Keresés

Részletes keresés

Koborlo79 Creative Commons License 2008.10.08 0 0 1316

na végre ,hogy itt vagytok.Már kezdtem azt hinni,hogy megint magamnak kell majd irogatnom mint egy örült.

Én is örültem az eredménynek,és remélem ilyen jól megy majd a folytatás is.Nem voltam a softon a hétvégén,és ahogy olvastam a híreket nem csak én hanem nagyon sok magyar nem ment el a versenyre.Kurva sürű az idei darts program és egy két versenyt el kell halasztonom.A mostani soft csapatra sem megyek ,mert dolgozok és szabim pedig nincs.Viszont vasárnap megyek a másodosztályba steelezni.Már várom.Lekerültem ,illetve kértem ,hogy hagy játszak ott mert ott sokkal több lehetöséget kapok,úgy érzem hogy a fejlödésemnek jót fog tenni.

 

 

darts a budiban.Az aztán jó moka lehet:) 

Előzmény: voelgyi (1313)
voelgyi Creative Commons License 2008.10.02 0 0 1315
:-) remélem nem remegtél meg
Előzmény: Jahno (1314)
Jahno Creative Commons License 2008.10.02 0 0 1314
Kempingben a férfibudiban darts tábla volt, ha a bullt céloztad, akkor az forgott is jól :-)
voelgyi Creative Commons License 2008.10.02 0 0 1313

Nah, itt vagyok :-)

 

Azért ez jó eredmény, amiatt meg ne bánkódj, hogy most nem ment a bajnok ellen.

 tényleg indulsz a most hétvégi Budapest Openen?

Jó, tudom, hogy soft...

 

((és pörgessük fel a topicot, ígérem aktívabb leszek :-))

Előzmény: Koborlo79 (1312)
Koborlo79 Creative Commons License 2008.09.29 0 0 1312

hali!

Látom mindenki eltünt a láthatárról.Mi ennek az oka???????????????,,

Na mindegy,egy kis dicsekvés az erre járónak.A hétvégén megkezdödött a bajnokság,és szerencsémre az új versenyrendszernek köszönhetöen nagyon jó ágra kerültem.A kezdés szuper hiszen erőnyerő voltam1meccs meg van játék nélkül.

Aztán egy nyögvenyelös 4-2es gyözelem.aztán 5-1,5-1,5-1 ezeknél a mérközéseknél azt lehet mondani jól ment a játék és szerencsémre az ellenfelek sem dobtak úgy mint elötte,volt amelyiknek néztem a játékát és jól dobált,nálam,szerencsémre lelapultak.Aztán jött a magyar bajnok és jól eltángált 3-0,3-1re,hihetetlen pocsékul játszottam ellene,pedig nem is izgultam.Már többször játszottam vele és mindig ez volta helyzet,valami miatt leblokkolok töle.De kifogom találni ,hogy miért és kiküszöbölöm a csorbát.

Koborlo79 Creative Commons License 2008.08.21 0 0 1311
Na akkor csak hajrá hajrá.Én is elég sokat dolgozok,és hát van úgy,hogy 10óra meló után nem nagyon van kedvem dobálni.Ez van ilyen a nyár.
Előzmény: Jahno (1310)
Jahno Creative Commons License 2008.08.18 0 0 1310
Tegnap kettőt dobtam, aztán nagyjából ennyi. Sok a meló, meg ha éppen úgy jön akkor hely nincs, szél van, bigyó. Majd pár hét múlva talán, de idén nem is játszottunk.
Előzmény: Koborlo79 (1309)
Koborlo79 Creative Commons License 2008.08.18 0 0 1309

Na mi a helyzet mindeki nyaral?Nem leszünk így jóban.Völgyi,Janho merre vagytok?

