Keresés

Részletes keresés

joskabacsi Creative Commons License 2019.11.01 0 0 71201

Kóstold hozzá a Janó zweigeltjét, ha tudod - kíváncsi lennék!

(holnap elvánszorgok az Aldiig - rápróbálok a labancra)

 

A kadarka - sorhoz vedd hozzá még az Orsolya pince aktuális évjáratát (18) nagyon szép, tegnap kóstoltam!

 

Előzmény: Hepci (71194)
Hepci Creative Commons License 2019.11.01 0 0 71200

Olvass skandináv krimiket - a svédek a sorozatgyilkosok kivételével elpuhult seggfejek.

A legtöbb svéd pacák maximum a fejét csóválná nemtetszése jeleként, ha két vézna arab mókus az utcán leteperné a feleségét és seggbekúrná. :DDD

Előzmény: BZoltan (71198)
Hepci Creative Commons License 2019.11.01 0 0 71199

Mire gondolsz, ilyen Flat Lake-et ittál?

Előzmény: Jocó0423 (71195)
BZoltan Creative Commons License 2019.11.01 0 0 71198

A GDP-t csak mint a működő gazdaság egy lehetséges indikátorát szoktam nézni. De amúgy tényleg egy űbergázos mutató az. A társadalom megosztottsága és a párhuzamos realitások jelensége pedig sajnos egyre inkább egy globális jelenség.

 

Ez egyébként a bor témában is észrevehető. Erre a kedvenc témám az volt amikor elismert és híres ipari borászatok tartottak egy szakmai konferenciát ahol a spontán erjesztés is téma volt. Úgy beszélték meg a témát, hogy többük is csinált egy-egy hordónyi "spontán" bort, aztán ott a konferencián jól megkóstolták és megállapították, hogy egy kalap szar. Amikor erről mesélt nekem az egyik résztvevő akkor nem is értette, hogy min röhögök :D Kérdeztem, hogy miért nem szóltak valakinek aki ért is a témához... a kérdést sem értette. 

Előzmény: shiraz3 (71196)
shiraz3 Creative Commons License 2019.11.01 0 0 71197
Előzmény: BZoltan (71193)
shiraz3 Creative Commons License 2019.11.01 0 0 71196

ezek szerint vannak svédek és másik svédek :)

a GDP-t én nem keverném ide, mert a tárgyalt kérdéshez szerintem kevés köze van

 

Előzmény: BZoltan (71186)
Jocó0423 Creative Commons License 2019.11.01 0 0 71195

Igazad van, hagyjuk. Teljesen más a világlátásunk és a te bölcsességed, már megbocsáss, igen egysíkú.

 

Hepci megnéztem a tegnap asztalra került bor címkéjét és egyetértünk :))

Előzmény: BZoltan (71192)
Hepci Creative Commons License 2019.11.01 0 1 71194

Flat Lake Zweigelt-Blaufrankisch-St. Laurent 2018

A Flat Lake a burgenlandi (média)sztárborász, Leo Hillinger másodmárkája, alighanem a marketekre-diszkontokra célozva. Rettentő profi cucc, hibák és műboros érzet nélkül, és ellentétben a hasonló árfekvésű magyar vörösökkel, viszonylag koncentrált és ízgazdag. Szerintem ennyi pénzért komoly best buy, ha félretesszük a hazafijjjas érzéseinket és vásárolunk labanc nedűt.

5+ pont és 1600 Ft (Aldi)

BZoltan Creative Commons License 2019.11.01 0 1 71193

Homola Black Olaszrizling 2016 (Balatonfüred-Csopak)

 

Teljesen korrekt olaszrizling. Obligát mandulás kesernye, kellemes virágos illattal. Kicsit korainak tartom a petrós palackbukét, de még a kellemes határán belül van. Egy kicsit mintha sok lenne a hordó rajta, de ez lehet egyéni ízlés. Ha jól tudom akkor bőben 3 rugó alatt volt az ára ami szerintem jó vétel egy ilyen borért.

 

Alapvetően pozitív élményeim vannak a Homola borokkal. Én egy kicsit hiányolom a tökösséget, erőt belőlük, de ez egy másik iskola.

