Lehetett volna Steavens vilagbajnok tavaj? Siman. Apro hija volt. Es orultunk volna rengetegen ezerrel, velem egyutt.
Aztan szornylkodtunk volna hogy vege a vilagnak meg a snookernek mert a vilagbajnok a kovetkezo idenyben ugy jatszik ahogy? Nem hiszem, az maradt volna Mettyu egyeni stiklije.
Ha, ami azt illeti Dottnak nagyon sokat kell kuzdenie lefele hogy megkozelitse pl Ronnie mutatvanyait akar vilagbajnoksagot koveto evben akar az utana kovetkezoben.
Azok a nyegle nyilatkozatok hogy o ugyan VB lett, de kurvara nem erdekli, leszarja a vilaggal egyutt, visza is vonul, na jo, lehet hogy azert benez valami versenyre idonkent.
Dott, vagy barki mas snookeres mikor ult olyan keppel a szekben mint amit R. rendszeresen csinal? Mint pl. a mostani elodonto utolso elotti szekcioban? Es megy ki az asztalhoz csak ugy vaktaban loni?
Ha valaki nem illik a tobbi uriember koze az toronymagasan Sullivan. Ha ot elviselte a sport, akkor szvsz nagyon visszatetszo a tobbiektol felteni.
Nem szeretem ezt a kepet, hogy csak a ranglista elso 8 helyebol tekintunk komolynak 3-4 embert, a tobbiek leirandok. Ebdon es Dott is benne volt a 16-ban, es a helyeket nem a szep szemekre osztjak szerintem hanem komoly teljesitmenyre.
Ahogy pl. Jimmy White is lehet halal szimpatikus, de a rendszeres vesztesek nyoman most szepen kiesett a topbol. (Viszont jo sportemberhez meltoan ezt azzal kezeli, hogy elmegy majd a selejtezokre es kuzd a feljutasert.)
Aki mindenkit legyőzött aki az útjába akadt az lett a világbajnok és kész.
Ez a lényeg. Az adott meccsen mindig jobb volt az adott ellenfélnél. Ennyi elég is. S akkor is világbajnok lesz, ha esetleg a következő szezonban tornát sem nagyon fog nyerni. Mondjuk ez azért elég esélyes. A következő szezon szerintem Mark Williamssé lesz.
>én pl egy ilyen győzelemnek nem tudnék így örülni, egyszerűen zavarna, hogy éppen csak nyertem, pedig az elején hatalmas előnyöm volt. Ráadásul magamhoz képest is gyengén teljesítettem. (mondjuk tény, hogy én nem vagyok az a tipikus győztes alkat :)) )
Ja, es az ilyen beszolasokat meg el is hiszi valaki.
Nehogymar orulni merjek mert *mindossze negy fremmel* vertem meg a volt vilagbajnokot akire otszor akkora oddsot adtak, meg az osszes korabbi versenytalalkozon lazan gyozott ellenem. Es ezt azert, mert volt olyan pillanat hogy nyolc fremmel vezettem.
Oda is adom szegyenemben a kupat Ronninak, o meg akkor is jobban megerdemli ha kikap, mert az o szemelysegehez hozza tartozik, szinte elvart hogy hullamozzon. O,O
Aki a döntőt látta életében először, mint snooker közvetítést, annak szerintem kevésbé volt figyelemfelkeltő, mintha mondjuk egy Higgins Ronnie párbajt láthatott volna. És ha valaki, aki nem ismeri annyira őket, leül jövőre a TV elé megnézni, hogy játszik az aktuális világbajnok ( tehát aki elvileg a legjobb) az igencsak csalóka képet fog kapni a snookerről.
Megint megfogalmaztad a gondolataimat :) Dott-ot egész egyszerűen nem nőtt fel erre a feladatra szerintem sem. Az ünneplésről annyit, hogy én pl egy ilyen győzelemnek nem tudnék így örülni, egyszerűen zavarna, hogy éppen csak nyertem, pedig az elején hatalmas előnyöm volt. Ráadásul magamhoz képest is gyengén teljesítettem. (mondjuk tény, hogy én nem vagyok az a tipikus győztes alkat :)) )
amúgy én nem fanyalgok Dotton, bár nem vagyok boldog, ezt el kell, hogy mondjam. Sőt, nyugodtan mondjatok ellent, de szerintem kimondottan hátrányos a sportágra nézve, hogy ő a snooker vb arca a következő évben (és itt nen esztétikai szempontokra gondolok természetesen).
Továbbra is tartom, hogy Dott nem kellően úriember (és itt most nem az okkulárés kékvérűek értelmében használom ezt a szót).
Lehet bárki színes egyéniség, ki kérdőjelezné meg Jimmy emberi kvalitásait? Vagy akár Alex higginsét? Pedig egyikük sem tipikus karót nyelt angol.
