ha nincsenek rajt feliratok nem lehet megkülönböztetni de csereszabatos csak a résolaj visszavezető csövet kell bekötni pluszba az nem árt az 50-es tömbnek se
Nem ez volt a gondom, hanem hogy a boltban cikkszám alapján nem szolgálták ki a kollégát, meg kellett adni a szivattyú méreteit. Ezzel is az volt a fő gondom, hogy a cikkszám/típusszám ezek szerint nem megbízható? Nehezen hiszem.
Azt vettem ma észre hogy a vízhőfok jelzőm meg sem mozdul a 80-ason. Próbalámpát rátettem a jeladóra ami világít (mármint a próbalámpa) és a vízhőfok óra ilyenkor felugrik 100 celsiusra. Jó gondolom hogy a jeladó romlott el?!
A másik kérdésem, hogy 80-ason motorolaj cseréjekor az adagolóban is olajat kell cserélni? ez igaz?
50-es 80-as szivattyú csak a szívó nyomó oldal peremének távolságába különbözik a borda szám a felfogatás passzol a két féle szivattyút szívó nyomó cső cserével együtt lehet felcserélni
A szivattyú öntvényébe be van ütve egy betű-szám kombináció, ami a típust jelöli. Elvileg ha ugyanolyan típusszámú szivattyút veszel, azon minden azonos lesz, vagyis a külső méretek és a tengelycsonk bordáinak a száma is. Én így veszek szivattyút mindkét gépemre (a rakodón azért 3-5 évente illik cserélni, ha dolgozni is akarok vele), és még mindig jó volt, amit kaptam és soha nem kérdeztek tőlem méretet.
Láttam már pár elvetemült dolgot, de olyat, hogy valaki a fogaskerekes szivattyú alumínium présöntvény házát reszelgesse még nem.
Alighanem volt már a boltosnak egy két rossz tapasztalata aztán már a hideget is fújja ... szerintem. Lehetett volna rugalmasabb, különösen ha messziről mentél oda.
Bementem ma a habiba, de elküldött haza az eladó... 50-eshez szerettem volna hidraulikaszivattyút venni, de nem is a szívócsonk hosszára, hanem a szívó és nyomócsonk távolságára volt kíváncsi. na mondom fasza.... :) nem is gondoltam, hogy ez is számít
Kedves Tagok! Kis segítségre lenne szükségem! Van-e a 820-nak felső holtpont jelölés a forgattyústengely szíjtárcsáján, vagy ki kell órázni a holtpontot? Előre is köszi
Nekem nem sok lehetőségem van kísérletezni, ezért inkább betartom a gépkönyvben leírtakat. Azután vagy bejön, vagy nem. A rezes tömítést én is először használom ... majd meglátjuk milyen.
Nálunk mostanság az a gyakorlat, hogy úgy retkesen összerakják a motort, egyszer megtépik a hengerfejet, semmi utánhúzás, "oszt eriggy fiam szántani"!
Részben ezért szerelem (agrármérnök létemre, vagyis laikusként) magam az MTZ-t.
Nyilván az 50-es az más, ezzel egyetértek is veled. Az nem biztos, hogy bírja a 220 Nm-ert.
A csavarokkal az a baj, hogy sok a gyárinak mondott kínai szar. Azokkal el is hiszem van gond, mert egy párral nekem is meggyült a bajom már.
Rezes hengerfej tömítést nem ismerem, nyilván itt kilőve a zsír. Én Temac márkát használom.
Én akkor is ragaszkodom a hideg motornál történő hengerfej lehúzásnak, azért meg nem ítélek el senkit, mert valamit máshogy csinál mint én ami nyilván ugyanúgy működő képes, ettől függetlenül az általam leírtak alapján is lehet legendásan tartós motorokat összerakni.
A bejáratás az más kérdés, szerintem minden motor generál után egyértelműnek kéne lenni ennek.