Keresés

Részletes keresés

PingPanther Creative Commons License 2010.09.24 0 0 4907
Az idézett hozzászólásodra a patak témában válaszoltam, csak ez a patak-vizes láb ügy annyira összetartozik hogy beugrott ki-mit javasolt kenegetni.

Nagyon nem különbözünk, mert gondolom te is futsz itt-ott, én meg nem túl sokat futottam most. Csak szerettem volna.
Én hét éve bringával nyomom a Beac Maxit, csak most már kezdett szétesni a bringám és nem volt lé a felújításra. Ez volt az első év, hogy nem két keréken vágtam neki. Egyébként nem tudom mit alkottam volna ebben a sárban, de az biztos, hogy ha nincs alattam épp a bringa, rajtam sem látszik, hogy bringázom, ;-)

Egyébként ez az előző napi bekenés nem tűnik rossz ötletnek, így fogom megpróbálni első alkalommal. Köszi!
A lanolin már meg is van. Kicsit meglepődtem, mert arra számítottam, hogy fehér lesz, de sárgás krémszínű.
Előzmény: hadtjuk (4905)
vaddino Creative Commons License 2010.09.23 0 0 4906
Aláírom,tényleg nem vagyok futó.Ezt észre sem vettem a hsz-ekben.MIkor lettem azzá?:D:D:D
Előzmény: DJ_RushBoy (4900)
hadtjuk Creative Commons License 2010.09.23 0 0 4905

Most ugratok?

 

Örülök, hogy találtt valaki olyan átkelőt, amiben félcipőbe is át lehetett kelni. Jövöre újra megprobáljuk... Bár az igaz, hogy gázlótól balra én sem probálkoztam:(

 

Az idézet hozzászolásomba csak ezt a találtam. Vízes lábra vonatkozolag: 

"Marad még a lanolin, amit még nem próbáltam, de elképzeléseim szerint impregnálni tudom  a lábfejem. Azt hiszem, ebbe fogok bízni a legjobban a következő "jól eső" túrán."

Tanácsnak ezt nem igazán mondanám, max ha bevállik, akkor emelném erre a ragra. De ha már elkezdetm, had fejtegessem az ötletet. Inpregnálást úgy képzelem el, hogy a túra elötti este jó vastagon bekenem és zoknithuznák rá, hogy ne az egész ágynemű legyen lanolinos. Reggel meg ébredés után letörölném a maradékot. A föntieket inkább ved csak egy "gyalogos ötletnek", mert úgy látszik ebben is különbözünk.

Előzmény: PingPanther (4902)
PingPanther Creative Commons License 2010.09.23 0 0 4904
Már-már látom magam sorban állni lanolinért a gyógyszertárban, vagy szarvas faggyúért. Gondolom ugyanaz, birka, vagy szarvas :-)
Előzmény: oszkar00 (4877)
PingPanther Creative Commons License 2010.09.23 0 0 4903
Köszi a biztatást, ez az extra energia dolog nem volt meg, pedig ha tudtam volna, hogy csak ennyi kell hozzá :-)

Tudnád, hogy mennyit gondoltam PSZL és Dobógókő között arra, a fél évvel ez előtti a pillanatra, amikor az általad említett áruházban álltam a futófelszerelések polcai előtt és azt gondoltam:

- Ugyan ki venne 3.500 Ft-ért alsónadrágot a futáshoz!

Hát én! Az első dolgom lesz, ha odamegyek. A megtévesztő az volt, hogy nekem "ugyanilyen gatyáim vannak, testhezálló, szintetikus, elvezeti az izzadtságot, stb. és a 2x50km-es útvonalbejárásokon semmi gondom nem volt velük, de a 70 km úgy látszik már sok.
Előzmény: qvic (4861)
PingPanther Creative Commons License 2010.09.23 0 0 4902
Érdekes volt a gázló valóban, én egy négytagú (nemBeacos) csoporttal értem oda, egyikük bele esett, bár kértem, hogy ugrás előtt, hogy "három kérdésre megfeleljen", de helyette ugrott. Majd beleesés után elhangzott, hogy "a kék".

Szóval elmentünk jobbra a susnyásba, ahol én jókora cikk-cakkokat leírva(még visszafelé is kanyarodtam kétszer) ugrabugra, lovagi torna és ponton híd építése nélkül száraz lábbal átsétáltam. Azért kellett cikk-cakkolni, mert valóban a fűcsomók között elég szépen folyt a víz és egyenesen nem lehetett volna átmenni.

