Keresés

Részletes keresés

mountjoy Creative Commons License 2008.08.11 0 0 1638
köszi a jó tanácsokat, megszívleljük.

tényleg, többen is írnak a landmannalaugari hippi buszról, amiben shop működik. remélem mikor oda érkezünk nyitva lesz. örömmel olvastam, hogy alap dolgok a hutoknál is vannak.
1 dombornyomott kártya lesz nálunk. csak az enyém sík. oké, viszünk némi kp.-t is.
megnéztem a fotóidat, hú milyenek már a felföldiek. mintha egy másik bolygón járnánk.
tudtad, hogy a '69-es holdraszállás előtt izlandon is tréningztek a leendő űrhajósok? mert ez hasonlít a legjobban a hold felszínéhez... jó sokarcú ez a földanya.

barbárka ajánlotta az ourfootprints.de GPS térképet, ezt tettem fel én is a készülékre. nagyon jónak tűnik, bár főleg az autóval járt térségek vannak "feltérképezve", gyalogos track-ekből kevesebb van.
atco jóvoltából már mi is boldog tulajdonosai vagyunk az izlandi térképészeti szolgálat által cd-ken kiadott nagyszerű 100, és 25 ezres topo térképeknek, amikből kinyomtatom a nekünk kellő részeket (ezt nem lehet gpsbe tölteni), és ezekkel kiegészülve barangolunk majd.
jajdejólesz!

Előzmény: oldlady (1637)
oldlady Creative Commons License 2008.08.10 0 0 1637

A hut-oknál néhány dolgot lehet vásárolni, de ne számítsatok nagy választékra. Landmannalaugarban egy buszban van a bolt, nem teszteltem a választékot, mert nem volt nyitva. Hveravellírnél csak kávét ittam, de láttam csokit, kekszféléket is, lehet van más is.

Bankkártya: jobb lenne, ha lenne dombornyomott is, de legtöbb helyen használható más is, de nem mindenütt. Hveravellírnél csak kp. lehetett fizetni, legyen azért az is nálatok egy kevés.

A legolcsóbb szupermarket a Bonus, a Netto sokkal drágább. Benzinkutaknál tényleg sokmindent lehet kapni.

Engem egyáltalán nem vizsgáltak, mikor mentem, akár több rúd szalámit is vihettem volna, de nem Reykjavikba érkeztem, hanem Akureyribe, így azt nem tudom ott mennyire alaposak.

Távolsági buszok ritkák, de viszonylag pontosak. A sofőrök is rugalmasak, ha megbeszéled bárhol letesz útközben, nem csak a hivatalos megállóban.

Előzmény: mountjoy (1634)
mountjoy Creative Commons License 2008.08.10 0 0 1636
aha, szóval landmannalaugar kilőve vásárlás szempontjából :( de lagalább akksit lehet tölteni.

hát, mi talán egy benzinkutat sem fogunk érinteni, hacsak az előbb felsorolt helyeken nincs belőle.

jólvan igyekszünk jó fiúk lenni, meg igazából ilyen körülmények közt 1 meleg zuhany minden pénzt megér. csakhát ugye a magyar virtus...

ezt a villásdugó dolgot sajnos nem egészen értem, van ahol jó és, van ahol nem? milyen adaptert vigyünk?

nagyon klassz képeket készítettél, meg úgy látom az időjárás is elég szép volt.
Előzmény: mitcsenkov (1635)
mitcsenkov Creative Commons License 2008.08.10 0 0 1635
Landmannalaugar-ban vásárolni szerintem semmit nem lehet...
Áram van, reggel 8-9 felé beindítják a generátort, és egy kevés koronáért feltöltenek nektek mindenféle akksit.

"aztán majd leteszteljük tényleg van-e melegvíz, pénz bedobás nélkül is landmannalaugarban. mert akkor... :-)"

Ki fogtok lógni a sorból, és mire eljuttok odáig, már máshogy fogjátok gondolni... :)

Alapvető élelmiszer jellegű dolgokat a benzinkutaknál is árulnak egyébként.
A villásdugó nem mindenütt működik, keressetek valami átalakítót is azért.

Reykjavíkban van egy nagy bevásárló-központ az egyetem mellett, aminek elfelejtettem a nevét... de volt benne egy sárga emblémás élelmiszer-bolt, mi ott vásároltunk. Nem volt drága.
De amúgy alapvetően nem vészes a helyzet szerintem...

A nem dombornyomott kártyákkal azért lesz gond egy-két helyen.

