Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2003.02.24 0 0 68
Csak így tovább Publisher, én kiváncsi vagyok.
Ajánlom továbbá: www.antibulvar.hq.hu
GATTA Creative Commons License 2003.02.24 0 0 67
olyan vagy, mint egy papagáj...
Előzmény: Törölt nick (66)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.24 0 0 66
Horváth Zsanett nevű ma sem írt a Színes Mai Lapba :)))

Timna Creative Commons License 2003.02.23 0 0 65
hú, a pics*ba :)))
Előzmény: Törölt nick (64)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.23 0 0 64
Horváth Zsanett nevű újságíró ma sem írt a Színes Mai Lapba :)))

GERMANICUS Creative Commons License 2003.02.22 0 0 63
Ezek a szervezetek lényegében megalakulásuk óta nem értettek még egyet semmiben. Zsanett, ezt is elérte, büszke lehet magára.
Előzmény: Törölt nick (61)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.22 0 0 62
Caligula és Augustus

Tóta W. Árpád
2002. december 12., csütörtök 4:08

Könny szökhet a szembe,
ha elérhetetlen a vágy.
Borult mennyei égboltból
zavaros a csepp, de lágy.

- Lupsán Angéla

Zsanett újságíró lett. Nem lesz, nem annak készül, hanem az lett. Egyik napról a másikra újságíróvá vált, megmásodott, mint Jézus Urunk, egyszer csak megvilágosodott, talált egy öreg Robotron írógépet valamelyik csipkebokorban, aztán onnantól ő már felszentelt újságíró.

Mégpedig a Színes Mai Lapnál, ami azért körbesimogathatóbbá teszi a jelenséget, lévén ez az újság a Big Brother hivatalos napilapja. Arról már elméláztunk, hogyan reformálta meg, avagy belezte ki a hír fogalmát a médiapartnerség, hogyan lett egyeduralkodó szemponttá az, hogy a szöveg érdeklődést váltson ki. Most meg az újságíró meghatározása folyósodik el, mint öreg tintagomba.

Különben abban a lapszámban, amely hírül adta ezt a nagyszerű akvizíciót, éppen az látható fényképen, ahogy Zsanett aláírja a szerződését. Így teljes az arculcsapása az újságírótársadalomnak, főleg annak a - jelentős - részének, amelyik bármiféle szerződés vagy munkaviszony nélkül végzi a munkáját.

Azért van egy másik szemszög - más szemében a szöget -, Zsanetté mégpedig, a realitásérzékét végleg hátrahagyó spotcsinálta celebritásé, aki lépten-nyomon lenyilatkozta, mennyire nagyon akar ő a médiában dolgozni, talán még háborgott is emiatt, buborékot hányt az a legendás kék szeme: médiát nekem, de rögtön! Végül is a tv2 viszonylag jól jött ki ebből, tanultak a Tiger-incidensből, és nem csináltak műsort neki, viszont megtették alprincessznek egy provinciájukban, ahogy Caligula ütötte konzullá a lovát. Az már megint egy másik oldala a Rubik-kockának, hogy Caligula Rómájában a konzuli státusz nyilván nem járt különösebb dicsőséggel, merthogy ott nyihogott köztük az a paci. Zsanett szája viszont be van tömve egy darabig, s amikor majd néhány hónap múlva elfogy a hírnév, talán az étvágya is lelohad, és lassan visszacsordogál a szörpgyárba telefont kapkodni. Addig viszont ügyelni kell arra, hogy Zsanettet ne újságíróként, hanem csupán a Mai Lap munkatársaként tartsuk számon, és ezzel meg is oldottuk a zsenáns esetet.

Zsanett különben Szabiról írja első cikkét, merthogy akármi is történik a háttérben, nekünk ez a sztárrománc kell. Figyelemreméltó ez is a zsanettiparban: nem túl meglepő, ha valaki négy-öt-tíz év médiapályafutás alatt némileg elkurvul, de ma az a trend, hogy ezzel kezdik. A pletykavilágnak alapanyaga a magánélet, tehát a ragadozó reflektorfényeknek hatékony csali kell, nem holmi vidéki párkapcsolat, nem, minimum egy testvér a Nagy testvérből, Asche zu Asche, und Staub zu Staub.

De kinyílt a picsája ennek a kislánynak.

Jaj, milyen visszataszító dolgok melegágya is a televízió. Egyperces néma tüntetés a monitor előtt. Csakhogy nem lehet nem észrevenni, hogy a botrány és a közfelháborodás, a nézettségért folytatott kíméletlen harc sose látott intenzitású jótékonysági nekibuzdulást is eredményezett a jobb híján vállalati lelkiismeretnek nevezhető adapteren keresztül. Mindkét kereskedelmi tévé teljes erővel küzd az elesettekért, szinte már akkor is átsegítik a vakot a túloldalra, ha nem akarja; beteg gyerekek, rákbetegek, gazdátlan kutyusok és malackák karácsonyfáját díszítik fel céges szaloncukorral, a BB-lakók kórházbútorzatot gyártanak napszámban, a Barátok közt szereplői meg jótékonysági koncertet adnak, üvöltve.

