Távirányító "Cancel" gombjával beléptem a hibakódokhoz. "00"-án kezdi, és ha nyomkodom a "cancel"-t, akkor szépen pörgeti a hibakódokat és a végén visszajut a 00-hoz. Ezek meglévő hibák, vagy valaha előfordult hibák, mert annyi van, hogy csoda, hogy működik rendesen. Vagy mit jelentenek ezek?
Nemrég lett kitakarítva, megnézem azért. De powerful-on 18⁰-ra állítva ugyanaz a kültéri hangja, mint 26/automata állásban. Majd hívok valakit. A lényeg, hogy nincs más fokozat.
Kicsi szobát hűt, gyakorlatilag on-off-ként működik. Bekapcsol, kikapcsol. És mindig maxra tekeri, legalábbis fülre. Odabent jó, csak a kültéri hangos. Nyitott ablaknál felébredek rá. Ha a egy noname csinálná, az ok, de egy Daikin?
RX K Mérnöki .pdf -et találtam meg, abban 2 fokozatú venti van a kültériben. Nem hinném az 1 fokozatú ventit, csak régi onoffosnál, inkább nem volt akkora igény, hogy felment volna magas fokozatra, azt jobban el tudom képzelni.
Tekerd le 16 fokra, vagy Powerful mód, és akkor fle kell kapcsoljon. Persze délután, most reggel tuti nem lesz igénye rá.
FTX35KM + RX35KM hangja egyre jobban zavar. Mármint a kültérié. Egész nap hallgattam, vizsgáltam, és szerintem se nem rezonancia, se nem kompresszor, se nem csapágy, hanem a ventilátor szelének van ilyen mély tónusú, búgó hangja. Ez létezik? Ezzel lehet valamit kezdeni ? És ami még érdekes, hogy nincs ventilátor szabályozás, csak egy állandó nagy fordulat. Ez a Daikin tényleg ilyen, vagy bekötési, vezérlési probléma lenne? Vagy fix fordulatos? Szerintem régen is ilyen volt, rosszabb nem lett, csak jobban idegesít. Ez a kültéri szerintem ugyanaz, mint annak idején a sláger belépő Daikin FTX35C vagy ilyesmi volt. Az is ilyen vajon? Már cserén is gondolkodtam, de sajnálom, mert egyébként semmi baja.
Én sima 15cm-es deszkákat vettem fatelepen, a legolcsóbbat, 3-4m-t szálakat, pár tízezer forintért, hozzá facsavart. Csináltsz egy dobogót, max kettőt, cirka 3x4 méretűt, ahogy adja a hely. Arra kb minden felfér, amit nem akartok kidobni. Célszerű egy lomtalanítás, sok kacatot őrizget az ember. Amihez az elmúlt két évben nem nyúlt senki, az kb. kacat, -->kuka, konténer. Nyilván egészséges faanyagok, egész tégla, cserép, falicsempe, amit el lehet tárolni esetleges javításokhoz.
Kéményhez, tetőkibúvóhoz lehet járdát is csinálni a deszkából, de egyszerűbb egy keskeny sor hőszigetelés, amit csak felszedsz és félredobsz, mikor járkálni kell. Nálam például egy nagy klíma beltéri figyel a padláson, azt szépen körbe tudom járni, ha kell.
Olyan megoldás kellene, amire rá lehet menni. Régi ház, időnként a cserepeket is cserélni kell, illetve kár ekkora területet üresen hagyni. Egyébként padlásfödém szigeteléskor a tető is szokták szigetelni? Mintha láttam volna ilyet valahol. Gondolom úgy hatásos igazán.
Szórt purhabot én nem tennék egy régi ház padlására. Valami táblás-tekercses szálas anyag, kőzet vagy üveggyapot, esetleg szórt cellulóz. Arra gondolj, hogy ha esetleg majd egyszer hozzá kell nyúljatok a tetőhöz, akkor ott jövés-menés, anyagmozgatás lesz, akkor táblás, fix anyagokat szerintem könnyebben fogsz tudni rendezgetni.
Köszi mindenkinek! Purhabos szigetelésről tudtok valamit? Állítólag az jobb, mint a kőzet, üveggyapot mert rá lehet menni, illetve egerek is kevésbé vannak benne.
Esélye sincs, 16-18 fok a harmatpont miközben a felületek 22 fokosak. Nem is kell alacsonyabb előremenő, 19 fokossal már nagyon húzott a hideg. A trükk a sok becsövezett felület.