Szia!
Örülök, hogy tetszik. Az érdem nem teljesen az enyém, mert az interneten a pergamen szóra keresve találtam az alapját. (ha jól emlékszem)
Az alaprajzot beszkenneltem, majd a ColelDraw-ba illesztettem (lényeg, hogy vektor grafikusan) átrajzoltam. Majd a szkennelt képet kitöröltem, és a háttérbe illesztettem a pergamen tekercset.
A kész képet exportáltam jpg-be.
Majd az alsó kockalapra másoltam. A linkeket a pano2qtvr ben készítettem el.
Amennyire emlékszem.
Hogyan lehet szépen megcsinálni, hogy ne látsszon az állvány? Annyit tudok, hogy kell egy kép lefelé is, de ha kézből csinálom, akkor nem merőlegesen néz lefelé és ha kevés a fény akkor meg be is mozdul... Van olyan állvány amivel esetleg ezt ki lehet küszöbölni? Ha esetleg a kép jó, akkor még mindig ott a kérdés, hogy milyen progival és hogyan lehet befoltozni alul középen... Gondolom PS-sel biztos, de az drága. Azon kívül tudtok mást ajánlani? Köszönöm.
Az FPP ahhoz kell, hogy legyen alul menü és hogy szépen legyen az egész "összeboronálva", akár zenei aláfestéssel? Mert ugye flasht/mov-ot önmagában lejátssza a böngésző is, az meg ingyen van...
Köszi a tippet! A gépemen lejátszani nem probléma. Olyan önálló progi kellene, amit pendrive-ról tudok futtatni "idegenben". (Bár lehet, hogy egy portable opera/firefox + plugin is megoldható lenne, bár egy-két önálló program biztos kisebb méretre.)
FPP = Flash Panorama Player, ugye? Azért várnál a frissítéssel, mert véleményed szerint a krpano jelenleg jobb mint az FPP és lehet, hogy az FPP újabb verziója is gyengébb lesz mint a krpano jelenlegi kiadása? Mert elvileg "All Flash Panorama Player updates (including panorama engine updates and new plugins) are free for Flash Panorama Player customers." - Szóval ingyenes az upgrade.
Sziasztok!
Már régen jártam itt.
Most látom csak, hogy mennyi szép panoráma készült.
A Krisssz esküvői sorozata szenzációs.
A Takoca vörös bikája (A Duna közepén felállított akadályok) kiterített képével fotópályázaton is indulhatna. Ritka, hogy egy kiterített kép ennyire jó.
A Smarni metrós képei is szépek.
Gratulálok mindenkinek.
Most újra kedvet kaptam a fotózáshoz.
OFF:
Az elmúlt időszakban programoztam. Igaz ez nem programozással foglalkozó fórum, de ha valaki szereti a SUDOKU-t , akkor letöltheti ezt a FREEWARE programomat.
Jó szórakozást!
Letöltés
FPP több fél forrásból képes panorámát megjeleníteni: kockalap, swf, mov
Szóval nem feltétlenül kell megvenned az új pano2vr -t
Én mov -t gyártok és azt adom oda az fpp-nek
FPP vásárlásával én most egy kicsit várnék: baromi régen nincs hozzá frissítés, de állítólag még ebben a hónapban kijön valami és szerintem érdemes megvárni hogy milyen lesz ellenkező esetben meg a krpano -t is megnézni
más:
ugyan tudom, hogy itt senki nem használ illegális szoftvert de azért szólok hogy egy ismerős megszívta a feltört pano2vr -el: x hónap után az összes SWF pano kiírta hogy lejárt a liszensz (vagy valami ilyesmit). Az egyedüli megoldás az volt, hogy megvette a progit és újra legyártotta az összes swf fájlt.
Akkor a pano2vr megvásárását nem úszom meg és ezt az fpp-t is be kell szereznem ezek szerint ugye? Én csak flash 8-as panorámát tudok előállítani a régebbi pano2qtvr+flashpack-el.
FPP a megjelenítő motor. ez egy fizetős de megfizettethető (kb 12e ft) flash motor. XML kódot kell varázsolni mögé, eleinte nem egyszerű de megtanulható. Van hozzá egy rakat plugin, flash (action script) programozási ismeretekkel sajátok is készíthetőek. (azért válaszoltam mert Krissszenek is én mutattam meg)
Jól össze van hozva a sok panoráma. Mivel szerkesztetted így egybe? Most gondolkodom a pano2vr beszerzésén, mert mac alatt már nem tudom használni a pteditort, így nem tudom a javításokat megcsinálni. Ráadásul a pano2qtv+flash is csak win alatt van meg nekem. Abból még hiányzik a full screen támogatás is.
Hát igen, "jó az Öreg a háznál!" :-))) Én kérek elnézést! Igazad van... QTVR-t kértem és azt frankón le is játssza. Esetleg tudsz olyat is ami a QTVR-t és a Flash-t is jól jeleníti meg?
Tanulható a dolog:) A bemozdulás ellen maszkolni kell, és remélhetőleg az átfedésekkel javítható. De az esküvő még ilyen szempontból nem is gáz, mert mindenki szépen áll és néz. Ugyanez pl amikor a Szigeten fotóztunk, nem nagyon jött össze:) 6 kép kell körbe, 1 fel, és ha szükséges, 1 le. Ptgui -val fúzzük össze és Ps-sel retusálunk.
Köszi szépen! Letöltöttem, kipróbáltam, de valami miatt nálam gyak. használhatatlan. A betöltött flasht annyira torzítja, hogy hihetetlen... És kb. 1000%-os nagyításban nyitja meg... Nektek jól működik?
Fantasztikus! Ha ilyet látok, akkor az egyik szemem tágra nyílik, a másik viszont sír... Nem nagyon tudom ugyanis elképzelni, hogy én erre a szintre eljussak vagy csak megközelítsem :(. Hogyan lehet ennyi embert bemozdulás nélkül lefényképezni? Hány kép kell hozzá és mivel rakod össze? Milyen progit használsz összefűzés előtt/után a képek retusálására?
Talán nem mindenki ismeri (még) a madridi Prado által közzétett képek közül Hieronymus Bosch Gyönyörök kertje című 500+ éves festményének digitalizált, 14 ezer megapixeles képét, ami kvázi nagyító alatt vizsgálható/élvezhető végig a Google Earth programmal:
Nekem igen-igen-igen nagy élmény, ezért osztom meg veletek :-)