Keresés

Részletes keresés

gabesz33 Creative Commons License 2003.02.20 0 0 101
valaki mondjon valamit a net md sorozatról
és mi a különbség az eddigi md-k és a mostani net md között főleg az mp3 apektusából?ha nem tévedek a net md az erre van specializálva
pragesz Creative Commons License 2003.02.20 0 0 100
Akkor ez ugy mukodik mint egy mp3 player-re valo zenetoltes? Hogy erted azt hogy irni is tud?
Ja es a formatum mind1?
Koszi
mdozsa Creative Commons License 2003.02.20 0 0 99
Szia!
Az MD-re úgy kerül zene, hogy a MD playert ami persze írni is tud, azt rákapcsolod a PC kimenetére(ahol a hangfalad van) és aztán nekiállsz felvenni a playerrel. És így mindent felvesz, ami a PC-ből kijön. Így bármilyen MP3 playerrrel el lehet intézni a dolgot, csak ügyelni kell, hogy ne csinálj más hangot a gépen.
mdozsa
Előzmény: pragesz (96)
pragesz Creative Commons License 2003.02.20 0 0 98
Bocs! Csak 1X akartam.
pragesz Creative Commons License 2003.02.20 0 0 97
Szevasztok!
Szerintem en vagyok itt a leglaikusabb, nezetek el nekem ezt a kerdest:
Leirna valaki dioheban, hogy az MD-re hogyan kerul ra a zene, mi kell ahhoz hogy rakeruljon es milyen formatumban?
Vacillalok MD vs. iRIVER IMP 400 (http://www.electrocrash.com)
koszi
pragesz Creative Commons License 2003.02.20 0 0 96
Szevasztok!
Szerintem en vagyok itt a leglaikusabb, nezetek el nekem ezt a kerdest:
Leirna valaki diohejban, hogy az MD-re hogyan kerul ra a zene, mi kell ahhoz hogy rakeruljon es milyen formatumban?
Vacillalok MD vs. iRIVER IMP 400 (http://www.electrocrash.com)
koszi
mdozsa Creative Commons License 2003.02.19 0 0 95
Csak annyi, hogy az MD-re kb 4,5 óra zene ráfér + még felvenni is lehet vele, s még olcsóbb is.
Szóval hajrá MD, én kb 0,25 éve használom
mdozsa
kappa123 Creative Commons License 2003.02.19 0 0 94
jol vetted (ismerosom nemreg 30-ast adott el 10 lemezzel 39-ert, ha jol emlexem)

en az enyemet anno No-ban vettem, igy magyar nyelvu doksim nincs sajnos

Előzmény: lehi2 (92)
lehi2 Creative Commons License 2003.02.19 0 0 93
Vagyis nekem megérte,de kb. itt van az ára?
lehi
lehi2 Creative Commons License 2003.02.19 0 0 92
Hali!
Két kérdésem volna:
1.Vettem 1 Sony MZ-R35 MD-t.Van-e valakinek magyarnyelvű doksija?
2.20-ba került;megérte?
lehi
kappa123 Creative Commons License 2003.02.18 0 0 91
sony netmd sorozat, de nem megy direktbe: az osszes mp3 file-odat eloszor koztes formatumba kell atirni (asszem atrac lp2-be v. 4-be)
Előzmény: gabesz33 (90)
gabesz33 Creative Commons License 2003.02.17 0 0 90
minidsicre akarok direktbe mp3at
kappa123 Creative Commons License 2003.02.17 0 0 89
minicd-t nem ismerem

masik kerdes: mindent lehet, csak nem egyertelmu, mit akarsz: honnan hova akarsz mp3-at?

