindig lineáris (nincs rendezettség+gyorskeresés, csak lineáris).
Nnomost ez egy tízezres-húszezres nagyságrendű könyvtárméretnél már gáz.
Főleg, mivel a törlés nem jelenti a teljesen kiürült könyvtárszektor kivételét is a könyvtárhoz tartozó láncolatból: a tízezredik fájlnév eléréséhez ugyanúgy végignyálazza az előző 9999 darab - már törölt - fájlnévbejegyzést, mintha azok még léteznének (ezért tudják az undelete programok a még évekkel ezelőtt lepusztított fájlok neveit is kijelezni).
1. Nézd meg egy jó bonyolult alkönyvtár struktúrában millió fájllal és meglátod. A mozgatás közben ha megkeres, lokalizál, átmásol és töröl egy fájlt, akkor a keresés és a virusellenőrzés műveletet csak egyszer végzi el. Ha külön csinálod a műveleteket, akkor többször. Pár fájlnál ez lényegtelen különbség, de többezernél...
2. A Mozgatás automatikusan tartalmazza a Verify opciót (ami valaha a Copynál is volt kapcsolóként). Addig nem törli a régit, míg az újat nem ellenőrzi. Mondjuk az kaki ügy, ha a célvinyó később romlik el valami gikszer miatt. De ez a többlépcsős megoldásnál is előfordulhat.
3. Ha Copy-t csináltál, utána Törlést, akkor a fájl előbb bekerül a Lomtárba, ahonnan akár még vissza is állítható lenne. Ez jó, de valamiért a lomtár űrítése nagyon lassú sok fájl esetén, lassúbb, mint egy sima munkakönyvtárból törlés. Azt nem tudom, miért, biztos a Lomtárnál van még valami plusz adminisztrálás.
"Legelőször is csatlakoztasd a külső winyót és indítsd el a kiválasztott könyvtárak átmozgatását (ne kopit, mert az a törléssel és a szemetes kitakarításával együtt nagyon hosszú lenne)."
Baszki, muszáj ilyen orbitális baromságokkal etetni szegény szerencsétlen laikust?
Ad 1. Sz'ted mi a különbség (a célrendcer. ill időigény) szempontjából a másik fájlendcerremozgatás és másolás között? Komolyan azt hiszed, hogy van különbség?
Ad 2. Az mitől előnyös, hogy rögtön el is tünteti a forrásadatokat? Hátha becsúszik vmi gikszer a művelet közben, és milyen jól mulatunk majd, mikor azt magyarázzuk szerencsétlennek, hogyan nyerje vissza a 'jó' szokás szerint vsz. soha sehova nem mentett cuccait?
Ad 3. Mi a f@sz köze van akármelyik műveletnek a kukaürítéshez? =:-O
Legelőször is csatlakoztasd a külső winyót és indítsd el a kiválasztott könyvtárak átmozgatását (ne kopit, mert az a törléssel és a szemetes kitakarításával együtt nagyon hosszú lenne). Utána mehetsz a strandra vagy aludni, mert sok fájlnál, komplett könyvtáraknál ez igen lassú tud lenni.
A nagy tudomány, hogy kiválaszd mit akarsz átmozgatni. A saját magad által létrehozott könyvtárakat, anyagokat nem nehéz összeszedni. De a programok applikációs adatai elég változatos helyeken bujkálhatnak.
Az átlagos vindózos gépben a Dokumentumok és beállítások könyvtárban van. De ott az utóbbi miatt sok olyan van, amire nincs szükséged, ezért jók az általad létrehozott tematikus könyvtárak. De ha nincs ilyen, a legtöbb szükséges anyag az előbbi könyvtár alatti Dokumentumok, Letöltések, Képek, Videók, Zenék könyvtárakban vannak, ezeket kell átmozgatni.
Ha programokat is törölni akarsz, akkor a Vezérlőpult"Programok telepítése és eltávolítása" funkciójával csináld, mert az a mellékes sallangokat is eltakarítja. Nem így, ha a Program fájlok könyvtárat törlöd.
Elvileg az adblockereknek van már olyan filterlistája, amelyik szűri ezt a típusú zaklatást, de még nem láttam hasznát.
Legalábbis az adguard-dal nem változott semmi. (Lehet, hogy az adblock-nál ez jobban megy.)
