faithful
Mi legalább megpróbálunk „okos” érveket felhozni, te ellenben csak mocskolódni tudsz.
Ami az ember-halászatot illeti, miután nem ismered munkámat, ezért nem igazán van alapod ítélni. Ugyanakkor azt gondolom, vannak olyanok, akik olvassák ezeket a vitákat és elgondolkodnak rajta. Ez is emberhalászat.
Tudod, amikor panaszkodnak emberek, hogy gyermekük, mióta szektában van feléjük sem néz, nem hajlandó tudomásul venni őket, amikor egy ismerősöm eltűnt a szektában, majd egy idő után hazament megszülni gyermekét, akinek nem tudták, ő sem, hogy ki az apja, akkor azt mondom, hogy a szekták veszélyesek. Ha a te közösségedben ilyen jelek nincsenek, akkor ti nem vagytok szekta, hanem kisegyház. Olyan ez, nálad, mint a zsidóknak az érzékenysége a „zsidó” megnevezésre.
Nehogy már az összes abortuszt a Katolikus Egyház nyakába varrd. Ezt magad sem gondolod komolyan. Minden baj oka a Katolikus Egyház, minden, ami jó, azt ti csináljátok.
Ginger!
A Szentháromság vitát az Olvassuk a Bibliát című topicban olvashatod. Azt hiszem, elégségesen alátámasztottuk a tétel bibliai alapjait. A gyerekkeresztelésről is volt már szó.
A katolikus tanitasok amiket tagadsz nem tevesek. Ime a bizonyitek:
1. Olvasd el az Olvassuk a Bibliat topic-ban leirtakat. Kezdheted ezen igek magyarazataval is:
Janos 1.1:
Kezdetben volt az Ige, az Ige Istennel volt es Isten volt az Ige, O volt kezdetben Istennel.
Az egyik evangelium vegen olvashatod:
kereszteljetek meg minden nepet az Atya a Fiu es a Szentlelek neveben.
2. Ismered ezeket az igeket:
testben halunk meg es lelekben tamadunk fel
Jezus tanitasa a 7-testverrol akik mind gyermektelenul hagyatak ugyanazt az asszonyt. Melyikuk felesege lesz a tulvilagon => uzenet => a mennyben a lelkek mint az angyalok elnek. Szerinted az angyalok is meghalnak egy "szepnapon"?
3. Korneliusz egesz hazanepe kikeresztelkedett. (kiveve a csecsemok?) Hol is olvasod ezt????
Esz erv:
Az eredendo bun az ember akaratlagos beleegyezese nelkul jon az ember eletebe (annak kezdeten). Miert ne johetne a megvaltas ez alol hasonlokeppen? Az udvosseghez ugyis a lelek onnallo dontese kell... (a lelek ami szerinted meghal, huh ez kisse tul nagy eretnekseg...)
4. Nem kell hasznalni, csak lehet! Isten is hasznalt kepeket a nepe tanitasara! Olvasd el a szovetseglada leirasat. Szerinted Izrael az aranyladat es a rajat levo kerub szobrokat imadta, vagy a Szentek Szentjet? Toprengj el ezen...
A masik oszovetsegi pelda a Réz kígyó. Aki ranezett meggyogyult a kigyo marasbol. Ez szerinted ugye viszonylagos balvanyimadas. Azaz szerinted tan Izrael es Mozes eretnekek voltak? Vagy mas az ...
5. Olvasd el a kanai mennyegzo tortenetet:
"Asszony meg nem jot el az en idom", es lam a csoda megis megtortenik. (NEM JEZUS AKARATA ELLENERE, HANEM AZ O KARATABOL!!!)
Az agyatlan katolikusok... mar megin itt kocc ki.. agyatlan reformatusok, agyatlan evangelikusok, agyatlan zsidok....??? avagy itt mar megint a teologiai "rasszizmusod" jott elo? Mit mondjak en is lattam az inkriminalt riportot. Meggyozo volt egyebkent.... :-)))))
Mellesleg magad sem vagy jobb a deakne vasznanal.. hazug, kepmutato vallasos csalo :-)))))
VV
Avagy eleveneden erintett a riport? Ha nem lett volna benne NS Speedy Gonzales trukkje akkor nem lennel ennyire felhergelve?
:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Merhogy igy kepernyon keresztul elegge nevetseges vot mit mongyak. Es latszott a csodadoktoron, hogy jol szorakozik o is... Nem volt ez veletlenul titkos anyag? Belso hasznalatra...