Előzmény: gabesz33 (88)
gabesz33 Creative Commons License 2003.02.15 0 0 88
Segítsetek!
Elég laikus vagyok a témában!
Szóval a minidisc-re lehet egyből számítógépre mp3at varázsolni, valamilyen kábel segítségével?
Vagy kell hozzá valami egyéb eszköz is?
éS MÉG VALAMI...a topikban nem nagyon találtam véleményt egy esetleges harmadik szereplőről, méghozzá a freecom beatman-ről(amely minicd-t használ).
ProLogic Creative Commons License 2003.01.02 0 0 87
Analog CD :-) jó... Laserdisc valami ilyesmi, de az nem terjedt el a videós világban sem.
Van lézeres LP lemezjátszó is, 10-12 ezer doollárért, de valahogy a "sima" gépek még mindíg jobbak.
Az SACD viszont "elvileg" tekinthető analóg CD-nek, mert a jel nincs digitális (PCM, AC-3, DTS stb.) módon (nagyon) tömörítve.
Analóg és végül is elég jó pl. a HIFI VHS is, de a hangért keményen meg kell dolgozni: nsgy fej-szalag sebesség, fejátkapcsolás, FM moduláció és ennek következtében zajzár, limiter... az analóggal csak a gond van ;-)
Előzmény: dudasi (85)
kappa123 Creative Commons License 2003.01.02 0 0 86
ha mar ujat hordozhatot vesztek, akkor gondolom tudod, h az MZ-N1-hez adnak szgepes programot, ami biztos mutatja az adott lemezen levo ures helyet is - viszont kiprobalni lehet, h nem tudod, mert mintha nem lenne Mo-n
Előzmény: dudasi (85)
dudasi Creative Commons License 2002.12.31 0 0 85
Hello Kappa123

Nemtom. Marad az a legegyszerubb megoldas, hogy ugy is a baratnommel kozosen hasznaljuk majd a hordozhato md-t, es akkor kesz, o megnezi hogy mi merre hany meter, en meg adom a parametereket. Kb februarba jon ossze a vasarlas, es majd kiprobalgatok par keszuleket, es az alapjan dontok. Mp3, meg digitalis diktafon kizarva. A hard disc recorderek is jok, csak megfizethetetlen, es nem is hordozhato.

Egyebkent nem nagyon vagyok oda a digitalis technikaert. Egyedul a dvd-nek van olyan hangja, ami megkozeliti az analogot. Elvben nem tom miert nem lehetne analog cd-t csinalni. Max a vezerleshez hasznalni egy belso programot. Szerintem nagysagrendekkel jobb lenne a minosege. Jobb lenne ha erre haladna a technika. A regi analog azert volt gyenge, mert az adathordozoja volt nagyon gyerek. De szerintem laser analogot is lehetne kesziteni.

Előzmény: kappa123 (84)
kappa123 Creative Commons License 2002.12.31 0 0 84
Szia dudasi!

Mint igertem, jelentkezem PC-kapcsolat temakorben is. A minidisc.org oldalon van egy cseh gyerek altal csinalt megoldas: infras taviranyitoval vezerelheto MD-lejatszokat tud kezelni. O gyart egy, a szgep COM-portjara szerelheto infras adaptert, ami kuldi a billentyuparancsokat a specialis szoftverebol a gepre. Ideteszem a linkeket:

mindisc.org-on: http://www.minidisc.org/part_Martin_Danek_WinRemote.html
a gyerek sajat weboldala: http://www.czechin.com/minidisc/wremote.htm

Ez sajnos csak egyiranyu kommunikaciot tesz lehetove, tehat nem dobja vissza neked pl hogy mi van a MD deck kijelzojen, de a cimzeshez mar hasznos.

Asszem hordozhato keszulekekhez van egy masik megoldas a minidisc.org-on, ami viszont mar ketiranyu (amiatt lehetseges, mert az a fulhallgato/taviranyito bemenetet koti ossze a COM porttal, s ugye a gep kuld vissza infot a fulhallgaton levo taviranyito kijelzojere, igy azt a szoftver le tudja venni).

