Keresés

Részletes keresés

Jocó0423 Creative Commons License 2019.10.30 0 0 71171

Természetesen nem keverem össze a cigányságot az arabokkal.

 

De nem válaszoltál a kérdésemre, megpróbálom konkrétan. Tegyük fel behozunk 20 ezer közel keleti bevándorló munkavállalót.

Ez azt jelenti, hogy jön még 20 ezer feleség ( óvatos becslés :)) és kb 50 ezer gyermek.

Hogyan lesz az oktatás, a szociális  és egészségügyi ellátás? Érted a helyzetet? A cigányságnál se oldottuk meg ezeket a problémákat. Betesszük őket egy fallal körülvett szegregált suliba?

Egyáltalán lesz erre pénz?

 

Előzmény: BZoltan (71153)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2019.10.30 -6 0 71170

Érdekes, hogy hot értelmes fejek is akkora érvelési hibákat tudnak ellőni, hogy kiveri az ember szemét.

Udvozlegy secundum quid!-;)

 

„Telefonos közvéleménykutatásunk megállapította, hogy ma már a lakosság 100%-a rendelkezik telefonnal.”
 wiki

Előzmény: Hepci (71168)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2019.10.30 -8 0 71169

Úgy gondolod, hogy ő a te "saját tapasztalatodat" kívánta cáfolni, miszerint minden multi minden arab munkavállalója olyan amilyen?

Én nem gondolnám.

Ez elég megfellebbezhetetlen/cáfolhatatlan ráadásul saját tapasztalatod.

Előzmény: Törölt nick (71166)
Hepci Creative Commons License 2019.10.30 0 0 71168

Nem én tehetek róla, hogy a Salah nevű arc például bazi lusta (volt). Én se vagyok túl szorgalmas, de hajlandó vagyok 5-6 órát dolgozni 32 fokban egyetemi fizuért (is).

No most, a Salah meg nem volt hajlandó 1 órát se dolgozni. Aztán az egyik jólelkű haverom megírta a doktoriját, miután én elzavartam a halál faszába.

Ezek a négerek és arabok lustaságáról szóló dumák sajna nem urban legendek, hanem a valóság. Olaszországba például özönlik be a szerencsétlen sorsú, amúgy hulladék népség, közben az olasz partnerem 10 éve nem talál egyetlen arabot, aki hajlandó napi 8 órát közepes szinten dolgozni nettó 2-3 ezer juróért (köszörülés és szerszámok összerakása, meg hasonlók).

Hát ez van, ezt csak a Konrád György és társai tagadták, isten nyugosztalja némelyiket.

Előzmény: BZoltan (71163)
Törölt nick Creative Commons License 2019.10.30 0 0 71167

Ki is pattintottam rgy 17-es Gál Tibor Pinot Noir-t a nagy feszültségekre itt. Jó. Hangyabokányit nekem vékonynak tűnik, de lehet, h ezt így kell. Szerintem ez jó.

Törölt nick Creative Commons License 2019.10.30 -1 0 71166

Korrekt úgy cáfolni egy állítást, hogy soha életedben semmilyen tapasztalatod nem volt közvetlenül és tartósan az adott közegben. Mert te ezt is tudod. És 1920-as újságcikk, OMG.

 

Előzmény: BZoltan (71163)
joskabacsi Creative Commons License 2019.10.30 0 0 71165

A Heimannál (a sima) jobb a Márkvárt aktuális évjárata, Heimanéktól a Céhkereszt még nincs kint, máskor jó szokott lenni.

A többiben nagyon egyet értünk! (N. Janó abszolút a legjobb idén)

 

+

- Pastor

- Garai

- a Posta Petiéké is rendben van, bár szerintem nekik a '17-es jobb volt.

 

 

Előzmény: Hepci (71124)
Törölt nick Creative Commons License 2019.10.30 0 0 71164

Mondj egy európai országot, ahol sikeres a muszlim bevándorló népesség integrációja a nyugati normába.