Viszont jó hír, hogy a sűrűbben látogatott lapok esetében érdemes megjátszatni velük a felhasználói szűrőbe való felvételt. Így az eseteleges sütitakarítás után már legalább a kedvenc helyek nem fognak csesztetni.
Van egy BS-6 típusú (ez állitólag valami gyüjtőnév, több cég is használja) vízálló BT kihagosítót. Az androidos cuccokkal megy is. De most a Win7 asztali gépemmel is használni szeretném a konyhába, (mert abban jó tévé van). Mint új BT forrást meg is találja, a nevét is tudja, de nem talál hozzá drájvert. A Google sem. Most mit csináljak? Van egy BlueSoleil nevű gui-s program, amit XP alatt használtam, mindenféle bt-cuccot kezelt, de sok baj volt vele, összekeverte a dolgokat és nem lehetett tőle megszabadukni es visszaállni a Windows saját tendszerére.
Nem lehet valahogy eltakarítani ezt az elfogadomságot? Minden oldal közli, hogy sütiket használ. Bassza meg az anyját. Akkor is használ, ha nem akarom.
Nem lehet valamilyen formában elfogadtatni egyszerre és örökre mindenki ilyen szar szövegét?
Gondolom, hogy nem, de mégis reménykedem,hogy a ti okosságotok mégis megoldja.
Van az EU-nak pár ökörsége, de ez túlzás. Zavaró. Ha hagyom a francba, akkor pedig egy szeletet kitakar. 22"-ból 19-et csinál. Vegyek egy 22"-et?
Routert kell majd összehangolnom a laptopom wifijével. és majd ebben fogok segítséget kérni tőletek, csak egyelőre még át sem látom, és kérdést sem tudok feltenni...
Újratelepítés után megpróbálod aktiválni. Talán sikerül, úgy tudom elég elnéző a rendszer. Ha nem, akkor felhívod az erre való telefonszámot, ahol vagy egy automatának kell bepötyögni valami kódot, vagy egy operátornak kell elsírni a bánatodat.
Egyelőre ki tudja. MS azt mondja nem kell félnetek jó lesz. Épp tegnap jelentettek be valami Activation Troubleshooter dolgot ilyen esetekre. A valóságot meg majd meglátjuk...
ha nincs alaplap csere, csak valami alkatrész, de tesztelés miatt visszaállítják az eredeti rendszert (jelen esetben linux) akkor lehet még egyszer telepíteni?
Arról mit tudtok, ha van egy vadiúj gépem, amire külön vásároltam a OEM windowst, és közvetlen telepítés után kiderül, hogy hibás a gép, és esetleg alaplapot kell cserélni, mindent törölnek, és gyári állapotba rakják, akkor a windowsom megy a kukába????
De azt nem tudom, hogy ha utana osszeborul a 10-es, vagy csak szimplan ujratelepitenem, az hogy fog mukodni.
Win10 újratelepítést még én sem csináltam. De elvileg az első aktiváláskor az MS szervere megjegyzi hogy ezen a gépen van egy legális Win10, és újratelepítés után automatikusan aktivált lesz.
Nincs még hivatalos infó az ingyenes -> fizetős átmenet részleteiről. De szerintem valószínű hogy a Win10 aktiválásának meg kell történnie a határidő előtt.
Hozzájuthatnék itten olcsón, gyári csomagolásban windows 7 prof.hoz, jóval olcsóbban tuvább tudnám adni, mint az otthoni 75 eurós ár. Lehet ennek kereslete? Vagy már mindenki nyolcazik meg tízezik? Tudom hogy ez nem a megfelelő fórum, de csak itt vannak olyan emberek akik hozzá tudnak szólni.
A 139780 és 139786 kérdések alapján úgy érzem, hogy még mindig nem érkezett válasz. Sem a 139781-139785, sem a 140024-140027 válaszokból nem tudom, hogy miért csak az xp alatt futott az a
bizonyos Reversi, a win7 alól nálam látszólag nem lehet elérni.
hát ez azért nem olyan egyszerű,mikor használják a családtagok az alkalmazottak és aki hozzáfér,bizonyos korlátok közt.azért csodálkozom,hogy annyi mindent kitaláltak de ilyet még nem
1.: meghirdeted a Vaterán 1Ft kezdőáron (minimálár nélkül) és leírod a hibáit..