BZoltan Creative Commons License 2019.11.01 0 0 71192

"az eltérő kultúrájú és eltérő fejeltségű népesség bevándorlása komoly problémákat okoz,"

 

Nem okoz komolyabb problémákat mint amik amúgy is jelen vannak a homogén kultúrákban. Csak ezt lehet ügyesen manipulálva bemutatni. Ha egy társaságban olykor, olykor valaki fingik egyet és bejön egy új tag aki ugyancsak néha fingik egyet akkor lehet frankó youtube videókat meg feltáró cikkeket írni arról, hogy az új jövevény fingós... Igen az, pont ahogy az addig is ott levők azok.

 

"Semmi különbséget nem tesznek a kétféle bevándorló között,"

 

Már hogy a fenébe ne tettek volna különbséget. Ne viccelj. Jogilag, diplomáciailag, közbeszédben, minden szempontból külön kategória a menekült és a bevándorló. Sőt még a menekültek között is differenciál a rendszer.

 

"olyan országokból jönnek, ahol soha nem volt demokrácia,"

 

Még szerencse, hogy Magyarországnak és a többi bevándorlásellenes voltkomcsi országnak olyan hatalmas gyakorlata van a demokráciából :D :D :D

"nem ismernek mást csak a tekintélyelvű uralmat, vallási mázzal megkenve."

 

Ez nagyon komolytalan leegyszerűsítése és uniformizálása egy roppant összetett helyzetnek. Ez amolyan taxisofőr/fodrász bölcsesség. Messze nem erről van szó.

 

 

"Ezekre a problémákra kéne a nyugatnak választ adni de nincs rá elég pénz, és nincs elég megfelelő képzettségű ember."

 

Ez pedig simán nem igaz. Pénz is van, ember is van. Bőséggel. Politikai akarat nincsen, mégpedig azért mert egy radikális kisebbség ezt a témát akarja meglovagolni. Élükön a mi Vezérünkkel.

 

 

 

Na, de hagyjuk ezt itt... nem fogunk zöld ágra vergődni. Én 2015 óta azt látom, hogy ez a téma megmérgez mindent. Az előtt a kutya sem foglalkozott ezzel e a kérdéssel, de a propaganda témát csinált belőle. Elterjedtek azok az üres lózungok amiket azóta ezer helyről lehet visszahallani. Amitől neked is gyanút kellene fognod az az, hogy valódi eszmecsere, valódi nyilvánosság, valódi viták, valódi tényfeltárás nincsen Magyarországon ebben a témában. Semmi. Dermesztő a tudatlanság és az információhiány. A legtöbb magyarnak például halvány fogalma sincsen arró, hogy milyen hely volt Szíria a háború előtt. A legtöbb magyar még két soha nem találkozott menekülttel. A legtöbb magyar életében nem látott afrikai embert. De valahogy mégis a 10 millió antropológus, történész, szociológis és közgazdász országa vagyunk... Ne ezért hagyjuk ezt a témát :)


Beszéljünk a borokról inkább.

Előzmény: Jocó0423 (71191)
Jocó0423 Creative Commons License 2019.10.31 0 0 71191

Zoli nem szabad ezt a problémát egyoldalúan nézni!

Itt most több olyan vélemény hangzott el ami arra hívja fel a figyelmet, hogy az eltérő kultúrájú és eltérő fejeltségű népesség bevándorlása komoly problémákat okoz, még olyan fejlett nyugati államokban is mint Svédország pl.

Németország a 60-as, 70 években befogadott 5 millió Török vendégmunkást, akik aránylag kevés gonddal tudtak beilleszkedni, de csak azért mert a küldő ország egy szekuláris modernizálódó köztársaság volt.

 

Merkel abban bízott, hogy letudja másolni ugyanezt a formulát de nem számolt azzal, hogy ez a hullám teljesen más.

Ezek egy része háborús kényszermenekült, egy része pedig sima gazdasági bevándorló. Semmi különbséget nem tesznek a kétféle bevándorló között, pedig igencsak mások a motivációk. Ráadásul olyan országokból jönnek, ahol soha nem volt demokrácia, nem ismernek mást csak a tekintélyelvű uralmat, vallási mázzal megkenve.

