Keresés

Részletes keresés

Zombie Creative Commons License 2006.05.02 0 0 10510
Barry Hearn (Premier League fonok): "There are two places up for grabs in the Premier League. We want the world champ and we want the best players. But we have to be mindful of whether it will entertain the fans."

Ovatosan fogalmaz Hearn, kivancsi vagyok, meghivjak-e a vilagbajnokot (Murphyt meghivtak tavaly).
Tiborcz_ Creative Commons License 2006.05.02 0 0 10509

Sziasztok,

talan ti tudtok segiteni : hol lehet Magyarorszagon snookerdakot venni?

Nemreg kezdtem el a snookergolyokat utogetni, es hat eddig nagyon szar dakokkal talalkoztam, ezert akarok venni egy sajatot.

Elore is koszi

Tiborcz_

Gracioso Creative Commons License 2006.05.02 0 0 10508
Az hogy 25 mp körül volt Ebdon average shot time-ja, az messze nem jelenti azt, hogy nem tenne neki maximálisan keresztbe ez a 25 mp szabály. Ugyanis ez átlag idő, a halál egyszerű apró tereléseken egyikük sem gondolkozik 25 mp-et. Akkor kell filózni, ha nem egyszerű a "terka". Én ellene vagyok ennek a limitidő bevezetésnek, mert igenis át kell gondolni egy-egy nagyobb menekülést a snookerből, vagy egy-egy nagyobb terelést, és inkább kivárom, míg gondolkoznak rajta, ha aztán láthatom a szép eredményét a dolgoknak. Az már más tészta, ha sorra elrontják a lövéseket...
Előzmény: king13 (10505)
sidespin Creative Commons License 2006.05.02 0 0 10507

az időlimittel nem az a baj, hogy nagyon fel kéne gyorsulniuk a lassúaknak, hanem az, hogy felesleges lelki nyomást gyakorol. Nehéz úgy koncentrálni, hogy a háttérben azon gondolkozom, még hány mp-em van hátra, kinézek, már ki is estem a gondolataimból stb.

Ha meg amúgy is 25 mperc körül van a shot time, akkor meg ráadásul fölösleges!

Ha már valami, akkor esetleg, mint a sakkban, egy frame time. Ami viszont megfelelően tág kereteket biztosít.

king13 Creative Commons License 2006.05.02 0 0 10506
az utolsó tagmondat kicsit hülyeség, mért ne lettek volna időkérések :)
king13 Creative Commons License 2006.05.02 0 0 10505
Ezeket az átlag lövési időket hogy számolják? Két lövés között eltelt idők átlaga, vagy a két "saját lövés" között eltelt idők átlaga? Utóbbinak kicsit soknak tűnik, ha viszont előbbi még a 25mp is bőven elég, hisz időkérés van.
Ebdon amúgy egyáltalán nem volt lassú ezen a vb-n, legalábbis mikor láttam játszani, akkor nem volt olyan lassú (bizonyos helyzetekben igen, de akkor az érthető is volt). Nem hiszem hogy egy 25mp-s limit komolyabb gondot okozott volna neki, főleg ha lettek volna időkérések is.
Előzmény: Ciani (10504)
Ciani Creative Commons License 2006.05.02 0 0 10504
Mondjuk, ha Matthew tavaly nem lúzerkedi el a döntőt, akkor korántsem biztos, hogy ez a szezonja ilyen nulla lett volna.

De értelek, és egyet is értek, ilyen értelemben semmi baj Dott világbajnoki címével, mint korábban írtam semmivel nem rosszabb Murphy-nél, sőt. Most az, hogy már frame közben elkezdett ott üvöltözni a kupa mellett, hát istenem, nem lettem a fanje, de meg tudom érteni az érzelmeket, ettől még szerintem nem lehet mondani, hogy nem gentleman, ezt leszámítva teljesen normálisan viselkedett (persze az ilyen érzelemkitörés is normális, csak az utolsó lökés után "szokás" triumfálni egy nagyot).