Előzmény: mountjoy (1634)
mountjoy Creative Commons License 2008.08.10 0 0 1634
üdv az izland fórumozóknak!

olvasgatom már egy ideje ezt a topicot, de eddig nem szóltam hozzá. most viszont szintet váltok.
19-én indulunk ketten reykjavikba, és szept. 9-én vissza (icelandexpress). vagyis össz. 3 hetünk lesz a szigeten. mi igazából gyalog túrázni fogunk, ill. néhányszor használunk majd távolsági buszt a közlekedésre (ki a fővárosból, a túra végén vissza reykjavikba, meg esetleg két túrahelyszin között az átjutásra)
képlékeny tervünk szerint kb. 200 km-et gyalogolunk le a 3 hét alatt, a felföldön csavarogva. és persze, mint a vándortáborban, mindent a hátunkon fogunk vinni. azért időnként utunkba kerül majd 1-1 kisebb vásárlási lehetőség (hveravellir, landmannalaugar, thorsmörk), ahol remélhetőleg frissíthetjük készleteinket, meg magunkat.
néhány dolog tisztázásra vár még a szervezéssel kapcsolatban, kérem szépen, aki tud segítsen. előre is köszönöm.
ugyanis nagyon nemmindegy, hogy csak néhány napi, vagy 1-2 hétnyi kaját viszünk-e.

- milyen ennivalóra számítsunk a köv. helyeken: hveravellir, asgardur(a kerlingarfjöll-hg.-ben), landmannalaugar, thorsmörk, skógar camping? szóval pl. kenyér, konzerv, csoki, van-e? gázpalack a főzőhöz kapható-e?

- általában a hut-oknál kapható-e bármi is? mert tudom a legtöbben van személyzet is, és ebből kiindulva hátha vmi alap élelmiszer vásárolható.

- ami elég fontos: a fent említett helyeken van-e áram, pontosabban a látogatók számára használható áram? ugyanis elég sok akkut viszünk (fotóaparát, gps, lámpa, mp3...) és ha biztosan lesz vhol lehetőség akksit tölteni, akkor nem kell 1 kilót elvinni belőlük. (pl. a fényképező, gps 2-3 naponta megeszik egy garnitura akkut)
ja, és izlandon milyen a csatlakozó? használhtjuk-e átalakító nélkül az itthoni villásdugót?

- a fővárosban hol lehet a kedvező áron élelmiszert vásárolni?

- a nem dombornyomott kártyát (cirrus/maestro) is jól lehet használni odakint?

- nagy az esélye, hogy elveszik tőlünk az 1-2 rúd szalámit a határon? persze nem fogjuk hirdetni, meg mondjuk betekerjük a hálózsákba.

aztán majd leteszteljük tényleg van-e melegvíz, pénz bedobás nélkül is landmannalaugarban. mert akkor... :-)

oldlady Creative Commons License 2008.08.09 0 0 1633
Hát akkor én nagyon benéztem valamit, de tényleg 400+ 400-at láttam kiírva, és hajnali 5-kor, mikor voltam nemigen dobált senki pénzt :(
Előzmény: mitcsenkov (1629)
potihu Creative Commons License 2008.08.09 0 0 1632
... hát igen! Ismerős a"húbazzeg" effektus vezetés közben. Katartikus annak ellenére, hogy "kis" kocsival ilyen fantasztikus helyre nem jutottam el, a de a táj változása gerincek, fordulók után ledöbbentő ... s tényleg fékez az ember és üti a kormányt : "hú .. vazze .."
Csodálatos táj és így olvasva a beszámolókat új átélem!
Kösz ezt az érzést!
Megosztasz több képet ???
Előzmény: mitcsenkov (1631)
mitcsenkov Creative Commons License 2008.08.08 0 0 1631
És az út onnan tovább lefelé... az valami feledhetetlen volt.

Főleg az utolsó előtti kép: a tizenkétezredik bukkanó tetején átmászva ez a látvány volt előttünk - kb. 180 fokban körbe.
Ijedtemben nyomtam egy satuféket a Niva-n, pedig addigra már edződött az ember... de ilyet én még sosem... :)
Ültünk bent négyen, és egy "húbazzeg"-en túl semmi értelmesen nem tudtunk mondani. :)

Előzmény: mitcsenkov (1630)
mitcsenkov Creative Commons License 2008.08.08 0 0 1630
Landmannalaugar, kemping:

mitcsenkov Creative Commons License 2008.08.08 0 0 1629
És a zuhany pénzbedobós - de csak egy üres dobozba dobálsz.
Ha nem dobsz, akkor is van melegvíz.

Mindenki bedobta... :)
Előzmény: oldlady (1628)
oldlady Creative Commons License 2008.08.07 0 0 1628
Hát nem tudom, én 800-at fizettem összesen és azért le is zuhanyoztam, és kiírva láttam ezt a 400+400 variációt, azért mondtam.
Előzmény: Barbárka (1627)
Barbárka Creative Commons License 2008.08.07 0 0 1627
800/fő + 400 a zuhany.
Előzmény: oldlady (1625)
mr gabor Creative Commons License 2008.08.01 0 0 1626
koszonom a segitseget.. majd jovo heten kiderul h lesz e hely :)
egyebkent a kepfeltoltesrol annyit h talan a legjobbnak mondhato a flickr.com.. jomagam is ezt hasznalom es teljesen profi, ha valakit erdekel megnezheti az altalam keszitett fotokat, jovo hettol mar skandinaviabol is lesznek fenn remelhetoleg ;)
http://www.flickr.com/photos/corelaboratory/collections/
Előzmény: oldlady (1625)
oldlady Creative Commons License 2008.07.31 0 0 1625

A sátorozás sajna már nem ingyenes, 800 ISk volt egy éjszakára, 400/fő+400/zuhanyzóhasználat.