Előzmény: BZoltan (71162)
BZoltan Creative Commons License 2019.10.30 0 0 71163

Én láttam bullshit-termelő alibistából már magyart is eleget. Sőt, egyébként abból láttam a legtöbbet. Nincsen több színes-bőrű alibista mint fehérbőrű. De persze tudom, hogy vannak akik szerint létezik ilyen különbség. Elég régi toposz ez. A minap mutatott egy veszprémi haverom 1920-as évekből egy helyi újságot ahol arról írtak, hogy "a négerek azok természetüknél fogva lusták". Megvan ennek a mondásnak a modern verziója is. Nincs is ezzel semmi baj. Sokan vannak akik ezt így gondolják. Ennek a nézetnek van hivatalos neve is amire persze meg szokott sértődni mindenki :)

Előzmény: Törölt nick (71159)
BZoltan Creative Commons License 2019.10.30 0 0 71162

"újabb, megoldhatatlant importálni."

Azt feltételezed, hogy megoldhatatlan és azt is hogy  importálásról van szó.

De ne aggódjál... egyelőre nem az a realitás, hogy pár kebaboson kívül bárki akarna ide jönni, hanem az, hogy a munkaképes réteg egy jelentős százaléke már lekoccolt vagy le fog koccolni.

Szóval a nem létező problémától való félelem helyett érdemes lenne a nagyon is létező problémákat észrevenni.... és nem, ez nem a "cigány kérdés" 

 

Előzmény: Törölt nick (71158)
BZoltan Creative Commons License 2019.10.30 0 0 71161

Lusta embert én minden nációban láttam. Amúgy én nem hiszem, hogy a közel-keletről vagy Afrikából a krém jött volna ide tanulni.

Előzmény: Hepci (71157)
BZoltan Creative Commons License 2019.10.30 0 0 71160

az iszlam vilag radikalizalodasa, megerosodese, inkompatibilitasa a vilag mas reszeivel, a 21. szazaddal, ma mar nyilvanvalo

 

Nekem erről egészen más a tapasztalatom és véleményem. Dolgoztam Marokkóban,az Emirátusban, nagyon sok muszlimmal beszélgettem erről Indonéziából, Indiából. A világ 1.8 milliárd muzulmán vallásúját egy kalap alá berakni az afgán talibánokkal és a szíriai ISIS terroristákkal szerintem súlyos hiba. Én inkább a militáns vallási fundamentalizmust tartom problémának ami azért jelen van az USA-ban is vastagon és igen, a közel keleten is. 

 

Hogy van-e avagy lesz-e népvándorlás? Nyilván. Ahogy mindig is volt népvándorlás. Aki kicsit is olvasott történelmet az tudja, hogy pár  polinéz szigeten és néhány egyenlítői őserdő kivételével nincsen olyan talpalatnyi föld szerte a világon ahol ne változott volna meg a helyi népesség etnikai összetétele időnként. A Kárpát-medencében is olyan jövésmenés volt az elmúlt mondjuk kétezer év során, hogy azon egy átlag pestisrácok szerkesztő sírva fakadna ha megtudná. Hogy lesz-e változás a mostani Magyarország területének etnikai összetételében? Én őszintén remélem, hogy igen.

 

Nem hiszem, hogy hosszú távon reális elvárás lenne, hogy egyfajta öregek otthonaként bárki finanszírozza ezt a szép országot.

 

Márpedig pöröghet a hátán Novák Katalin, ezt a meccset a magyar nemzet tulajdonképpen 1975 és 1979 között már elvesztette. Ezekben az években zuhant be a fertilitási ráta 2.0 alá. 1983 és 1990 között volt egy aránylag kiegyensúlyozott 1.8 időszak pozitív első deriválttal, de a rendszerváltás óta elmúlt 29 évben folyamatosan omlik össze a magyar demográfia.