Azt a véleményt is osztom, hogy a kommentátorok borzalmasak voltak, főleg a hosszú frameben és utána. A rekordframe első 15-20 perce egyáltalán nem hozott rossz snookert, mert bár gyávák voltak (felmérték, hogy nem tudnak pottolni), nagyon jó safetyket löktek többnyire és ennyi időn keresztül ez nem egyszerű dolog. De azt erős túlzásnak érzem, hogy az időlimit megöli a játékot, lássuk csak Ebdon 27-29 másodperces átlagokat produkál és vehetjük őt a leglassabb játékosnak. Na most a 25 másodperces időlimitre azért nem lehet mondani, hogy ez megölné az ő játékát, de lehetne a limit 30 is, vagy több időkérési lehetőség, nem hiszem, hogy ne lehetne kompromisszumot találni. És nem azért kell változtatni, hogy kibasszanak a lassú játékosokkal, hanem, hogy a snooker eladhatóbb legyen, és a sportág perifériára szorulásának folyamata megálljon - ez a lassú játékosok érdeke is.
Előzmény: pasa_ (10493)
potika Creative Commons License 2006.05.02 0 0 10503
Hol az új ranglista ? A worldsnookeren még a régi van. http://www.worldsnooker.com/Official_Rankings.htm
king13 Creative Commons License 2006.05.02 0 0 10502
Vajon idén is lesz Northern Ireland Trophy?
Remélem kicsit több ranking event lesz jövőre, mert ez a mostani szezon elég szegény volt :)
Előzmény: Zombie (10498)
king13 Creative Commons License 2006.05.02 0 0 10501
Melyik VB győzelem után nyilatkozta azt hogy leszarja? Akkoriban nem igazán nézegettem a nyilatkozatokat, viszont ezt akkor is nehezen tudom elképzelni.

Szezon elején sok hülyeséget nyilatkozott Ronnie ez kétségtelen - és ezt sosem vitattam, sőt úgy rémlik, hogy talán a fórumon is bíráltam őt. Ugyanakkor Ronnie egy ilyen meccs után sosem "ünnepelné magát", nem játszaná a kiskirályt. És ez - nekem - sokkal, de sokkal szimpatikusabb...
Előzmény: pasa_ (10491)
king13 Creative Commons License 2006.05.02 0 0 10500
Nem kértem, hogy elhidd, aki elhiszi, elhiszi, aki nem, az nem.

Egyébként nem a 4 frame különbségről van szó, hanem arról hogy 15-7-ről képest volt "csak" 18-14-re nyerni, és nem azért mert Ebdon olyan hűde erős volt. Tudta ő maga is hogy harmatgyengén játszottak (ha nem akkor csak sajnálni tudom őt). Ugyanígy történt a Ronnie elleni meccs is, kiskirályként jött ki az utolsó sessionre úgy, hogy tisztában volt azzal, hogy amit az előző sessionben játszottak az egyáltalán nem volt snookernek nevezhető.
Előzmény: pasa_ (10487)
sidespin Creative Commons License 2006.05.02 0 0 10499
Pedig Kurucz mondott valamit arról, hogy hogyan lesznek majd a versenyek..nem?
Előzmény: Zombie (10498)
Zombie Creative Commons License 2006.05.02 0 0 10498
szerintem meg a következő szezonban nem lesz két olyan verseny amit ugyanaz az ember fog megnyerni...

Most sem volt (csak ranking): Higgins, Ding, Doherty, Lee, Williams, Dott.

Megneztem, tavaly augusztus 10-en jott ki az elozetes versenynaptar, iden sem varom, hogy korabban legyen.
Előzmény: Törölt nick (10490)
sidespin Creative Commons License 2006.05.02 0 0 10497

nos, kétségtelen, hogy az én beszólásom is kissé szubjektívre sikeredett, és valóban, az olajválság, meg az iráni fegyverkezés, meg kitudja mi egyebek szempontjából tökmindegy, hogy ki a világbajnok.

De a sportág fejlődését, jövőjét illetően nem biztos. Persze, semmi tragédia nem történt, és (ahogy korábban mondtam), Dott az utóbbi években nagyon következetesen nyújt 1 színvonalat. (Ez alól a vb döntő volt meredek kivétel, de Ebdon személyében emberére akadt).

