Mi is ebben a szállodában voltunk, azzal nem is volt gond.
Mi is a kartagóval mentünk, csak mi nem abban a szállodában kaptunk helyet ahová befizettünk, nem olyan szobát amilyet kértünk volna. És nem mindegy hogy egy nyaralás úgy kezdődik, hogy éfjéltől reggel hatig megy a harc és vita, autókázol a városban még találnak egy szállodát amelyik hajlandó szobát adni.
A repülő indulása nálunk 3x változott, és még a reptéren is vártunk több mint egy órát, mert még az utolsó időponthoz képest is később szállt fel a gép 1 órával. Szóval akiven nem történik semmi, simán megy az utazás, az elszállásolás az persze, hogy nem érti miért írnak ilyet a többiek. De ha az ember keserű szájizzel jön meg egy nyaralásról, akkor másképpen látja a dolgokat. De azért a tenger és a látnivalók kárpótoltak, csak nem mindegy hogy milyen körítéssel.
Csak ennyit szerettem volna, ezek az én "élményeimre" vannak alapozva.
Sziasztok!
Mi is a Karthago-val utaztunk (tegnap reggel értünk haza), de csak a repjegyet vettük tőlük, gondoltuk, majd körülnézünk mi magunk, hogy hol szálljunk meg. A vízumot tényleg ott érdemes megvenni (két kis bélyeg), mert fele annyiba sem kerül, mint itthon. A reptéren felszálltunk az iroda buszára, és ahol megállt a busz, benéztünk a hotelekbe. Igazából egyik sem tetszett, mert a tengertől távol voltak, mindenütt azt mondták, hogy telt ház van, és egy kétágyas szobaért több mint 100 dollárt kértek volna egyébként. Mikor elfogytak a hotelek, végigtelefonáltattuk a többi szálllodát, de sehol sem volt hely. Ez mondjuk nehezen hihető, főleg, hogy visszaúton hallottuk a többiektől, hogy több szálloda is félig üres volt. Egyébként megelégedtünk volna bármilyen szállással, de a taxisok szerint is csak 4 és 5*-osak vannak Sharmban. Hajnalra aztán meguntuk a keresgélést, felültünk egy buszra (2 USD), ami átvitt Dahabba (amit már májusban megismertünk). Ott a tengerparti sétálóutcában laktunk (10 USD/éj), és szuperül telt a hét, búvárkodtunk, esténként finomakat ettünk (3-4 USD), utolsó nap meg megnéztük a kanyonokat (25 USD). Amit egy kicsit sajnáltunk, hogy a Ras Mohammedtől így elég messze kerültünk, bár egy egynapos túrára átmentünk a Thistlegorm roncshoz, meg a Shark és Yolanda zátonyhoz merülni. Szóval Sharm el Sheikh nem tetszett meg, de a Karthagoval semmi bajunk sem volt. A repcsi időben jött, ment (sőt visszafelé még hamarabb is érkezett), de a késésről, ha van, amúgy sem az utazási iroda tehet. Ami nem tetszett, az inkább az utazóközönség volt, néha szégyelnem kellett magam, hogy magyar vagyok... :-(
Persze voltak sokan normálisak is, csak azok nem tűnnek fel már messziről.
Ja és nem kell feltétlen megbetegedni a kajától, mi ettünk minden zöldséget, gyümölcsöt, fagyit meg beduin kaját egy oázisban, ittuk a teájukat és semmi bajunk sem volt.
Tavaly decemberben voltunk Sharm elSheik- ben a Saharatours által szervezett uton.
A szállodánk a Palmyra Resort volt. Nagyon szép, tiszta kulturált szobánk volt. A kaja is fincsi, bár egy hét után már untuk az arabos émelyitő izeket. All inclusive-ot kértünk de nem ittunk sok alkoholt, mert én terhes voltam. :)
A szálloda tele volt medencékkel, de csont hideg volt a vize. Még az oroszok sem fürödtek. :)))
Egyébként akkor egyedül voltunk ott magyarok és előtte nem is nagyon találkoztak magyarokkal. Valszeg az első odaszervezett turnusok valamelyikébe eshettünk. :)
A szálloda nagy hátránya volt, hogy nem közvetlen tengerpari volt. :(
Habár fél óránként indult busz a szomszéd szállodáig ahol szabadon használhattuk a partot, sőt egy kihelyezett minibár is volt a strandon , hogy az AI ott is érvényes legyen.