Kinek panaszkodjak,hogy milyen béna voltam Tomajon a szombaton.Megint visszatért a kiszálló félelmem.Tök jól menta tömeg aztán ahogy a végefelé közeledtem teljesen eluralkodott rajtam a para.Azt hittem ezen már túl vagyok és tessék újra fosok.Csak azt nem tudom miért,és hogy hogy lábalok majd ki belöle.:(

Koborlo79 Creative Commons License 2008.08.06 0 0 1308

Az gáz ha elvágtad. :( Egyszer én is belvágtam kisflexel.Nem volt rajta a védö borítás és voltam olyan béna ,hogy valagogy hozzá ért az ujjamhegye,persze ez épp elég volt.Sokáig szenvedtem vele én is.

 

Penge!:Érdekelne ,hogy a lámpalázat ,hogy tudtad ennyire jól megtanulni elfojtani???Én sehogy nem tudom.Pedig érzem ,hogy szükségem lenne a stabil kézre és nyugodt testre,mert remegő kézzel nem oda mennek a nyilak ahová szeretném.Izgultál te egyáltalán valaha?:)

Ja és valami agytréning arra,hogy higgyek a gyözelemben jobb játékosok ellen.?

Te amkor kezdted nem illetödtél meg a jobb játékosoktól?

Cheif Creative Commons License 2008.07.31 0 0 1307
Hello!

Köszi a bíztatást, sajnos a gyakorlás majdnem egy hete elmaradt, mert úgy elvágtam a hüvelyk ujjamat,hogy nem tudom megfogni a dartsot. Utána viszont gőzerővel gyakorolok majd tovább.
Neked pedig sok sikert, remélem egyszer majd eljutok én is versenyre, legalább, mint néző :)
Koborlo79 Creative Commons License 2008.07.31 0 0 1306

Ne aggódj tuti,hogy fogsz fejlödni.Na meg persze hullámvölgybe kerülni:)De ez nem törvényszerű,és a kedved sem akarom elvenni.Bár szerintem aki egyszer beleszeret  a dartsba az nehezen ábrándul kibelöle.Még akkor sem ha a versenyeken rendszeresen elverik,mint engem.Igaz azért van sikerélményem is.Néha:)

Majd a mostani szezonban oda teszem magam és............... megszoritom még a Pengét is:)

Cheif Creative Commons License 2008.07.24 0 0 1305
Sziasztok!

Köszönöm, már megnéztem őket, 1-2 napja, próbálgattam őket, igaz amikor először olvastam a honlapodon az edzés programot, majdnem seggre ültem, hogy dobj 30 bull-t :d
Mondom jó jó, de hány nap alatt tudom én ezt megcsinálni.
Aztán nekiálltam, kisebb nagyobb sikerrel csinálgatom is.
Souldc-n néztem a technikát, a fogását, a beállást stb. próbálkozom vele, napota pár órát dobálok, remélem fejlődök egy kicsit.

Üdv
Pengepal Creative Commons License 2008.07.24 0 0 1304
Ha még csak az elején tartasz ajánlom figyelmedbe a www.dartsonline.hu oldalt ahol pont a kezdőknek indítottam egy cikk sorozatot. Itt a gyakorlatokat is írok amivel azt tudod gyakorolni hogy egy helyre menjenek a nyilak. A technikára vonatkozó cikket pedig a souldc.hu weblapon találsz ahol mozgó modellezést is találsz.

Üdv Penge
Cheif Creative Commons License 2008.07.23 0 0 1303
Sziasztok

Köszönöm szépen a válaszokat!
Sajnos pesten nem járok mostanában, így egyenlőre maradok ennél a készletnél, gyakorolni szerintem ez is jó, főleg, hogy még igen kezdő vagyok és azt kell megtanulnom, hogy oda tudjam dobni ahova szeretném, vagy legalább a közelébe :)
Pengepal Creative Commons License 2008.07.23 0 0 1302
Üdv. mindenkinek újra. A válaszok szépen sorban:

1, Az élettartam sok mindentől függ. A hivatalos meghatározás 1 000 szúrás / cm2. Ez elég soknak tűnik. Amitől igazán függ az az hogy milyen rendszeresen használod, és milyen fokon dobod egy helyre a nyilakat. A kezdőknek akár 5 évet is ki bírhat egy tábla ha rendszeresen forgatva van. A jobbaknak 1 max. 2 évig bírja. A másik a környezeti tényező. Nem szabad negves pára dús környezetben tartanai valamint nem szabad vízzel locsolni mert akkor fölpúposodik.

