Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Pedig a szolgáltatók a WOLt nem fogják átengedni. MAC nélkül is volt rá módszer egy csomó routerben, mert van broadcast cím, de az is csak belső hálózaton működött, meg csak úgy hébe-hóba.
Azt hogy MAC-hez rendeli a portszámot. Nem IP-hez, mivel az nincs kikapcsolt gépen. Pl egy szolgáltatós routeren:
vagy egy saját routeremen paracssorból: "arp -i br0 -s 192.168.0.123 70:85:C2:91:65:C4"
A lényeg hogy bárhol vagyok telefonon megnyitom a WOL programot ami elküld 1-2 udp csomagot és attól felébred a gép (akár ki volt kapcsolva, akár altatva volt). Nem kell semmi vpn bohóckodás. Tőlem letöltés a feltöltési sebességemmel megy, ami nyilván kevesebb mint a letöltési sebességem. de nemis ez a lényeg, hanem hogy a a könytérak közt odamegyek azon filehoz ami épp akkor kell. Nekem az FTP ugyanúgy megy TC-vel mint filekezelővel egyszerűen (telefonon is, pc-n is). Sok helyen a RDP jellegű keresgélés (kis telefon képernyőn) kissé nehézkes és lassú. De azt egyszerűbb megoldani/beállítani.
Nem ez a lényeg, hanem egy valamilyen vas házon belül, hogy arra belép vagy a routerre VPNel és az adott vasról vagy okosabb routerről indít csomagot, de ez úgyis némi költség, konfig és haladó szint.
Terányi mennyiséget nem rkanék FTPre, hogy most leszedjem, megnyissam, nézegessem, erre pont jó a távoli asztal vagy annak a klónja, ahogy írtad.
Egyelőre addig jutottam, hogy összekapcsolom a mobilt a pc-vel, DE csak úgy tudom, ha a telóról kezdeményezést jóváhagyom a PC-n. Pont azt szeretném, hogy kezelni tudjam távolról, az lenne a lényeg. Ne kelljen hazarohannom engedélyezni.
Látom a képet, el is tudom olvasni, de ugyanúgy nem értem, mint az angolt. Ahhoz a bekékített izéhez kéne eljutni? Node, aszta tírja, hogy akkor egyes weboldalak nem fognak működni!!!!!
Vagy másfél éve nem tudok képet feltölteni ide. Azelőtt hányaveti könnyedséggel - csak a méretre kellett figyelni. Még azzal az IMG-vel is virtuskodtam. De ost fel kéne valami indába tölteni, mert még linkkel sem engedi megosztani. Azt az indás izét meg végképp nem értem.
Első lépésnek a WOL beállítás. Ez router függő. Van-e benne ARP összerendelési lehetőség. Ez is elég bonyolult, egyszerűbb ha bekapcsolva hagyod a géped. A kevesebb gyakorlattal rendelkezőknek inkább az AnyDesk program telepítését javasolnám eléréshez a PC-re is a telefonra/másik gépre is. Aztán értelemszerűen beállítgatni. Ugyan az FTP kényelme nincs meg, de sokaknak ez is jó. A többi dologhoz elkopna a billentyűzetem..
WIN10-em van… …és valami olyasmit magyaráz az izé, hogy azért nem alkalmas a gép a 11-re, mert nincs beállítva valami 'Biztonságos indítás' - amit vagy a Gépház-ban lehet beállítani (DE OTT NEM AZOK A FELÜLETEK JÖNNEK ELŐ SORBAN, AMIT A NETEN MUTATNAK/MAGYARÁZNAK), vagy abban az F2-es BIOS-ban (vagy miben).
Pontosan ezt szeretném!!! Például valami hivatalban, rokonnál stb. vagyok éppen és, amire szükségem lenne, de már nem fért fel a driv-ra, meg tudjam nézni, mutatni a PC-mről. Ott van az a több mint 1TB, pókhálósodni. ☹
Beugrott, hogy a minap matattam (mint Mekk Elek) abban az indításkori (F2) BIOS-ban (ha ez a neve?), hogy alkalmassá tegyem a gépem a WIN11-re (persze, ugyanúgy azt írta utána is, hogy nem alkalmas - pedig ingyé kapnám…). No most, kb. (emlékezetbű) visszaállítottam, ahogy vót - most vannak drive-ok. 👍👍👍 Igaz, még mindig egy picit lassú a szinkron. (Azért is idepróbálok egy pár backslash-t, öccő!: \\ 🤭😏)
Ha munkahelyen ezt kéri a főnököd hogy távol használd a géped akkor tüntetőleg hónod alá csapod a laptopot és levonulsz a közeli parkba?
ahol rendelsz egy sört a büfében és leheveredsz a padra gépelni? :P
Én például beállítottam az otthoni gépem úgy hogy bármikor bárhonnan be tudom távolról kapcsolni és elérem FTPs-en keresztül. De ez sok lépéses folyamat, de legalább nem függök senkitől, nem naplóz senki és nem kell megbíznom senkiben.
Persze, hogy nem kellett nagy hangúnak lenni, mert többen olvastak leírást. Most meg sokszor nulla percet gondolkoznak, retro Face csoportban 5+ éve tag, napi hétszer kérdezik meg ugyanazt a kérdést 1-1 HDMI konverterről és max. gyorssegélyért meg sült galambért járnak oda, nem tanulni. ahogy fotós csoport. Milyen vakut vegyek? Kész. Vagy "elrontottam a képet mi a baj". Képet sem mutat, körüményeket sem tudjuk, mikor milyen vakut és mikor mit rontott el, nahát. Aztán megy a csodálkozás.
Találkoztunk, pld. altg-el speciális karakter már többször nem működött ezen kívül is, de nem leszel vele előbbre. Ha megírod, hogy az egyéni menüket megnyomkodtad, akkor nem mondom azt.