Keresés

Részletes keresés

Gyenyi Creative Commons License 2004.03.08 0 0 2362
Mi van? Már több mint egy hete csak nyerünk, és, ha így folytatjuk,
előbb-utóbb még elfogadhatóan is fogunk játszani, és talán gólt is rúgunk. Jövő héten a Feyenoord hazavágja a csütörtöki kupameccs után sebeit nyalogató, Kezman nélkül felálló PSV-t, és már mi magunk sem tudjuk elveszteni a bajnokságot.
Miért hallgattok? Hol vannak az öröm jelei?

Wác Creative Commons License 2004.03.03 0 0 2361
Mostanában nem megy az Ajaxnak, sajnos hullámvölgyben vagyunk. A Herenveen minden nagy csapatot lealázott, de szerencsére a PSV is kikapott 20 perc alatt a Rodától! :-)

Hajrá Ajax!
(Várom vissza QQRYQ-t és fcf-et!)

nj Creative Commons License 2004.03.01 0 0 2360
Vasárnap egy borzasztóan alacsony színvonalú meccset játszottunk. Az általam látottak közül talán most fociztunk a leggyengébben, gyakoraltilag senki nem nyújtott értékelhető teljesítményt. Egy nlunk csak hajszálnyival jobb Utrechttől kaptunk ki, teljesen megérdemelten. A gólig úgy fociztunk, mintha legalábbis 3-0 lenne a javunkra, a végén persze elkezdtünk kapkodni, de még csak komolyabb helyzetet sem sikerült kialakítani a 90 perc alatt.

Egyetlen szerencsénk, hogy a Roda is nyert Eindhovenben, de ha nem következik be látványos javulás, akkor az RKC átgázol rajtunk szombaton. A PSV meg nem fog mindig hibázni, az tuti.

nj Creative Commons License 2004.02.27 0 0 2359
Jó, legyél te a legboldogabb. Ezen nem veszünk össze. :-)
Előzmény: Gyenyi (2358)
Gyenyi Creative Commons License 2004.02.26 0 0 2358
Én lennék a legboldogabb, ha annyira jól játszanának az Ajaxban, hogy kihagyhatatlanok lennének a válogatottból.
---
Megint nem adok neked igazat. Szerintem én egy kicsit még nálad is boldogabb lennék. Sajnos most inkább abban kell versenyeznünk, melyikünk szomorúbb az egész csapat pocsék formája miatt. De ebben viszont biztos egyetértünk.
Előzmény: nj (2357)
nj Creative Commons License 2004.02.26 0 0 2357
Én lennék a legboldogabb, ha annyira jól játszanának az Ajaxban, hogy kihagyhatatlanok lennének a válogatottból.
Jelenleg sajnos nem ez a helyzet, ahogy ezt a tegnapi csúfos kudarcunk (Heerenveen-Ajax 4-1) is bizonyítja.

Állítólag az első félidőben nem játszottunk rosszul, csak Waterman (szintén Ajax-nevelés) kapus védései óvták meg a Heerenveen hálóját a góltól. De a szünet előtt közvetlenül kaptunk egy gólt és a második félidőben a szintén ex-Ajaxos (bár, jelenleg még a mi tulajdonunk, csak kölcsönben focizik a frízeknél) kedvencem, Richard Knopper a PSV után ellenünk is betalált. Sajnos ezután teljesen szétestünk, örülhettünk, hogy megúsztuk 3 gólos vereséggel (jellemző módon a szépítő gól is öngól volt a 87. percben).
Van der Vaart nem játszott, Sneijdert lecserélték a hajrában.

De nemcsak a Heerenveen ex-Ajaxosai játszottak jól, hanem Van der Gun (Den Haag, kölcsönben) és Benni McCarthy (Porto) is megnyerte csapatának a meccset.

Állítólag az Anderlecht vinné Van Damme-ot. Tőlem vihetné, csak félek, hogy nem tudunk helyette jobbat venni és O'Brien is folyton sérült.

Zlatan majd csak a jövő héten kezdi el az edzéseket. Ha pályára is lép idén tavasszal biztosan nem lesz nagy formában.

Vasárnap megyünk Utrechtbe, ahol 1997-ben nyertünk utoljára. Bár a tabellán elég hátul vannak, otthon mindig veszélyesek, pláne egy széthullott Ajaxra.
A PSV a Rodát fogadja (ha jól emlékszem). A papírforma alapján rájuk vár a könnyebb feladat.