2, A szár dolog az nagyon kényes téma. Nem mindegy milyen anyagból van, nem mindegy milyen hosszú.

A műanyag szár könnyebb ezért az egész nyilad súlypontja előrébb kerül míg a fémszáré hátrább. A rövid szár súlypontja szintén előrébb kerül, a hosszúé hátrább. Mindig azt kell nézni hogy a lecserélt szárhoz képest milyen szárat teszek föl akkor hogyan változik a súlypont. A súlypont azért fontos mert ez határozza meg a röppályát, és azt hogy hol érdemes a testet megfogni. Azt ajánlom hogy próbálgasd. Ami fontos hogy mindig ugyan olyan tollat használj mert az is változtatja a repülési tulajdonságot.

3, A darts testnél a legfontosabb hogy a fogás érzésre jó legyen. Minden játékos 2-3 fajta készletet elfogyaszt mire megtalálja a tökéleteset. Ha csak steelezel akkor olyan 21-23 g-os nyilat vegyél, ha softozol is akkor inkább közelebb legyen a 18 g-hoz. Az hogy milyen vastag legyen az a fogásnál lesz kérdés. Az igaz hogy elvileg a vékonyabb könnyeben be fér a tripla húszba 3 szor, de nézd meg Peter Manley-t hogy alig fér oda a nyila még is megtudja dobni.

Ha budapesten jársz akkor a Pólus Centerben vagy a Soul Darts Klubban ki tudod próbálni a nyilat megvétel előtt.

Remélem kimerítő volt a válasz és tudtam segíteni. :)

Üdv Penge
Koborlo79 Creative Commons License 2008.07.22 0 0 1301

Halihó!

Na végre egy kicsit tán megint fellendül az oldal,mert valjuk be egy kicsit eltunyultunk,hol vannak az én ősöreg fórumos barátaim.

Nem beszélve arról,hogy örülhetünk,hogy Penge megjelent.Nagyon sokat tanulhatunk töle ezt bizton állíthatom,már saját bőrömön is tapasztaltam:)

Így én meg is várom az ő tanácsadását.Pláne úgy,hogy ez a rohadt nyílkiválsztás még bizony engem is terhel.Rengeteg félét probáltam már.A 18g-24ig.Most épp egy 24es Taylorral küzdök.De volt Lloyd18g-22gos változatban..Paul Lim,Wade,B.Anderson és még egy pár winmau is.És még mindig úgy érzem,hogy ez sem a tökéletes.

üdv:Virág Gábor

Cheif Creative Commons License 2008.07.21 0 0 1300
Sziasztok!

Lelkes kezdő amatőr vagyok, nem sokat konyítok a dolgokhoz, ezért lenne pár kérdésem.
Az első: mekkora az élettartama egy szizál táblának, gondolom sok mindentől függ, de mégis úgy kb.?!

A 2.: vettem egy steel készletet, elég olcsó volt, műanyag szár volt hozzá, sikeresen Tell Vilmost játszottam, és 2 nyilat sikerült egymásba dobni (erre mondják azt hiszem, hogy nem rossz a szórásom :D ), ez a műanyag szár eltört, kicseréltem a szárakat a régebbi soft készletemből, amiben alu szárak voltak, csak ezek meg állandóan kilazulnak, ez normális vagy van rá valami megoldás, esetleg vegyek megint műanyag szárat, mert kezdőnek teljesen jó az is?!

A 3.: A darts teste gondolom kinek mi áll kézre, ennek a vékonysága arra szolgál, hogy ha majd egyszer már elég közel tudom dobni őket akkor jobban elférjenek? vagy van más funkciója is? na meg persze honnan tudja szegény kezdő/amatőr, hogy neki mi fog kézre állni?!
azon kívül pl. ha megveszek több fajtát, persze az meg sokba kerül.