Remelem segitett!

udv, k

ui: ha barmelyik erdekelne, majd beszeljunk, mert en is gondolkodom vmelyik beszerzesen
ui2: a Sony koncepciojaban a Te geped nem kotheto PC-re, csak billentyuzetre, viszont oda barmilyen PS/2-es billentyuzet jo

Előzmény: dudasi (83)
dudasi Creative Commons License 2002.12.20 0 0 83
A helyzet az, hogy normal PS2 billentyuzetet is ra tudok dugni, es mukodik is. A PC-vel a hireim szerint nem ott kell osszedugni termeszetesen, hanem valami kutyun keresztul a hatuljan levo mittomen milyen csatlakozonak hivott specko Sony lukakba. Ez nem egyenlo termeszetesen sem az inputtal, sem az outputtal, egyikkel sem, mindet hasznalom (RCA, Opt, Coax).

Hat akkor file szinten nem kezeljuk, oszt kisz, engem ez kevesbe zavar. Majd megkeresem az errol szolo cikkeket, es beirom, mert olvastam hogy osszekotheto ez PC-vel.

Annyiban jobb a MD a cd-vel szemben, hogy sokkal vedettebb. Meg md lemezem nem ment tonkre, cd mar igen. Szerintem vegtelen az elettartalma.. :-))

I.

Előzmény: ProLogic (82)
ProLogic Creative Commons License 2002.12.20 0 0 82
A Sony PS/2 dugója sajnos csak speciális billentyűzet csatklakoztatására való (Sony info). Semmiféle PC szóba sem kerül. Egyedül talán a LANC vezérléssel lehetne dolgozni, de az sem zenére való. Az MD technika, gondolom nagy körültekintéssel úgy ki lett találva, hogy nem alkalmas fileszintű műveletekre. A Sony is csak egyfajta DATA MD-t gyárt(ott?), amiben keményen le van zárva a zenei MD kezelés (play oszt' kész). Az más kérdés, hogy feltörhető, és ezt meg is teszik egy lentebb említett weboldalon. Az árából egy Cd írós hardcore játékgép kijön. Ez megint csak az MP3 felé mutat. Ja, és ez sem tud "felvenni", de 4x sebességgel működik.
Járható út lehet, hogy NetMD felvesz/betömörít, majd ezzel a drivével lehet klonozni. Drága játék.

Egyébként láttam már műsoros minidiscet az egyik MédiaM-ben, a hasonló CD-vel kb. egy árban vannak.

Előzmény: dudasi (80)
kappa123 Creative Commons License 2002.12.20 0 0 81
Szia Dudasi,

no biztos nem ez az idealis megoldas, s majd utananezek, h mit jelent a szgep es MD kapcsolat, de egy otlet: ha van mikrofonbemenet a gepeden, akkor te ramondhatod mondjuk elso vagy utolso trekknek, hogy aktualisan mennyi hely van rajta. Tudom, hogy nem ez a legjobb megoldas, de otletnek talan jo. Jovo heten meg jovok a szgep-MD kapcsolat temaban.

Udv,

k

Előzmény: dudasi (80)
dudasi Creative Commons License 2002.12.19 0 0 80
A masik 2 fontos kerdes.. Lehet-e itt kapni MZ-Nxxx keszulekeket, es milyen arban? A minidisc.org-on latok, es ott nem tunik draganak.

Il. Nekem egy MDS-JE640 gepem van. Jo, nem a legmodernebb, meg mittomen, de a celnak megfelel. Ezt is lehet elvileg a PC-Link software-val osszekotni a computerrel, es editalni a lemez infokat. Vagy pontosan mire kepes a szg es a JE640 egyutt?

Nekem azert fontos, mert vak vagyok, es a md menuje kevesbe szimpi, mint egy computer, amit meg profin hasznalok a magam eszkozeivel. A legnagyobb gondom az, hogy fejben kell tartanom minden egyes lemezzel kapcsolatban hogy hany perc ures van rajta, es a szerint kalkulalni a felvetelezeskor. Ezt azert megkonnyitene ha lenne egy ilyenem.

