Keresés

Részletes keresés

ZsB Creative Commons License 2019.01.21 0 1 1402

a reptéri transzfer csak a háromnapos jegyben van benne...
Egyébként mivel a reptéri metrójegy 10 euró, én erős megfontolásra ajánlanám a welcome pickups nevű taxicéget, négy emberre különösen:
https://www.welcomepickups.com/athens/airport-taxi/

Előzmény: evicska30 (1399)
barcaforca Creative Commons License 2019.01.21 0 0 1401
Ez igaz, Athén gyalogosan nem vészes.5 nap alatt a 4 éves kislányommal gyalog mentünk szinte mindenhová. Persze a központban laktunk. Mindent bejártunk gyalog,kivéve a tengerpartot,oda villamossal mentünk.Meg persze metró a reptérre.
Előzmény: Jahno (1400)
Jahno Creative Commons License 2019.01.20 0 3 1400

Utolsó 5 hozzászólás is kb. ezt taglalja... Athén elég jól gyalogolható, de 1-1 villamos jegy, vagy napi, vagy izé.

Elég a lap aljáig olvasni, szerintem minden lényeges ott lesz, kihagyhatatlannak ezt írtam, de persze ízlések és pofonok:

http://www.warmuseum.gr/

Utoljára gyalogoltunk és olyan jó helyen laktunk, hogy 1szer villamosoztunk és este csak mi voltunk a hop on hop offos buszon, amivel mentünk 1-1 kört.

Előzmény: evicska30 (1399)
evicska30 Creative Commons License 2019.01.20 -3 0 1399

Sziasztok. Elnézést a pofátlanságomért, de SOS kell gyors infó. Ölünkbe hullott egy lehetőség, hogy családommal elugorhatunk a köv. hétvégén Athénba. Férjem, és két lányom 16 és 13 évesek az útitársaim. Sajnos melóban el vagyok havazva, és előre is kell a kirándulás miatt dolgoznom, nincs időm kellően rákészülni.
Szóval: 4 nap. 
1. Belvárosban lakunk, a Panepisztímiu metróállomás mellett. Milyen közlekedési bérletet ajánlotok, amivel körbenézhetünk Athénban, akár a tengerpartra is?
2. A reptéri transzfer benne van-e a közlekedési bérletben?
3. Van-e olyan városkártya, ami magába foglalja a legismertebb látnivalókat, és a közlekedést is? mint pl. a ROMA PASS, vagy a CATANIA CARD? Ez lenne talán a legelőnyösebb...
4. Hol érdemes jókat enni barátságos áron?
5. Mi az, ami nincs a kötelező látnivalókban, de kihagyhatatlan? 
KÖSZÖNÖM.

Pontikos1 Creative Commons License 2019.01.18 0 2 1398

https://www.athenstransport.com/wp-content/uploads/2011/06/Diktyo_Astikon_Sygkinonion_Athinon_en.png

Metró, villamos, elővárosi vasút ill. átszállási csomópontok. Ez bőven elég.

A reptéren majd találsz ingyenes Athén térképet is. Szokott lenni tömegközlekedési is.

Beléplőkről egy részletes, és viszonylag friss leírás:

https://archaeology-travel.com/travel-tips/buying-tickets-for-the-acropolis-and-other-ancient-sites-in-athens/#Winter_Prices

Eszerint, ha csak az Acropolisra akarsz menni, akkor télen 10 euro, ha érdekel más is (Agora, ilyesmi), akkor 30 euro.

A múzeum mindig külön történet, külön belépő, külön ár.

Pompás, letölthető anyagok (nem csak Athén) angolul: http://www.visitgreece.gr/#&slider1=2

Mindenféle info cuccokért érdemes beugrani a turisztikai irodába (egyik a reptéren van, infok itt: http://www.visitgreece.gr/en/gnto/about_us/contact)

Előzmény: bnefranci (1394)
FLaci Creative Commons License 2019.01.18 0 0 1397

Hú, ezt nem vettem észre. És őszintén szólva én sem értem, hogy ez mire vonatkozik...

Előzmény: bnefranci (1396)
bnefranci Creative Commons License 2019.01.18 0 0 1396

Köszönöm! 

Csak ebből gondoltam: . From 01-11 till 31-03 a reduced rate for individual tickets is valid, for all the archaeological sites that belong to the State.

Előzmény: FLaci (1395)
FLaci Creative Commons License 2019.01.18 0 2 1395

Nem tudok róla hogy az Acropolis olcsóbb lenne télen.