2.: kiviszed a Nyugati térre, majd otthagyod, mintha véletlen ottfelejtetted volna működés közben.. (esetleg pár óra múlva visszamész hogy ott van-e még) :D
Először is beszélni kell vele. Másodszor: pc-n erre van a külön felhasználói fiók, nem admin joggal. Harmadrészt, korlátozhatsz, de nem kutathatsz utána, pláne a tudta nélkül.
Ja, és ha a válasz gombot használnád, kissé követhetőbb lenne a szál.
még nem is egészen kémprogramra gondoltam,hanem legálisan letölthető programra amit lehet használni és rátelepíteném a telefonokra és a számítógépre aztán mentene minden olyan oldat amit megnyitnak esetleg értesítene sms-ben vagy email-ben ha 18 + tartalmakat néznek a gépen vagy telefonon
van e olyan kémprogram vagy valami amit rá lehet telepíteni a telefonra vagy a számítógépre és csak én tudnám megnézni,hogy ki mire használta előtte,még úgy is ha kitörlik az előzményeket
A hackerek használnak ilyet, Keylogger-nek hívják. Érteni kell hozzá hogy ne bukjál le vele, azonkívül illegális - és a használata bűncselekménynek minősül!
Nem egészen érted,én arra gondoltam,hogy más is használja a számítógépemet és a telefonokat rajtam kívül és szeretném tudni,milyen tartalmakat néznek vagy nyitnak meg rajtuk,mert ha visszanézem az előzményeket akkor ki van törölve vagy inkognító módban használják nem tudom ellenőrizni,hogy felnőtt vagy egyéb tartalmakat nyitnak e meg és mikor,ja és van gyerek is serdülő aki belekontárkodik a rendszerbe a buzi játékaival.
Sziasztok,olyat szeretnék kérni tőletek segítsetek,hogy hogyan tudnám ellenőrizni,hogy a rúteremről ki mit -ki milyen oldalt nyit meg vagy nézeget,vagy ha a telefonról letörlik az előzményeket hogyan tudnám ellenőrizni,hogy mit néztek előtte rajta,vagy számítógépről.
van e olyan kémprogram vagy valami amit rá lehet telepíteni a telefonra vagy a számítógépre és csak én tudnám megnézni,hogy ki mire használta előtte,még úgy is ha kitörlik az előzményeket,kérlek ha tudtok jelezzetek vissza,előre is köszönöm.
Futtatás mezőbe:cleanmgr, utána megadod a c: meghajtót neki. Molyol egy ideig, aztán közli,mennyi az annyi. Alul ráböksz a rendszerfájlok törlése gombra, ettől újra molyol egy darabig, bejelölsz mindent,amit töröltetni szeretnél, remélhetőleg benne lesz a régebbi telepítés mappája is. Aztán a 28 GB törlése ismét jó ideig fog tartani, végén kell egy újraindítás is, ha nem mondaná.
Másik kérdésem az lenne,a "C" meghajtómon van a Windows.old mappa,ami 28giga ezt lehet törölni vagy maradjon.Mikor telepítettem a windows 7-t akkor nem kértem,hogy maradjon a régi win 7 beállítás.
Arra kérnék megoldást tőletek,hogy a Windows 7-t le szeretném cserélni 10-re de sajnos nem megy.
A Microsoft oldalról elindítom és ellenőriz majd elindítja a telepítést,szépen megy is a letöltés és 99%-n megáll,és órákig itt marad de nem ír ki semmi hibát.Valaki tudja miért nem fejezi be?
Köszi Neked is! XP-n már rég túl vagyok. Sokáig használtam, szerettem is, ismertem ezt a funkciót is, de végül megérett az idő a gépcserére, és az új gép érkeztével az XP-t eltemettem. Most Win8 van, ami sok szempontból szebb, jobb. (Csak sajnos épp ez a funkciót nincs meg, de hát üsse kő, eddig nem fájt.)
Miért mi lesz az IE-vel? Csak az IE-vel lesz gond, vagy egyáltalán a webes eléréssel? Mert Firefox-al és Safarival is működik az elérés.
Anno mikor ez a DVR lett vásárolva, nem adtak hozzá kliens programot. A mostaniakkal már adnak?