Gracioso Creative Commons License 2006.05.02 0 0 10496
OFF
Visszaolvastam a hozzászólásomat, elég zagyvalék lett, sorry. Remélem azért érthető. Kissé fáradt vagyok, sry :)
ON
Előzmény: Gracioso (10494)
pasa_ Creative Commons License 2006.05.02 0 0 10495
ez tenyleg olyan mit a kacsa meg a boszorkany. ;-))
Előzmény: Gracioso (10494)
Gracioso Creative Commons License 2006.05.02 0 0 10494
Én most snookerezésről beszéltem, nem arról, hogy ki hogy viselkedik amikor riportot készítenek vele. Az meg, hogy Ronnie vonz több nézőt a képernyő elé, vagy Dott szerintem kár vitatkozni.
Másrészt a negatív reklám is reklám, bármennyire is sokszor nem értek egyet Ronnie-val, az ő meccsét azért biztos nem hagyja ki azért valaki mert Ronnie ilyen vagy olyan. Dott-ét meg simán.
Amit Ronnie csinál, azzal a saját presztiszét rombolja, nem a snookerét. Dott meg mindkettőt :) Na de nem bántom tovább szegényt, tényleg ő a világbajnok vitathatatlanul. Ettől még szerintem nem az az igazi snooker, amit ő leművel.
Előzmény: pasa_ (10491)
pasa_ Creative Commons License 2006.05.02 0 0 10493
Lehetett volna Steavens vilagbajnok tavaj? Siman. Apro hija volt. Es orultunk volna rengetegen ezerrel, velem egyutt.

Aztan szornylkodtunk volna hogy vege a vilagnak meg a snookernek mert a vilagbajnok a kovetkezo idenyben ugy jatszik ahogy? Nem hiszem, az maradt volna Mettyu egyeni stiklije.
Gracioso Creative Commons License 2006.05.02 0 0 10492
van már jövő évi versenynaptár? Több/kevesebb/ugyanannyi ranking lesz?
Előzmény: Törölt nick (10490)
pasa_ Creative Commons License 2006.05.02 0 0 10491
Ha, ami azt illeti Dottnak nagyon sokat kell kuzdenie lefele hogy megkozelitse pl Ronnie mutatvanyait akar vilagbajnoksagot koveto evben akar az utana kovetkezoben.

Azok a nyegle nyilatkozatok hogy o ugyan VB lett, de kurvara nem erdekli, leszarja a vilaggal egyutt, visza is vonul, na jo, lehet hogy azert benez valami versenyre idonkent.

Dott, vagy barki mas snookeres mikor ult olyan keppel a szekben mint amit R. rendszeresen csinal? Mint pl. a mostani elodonto utolso elotti szekcioban? Es megy ki az asztalhoz csak ugy vaktaban loni?

Ha valaki nem illik a tobbi uriember koze az toronymagasan Sullivan. Ha ot elviselte a sport, akkor szvsz nagyon visszatetszo a tobbiektol felteni.

Nem szeretem ezt a kepet, hogy csak a ranglista elso 8 helyebol tekintunk komolynak 3-4 embert, a tobbiek leirandok. Ebdon es Dott is benne volt a 16-ban, es a helyeket nem a szep szemekre osztjak szerintem hanem komoly teljesitmenyre.

Ahogy pl. Jimmy White is lehet halal szimpatikus, de a rendszeres vesztesek nyoman most szepen kiesett a topbol. (Viszont jo sportemberhez meltoan ezt azzal kezeli, hogy elmegy majd a selejtezokre es kuzd a feljutasert.)
Előzmény: Gracioso (10486)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.02 0 0 10490
szerintem meg a következő szezonban nem lesz két olyan verseny amit ugyanaz az ember fog megnyerni...
Előzmény: fighting (10488)
Gracioso Creative Commons License 2006.05.02 0 0 10489
"Oda is adom szegyenemben a kupat Ronninak, o meg akkor is jobban megerdemli ha kikap"

Végre egy jó ötlet! ;-))) Ki írja meg Dottnak a teendőket? :DD
Előzmény: pasa_ (10487)
fighting Creative Commons License 2006.05.02 0 0 10488
Ugyan már !!!

Aki mindenkit legyőzött aki az útjába akadt az lett a világbajnok és kész.

Ez a lényeg. Az adott meccsen mindig jobb volt az adott ellenfélnél. Ennyi elég is. S akkor is világbajnok lesz, ha esetleg a következő szezonban tornát sem nagyon fog nyerni. Mondjuk ez azért elég esélyes.
A következő szezon szerintem Mark Williamssé lesz.
Előzmény: fegyi100 (10484)
pasa_ Creative Commons License 2006.05.02 0 0 10487
>én pl egy ilyen győzelemnek nem tudnék így örülni, egyszerűen zavarna, hogy éppen csak nyertem, pedig az elején hatalmas előnyöm volt. Ráadásul magamhoz képest is gyengén teljesítettem. (mondjuk tény, hogy én nem vagyok az a tipikus győztes alkat :)) )

Ja, es az ilyen beszolasokat meg el is hiszi valaki.