Csak az Acropolis €20, a kombi jegy amiben az agóra, fórum, stb. is benne van az €30.

http://odysseus.culture.gr/h/3/eh355.jsp?obj_id=2384

Az Acropolis múzeum nincs benne egyikben sem. Eddig ez egész évben €5 volt, úgy látom most már csak télen az, nyáron €10 lesz.

https://www.theacropolismuseum.gr/en/content/hours-and-ticketing

Előzmény: bnefranci (1394)
bnefranci Creative Commons License 2019.01.18 0 0 1394

Köszönöm az infókat!

Acropolissal kapcsolatban van egy kis képzavar bennem. Most a téli időszakban mennyibe kerül a belépő jegy, és az Akropolis Múzeum benne van-e az árban? Néztem a honlapot, de csekély angol tudásommal nem tiszta a kép. 

A másik, hogy vki javasolta, hogy a közlekedési térképet nyomtassuk ki itthon. Esetleg ennek elérhetőségét valaki meg tudja adni?

Kántor Zoltán Creative Commons License 2019.01.17 0 0 1393

Köszönjük a segítséget, menetrendeket. Kimarad a csatorna, túl sok időt venne el feleslegesen.

Pontikos1 Creative Commons License 2019.01.16 0 1 1392

Ha lemegy valaki Korinthoszba, a buszállomástól le lehet sétálni a csatorna egyik végéhez. Már nem emlékszem, mennyi, de max 1óra (lehet, hogy kevesebb). Mondjuk ennek inkább szezonban van értelme, amikor vannak kirándulóhajók is, és végig is tudtok hajózni a csatornán. Nekünk óriási élmény volt.

Aki csak busszal átmegy felette, szinte semmit nem lát, szerencsétlen esetben észre sem veszi, hogy áthaladt rajta - ha arra jár az ember, érdemes legalább megállni, és lepillantani.

Előzmény: Kántor Zoltán (1390)
FLaci Creative Commons License 2019.01.16 0 1 1391
Kántor Zoltán Creative Commons License 2019.01.16 0 0 1390

Köszönöm szépen az infókat. Akkor a csatorna kimarad, jó esetben pedig lesz metrónk, amivel bejutunk a városba. Mégegyszer köszönöm a segítséget.

suzi_mou Creative Commons License 2019.01.15 0 0 1389

Mikor Nafplioba mentunk menetrendszeri busszal, akkor atmentunk a korintoszi csatornan. Nem volt tul erdekes.

Előzmény: FLaci (1388)
FLaci Creative Commons License 2019.01.15 0 0 1388

Az utolsó metró 23:30-kor indul a reptérről (a többi metró hétvégén éjjel 2-ig jár), ha minden igaz. Ha azt nem éritek el, akkor marad busz (24 órában jár) vagy a taxi. A korintoszi csatorna szerintem nem megy tömegközlekedéssel. Meg annyira nem is érdekes... A többi akár bele is férhet az időbe.

Előzmény: Kántor Zoltán (1387)
Kántor Zoltán Creative Commons License 2019.01.14 0 1 1387

Sziasztok! Mi a párommal és a kislányunkkal először leszünk Athénban, 01.25-28-ig. Nagyjából a fórumban, illetve egyéb forrásokban leírtak alapján már tudjuk, hogy mit fogunk megnézni. Ha kérhetek segítséget, akkor két kérdésem lenne.

Az egyik kérdés, hogy esetleg van lehetőség autóbérlés nélkül kijutni a Korinthoszi csatornához? (És érdemes?) Menetrendszerű buszra gondolok, vagy esetleg szerveznek oda utakat Athénból? 

A másik kérdésem az lenne, hogy sajnos elég későn, 22:40-kor szálll le a repülőnk Athénban. Meg tudjuk akkor még venni a 72 órás metrójegyet valahol? Jár még ilyen későn a metró? Itt szálltunk meg, ide kéne bejutnunk: Socrates Hotel Neofitou Metaxa 27-29, Athina 104 39

Egyébként ezek vannak tervben, ez beleférhet 3 napba? (A repülőnk csak 22:35-kor indul vissza, tehát teljes 3 napunk lesz.) Acropolis - Temple of Olympian Zeus - Arch of Hadrian - Old temple of athena – Héphaiszteion – Plaka negyed, Anafiotika, Syntagma tér, Lycabettus hegy (lehetőleg éjjel is nappal is megnéznénk.)

Előre is köszönünk minden segítséget.

Torlonia Creative Commons License 2019.01.14 0 0 1386

Fültisztító? Ez iszonyúan fontos lehet!