Arról van szó, hogy félek, hogy Dott nem tudja kezelni a szitut, a sikert, túlzottan elszáll (láttuk belépőjét az elődöntő utsó sessionjében, illetve tegnpi ordibálásait, mintha 1 boxmeccset nsert volna meg, és ezt a szememben még a 13 órányi feszkó sem menti), és ez rosszat tesz a sportnak. Ettől még nagy tett volt, hogy a végén összeszedte magát, szóse róla.
Úgy 10 éve (amikor még nem közvetítette az euro a snooker vb-t), betelefonáltam az angol nagykövetségre, hogy bármi módon lehet e, hogy a bbc-t lássam. :D
Azóta nem tudom történt e valami, és hogy bármely antennával lehet-e fogni.
Jut eszembe, a trend alapjan az jon ki hogy jovore Higgins lesz a bajnok. Minden evben eggyel csokkent a kiesesi fordulo, igy jovore mar nem maradt, csak ki kell mennie. >;-)
Én sem értem, hogy miért kell szapulni Dott-ot, vagy Ebdont.
Kiváló játékosok, és nem véletlenül voltak a vb döntőben.
És nem csak a gyors asztaltakarításból áll ez a játék.
Sőt a sava borsa szerintem a biztonsági játék és a taktikai játék vagyis a kiszorítósdi. Én nézni is sokkal jobban szeretem a snooker "gyártást" (jé a játék neve is ez talán nem véletlenül ), mint a monoton pot-tolást.
Nekem eddig komoly gondom nem volt a szakkommentátorral, de ez gáz volt , hogy az első perctől szapulták a két játékost és fanyalogtak.
Óriási játékos O'Sullivan, de most Dott csúnyán elverte. Ennek ellenére neki kellett volna játszani a döntőben ,csak hogy lássunk néhány villám bréket??? Na ne !!!
Szép volt fiúk(az asztalnál) !
Nem volt szép fiúk (a stúdióban) !
A keverőgombok orális elemzésénél már a hideg futkosott a hátamon.
Igazsag szerint Higgins a 2001-es VB donto ota erosen alulteljesit a Crucible-ben... 5 ev alatt meg csak elodontoig sem jutott el egyszer sem. Igy a VB-felkeszulesen is igazitani kellene mindenkeppen.
>Higgins meg a csöndes úriember, őt nem fogod látni hisztizni soha. :)
Jaja. Es remelem kicsit igazitanak a rakeszulesi terven, tobb masik versenyen is majdnem kiesett az elso forduloban, es csak utana valtott warp fokozatra a dontoig.
Azert sajnaltuk rendesen, en legalabbis. Plane drama lett volna ha maskent van a sorsolas es nem egy kis agra zsufolodik Higgins, Williams es Sullivan. Kozuluk csak egy juthatott tul a negyeddonton.
Hát én speciel nagyon sajnáltam Higginst, mert egyik kedvencem. Szerintem ha Ronnie kiesik az első körben, akkor már nem sokan lepődtek volna meg. Pont az volt a gondm hogy úgy tűnt, viszonylag jó formában van ( nem győzőm hangsúlyozni, hogy szerintem ez nem Ronnie jó formája volt, pl Day ellen sem) és ezután mindenki úgy volt vele, hogy meglesz a 3-ik cím, főleg, hogy Williamsen is túllépett.
Egyébként én ezt nem drámának fogom fel, egyszerűen Ronnie-t így kell elfogadni, nem képes folyamatosan ugyanazt nyújtani. Az meg hogy mindig róla van szó, hát nem véletlen, ad elég témát pozitív is negatív irányban is.
Higgins meg a csöndes úriember, őt nem fogod látni hisztizni soha. :)
Ja, en is akartam mondani, hogy vegigallni is sok egy 12 oras meccset nemhogy meg hajolgatni es lokni a golyokat. Akar a leszolt "kevesebb mint 90" azaz 88%-os pontossaggal. Es persze az ide vezeto uton is.
Érdekes jelenség, biztos más is megfigyelte már: ha Ronnie kiesik, az mindig dráma, ha más kiesik, az csak sima kiesés. Itt van pl. szerencsétlen Higgins. Ö is virtuóz, övé volt a szezon, itt meg az elején simán kiesett. Semmi dráma nem volt utána.
Kiemelt jatekos ha veszit a fotablan az elso korben, fele annyit kap, mint aki a selejtezobol jon. A selejtezoben is van minden korben "kiemelt" jatekos, mindig az, aki attol a kortol kezdi meg a kuzdelmet. A fotablan a masodik kortol mar mindenki ugyanannyit kap.
Wattana a fotablara bejutott nem kiemeltkent, teljes pontot kap. Ding a selejtezo utolso forduloba jutott nem kiemeltkent (elotte mar tobb meccset lenyomott), teljes pontot kap. Jimmy kiemelt volt, fele pontot kap.