Előzmény: Gyenyi (2355)
Wác Creative Commons License 2004.02.25 0 0 2356
Szerintem is jó, ha minnél több Ajaxos kerül be a válogatottba, és ott villoghatnak. Aztán a játékos ügynökök rájuk figyelnek, és sztárok lehetnek. Mondjuk ez csak anyagi szempontból jó az Ajaxnak, ha elviszik a legjobbjait. Abból a szempontból Nj-nek van igaza, hogy az Ajaxban is játszanak jól, de viszont ha ott jól játszanak, az már egyenes út a válogatottba...
Hosszúra lehetne ragozni a vitát!

QQRYQ és fcf hol van mostanság?

Gyenyi Creative Commons License 2004.02.24 0 0 2355
Továbbra is az a véleményem, hogy jó lenne, ha minél több játékosunk jutna ki az EB-re, már csak az élményért is. Ez akkor is jó lenne, ha nem játszhatnának. De abban egyetértünk, hogy ennek alapja, jó formájuk kell, hogy legyen. (Naivúl?) abban bíztam, hogy még egy jó válogatott szereplés túlsegíti öket a formaválságon. Talán most az Ajaxban is pihentetni kellene öket. Ott sem pótolhatatlanok.

Grygera cseh válogatott, ami azért valami. Sokszor sérült. Talán azért sem hozza magát? Az biztos, nem olyan látványosan rossz (legalább is az általam látott összefoglalók alapján), mint Escude.
Anastasiou-t legutóbb lecserélték. Abban lehet, hogy neked lesz igazad? Boumát még meglátjuk. Nem a mienk, tehát annyira nem érdekes, hogy akármelyikünknek is igaza van e.

Előzmény: nj (2354)
nj Creative Commons License 2004.02.24 0 0 2354
„Ezt nem gondolod komolyan. Egy fiatal játékosnak egy EB-n való részvétel nagyon sokat jelenthet fejlődésében, és az az Ajaxnak is jó.”

De bizony, hogy komolyan gondolom! Meg is magyarázom miért!
Nekem az a véleményem, hogy egy játékost akkor kell meghívni a válogatottba, ha a klubjában jól játszik. Sneijder és Van der Vaart jelenleg nem játszik jól az Ajaxban, tehát eleve nem is indokolt meghívni őket az Oranje-ba.
Mint említettem, engem ősszel is rendkívül bosszantott, hogy Sneijder csak augusztus-szeptemberben, Van der Vaart pedig még akkor sem játszott jól a klubjában. Ugyanakkor a válogatottban – erősebb ellenfelek ellen – érdekes módon jól fociztak. Ez számomra azt jelzi, hogy csak azokon a meccseken tették oda magukat, amelyek számukra kézzelfogható haszonnal (értsd: jó kondíciójú szerződések) kecsegtettek. És most eljött az az idő, hogy már a válogatottban sem jók.
Szerintem elfogadhatatlan, ha egy játékos az egyéni céljait mindig a közösségi (csapat) elé helyezi.
Ráadásul, Van der Vaarton már látszik, hogy éppen most esik át azon a krízisen, amelyen a tehetséges fiatal játékosok életében törvényszerűen eljön.
Berobbannak, jönnek a kezdeti sikerek, mert rájuk nem figyelnek oda az ellenfelek védői. Azt hiszik, hogy ők már kész játékosok és mindig minden ilyen könnyen megy majd. És elszalad velük a ló. De eltelik 1-2 év, a bekkek már készülnek rájuk, fizikailag/idegileg sem bírják még a sorozatmeccseket és persze nem sikerül zsinórban többször jól játszani. Erre idegesek lesznek, nem értik, hogy mi a baj, miért van az, hogy ami korábban bejött, az most hatástalan. Kétségbeesnek és ilyenkor jönnek a fegyelmi problémák, sértődések, felhúzzák magukat a kritikákon stb. Ezen átesett Cruyff (bíróverés ’66-ban), Van Basten (összetűzés a sajtóval ’83-’84 körül) és Kluivert (gázolás ’95 őszén) is. Ebben a korban dől el, hogy valaki jó profi futballista lesz-e vagy egy örök tehetség, aki sosem futja be azt a pályát, amire képes lehetne. Na most ilyenkor egy jó edző leül a sráccal, elmagyarázza neki, hogy „semmi probléma, ez mindenkivel megesik, melletted vagyok, de most nem fogsz játszani csak 30 perceket, félidőket és apránként újra felépítjük a karrieredet”. Ha pedig már nagyon elfajultak a dolgok és nagy a szédület, akkor közli vele, hogy „akármit is gondolsz magadról, nem körülötted forog a világ, kimaradsz a csapatból, amíg észhez nem térsz”. Persze, ehhez az is kell, hogy a srácnak legyen elég lelkiereje felállni a padlóról.
Na, hát ezért mondom én, hogy – a saját érdekükben – most nem kellene őket meghívni a válogatottba, nevelési célzattal!