Bekerülnek egy olyan társadalomba, ahol maguknak kéne boldogulniuk, senki nem mondja meg nekik mit tegyenek, hova forduljanak. Nincs megfelelő tudásuk sokuknak, ezért odamennek ahová otthon is mennek, a templomukba. Vagy egy idő múlva, ha nem tudnak beállni a sorba, akkor radikalizálódnak.

 

Ezekre a problémákra kéne a nyugatnak választ adni de nincs rá elég pénz, és nincs elég megfelelő képzettségű ember.

Nézd meg Olaszországot, ahol a saját társadalomnak is súlyos gondjai vannak és erre az országra zúdul a bevándorlók nagyja.

 

Hangsúlyozom nem vagyok teljesen bevándorlás ellenes, hanem az ellenőrzött befogadás híve vagyok.

A háborús menekülteket bekell fogadni, amíg megnem oldódik a háborús gond. Utána visszatelepíteni azokat akik nem kompatibilisek.

A gazdasági menekültek közül pedig kikell válogatni az ország számára hasznos tudásúakat és csak azokat befogadni.

Előzmény: BZoltan (71188)
BZoltan Creative Commons License 2019.10.31 0 0 71190

Mondjuk nóbel díj ide vagy oda, elég gyík lehet a srác ha még azt sem tudja, hogy az intelligenciahányados csak lokális populációban értelmezett. Vagyis az a teszt amit bekalibrálnak 100-ra Magyarországon az nem használható mondjuk Ausztriában, vagy ha használják akkor ott az átlag nem 100 lesz.

 

Azt egyébként egy ideje már pontosan tudjuk, hogy genetikailag nem azonos minden ember, mert bizonyos mértékű keveredés volt a homo sapiens és az általa meghódított területen élő más homo fajokkal. Márpedig Ázsiában például nem voltak neandervölgyiek, ahogy európában nem volt gyenyiszovai ember. Csak errről nem PC beszélni :) De végső soron az az igazság, hogy van genetikai különbség :) Szopó ez, mert hirtelen geccci bonyolult lett egy sor eddig egyszerűnek hitt kérdés :D

Előzmény: kifli (71189)
kifli Creative Commons License 2019.10.31 0 0 71189
BZoltan Creative Commons License 2019.10.31 0 0 71188

Az ötvenhatos barátodat egy svéd öregek otthonában egy ghánai srác ágytálazza majd, a fogát egy libanoni fogász tömi be, a boltban egy szír eladó szolgálja ki, a volvó amiben ül pedig koszovói muszlim menekült szereli össze, a busz amivel a nyugdíjas klubba megy egy ukrán sofőr vezeti. A svéd gazdaság és társadalom már évtizedekkel ezelőtt összeomlott volna a bevándorlók nélkül. A svéd jóléti állam egyik alapja pont az a bevándorlási politika aminek köszönhetően a te 56-os haverod is ott van.

 

Amúgy Európában mindenhol komoly problémák vannak a szociális hálóval. Azt a rendszert amit nyugat európa évtizedeken át élvezett alapvetően 2-3 közötti fertilitási rátára és 5%+ gazdasági növekedésre találták ki. Most, hogy úgy 30-40 éve mindenhol csökkenőben van a fertilitási ráta és lényegében egyre csökken a társadalombiztosítást fizetők köre és közben a gazdaság már egy évtizede stagnál mindenhol bizony szopó van.

Ja és még egy... amikor a svéd nyugdíjasok sírnak, hogy nem olyan jó az egészségügyi ellátás. Azt rendszerint elfelejtik, hogy 1960-ban nem volt CT meg MRI :) Az egészségügyi ellátás nagyon sokat fejlődött és drágult.  Most megérzi a svéd nyugdíjas, hogy sorba kell állnia egy MRI-re a rákjával, de 1960-ban még MRI sem volt. Meg sokat kell várni a csípőprotézisre, de 1970-ben még ment a kerekesszékbe. Szóval csalóka ám ez.

