Őrség 50-re utast keresek 2 (szűkösen 3) fő részére hely kiadó Budapestről Őriszentpéterre május 14-én pénteken késő délutáni indulással (6 körül), visszaút szombat este. Kutyával utazunk.
A látnivalókra Szötske sorra felhívta a figyelmünket, fotózni én is fotóztam néhányat a túrabloghoz; egyébként tényleg nagyon kellemes, jól megszervezett túra volt, mondom, kár, hogy ennyire kisámfázott időtervvel kellett menni.
Biztos vagyok benne, hogy nem 2 Eurobol hozzak ki a turat. Legfeljebb a resztvevoktol csak 2 Eurot kertek nevezesi dijkent. A tobbit a rendezok szedik ossze palyazatokbol, szponzoroktol, egyesuleti koltsegvetesbol. Ahol a rendezok nem azzal b*-ak el a sajat idejuk egy reszet, hogy ezeket a forrasokat felkutatjak, ott tenylegesen a nevezesi dij fedezi a rendezes koltsegeit. Pl. Terep 100. (A Matra 115-ot sem 100 tepsi sutemenybol hozzak ki...)
Én is a 20-ason voltam, eredményem 5km/órás átlag.
Út közben bementem az Ybl által tervezett Szapáry kápolnába, ahol a nagyon lelkes nénitől és bácsitól érdekes előadást hallgattam meg, kaptam egy remek leírást, sőt egy képeslapot is.
Bementem a Faluházba is, itt is nagyon lelkes emberek fogadtak, kérésemre előhozták a Korona párnáját is. Megkínáltak süteménnyel, s egy pohárka alföldi borral.
A tavat is körbejártam, ritka vízinövények virágoztak a partján.
A csupa zöld természetben sokat fotóztam, több mint 100 képem lett, ebből 3-at most beteszek, az egyik a gyönyörű Ybl kápolnát, a másik a Korona párnát mutatja, a harmadik pedig a csupa zöld természetet.
Nagyon jól megrendezett, szép túra volt, köszönet a Rendezőknek!
A Kisasszony-völgy tájékánál került szóba, hogy nekünk jó ez az enyhén felhős idő, de lehet, hogy ti azért mást is kaptok majd belőle - ezek szerint így is lett? Egyébként meg lassúak voltunk, P. bosszankodott, hogy nincs meg a 7-es átlag :-)
ld. HTMV 90. Csak a gáton 90 killa, miközben 100 m-enként van egy kilométerkő.
Beleőrülsz, mert mindegyikre majdnem rápillantasz.
Csak Ebolát tudom idézni: "Ez az a túra amire az ember 3-szor megy: először, utoljára és soha többet..."
Persze, némi szint segíthet, főleg fejben, mert nem olyan tág a horizont. Pl. a mai Dolina, persze az 55 kili azért így is bőven elég volt (8:58) zuhéval-villámlással egybekötve.
Köszönöm a választ.Szó szerint értek egyet vele,akár én is írhattam volna.Szeretek szűkebb hazám körül sétálgatni(Kecskemét),de több 10km-en keresztül már nem érdekel,ezzel együtt tiszteletben tartom azt is ha valaki itt találja meg a szépséget.Erre mondta egy alföldi ember a TV riporternek,aki azt kérdezte hogy hol itt a szépség:Ember,TÉRDELJ LE,és megtalálod...biztosan igaza van,az Alföld növény,és állatvilága egyedülálló.
Bozótnál a 2 pont. :) Hegyi túrán sokkal változatosabb a terhelés, nem mindig ugyanazok az izmok dolgoznak, az alföldi túrák sokkal monotonabbak ilyen szempontból.
Én még nem voltam Alföldön túrán, de eddig mindenki azt mondta sokkal nehezebb ott túrázni főleg fejben, Mátrában, Bükkben tudod hogy felmész aztán már csak le és vége lesz. A lapálynál nem látod a célt hogy még mennyi van hátra.
Nekem azért, mert alapból a hegyvidéket kedvelem, az alföldi táj viszonylagos egyhangúsága hamar untatni kezd. Ráadásul minden lépés egyforma, túl egyenletes a terhelés. Nyáron ehhez hozzájön a tűző nap, homok...
Most már akkor áruljátok már el,miért nehezek az alföldi túrák,mert érdekelne.Nekem eddig az első tt-n is,és kékezések alkalmával is mindig a szintek okoztak gondot.Az Alföldön ilyen nincs,csak max nyáron hőség,meg homok,mély talaj(ez mindig).Mondjuk a bokáig érő homok eléggé vendégmarasztaló tud lenni:-)...(én itt élek,mint már említettem)Szóval miért nehéz az alföldi terep?
Mi a szösz?! Esetleg indulhatok a rendőr barátok nevében? :))) Amúgy épp a portyán gondolkodtam (mellesleg civil nő volt a leggyorsabb tavaly), hogy idén le kéne tolni ugyanolyan menetfelszerelésben, mint a katonák, de ha minden jól megy épp mocsárfutunk akkor....