Beteggyerek- és szőrösállat-viszonylatban nyilván egyszerű PR-ról van szó, amiért még nem jár dicséret. Az viszont, hogy a Big Brotherben jelenleg roma hét van, már messze túllépi a "jófejek vagyunk, segítünk" politika határait. (Ahogy a Barátok közt melegszerepe, és az ugyanott megvalósított romaszerep is tette egyébként.) Éppen a Napló legutóbbi adásából derült ki, mennyire szembemegy a cigánykodás a nagyközönség ízlésével. A betelefonáló nézők fele felháborítónak találná, ha gyerekéhez egy roma Télapó jönne az iskolába. Szerencsétlen, balfasz népem, az nem zavar, hogy a legeredetibb Mikulás meg finn, vagyis alkoholista, halszagú sápatag? Sőt, nem akarok ünneprontó lenni így az advent közepén, de fentemlített Jézus urunk meg zsidó volt. Felháborítónak találná-e Ön, ha a Megváltó másodszor cigány képében jönne el? Háppersze. Nem is jutna el a keresztig. Még ellopja. És ha van a Mindenhatónak egy csepp humorérzéke - márpedig van, nézzé' magadra -, akkor lehet, hogy Izraelbe palesztin Jézust küld, de Magyarországra biztosan cigányt.

Szóval Big Brother ide, kétszeres hangerővel bömbölő reklámok oda, néha úgy látszik, mintha ez a szemét média mégiscsak jobban tudná az utat a legközelebbi civilizált világba, mint azok, akik hárommillió pár üveggolyószemmel bámulják. Hiába, a népfelség elvét megdöntötte már jó néhány népénél bölcsebb uralkodó.

Ilyenkor szinte aggódom értük, ugyan ne tegyék már nevetségessé magukat ilyen zsanettekkel, rúgják ki őket a kisablakon, aztán folytassák a missziót. De hát amilyen bonyolult az élet, ahhoz a misszióhoz előbb a zsanettek kellenek, ők a cukorbevonat a keserű pirulán. Kertész Imre a Nobel-díjával együtt nem tehet annyit a népéért, mint az, ha netán kiderül valamely közkedvelt realitylakóról, hogy nem is annyira olasz, mint amennyire cigány. És hol lesz már Zsanett, amikor megjelenik az első roma műsorvezető a híradóban?

És ha lenne ennyi kurázsijuk, akkor ebben a Magyar Televízió megelőzné az utat kikövező kapitalista tévéket. De nem lesz. Egyelőre a tőke okosabb, mint az állam.

Törölt nick Creative Commons License 2003.02.22 0 0 61
Elítéli Zsanettet a Magyar Újságírók Etikai Együttműködési Testülete

február 22. 18:42
[Index]

A Magyar Újságírók Közössége szombati nyilatkozatában tudatta: Magyar Újságírók Etikai Együttműködési Testülete támogatja a magyarországi újságíró kamara mielőbbi létrehozását és az Etikai Együttműködési Testület nem kormányzati nemzetközi szervezetté fejlesztését.
A testület emellett "megdöbbenéssel" állapította meg, "hogy az utóbbi időben jelentős példányszámú újságok, országos médiumok a kereskedelmi televíziók valóság-show műsoraiban feltűnt, minden szakmai, etikai felkészültség nélküli szereplőket alkalmaznak újságíróként."

A Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége, Magyar Újságírók Közössége, Magyar Újságírók Országos Szövetsége, Magyar Újságírók Romániai Egyesülete, Magyar Újságírók Kárpátaljai Szövetsége, Sajtószakszervezet, Hírlapterjesztők Szakmai Szövetsége által aláírt közlemény úgy fogalmaz: szükségesnek tartják, hogy a szakmai és az etikai szempontokat figyelembe véve az újságírói hivatás élesen elhatárolódjon a médiában megjelentő egyéb tevékenységektől.

GATTA Creative Commons License 2003.02.22 0 0 60
roppant unalmas szöveg,öcsi!
:-)
Előzmény: Törölt nick (59)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.22 0 0 59
Horváth Zsanett nevű újságíró ma sem írt a Színes Mai Lapba :)))
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.21 0 0 58
Hányrik megduplázta neki :DDD
Előzmény: zsanna (57)
zsanna Creative Commons License 2003.02.21 0 0 57
"...kommunikációból tíz, magyarból tizenkettő pontot szerzett. Az így begyűjtött 44 pont mellett.."
Tíz meg tizenkettő mióta negyvennégy??? A "médiaguruk" már a matematikát is átírták?
Előzmény: realodin (55)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.21 0 0 56
honnan hozott 45 pontot?
azt mondták valami kozmetikus végzettsége van, de pályaelhagyó
Előzmény: realodin (55)
realodin Creative Commons License 2003.02.21 0 0 55
BBencore írja a korridor BB blogjában:

"Zsanett a Havas-iskola hallgatója

Hogy Zsanett aktív publicistaként mennyire van tisztában az újságírás fogalmával, azt a publikum és a szakma döntse el. Mindenesetre tény, hogy pontosan két hete a Szegedi Tudományegyetem Budapest Média Intézetének keresztféléves hallgatója kommunikáció-magyar szakon. Horváth Zsanett sikeresen letudta a szóbeli felvételi vizsgákat, kommunikációból tíz, magyarból tizenkettő pontot szerzett. Az így begyűjtött 44 pont mellett hozott plusz 45-öt, így bőven a ponthatár (72) fölött teljesített. Vagyis ha Zsanetten múlik, biztos találkozhatunk még vele a médiában, már mint professzionális szakmabeli. (CNN, rettegj! :))"

idáig az idézet
mit szóltok hozzá, fincsi mi?

vaffanculo.hu Creative Commons License 2003.02.21 0 0 54
Talán csak megfázott és táppénzen van a drága, vagy már nem újságíró akar lenni, hanem műsorvezető.

Te arra gondolsz, hogy lapátra tették?

Előzmény: Törölt nick (53)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.21 0 0 53
Horváth Zsanett nevű újságíró ma sem írt a Színes Mai Lapba :)))
ZolikA Creative Commons License 2003.02.21 0 0 52
ÁÁÁ szóval Horváth !

Most már ezt is tudom ! :-))))

Ja és tényleg az irigység beszél belőlem !

Persze van olyan akitől nem irigylem de egy ilyen kaliberü embertől mindig is fogom .

Előzmény: Törölt nick (49)
ZolikA Creative Commons License 2003.02.21 0 0 51
Érdekes !

A veztéknevét nem is tudom és nem is érdekel , meg azt a faszság bigblánert és hallóvilágot sem néztem max amikor pont átkattintottam a csatornákat de annyi pont elég volt ebből . Sztár ????? Röhej , akkor ha az én seggem is bent lett volna a tv-ben most én is media sztár lennék . Ez az egész gennyes banda egy röhej ! Saját magukat futtatják éltetik és máris sztárnak mondják . Vicc ! Irigy ? ÁÁÁ én nem vagyok az hisz csupa tehetség van ott aki a saját tudásából és különleges adottságainak köszönhetően lett a társadalmunk kiemelkedő tagja . Csak tudnám ha épp nem lett volna ez a hihetetlenül magas szintű "tehetségkutató" müsor a tévében akkor most még ugyan ugy kapálna-e Zsanetka ? Ja valószinű hogy igen . Valószinű lesziv még néhány farkat aztán ellavirozik 40 éves koráig és ha talán a tyuknál valamivel több esze van akkor még összeharácsol magának annyit amivel kihuzza élete végéig , bár ezeknek ilyenkor a világ pénze sem elég . De tök jó hogy itt irok ilyenkor egy ilyen jelentéktelen topikban egy ilyen jelentéktelen emberről aki egy tök fontos személyiségnek van feltüntetve ! :-DDD Nem baj ! Majd ha meglátom akkor feltétlen kérek töle autogrammot . Vagy valami tisztitó szert ! :-DDD

GATTA Creative Commons License 2003.02.20 0 0 50
légy olyan kedves,legközelebb kora reggel informálj,megspólolhatok egy utat az újságoshoz ;-)
Előzmény: Törölt nick (49)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.20 0 0 49
Horváth Zsanett nevű újságíró ma sem írt a Színes Mai Lapba :)))
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.19 0 0 48
;)))
Előzmény: X-COM (46)
GERMANICUS Creative Commons License 2003.02.19 0 0 47
És Horváth Zsanett nevű nem-újságíró? :)
Előzmény: Törölt nick (45)
X-COM Creative Commons License 2003.02.19 0 0 46
remélem ezt mán lescriptelted! :-D
Előzmény: Törölt nick (45)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.19 0 0 45
Horváth Zsanett nevű újságíró ma sem írt a Színes Mai Lapba :)))
X-COM Creative Commons License 2003.02.19 0 0 44
köszönöm a tájékoztatást
akkor ma sem veszem meg :-D
Előzmény: Törölt nick (43)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.18 0 0 43
Horváth Zsanett nevű újságíró ma sem írt a Színes Mai Lapba :))) Lassan egy hete nem jelent meg cikke :)))
Timna Creative Commons License 2003.02.18 0 0 42
hadd őket, reménytelen zsanettfanok :))
Előzmény: Törölt nick (37)
fokabb Creative Commons License 2003.02.18 0 0 41
A célt tekintve teljesen mindegy. Erre még a Zsanett-féle cikkek is alkalmasak. Már csak azért is, mert valódi újságírók lektorálják.
Előzmény: GATTA (40)
GATTA Creative Commons License 2003.02.17 0 0 40
télleg? nemmondod?
méket javaslod óvasásra?
Előzmény: fokabb (39)
fokabb Creative Commons License 2003.02.17 0 0 39
Nem szeretnék beszállni a vitába, de ha már újságírásról vitatkozol, érdemes lenne egy kicsit elgondolkodni a helyesírás gyakorlásán. Napi egy újság elolvasásával is sok ragad ám az emberre. ;-)
Előzmény: GATTA (38)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!