Ha kliens programmal akarom elérni, ugyanígy portnyitással megoldható? Mármint a szolgáltató nem adott fix IP címet, hanem nyitottak két portot és a szolgáltató külső IP címét és a portot beírva érjük el a DVR-t.
Amúgy az a vicc, hogy a felhasználói fiókok között a Vezérlőpultban nem is szerepel ez a fiók. Ez szerintem valami kamu trükk, hogy kiváncsiságból klikkeljek rá és akkor majd történik valami :-)
Meg fájlokat is, naplót ír, meg ilyenek. Amúgy a .net is generál saját fiókot, a system nevű fiókról meg nem is tudsz és azt sem te hozod létre. vannak ilyenek.
Bocs, ha OFF. Segítséget szeretnék kérni... Korábban használtam a QuickTime-ot online stream dalok letöltésére és hdd-re mentésére. Azóta gépet cseréltem és ahogy látom, a QuickTime újabb verzióiban nincs meg ez a feature. Bizonyos újabb weblapokkal nem boldogulok, amikor zenét töltenék le, pl. itt:
Valaki tudna ajánlani egy olyan szoftvert, ami gond nélkül leszedi ezeket a streamelt albumokat/számokat? Próbáltam több szoftvert, de egyik használhatatlanabb, mint a másik...
Csodaszép dolog lenne, ha igaz lenne. A Micrsoft alkalmazási könyvtárba helyezkedik el, létrehozóként az INTEL Security szerepel, de van ott egy MacAffe embléma is. Nem sok ez a jóból?
Új dolog: Az induló bejelentkező asztalon megjelent egy új felhasználó, akit nem én, a rendszergizda kreáltam. Valami olyan, ami arcfelismerés alapján enged belépni. A nevét elfelejtettem felírni, de talán ráismertek. Mi a franc ez?
Egyszer már kérdeztem, de nem jegyeztem fel a megoldást pedig most megcsinálnám. Hogyan lehetne megnyújtani azt az időt, amikor inaktivitás esetén energiatakarékosságból a képernyő lekapcsolódik? Win7/32.
Szia! Korábban működött a fiókkép törlése, de újabban nem.
Windows 8.1 (64 bit) esetében a C:Users(user-name)AppDataRoamingMicrosoftWindowsAccountPictures mappából törlöm a fiókképet. Ennek ellenére törlés után is megmarad a fiókkép. Csak helyi fiókot használok. C:UsersPublicAccountPictures helyen is található bejegyzés a fiókképre, de azt nem lehet törölni. Miként lehetne eltávolítani a fiókképet?
Nem a fizikai mód érdekelt, hanem, hogy nem okozok-e kárt, ha törlöm, de erre megválaszoltál :) így inkább marad. Nekem is egyszerűbb, és nem sok vizet zavar.
Pontosítok, nem a dupla klicket, hanem a klicket kapcsoltam ki. A "koppintással való kattintást", ahogy a Dell Touchpad programom "érintőpad beállításainál" nevezik.
Olyan probléma adódott, hogy nem akar futni az ActiveX az Internet Explorerben. Az Internetbeállítások/Biztonság/Egyéni szintnél is engedélyeztem mindent ami ActiveX-el kapcsolatos. A bővítmények kezelésénél, és azon belül a Web Client Controlnál az állapota Engedélyezett, viszont mégis azt írja hogy nem elérhető.
Egy kamerarendszer felületét kellene távolról elérni. Egy régebbi Explorerrel működött is sokáig, de ennél az újabbnál egyszerűen nem sikerül beállítani.
Üdv a pörgő topiknak. Épp ezért írok ide, mert máshol csak punnyadás van. Kicsinek látszó, de roppant kellemetlen a problémám. Szövegszerkesztésnél, írásnál a kurzor váratlanul visszaugrik pár sort, és egy 5-6 sorral följebbi, már teleírt (régebbi) sor közepén folytatja. Sajnos,, mindegy, milyen szövegszerkesztő megy: MOffice-nál és LIbreOffice-nál is megteszi. De megteszi pl. itt is, amikor ezt a szöveget ide beírom. Hosszú ideje van így. Még tippelni sem tudok (nem, nem az egér, nem, nem a tapipad, nem, nem, nincs ötletem.)
