Talán az új környezetbarát gázok miatt? (bocs ha baromságot írtam ezzel)
Az új gázok miatt hörög-szörcsög -harákol a sok hűtő, hogy a fene essen a sok sötétződbe...:}}
Nekem egy Zanussi-Lehel alulfagyasztósom van, majd hazahozom a hömérőt, és megmérem mit tud, de az 5 fokot biztosan, mert én a hideg sört iszom csak meg, és ez a 3-as fokozaton is jól lehűti ( kijelzője csak a mélyhűtőnek van, az is tudja, amit mutat, azt régebben lemértem.)
Kinéztem egy kombihűtőt de az interneten 2 féle kép is van ugyanarról a modellről. a hűtő a Samsung RL 38 ECPS
és ilyen a leírás róla:
207/94 liter nettó űrtartalom (normáltér/fagyasztó) „A” energiaosztály Digitális vezérlés Elektronikus hőmérséklet-szabályozás No-Frost rendszer többirányú levegőáramlattal Edzettüveg-polcok 4 fiókos fagyasztó Frissentartó fiók
nos van olyan kép amin ez a frissentartó rekesz nincs feltüntetve és van ahol igen, a MM-ban is azt mondták ez a modell 0 fokos rekesz nélkül kapható csak, viszont én jobban ötülnék ha lenne benne ilyen fiók is.
Létezhet az, hogy ugyanaz a modell több magasságban is van? És van amibe beépítik és van amibe nem?
Tényleg hangosabb a No Frost rendszerű hűtő a statikusnál?
Ha igen, akkor statikusat keresek, alulfagyasztósat, inox kivitelben és min. 245l normál hűtő térfogattal. Nem igazán találtam ilyet. Tud valaki segíteni?
A 8 fok körüli hőmérsékletek periodukisan jöttek kb. 8 óránként, feltételezem, hogy az automata leolvasztás miatt. Való igaz, hogy a folyadék hőm. változása gyorsabb, mint a levegőé, volt olyan, hogy a 4 fokos víz 8 fokos levegővel párosult (azaz a víz már lehűlt 8-ról 4-re, a levegő meg nem). A 6. fokozatot most mértem hétvégén (szept. 6-7), azaz meglehetősen meleg volt odakint, felért egy kánikulai nyári nappal.
Nekem megnyugtatóak a számok, bár a bort még így is jégkockával ittam:)
Sziasztok! Nemrég vettem egy Zanussi márkájú kombinált alulfagyós hűtőszekrényt. Nagyon szép és jó, de mostanában furcsa zajok jönnek belőle, a kompresszor felől. A használati útmutató szerint vannak bizonyos normálisnak nevezhető áramlási zajok, de szerintem egy sípoló zaj nem nevezhető normálisnak. A kompresszor duruzsolása után fokozatosan erősödik ez a sípolás és nem tudom mire vélni. Reggelente korán kelek, amikor még nagy a csönd, akkor lehet a legjobban hallani. A szekrény áram alá helyezése előtt több óráig állt mozdulatlanul, szóval nem értem. Amúgy rendesen hűt, más gond nincs vele. Van valakinek ötlete mi lehet a zaj forrása? Eléggé aggaszt.
megkaptam a szervíz grafikonját, de annyira szar a másolat minősége, hogy gyakorlatilag semmit nem lehet látni rajta. Ellenben a munkahelyemről hazavittem egy speciális hőmérőt, amit, ha belerakod a folydékba, kb.5 mp.-en belül mutatja a hőmérsékletet (elég precíz műszer, plusz-mínusz 0,1 fokot tévedhet a leírás szerint, ha érdekel, kábé 10 rongy).
Eddig 3-szor mértem meg a bent tárolt vizet, 5-6 fok közötti értéket kaptam mindig, így lehet, hogy nem mondtak hülyeséget. Majd még méregetem, azt akarom kipróbálni, hogy a normál hőmérő 8-9 fokos (levegő hőmérséklet) állása mellett mit mutat ez a spec. hőmérő folyadékban, de úgy érzem, hogy nem lesz gond.
Sok igazság lehet abban, amit a NO FROSTtal kapcsolatban írtál. Most már mindegy, nejem megszerette a gépet. Én meg csak méregetek... persze már csak ritkán. Végül is 5 fokra állítva hagytam, és folyadékban 6,2-t mérek. Jó ez. Viszont kíváncsi lennék a Szerviz grafikonjára, pláne amivel összevetik. Mi lehet a megfelelő grafikon...hmmm. Amit írtál...hááát...kíváncsi vagyok.
