Amire te emlékszel, az szerintem szintén akkoriban történt a Nyugatiban, ott egy Ni-s mozdonyvezetőt gázolt halálra a betoló szerelvény, valahol az egyes torony környékén. Ha jól emlékszem, valamiért felszaladt a köpködőbe és visszaúton érte a baleset.
De, szerintem együtt hallottuk. Az eset a '80-as évek második felében történt az egyes vonalon, ha jól emlékszem Tatabányán. Két tehervonat személyzetét cserélte meg az irányító, mert a Hegyes felé tartó vonat mozdonyvezetőjének szolgálata már a vége felé járt, a Pest felé igyekvő mozdonyvezetője pedig nem sokkal korábban jelentkezett fel. Az volt az elképzelés hogy a végzős (Su, közös ismerősünk a ma már nyugdíjas B. G.) személyzet átül a páratlan vonatra és azzal legalább is Pest környékén végez, a másiknak pedig még belefér az idejébe akár egy hegyesi kanyar is. Megállás után mindketten átcuccoltak a másik Szilire, de a balesetet szenvedett mv. még visszament a táskájáért a másik gépre. B. G elmondása szerint a kolléga már a táskájával a kezében lemászott a gépről, és körültekintés nélkül belépett a másik vágányon éppen akkor érkező állomási tartalék (M44) elé. Ha jól emlékszem, ennek mozdonyvezetője nem is látta az elé lépő dolgozót, mert a gép a csőrével előre közlekedett,a hídláson tartózkodó tolatásvezető intette le a gépet. Arra emlékszem még, hogy a szerencsétlen ember éppen az egyik vontatómotor alá szorult be, de, hogy melyik fűtőházhoz tartozott és túlélte-e, azt már nem tudom. (Rémlik, mintha deréktól lebénulva életben maradt volna). Elő szoktak itt fordulni Keletisek és egykori Keletisek is, talán valaki majd pontosítja a részleteket.
Sajnos nem emléxem pontosan. Egy vasutas barátom mondta, de már nem tudom, hogy ki és mikor.
Az rémlik, hogy nem a Nyugatihoz tartozó mozdonyvezetővel történt a Nyugatiban, amikor haza indult, de nem vagyok biztos benne. Imre, te nem hallottad ezt?
Sajnos, néha ez is megesik. Hazafelé tartó mozdonyvezető leszállt a mozdonyról, és még lépett hátra kettőt, az ott járó Bobó elgázolta. Nem halt meg azonnal, a gépet körülálló kollégáknak mondta: "Álljatok már le rólam..." de nem sokkal később meghalt.
Elég egy pillanatnyi kihagyás, és megtörténhet a baj.
Figyeltem mozdonyvezetőket, amikor vagy nyolc vágányt kereszteztek gyalog a köpködő felé, minden egyes vágány előtt benéztek mindkét irányba. Ez szokás ma is?
Egy Kazincbarcikai lakosu mozdonyvezető volt! A Miskolc-Ozd vonalon járt javarészt!
Igasság szerint az hogy mi történ és miért nem igazán szeretnék itt beszélni rola! Egyrészt tiszteletben tartom a családja ,rokonai és barátjai és ő magát!!!
Mi meg egy közös kajálás megismétlését beszéltük meg vele és azt ígérte, hogy nincs elfelejtve, mindenképp sort kerítünk rá...:-(( Nyugodt, türelmes és nagyon segítőkész, igazi jóember volt. Mindemellett igazi vasutas volt, ahogy édesapja is az egyik legelismertebb szakember a területen.
Sajnos szomoru hirrel kell szolgálnom!:( Tegnap délelött egy Miskolchoz tartozó mozdonyvezető munkába menet közben sajnálatos modon ugy döntött ,hogy a vonat kerekei alatt haggya itt az élők világát:(:(:(
Csak szeretném mély részvétemet nyilvánitani a családnak és a hozzátartozóknak !!!
9 óra 47 perckor Pusztaszabolcs állomásnál baleset történt, emiatt átmenetileg Pusztaszabolcs és Dunaújváros között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.
A késésekért és kellemetlenségekért utasaink szíves megértését kérjük, türelmüket köszönjük.