Előre is köszönöm, ha segítetek egy amatőrnek.

Üdv
Pengepal Creative Commons License 2008.07.17 0 0 1299
Szia Mindenki !

Örül a lelkem hogy találtam egy olyan fórumot ami a dartsról szól és működik is. A nicknevek nem tudom mindig kit takarnak de ismerek közületek néhány embert. Nagyon szívesen segítek ha edzéssel, verseny szervezéssel, készletvásárlással kapcsolatos tanácsokra van szükségetek. Amúgy elíndúl a weblapomon egy cikk sorozat " Edzésmódszerek & Tanácsok" cím alatt. Ha olvasgatjátok és lenne kérdésetek pluszban akkor szívesen segítek vagy válaszolok itt a fórumon.

Nagyon jó látni hogy ilyen sokan szeretik a darts sportot.

Akit érdekel a mai napon kezdődött az ifjúsági európa bajnokság írországban és a Wing DC honlapján http://www.wingsdc.gportal.hu/ valamint a MDSZ honlapján folyamatosan közlik az eredményeket.

Üdvözlettel Székely "Penge" Pál
Koborlo79 Creative Commons License 2008.06.10 0 0 1298
Na akkor gyakorlásra fel!Nekem sincs klub a közelemben.Igaz mit veszünk közelnek.64km oda-vissza.Edzésre nem is nagyon tudok járni,de tagnak muszály lenni,mert csak úgy lehet versenyekre járni.Elég ritkák a nyilt versenyek.
Előzmény: TKristof (1297)
TKristof Creative Commons License 2008.06.08 0 0 1297
Szia!
A tabla azota fenn van rendesen,kesz lett a tetoter :) Alumium szár ugyben felreertettel,a gumigyuru megvan,a tollal volt a gond,de megoldodott.Sajnos szovetseg lapjan semmi kozelit nem talaltam,csak a kinizsi ttk-t,de meg az is messze van.
Udv:TK
Előzmény: Koborlo79 (1296)
Koborlo79 Creative Commons License 2008.06.01 0 0 1296

Hali.

Kristóf.Nem teljesen értem,hogy van felrakva a táblád,illetve letámasztva,de azt javaslom,hogy minél hamarabb tedd fel rendesen,és a megfeleleő távolságról gyakorolj.Nehogy a rossz elhelyezés miatt kialakujon egy hibás dobó technika.

Gumigyürűt vegyél,de ha cérnával körbetekerd a menetet és úgy hajtod a törzsbe akkor sem lötyög.Én is így csináltam az elején.Ja és ha közel dobsz egymáshoz előfordul,hogy eltéritődik egy-egy nyil.Ezzel nem kell törödni.Örülj,hogy ilyen szépen egymásra tudod dobni a nyilakat.Vagy ha úgy látod és érzed,hogy nem fér be a szektorba, akkor a harmadik nyilat a 19re dobd.Dartsklub ügyileg a Magyar Darts Szövetség lapján tuti találsz valamit.

 

 

Tegnap csapat döntő volt.Országos soft.Második lett a klubbom!Éljen éljen.Nagyon szép eredmény.Volte egy két igazán erős csapat.Amiben az ország krémje játszott.Nekem nem ment túl jól a játék sajnos,de kit érdekel fő,hogy ilyen szép erdményt hozott a csapat.

TKristof Creative Commons License 2008.05.26 0 0 1295
Sziasztok!
3 eve van egy teszkos soft tablam,ezzel kezdtem jatszani,mar nagyon szet van.Szombaton elerkezettnek ereztem az idot,vettem a polusban,a novoparts egy egy winmau diamond tablat.Sajnos csak egy het mulva tudom felrakni a falra,most a lepcsohoz tamasztva jatszok.Dunakeszin elek,tud valaki erre klubot?
A masik problemam,hogy vettem alu szarakat is.Nincs rajta a szoritogyuru,megis,ha kozel egymashoz dobom oket,elterulnek,a toll a helyukon marad.
Koszonom a valaszokat: TKristof
Koborlo79 Creative Commons License 2008.05.23 0 0 1294

Halihó.