Kis intermedzo, hogy amikor erdeklodtem a Sony boltokban, nem nagyon ertettek hogy mit akarok, bar egy helyen volt. En mondtam, hogy "nekem ez az egyetlen modja hogy erzekeljem a disc infokat, es ezert tudnak-e valami kedvezmenyt adni"? Hat tudtak volna, masfel szazalekot. :-)) Ennyiban nehez a helyzetem, hogy nekem ha hasznalni akarok valamit, akkor ha egyartalan van ra mod, akkor is joval dragabb hogy olyan szinten tudjam hasznalni, mint a latok. Na a menujet megtanultam, es fejbol tekerem a gombjat, meg csinalom en, csak arrol semmi infom, hogy mennyi a szabad terulet a lemezen. Milyen otletetek van meg??

I.

dudasi Creative Commons License 2002.12.19 0 0 79
Na a 100 db csak azt jelkepezte, hogy ha kell, akkor legyen annyi amennyit akarok venni. Viszont a Mediamarktban nagyon nem szeretek boklaszni, es ott se mindig van.

Az internetes specek eleg gyengusok sajnos. Es nem tudom, hogy melyik keszulekre szavazzak magamban, az MZ-R909, amibol nem kell nekem az ebreszto, meg mittom en hogy mi meg, viszont ha minosegeben jobb az MZ-R7X-nel, akkor azt veszem meg. Bar van jocskan arkulonbseg, nem beszelve az MZ-R5X csaladrol. Tudna nekem valaki reszletesebb specet kuldeni, meg tapasztalatokat irni? Digitalis sztereo mikrofonnal, mono analog mikrofonnal, szoval az osszes tipusu ki/be menetet hasznalnam az tuti.

I.

Előzmény: kappa123 (78)
kappa123 Creative Commons License 2002.12.19 0 0 78
"Keresek olyan boltot, ahova ha bemegyek, kapok akar 100 Db 80 perces discet is."

miert? a szokasos muszaki cikkeket arulo helyeken (mediamarkt es tsai) nincs 80 perces? mert 74-es biztos van, de en fel eve nem neztem (ha van, 100 db-juk biztos lesz

"A musorosat mar meg sem merem kerdezni, meg nem lattam sehol."
no az valszeg aranyarban lesz - nem neztem soha, mert keves eloadot szeretek annyira, h egy albumanak osszes szamat szeressem, inkabb kicsemegezem magamnak, amit szeretek

Előzmény: dudasi (77)
dudasi Creative Commons License 2002.12.19 0 0 77
Sziasztok!

En is gondolkodom ilyen vasarlason. Megdobbentett a topic olvasasa kozben, hogy az usb portos Sony cuccok sem azert usb-sek, mert ott adat forgalom tortenik. Azert ez...

Akinek a minoseg szamit a mikrofonos felvetelekkor, akkor vegyen md-t. En is eszt fogom tenni. Nekem a kovetkezo az allaspontom.

1. A digitalis diktafonok minosege meglehetosen gyatra, tuningolni kell memoriaval. Elonye, hogy ott mar adat forgalommal jon usb-n a hang. De egy jobb keszulek az MD araban van. Tovabbi hatranya, hogy ahoz hogy szerkesszem az igy felvett anyagot, ki kell tomoritenem (amennyiben ezek mp3-be vesznek fel, talan abba, nem lattam meg ilyet), ami ido, utanna cd-re irni az mp3 file-kat. Nem szeretem az mp3 cd-ket, csak ha nem szg-vel jatszodik le. Amig jatszom, a cd max sebessegen porog, aminek nem orulok. Egyebkent sem zenet hallgatok, es most minek dolgozzak ennyit???