„Vagy mégis az lenne jobb, ha jelenlegi formájukat még évekig tartósítanák, és a kutya se akarná elvinni őket?”

Nana! A jelenlegi formájuknak semmi köze ahhoz, hogy válogatottak vagy sem! És hosszabb távon igenis az tesz nekik jót, ha most szépen pihennek nyáron, Van der Vaart felgyógyul a sérüléseiből, csinálnak egy jó erős felkészülést és ősztől újra a régiek lesznek. Semmi értelme egy 19-20 éves játékost agyonterhelni fizikailag/szellemileg.
Ha meg a válogatott nem bírja el a hiányukat, akkor azt már úgyis megette a fene! Nehogy már rajtuk álljon vagy bukjon a siker, ha ott van az a sok jól fizetett sztár!

„Amit eddig tőle láttam, az tetszett. Nemcsak, hogy ingyen elfogadnám, de akár odaadnám érte Escudét és Grygerát is.”

Most megfogtál, mert nekem nagyon nem tetszik Escude játéka, tehát elvileg mindenkinek örülnöm kellene, aki helyette jön. Grygerával más a helyzet, őt még nem láttam annyiszor teljes meccset játszani, hogy eldönthessem, hogy teljesen reménytelen eset vagy azért még lehet belőle futballista.
Ettől függetlenül nekem nem tetszik Bouma. De hát ízlések és pofonok…

Előzmény: Gyenyi (2353)
Gyenyi Creative Commons License 2004.02.23 0 0 2353
Ha nem viszik ki őket az EB-re, hát nem viszik!
----
Ezt nem gondolod komolyan. Egy fiatal játékosnak egy EB-n való részvétel nagyon sokat jelenthet fejlődésében, és az az Ajaxnak is jó. Vagy mégis az lenne jobb, ha jelenlegi formájukat még évekig tartósítanák, és a kutya se akarná elvinni őket?
----
(Bouma)Nekem akkor sem kellene az Ajaxba, ha ingyen adnák!
-----
Amit eddig tőle láttam, az tetszett. Nemcsak, hogy ingyen elfogadnám, de akár odaadnám érte Escudét és Grygerát is.
Előzmény: nj (2351)
nj Creative Commons License 2004.02.23 0 0 2352
Mint kiderült, Escude fejelte a gólt, Sneijder szögletéből és De Ridder is rúgott egy kapufát még az első félidőben.

Koeman elmondta, hogy a gyors gól ellenére nagyon idegesen játszottak, túl sok labdát veszítettek. A Twente nagyon feljött a 2. félidő elején, hajtottak az egyenlítésért, mi meg kontráztunk. Egy gyors ellentámadás végén Anastasiou eldönthette volna a meccs sorsát, de nagy helyzetben hibázott (kapufa lett), ezért kellett idegeskedni az utolsó másodpercekig.

Szerencsétlen Twente 1 hét alatt kétszer szenvedett balszerencsés vereséget, de így legalább nem befolyásolta a bajnoki versenyfutást! :-)

Zlatan a héten állítólag már elkezdi az edzéseket a kerettel.

nj Creative Commons License 2004.02.23 0 0 2351
Őszinte legyek? Engem kevésbé izgat az, hogy a válogatottban mit produkálnak, engem sokkal jobban érdekel, hogy az Ajaxban legyenk jók!
Sőt, kimondottan pipa voltam tavaly ősszel, amikor Van der Vaart és Sneijder ott jól játszott, a klubcsapatában viszont (nagyságrendekkel gyengébb ellenfelek ellen!) bűnrosszul!
Ha nem viszik ki őket az EB-re, hát nem viszik! Akkor legalább nem sérülnek meg és nem is hívják fel magukra még jobban a jól fizető olasz, angol, spanyol klubok figyelmét!

