Az akkori sztorit, hogy fokozzam, földmérők is méregettek arra felé 3-an, majd fel sétáltak a sínekre, és a vágányokat is elkezdték méregetni. A 3-ból egy se figyelt semerre, majd a Pest felől érkező próba menetes Railjet elől úgy rebbentek szét mint a galambok, nagy szerencséjükre az valami oknál fogva épp erősen fékezve bukkant ki a garázsok takarásából. Rossz volt nézni, ha nem úgy érkezik szerintem tarol.
Ha jól tudom, van egy igen csúf beceneve a Csónakázó-tóban lévő ívnek: Halálkanyar.
Szeplős: Mellesleg van ott nem messze egy felüljáró is, nem csak aluljáró. Mondjuk én sem szólhatok semmit, mert Kertváros felé járok gyalog haza. Kimegyek a 4 és 5a vágányok közti peronra, és onnan hazasétálok. Szerencsére kitérőben nem 120 km/h a vmax. :)
Hány ilyen hely van szerte az országban, h mászkálnak át a síneken vagy átszaladnak az úton pedig max. 50m-re onnan van egy alul ill. felüljáró.
Cegléden is hányszor láttam, h miután az aluljáró megépült egyesek a vágányokon másznak át biciklistől a korlátok és a peronok között emelgetve a bicajt.
Akkor azt képzeld el hogy én vácon egy helyből induló személyvonattal kb 30 km/h sebességgel ütöttem el majdnem egy hülyegyereket,aki szintén bömböltette a zenét az agyába.Nem hazudok ha azt mondom hogy kb 100 méterről nem hallotta a kürtöt,pedig nemhogy nyomtam hanem majdnem bele is feküdtem a kürtkapcsolóba.
Amikor megálltam előtte akkor jutott el a tudatáig hogy majdnem hozzásegítettem ahoz hogy többet ne rakjon pl tökfőzeléket az arcába :)
A tatabányai környéket eléggé rühellem vasúti szemmel nézve,főleg a csónakázó tó környékét.Ott még a jövő hét is a vasúton masírozik át az illegális átjárókon,és jópár alkalommal gyártottam majdnem matricát azon a környéken a versenyzőkből.
Off: A Tatabányai témához: ősszel fotózgattam vonatokat a csónakázó tónál, ott ugye van 3 illegális átjáró, meg egy hivatalos aluljáró is a gyalogosoknak. Mit láttok, egy komplett alsó tagozatos, napközis osztályt, két tanárnénivel át kelni a síneken. Mellesleg folyamatos volt a gyalogos forgalom az ott töltött 2 órám alatt. On
Off Gyönyörűséges makrogazdasági megfogalmazás, hogy a "társadalom számára hasznos" (egy drogos/piás vagy mindkettő egyszerre). Inkább a gazdaság számára hasznos, már amíg dolgozik, ahogy említetted. A gazdaság teljes mértékben lesz.rja, hogy mire költöd a pénzed, amíg a sajátodat költöd (és be is vallod, na meg adózol utána). Az erkölcsi tényezők azonban megint mások... Egy dolog csak a gazdasági megközelítés amit ha átfordítunk hétköznapi nyelvre, nevetségesen szürreálissá válik. Hatékonyságnövelő hatás? :) Hm.
Biztos jó dolog onnan "fentről" nézni a dolgokat és hülye döntéseket hozni. Éljenek a közgazdászok...4 évet lehúztam egy közgáz suliba, nem hatott meg a dolog, sőt, tudom, hogy mit nem szeretnék soha csinálni.
Nekem ez a véleményem, remélem nincsen harag, ha esetleg olyat írtam volna ;) On
drog miatt sztem összesen nem halt még meg 1200 ember. De még alkohol miatt sem halnak meg ennyien évente, pedig nagyságrendekkel több azoknak a száma, akik szétisszák a májukat mint akik drogok miatt halnak meg.