Nnah, ennek is meglett az oka, köszönöm XBootMGR. A kurva Windows Mobile Device center 6.1 két szolgáltatása. A vicc az, hogy ha eltávolítom, végigfutnak a csíkok, és nem történik semmi, a mappa marad, szolgáltatások is maradnak. Szóval jól letiltottam ezeket és lőn boldogság, gyors leállás.
Mondtad, hogy nincs fizikai gomb, de azért csak rákérdezek. Véletlenül nem Dell laptopod van? Ugyanis azon nálam van egy nagyon undok kapcsoló, elrejtve a gép aljának közelében. A neve Wifi Catcher. Egy-két alkalommal már akaratlanul átcsúsztattam off állapotba, és először vagy egy órán át, másodszorra is hosszú percekig kerestem, miért is nincs wifi.
Na és persze hatástalanítani sem lehet. A BIOS-ban elvileg igen, gyakorlatilag érzéketlen rá.
Sziasztok! nekem a skype-val lenne problémám. Jó amikor belépek vagy éppen amikor privátba beszélgetek egy barátommal, de akkor amikor behívok valakit a konfiba, rámegyek a hívás gombra, akkor nem történik semmi, utána megkérdeztem a barátomat, hogy látja-e, hogy behívtam ezt a személyt, és azt mondta, hogy nem, de ha egy ismerősöm hív be embereket akkor eltűnik a konfi + nem látom, ha behívnak egy konfiba. Légyszíves segítsetek, ha tudjátok a megoldást! Ja és azokat névtelen beszélgetésként jelzi.
Egy lehetőség ami sokszor beválik régi programoknál: a futtatható file-re jobb gombbal klikk. A feljövő menüben "kompatibilitási problémák megoldása" menüpontot kiválasztod. Ezután két lehetőséged van. Vagy automatikusan kiválasztja a szerinte megfelelőt vagy manuálisan te adod meg neki. Javasolom az automatikus amit felül tudsz bírálni ha nem felel meg.
Gyakori probléma ha az ember régi már nem fejlesztett programokat használ. Egyes esetekben ez sem segít.
Ami a Win7-re való visszaállást illeti. Gyanúm szerint letöröltétek azt a könyvtárat amiben az lementett korábbi Win7 volt ezért nem sikerül a visszaállítás. Veszett fejsze nyele.
Az értelmes választ köszönöm a lehülyézést viszont nem értem miért szükséges. Ha jól emlékszem én mentem át személyeskedésbe. Annyit kértem hogy ne agonizáljon senki a "lényegtelen" részleteken.
Miért csak most, miért nem februrában okozott gondot. Azért most, mert a vezetés most szeretne frissíteni. Ezidáig 1 gépet upgradeltünk, hogy tesztlejük rajta fejlesztői környezetet, beleértve az Incredit is. Hát nem működik mint kiderült. jöttem ide hátha valaki tud valami okosat mondani. helyett a frissítés kiadásán akadunk meg. Kit érdekel? nem lett frissítve a fejlesztői környezet. Egy tetves gépet ugradeltünk pont emiatt hgy lássuk mit csesz össze. Mondtam én hogy február óta élünk ezzel a problémával? K.rvára nem. Tesztetés alatt van jelenleg, a többit már te költötted hozzá magadtól.
Ha annyira érdekel a céges policy akkor leírom:
upgradelünk 10-re aztán megpróbáljuk összeheggeszteni az incredit (jelenleg ez 2 gépet megy, az egyik a coordinator a másik a client., nyilván csak így lehet érdemben tesztelni, ezek nem az éles rendszer részét képezi) ha nem sikerül akkor keresünk mást alternatívát az Incredi helyett vagy nem frissítünk win10 egész egyszerűen. De mivel vannak felettesim és a vezető fejlesztő is azt akarja hogy legyen win10 upgrade ezért meg van kötve a kezem. Te meg hülyézhetesz ha jól esik. De mivel ez a regény nem létfontosságú az alapprobléma megértéséhez és megoldásához (kritikus update eltávolítása) a részetekkel nem untattalak volna ezzel, helyette kaptam az oltogatást meg a beszólást miért vagyok ilyen hülye stb stb. Aztán legyen én a troll.
Ez azért van, mert a háttérinformációk sokat segítenek a probléma megoldásához vezető úton megfigyelünk téged, minden kis szegletét életednek és a megfelelő pillanatban nyomunk egy DEL gombot, amivel eltűnsz örökre!