Keresés

Részletes keresés

mammamija Creative Commons License 2007.05.09 0 0 657

Éppen erről olvastam a minap.
A saját lakás hiába vagyontárgy - nem mobilizálható tőke.
A mostani lakásom ér vagy 15 milliót - és mit érek vele?
Viszont ha 15 millióm vagy kp-ban már egész más a helyzet.
Más.
A barátnőm egy dzsuvás, vizes, sötét kis lakásért kapott 9 milliót az önkormitól - mert bontják az egész házat, hozzátett és vett egy világosat, szépet.

önkormányzati lakást nem lehet csak úgy szerezni

 

Nem lehet, de semmi sem lehetetlen:)

Előzmény: Törölt nick (656)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.09 0 0 656
Hát azért nem egészen.

Egy önkormányzati bérlakás és egy öröklakás között nagy különbségek vannak. Először is a saját lakás egy nagyon komoly vagyontárgy, ami adott esetben hitellel terhelhető (az önkormányzati nem). Másrészt bármikor járhatsz úgy, hogy az adott lakással, házzal történik valami, és mehetsz egy sokkal xarabba. Itt a fórumban is lehet érdekes történeteket olvasni ezzel kapcsolatban.

Másrészt ma már önkormányzati lakást nem lehet csak úgy szerezni, a kiutalásos idők elmúltak.
Előzmény: mammamija (655)
mammamija Creative Commons License 2007.05.09 0 0 655
Igen.
Ez magyar sajátosság, hogy "az enyém" legyen, miközben belerokkannak egyesek a hiteltörlesztésbe - nem is értem.
Előzmény: Caipi (650)
Edyt_ Creative Commons License 2007.05.08 0 0 652
Hello,

családalapítás céljából - mint tősgyökeres XV. kerületi - Rákospalotán keresek családi házat valahol a Bulcsú utca környékén. Úgy kb 18-20 M Ft-ig vagyunk jók, amiért egy 350 m2, vagy annál nagyobb telken álló, kb 80 m2 nagyságú, akár totál felújítandó (de nem bontandó!) házat vennénk... azonnal!
Aki tud ilyet, kérem jelezze, mert január óta eddig 2 is kicsúszott a kezünkből; az egyiket mégsem adják el, a másikra valaki hamarabb tette le a foglalót és a nénit nem lehetett meggyőzni...
Kétségbesetten kutatok az interneten minden nap órák szám és semmi... remélem itt valaki tud majd segíteni!
hiperbola Creative Commons License 2007.05.08 0 0 651

Hello,

 

hátha épp ez a fórum jön be:)

Tehát, van nekem egy 7. kerületi, Körúttól 2 sarokra levő lakásom. Oktogon-Blaha közt félúton, kíváló közlekedés, stb. 76 m2, 3 szoba+gardrób, nagy konyha, nagy fürdő, cirkó fűtés. Viszont földszint. Kerekesszékes vagyok, amikor ide költöztünk, ez óriási előny volt. Most, hogy eladnám, ugyanekkora hátrány. Hirdetésre ingatlanos jelentkezett, kb az összes létező iroda. Volt amelyikkel szerződtem, volt amelyikkel nem. Érdeklődőt eddig elvétve hoztak.

Én viszont szeretném eladni a lakást. Szóval, csináljuk fordítva, direkt nem írok irányárat. Ki mennyiért venné meg? Vevő, magánember... nem iroda, aki megígéri, hogy eladja, és nem uzsorás, aki kihasznál. Normális, vevő...

Caipi Creative Commons License 2007.05.08 0 0 650
Attól függ. Pl. életed végéig van hol laknod... Engem pl. nem érdekelne, hogy enyém-e egy lakás, ha egyszer gyakorlatban a sajátomként használhatom, mint más országokban a bérlakást, sőt, még úgyabbul.:-)
Előzmény: Bubududu (637)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.08 0 0 649
vicc :)))
Előzmény: mammamija (648)
mammamija Creative Commons License 2007.05.08 0 0 648
Ez már másnak is eszébe jutott:)


ITT A LINKJE
Előzmény: Bubududu (638)
furedilakas Creative Commons License 2007.05.07 0 0 647
 

Sziasztok!

 

Magánszemélytől!!!

 

 

Eladó a XIV. kerületben (Zuglóban) a Füredi lakótelepen, 3 különbejáratú szobás, panorámás, 7. emeleti panellakás.  A lakás jó állapotú, világos; 3 szoba, előszoba, fürdőszoba, nagy konyha, beépített gardróbszekrények, erkély.

