Az tény. hogy a lépcső mellett történt az eset és az is sajnos, hogy a vonat elindulása után lépett le a sérül. A vonat 17,32-kor indult a és Sorútra 17,44-kor érkezett elég gyors volt az intézkedés. 12 perc sok vagy kevés? Szerintem optimális és elég gyors volt.
Minden személyi sérüléses balesetet a Rendőrség is helyszínel és vizsgál ezért volt szükséges az "érintett" szerelvény megvizsgálására. Mivel az érintettség az indulás után derült ki így útközben kellett elvégezni a vizsgálatot.
Ezt nem is vontam kétségbe, sokkal inkább azért ütötte meg a fülemet, hogy csak ott sikerült megállítani.
Egyébként KöKi-n ,ajdnem a gyalogosfelüljáró alatt történt az eset.
Minden személyi sérüléses balesetet a Rendőrség is helyszínel és vizsgál ezért volt szükséges az "érintett" szerelvény megvizsgálására. Mivel az érintettség az indulás után derült ki így útközben kellett elvégezni a vizsgálatot.
"Vasutas nem látta, akkor miért kell a vonatot visszatartani?" Sajnos a vonat alja attól függetlenül szennyeződik a csonkolástól, hogy azt látta-e vasutas. Érdemes megnézni, hogy van-e az alján oda nem illő rész, amit a mentők vagy a hatóság valamelyik képviselője el kell hogy távolítson. Már bocsánat a fogalmazásért, de ha egyes részeket sikerült begyűrnie, nem kéne szétkenni a teljes útvonalon csak azért, hogy hamarabb hazaérjenek az emberek.
Vasutas nem látta, akkor miért kell a vonatot visszatartani? Elég, ha egy-két utast leszállítanak, azokat, akik tanúskodni tudnak. Nem? Tudom én, hogy ez szabályozva van, de akkor sem logikus.
Ma félfüllel hallottam egy beszélgetést a vonaton:
A lényege az volt, hogy múlt hét csütörtökön KöKi-n egy kunszentmiklósi vonatból indulás után szállt le egy tizenéves (talán 12?) lány, aminek következtében lábát vagy lábait veszítette.
A probléma csupán annyi volt, hogy ezt vasutas nem látta, a sérültet a takarítók látták meg és értesítették az illetékeseket.
A vonatot csak Soroksári út-on tudták visszatartani a rendőrök utasítására.
Több részletet nem hallottam, de tény, hogy KöKi 2. vágányán nem túl régi meszelés van.
No akkor kérdőjel helyett felkiáltójel a gázolásnál:
Tragikus gázolás a ferencvárosi pályaudvaron
2009. január 27. 11:42 | Forrás: MTI
Halálra gázoltak egy férfit a fővárosban a ferencvárosi pályaudvar egyik tolatóvágányán kedd reggel - mondta el Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese. A baleset körülményei egyelőre nem tisztázottak, az ügyben a vizsgálatot a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztályának munkatársai végzik. Kavalecz Imre, a MÁV sajtófőnöke azt mondta, hogy a balesetről egy utas tájékoztatta a pályaudvar forgalomirányítóját, a vasúttársaság munkatársai ezt követően értesítették a mentőket.
V63 04Xvolt, versenyeztek a vonattal, és az átjáróban döntetlen lett. Én is csak onnan tudom, hogy ismerem a mozdonyvezetőt. De már vagy nyolc éve mondta.
a hétvégén egy régi balesetről hallottam, ami 1974-ben történt Kisvárda és Ajak között, sokat nem tudok róla, csak annyit, hogy talán hárman haltak meg benne. erről tud valaki bővebb információt?