Tegnap beszéltem szerelővel, érdekeseket mondott, bár nem lettem feldobva.
Először is megkérdezte, hogy milyen problémával került be a hűtő (már rosszul kezdődik a dolog), mire mondtam, hogy szarul hűt. Aztán elmondta, hogy átnézték, semmi hibát nem találtak rajta.
A lényeg: az automata leolvasztó gépek korántsem tudnak olyan hőfokot, mint a régebbi, *-gal jelzett gépek, épp amiatt, amit korábban is írtam (kompresszor időszakos működése), ne is várjak 2-3 fokot a hűtőtérben.
Most az fogják csinálni, hogy egy speckó hőmérővel folyadékban megmérik a hőmérsékletetet a különböző fokozatokban, amiről grafikont készítenek és ha az megfelel az előírt paramétereknek, akkor nem tudnak mit kezdeni vele.
Elmondása szerint kb. 8-9 fokig engedi felmelegedni az automata leolvasztó rendszer a hűtőt, aztán visszamegy 4-5 fokra. Állítólag nem is kell az élelmiszereknek ennél kevesebb. Fontos a folyadékban mérés, mert az lassabban hűl és melegszik, mint a levegő. Így, ha egyszer lehűl, nem ingadozik, csak minimális mértékben. Várom az eredményt, aztán még nem tudom, mit fogok csinálni.
Úgyhogy jól tippeltem az okot illetően. Amit elbasztam, hogy ez nem no frost rendszer, csak szimpla automata leolvasztás. A no frost valami fűtőszálas technológia, aminek több hibája van és szerinte nem érdemes ilyet venni:
1. Állítólag az amcsik találták ki a nagy méretű gépekre, de az európai gyártók fölöslegesen beültették a kis gépekbe is, ráadásul bénán tették ezt, bizonyos dolgokat kihagytak, az egzakt műszaki magyarázatra nem emlékszem pontosan. 2. Elég komoly mennyiséget elvesz a hűtőtérből (pláne a fagyasztótérből) 3. Növeli az árat. 4. Nő az energia-felhasználás.
Mivel évente 1-szer amúgy is célszerű kitakarítani a gépet (tehát soká nick véleménye ezzel erősen meg van támagatva), ezt pedig fagyott állapotban nem lehet, úgyis le kell olvasztani, azaz fölösleges dolog. Neki sincs no frost- azt hiszem, ez sokat elmond.
Egyetértettünk még abban, hogy az eladóknak fingjuk nincs a hűtőkről, csak annyi paramétert tudnak, amit a kis cetlikre amúgy is kiírnak.
Javasoltam neki, hogy regisztráljon az indexen és osszon már egy kis észt:)
nekem ez van; LG GC-B399BLQA es nagyon szeretem. hüt mint a bolond. (kanikulaban is) szerintem szep is. a fagyasztoja viszont nekem meglepöen kicsi. 3 fiok, 86L. (hütö 217L)
egy dologra viszont figyelni kell, ha vki be akarja epiteni. a fagyaszto ajtajat nem eleg 90°-ig nyitni, hanem jobban ki kell, h ki lehessen huzni a fiokokat. szoval rögtön melle nem lehet rakni semmit. ( ez nekem mondjuk kicsit felboritotta a koncepciot)
Hát teszteltem egész hétvégén. Azt kell, hogy mondjam, szerintem jobb, mint az elődje. Vasárnap estig üresen teszteltem. Hűtőtérre, ha 2-t állítottam be kezelőlapon, akkor a levegő hőmérséklete lement min. 3,5 fokra. 3-nál 4,5-re 5-nél 6-ra, a 3dl vízben 5,5-6,8-ig mérek úgy, hogy 24 órája meg van pakolva. Ja, és most nem is 22-23 fok van a szobában, melegebb... Tehát örülök. Csak volt baja a kicseréltnek. Dilemmáztam nagyon, hogy reklamáljak-e, de már látom a külömbséget. Annyira megszoktam a mérést, hogy még néha-néha rámérek. Főként a holnap reggeli mérésre vagyok kíváncsi. Remélem már nem kell rosszról beszámolnom. Mit mondanak a tiedre?
A legolcsóbb Tacsko-s klima 50-60 ezer, a telepítés (legolcsóbb) 45 ezer, ez együtt meghaladja a Te általad rászánt összeget, ergo nem lesz klimád! :(((
Bizonyára találsz kóklert, aki "olcsón" elvállalja a szerelést, aztán ha gond lesz a működésben (nem hűt), bottal ütheted a nyomát!