Szoval ez a szemben lévő komplexum a HAUZA BEACH volt. Sokat mászkáltunk ott is és nagyon megtettszett a hely. Tavaly még folyt az épitkeszés, mert készült egy nagy csuszdapark is.
http://www.hauzaresort.com/
Ha szeles volt az idő, akkor egy kisbusszal elmentünk Sharks Bay-re a szabadstrandra. Olyan hely ahol 1EUR-os belépő volt és nem tartozott egyik szállodához sem. Itt fantasztikus volt a tengeri élővilág és olyan mikroklima volt, hogy sosem hullámzott a viz.
Olyan szép volt az élővilág mint Ras mohamed-ben.
Ebben az öbölben voltak bérelhető bungallok is de nem tudom a nevét. :(
Idén ismét szeretnénk Sharm...-be menni. a tapasztalatok alapján vagy a HAUZA Beach-re mennénk, vagy ebbe fantasztikus Shark öbölhöz.
Nem tudjátok, hogy melyik utazási iroda szervez a Hauza Beach szállodába All inclusive utat, vagy mi lehet az Sharks Bay strandja melletti szálloda neve?
Nnna most megtaláltam a google-on a sharks bay -es strandot:
Nem értem miért nem érted az okokat? A régi hozzászólásokban csak azt az egy mondatot olvastad el, hogy "velük soha többé" a mellé irt horror történeteket nem? Nem mindenki volt olyan szerencsés a Karthagoval mint Te. Épp eleget lehetett olvasni arról(nem csak ebben a topikban, hanem a hurghada-iban, a tunéziaiban, a djerbaiban is) hogy a gépek nem indultak rendesen, az embereket más szállodába vitték: vagy olyanba, ami a prospektusban nem is szerepelt, mert el sem lehetett volna adni, vagy a 4 és 5 csillagos szállodák 1 és 2 csillagos szóbáiba.
Lehet, hogy Te csak most voltál ilen szerencsés, de legközelebb már nem leszel az.
Ma reggel 6h. 30-kor leszállt a gépünk Ferihegyen Sharm El Sheikh-ből a DREAMS BEACH-ből a KARTAGO-val. Régebbi hozzászólásokból olvasom, hogy Velük soha többé, és nem értem az okát! Az elindulás percre pontos volt, visszaindulás 20 perccel hamarább a megjelölt időponttól! Maradéktalanul teljesítettek minden ígéretet, még a fakultatív programoknál is, és mindig volt magyar idegenvezetés is! Az sem igaz, hogy a Kartagósok rosszabb, távolabbi szobát kapnak, mint a drágább irodákkal utazók!
A szállodáról írok néhány sort, hátha érdekel valakit!
Ez egy nagy szálloda, sok kétszintes épülettel. A főépületben csak a recepció, és az étterem van. Talán szerencse kérdése, hogy ki melyik épületben kap szobát. A magyarokat is szétszórják, gondolom, hol van szabad szoba, oda. Mi tengerre néző szobát kaptunk baksis nélkül, de volt, aki nem azt kapott, de némi valutáért kaptak másikat! A 35-39, 50, 51-es épületek távolabb vannak a tengertől, és az étteremtől is. Területen belül szinte állandóan jár egy autó, és az szállítja a távolabban / néhány száz méterre / lakókat Az emeleti szobák a páros számúak, többek szerint előnyösebbek, mint a földszintiek / kilátás, erkélyajtók nyitvahagyása /. Minden nap egy kis busz ötszőr megy be Naama Bee-be, ide már reggel 8 óra előtt célszerű feliratkozni! Ez a prospektusban nem szerepel, és nem is reklámozzák!
A légkondi a kulccsal együtt kapott lapkával működik, mindjárt az ajtó melletti résbe kell bedugni!
A tisztaság igen nagy a szállodán belül mindenhol. Lopásról nem hallottam, de ingyenesen széf bérelhető!
A tenger 10-20 méterrel lejjebbről közelíthető meg, két mólóról. Az élővilág, és a korallok kárpótólnak ezért a kis "hegymászásért". A tengeren kívűl sok medence is van, napernyőkkel, ágyakkal, tiszta törölközőkkel. Célszerű ide is már 8 óra körül lemenni, helyet foglalni!
Pillanatnyilag ennyi jutott eszembe, ha van kérdés, szívesen válaszolok.