 

Továbbá:

- a közlekedés kiváló. Az Örs Vezér tere 5 percre, innen az M2-es metróval néhány perc alatt a belvárosban lehetünk. 

- éjszakai közlekedéssel egyszerűen megközelíthető: 1 busszal a belvárosból

- saját hideg-meleg vízóra

- UPC behúzva (kábeltv, internet, telefon)

- Plus, Penny, Match, Interspar közért pár percre

- Árkád bevásárlóközpont 5 percre

- óvoda, iskola, gimnázium gyalog is könnyen elérhető közelségben.

 

Az ár irányár: 13.400.000 Ft

 

Érdeklődni: furedilakas@gmail.com vagy 0630/9846190-es számon.

 

Üdvözlettel: Polgár Gyula

murray Creative Commons License 2007.05.07 0 0 646

én relative jól jártam. már 5 éve. hivtam egy lakást az elment /a nő aljas módon rámigért/ de az ingatlanos palinak elmondtam h mi kell és megszerezte nekem az elment lakás feletti lakást! biztos keresett rajtam de nem bánom.

az alattam lévő lakást jól el is áztattam igy minden a helyére került! :-(

a bosszum teljes volt! :-)

Előzmény: Törölt nick (645)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.06 0 0 645
"Az ingatlanosok "automata" toolokat hasznalnak (ha nem hulyek) es ezzel ugyan azt a lakast ugyan az a ceg MINDEN egyes napon felrakjak"

Hatalmas tévedés ;-))))) Egyébként az, hogy te csak magánhirdetőket akarsz beengedni egy oldalra senkit nem fog érdekelni, egy csomó ingatlancéges hirdetés is úgy van felrakva, mintha magánszemély lenne.

Az hogy sokszor raknak fel valamit, hát ja....pont ezért totál használhatatlan az ingatlan.com és az ingatlan.net is, mert 1-1 lakás jó esetben is vagy 6-8x fel van téve (minden cég felteszi, akinek az eladó megbízást ad). Így az ilyen nagy lakáshirdető portalok "n db ingatlanunk van" közleményeit nyugodtan legalább 5-el el lehet osztani.

Egyébként pedig az ingatlanközvetítők nagyon sokan vannak, van közte ilyen is, olyan is. Tény, hogy van bőven teljesen komolytalan (pl. ez a címkiadásos sztori, ha valóban így van, totál amatőrre utal), de nem egy helyzet van, amikor jól jön a segítség.

Vannak például elsőre jónak és szépnek tűnő, de valójában gázos tulajdonviszonyú ingatlanok ami azonban lehet, hogy nem derül ki még időben, aztán egy jó ingatlanos a vevőt is le tudja beszélni bizonyos lakások megvásárlásáról, stb - bár tény, hogy a többség előtt csak a dollárjel lebeg, ami teljesen érthető, hiszen ha nem ad el, nincs miből kaját venni.

Eladásnál ugyanez: itt az index fórumon is lehet sztorikat olvasni, hogy mi a frásznak az ingatlanos, meghirdettem a lakásomat magam, és elment 3 napon belül. Na ja, van ilyen, 50-ből 1-szer. Iszonyú sok lakás van, ami hónapokig, évekig(!) benn áll, nem megy el, és bizony ennyi idő alatt bőven megunja az eladó a hirdetgetést meg a mutogatást (ami rengeteg időt vesz el). Szintén jó lehet az ingatlanos a leendő vevők kiszűrésében, amivel sok időt meg lehet takarítani: jobb cégeknél "nézelődőket" nem visznek ki lakásokat mutogatni, illetve az is szerencsés, ha már az ingatlanirodában kiderül, hogy a vevő milyen lakást nem keres, nem pedig a helyszínen. (És még így is rengeteg sztori van, a vevő meglátta a házat kívülről és be sem ment, vagy bemegy de fél perc után jön is ki, stb - ezek a kellemetlenségek jó ingatlanossal elkerülhetők).

Meg aztán léteznek a "szegmentált célcsoportnak" értékestők, nem egy tulaj kiköti, hogy kisebbségnek, ennek, annak nem adja el, ki se vigyék megmutatni. Ezeket is jól lehet intézni irodán keresztül.

Történik olyan is, hogy adott lakást 1-2 héten belül el kell adni, és bizony ilyenkor ritkán szokott érdekes lenni a jutalék, csak menjen el.