Szia! Nekem meg holnap, csütörtökön hozzák az újat. Adok még egy esélyt, remélem csak az az egy rosszalkodott. Nem mondom...kíváncsian várom. Megírom majd én is mi történt.
Gyors kérdésem volna. ARISTON hűtő tulajok segítségét kérném. A helyi Euronicsban megrendeltem, egy Ariston MBM 1821 alulfagyasztós hűtőt. Pár nap múlva szállítják ki, mert nem volt raktáron. A számlán Ariston MBM 1821 VWB típusként szerepel. Én olyan típust akartam, ami nem no frost-os, de ventillációs a hűtőtérben a hűtőrendszere.
Akinek esetleg pont ilyen típusa van, attól kérdezném, hogy van-e a felső polc felett, egy PURE WIND feliratú dobozka, amiben gondolom a ventillátor van.
Ezt csak azért kérdezem, mert a mai napon a miskolci Media Marktban jártam és ott láttam egy ugyanilyen hűtőt, de abban nem volt ez a ventillátor a hűtő tetejében. A hűtő típusa Ariston MBM 1821 volt (VWB nélkül) a gép hátulján levő gyári címkét is megnéztem, és ott MBM 1821 V/HA volt. (talán V/HA, de biztos, hogy nem VWB)
Az Ariston oldalain természetesen nincs ez a típus. A netet túrva sem találtam semmi érdemlegeset. A típusra rákeresve Google barátunkkal, a magyar webáruházakban ezt a VWB végű típust dobja általában és ezeknél a ventillációs hűtőrendszert írnak, valamint az ott található képeken is ott van a ventillátor. muszakidepo.hu
Tehát a kérdés, most akkor hogy van ez? Ér ez a ventillációs hűtőrendszer valamit, ha esetleg enélkülit kapok? Vagy küldjem vissza, mert a VWB ezt jelentené?
Hívtam a szervízt, elvileg szerdán jönnek, majd beszámolok.
Elöljáróban: szervíz tőlünk kocsival kb. 3-4 perc, asszonynak 8-12-ig otthon kell ülnie 3 gyerekkel, mert nem tudják pontosabban behatárolni az időpontot.
Azért írtam, hogy először olvasgass, mert általánosságban nagyon sok mindent lehet írni. Olyan, mint ha azt kérdeznéd: milyen autó vegyek, van 4 millám?
Konkrétabb kérdésre könnyebb válaszolni.
bs
ui: én max a hűtőgép ügyben tudok segíteni, klímám, mosogatógépem nincs és nem is lesz
Mosogatógépet, hűtőszekrényt és légkondit szándékozom venni. Ha valakinek ezekkel kapcsolatban van TAPASZTALATBÓL véleménye, melyiket érdemes,mire figyeljek,szívesen fogadom a tanácsokat
Leírom, milyen elképzelésem van:
Mosogatógép
9-12 személyes, halk működés, Energiaosztály: A
Ára: cca.80.000-ig
Hűtőszekrény
Energiaosztály: A, kombinált hűtő, hűtő része, minimum 200 l. fagyasztórésze alul vagy felül min.3 rekesz, No frost
Ára: cca 120.00-ig
Légkondi
Energiaosztály:A, halk működés, nem mobil, falra szerelhető, kb.30 nm2 lehűtése.