Én nem hinném, hogy a Pyramisa-val bármi gond lenne, nem is értem, hogy miért irtak 3+*-ot rá. Tényleg mindenhol 5* és nem egy névtelen szállodaláncról van szó, valamint ha jól emlékszem, a Savoy mellett fekszik, ahol elég jó a partszakasz is. Meg a szálló is szép a fotók alapján. Az is lehet, hogy a Kartago irt el valamit.
Ez a 3*+ remek. Az 5*-al is vannak gondok akkor mi lesz így. Kiváncsian várom a beszámolót a szállodáról. Az ut.iroda csak jót írt róla, bár a többiről is mégis nagyon sokan csalódnak még az 5*-ban is. Hát akkor tényleg jó utat. Sziasztok. Mariann
Kösz a jókívánságokat! Úgy látszik ismét csak sikerült elcsipni a ramadánt. Egyébként érdekes módon minden katalógusban 5*-osnak tüntetik fel a Pyramisa-t,
viszont az utazási irodához leküldőtt(faxolt) lapon csak 3*+ volt feltüntetve. Remélem nem fokozták le a szállodát. Más Pyramisa hotelt meg nem találtam SSH-ban.
Szia. A kerozin emelést már augusztusban nekünk is kiküldték. Mi amit megspóroltunk a vízumon azt már elköltöttük a kerozinra meg a hepatitisz oltásra meg kinnt majd az antinalra. Ma este kezdődik a ramadan és 1 hónapig tart. Akkor jó nyaralást nektek. Sziasztok, Mariann.
Válaszaim röviden igen, igen. Kicsit hosszabban: igen a Kartagoval megyünk, csupa szerencse hogy volt meg hely októberre, mert csak ez az időpont felelt meg egyéb okok miatt. Természetesen irok majd valami jellemzést a helyről ,lehet hogy még onnan.
Tudjátok mi ez az új módi lehúzás, a kerozin pótdij? Már előre tudják mennyivel többet fogyaszt a gép? De azért még korrektebbek mint B*st-ék akiknél kötelező megvenni a vizumot még itthon 10kFt-ért, mig odakinn megkapod 20USD-ért.
Szia. Jó hallani végre a Pyramisáról. Mi jövőre tervezzük ezt a szállodát és még én sem olvastam róla semmit. Kartagóval mentek? Megteszed ha haza jössz beszámolsz róla? Adok email címet is ha az jobb. tammar@freemail.hu . Köszönöm. Én is biztos utaznék.
U.I.: Tavaly amikor lezuhant a francia turistákat szállító gép ismerőseim kinnt voltak a Dreamsba. Ö azt mondta, hogy a nem éreztek belőle igazán semmit. Szia. Mariann
A tárca javaslata ellenére azért csak elmegyünk a Pyramisa-ba. Szerintem az eddigi egyiptomi kirándulásaim közül ez lesz a legjobb. Sajna itt a fórumban még nem tudtam olvasni senki beszámolóját a Pyramisa-ról.
Szia Vicus! De jó Nektek:) Mázlitok volt!! Nem mintha már így utólag elégedetlenkednék, de amikor első nap az 55 °C-ba gyalogoltunk a fő medencéhez meg a partra vagy 5 percet... (lehet, többet is) hát, sokmindent odaadtam volna egy vízhez-medencéhez közelebbi szobáért :)))))
Persze így két legyet ütöttem 1 csapásra: fogyókúrának sem volt utolsó, meg még nyaraltunk is :DDDD Most is azt mondom, aki a Dreamsbe készül: annyi pénzért amennyiért pl. mi mentünk (85.000 FT), abszolúte korrekt a Dreams, na.
:DD
Egyiptomba akarok menni!!! Vagy a Maldív szigetekre. Vagy bárhová ahol meleg van, süt a nap, és hullámzik a tenger. Már most depressziós vagyok a tél gondolatától is...mi lesz velem, ha valóban itt lesz????? :(
Lehet, hogy mindenki számára egyértelmű amit most írok, de szerintem nem, mert annyiszor ismétlődnek dolgok a fórumon.
Ha a neked tetsző szállodáról szeretnél a fórumon infót megtudni, akkor a baloldalon a Keresés szó alá írd be, hogy SAVOY, vagy DREAMS, vagy HOSTMARK stb., és az összes hozzászólást kiadja ami a fórumon ezzel kapcsolatban történt, így rengeteg véleményt megismerhetsz.