De: tényleg igaz, hogy rengeteg a kókler a szakmában, még komolynak hangzó cégek alkalmazottai között is.
Előzmény: Bubududu (641)
Keksz2001 Creative Commons License 2007.05.05 0 0 644
 

Sziasztok! Eladó a lakásunk (magánszemély!), ha valakit érdekel ne habozzon keresni minket! :-)

 

IV. kerület, Újpest központtól 10 perc sétára, jó közlekedésű, nagyon csendes helyen eladó 2002- ben felújított, 53 nm-es, 9. emeleti 2 szoba+gardróbos panellakás. Az erkély parkra néz. A szobák laminált padlólappal, az egyéb helyiségek kerámia burkolattal vannak ellátva. Biztonsági ajtó, redőny, vízóra, gardróbhelyiség, igényesen átalakított fürdőszoba és konyha. Ár: 10,6 MFt

További képek és elérhetőségek ITT!!!!!

Szoba
521478963 Creative Commons License 2007.05.05 0 0 643
Kicsit visszaolvasol, megírtam a tutit, hogyan kerüld ki az ingatlanosokat, ill. hogyan tudod felhasználni a hirdetéseiket. Azt azért vedd figyelembe hogy sokan nem tudják feltenni a netre a hirdetésüket tehát önmagában az hogy ingatlanosok is hirdetnek nem baj. Be kell írni a részletes keresőbe hogy mit keresel, és azt elmenteni a kedvencek közé, s akkor már csak azok jönnek fel. Az ingatlan.com vagy az expressz.hu-n minden valamire való eladó lakás megjelenik, elég ezt a kettőt figyelemmel kísérni (ez is elég).
Előzmény: Bubududu (641)
521478963 Creative Commons License 2007.05.04 0 0 642
Az önkormányzati bérlakások piaci ára (ill. a bérleti jogé) jóval alacsonyabb. A bérleti jog ugyanúgy örökölhető, csupán annyi a feltétel hogy az "örökös" bejelentett állandó lakcíme az a lakás legyen, persze nem árt ha ténylegesen ott is lakik, mert a magyar szomszédok feljelentgetősek. Közös költség helyett lakbért kell fizetni, nagyjából ugyanannyi az összeg. Egyébként még mindig sok olyan társasház van, melyek vegyes tulajdonban vannak, azaz voltak olyan bérlők, akik nem vették meg az önkormányzattól.
Előzmény: Törölt nick (640)
Bubududu Creative Commons License 2007.05.04 0 0 641
ezekkel az oldalakkal egy nagy baj van csak:
Nem lehet szurni magan hirdetesekre. A minap neztem egy lakast egy ingatlanos adta meg telefonon a cimet. A tulaj azt mondta hogy az ingatlanos 550 ropit ker az uzletbol. Itt egy 8milios lakasrol beszelunk. Erre azt mondta mivel hogy o neki nem kizarolagos a szerzodese es en nem irtam ala semmit....(innen tudjatok hogy mi fog törtenni :D:D)
Szoval aki olcson akar lakast venni az nem ingatlanoson keresztul vesz. Es aki igy akar annak minden nap at kell nezni 5-600 hirdetest es megtalalni azt a 5-10 maganhirdetest ami van. Ezt egy gombnyomassal is meg lehetne oldani a 4-5 oras keresesek helyett.
Az ingatlanosok "automata" toolokat hasznalnak (ha nem hulyek) es ezzel ugyan azt a lakast ugyan az a ceg MINDEN egyes napon felrakjak. Ezeket is nagyon ruhellem. Miert nem lehet egy hirdetest egy cegnek egyszer felrakni? Vagy akkor szedje le a regit. Komolyan mondom hogy miota talalkozom ezzel az "ingatlanos" tipusu emberekkel nagyon megvaltozott a velemenyem roluk. Komolytalanok, fusibol csinaljak (volt mar aki azt hitte hogy fuvarozast akarok megrendelni :D) es nagyon ereztetik hogy nekik minden mindegy csak le tudjak nyulni az embert. Ezert keresek magan hirdeteseket. Nem akarok megegyszer egy tegla epitesu, egyedi futesunek hirdetett lakasra elmenni ahol kiderul a talalkan hogy egy tavfutesu, panellakassal van dolgunk. Na ennyit az "ingatlanosokrol"
Előzmény: Törölt nick (639)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.03 0 0 640
Bérleti jogot lehet megvenni. Amúgy jó biznisz lehet, mert a legtöbb önkormányzat szabadul az ilyenektől, bagóért meg lehet venni. (De csak akkor szabad megvenni, ha biztos, hogy utána oda is adják...)
Előzmény: Bubududu (635)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.03 0 0 639
Úgy egymillió ilyen site van :)))