2. A md szerkesztheto, vaghato, stb. Raadasul szovegre, konyvek, eloadasok felvetelere tokeletesen megfelel nekem egy LP4 felvetel. Asztalival eleg sok ilyet vettem fel, mono mikrofonnal, a minosege meg igy is a mikrofon minosege volt, mert ove a gyengebb. De MD-vel van lehetoseg arra is, hogy profi felvetelt csinaljak terepen, erdoben, harangok, stb. Nem kell mindig a computerhez kotodni.

En programozo vagyok, es talan ezert is utalom mar ha minden a gepen fut. Hagyjanak engem beken ha a hobbimnak szentelek egy kis idot. Ha meg nagyon szg-vel akarom megdolgozni a hangot, hat bedigizem.

Irta valaki, hogy a sony.de oldalon van egy Walkman creator. Ezt nem talaltam meg. Hol van ez pontosan? (url)

Imi
UI: Egyartalan.. Keresek olyan boltot, ahova ha bemegyek, kapok akar 100 Db 80 perces discet is. A musorosat mar meg sem merem kerdezni, meg nem lattam sehol. Sott, keszulekekben sem latok sokat kiteve. Pedig sok zenei felvetelt is keszitek, es mar fogytan annak a lemezeim. Cd-rol, sajat zeneles a haverokkal, szoval azert ide minoseg is kell...

Tvik Creative Commons License 2002.12.01 0 0 76
Vettem mütyürt. Végülis kártyás mp3 lejátszó mellett döntöttem. Nó mozgó alkatrész, ez a lényeg. Futok vele árkon bokron keresztül.
kappa123 Creative Commons License 2002.11.05 0 0 75
letoltes:
az mp3-ak konvertalasa (ha jol emlexem) nem gond, maga a szoftver korulmenyes. asszem tudja a gyorsitott atjatszast, de egy szamot asszem csak 3x tudsz kicsekkolni (azaz kitenni MD-re), ha egy negyedikre akarnad, akkor vmelyiket a 3-bol vissza kell csekkolnod. Most mondjuk elgondolkodtam, h. ha en csak 1x akarom kitenni lemezre, mert fix MD-gyujtemenyt akarok csinalni akkor ez nem gond, de vmiert ugy remlik, h. - a fenti gondon kivul is - korulmenyesnek tunt a szoftver. a minindisc.org-on olvastam talan utoljara rola, nezd meg, hatha megsem korulmenyes :)

en ritkan futok vele, de amikor parszor kellett, nem volt vele gond. persze a tobbi modellnek sem nagyobb shock resistence memoriaja, tehat ez nem sokat fog segiteni rajtad, legfeljebb tudod, h. a minidisc altalaban ilyen

mobil: asszem egy kicsit ez is begerjed, ha a mellette dolgozik egy mobil, de eddig meg ez nem tunt fel (pedig kabat egyik zsebeben md, masikban mobil)

Előzmény: Tvik (74)
Tvik Creative Commons License 2002.11.05 0 0 74
"de copyright okok miatt eleg korulmenyes ez a letoltes"

Ez konkrétan mit jelent? Ha vannak nekem a gépemen mp3-ak, lehet hogy nem tudom felmásolni az MD-re? Warez szoftverek vannak hozzá?

Mennyire bírja a MD player a kocogást illetve a mobiltelefonokat? Konkrétan pont az MZR909 érdekel.

Előzmény: kappa123 (73)
kappa123 Creative Commons License 2002.11.04 0 0 73
szervusz!

