Mert a végén még nevet kell változtatnunk, BPT-re:-)))
Finoman próbáltam jelezni, hogy modellezzünk inkább:-)
Eszembe jutoTT az Airplane film, amikor kiderül a baj, akkor megjelenik a "No panic" kiírás az utastérben. Amikor pont ezért kitör a pánik, akkor a felirat vált: OK! Panic!
Megdöbbentőnek tartom! Mert, hogy a börtönben is lopnak és amit elejtenek az már nem koppan, azon nem csodálkozom. De azon igenis, hogy vendégül látnak bennünket nagyvonalúan, szeretettel, és eltűnik a teriték. Emlékszem az első talin masTTertape kocsijának egy alkatrésze szemelőlkerült. Mit kerestük össze-vissza, és milyen megkönnyebbülés volt, hogy meglett. Ezek szerint csak kell itt is nagyon figyelni! Nem szeretném túldramatizálni, mert ahányan vagyunk, annyifélék. De vannak az együttélésnek szabályai. Ez a jelenség megmérgezheti a felszabadult együttlétet! Előbb, vagy utóbb úgyis kiderül, a műanyag pohár jó ötlet, de műanyag mozdony, kocsi, tartrozék, irattárca, bizalom nehezen pótolható.
Kicsit alhamarkodtam, igaz. De igyekeztem magam javítani... :)
Szenelő vagy szerelő, nem ugyanaz! :o)
Egyébként a keskenynyomközű vasúttal az agyagbányából szállították a szerelőhöz a nyersanyagot.
Lenyűgözve olvastam az írást és néztem a képeket.
Tavaly, amikor ott jártunk, Rétságon megálltam fotózni a vasutat, de eszembe nem jutott volna Bánkon is szétnézni. Na, majd idén meglesem mi maradt ebből az egészből...
A szomszéd faluból, Felsőpetényből (Horne-Petani), a mai is üzemelő kőbányából egy 760mm nyomtávú bányavasúton jöttek a csillék. Sajnos ma már üzemen kívül van, de a sínek ma is meg vannak a bánya és az állomás között.
Sziasztok !! Doki mielött még valaki félre értelmezné,Bánkon ez nem szénrakó volt,mert tudomásom szerint ott nem volt szénbánya... Ez csak egy sima átrakó a keskeny vasútról a nagy vasútra... Oda követ és olyan földet hordtak,amit a szomszédban Romhányon dolgoztak fel csempének,téglának stb. De ez nem szentírás !!! :-))
- Megkaptam a sráctól (illik nevén nevezni?) a képet erdeti méretében.
- Kaptam mellé egy általam (és gondolom sokak által is) korábban már ismert és sűrűn látogatott oldal linkjét.
A mi képün Bánk-on készült még 2003-ban és a link arra a sorozatra mutat, ahol a még az "üzemelő" állomásról láthatunk még más fotókat. És ezt csak amiatt említem, mert korábban egy apró vitát véltem felfedezni a szenelők formáját illetően. Hát akkor íme egy (gördíthető) szenelő:
Pohár ügyhöz: Döbbenet, hogy létre jön egy kis csapat, jó a hangulat, maximális úri ember a házigazda (Külön Köszönet részemről is)...és jön egy "kocsog pottyos labda" pohár gyűjtő. Ha végül megtudom, hogy ki az akkor megfogom dobálni papír galacsinnal, és én most nem viccöltem.
Azon a képen az egykori "endékás" időkben gyárott Gützold BR75.5-van, ami H0, vagyis iTT offtopic.
A Gützold tervezte, hogy az új H0-ás BR75.5 melleTT piacra lép TT-ben is ezzel a modellel. Csakhogy közben közel azonos áron megjelent a Beckmann ilyen modellje, így a tervet lefújták, még a proto elkészülte előtt. Így járt a Gützold a BR64-gyel is, itt a Schirmer előzöTT be, és a Gützoldnál olcsóbban jöTT ki a modellel, ami sokkal jobb, mint a másfélszer annyiba kerülő JAGO BR64 (ez utóbbi egy rémálom, szerintem).
Jelenleg a Gützold egyetlen TT mozdonyt gyárt, a ragyogó BR65.10-et, ez minden tekintetben etalon. Sok, nagynevű H0 gőzös a nyomába sem ér.
Tervezet szintjén van, idei megjelenéssel a BR24, és jövőre a H0-ban igen sikeres BR58 REKO, ontopic méretben.
Ide is betenném az oldal linkjét, egyben mindjárt kérdezném tisztelettel, hogy a TT-s BR 75-ös Gützöold részéről tervezet volt, vagy meg is valósult min. "Handmuster"-ként? http://www.modellbau-wiki.de/wiki/Kategorie:Baureihe_%28Eisenbahn%29 Tudom csíkos, hogy máshol már olvastad ezt a linket......:-)))
Szerintem bőven elég a pohárgyűjtőnek, amit eddig iTT kapoTT!:-)))
Én csak arra szeretném az illető figyelmét felhívni (ha olvassa a topicot, márpedig olvassa, mert akkor honnan tudna a találkozókról?), hogy mi TT méretű modellvasutat gyűjtünk. A pohárgyűjtő klub az máshol van!
Az ominózus hiányok NEM A MOSTANI találkozón keletkeztek, azóta rendezve van a dolog.
Mellesleg rohadtul rosszul esik, mert a második találkozónkon megünneplésre került a szülinapom is, és onnan tűnt el...
Nna, szóval, fel a fejjel, a mostani találkozón minden rendben volt, pedig a legnagyobb nyüzsgés szerintem pont tegnap volt.
Megtaláltam a bekötési rajzát. Mindenhol kerestem, de meg van. Tudjátok hol volt? A helyén, a többi ilyen dokumentáció közöTT, szépn elrendezve egy külön mappában. Persze oTT nem kerestem...:-)
Na megyek megírom a használati utasítását, és küldöm az érinteTTeknek, és valamikor a jövő héten megy fel a honlapomra is!
Molnár Ferenc írja a Játék a kastélyban, egyik jelenetében:...aki bemutatkozik nagyobb valószínűséggel mond igazat. Felelősséget érez.... Valóban jó ötlet a naplózás. Elvégre a kártyához megadtuk a nevünket. A fotók alapján is azonosítható ki volt jelen. Aki ezt egy jelenléti íven meg is erősíti aláírásával, nagyobb valószínűséggel lesz őszinte nyitott tagja a társaságnak.üdvgyuri