 

Aki a CSOK-kal meg hasonlóval kábít vagy kik ezzel kábíthatóak azok nincsen szebb szó rá, sajnos nagyon buták vagy cinikusak. Ha most teleszülné valaki az országot százezerszám, milliószám gyerekkel akkor is összeomlana a szociális ellátórendszer még az előtt, hogy a ma megszületettek munkába tudnának állni. A Ratkó korszak második hulláma most  42-45 éves. Húsz év múlva ez a réteg is kiesik a termelő, adófizető körből. Még csak esély sincsen arra, hogy ezt a tömeget bárki eltartsa 20 év múlva. Ezért mondom, hogy 20-25 éve van Magyarországnak. Csúnyát mondok... de az én pesszimista előrejelzésem az, hogy cirka ennyi ideje van hátra a szuverén Magyarországnak. Nincsen értelme szuverenitásról beszélnie egy olyan országnak amelyik  húsz év múlva biztosan nem tudja finanszírozni a szociális ellátórendszerét.

 

Ez az össztársadalmi szint. Egyéni szinten persze túl fogjuk élni ezt is :) Nekem van három gyerekem, a nővéremnek is van három. Az öcsém és a két húgom is nagyjából ezt a pályát fogja követni. Én nem aggódok. De azt előre mondom, hogy 30 év múlva Borszörcsökön nem biztos, hogy a magyar lesz az elsődlegesen beszélt nyelv.  Ez ellen persze lehet lázadozni, lehet balhézni, lehet emiatt nacionalista-populista balfaszokra szavazni, lehet Nagymagyarország tetkót varratni a homlokra, lehet kétzsáz decibellel bömböltetni az Ismerős Arcokat és lehet Bájerzsótot szavalni berekedésig. Ja és lehet még pár méltóságos urat felköltöztetni a várba és lehet még pár stadiont építeni. Ákos majd énekel hozzá.


De mindez olyan lesz mint tüntetést szervezni az eső vagy a hideg ellen.

Én a magam részéről annak szurkolok, hogy akik itt leszünk 20-30 év múlva azok ugyanúgy szeressék a Somlót, a szőlőt, a mandulát, a sárgabarackot, a somlói bort mint mi és ahogy a 200-300 évvel ezelőtt itt élők. Hogy etnikailag kik lesznek ezek azt én olyan, de olyan magasról leszarom, hogy már a nemzetközi szpészsztésönbe is bekopogtathatnék slópapírért. Kis mázlival magyarok lesznek, de simán lehet, hogy ukránok vagy szírek esetleg ghánaiak. 

Előzmény: altimus (71156)
Törölt nick Creative Commons License 2019.10.30 -1 0 71159

jah,multinál az összes (mínusz kivétel) egyiptomi, görög, indiai ,fekete, stb., n.b. olasz arc a legnagyobb bullshit-termelő alibista, akik kiválóan megélnek a  semmit marketingelve ebben az überPC szubkultúrában. Ez saját tapasztalat.

Előzmény: Hepci (71149)
Törölt nick Creative Commons License 2019.10.30 0 0 71158

Pont erről beszélek. van már itthon bőven megoldandó feladat, felesleges eg újabb, megoldhatatlant importálni.

 

Amúgy, hagyjuk már ezt az "ált.isiben ahmed volt a legjobb barátom" klisét. Nem arról van szó, h egy-két-tíz-száz család ietelepedik. 

Előzmény: BZoltan (71138)
Hepci Creative Commons License 2019.10.30 0 0 71157

Statisztikailag értelmezhető mintát én se vettem, csak az egyetemi (hallgatói és oktatói) élményeimre tudok támaszkodni: az általam ott megismert arabok és négerek végtelenül link és lusta csávók voltak.

Pedig ezek elvileg a népük díszpéldányai...