Én mindenhol a nn/hh/éé formát használtam Izlandon. De szerintem ne aggódj, ha nem tudsz előre jegyet venni, tuti lesz hely a kompon. Bár én azokon a szigeteken nem jártam, de tapasztalatom szerint mindenhol akad hely a járatokra, legyen az busz vagy hajó.

Előzmény: mr gabor (1623)
oldlady Creative Commons License 2008.07.31 0 0 1624

Köszönöm az elismerést. Tompusnak pedig külön az ötletet, a Picasaval könnyű volt.

Még majd bővítem az albumot, van alapanyag bőven :)

mr gabor Creative Commons License 2008.07.31 0 0 1623
hahhoo.a kepek kozott lattam landmannalaugarban a kempingben keszulteket, csak annyi kerdesem lenne h ott ingyenes a satorveres vagy ha nem akkor mennyi az annyi?

es meg eggsy vmi h az alabbi oldalon probaltam jegyet venni, de nem fogadja el a szuletesi datumomat szamomra erthetetlen ok miatt.. esetleg ha vki mar vett itt jegyet az megosztana velem h mien formatumban kell beirni a sz. datumot
www.visitwestmanislands.com/ferry/
koszii
Előzmény: oldlady (1620)
mobima Creative Commons License 2008.07.31 0 0 1622
Gyönyörűek a képeid :) Nosztalgiáztunk egy kicsit.
potihu Creative Commons License 2008.07.31 0 0 1621
Gratulálok! Gondolatba ismét ott voltam. Jó slide show a felratokkal!
oldlady Creative Commons License 2008.07.31 0 0 1620

Izland

Itt megnézhető a képeim egy része.

czy Creative Commons License 2008.07.31 0 0 1619

OFF

Oslo nem Norvégia, csak úgy tűnik :-)

ON

Előzmény: potihu (1618)
potihu Creative Commons License 2008.07.30 0 0 1618
Ezt megerősítem, s már most aug 20 előtt egy hosszű hétvégére Norvégiába - Osloba megyek - Izland közelébe.
Előzmény: czy (1615)
tompus Creative Commons License 2008.07.30 0 0 1617

Picasa

Akkor nincs probléma a kicsinyítéssel.

Előzmény: oldlady (1616)
oldlady Creative Commons License 2008.07.30 0 0 1616

Tervben van :)))

Nekilátok a rövid beszámolónak, bár nagyon nehéz röviden elmondani azt a csodát, inkább meséljen néhány kép.

Ááá nem, még nem megy, előbb kicsinyíteni kell a képeket :(

Előzmény: czy (1615)
czy Creative Commons License 2008.07.30 0 0 1615
Ez így van :-) Alkalomadtán menj el észak Norvégiába.
Előzmény: oldlady (1614)
oldlady Creative Commons License 2008.07.29 0 0 1614
Ha akadna ilyen valaki, akkor annak nem is volt érdemes kimennie. A fiam, aki miatt tulajdonképpen nekivágtam, fél éve van kint, még fél évig biztos marad, és most úgy érzi ennyi idő sem lesz elég. Legszívesebben én is örökre odaköltöznék, hihetetlen hangulata van az országnak, az a csend, nyugalom, amit ott éreztem, ami itthon hiányzik az életemből.
Előzmény: xednix (1612)
oldlady Creative Commons License 2008.07.29 0 0 1613
Két napja én is a képeket válogatom, több, mint ezret készítettem, holnaptól teszek fel ide is, és megpróbálok összehozni egy weboldalt is részletes leírással, sok képpel.
Előzmény: potihu (1611)
xednix Creative Commons License 2008.07.29 0 0 1612
Kiváncsi vagyok, volt-e olyan, aki visszajött, és úgy érezte, hogy nem kell legalább még egyszer visszamenni. :)
Előzmény: potihu (1611)
potihu Creative Commons License 2008.07.29 0 0 1611
Mostanáig válogatva, összefűzve a képeket IZLAND képek úgy érzem az élmény gazdag hét után, hogy a további részletek megfigyelésére, az élmény újboli átélésére vissza kell menni! DE EZÉRT is érdekel az, hogy más hogy látta, mit látott s ezért nagyon várom a fényképes beszámolót
Előzmény: oldlady (1610)
oldlady Creative Commons License 2008.07.27 0 0 1610
Ma este én is sajnos hazaértem.Azt hiszem még vissza kell mennem, mert a bő két hét nem volt elég, sok helyre visszamennék, sok helyre el sem jutottam. Beszámoló jövő héten, képekkel.
Barbárka Creative Commons License 2008.07.25 0 0 1609
Azt hiszem Izlandra mindenki túl kevés időre megy. :)
Mi azt hittük, három hét azért elég sok, de amikor egy ott járt ismerősnek mondtuk, azt válaszolta: "Három hét? Az semmire nem elég. Én két és fél hónapot voltam és olyan sok mindent nem láttam..."
Most már belátom, három hét tényleg nem olyan sok. :)
Igyekszem a beszámolóval. Addig is élvezzük a visszatérő nyarat! Szép napot!
Előzmény: potihu (1608)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!