Azt egyébként egy szóval sem állítottam, hogy szerdán tudtak volna jobban focizni, csak nem akartak! Ettől függetlenül mondhatsz amit akarsz, manapság a barátságos válogatott meccseknek (hacsak nem valami különleges presztízscsata, pl. holland-német) egyáltalán nincs jelentősége és ezt a játékosok is tudják.

Boumán meg nem tudom mit esztek, szerintem tök átlagos védő. Csak azért mert néha lő egy szabadrúgásgólt? Aminek a fele csak azért megy be, mert valakin megpattan? :-) Nekem akkor sem kellene az Ajaxba, ha ingyen adnák!

Előzmény: Gyenyi (2349)
nj Creative Commons License 2004.02.23 0 0 2350
Hát én csak az utolsó 5 (hosszabbítással együtt 8) percet láttam (befagyott a műholdvevő), akkor bizony nagy volt a pánik hátul, a Twente meg így is rúgott egy kapufát, ami csak azért nem ment be, mert megpattant egy védőn. A gólt nem ismételték meg (majd ma megnézem a Eurosporton), de leadtak 2-3 Twente-helyzetet és egy Anastasiou-kapufát.
Ja, és a gólt védő szerezte, meccs embere Stekelenburg lett, ezek sem arról árulkodnak, hogy látványos támadójátékkal nyertünk volna! :-)
Előzmény: Doadoa (2348)
Gyenyi Creative Commons License 2004.02.22 0 0 2349
nem is az a lényeg, hogy egy barátságos meccsen villogjanak.
---------
Csak, ha most nagyon nem villognak, nem biztos, hogy az EB-n megkapják a lehetőséget a villogásra. Épp a barátságos meccseken kellene tündökölniük. Azért van elég konkurensük! Reiziger, Ooijer, Seedorf, Van Bommel, Makaay és Kluivert is szeretnének villogni. Különben is, nem azért nem villogtak, mert nem akartak, hanem, ami Van der Vaart-ot és Sneijder-t illeti, azért, mert már régóta nincsenek formában.
---------------------------
nagyon van most klasszis védője Stam kivételével az Oranje-nak
--
De Bouma még válhat azzá. Kár, hogy rossz csapatban.
Előzmény: nj (2346)
Doadoa Creative Commons License 2004.02.22 0 0 2348
Ajax - Twente 1-0
12' Escudé

Jól alakulnak a dolgok, bár ahogy látom, megint nem brilliroztuk halálra magunkat.

nj Creative Commons License 2004.02.21 0 0 2347
Heerenveen-PSV 3-2!!!

0-1 és 1-2 után is egyenlítettek (a másodiknál Knopper), majd a 87. percben megszerezték a győztes gólt is.
Van Bommelt pedig kiállították az utolsó percben.
Remélem, kap legalább 1-2 meccses eltiltást. Ideje lenne már.

Na, most már "csak" nyernünk kellene holnap a Twente ellen és szerdán a Heerenveen otthonában. Az Eindhoven példáján láthatjuk, hogy egyik sem lesz könnyű!

nj Creative Commons License 2004.02.21 0 0 2346
Egyetlen Ajaxosnak sem ment a válogatott mérkőzésen, de nem is az a lényeg, hogy egy barátságos meccsen villogjanak.

Heitinga néha az Ajaxban sem meggyőző, ez a meghívás inkább előzetes bizalom volt, mert azt azért látni kell, hogy nem ügyetlen a srác, de még egy kis rutinra van szüksége.

És hát azt se felejtsük el, hogy nem nagyon van most klasszis védője Stam kivételével az Oranje-nak.

Előzmény: Gyenyi (2345)
Gyenyi Creative Commons License 2004.02.20 0 0 2345
John O'Brien szerződést hosszabított február tizedikén!
-----
Csak nem megint a Sport a forrásod? Amit én tudok, az az, hogy egy 10-edikei internet chat-ben (a szurkolók tettek fel kérdéseket)
(http://english.ajax.nl/show/id=118083/contentid=33382) azt mondta, szívesen maradna.
---------
Heitinga szerintem nem igazán volt meggyőző a válogatott debütálása alkalmával!
---------
De még mindig jobb volt, mint Van der Vaart. Azt se feledd, hogy nálunk nem jobbhátvéd! Ezzel együtt jobbhátvédként több esélye van, hogy az EB-re kijusson. Cocu-t nem tudja egyelöre kiszorítani, és Bouma is nagyon jó volt. Igaz, Heitinga-nak nem volt lehetösége hogy igazi helyén bizonyítson. Advocaat elégedett volt vele, és az a lényeg.
Előzmény: Wác (2344)
Wác Creative Commons License 2004.02.20 0 0 2344
John O'Brien szerződést hosszabított február tizedikén!