 

 

Előzmény: Jocó0423 (71187)
Jocó0423 Creative Commons License 2019.10.31 0 0 71187

Bevallom nem voltam még Svédországban, így nem tudok saját véleményt mondani. Egyik 56-os barátunk, aki sokáig kint élt és miután hazaköltözött nem bírta az itteni klimát, visszaköltözött Stockholm mellé. Neki nem volt valami szívderítő véleménye, szerinte a Svéd szociális háló eléggé szakadozik.

Sokan rossz szemmel nézik, hogy az igen magas adók elég nagy részét a menekültek ellátására fordítják. A mi szemünkben még mindig szuper egészségügy pedig szerintük romló színvonalú.

Mondom ez nem az én véleményem, hanem egy kint élő magyaré.

 

Előzmény: BZoltan (71186)
BZoltan Creative Commons License 2019.10.31 0 1 71186

Én pedig elmentem (egy kazal kisgyerekkel) ezekre a hűdeveszélyes helyekre és annyit láttam, hogy sok közelkeleti és afrikai ember él ott. Nyilván más a hangulat és más a tempó egy ilyen helyen. De félni azért badarság lenne. Ez olyan mint amikor anyukán 89-ben a nyóckerbe költözött és a nagymamám hónapokig szörnyűlködött, hogy hát ott gengszterek és kurvák vannak. 

 

Egyébként Svédországban a Sverigedemokraterna 2018-ban 17%-ot szerzett, vagyis ha hat svéddel beszélsz akkor egy fel fogja neked mondani a népességcserés, nyugat alkonya, európai kalifátus, stb rettegést. A polgári jobbközép pedig úgy 20%-ot kapott, vagyis ötből egy óvatos aggodalommal fog tekinteni a bevándorláspolitikára. Svédországban is az van mint itthon, hogy sok kérdésre attól függ a válasz, hogy ki mondja.

 

Egyébként az elmúlt években a Stockholmi rendőrség több ízben cáfolta, hogy Stockholmban no-go zónák lennének, vagy lenne olyna helye a városnak ahol a rendőrség ne tudna érvényt szerezni a törvénynek. Balhék persze vannak... voltak mindig is. Ahogy Magyarországon is voltak, max más okból.

 

A lényeg egyébként az, hogy Svédország egy működő ország. Működő szociális rendszerrel,  1.85 fertilitási rátával, frankó GDP-vel, működő közszférával, derűs emberekkel és konszenzuskereső közélettel. 

 

Nyilván sok feladatot ad nekik a bevándorlás. Nyilván vannak olyan problémák amiknek a megoldásában ők sem erősek. Nyilván ezer kérdést kell nekik is megválaszolni a multikulturalizmus kapcsán. De mindezeket ott ők tudják kezelni és nem omlik össze az ország, nem hanyatlik a svéd társadalom és gazdaság. Alapvetően egy progresszív társadalmuk van a maga 25%-os bevándorlóval és 10% muzulmán állampolgárral.

 

Ja... de amúgy én elismerem, hogy én alapvetően pozitíven nézem és emiatt pozitívan is látom ezt a témát :) Nem tagadom, hogy ha lehet pozitívan megközelíteni egy ilyen kérdést akkor én törekedni is fogok arra, hogy pozitívan és optimistán álljak hozzá.

Előzmény: shiraz3 (71185)
shiraz3 Creative Commons License 2019.10.31 0 0 71185

Zoli, értem én hogy nem szereted a maygar hivatlaos propaganda túlzásait a skanidnál országokban lévő helyzetről és minden bizonnyal vannak túlzásba vitt infók. 

DE én is voltam idén is és általában minden évben Svédországan és Dániában is. Beszélek folyamatosna svédekkel és dánokkal. ezen tapasztalataim alapján szeretném mondani, h állításod, miszerint pl Svédországban minden fasza és penge, olyan túlzás, mint a másik oldal túlzásai amit te nem fogadsz el. Stockholmban több környékre egyszerűen nem mernek menni normálemberek a közbiztonság lehetetlen volta miatt, komoly etnikai ellentétek és összetűzések vannak a különböző népességi hátterű lakosok között. Koppenhágában jobb a helyzet vmivel a dén bevándorlási politka eltérő irányai miatt. Nincs persze fegyverropogás meg ilyenek de nehezen élhető körülmények igen.

uff :)

Előzmény: BZoltan (71184)
BZoltan Creative Commons License 2019.10.31 0 0 71184

Semmilyen pártba nem lépnék be. Legfőképpen nem a végtelenül korrupt és ostoba szdsz-be.