MP3 lejatszo vs MD:
en 3 tipusu mp3 lejatszot ismerek: CD-s, ROM-os, merevlemezes. Ebbol a CD-s tul nagy, a ROM-os v. tul draga v. tul korulmenyes (ha szeretnel tobb zenet magaddal vinni, akkor draga memoriamodulokat kell venned, ha nem teszed, akkor meg elore ki kell talalnod, h. mit akarsz hallgatni, s max 2-3 ora zenet vihetsz magaddal, amibol valogathatsz), a merevlemezes lehet meg alternativa, azok arait sajnos nem ismerem (asszem talan az Apple iPod lehet technikailag es felhasznalo-baratsag szempontjabol jo), de asszem most mar kozelitik a MD arakat. A merevlemezes tehat erdekes lehet, de nem tudom, h. a fizikai meretei mekkorak, s hogy lehet-e oket venni Mo-n. Elonyuk, hogy gyorsan lehet letolteni ra zenet (nem kell "vegighallgatni" a szamot, amig rakuszik). (bovebben MP3: http://electronics.cnet.com/electronics/0-3219397.html?tag=dir)

A Sonynak csak a Net-MD-i "gyorsletoltosek", azaz az MZ-Nxxx sorozat. Itt nem kell megvarni a lejatszast, hanem gyorsan atveszed a szamitogeprol, de copyright okok miatt eleg korulmenyes ez a letoltes. (Sajat szoftvere van, de tobb formatumot tud kezelni, tobbek kozt mp3 is)

A Sony felvevos modelljei (nem tudom, h. mind v. csak nehany) rendelkeznek line-in bemenettel, ezekre mind radughatod a hangkaryat, s atveheted/felveheted az MP3-aidat, de ez egy kicsit idoigenyes (minden szamot vegig kell hallgass). Ezek az atvetelek tovabba digitalis-analog-digitalis atalakitast tartalmaznak (MP3 tomorites-normal hang-MD ATRAC tomorites), igy romlik vmennyit a minoseg. Ennek kikuszobolesere csinal a Xitel egy atalakitot (egyik vege a szgep USB portjara, a masik a MD _digitalis_ line-in bemenetere dughato), igy nincs (eszreveheto) minosegi romlas, de tovabbra is vegig le kell jatszani a szamokat. Ezt a csatlakozot arulja Sony MZ-RxxxPC nevvel, tehat kapsz egy MZ-Rxxx-t + egy Xitel adaptert. (En az adaptert Angliaban vettem, Mo-n szerintem nem aruljak kulon.)

(bovebben MD: www.minidisc.org)

Arak:
pontosat nem tudok, de egy MZ-R909 kb 80e Ft lehet, MZ-R909PC ~95e. Az Apple iPod szinten ~80-90e korul.

udv, k

Előzmény: Chylla (72)
Chylla Creative Commons License 2002.11.01 0 0 72
sziasztok!
mostanában én is valamilyen mobil-zenehallgatási megoldáson töröm a fejem, és eddig csak a hordozható mp3 lejátszók jöttek szóba, a fórumot olvasgatva viszont már a Minidisc is érdekel. A discman-es mp3 lejátszók a méretük miatt nem tetszenek, a memóriakártyás mp3 lejátszók meg összességében elég sokba kerülnek, 128 mb tároló kapacitásra azért szükségem lenne..
A zenéim többnyire mp3-ban vannak a gépemen, meg van jó néhány cd-m is, de ezekről az mp3-akról nem szívesen mondanék le. A Sony honlapjait nézegetve sem tiszta még néhány dolog. Az egyik ez a Pc-Link kábel, amivel elméletileg hallgathatom a zenéimet a "hálóról". Ok, de mely lejátszókkal kompatibilis ez?
A Sony.de oldalon van egy Walkman Creator nevű program, ami segít kiválasztani a nekem legmegfelelőbb modellt. Van egy olyan kérdés, hogy akarok-e PC-ről Minidisc-re zenét átkátszani. Miután igennel válaszolok, már csak egy modell marad az MZ-N 707. Akkor most ez hogy van? A Sony.hu-n az MZ-R 501 PC-t hirdetik úgy, hogy alkalmas erre. Szóval ezt így nem igazán értem. -nem igazán vagyok tisztában az árakkal, de kb mennyibe kerül a fenti két modell mostanában? Remélem nem kérdeztem nagyon nagy lámaságot, és van aki tud válaszolni.. :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!