Visszanézve az útról láttam, hogy a gázlótól balra kb 2 m-re valaki egyszerűen átugrik. a patakon, mert ott olyan keskeny. Sajnáltam is, hogy arra nem néztem körül egyáltalán.
Vagyis, úgy látszik mégis érdemes körülnézni egy kicsit!


Vizes cipővel kapcsolatban, köszi a jó tanácsokat, bár nem világos, hogy hogyan tudnék futni befaggyúzott lábbal. Nekem már az is problémát jelentett, hogy az átázott (Goretex) futócipőm, ami kb. a Csóványosig száraz is volt, vizesen teljesen csúszós lett belülről annyira, hogy Hegyestetőről lefele futva a jobb cipőmben összegyűrődött a talpbetét a talpam alatt és úgy mentem le Nagymarosig.
Persze Kis-Inóctól lefelé egy álom volt benne vizesen futni az aszfalton, de a révnél aztán fel a száraz hegymászó bakival és onnan persze csak lépésben. Az már nem ázott át! :-)
Kicsit aggódtam, hogy mi lesz ennyi idő alatt a lábammal, ha végig vizes cipőben hagyom, de nem szívás ez a dolog "zsíros" lábbal?


Előzmény: hadtjuk (4876)
csanya. Creative Commons License 2010.09.22 0 0 4901
Ne általánosítsunk! Azért mert futó biztos nem néz le. Mint ahogy azért sem mert gyorsabb gyalogos mint te. A lenézésnek nincs köze a sebességhez.
Előzmény: hadtjuk (4897)
DJ_RushBoy Creative Commons License 2010.09.22 0 0 4900
vaddinonak köze nincs a "futó" kategóriához. Én ismerem, és olyanokat állítok csak ki amiben biztos is vagyok...
Előzmény: hadtjuk (4897)
tv1k Creative Commons License 2010.09.21 0 0 4899
Vagy fák vannak keresztben az útra dőlve.
Előzmény: FelkupicaFeherFonok (4898)
FelkupicaFeherFonok Creative Commons License 2010.09.20 0 0 4898
Ti (futók) nem nagyon állhattok meg, mert nagyon gyorsan kihűltök, meg beáll az izomzat, és a menetidő is nálatok egy elég fontos szempont.
Es hogy fel birnak haborodni, ha "rosszul van jelezve a palya"...
Előzmény: hadtjuk (4897)
hadtjuk Creative Commons License 2010.09.20 0 0 4897
Bocs Vaddinó. Előző beírásom teljesen félreérthető. Olyan mintha a segítségnyujtást elmaradását, vagy valami nagyon embertelent kritizáltam volna, de nem erről van szó. Csak erre nincs még szó (legalábbis magyarul nekem még nem tünt fel e kifejezés, amit sérelmezek). Valami olyasmi ez, ami bennem azt szüli mintha lenéznétek (bár van benne ebből is egy csipet). De szerintem futó és gyalogos közötti nézőponton akadtam most fen. Ti (futók) nem nagyon állhattok meg, mert nagyon gyorsan kihűltök, meg beáll az izomzat, és a menetidő is nálatok egy elég fontos szempont. Nálunk gyalogoknál nem akadunk ki, ha valami 5 perccel, ne adj Isten, negyed órával többe kerül, (netán, ha fázunk még pulóvert is elő tudunk húzni a hátizsákból). Nekem, ha már ugrok és legfőbbképpen: ha ugrásra biztatok, akkor, ha valaki buktázik, népiképpen megpróbálnák osztozni a szerencsétlenségében. Valahogy ez nálad/nálatok mintha fel se merülne.

Előzmény: hadtjuk (4895)
oszkar00 Creative Commons License 2010.09.17 0 0 4896
"Ti gumicizmába mentetek?"

Én bakancsban. Ha - mint írtam - nem pont most vált volna el a talpa, száraz lábbal megúszom a 110 km-t.
Előzmény: hadtjuk (4889)
hadtjuk Creative Commons License 2010.09.17 0 0 4895

És csak az után nem volt veletek, hogy ugrott?

Ha ennyibe kerül az, hogy teljesítek, inkább soha ne teljesítsek egyetlen túrán se. Mentségetekre legyen mondva, hogy mire átkászálodtam, már sehol senki nem volt a túlparton, aki a sebeit nyalogatta volna. Sött utol már senkit nem értem, aki patak után lelasult volna.

"És tényleg csak másfél,maximum két méter volt amit ugrani kellett." Hadtjuk. Úgylátszik más a mértékünk. Én úgy mértem fel, nekem nem jön össze fölötte, és a buktával együt se gondolom most másként.