Mondom, Olaszországba délről nem arabok és nem is albánok hanem afrikaiak érkeznek.

Azt, hogy az olasz haverod milyen munkára, milyen céghez és hol nem talál milyen munkaerőt azt én itt a topikban nem tudom megszakérteni :) Kevés a konkrétum, kevés az adat. Azt viszont tudom, hogy ugyanazért a munkáért Németországban lényegesen jobb zsetont lehet kapni mint Olaszországban. Történetesen képben vagyok német munkaadónál az olasz és német bérköltségeket illetőleg. 
De ezzel együtt a legnagyobb tisztelettel egy olasz cimborád bemondásra azért én nem húznék le félmilliárd embert.

 

Az, hogy Európában dolgozni kellene az egy szép toposz. Én elképesztően sok trehány, lusta, élhetetlen, alkesz európait ismerek. Érdekes, hogy ők nem tudnak az európai normákról. De amikor bemegyek Somlóvásárhelyre akkor  kocsma azért ritkán szokott üres lenni. Ott támasztja a pultot a hófehér színmagyar munkanélküli aki baszik 5km-t megtenni, hogy rendes fizetésért dolgozzon.

 

De ugyanígy végig szoktam nézni a Kreinbacher brigádját (ugyancsak hófehér színmagyar csapat) ahogy órákon át alibiznek, meg szórjál tele műanyagszeméttel a szőlőnket... sírni lenne kedvem, hogy 10+ ember végez el fél nap alatt egy két embernek is pár órás melót. Lusta és tróger banda.


Na, de akkor a bosszantó tények. Ugye Svédország fasza hely? Ebben megegyezhetünk, ugye? Én húsvétkor voltam ott néhány napot és nagyon bejött. Izom jó éttermek, virágzó gasztrokultúra, jó sörök és jo borok mindenhol. Frankó, tiszta utcák. Kedélyes és kedves emberek mindenhol. Penge tömegközlekedés, működő ország. Na... és itt a lakosság 8-10% bizony arab... további 10-15% pedig egyébb bevándorló... ráadásul nem 2015 óta van ez így, hanem náluk ez a poliszi már évtizedek óta. És beszarsz, de a GDP-jük 60%-kal a magyar fölött van. Döbbenet, de ez a sok "hulladék" nem omlasztotta be a svéd gazdaságot.  Persze a göbbelszmédia szerint épp a szakad felé rohan Svédország...csak a valóság éppenséggel nem ez. De lényegében ugyanezt tudom elmondani Finnországról és Dániáról is. Mindezt pedig úgy írom, hogy ezeken  helyeken én járok... gyakran. A feleségem tud svédül én meg finnül. Én ezekről a helyekről natívban tájékozódom. Mi nézünk finn és svéd híreket és olvasunk skandináv oldalakat.

Előzmény: Hepci (71183)
Hepci Creative Commons License 2019.10.31 0 0 71183

Olaszország fejlett, északi részein munkaerőhiány van.

Délen özönlik be a nép, négerek, arabok, albánok, stb., legálisan, féllegálisan és illegálisan, vagy 10 éve folyamatosan.

Egy jól menő cég 10 éve nem talál ebből a tömegből 1 (EGY) embert, aki képes olyan betanított munkát jó pénzért elvégezni, amire pl. én 1 nap alatt betanítható vagyok.

Miről beszélünk?

Ha lenne ma még SZDSZ, belépnél?

:D

És igen, a Salah egy hulladék pali volt, és számos hasonlóval találkoztam.

Európában dolgozni kellene és beilleszkedni, bármilyen nyomasztó is ezeket megfogalmazni a PC-től elbutult agyaknak, miközben a másik oldalon meg olyan szellemi hadirokkantak állnak, mint a Nagy Stadionépítő.