VV again
"...mint ahogyan tapasztalatbol nem ismerek igazi vallasi vitat sem..."-Friedrich Nietzsche
mindazonaltal én élvezettel olvasom az itt leirtakat,legalabb egy kicsit kozelebb kerulhetunk az un vallasi ellentetek -esetleg-haboruk pszichologiajahoz(nem az oldalon zajlo vitara célzok ez meg elég artatlan dolog)
DE:HJM:te egy érdekes arc lehetsz-a bibliara tett elso megjegyzésed a lapon ,igen kozel all a valosaghoz!
A BAJ:az hogy ez csak a vallasos egyenek egymas kozti civakodasa,mert egy valamire valo ateista mint en messzirol elkeruli az ilyen oldalakat,igy meg sajnos kicsit egyoldalu az egész.
isten veletek!-ha ha-csak vicc volt!!!
Ne haragudj ha megkerdezem, Te kapcsolat ban vagy a "Church of God" gyulekezeteivel? En hozzajuk tartozom es eddig mastol nemigen hallottam az altalad felsorolt helyes tanitasokat.
Remelem tovabra is resze leszel a forum-nak.
Kulonosen a halando Lelek ami maga az ember, es a Szent Lelek mint Isten ereje, sajatos tanitasa Isten Gyulekezeteinek. Ezek szerint te ismered a feltamadasokat is.
Maradj a forumban .
Szombatosok
Sziasztok!
Lehet, hogy "darázsfészekbe" nyúlok azzal, hogy bekapcsolódtam, de olyannyira tanúságos volt végigolvasni a vitát, hogy nehéz lenne szó nélkül hagyni...
Legalább 1 katolikus tévtanítást kértél Rez, hát olvass...
1. Isten háromság (Katolikus állítás továbbiakban: "K")
(Biblia válasza továbbiakban "B"):
Isten nagyobb mint Jézus, a szent szellem pedig Isten tevékeny ereje
(János ev.14:28, 20:17, 1.Kor.11:3, Máté 3:11, Lukács 1:41, Ap.csel.2:4)
2. "K": Az emberi lélek halhatatlan
"B": Az ember A LÉLEK. A halál alkalmával a lélek megszűnik gondolkozni vagy érezni és visszatér a porba, amelyből megalkották
(1.Mózes 2:7, 3:19, Zsoltárok 146:3,4 Pérdikátor 3:19,20 9:7,12 Ezékiel 18:4,20)
3. "K": A csecsemőket meg kell keresztelni!
"B": Az alámerítkezés azoknak van fenntartva, akik TANÍTVÁNYOKKÁ lettek és engedelmeskedtek Jézus parancsainak. Ahhoz, hogy valaki ALKALMAS legyen az alámerítésre, MEG KELL ÉRTENIE Isten szavát és HITET KELL GYAKOROLNIA!
(Máté 28:19,20, Lukács 3:21-23, Ap.csel. 8:35-36)
4. "K": Az imádatban képeket, ikonokat és kereszteket használnak...
"B": A keresztényeknek MENEKÜLNIÜK KELL a bálványimádás minden fajtájától, az úgynevezett viszonylagos imádatot is beleértve (2Mózes 20:4-5, 1.Kor.10:14, 1.János 5:21)
5. "K": A Mediatrix cím (női közbenjáró) a MIasszonyunkra vonatkozik.
"B": Jézus az EGYETLEN közbenjáró Isten és az emberek között! (János ev.14:6, 1:Tim 2:5, Zsidók 9:15, 12:24)
Nincs türelmem folytatni annyi lenne kedves Rez... Tudod egyébként, hogy MIT vagy KIT védesz?!
Van egy újra pofánkba lökött hazugság, amit a drága (sok pénzbe kerülő) katolikus klérus nyom orba-szájba mostanság.
Ezek szerint az agyatlan katolikusok (meg a hét) szerint, a legnagyobb közellenség a szekták.
Ja, 80 ezer abortusz, 1 millió alkoholista, sokszáz öngyilkosság, az utcán lelőnek embereket, kábítószer mindenütt kapható,
ezek a nyomorult férgek meg a szektáktól féltik a magyarokat.
Hát. Bravó.
Erre mondom azt, hogy amíg Balázs meg satya itt okoskodik ahelyett hogy embereket halásznak, addig garantált hogy semmi közük Istenhez. Csak hazug, képmutató vallásos csalók.