Előzmény: vaddino (4890)
DJ_RushBoy Creative Commons License 2010.09.17 0 0 4894
Meg a Kohászon Uppony és Sáta között :) Na, inkább beszámolókat szeretnék én is olvasni.
Előzmény: vaddino (4892)
DJ_RushBoy Creative Commons License 2010.09.17 0 0 4893
"AMúgy Rushboy,Te is ott jöttél át"

Persze, semmi gond nem volt vele szerencsére. Azért Szentlászló után viszont jók voltak a patakátkelések :-)
Előzmény: vaddino (4890)
vaddino Creative Commons License 2010.09.17 0 0 4892
AMúgy nem tom hova pörög ez a patak téma.Egyáltalán nem volt durva,pl a Terep SZázas állapotokhoz képest.Vagy a tavalyi Börzsöny Éjszakaihoz képest.Ott a Rakottyás-völgyben bevágtam egy akkora követ hídnak,mint a fejem háromszor-alig bírtam el-csobbant ,és kopogva-csattogva tovaszáguldott a vízzel.NA,azz patak volt.
matus.peti Creative Commons License 2010.09.17 0 0 4891

Én szarvasfaggyúval kentem és duplazokni volt rajtam. Ennek ellenére akadtak hólyagok, jóllehet kisebbek, mint korábban. Le kellett volna a kényes helyeket ragasztanom megelőzőleg, de késő bánat ...

Előzmény: hadtjuk (4889)
vaddino Creative Commons License 2010.09.17 0 0 4890

Nem tudom hogy mi mentünk-e előtted.Az a srác,aki negyediknek ugrott utánunk,nem velünk volt,csak egyszerre értünk oda.És tényleg csak másfél,maximum két méter volt amit ugrani kellett.AMúgy Rushboy,Te is ott jöttél át,Te ugrottál másodiknak asszem,Bálint meg először.

Bicósokról annyit,hogy én is 5 indulóról tudok,az az egy,aki eljutott Nagymarosig,már egyszer csinálta tavaly előtt.Beszélgettem vele a Csóvira felfelé.Marha vicces,ő nyeregben volt és tekert,én meg tapostam mellette az emelkedőt.=)

Nagymaroson aztán mondta,hogy többet tolta,mint tekerte,meghogy a sár egészen elakasztja a kereket a villában,és szorul,akkor aztán meg még tolni is nehéz.De nem sokat pistázott,NagyHidegről lefelé elhagyott minket,meg Hegyes tetőről is ott ment le,ahol kell.Rendben volt a srác,az 5ös komppal jött át velünk,Visegrádról meg hazament.

Előzmény: hadtjuk (4887)
hadtjuk Creative Commons License 2010.09.17 0 0 4889
Hüüüm. "Középtájt kb. 10cm-re süllyedtem be a vízbe." Nekem ez alapján a félcipőben szárazlábbal való átlábalás, nagyon necesnek tünik. Ti gumicizmába mentetek? Ez utobbi kérdés inkább Viantinak szól inkább, de azért érdekelne, hogy hány %-nak sikerült száraz lábbal átkelnie. Nekem úgy tünik, hogy az átkelést, magam adotságaihoz mérve, idő/teljesítés arányában, jól tudtam megoldani, még ha e miatt, el is buktam. Mert egy hasonló esetbe, nagyobb odafigyeléssel, úgy tudom megtenni, hogy ne bukjam el miatta.
Előzmény: oszkar00 (4888)
oszkar00 Creative Commons License 2010.09.17 0 0 4888
Szerintem én is azon az ágon keltem át (legalábbis volt ott egy ilyen a vízben). Középtájt kb. 10cm-re süllyedtem be a vízbe.
Előzmény: hadtjuk (4885)
hadtjuk Creative Commons License 2010.09.17 0 0 4887
Szerintem, akkor ti voltatok elöttem. Bicajos említette, hogy valaki nagyon durván beszívta. "Alig másfél métert repültünk." Hüüüm... Hányszor másfél métert? Figyelj becsülöm azt, hogy teneked és még két társadnak összejött. Fasszák vagytok. Ami kicsit bánt, hogy úgy tünik az írásodból, amit te meg tudsz tenni, azt mindenki ugyanugy megcsinálja. Hát amint látod a negyediknek nálatok sem ment. Szerintem sokkal jobban jártam, mint ő. Tök vizessen teljesített a srác/lány vagy ezzel a patakátkeléssel el is bukta?
Előzmény: vaddino (4884)
hadtjuk Creative Commons License 2010.09.17 0 0 4886

Ha jól tudom 5 indultak biciklisek. 4 Nógrád környékén adhatta fel (onnan még ki lehet szállni). A maradék egynek, Nagymarosig futotta az erejéből. Minden elismerésem az övé. Sokszor mentem a nyomán. Bár a Pilis sokkal szárazabb volt, de szerintem akkor már a Börzsönyben hagyta az erejét. Nagyon sajnálom, hogy nem jött össze neki. Én legalább megérdemeltem a buktát. Ő meg:

Ha elérhetetlen, szent a cél.