Előzmény: BZoltan (71180)
BZoltan Creative Commons License 2019.10.31 0 0 71182

"Mondj egy európai országot, ahol sikeres a muszlim bevándorló népesség integrációja a nyugati normába."

 

Attól tartok, hogy nem ugyanazt értjük integráció vagy nyugati normák alatt. Így ezt a témát szerintem mi nem tudjuk megbeszélni. A terminológia egyeztetését meg tudjuk oldani, de ne itt :) Ha mutatsz egy topikot akkor ott szívesen.

 

Amúgy én az elmúlt pár évben jártam Svédországban, Finnországban, Dániában, Belgiumban és Németországban. Ahol én jártam ott úgy gondolom, hogy nem volt nagyobb probléma mint Magyarországon ahol ugye hivatalosan nincsen bevándorlás.

 

De mondom, a fő probléma ami blokkolja ezt a témát az az, hogy sokan az asszimiliáció szó értelmében használják az integrációt és a nyugati normák alatt egy alapvetően nem létező normát értenek.

 

Előzmény: Törölt nick (71164)
BZoltan Creative Commons License 2019.10.31 0 0 71181

"semmilyen tapasztalatod nem volt közvetlenül és tartósan az adott közegben"

 

Parancsolsz???

Előzmény: Törölt nick (71166)
BZoltan Creative Commons License 2019.10.31 0 0 71180

Nem hiszem, hogy a te Salah nevű cimborád alapján álltalánosítani lehetne félmilliárd emberre.

 

Olaszországgal kapcsolatban pedig nehéz okosat mondani. Egyrészt oda nem arabok özönlenek be. Másrészt van egy olyan kulturális konszenzus, hogy hulladéknak nem mondunk senkit aki a homo sapiens fajba tartozik. Egyszerűen mert nem. Harmadrészt, az Olaszországba beözönlő tömegnek a legális foglalkoztatása marhára nem megoldott kérdés. Rengetek visszásság van ezzel a problémával kapcsolatban. Az emberkereskedelem, prostitúció, rabszolgamunka, impotens bürokrácia. Erre lenne megoldás egy összeurópai stratégia amit persze a mi Bülbülszemű Nagyvezérünk élből blokkolna.

Előzmény: Hepci (71168)
BZoltan Creative Commons License 2019.10.31 0 0 71179

Pénz természetesen van erre, hogyne lenne. Százmilliárdokat pumpálunk most a taón keresztül a látványsportba és további százmilliárdokat a propagandába, még százmilliárdokat egy röhelyesen semmire nem jó kerítésre. Ezekből az ezermilliárdokból röhögve lehetne bölcsödéket, óvodákat, iskolákat, kórházakat építeni és beléjük személyzetet fizetni.

 

De amúgy ez nem úgy megy, hogy holnap "behozunk" százezer embert. Van ennek egy fokozatos módja.

 

A cigányságot pedig én kihagynám ebből a témából, mert mint mondtam ez nem etnikai kérdés hanem szociális. De igen, a magyar szociális rendszer teljes reformja nélkül nemhogy bevándorlókat fogadni nem lehet, de a mostani lakosságot sem lehet megtartani. Ezt látjuk is élőben. Mi mint szőlőművelő bortermelők pedig közvetlenül szenvedjük el.

Előzmény: Jocó0423 (71171)
BZoltan Creative Commons License 2019.10.31 0 0 71178

Magunk között, objektívan nézve az iszlám nem sokban különbözik ám a kereszténységtől. A kereszténység ugyanúgy egy autoriter, fallokrata rendszert nyújt. Csak történetesen  a kereszténység adaptálódott az európai viszonyokhoz ameddig az iszlámnak még kimaradt pár lépcső. Ha meghallgatsz egy fundamentalista neoprotestáns beszédet akkor nagyjából ugyanott vagy mint az afgán talibánok. Az afrikai csonkító muzulmánok pedig szépen párhuzamban vannak a bostoni nadrágban nyúlkálókkal. De természetesen ahogy a muzulmán 1.8  milliárd többsége konszolidált, normális ember úgy a keresztények többsége is. Csak történetesen a fundamentalista iszlámnak manapság érthető okokból rosszabb a sajtója. Bár mondjuk a lengyel katolikusok is tudnának erről mesélni ezt az: https://www.youtube.com/watch?v=BrUvQ3W3nV4