Ha mar a colibatusnal tartunk akkor lenne nehany adalekom:
Minekutan teljes mertekben egyetertek satyaval meg kell emlitenem, hogy az un. gorog katolikusoknal (akik szintugy az egyhaz tagjai) engedelyezett a papok hazasodasa. DE. Annak meg kell eloznie a pappa szentelest. Ha addig nem talal az adott papnovendek tarsat ugy, ra is vonatkozik a colibatus. Miert van ez igy? Tortenelmi okai vannak. Ha valakit erdekel akkor szivesen elmondom.
Asszem a Biblia nem kifezetten Isten szolgainak megregulazasat szolgalja, hanem az Oromhir hirdeteset. Vajh miert keresnek az urak direkt bizonyitekot pro es kontra?
Avagy kovessuk Iran peldajat es vezessuk be sajat sarija-nkat es BOTU szerint kovessuk es higgyuk el az Irast? Annal a Biblia sokkal nemesebb es metaforikusabb.
Nem'tom vajh itt mondtam*e mar de vegzettsegemre nezve biologus vagyok. Es mint ilyen nem tudom BOTU szerint elfogadni a Teremtestortenetet. Viszont a hitem ezert nem csorbul.. csak mas megvilagitasba helyezi az Irast.
Visszaterve a colibatusra, akinek az nem koll az amugy sem lesz pap... sot az egyhazat is otthagyta.. ugye faithful? :-)
Vagyis minek vitatjak egyesek egy altaluk lekopendonek tartott egyhaz gyakorlatat amikor de facto kozuk sincs hozza? Am legyen. Bar ebben az esetben satya megadta azt a valaszt ami velemenyem szerint teljesen fedi a valosagot. EN eltem negy evig szerzetesek kozott... Vajh kedves vitapartnerek TI szinten? EN lattam miert fogadtak el azok az emberek a colibatust. NEKTEK volt (van) szemetek meglatni?
Azok az emberek tenyleg a munkajuknak es Istennek szentelik magukat (bar a munkajukhoz Isten imadata is hozza tartozik). Azonkivul barmikor a diakok rendelkezesere tudtak allni, barmilyen kerdesben (lelki, tanulmanyi).
Aki pedig barmilyen gyanusitgatasba kezdene elobb tegyen le az asztalra egy pannonhalmi (gyori, esztergomi, stb) gimnaziumi bizonyitvanyt es azutan nyilatkozhat. Az az erveles hogy van egy baratom akinek a baratja stb.. azt mondta hogy... sajnos nagyon gyengus. Pliz kimeljetek meg az ilyentol.
THX
VV
Most a topic célja a vitatott témák összegyűjtése, vagy egyben a vitatása is?
„McNeal válasz erre | adatok | e-mail 1999-02-27 13:37:29 Kedves rez!
Mi a helyzet pl. a cölibátussal?
Láttad például a Spektrumon a
Felszentelt bűnösöket”
Érdekes, hogy a házasságtöréssel nem szoktak foglalkozni a TV-ben, sem a válással, pedig ugyanaz a kategória a kettő, és a cölibátus megsértéséből sokkal kevesebb van.
A cölibátus a II. századtól fokozatosan megerősödő egyházfegyelmi rendelkezés. A római egyház úgy látta jónak, hogy azokat szenteli pappá, akik Isten országáért lemondanak a házasságról (Mt 19.12 Van, aki azért képtelen a házasságra, mert úgy született. Van, akit az emberek tettek a házasságra alkalmatlanná. Végül van, aki a mennyek országáért önként mond le a házasságról. Aki fel tudja fogni, az fogja fel!”)
A X. századtól kezdve gyakorlatilag a nyugati egyházban megvalósul a cölibátus
„Hány emberről írja a Biblia, hogy cölibátusban élt? Kb.2-ről.
X ezer év alatt!!!”
A Biblia így nem beszél a cölibátusról. De az apostolok közül csak Péternek tudunk feleségéről, legalábbis azt, hogy valamikor volt, de, hogy Jézussal való találkozáskor élt-e az egyáltalán nem biztos.
A cölibátus alapja az, hogy a pap egészen Istennek szentelheti magát. Nincs megosztva, nincs arra gondja, hogy a családját eltartsa. Élete minden percében Isten és a hívek rendelkezésére állhat.