Előzmény: barcaforca (1384)
DeményZs Creative Commons License 2019.01.11 0 0 1385
Szia!
Ha a kompra gondolsz és a Pireuszra kimentek metróval akkor a 8as kapunál értek ki.Balara kell menni és megkeresni a 7.-e kaput ahhol van egy ANEZ nevű társaság.
Ez van ráírva a hajóra. AEGINA szigetére kell kompjegyet venni oda vissza.Éjina nak kell mondani.Én alkamazáson keresztül vettem de így drágább volt.A hajóval szemben van a jegyárusító pavilon.A hajó minden nap 9.15-kor indul Pireusz-ból de kicsit hamarabb menjetek. Az út 1óra 15perc.A sziget nagyon szép és tiszta.Lehet robogót bérelni 15eur vagy bringát 5euro/nap.Ha mégegyszer mennénk legalább egy éjjszakát ott aludnánk és bejárnánk a szigetet.Vissza a komp 15.órakor indul.Aszthiszem 12eur a felnőtt 8eur a gyerek jegy.Ha valahol elakadsz szólj.A többi gyerekjáték mert metróval eljutsz mindenhova.1 fontos hogy az agora 8-15 ig van nyit6de 14-től már nem engednek be.Egyébként metróutunk.Az állatkert nagyon jó programm a delfin bemutató miatt óriási élmény.Meg más miatt is.Nem bántuk meg azt a napot.A buszozás volt gáz oda.Egyébként google térkép tömegközlekedési funkciójával hártuk be a várost.A Likavitusra gyalog mentünk.A hegy tengerre néző oldala felől ajánlom a közlekedést.
A kábevasutat meg sem találtuk de nem is érdemes keresni.
Zsolti
Előzmény: bnefranci (1381)
barcaforca Creative Commons License 2019.01.03 0 1 1384
Igen. 13fok jó lenne. Most kint vagyunk.Fura egy kicsit a hőmérséklet. Klímával fűtúnk. Adrian hotelben vagyunk. Nagyon ajánlom. Reggeli is megvolt. Ez nem túl választékos. A hotel nagyon jó helyen van. Csoki cukor kávé a szobában. Mini bár(ezért valószínű fizetni kell), törölköző,szappan, tusfürdő,fültisztító,mérleg,szóval tényleg minden. A reptérről metróval jöttünk be a Monastiraki megállóig. 10 euró egy főre.Retúr csak 48 órán belül felhasználható lett volna,de mi vasárnap utazunk vissza. Az Akropolisz egy köpésre van.Nagy nyüzsgés van. Nem kell sokat gyalogolni az igazi görög csecsebecsékért.
Előzmény: Torlonia (1379)
rozsuso Creative Commons License 2019.01.02 0 0 1383

Köszönöm szépen!!! Megjegyeztem mindent:)

Végül az akropolisz alatt találtam jó áron szállást az airbnb-n, a Petralona metro megállónál.

Előzmény: DeményZs (1380)
Jahno Creative Commons License 2019.01.02 0 0 1382

Bőven belefér még kényelmesen is.

Ezt beletenném, elég érdekes:

http://www.warmuseum.gr/

Zappeio/mögötte park, Syntagma és Plaka általában útbaesik jövet-menet kb. terv nélkül is. Gyerekkel egyetek Lukumádeszt, az fontos.

Előzmény: bnefranci (1381)
bnefranci Creative Commons License 2019.01.02 0 0 1381

Szia!

Én is szívesen vennék minden jó tanácsot. 2 gyermekkel (6 és 10 éves) megyünk jan 30-tól 4 éjszakára Athénba. Így kicsit lassabb tempóban, de szeretnénk sok mndent megnézni. Terv szerint: Akropolisz, Régészeti Múzeum, Lükabétosz, Pireusz, hajókázás egy szigetre és séta a Plakán, Syntagmán. Szállás is megvan,  a Leoforos Georgiou Kafantarin foglaltam apartmant. Előre is köszönök minden ötletet, hogy mit csináljunk, esetleg nem javasolsz!

Előzmény: DeményZs (1373)
DeményZs Creative Commons License 2019.01.02 0 0 1380
Bocsánat nem írtam a komp 15.órakor indul vissza.
Piraeus - Aegina útvonal:
Anes Ferries pedig a cég neve,ezt keresd a jegyárusító bódén.
Torlonia Creative Commons License 2019.01.02 0 0 1379

Néha kicsit még melegebb...