Az egyik líbiai seggfej például, aki hozzám volt beosztva, azt találta mondani júniusban, amikor munkára ösztökéltem Kecskeméten egy gyümölcsösben, hogy neki ott túl meleg van. Aztán befeküdt az autóba szundikálni...

Én se vagyok amúgy rasszista, de a férgeket nem kedvelem, bármilyen bőrszínűek legyenek is.

Előzmény: BZoltan (71154)
altimus Creative Commons License 2019.10.30 0 0 71156

> Szóval én szerencsére végtelenül immunis  vagyok a rasszista propagandára.

 

erdekes es igen fontos tema ez, noha nyilvan erosen off topic. raadasul idaig teljesen normalis mederben is beszelgettetek errol.

 

a vilag nagyon gyorsan valtozik, es az utobbi 15-20 evben is lathato valtozasok kovetkeztek be a vilagban. az iszlam vilag radikalizalodasa, megerosodese, inkompatibilitasa a vilag mas reszeivel, a 21. szazaddal, ma mar nyilvanvalo. hogy ebbol mi a kiut, milyen megoldasok lehetsegesek en nem tudom, pedig nem tartom butanak magam. ma ugy velem jogos a felelem az iszlam migracio miatt. leginkabb persze nem magyarorszagon, hanem a vilagban.

 

afrika ismet mas kerdes. a vilag tobbi reszen, sok szakembert is meglepve, varhatoan erosen csokken a populacio novekedes dinamikaja, sot varhatoan tetozni es utana lassan csokkenni is fog a nepessegszam. ez a fenntarthatosag szempontjabol mindenkepp orvendetes. afrikaban azonban mas a helyzet es ott meg igen komoly nepessegrobbanas varhato. hogy ebbol mekkora globalis migracios nyomas lesz azt pontosan latni nem lehet.

 

hogy magyarorszag milyen iranyban indul el, hogy fogja kezelni a varhatoan komoly munkaerohianyt, demografiai problemakat ... az kerdeses. egy egeszseges demokracia es politikai valtogazdalkodas sokat segitene ahhoz, hogy normalis valaszok szulessenek.

 

amugy mar ma is eros az ukran munkavallalok szamanak a novekedese, amit probalnak ideiglenes munkavallalassal megoldani, de nem biztos, hogy ez menni fog. vannak mar indiaiak, azsiabol is jonnek dolgozni ... errol a kormanypropaganda ugyan hallgat, de teny.

 

Előzmény: BZoltan (71137)
BZoltan Creative Commons License 2019.10.30 0 0 71155

Jaja, ezért mondtam korábban, hogy szerintem a magyarok többsége befogadó, vendégszerető és jóérzésű ember. Csak sajnos egy bosszantó kisebbség nagyon bekajálta a hergelő propagandát.

Előzmény: dezso (71147)
BZoltan Creative Commons License 2019.10.30 0 0 71154

Nekem nincsen statisztikailag értelmezhető mintavételem semmilyen nemzetiségből. Azt tudom, hogy nekem pozitív és meglehetősen egységes élményeim vannak alapvetően minden színű, szagú, vallású és nemzetiségű emberrel.

Előzmény: Hepci (71149)
BZoltan Creative Commons License 2019.10.30 0 0 71153

Bocs, bocs :) Nem rasszistáztalak le. Ilyent nem tennék. De nem rasszista ember is tud véletlenül rasszista mondatot kimondani. Tudod olyan ez mint véletlenül befingani a metróban az előfordul, ez nem ugyanaz mint direkt levinni egy vödör szart és szétönteni, hogy pukkadjon meg mindenki :)

 

Én a roma integrációval kapcsolatban azt tartom, hogy nincsen olyan, hogy "cigány kérdés". Az amiről beszélni szokás az nem etnikai kérdés.