félOFF Szerintem: Ameddig a társadalom számára hasznos, addig nem szabad beavatkozni, akár iszik, akár drogozik. A gond ott kezdődik, amikor ennek elmúlik a hatékonyságnövelő hatása (mondjuk rászokik a speedre), vagy amikor már nem csak eltartja a kocsmát, hanem odahordja a fizetését. Szóval ha a személy függő lesz (azaz a napi rendes életvitelének végzésében akadályozza a kényszer), akkor az már dokit igényel és innentől kezdve a társadalom ellen irányul: a dokit adóból fizetik, a gyógyszert szintén, ő pedig nem dolgozik és így nem fizet adót, nem termel sem árut, sem szolgáltatást etc. Ennek egy durva olvasata (ha úgy tetszik, közelítése), hogy mennyien halnak meg így vagy úgy, és így összemérni, hogy melyik megelőzésre érdemes nagyobb anyagi hangsúlyt fektetni. Persze ez így nem humánus, meg minden egyéb, de nagyon jó közös értékmérő (azaz váltószám) a pénz, nálunk mondjuk a ft vagy az €, és így a közgazdászok hajlamosak mindent erre átváltani, az emberi életet is. félON
félOFF Közlekedési balesetben 1000-1200 ember hal meg évente az országban. Droggal összefüggően mennyien? Csak hogy mennyire jogosak a drogprev. előadások (mondjuk hozzám még egy sem jutott el, asszem). :)) félON
Valamelyik újságban volt ilyen, olvastam. Ne vagánykodj a vágányoknál volt asszem a cikk címe és írta a dolgokat, a síneken ne keljünk át arra való az átjáró meg tehervonat alatt se mászkáljon át az ember, mert bármikor elindulhat meg hasonló jó tanácsok.
Az a baj, hogy a statisztikai adatok csak számok és betűk. Én pofán röhögném azt, aki ezzel akarna elrettenteni. Képek az már más. De nem mutathatják az "arcokat", az már személyiségi jogot sért (?) még így halála után is az embernek. Bár a cafatok az már megint más téma.
Mindenhol az emberek kényelme dominál, az egyszerűbb "út", mindegy, hogy tíz vágányon át kell sétálni és 3 sor teherkocsit átmászni. De jó is lenne, ha a drogprevenciós előadások legalább felét átcserélnék a vasúti balesetek megelőzésére. Meg merem kockáztatni, hogy több ember jobb útra térne, és hatásosabb lenne, mint, hogy ne drogozz...
Ismerősömmel azon röhögtünk kínunkban tegnap egyébként, hogy amikor leléptünk a helyszínelésről, akkor a vágányok között ott bicajozott egy (talán korosztálybeli vagy) pár évvel fiatalabb kissrác...
Csehországban az ilyen és más egyéb balesetek megelőzésére tett kísérlet egyik elemeként kiadtak egy tájékoztató füzetet, melyben statisztikai adatokkal, és véres, feketezsákos képekkel próbálták jobb belátásra bírni az embereket.
Az egyik legszánalmasabb dolog az az, amikor egy úgymond illegális (kitaposott vagy bánom is én milyen) "gyalogátkelőhely"-en átmenő, figyelmetlen ember(ek) miatt lassújelet biggyesztenek ki a halála után. Elnézést kéne lassan kérni, csakhogy tiszteletben tartsák azokat az embereket, akik tilosban mennek át? Csodálkoznak, ha elcsapják őket? A vonatnak az a dolga, hogy menjen. Nem áll meg pillanatok alatt...
Hányszor látom, hogy Tatabánya egyes helyein az anyukák a babakocsijukkal! mennek át azon a helyen, ahol még 120-szal megy a vonat és ráadásul kanyar előtt van a hely. Hol van itt a felelősség tudat saját és mások élete iránt?
Ebből a tegnapi esetből is látszik, hogy mennyit ér egy élet, ha az ember inkább üvöltetni akarja a zenét a fülében és még körbe se néz... Tatabánya állomásra három irányból is jönnek be vonatok, mégis sokan próbálnak rutinosan közlekedni...
Tegnap ismerősömmel a rendőrök érkezése előtt elmentünk már onnan, végignéztük az egészet addig, amíg le nem takarták. Nem a látvány a durva szvsz, hanem belegondolni, hogy az egész élet előtte állt...
Tatabányán nem lehet átmenni a felüljárón a vasút másik oldalára. Csak a
peronokra! (igaz van a közelben közúti híd is)
Most nemrég számolt be az esetről a helyi rádió.
"A rendőrség információi szerint a fiatal feltehetően a fülében lévő zenelejátszó hallgatása miatt nem vette észre a Tata felől érkező szerelvényt."
Azért nem semmi...ez egy olyan zenelejátszó, ami simán elfér az ember fülében :))
"A mozdony vezetője a hangjelzés és a vészfékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést. A baleset körülményeit jelenleg is vizsgálják a szakértők."
Korábban volt róla szó, hogy valakinek vannak képei az M62-126 psz. mozdony összetört vez.állásáról. Átküldenétek ? Köszönöm előre is a segítségeteket !
Gödöllő-Isaszeg között 13:00-kor 342-es szelvényben IC 504 ismeretlen férfit gázolt. Az IC 504 62 perc késéssel indult tovább. A baleset miatt 12 vonat 53 percet késett Délelőtt Kőfelső-Keleti közt hamis foglaltság