Ráadásul az ingatlan.com-ot meg az expresszt elég nehéz lesz lenyomni....
Előzmény: Bubududu (638)
Bubududu Creative Commons License 2007.05.03 0 0 638
A következo jutott evvel kapcsolatban eszembe:
Szerintetek jol menne e egy uj kereso-site ahol ingyen lehetne hirdetni valamint CSAK kimondottan maganszemelyek hirdethetnenek?
(ennek a teknikai oldalat mar egy par kollegaval ki is talaltuk :p)
Es nem kellene kepekert sem extran penzt fizetni. Lenne ennek jövöje?
(az elgondolas az az hogy a finanszirozas kesobb nehany "banner"-böl jönne. (reklam)
Előzmény: Törölt nick (621)
Bubududu Creative Commons License 2007.04.23 0 0 637
mivelhogy nem kaptam valszt igy ugy veszem hogy nem erdemes önkormanyzati lakast venni...:)
Előzmény: Bubududu (635)
Kazi2 Creative Commons License 2007.04.16 0 0 636
ELADÓ LAKÁS

 

 

 XVIII. kerület, Pestszentlőrincen, Thököly utcában 1,5 szobás, bruttó 43 m2 –es tetőtéri lakás, beépített bútorokkal, 2004-ben épült társasházban eladó. Irányár: 14,9 m Ft Érd.: 30/415-49-79, 30/363-40-70.

Bubududu Creative Commons License 2007.04.13 0 0 635
Na megint itt...
Van egy dolog amit nem nagyon ertek.
Miert venne valaki önkormanyzati lakast? Miert adna el egyaltalan? Hogy?
Ez olyan mintha en elmennek egy autokölcsönzöbe es kihoznek egy autot es kint eladnam :D
Vagy nem?
Mi a poén egy önk. lakasban? Nagyon nem ertem. Kipenget az ember 3-4 millat egy olyan dologert ami nem lesz az öve....
B&G Creative Commons License 2007.04.13 0 0 634

Ja bocsi lemaradt a lakás ne legyen földszinti és ne a 9,10,11,12 emeleten helyezkedjen el:)

 

Köszi!

B&G Creative Commons License 2007.04.13 0 0 633

Sziasztok!

 

Tudnátok nekem segíteni? Lakást keresek min. 45m2-től, az alábbi kerületek jöhetnek szóba: ,III, IV, IX, XIII, XI, XIV. A lakás min. 1,5 szobás legyen de legjobb a 2 szoba vagy 1 + 2 fél szoba:)) Ja és erkély is legyen a lakáshoz!

A lakás lehet felújítandó!!!

A lakás lehet panel. Az ár max. 8,5 - 8,9 M.

 

emailek: bbgg@citromail.hu;

 

Köszönöm!

 

 

 

andrea-1 Creative Commons License 2007.04.10 0 0 632
Újpesten (tulajdonostól) eladó egy 36nm-es földszinti vízórás panellakás. A lakás csendes, ablakai parkra néznek. Parkettás nappali, laminált padlós háló, konyha, fürdő, előszoba. A lakás 2003-ban lett igényesen felújitva. A konyhabútort és a gardróbszekrényt az ár tartalmazza. A közlekedés jó, buszok, metró, villamos néhány percre.
Irányár: 8.950.000 Ft. Tel: 20 260 1765

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

521478963 Creative Commons License 2007.04.10 0 0 631
Ha van időd, várd meg amíg beköltöznek az emeleti lakók és csak azután nézz körül. Az újépítésűeknél is a földszinti, kertkapcsolatosak maradnak meg legtovább, ha pedig még hátsó udvari, falakkal körülvett... Lehet hogy nagyobb méretű az a kert, de gyanítom rajtad kívül nemigen fáj rá a foga senkinek.
Még ha csikket nem is dobnak le, de az erkélyről leseprik a port, az ablakon kirázzák a kirázhatókat.
Előzmény: FelkupicaFeherFonok (630)
FelkupicaFeherFonok Creative Commons License 2007.04.09 0 0 630

Van valakinek tapaszalata a kovetkezo dologban:

 