Amikor azt írtad, hogy "Még a cigányságot se tudtuk integrálni, mit csinálnánk több ezer közel keletivel?" Akkor én ezt úgy vettem, hogy te a közel keletieket egy olyan népnek tartod amelyek valamilyen módon párhuzamba állíthatók a cigánysággal. Ha félreértettelek akkor bocs.

 

 

Arabokból pedig nagyon sok féle van. Több nemzetiség, több vallás, több szubkultúra, nagyon eltérő rendszer. Egy talibán elnyomása alatt élő nyomorult afgán nagyon nem az a kategória mint egy damaszkuszi iparos vagy egy jordán mérnök.

Magyarország pedig hálát adhatna a sorsnak ha párszázezer 3-4 gyereket nevelő arab bevándorló költözne hozzánk. Lényegében ez megmentené az országot a 20-30 éven belül biztosan bekövetkező nyugdíjrendszer és TB összeomlástól. De erről sajnos a fősodor média egy szót sem szól. A bulvárszartól (index, 444, stb) meg ilyen komoly témát kár is várni.

 

 

Hogy ontopik is legyen... bizony nagyon kellene a magyar szőlő- és boráagaztnak az élőmunka frissítés. Lényegében ha ez a trend folytatódik akkor felére-harmadára fog a magyar szőlőtermelés zuhanni emiatt 10-15 éven belül.

Előzmény: Jocó0423 (71146)
BZoltan Creative Commons License 2019.10.30 0 0 71152

Láttam projektív geometria és számítógépes geometria elődadáson erre kísérletet tenni :D Az sem volt kellemes.

 

A gender study-t én azért bírom, mert szerintem a legtöbb társadalmi probléma alapja a téves, vagy rosszul értelmezett nemi szerepek miatt van. Korántsem biztos, hogy a mai alapvetően patriarkális és fallokrata társadalmi berendezkedésünk szükségszerű vagy evolúcióbiológiai kényszerűség lenne. Sokkal valószínűbb, hogy a pre-agrikulturális korszak nagyon heterogén viszonyaiból az agrikulturális korszakba váltáskor a sok versengő kultúra közül nagy pechünkre éppen ez a modell nyert. A XXI. század egyik nagy kihívásának tartom ezen fallokrácia lebontását. Ami szerintem a fejlődés egyik kulcsa lesz. Na és én ezt a területet a gender study-tól várom kikutatni.

Előzmény: kifli (71150)
dezso Creative Commons License 2019.10.30 0 0 71151
Előzmény: kifli (71150)
kifli Creative Commons License 2019.10.30 -1 1 71150

igenigen, de a geometria professzor vszleg nem próbálta az egyenest körnek a háromszöget 3 dimenziós térbeli alakzatnak, illetve a kőrt négyszögnek  (stb) magyarázni...

 

mindezt megdönthetetlen axiómaként.

Előzmény: BZoltan (71144)
Hepci Creative Commons License 2019.10.30 -1 1 71149

Hát, én is dolgoztam együtt arabbal, négerrel, cigánnyal.

Ezek közül jó tapasztalatom kizárólag cigányokkal volt, tehát inkább azt szeretném, ha a többiek ott maradnának, ahol most vannak. Kínaiból is pont elég ennyi, amennyi már itt van.

Filippínó escortlányok még jöhetnek. :)

Előzmény: BZoltan (71131)
Hepci Creative Commons License 2019.10.30 0 0 71148

Ja, pont a gender az egyik.

Volt osztálytársam (mit mondjak rá... főúttörőből lett fapina kb.) a vezetője...

Előzmény: BZoltan (71132)
dezso Creative Commons License 2019.10.30 0 0 71147

Kedves indiai muszlim kolleganom nagyon elvezte Budapestet, mert mindenki segitokesz volt veluk.  Pedig ha valaki, hat o igazan nem nez ki magyarnak :D

Előzmény: BZoltan (71143)
Jocó0423 Creative Commons License 2019.10.30 0 1 71146

Bakker te most lerasszistáztál?