Előzmény: altimus (71176)
BZoltan Creative Commons License 2019.10.31 0 0 71177

A cigányság problémáját azért nem tudjuk megoldani, mert sokan még mindig etnikai kérdésnek tekintik és nem annak ami valójában: szociális kérdésnek. Egy social new deal-re lenne szükség. Több ezer szociális munkást és pedagógust kellene nagyon gyorsan kiképezni és megfizetni, hatalmas infrastrukturális fejlesztéseket kellene indítani olyan helyeken ahol nem etnikai okokból vannak 19. századi viszonyok. Ezermilliárdokat kellene a társadalmi felzárkóztatásra költeni. De egyelőre ugyebár a focira megy el a taó.


A poén az az, hogy az agrárium ebben a munkában partner lenne.

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (71172)
altimus Creative Commons License 2019.10.30 0 0 71176

abban egyetertunk, hogy komoly problemak vannak a magyar tarsadalommal es a jelenlegi jovokep nem a legvidamabb. en arnyalatnyit optimistabb vagyok mint te, de termeszetesen pl. a mai rezsim eziranyu erofesziteseit, kommunikaciojat en is megmosolygom.

 

hogy a vallasi fundamentalizmus a majd ketmilliard muszlim mekkora hanyadat erinti valoban nem tudom. azt latom, hogy az allam es a vallas nincs szetvalasztva es hogy az iszlam lenyegebol adodoan keptelen az adaptaciora, a megujulasra. egy vegtelenul ostoba vallas es indoktrinacio, amit en pl. nem szivesen latnek nemhogy mo-on, de europaban sem. es ezzel egyutt nincs xenofobiam. sot, en peldaul tobbet eltem mo hatarain kivul, mint az orszagon belul, es eltem igazan multikulti kornyezetben is, amivel nemhogy bajom nem volt, de kifejezetten elveztem azt.

Előzmény: BZoltan (71160)
altimus Creative Commons License 2019.10.30 0 0 71175

en inkabb ugy gondolom, hogy nincs tudas, nincs koncepcio ezeknek a problemaknak a megoldasara. mindenesetre a rendszervaltozas idejeben a ciganysag allapota sokkal jobb volt mint napjainkban. egyreszt harmadannyian voltak, masreszt volt munkahelyuk ... komoly, politikai kurzus fuggetlen erofeszitesre lenne szukseg.

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (71172)
altimus Creative Commons License 2019.10.30 0 0 71174

te egy kisvarosnyi arabrol beszelsz. ezek az emberek migranskent tipikusan enklavekban elnek, gondoskodnak a gyerekeik iskolaztatasarol az adott nemzeti iskolarendszeren kivul. a csaladok gondoskodnak az idosekrol, sot sok esetben meg az igazsagszolgaltatast is megoldjak maguk kozott es a befogado tarsadalom ertekrendjet, szabalyait sok esetben nem fogadjak el, nem tartjak be. (lasd. pl a lanyok megcsonkitasa, a gyerekhazassagok ...) meg a munkat is megoldjak maguknak, kereskednek, ugyeskednek ... aztan persze sok helyen a 2., 3. generacio komoly entitas valsagba kerul, mint pl. franciaorszagban, ahol az indoktrinaciot mar nehezen tudjak osseegyeztetni a befogado tarsadalommal es meg komolyabb entitas valsagba kerulnek mint a szuleik.

Előzmény: Jocó0423 (71171)
Jocó0423 Creative Commons License 2019.10.30 0 0 71173

Egyetértünk.

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (71172)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2019.10.30 -6 0 71172

Pénz arra van amit prioritásnak tekintünk.

A cigányság problémáját azért nem tudjuk megoldani mert nincs szándékunkban megoldani.

Egyetlen problémát sem lehet úgy megoldani, hogy nem is akarjuk azt megoldani.

 

 

Előzmény: Jocó0423 (71171)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!