Rez: a reformáció után csak megerősítették az akkor már élő előírást, ahogy sok mindent, ami hittétel volt, a Tridenti Zsinat újra megfogalmazta és megerősítette. Valóban a reformátorok által történt megkérdőjelezés miatt.
Egyébként jó érveid vannak az Egyház mellett. örülök, hogy többen is vagyunk a Tasztalon az Egyház mellett.
Szombatosok
1. A búcsúkkal kapcsolatos egyházi tanítást a Katolikus Egyház topicban leírtam. Légy szíves ott olvasd el.
2. Nem tudom, milyen leszámolásra készülnek a Jezsuiták. Ki ellen és miért? Légy szíves tájékoztass, hiszen te sokkal tájékozottabb vagy az Egyház dolgaiban.
3. Az inkvizícióról is beszéltünk már az említett topicban. Egyébként nem állították vissza. Ismét a jól értesültségednek lehetünk tanúi. Kívülről ilyen belső dolgokat nem hiszem, hogy tudni lehetne.
Sokkal értelmesebbnek tartanám, ha olyanok beszélgetnénk, akik valamennyire ismerik az Egyház tanítását, és nem más egyházak brossúráinak tévedhetetlenségével tennék meg „kinyilatkoztatásaikat” az Egyházról.
Katolikus tevtanitasok?
Hol is kezdjuk.Csak szepen sorjaban aprankent, hogy valaszra is adjak eselyt.
1.A purgatorium-tisztitotuz es, hogy az egyen megvasarolhatja magat ettol (jo penzert)a bucsuban. Kotya-vetyelni az udvosseget mint egy zsak krumplit szerintem elegge tevtanitas.
2.Az igazsagos haboru elmelete, ahogy azt a katolikusok tanitjak, es amit most irnak ujra a Jezsutak, keszulve a kovetkezo leszamolasra?
2.Az inkviziciot is idesorolnam, mert ha egy egyhaz "tortenemi" akkor nem kerulheti ki allandoan a torenelmet, mikor nem kenyelmes. Egyebkent tudni kell, hogy Inkvizicio hivatalat is vissza allitottak 1995-ben a mai modern korra atirva de lenyegeben ugyan az a celt szolgalja -egyenlore mas modszerekkel- mint regen. De mit tud errol egy atlag katolikus?
4.Mar annak a vitatasa is,hogy Maria esetleg udvozito tars es ha rajta keresztul imadkozunk Jezushoz, akkor neki mint anyjanak nem mondhat ellent!
5.Kulonbozo Indian es afrikai nepek megtarthatjak pogany szokasaikat a katolikus hitre teres utan (lasd pl.Mexico)
Talan most ennyi eleg, de van meg boven a tarsolyban.
Mint irtam a reformacio miatt vezettek be. Pontosan nem ismerem a sztorit, de mi is ebben a tevtanitas amirol ez a topic szol?
Mint irtam vannak legalisan hazassagban elo papok is...
Szia rez!
Mi ebben a demagógia?Szerintem ez csak egy kérdés,amire azonnal feleltem is ismereteimnek megfelelően.
Te pedig nem.
Na jó! Akkor másképp kérdezem.
Mire jó a kötelező papi cölibátus?
Miért kötelező?
Kedves rez!
Bocs,akkor még egyszer:
Ha lehet,maradjunk a topic témájánál:
"A római katolikus egyház tévtanításai"
Egyébként Pál azt is mondta,hogy jobb házasságban élni,mint égni.
Hány emberől írja a Biblia,hogy cölibátusban élt? Kb.2-ről.
X ezer év alatt!!!
Mc
Mária mennybemenetele,
Mária szeplőtelen fogantatása,
az örök szűzesség dogmája,
a pápa primátusának téveszméje,
a pápa csalatkozhatatlanságának dogmája
stb...
A Biblia nem nevezhető katolikus alkotásnak, mert nem ez a felekezet találta ki.
A katolilus Bibliaértelmezéssel kapcsolatban azonban igazad van, a célja a katolikus klérus, és főleg a róma pápa világi hatalmának az ideologizálása.
Kedves rez!
A kérdésre nem válaszoltál.
Ha lehet,maradjunk a topic témájánál:
"A római katolikus egyház tévtanításai"
Egyébként Pál azt is mondta,hogy jobb házasságban élni,mint égni.
Hány emberől írja a Biblia,hogy cölibátusban élt? Kb.2-ről.
X ezer év alatt!!!
Mc