Újra itt.Lejárt a hosszú-hosszú szabadságom ,így újra tudok írni.Bár sokmindent nem tudok.Voltam múltkor a wdf-en.Egy osztrák sráccal kezdtem.Szerencsémre ő még talán nálam is jobban izgult így mire magához tért már elhúztam 3-0ra.Aztán felébredt elég jól elkezdte szórni a triplákat hozott is 2leget,de már késő volt,mert foggal körömmel,de behúztam az utolsót 4-2re nyertem.Aztán egy magyar srácot sikerült 4-2re legyürnöm.Aztán a csoport végén ,ha lehet így nevezni jött a mi magyar bajnokunk a Nándi és jó agyon vert.Cefet rosszul játszottam pedig egyáltalán nem izgultam,de mindegy 4-0ra kikaptam:( Majd holnap Tomajon összeszedem magam,ha tudom.

Isaac Painter Creative Commons License 2008.04.26 0 0 1293
Hajrá Kalocsa!  :))))
Előzmény: miamihelyszinelo (1292)
miamihelyszinelo Creative Commons License 2008.04.25 0 0 1292
Köszi, időközben ráleltem én is. Bár nekünk galléros pólónk lesz, nem ing.
Előzmény: Isaac Painter (1291)
Isaac Painter Creative Commons License 2008.04.24 0 0 1291

www.dartshirts-team.gportal.hu

Előzmény: miamihelyszinelo (1287)
BakkTibi Creative Commons License 2008.04.24 0 0 1290
http://novoparts.hu/catalog/product_info.php?products_id=1144

Hello!Nemtudom google-ben utánanéztél-e, de ezt elsőre kidobta nekem.1800Ft szerintem nem tétel egy ilyen értékű gépnél.
Előzmény: indi2 (1289)
indi2 Creative Commons License 2008.04.22 0 0 1289

Sziasztok!

 

Egy kis segítséget szeretnék tőletek.

Sikerült szereznünk a haverokkkal egy kisuperált EURO DART gépet (köszönjük ZOLI!)

Kicsit ütött kopott, de egy kis ráfordítással első osztályú gép lesz belőle.

Nincs meg valakinek a hozzá való gépkönyv, mondjuk beszkennelve?

Nagyon jó lenne, ha be tudnánk programozni.

Köszi előre is.

Üdv.

 

mrs.egynyilas Creative Commons License 2008.04.14 0 0 1288

üdv mindenkinek!

szánom-bánom, de már rég jelentkeztünk a miszteremmel. nem is tudunk mostanában annyit dartsozni, mint szeretnénk, vagy mondjam ki nyíltan: szinte alig... :( de a tippversenyben még kapaszkodom a dobogóért és ez megnyugtat. Manley öregfiú tud meglepetéseket okozni nekünk és ez szuper :) nagyon eltűnt egy időben itt mindenki és megérdemeltük a szidalmakat!

annak örülök h Koborlo neked jól megy a sport (tudom nem a legutóbbi verseny, de üsse kavics!) és legnagyobb bánatunkra elvitték városunkból a dartsot...ugyanis megszűnt az egyetlen hely, ahol eddig lehetett versenyezni klub nélkül és így a debreceniek karrierje befuccsolt, köszönjük szépen! :( hú, nem akartam ilyen kis negatív lenni, úgyhogy írok pozitívat is: az a jó a dartsban (legalábbis a tapasztalatom ez), hogy most kihagytam rengeteget és mégis eltalálom a szektorokat és  a triplákat is :) apró örömök az életben! :)

 

legyetek jók és nyilakra fel!

miszisz

miamihelyszinelo Creative Commons License 2008.04.09 0 0 1287
Üdv, dartsosok! Nem tudja valaki, hogy hol lehetne venni darts-inget? Nem a Novonál, valami emberibb áron. Egyébként lassan beindul nálunk is a majdnem klubszintű dobálás. Kalocsán, egy krimóban lesz kialakítva. Remélem tud vki segíteni, köszke!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!