Szerinted a cigányság tökéletesen belesimult a társadalomba? Szerinted nincsenek súlyos problémák a cigánytelepekkel, a benemvallott bűnözéssel, a felzárkóztatási programok teljes hiányával, a szegregációval?

Igenis nem tudtuk integrálni a cigányságot és ebben semmiféle rasszizmus nincs, ez tény.

Nem az arabokat cigányoztam le, már megint félremagyarázod.

De ha már a munkaerőről beszélsz, akkor az összes velejárót is gondold végig!

 

Az arab család nem kis család, komoly hagyományokkal, a szülők tiszteletével és a nagy gyermekáldással általában.

Erre a mi szociális és egészségügyi rendszerünk szart se ér!! Az oktatásról már nem is beszélek.

Előzmény: BZoltan (71143)
dezso Creative Commons License 2019.10.30 0 0 71145

Mondjuk hogy a megoldas johet-e abbol az iranybol, azt ketlem, de annyi biztos, hogy szamos kapcsolodo problema feltarasara eppen ez lenne az alkalmas eszkoz.  Nekem amugy az a benyomasom, hogy a gender studiest sokan ideologianak tartjak, mikozben ezt epp azok sulykoljak, akik valamiert felnek tole (mondjuk Kover eseteben az ultrakonzervativhimsoviniszta hozzaallas az ok, de szerintem o egy extrem eset).

Előzmény: BZoltan (71144)
BZoltan Creative Commons License 2019.10.30 -1 1 71144

Én ismertem olyan geometria professzort aki akkora gyökér volt,  hogy hozzá képest Semjén Zsót egy progresszív jó arc... de ettől még a geometria egy valid tudomány :)

 

Hogy mivé lett a gender study azt nem tudom. Én nem mosnám össze a fundamentalista feminizmussal és más mozgalommal. A gender study egy nagyon fontos terület amibe szerintem érdemes sok pénz fektetni. Én biztos vagyok benne, hogy a demográfia krízis megoldása ebből az irányból kellene, hogy jöjjön.

Előzmény: kifli (71141)
BZoltan Creative Commons License 2019.10.30 0 0 71143

A városi magyarok szerintem gyakran állnak szemben arabokkal és szépen meg is értik egymást. Jó, jó... "egy kebabot kérek hagyma nélkül" :) legalábbis nem okoz gondot.

 

Amúgy ez a "cigányokat sem tudtuk integrálni" egy népszerű mondás. Persze ez is alapvetően rasszitsa érv :) ráadásul duplán. Egyrészt a cigányokkal szemben, másrészt óvatosan lecigányozni az arabokat azért mindenképpen olyan amire én felszisszenek.

 

Gazdaságilag teljesen készen állunk a nagy számú bevándorlókra. Iszonyatos a munkaerőhiány. Szerintem csak a Somlón simán lenne 100-150 bevándorlónak munkája. A környékbeli falvakban pedig további 200-300-nak. A lakhatás is simán meg lenne oldva,mert százszámra állnak üresen házak és ha nem is, akkor is 3-5 millióért már komfortos családi házat lehet felénk venni.

Előzmény: Jocó0423 (71140)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2019.10.30 -8 0 71142

Ez nem párhuzamos társadalom kérdése.

Nyugodtan kicserelheted allahot Krisztusra vagy másra, ez felfogás és szélsőség, fundamentalizmis kérdése.

Az pedig, hogy azonos kultúrák igyekeznek párhuzamosan futni a többségi kultúrák mellett az teljesen természetes.

Szerintem semmi gond nincs ezzel.

És olyasmivel van ijegetve a paraszt amit soha nem tapasztalt meg. Nem járt New Yorkban vagy torontoban de még a falujan kívül is csak akkor ha a közeli kisváros kórházaban volt dolga.

Így aztán nem tudhatja, mit jelent a little Italy vagy little China...

Előzmény: Törölt nick (71135)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!