Heitinga szerintem nem igazán volt meggyőző a válogatott debütálása alkalmával!

Wác Creative Commons License 2004.02.20 0 0 2343
A Rodát verjük, az AZ ellen nehéz lesz, így ott egy góllal többet szerzünk, a Feyenoord ellen x-re végzünk legalább! A PSV ellen az Utrecht bármit elérhet, mert hajtós csapat, az AZ és Feyenoord ellen hasonlóan szerepelhet, mint az Ajax, ha csak nem fáradnak bele az UEFA-kupába!

Hajrá Ajax!

Előzmény: nj (2341)
Wác Creative Commons License 2004.02.20 0 0 2342
Sok Ajaxos játszott a válogatottban, és ez örömmel töltött el!:)))))
Sajnos a PSV megtalálta azt a fránya egy gólt...
A Volendam nem tanúsított nagy ellenállást!
A nemzeti csapat nyert USA ellen, De Robben tényleg szuper játékos!(PSV-csak meddig?)

Hajrá Ajax!

Előzmény: nj (2341)
nj Creative Commons License 2004.02.20 0 0 2341
Nehéz sorozat előtt állunk: 1 hét alatt kell játszanunk a Twente (o), Heerenveen (i) és az Utrecht (i) ellen és lehetőleg nem lenne szabad több pontot veszíteni, mint a PSV (ők ezalatt a Heerenveen (i), Roda (o) sorozatot bonyolítják le, hét közben pedig Perugiában is játszanak egy UEFA Kupa meccset).
Ha ezt sikerülne végrehajtani, akkor már komoly esélyünk lenne a bajnoki címre, hiszen onnantól kezdve a két csapat sorsolása kb. egyforma nehéz.

Húzósabb meccsek február 29. után:
Ajax:
Roda (o)
AZ (i)
Feyenoord (i)

PSV:
Utrecht (i)
Feyenoord (o)
AZ (i)

nj Creative Commons License 2004.02.19 0 0 2340
Johnny Heitinga tegnap az USA ellen győzelemmel (1-0) debütált az Oranje-ban.
Ő a 100. Ajaxos, aki magára ölthette a narancssárga mezt!
Smania Creative Commons License 2004.02.18 0 0 2339
Ajax Amsterdam szurkolói mezek (Adidas) 11,900-tól 15,900 Ft-ig kaphatóak a www.sportmania.hu internetes áruházban.
nj Creative Commons License 2004.02.17 0 0 2338
Ne tőlem kérdezd, én csak közreadom! Van Gaal szemelte ki.

Gondolom, legkorábban nyáron jöhet, ha egyáltalán... és lehet, hogy pl. Zlatan pótlására, ha eladjuk vagy mit tudom én!

Előzmény: Törölt nick (2337)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.17 0 0 2337
Minek ennyi csatár? Nincs az ifiben elég tehetség?
Előzmény: nj (2336)
nj Creative Commons License 2004.02.17 0 0 2336
Állítólag kiszúrtuk magunknak Andrzej Niedzielant, a NEC lengyel csatárát (aki 2 gólt lőtt a magyar válogatottnak tavaly Budapesten).
Ruud_Krol Creative Commons License 2004.02.16 0 0 2335
hajrá AJAX!!!!
Előzmény: nj (2333)
ADAM17 Creative Commons License 2004.02.16 0 0 2334
AJAX!!!!!!!!
GYŐZELEM!!!!!!!
nj Creative Commons License 2004.02.16 0 0 2333
Hoztuk a papírformát:

Volendam-Ajax 0-2 (0-1)
Gólszerző: Anastasiou, Galasek (11-esből)
(Ez a görög a végén még rám cáfol! :-))
Thomas Vermaelen első mérkőzését játszotta a felnőttek között.

Vasárnap nehezebb feladat következik: Ajax-Twente!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!