Előzmény: barcaforca (1369)
DeményZs Creative Commons License 2019.01.02 0 1 1378
Centrotelben voltunk.Viktória metrómegálló pár perc séta.Onnan mindenhova gyorsan el lehet jutni.A metrótérképet nyomtasd ki mert a megállókban csak a végállomást nevezik meg.Csak innen tudod meg ,hogy jó irányba mész-e.Szerecse ,hogy így tettük mi is.A metróban nem tudsz online lenni.A hotel jó helyen van mert ott már csend van és tudsz aludni.De ha a 4sávos út mellett is megy akkor nem gond.Mi 7napig voltunk 3fővel 110.-e volt. Sötetedés után mindenhol európai szemmel rossz alakok vannak de nekünk nem volt gondunk ebből.A metrón vigyáni kell zsebesek "dolgoznak".Az Akkropolisz és környéke 1 nap alatt bejárható de az Agorával érdemes kezdeni mert 15.órakor bezár. A Monastriaki téren kell kiszállni.A legjobb Gyrost a téren áthaladva balra elfordulva az első csehóban ettük.Megismeritek mert hosszú sor áll előtte.A helyiek is tudják ezt. A repjegyen sajna sikerült bukni 40e pénzt a csomagunkon további 10e.Azért írom le ha lehet ne kövessétek a példám.Sajnos a "repjegy.hu"-n foglaltam.Eszetekbe ne jusson!!! Wizz-el mentünk.Foglani úgy érdemes: Appon kersztül meg kell venni a repülőjegyet a legolcsóbb basic módban.Ha már ki van fizetve utánna érdemes becsekkoni jóval az utazáz előtt.Természetesen basiccal csak 2nappal előtte lehet.Ilyenkor felajánja a további szolgáltatásokat.Itt 7euró a helyválasztás azthiszem 11euro a csomag ami kabinbőrönd méretű.De a súlyát nem mérik.Mivel nincs feladás online be vagy csekkolva a reptéren nem kell kiállni a csekkolós pultnál azt a 1-1.5 órás sort.Egyből lehet menni a biztonsági vizsgálatra utánna a beszállóhelyhez.Ha visszafelé hoznátok valamit ugyanúgy hozzá lehet adni.Mi is hoztunk ajándékokat de odafele feleslegesen aduk föl a majdnem üres bőröndöt 12e-ért.Kinnt kb feléből vettünk volna 1-et az utcasarkon és csak visszafelé adtuk volna fel.Ezt is elrontottuk de fölválalom. A hajóút érdekes még.A Pireusz kikötő 8.as kapujánál lehet kijönni a metróból.A kikötö oldalában kell visszamenni a 7.kapuhoz ott vannak jegyárusítók ahol pl Éjina szigetére el lehet látogatni.Az út 1.óra 15 perc.A Sziget szép és tiszta.9.15 kor indul a komp de előző nap érdemes elmenni megvenni a jegyet és megnézni honnan indul.A szigeten lehet robogót bérelni 15euro.A kompjegy 12euro/fő azthiszem. Egyenlőre ennyi.Érdemes programot kitalálni minden napra előre ,hogy tartalmas legyen az a pár nap.4 nap elég lehet.
Előzmény: rozsuso (1376)
DeményZs Creative Commons License 2019.01.02 0 0 1377
Automatába nem találsz ilyen opciót de ha szimpi válaszd ezt.
Előzmény: FLaci (1375)
rozsuso Creative Commons License 2019.01.02 0 0 1376

Szia!

Én szívesen vennék jó tanácsokat, szállás témában, közlekedés témában is. Mi 4 napra tervezünk menni és még csak ismerkedek Athénnal, egyikünk sem volt még.

Köszönöm szépen. 

Előzmény: DeményZs (1373)
FLaci Creative Commons License 2019.01.02 0 1 1375

Van 3 napos, €22-ért. Azért ilyen drága, mert a reptéri járatokra is érvényes, az 5 napos €9-ért meg nyilván nem.

https://www.athenacard.gr/komistra.dev

Előzmény: DeményZs (1374)
DeményZs Creative Commons License 2019.01.02 0 1 1374
Nincs 3 napos.5napos van az 9euro.
Miért ne.Pireus stb... Tengerpart villamos
Szerintem ne habozz ilyenen meg kell venni.
Előzmény: erikanyu (1363)
DeményZs Creative Commons License 2019.01.02 0 0 1373
Üdvözet mindenkinek!
Most tötöttünk el 1 hetet Athénban.
Voltunk hajóvlal Éjina szigetén,az állatkertben természetesen az Akropolis és környékén a tengerparon. Sok hasznos információt tudnék írni ha kérdés merülne föl a programokkal esetleg szállás és metró témában is.
Szívesen megosztom a tapasztalatokat.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!