Az elbukás is ünnepély.

Előzmény: DJ_RushBoy (4882)
hadtjuk Creative Commons License 2010.09.17 0 0 4885

Ha kérhetem, jövöre elöttem haladj, és akkor nem lesz semmi gondom.

Na várjál... A patak amire az ágat helyezned kellett, az 4 m széles volt minimum, különben megugrom. Ahoz, hogy áthidalt a patakot úgy, hogy egyensulyba legyen az "ág", vagy legalább 7 m hosszunak kellett lennie ( az egyensuli pontban kell állnod, hogy cipeld, az ágak lefelé szélesebbek), vagy Toldi Miklos erőségünek és sulyunak kellett lenned, hogy rátedd a patakra. Nagyon megnézném, hogy mit alkottatál/alkottatok, de legföbképen azt, ahogy csináltad/csináltátok. A másik lehetöség, hogy te/ti fát döntötetek. Most számolgatom minimum 50 kg lehetett az "ág", ha 7 m hosszú és 10 cm az átmérője. Végül is nem lehetetlen egyedül a patakra helyezni, de hogy egyedül dobni "amit bedobtam a vízbe"... Hüüüm na ez igen... Nagy öröm az, ha ez ember több sportágban is jól teljesít... Most látom hogy csak vízbe dobtad. Ja, akkor oda a Toldi Miklos illuziom. Milyen mélyre merült az "ág", és meddig lehetett rajta félcipőben, beazás veszélye nélkül menni? A vízbe logó részről ugrottál, vagy ott egy másik ágba kapaszkodva jutottál át? Netán azért a munka, vagy az átgázolás közben, te/ti is vízbe léptél/léptetek?

Előzmény: vinatti (4883)
vaddino Creative Commons License 2010.09.16 0 0 4884
hali,
persze hogy ott voltam Nógrádnál.Át tudtuk ugrani a patakot,a gázlótól jobbra,egy túloldalról belógó fánál.Alig másfél métert repültünk.Hárman átreppentünk,a negyedik srác megcsúszott érkeztében,és háttal a vizbe pottyant.
Ja,PSZL után pedig csak 20-30 métert kellett rohangálni,mire alkalmas átkelőkövet,és/vagy faágat találtunk.
Dobja rám az első követ,aki szerint ez eltérés az útvonaltól=)=)=)
Előzmény: hadtjuk (4876)
vinatti Creative Commons License 2010.09.16 0 0 4883
Az említett pataknál gyorsan találtam egy kb 10 cm átmérőjű ágat amit bedobtam a vízbe és a botokkal egyensúlyozva keltem át...
Előzmény: hadtjuk (4876)
DJ_RushBoy Creative Commons License 2010.09.16 0 0 4882
Úgy tudom idén nem lett kerékpáros teljesítő(?) 8:15-kor indultam, Egyből az elején volt egy komolyabb patakátkelés, ott még láttam bringásokat, de úgy tudom ők nem értek be. Viszont volt egy komolyabb ember akinek a nyomait végig láttuk Nagymarosig, és viszonylag útvonalkövető volt! Biciklisnél ez nem kis szó. Sajnos Nagymarosnál viszont abbahagyta :(
Előzmény: balzsam1 (4878)
DJ_RushBoy Creative Commons License 2010.09.16 0 0 4881
Ide ment.
Előzmény: hadtjuk (4876)
DJ_RushBoy Creative Commons License 2010.09.16 0 0 4880
"Ha tudod, a helyet ahol át kellett volna kelni, ne tartsd magadba."

Jesszus! Ekkora lólábam lenne? Nekem szerencsére sikerült átugrani :)
pozo Creative Commons License 2010.09.16 0 0 4879

Jobban jártok a szarvasfaggyúval, zöld színű Scholl-t vegyetek. Patikákban, drogériákban lehet kapni, ára kb. 1500 Ft. Egy tubus kb. fél évig elegendő.

Én a lábam közét és az egész lábfejemet minden túra előtt bekenem vele (télen-nyáron).

Azóta, amióta használom, nem volt kisebesedés és vízhólyag sem.

Előzmény: oszkar00 (4877)
balzsam1 Creative Commons License 2010.09.16 0 0 4878
Apropó...


Tudja valaki, hogy mennyi kerékpáros indult az idén?????
no és hányan értek be??
B

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!