Nekem hibás volt a hella, de az nem jelenti azt, hogy neked is az lett. Másnak meg a Nissens kezd pár hónap után folyni. Lehet, hogy megér pár ezrest papírosan, szervizzel berakatni, mert akkor él a garancia.
Jó tanács: ha nincs neked, vagy ismerősödnek nagy kedvezménye az alkatrészboltokban, akkor a VPT Grouptól rendeld, kb. fele ár a teljes Bárdi/Unix árhoz képest. Én annak idején 25ezer körül kaptam tőlük a Behrt.
Kókálnyolni semmiképpen sem akarok. Így is 2 hete csak azzal foglalkozok, hogy az előző tulajok hasonló műveleteit felkutassam és visszaállítsam.
Az általatok leírtak alapján szerintem fogom magam és veszek egy új hűtőt. A gond csak az, hogy klímás autóhoz csak HELLA-t találok jó drágán. Arról pedig nem írtatok jókat.
További FB tapasztalat: ma vettem véletlen 2 ezerért! :))) egy original új Bmw bészbólsapkát. Nem hagyhattam ott.:)
Negatív: felírtam, hogy kéne egy óracsoport: Válaszok: Dízelé jó lenne-e? Van egy Bosch (???WTF) ami e36 és e46-ba is jó? Tessék? Jah pedig jó, mérföldes darab... Köszönjük Emese....
Azt még a Csabi hagyta nálam, e30 ra vette.Mák hogy stimmelt 316í e36 ba
Többieknek: új hütő volt
E34 be nissenst vettem Rumcice kolléga segítségével (A nissens ből nem bárdi meg hasonlóktól) 2008 ban de nem számit,hogy 2011 ben még nem volt baja,hiszen nem napi használatu autó volt az se)
Én legutóbb így vettem benzinkúton off autóba 3 liter váltóolajat. Amit aztán leengedtem és kidobtam, mert nem bele való volt, viszont valamit bele kellett tölteni, mert szükség volt a kocsira. Csak azért írtam, hogy átérzem a helyzetet.
Ne nevess ki, ne autósboltban keress Sikát, hanem pl építőipari áruházban, mint pl Új Ház centrum és társai. (de ne Obi, Praktischker, stb) Olyan ragasztókat kaptam már ilyen helyeken, hogy beszarás. Szilikonbázisú is van.
Máris született 3 ötlet amit elvetettünk (vastagabb O gyűrű, teflonszalag, műgyanta).
Az a helyzet, hogy szeretek előre felkészülni. Az nem állapot, hogy szombaton szétszedem (mert akkor van időm) és utána állok tehetetlenül felette, mert minden bolt zárva van..
Biztos nem kenném össze műgyantával, inkább szilikon alapú pasztával. Persze azt is csak tökéletes zsírtalanítás és szárítás után, különben nem fog tapadni a csúszós, fagyálló felületre...
Valami hasonló vezérel engem is.... Ráadásul nagyon nem szeretek pocsékolni. Ami még javítható, azt szeretem megjavítani, de legalább megpróbálom megjavítani (persze csak akkor, ha tudom, hogy szakszerűen meg tudom csinálni. Pl hűtőtömítő adalékot soha nem adnék a fagyállóhoz.
Ezen az autón is elég sokat megcsináltam már. Minden folyadékot kicseréltem, termosztátot, gyertyákat, szűrőket, olajszűrőház tömítését (fél motorteret le kellett bontani), elektromos hibákat amiket az előző tulajok hoztak össze (természetesen gyárival megegyező minőségűre és állapotúra állítottam vissza).
Amíg a gyári hűtő nem folyik, én nem cserélném, mert elég sok szívás szokott lenni az utángyártottal. Nekem is Behr/Hella volt, aztán javítás után sem bírt összesen két évet sem, de fél évesen már a hüllőnél volt, mert folyt. Most Nissens van, egyelőre jó, de erre sem egy példát hallottam, hogy valakinek rövid időn belül ereszteni kezdett.