Nehogymar orulni merjek mert *mindossze negy fremmel* vertem meg a volt vilagbajnokot akire otszor akkora oddsot adtak, meg az osszes korabbi versenytalalkozon lazan gyozott ellenem. Es ezt azert, mert volt olyan pillanat hogy nyolc fremmel vezettem.

Oda is adom szegyenemben a kupat Ronninak, o meg akkor is jobban megerdemli ha kikap, mert az o szemelysegehez hozza tartozik, szinte elvart hogy hullamozzon. O,O
Előzmény: king13 (10482)
Gracioso Creative Commons License 2006.05.02 0 0 10486
Aki a döntőt látta életében először, mint snooker közvetítést, annak szerintem kevésbé volt figyelemfelkeltő, mintha mondjuk egy Higgins Ronnie párbajt láthatott volna. És ha valaki, aki nem ismeri annyira őket, leül jövőre a TV elé megnézni, hogy játszik az aktuális világbajnok ( tehát aki elvileg a legjobb) az igencsak csalóka képet fog kapni a snookerről.
sidespin Creative Commons License 2006.05.02 0 0 10485

így van, ő a világbajnok.

ezt 1 percig sem vonom kétségbe.

fegyi100 Creative Commons License 2006.05.02 0 0 10484

Ugyan már !!!

Aki mindenkit legyőzött aki az útjába akadt az lett a világbajnok és kész.

Mondom ezt úgy hogy én sem Dott-nak szurkoltam.

De hogy Dott ártana a snooker sportnak, ? már bocs de ez abszurd túlzás.

Gondolom nagyobb bajt is kihevert már a snooker játék.

( Én pl nem szeretem kevésbé, sőt....) 

Ez a kiszámíthatatlanság talán még izgalmasabbá teszi.

Bárcsak volna egy magyar játékos aki szintén ilyen "veszélyes" lenne a snookerre. 

Előzmény: sidespin (10481)
king13 Creative Commons License 2006.05.02 0 0 10483
Azzal egyet értek hogy inkonzisztensek, de azzal nem hogy lúzerek. :)
Előzmény: Ciani (10447)
king13 Creative Commons License 2006.05.02 0 0 10482
Megint megfogalmaztad a gondolataimat :)
Dott-ot egész egyszerűen nem nőtt fel erre a feladatra szerintem sem.
Az ünneplésről annyit, hogy én pl egy ilyen győzelemnek nem tudnék így örülni, egyszerűen zavarna, hogy éppen csak nyertem, pedig az elején hatalmas előnyöm volt. Ráadásul magamhoz képest is gyengén teljesítettem. (mondjuk tény, hogy én nem vagyok az a tipikus győztes alkat :)) )
Előzmény: sidespin (10481)
sidespin Creative Commons License 2006.05.02 0 0 10481

amúgy én nem fanyalgok Dotton, bár nem vagyok boldog, ezt el kell, hogy mondjam. Sőt, nyugodtan mondjatok ellent, de szerintem kimondottan hátrányos a sportágra nézve, hogy ő a snooker vb arca a következő évben (és itt nen esztétikai szempontokra gondolok természetesen).

Továbbra is tartom, hogy Dott nem kellően úriember (és itt most nem az okkulárés kékvérűek értelmében használom ezt a szót).

Lehet bárki színes egyéniség, ki kérdőjelezné meg Jimmy emberi kvalitásait? Vagy akár Alex higginsét? Pedig egyikük sem tipikus karót nyelt angol.

Arról van szó, hogy félek, hogy Dott nem tudja kezelni a szitut, a sikert, túlzottan elszáll (láttuk belépőjét az elődöntő utsó sessionjében, illetve tegnpi ordibálásait, mintha 1 boxmeccset nsert volna meg, és ezt a szememben még a 13 órányi feszkó sem menti), és ez rosszat tesz a sportnak. Ettől még nagy tett volt, hogy a végén összeszedte magát, szóse róla.

Előzmény: fegyi100 (10478)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!