Szia! Sok mindenben egyet értek veled. Sajna valóban marketing fogás lehet a sok csili-vili. Többet is költenék rá, ha azt a funkciót valóban tudná. Viszont az általam elvárt hőmérsékletet az év minden napján elvárnám, ha már annyit fizetek egy hungarocell dobozért, mint 2 DVD felvevőért, vagy egy LCD TV-ért, és még folytathatnám. Nem hinném, hogy túlzott elvárás lenne ennyi pénzért, hogy pont a kánikulában (abban a néhány napban) jussak a számomra megfelelő hőmérsékletű sörhöz . Előbb mértem 8,5-öt a 3 helyett. Mivel NOFROST, elképzelem, sőt látom is az érzékelőt a nyíláson át, ahol beáramlik a hideg levegő. Ott benn el tudom képzelni, hogy elérheti az áramló levegő a várt hőmérsékletet, azonban a hűtő térben nem tud lecsökkenni a hőmérséklet, hiszen a szenzor jelez a „csőben”, vezérlés leállítja a kompresszort és annyi. Én a vezérlésben látom a hiba forrását (persze laikus vagyok), meg talán nem is tesztelnek minden egyes gépet, sőt… Kíváncsi lennék, van-e valami általános műszaki elvárás a hűtőkkel kapcsolatban, mi az a legalacsonyabb hőmérséklet amit a hűtőknek tudnia kéne. Igazad van, azzal toltam el, hogy hő kijelzést szerettem volna. Azonban az autómban is szeretem ellenőrizni a sebességet időnként. Elkeserít, hogy arra bazíroznak a gyártók, hogy átb….. a vevőt, hisz az úgysem fogja ellenőrizni a hőmérsékletet. No mindegy valami lesz…. Költözöm északra. :)
ne a hűtőgéped cseréld, henem a lakásod. Mondjuk egy grönlandira. Garantált A++++++++ energiaosztály, minthogy áram alá sem kell helyezned és valszeg tudja a -10 fokot is:)
A helyzet az, hogy ha a gépem kánikulában (36-40 fok) tudja a 8-10-et belül, 30 külsőnél a 7-et, a többi időszakban meg lejjebb megy, akkor szarok arra az évi néhány napra vagy hétre.
Azt nem tudom, hogy a gázok miatt van-e, de a régi hűtők nagyságrendekkel jobbak voltak - legalábbis a hűtés terén (de nem csináltak maguktól jégkockát a szerencsétlenek:)
Tanácsaim:
-a márkával ne foglalkozz, mert a büdös életben nem fogod megtudni, hogy melyik a jó illetve rossz. Ehhez ugyanis kevés, hogy vki ide megírja a tapasztalatát. Sőt még az sem ad(na) pontos információt, ha egy hgép szerelő megírná, hogy pl. Elektroluxot ne, mert a bevitt gépek 80%-a ez a márka. Ehhez ugyanis ismerni kéne az eladási statisztikákat is, mert ha az eladott gépek 80%-a is Elux, akkor a fent írt meghibásodási arány csupán azt jelenti, hogy egyik sem jobb vagy rosszabb a másiknál.
-ami sztem lényeges, azt Soká nick jól leírta a 399. hsz.-ben. Nem kell semmi extra (ilyen-olyan kijelző - látod, neked is volt, aztán mit értél vele -, jégkockakészítő, etc.), ez ugyanis mind marketing-okosság és fölösleges, ráadásul nagyságrendekkel emeli a gép árát illetve a meghibásodási lehetőségeket.
Egyedül a nofrost dologgal nem értettem vele egyet.
Tapasztalatomból kiindulva arra tippeltem, hogy ez nem figyelmen kívül hagyható, mert a régebbi hűtőmben kb. 2 hét alatt a jég vastagsága cm-ben volt mérhető, és bár nem vagyok lusta, azért 2 hetente nem akarok jégmentesíteni. Azonban lehet, hogy ez az ami a bajt okozza, a működési elve ugyanis az, hogy a kompresszor rövidebb-hosszabb időre kikapcsol azért, hogy a benti hőmérséklet megemelkedjen annyira, hogy a jég leolvadjon.
Magyarul: faszán olvaszt magától, mellékhatás: meleg van hűtőben.
Természetesen ez csak vélemény, de érdemes elgondolkodni rajta.
Szia! Elkenődtem. Pont egy Electroluxot néztünk ki cserének... :( Hááát fogalmam sincsen mit válasszak. Pedig úgy szeretném, ha gond nélköl el tudnám érni azt a bűvös 5 fokot úgy hogy még tartalék is legyen benne egy pici. Lehet, hogy a mai gépek ezt már nem tudják? Talán az új környezetbarát gázok miatt? (bocs ha baromságot írtam ezzel) De mi a túróra cseréljek? (ez költői kérdés volt) Mi a géped típusa? Az tény, hogy az összes kollégám már a hűtőjét méregeti....megfertőztem őket. Igaz az övék nem igazán újak, de 4-5 fokkal jönnek nekem.... "Kösz, hogy felhívtad a figyelmemet, megmértem, 4 fok volt, feljebb is vettem egy picit..." mondta egyikük. Mit mondjak...irigylem.
Kedves hűtőgép funok! Ki mit mér, és milyen márkával, típussal rendelkezik?
Találtam egy régebbi levelezést a neten. Az 5 Cfokról is esik benne szó, hogy az az ideális az élelmiszereknek. Akit érdekel: http://www.pbkik.hu/download.php?id=5740