Adott egy uj epitesu 6 emeletes haz. Van hatso udvara, minden oldalrol falak hataroljak. A foldszinti lakasokkal egyutt a hozza tartozo kert (udvar) reszt is meg lehet venni. A kerdes az, hogy aki lakott-e mar valaki ilyen hazban, ott mennyire dobaltak a felso emeletiek mindenfele keretlen dolgot a foldszinti tulaj kertjebe? (Csikk, muskatli, emberi testek, legurulo matchboxok, stb.)

wohnunghunter Creative Commons License 2007.04.06 0 0 629
Tudtok egy *megbízható* ingatlanost, aki foglalkozik önkormányzati lakások cseréjével?
XIII. kerületben lévő 100nm-es lakásomat szeretném elcserélni kissebbre.
Költöző madár Creative Commons License 2007.04.05 0 0 628

Igazad van, sokkal egyszerűbb és normálisabb dolog korrektnek lenni, mint húzni egymás idejét és futni a felesleges köröket, ha gikszer van, úgyis kiderül (hazug ember-sánta kutya-effektus). Nekem a képek között a házról is van és az utcáról is, amit az erkélyről lehet látni.

Kizárólagos szerződést pedig csak azért kötöttem ingatlanossal, mert úgy gondoltam, nem tudnám követni, melyik irodáknak adtam ki.

 

Ha már írok, akkor beszúrok egy ilyet ismét ;-)

 

www.kep.tar.hu/palotailakas

Előzmény: 521478963 (627)
521478963 Creative Commons License 2007.04.05 0 0 627
Az ingatlanosokkal nekem is csak rossz tapasztalataim vannak. Kezdeném azzal, hogy miért van bekapcsolva a (céges)mobilja olyankor amikor nem tud felvilágosítást adni. Engem ne hívjon vissza majd valamikor amikor már nála lesz a dossziéja, mert az a hívás mindig a legrosszabbkor jön. A fotóján cirkót látok, de ő konvektorról beszél. A tájolásról fogalmuk sincs, az alaprajzokon a legritkább esetben van fennt az észak, ill. lent a dél. Valószínűleg túl sok lakást "markolnak" ezért felkészületlenek. Ha szimpatikus egy hirdetés, a paraméterek alapján rá kell keresni a neten. Lehet hogy a konkurencia rakott fel képeket, vagy jobbat mint az először látottaké. Külső fotónál nincs gond, pillanatok alatt megtalálni a házat, még akkor is ha csak annyit írtak oda hogy valamely utca környékén. Ha csak belső fotók vannak, akkor alaposan meg kell nézni a kilátást, azokat az épületeket, melyek az eladó objektum előtt állnak, az erkély ill. lodzsa korlátját. Ha még mindig kevés az információ, fel kell hívni az ingatlanost és kifaggatni. Ezután ki kell menni a helyszínre, megkeresni az ingatlant. Ha elég infód van, akkor azt is tudnod kell hogy az utca melyik oldalán keress. Be kell csengetni, bár én inkább kikerestem a cím alapján a házban lévő telefonokat a netes tudakozóban, és általában ha más nem is, de a közös képviselő tud segíteni.)
Hirtelen ennyi jutott eszembe, lehet hogy egy panellakást egy lakótelepen nem ilyen könnyű megtalálni, de érdemes elmenni a környékre tájékozódni (pl.a zaj miatt is).
Eladóknak üzenném; ha nem muszáj ne bízzanak meg ügynököket, pláne ne kizárólagosan! Irják ki nyugodtan a házszámot is, aki akarja nézze meg kívülről is, annyival kevesebb lesz a felesleges telefonhívás. Általában rossz politika az elhallgatás,ill. a félrevezetés, pl. ha magasföldszinti vagy félemeleti a lakás nem 1. emeletet kell feltüntetni. Sokan úgy gondolják, majd beleszeret ha idejön és meglátja. Hát nem. Viszont az sem megy oda aki meg épp félemeletit akar, kevés lépcsővel.
Előzmény: Bubududu (623)
521478963 Creative Commons License 2007.04.05 0 0 626
Az ingatlanügynök jutalékával valóban megnő az ingatlan ára. Ezután kell megfizetni az illetéket, az ügyvédi költséget stb... Az árdifferenciát valóban jól látni ugyanazon lakás magán és ügynöki hirdetései között, feltéve ha nem kéri az eladótól az ügynök az azonos ár megjelölését. Tehát összegezve: a vevő fizeti ki az ügynököt is!
Előzmény: Törölt nick (622)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!