Ez sajnos nagyon igaz. Nagyon sokszor találkozni teljesen értelmetlen, fogalmatlan emberekkel.
Méghogy csodálkozunk ha a "befülled a ház a szigeteléstől" kerül szóba? Ez csak a jéghegy csúcsának a csúcsa, vagy a COP1 cekászos fűtés hatásfokának "növeléséről". Kész, kipusztulásra van ítélve az emberiség.
ha érdekel a dolog, keresd meg, hogy mennyi az a dózis belőle, aminek már van igazolt hatása. ha ennyit nincs kedved belefeccölni, akkor meg simán döntsd el, hogy a hívők vagy a hitetlenek tábora tetszik jobban, és kész.
A buta emberek ugy tudjak,hogy a paradicsom egeszseges. Pedig ha valaki megeszik belole 800 kg-ot, valoszinuleg megbetegszik. Errol a veszelyrol vajon miert nem ir senki ismeretterjeszto cikket?
Az asszony elolvasott néhány hasonlóan idióta cikket az aszpartámról és kiszàmolta, hogy én màr legalàbb négyszeresen halott vagyok.
Azt tudtad-e , hogy pl a víz is mérgező? Nem vicc, a vízivásba bele lehet halni.
Csak arra próbáltam utalni, hogy a lebontott szigetelések miatt aggòdni annyi, mint a nylon zacsik sorsáròl. Vagy, mint arròl hogy nem megyek ki az utcára mert elüt egy autò.... Stb.
Azért lehet a nylon zacsit szigetelésre használni, rengetegen használják is. Télen jól megpakolják a kályhát had égjen, és ezzel a kiáramló korommal szigetelik a kéményük belsejét :)
Szeretném a lapostetőnket hőszigetelni úgy, hogy terasz legyen. Jelenleg a rétegrend. Belülről: Gipszkarton,5cm légrés,beton kefni,beton koszorú. bitumenes vízszigetelés. Arra gondoltam lerakok lépésálló hőszigetelést, utána újra kap betont és vízszigetelés. Csak nem tudom nem e fog lepárásodni a légrés között? :)
Igen bocsi természetesen a falazat U-értéke 0,14 W/m2K és 0,17 W/m2K a lábazat. Ahogy számolom beférhet 12 cm is így PIR-el kb 0,17 W/m2K EPS 100 grafittal pedig 0,22 W/m2K körül lenne. Szerintetek melyik értékkel nem adódnak később problémák?
A képen látható teraszt miként szigetelnétek le ? A későbbiekben tervezem zártá tenni ablakokkal és ajtóval ( télikert szerűen ) . A betongerendára gondoltam felcsavazotni egy fa gerendát , aminek nekinyomom a hőszigetelést , így a fa gerendához szinte bármi rögzíthető a hőszigetelés megbontása nélkül . Az oszlopok külső oldalát érdemes leszigetelni , vagy körbe az egészet ? Mekkora a távolság , ameddig a belső oldalról is szigetelni kellene a betongerendát , hogy ne vigye be a házba a hideget / meleget ?
Valószínű a 2-es megoldással kevesebb lenne a fűtésészámlám, de ha az 1-est készítem el, akkor jelentősen nagyobb lesz-e mintha a 2-est...vagy csekély mértékben.
Ha kicsi a különbség, akkor valószínű az 1-est választom a későbbi tetőtérbeépítés miatt is.